a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Strijkplankhoes: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 strijkplankhoezen getest op kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak volgens ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Arteneur Strijkplankhoes

Arteneur Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Minky Strijkplankhoes

Minky Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Laundryspecialist Strijkplankhoes

Laundryspecialist Strijkplankhoes
★★★★★

Unser Favorit: Encasa Strijkplankhoes

Encasa Strijkplankhoes
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte strijkplankhoes om je strijkervaring te verbeteren? Nu hoef je niet verder te zoeken! Wij hebben de tien beste strijkplankhoezen voor je onder de loep genomen en beoordeeld. Na uitgebreid onderzoek hebben we de producten getest, de beschikbare opties geanalyseerd en de gebruikservaringen van klanten meegewogen. We weten dat jij het beste wilt voor je geld en daarom presenteren wij je de top 10 van de meest efficiënte, duurzame en waardevolle strijkplankhoezen op de markt. Dus, of je nu een nieuwe strijkplankhoes nodig hebt of je oude wilt vervangen, lees verder en ontdek welke van deze tien producten het beste bij jou past.

Een strijkplankhoes is een essentieel accessoire voor je strijkplank, ontworpen om het strijken gemakkelijker en efficiënter te maken. Deze hoes, normaliter gemaakt van duurzaam materiaal zoals katoen of schuim, wordt over je strijkplank gelegd en fungeert als een beschermende laag tussen de plank en je kleding. Naast het beschermen van je kleding tegen direct contact met de harde plank, zorgt de hoes ook voor een gladde en gevoerde ondergrond waar je gemakkelijk over kunt strijken. Veel strijkplankhoezen zijn ook hittebestendig en worden vaak geleverd met een aantrekkoord voor een veilige en strakke pasvorm.

Check Uit

Onze favoriet #1

Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia Strijkplankhoes is een hoogwaardige hoes ontworpen voor strijkplanken van maat B (124 x 38 cm). Je kunt de hoes gemakkelijk op je plank bevestigen dankzij de ingebouwde koordbinder en snelspanner, waardoor deze altijd glad en strak op de plank zit. Het is eenvoudig te herkennen aan de kleurcode op de verpakking die overeenkomt met een permanent label op de hoes. Wat de hoes bijzonder maakt is het warmtereflecterende, gemetalliseerd katoen met een 2 mm veerkrachtige schuimlaag voor een snellere strijkresultaat. Pluspunt is dat je de hoes met de hand kunt wassen en het wordt ondersteund door een 2 jaar Brabantia garantie.

 • Voordeel 1: Je kunt de Brabantia strijkplankhoes eenvoudig met de hand schoonmaken, waardoor je langer geniet van een fris en hygiënisch product.
 • Voordeel 2: Dankzij de koordbinder en snelspanner is de hoes gemakkelijk aan te brengen, waardoor je tijd bespaart bij het instellen. Bovendien zorgt het voor een gladde en strakke afwerking voor optimaal strijkresultaat.
 • Voordeel 3: Met de kleurcode op de verpakking en het permanente label op de overtrek, vind jij eenvoudig de juiste maat hoes. Dit vermindert het risico op een verkeerde aankoop.
 • Voordeel 4: De strijkplankhoes van Brabantia is warmtereflecterend. Dit zorgt voor een sneller strijkresultaat, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere zaken.
 • Voordeel 5: De Brabantia strijkplankhoes is gemaakt van gemetalliseerd katoen met een 2 mm veerkrachtige schuimlaag. Dit biedt een veerkrachtig oppervlak voor soepel en gemakkelijk strijken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Strijkplankhoes van Brabantia met de hand kan worden gewassen, kan dit als een nadeel worden beschouwd. Niet iedereen heeft de tijd of zin om de hoes met de hand uit te moeten wassen, een machine wasbare optie zou praktischer kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Het aanbrengen van de hoes met een koordbinder en snelspanner kan voor sommige gebruikers misschien moeilijk en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 3: De noodzaak om de juiste maat overtrek te vinden op basis van de kleurcode kan voor sommige gebruikers verwarrend zijn, vooral als ze kleurenblind zijn of moeite hebben met het interpreteren van labels.
 • Nadeel 4: De warmtereflecterende eigenschap van de strijkplankhoes kan mogelijk het strijken versnellen maar tegelijkertijd kan het risico op brand of schade aan kledingstukken verhogen, vooral als de strijkijzer te heet wordt.
 • Nadeel 5: Hoewel het materiaal, gemetalliseerd katoen met 2 mm veerkrachtige schuimlaag, bedoeld is om van hoge kwaliteit te zijn, kan het voor sommige mensen oncomfortabel en moeilijk om mee te werken zijn. Ze kunnen het als te stijf of ‘onvriendelijk’ voor hun kleding beschouwen.

Onze favoriet #2

Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Strijkplankhoes van Brabantia, maat B (124 x 38 cm), is perfect ontworpen voor jouw Brabantia strijkplank van dezelfde maat. Deze hoes, gemaakt van 100% katoen met een veerkrachtige schuimlaag van 8 mm, is ideaal voor zowel normaal als stoomstrijken. De hoes is voorzien van een koordbinder en snelspanner waardoor je het eenvoudig kunt aanbrengen en het altijd glad en strak zit. Je kunt de juiste maat overtrek gemakkelijk vinden door de kleurcode op de verpakking, die overeenkomt met het permanente label op de hoes. Bovendien is het met de hand wasbaar en komt het met een 2-jarige Brabantia garantie voor je gemoedsrust.

 • Voordeel 1: De Brabantia strijkplankhoes is gemakkelijk te onderhouden – je kunt het met de hand wassen.
 • Voordeel 2: De hoes kan eenvoudig worden aangebracht op je strijkplank dankzij de koordbinder en snelspanner. Dit betekent dat het altijd glad en strak zit, waardoor je strijkervaring wordt verbeterd.
 • Voordeel 3: De juiste maat overtrek is moeiteloos te vinden. Dit komt door de kleurcode op de verpakking die overeenkomt met het permanente label op de overtrek. Hierdoor weet je zeker dat je altijd het juiste product krijgt.
 • Voordeel 4: De Brabantia strijkplankhoes biedt optimale strijkcondities. Met zijn 100% katoenen constructie en 8mm veerkrachtige schuimlaag is hij geschikt voor normaal en stoomstrijken. Dit betekent dat je kleding altijd de beste behandeling krijgt.
 • Voordeel 5: De hoes is een perfecte match voor je Brabantia strijkplank B (124 x 38 cm). Dit betekent dat je nooit bang hoeft te zijn dat de hoes niet past, waardoor je strijkervaring naadloos en frustratievrij verloopt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Brabantia strijkplankhoes met de hand kan worden gewassen, kan dit als een nadeel worden gezien voor degenen die de voorkeur geven aan machinewasbare items voor gemak en tijdsefficiëntie.
 • Nadeel 2: Deze hoes is alleen geschikt voor normaal- en stoomstrijken. Als je een strijkvrije methode toepast, zoals droog strijken, dan is dit product wellicht niet ideaal voor je.
 • Nadeel 3: De aanwezigheid van een koordbinder en snelspanner, hoewel ontworpen voor gemak, kan lastig en tijdrovend zijn voor sommige mensen. Niet iedereen vindt het prettig om dit soort mechanismen te gebruiken.
 • Nadeel 4: De kleurcode op de verpakking moet overeenkomen met het permanente label op de overtrek om de juiste maat te vinden. Dit kan als een nadeel worden gezien als je kleurenblind bent of moeite hebt met het lezen van kleine labels.
 • Nadeel 5: Deze strijkplankhoes is specifiek ontworpen voor Brabantia strijkplank B (124 x 38 cm). Als je dus een strijkplank van een ander merk of een andere maat hebt, past deze hoes misschien niet perfect.

Onze favoriet #3

Arteneur Strijkplankhoes

Arteneur Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Arteneur Strijkplankhoes is een hoogwaardig, in Duitsland gemaakt, milieuvriendelijk product dat getest en gecertificeerd is volgens de Oeko-Tex Standard 100. Het uitzonderlijke aan deze hoes is haar warmte- en stoomreflecterende eigenschappen, waardoor je kleding sneller strijkt alsof je beide zijden tegelijkertijd behandelt. Dankzij de stoomdoorlatende aluminium coating is de hoes ook perfect voor stoomstrijken. Het dubbele, comfortabele, zachte schuim en de dikke stof dragen bij aan betere strijkresultaten en een kortere strijktijd door de warmte vast te houden en te weerkaatsen. Het ontwerp van deze hoes, een exclusief Scandinavisch design, brengt stijl in je kamer. Deze medium maat past perfect op alle strijkplanken met een breedte van 36 – 40 cm en een lengte van 115 – 122 cm. Montage is makkelijk met een trekkoord en drie spanbanden.

 • Voordeel 1: Praktisch en duurzaam, gemaakt van 100% katoen met een schuimlaag van 2 mm, is deze Brabantia strijkplankhoes een toplaag voor jouw strijkplank die jaren meegaat.
 • Voordeel 2: Veelzijdigheid ten top, deze hoes past perfect op jouw Brabantia strijkplank en is zowel geschikt voor gewone strijkijzers als stoomstrijkijzers. Hij wordt geleverd met een handige koordbinder en een stretch-systeem.
 • Voordeel 3: Met een hygiënisch ontwerp, deze hoes is met de hand wasbaar. Dit betekent dat je het altijd fris en schoon kunt houden, waarbij elke strijksessie zo hygiënisch mogelijk is.
 • Voordeel 4: Hoge kwaliteitsstandaard, deze hoes wordt geleverd met de typische Brabantia 2 jaar garantie en service. Als er iets onverwachts gebeurt, staat Brabantia voor je klaar om je te helpen.
 • Voordeel 5: Een milieubewuste keuze, deze toplaag is gemaakt van 5% gerecycled materiaal en 8% van de hoes is recyclebaar na gebruik. Dit betekent dat je, terwijl je jouw kleding strijkt, ook een klein beetje bijdraagt aan een betere wereld.
 • Het lijkt erop dat de Brabantia strijkplankhoes een groot aantal positieve eigenschappen heeft. Het is echter mogelijk om een ​​paar potentiële tekortkomingen te identificeren op basis van de productbeschrijving.
 • Nadeel 1: De schuimlaag is slechts 2 mm dik. Dit kan betekenen dat je misschien niet zoveel comfort en ondersteuning krijgt als je zou willen tijdens het strijken.
 • Nadeel 2: De hoes is alleen handwasbaar. Dit kan wat gedoe en extra werk met zich meebrengen, vergeleken met andere hoezen die misschien in de wasmachine kunnen worden gewassen.
 • Nadeel 3: Hoewel de hoes is gemaakt van 100% katoen, bestaat er een kans dat het materiaal na verloop van tijd kan slijten of niet voldoende hittebestendig kan zijn als andere, meer duurzamere materialen.
 • Nadeel 4: De hoes is specifiek ontworpen voor de Brabantia strijkplank A. Dit beperkt je keuzes als je een andere soort of merk strijkplank hebt en kan betekenen dat je niet in staat bent om de hoes te gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel 5% van de hoes uit gerecycled materiaal bestaat en 8% recyclebaar is, bestaat er nog steeds 95% van het materiaal dat niet uit gerecycled materiaal afkomstig is en 92% van de hoes dat niet recyclebaar is na gebruik, wat kan leiden tot mogelijke milieukwesties.

Onze favoriet #4

Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia Strijkplankhoes is een hoogwaardige, praktische accessoire voor je strijkplank A, gemaakt van 100% zwaar katoen met een schuimlaag van 2 mm voor extra duurzaamheid. Deze hoes, die past op zowel standaard strijkijzers als stoomstrijkijzers, wordt geleverd met een handige koordbinder en stretchsysteem voor een perfecte pasvorm. Zeer hygiënisch, je kunt de hoes met de hand wassen, en met de kleurcode de juiste maat vinden. Het is een product met hoge kwaliteitsnormen, ondersteund door een garantie en service van 2 jaar van Brabantia bij onvoorziene omstandigheden. Bovendien is het een meer duurzame keuze, omdat de hoes 5% gerecycled materiaal bevat en 8% na gebruik recyclebaar is.

 • Voordeel 1: Praktisch en duurzaam, gemaakt van 100% katoen met een schuimlaag van 2 mm, is deze Brabantia strijkplankhoes een toplaag voor jouw strijkplank die jaren meegaat.
 • Voordeel 2: Veelzijdigheid ten top, deze hoes past perfect op jouw Brabantia strijkplank en is zowel geschikt voor gewone strijkijzers als stoomstrijkijzers. Hij wordt geleverd met een handige koordbinder en een stretch-systeem.
 • Voordeel 3: Met een hygiënisch ontwerp, deze hoes is met de hand wasbaar. Dit betekent dat je het altijd fris en schoon kunt houden, waarbij elke strijksessie zo hygiënisch mogelijk is.
 • Voordeel 4: Hoge kwaliteitsstandaard, deze hoes wordt geleverd met de typische Brabantia 2 jaar garantie en service. Als er iets onverwachts gebeurt, staat Brabantia voor je klaar om je te helpen.
 • Voordeel 5: Een milieubewuste keuze, deze toplaag is gemaakt van 5% gerecycled materiaal en 8% van de hoes is recyclebaar na gebruik. Dit betekent dat je, terwijl je jouw kleding strijkt, ook een klein beetje bijdraagt aan een betere wereld.
 • Het lijkt erop dat de Brabantia strijkplankhoes een groot aantal positieve eigenschappen heeft. Het is echter mogelijk om een ​​paar potentiële tekortkomingen te identificeren op basis van de productbeschrijving.
 • Nadeel 1: De schuimlaag is slechts 2 mm dik. Dit kan betekenen dat je misschien niet zoveel comfort en ondersteuning krijgt als je zou willen tijdens het strijken.
 • Nadeel 2: De hoes is alleen handwasbaar. Dit kan wat gedoe en extra werk met zich meebrengen, vergeleken met andere hoezen die misschien in de wasmachine kunnen worden gewassen.
 • Nadeel 3: Hoewel de hoes is gemaakt van 100% katoen, bestaat er een kans dat het materiaal na verloop van tijd kan slijten of niet voldoende hittebestendig kan zijn als andere, meer duurzamere materialen.
 • Nadeel 4: De hoes is specifiek ontworpen voor de Brabantia strijkplank A. Dit beperkt je keuzes als je een andere soort of merk strijkplank hebt en kan betekenen dat je niet in staat bent om de hoes te gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel 5% van de hoes uit gerecycled materiaal bestaat en 8% recyclebaar is, bestaat er nog steeds 95% van het materiaal dat niet uit gerecycled materiaal afkomstig is en 92% van de hoes dat niet recyclebaar is na gebruik, wat kan leiden tot mogelijke milieukwesties.

Onze favoriet #5

Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Strijkplankhoes van Brabantia is een kwalitatief hoogwaardige hoes die perfect past op strijkplanken van maat C (124 x 45 cm). De hoes is makkelijk aan te brengen dankzij de handige koordbinder en snelspanner, waardoor hij altijd glad en strak op je strijkplank zit. Het vinden van de juiste maat overtrek is eenvoudig omdat de kleurcode op de verpakking overeenkomt met het permanente label op de overtrek zelf. De hoes is gemaakt van 100% katoen, voorzien van een 2mm veerkrachtige schuimlaag en is hierdoor geschikt voor zowel normaal als stoomstrijken. Als kers op de taart biedt Brabantia je ook nog een garantie van 2 jaar voor deze strijkplankhoes.

 • Voordeel 1: De Brabantia strijkplankhoes heeft een ruime maat van 124 x 45 cm, wat zorgt voor een breed en comfortabel strijkoppervlak.
 • Voordeel 2: Je kunt de hoes met de hand wassen, wat zorgt voor gemakkelijk onderhoud en een langere levensduur.
 • Voordeel 3: Dankzij de koordbinder en snelspanner kun je de hoes makkelijk aanbrengen en zorgt het ervoor dat de hoes altijd glad en strak op je strijkplank zit.
 • Voordeel 4: Het vinden van de juiste maat overtrek is heel makkelijk met de kleurcode op de verpakking die overeenkomt met het permanente label op de overtrek.
 • Voordeel 5: De Brabantia strijkplankhoes is gemaakt van 100% katoen met een 2 mm veerkrachtige schuimlaag. Hierdoor is het geschikt voor zowel normaal strijken als stoomstrijken.
 • Nadeel 1: De Brabantia strijkplankhoes is alleen handwasbaar. Dit kan minder handig en tijdrovend zijn in vergelijking met items die machine wasbaar zijn.
 • Nadeel 2: Het is afhankelijk van het spannen van koordbinder en snelspanner om de hoes goed en stevig te plaatsen. Dit kan een complexe taak zijn voor sommige gebruikers en het kan moeilijk zijn om de hoes perfect smooth en strak te krijgen zonder enige plooien.
 • Nadeel 3: Je moet op de kleurcode letten bij de aankoop, want elke hoes heeft een specifiek maat. Als je niet nauwkeurig kijkt, kan je verkeerd maat nemen wat tot ongemak kan leiden.
 • Nadeel 4: De hoes is gemaakt van 100% katoen met een 2 mm veerkrachtige schuimlaag, wat misschien niet het meest premium materiaal is. voor optimale hitte-reflectie en gladheid zijn er geavanceerdere materialen beschikbaar op de markt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de hoes geschikt is voor zowel normaal als stoomstrijken, kan de veerkrachtige schuimlaag mogelijk niet voldoende bescherming bieden tegen de vochtigheid van het stoomstrijken over een langere periode van gebruik. Het absorptievermogen is mogelijk niet optimaal voor intensief stoomstrijken.

Onze favoriet #6

Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia Strijkplankhoes is een complete strijkset die je strijkervaring veel gemakkelijker en hygiënischer maakt. Deze set bestaat uit een 100% katoenen hoes en een dikke onderlaag van 8 mm om de hoes droog te houden. Het is speciaal gemaakt om te passen op zowel gewone strijkijzers als stoomstrijkijzers, dankzij de meegleverde koordbinder en het stretch-systeem. Voor extra hygiëne kun je zowel de hoes als de onderlaag met de hand wassen. Brabantia biedt je een hoge kwaliteitsstandaard met 2 jaar garantie en service voor onverwachte problemen. Gemaakt van 3% gerecycled materiaal, is de hoes milieuvriendelijk en 97% ervan kan na gebruik worden gerecycled. Met de kleurcode kun je makkelijk de juiste maat vinden.

 • Voordeel 1: Deze complete set van het merk Brabantia maakt je strijkervaring echt all-inclusive. Je krijgt een strijkplankovertrek van 100% katoen en een dikke onderlaag van 8 mm, om ervoor te zorgen dat je overtrek altijd droog blijft.
 • Voordeel 2: De strijkplankhoes is uiterst veelzijdig. Het past perfect op je strijkplank, is geschikt voor zowel gewone strijkijzers als stoomstrijkijzers, en komt met een koordbinder en een stretch-systeem voor eenvoudige en veilige bevestiging.
 • Voordeel 3: Met hygiëne in het achterhoofd is dit product ontworpen om met de hand wasbaar te zijn. Zo blijft je strijkplank altijd schoon en fris, klaar voor de volgende strijkbeurt.
 • Voordeel 4: De strijkplankhoes en onderlaag zijn niet alleen nuttig en gemakkelijk in gebruik, maar ook duurzaam. Ze zijn gemaakt met 3% gerecycled materiaal en na gebruik is maar liefst 97% van de set recyclebaar.
 • Voordeel 5: En tot slot maakt de kleurcodering het vinden van de juiste maat een fluitje van een cent. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vinden van de perfecte pasvorm voor jouw strijkplank.
 • Nadeel 1: Hoewel de Brabantia strijkplankhoes is vervaardigd van 100% katoen, waardoor hij droog blijft, kan dit ook betekenen dat hij snel kan slijten, vooral als je dagelijks of heel vaak strijkt. Katoen kan uiteindelijk zijn vorm verliezen en dunner worden, waardoor het strijkvlak minder glad kan worden.
 • Nadeel 2: Er wordt aangegeven dat de hoes geschikt is voor zowel gewone strijkijzers als stoomstrijkijzers. Maar afhankelijk van het type en het merk van je strijkijzer, kan de hoes misschien niet optimaal passen. Dit kan de kwaliteit van je strijkwerk negatief beïnvloeden.
 • Nadeel 3: De Brabantia strijkplankhoes kan handwasbaar zijn, maar dit kan erg onhandig zijn voor je. Het zou veel tijd en moeite kosten om de hoes met de hand te wassen, vooral als het vaak vies wordt. Het zou handiger zijn als het wasmachinebestendig was.
 • Nadeel 4: Hoewel de hoes wordt geleverd met een koordbinder en een stretch-systeem, kan het vervangen van de hoes nog steeds een uitdaging zijn. Niet iedereen is handig in dit soort taken en het kan frustrerend zijn als het niet meteen lukt.
 • Nadeel 5: Hoewel het positief is dat de set gemaakt is van 3% gerecycled materiaal, houdt dit ook in dat het merendeel (97%) van de materialen niet gerecycled zijn. Dit kan een punt van bezorgdheid zijn als je milieu-bewust bent en een voorstander bent van het gebruik van meer gerecyclede materialen.

Onze favoriet #7

Brabantia Strijkplankhoes

Brabantia Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia Strijkplankhoes is een maat C hoes, passend voor strijkplanken van 124 x 45 cm. Het is een efficiënte en duurzame keuze omdat je het met de hand kunt wassen. Met de handige kenmerken zoals een koordbinder en snelspanner is deze hoes makkelijk aan te brengen en zorgt dat hij altijd glad en strak op je strijkplank zit. Om het je makkelijk te maken de juiste maat hoes te vinden, komt de kleurcode op de verpakking overeen met het permanent label op de hoes. Gemaakt van 100% katoen, is deze hoes geschikt voor zowel normaal als stoomstrijken. Daarnaast biedt Brabantia een garantie van 2 jaar op deze hoes, zodat je zeker weet dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt.

 • Voordeel 1: De Brabantia strijkplankhoes is van maat C – 124 x 45 cm. Dit betekent dat de hoes ruim is en past op de meeste standaard strijkplanken.
  Voordeel 2: Deze hoes is gemaakt van 100% katoen, wat hem geschikt maakt voor zowel normaal als stoomstrijken. Het katoen draagt bij tot een optimale hitteverspreiding voor efficiënt strijken.
  Voordeel 3: De strijkplankhoes kan met de hand gewassen worden. Dit is handig als de hoes na verloop van tijd bevlekt raakt, je kunt hem eenvoudig schoonmaken en hij is weer zo goed als nieuw.
  Voordeel 4: De hoes is makkelijk aan te brengen dankzij de koordbinder en snelspanner. Dit betekent dat de hoes altijd glad en strak op je strijkplank zit, wat zorgt voor een beter strijkresultaat.
  Voordeel 5: De juiste maat van de overtrek is eenvoudig te vinden. De kleurcode op de verpakking komt overeen met het permanente label op de overtrek, zodat je zeker weet dat je de juiste maat kiest.
 • nadeel 1: De Brabantia Strijkplankhoes kan alleen met de hand gewassen worden. Dit kan ongemakkelijk en tijdrovend zijn, vooral als je gewend bent aan machinewasbare stoffen.
 • nadeel 2: Hoewel de strijkplankhoes een koordbinder en snelspanner heeft voor eenvoudige bevestiging, kan het voor sommige mensen nog steeds een uitdaging zijn om deze correct aan te brengen en te verzekeren dat deze altijd glad en strak zit.
 • nadeel 3: De maat van deze hoes, Maat C – 124 x 45 cm, is mogelijk niet geschikt voor alle strijkplanken. Je moet dus vooraf de maat van je strijkplank controleren om er zeker van te zijn dat deze past.
 • nadeel 4: Je dient ook op te merken dat de kleur van de verpakking mogelijk niet overeenkomt met de werkelijke kleur van de hoes. Je kunt daarom niet alleen op de verpakking vertrouwen bij het kiezen van een hoes die bij je interieur past.
 • nadeel 5: De hoes is gemaakt van 100% katoen wat betekent dat deze misschien niet zo duurzaam is als andere materialen. Katoen is gevoelig voor krimpen, vooral bij hoge temperaturen tijdens het strijken en kan na verloop van tijd slijten.

Onze favoriet #8

Minky Strijkplankhoes

Minky Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Minky strijkplankhoes is speciaal ontworpen voor strijkplanken van 122 x 38 cm en zorgt voor een snellere verwijdering van kreukels dankzij de Prozone-technologie. Het biedt een gladder strijkoppervlak met een ultradikke vilten achterkant en heeft katoenen gripzones om je wasgoed perfect op zijn plaats te houden. Voor een snelle en stevige pasvorm is het uitgerust met een extra dik en sterk elastiek. Let op: het is belangrijk om je strijkplank correct op te meten voordat je deze hoes aanschaft.

 • Voordeel 1: De Minky strijkplankhoes is ontworpen voor strijkplanken van 122 x 38 cm. Ideaal als je een strijkplank met deze maten hebt, past de hoes perfect en zorgt zo voor een comfortabele strijkervaring.
 • Voordeel 2: Deze hoes gebruikt Prozone-technologie om kreukels in je kleding sneller te verwijderen. Dit maakt het strijken efficiënter en helpt je tijd te besparen.
 • Voordeel 3: De strijkplankhoes is uitgerust met gripzones van katoen. Deze houden je wasgoed stevig op zijn plaats tijdens het strijken, waardoor het proces gemakkelijker en handiger voor je wordt.
 • Voordeel 4: De extra sterke en dikke elastiek zorgt voor een snelle en stevige pasvorm. Dit betekent dat je de hoes eenvoudig op je strijkplank kunt bevestigen en dat deze goed blijft zitten tijdens het gebruik.
 • Voordeel 5: De Minky strijkplankhoes biedt een gladder strijkoppervlak dankzij zijn ultradikke vilten achterkant. Dit draagt bij aan de kwaliteit van het strijken en zorgt ervoor dat je kleding er uiteindelijk beter gestreken uitziet.
 • Nadeel 1: Dit Minky strijkplankhoes is enkel geschikt voor strijkplanken van 122 x 38 cm. Als je een strijkplank hebt die kleiner of groter is, past deze hoes waarschijnlijk niet, wat onhandig kan zijn.
 • Nadeel 2: De Prozone-technologie voor snellere verwijdering van kreukels kan misschien goed werken voor sommige stoffen, maar wellicht minder effectief zijn voor dikkere, zwaardere stoffen als denim en linnen.
 • Nadeel 3: Hoewel het handig is dat de gripzones van katoen het wasgoed op hun plaats houden, kunnen ze beperken hoe soepel je het strijken kunt manoeuvreren. Dit kan de strijktijd verlengen.
 • Nadeel 4: De extra dikke, sterke elastiek kan zorgen voor een snelle en stevige pasvorm, maar het kan ook problemen opleveren als het elastiek te strak gespannen is. Het kan een uitdaging zijn om de hoes op je strijkplank te zetten en deze strak genoeg te krijgen zonder de stof of het elastiek te beschadigen.
 • Nadeel 5: Hoewel de ultradikke vilten achterkant zorgt voor een gladder strijkoppervlak, kan die extra dikte aan het oppervlak ook meer druk en inspanning vergen tijdens het strijken, wat vermoeiender kan zijn.

Onze favoriet #9

Laundryspecialist Strijkplankhoes

Laundryspecialist Strijkplankhoes

Waarom we het gekozen hebben

De Strijkplankhoes van het merk LaundrySpecialist is een innovatief product dat je strijktijd tot 50% kan verminderen. De unieke 6-laagse thermische reflectie biedt perfecte en duurzame resultaten met minder warmteverbruik, geschikt voor alle (stoom)strijkijzers. Dankzij de anti-druppeltechnologie wordt voorkomen dat water onder je strijkplank komt, terwijl de aluminium laag voor extra warmtereflectie zorgt en tegen condensatie beschermt. De hoes is eenvoudig te installeren en maakt met de noppenfolie, schuimlaag en flanellen laag strijken een fluitje van een cent. Hij is ideaal te gebruiken voor alle strijkijzers, stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren. Deze strijkplankhoes, geschikt voor strijkplanken van diverse merken met een breedte van 39-52 cm en een lengte van 120-140 cm, biedt je het ultieme strijkcomfort. En als je niet tevreden bent, is er een 2-jarige garantie.

 • Voordeel 1: Sneller Strijken – Met de LaundrySpecialist strijkplankhoes kun je tot 50% sneller strijken. Dankzij de innovatieve technologie en de unieke 6-laags thermische reflectie is de warmteverdeling optimaal, wat leidt tot perfecte en duurzame resultaten.
 • Voordeel 2: Geen Water Onder de Strijkplank – De hoes is voorzien van een anti-druppeltechnologie die voorkomt dat er water onder je strijkplank komt. De aluminium laag zorgt voor warmtereflectie en beschermt tegelijkertijd tegen condensatie.
 • Voordeel 3: Eenvoudige Installatie – De strijkplankhoes is gemakkelijk op je strijkplank te installeren. Hierdoor wordt het strijken een minder vervelend karwei en kan je het zelfs leuk gaan vinden!
 • Voordeel 4: Hoogste Strijkcomfort – Met de noppenfolie, schuimlaag en flanellen laag biedt de hoes superhandig strijkcomfort. Het is bijzonder geschikt voor alle soorten strijkijzers, stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren.
 • Voordeel 5: Universele Pasvorm – De L/XL maat van de strijkplankhoes is geschikt voor strijkplanken van alle grote merken, zoals Brabantia, Leifheit, Wenko en Vileda. De hoes past op planken met een breedte van 39-52 cm en een lengte van 120-140 cm.
 • Hoewel de productbeschrijving zeer positief is over de LaundrySpecialist strijkplankhoes, kunnen er altijd potentiële nadelen zijn. Hier zijn vijf mogelijke nadelen op basis van de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel de hoes gemakkelijk te installeren is, kan het zijn dat de installatie voor sommige mensen toch uitdagend lijkt. De productbeschrijving gaat er vanuit dat iedereen het gemakkelijk vindt om de hoes aan te brengen, maar dit is niet noodzakelijkerwijs waar voor iedereen.
 • Nadeel 2: De anti-druppeltechnologie mag dan waterlekkage onder de strijkplank voorkomen, maar het garandeert niet dat er geen water op andere plaatsen terecht kan komen. Bijvoorbeeld als het strijkijzer te veel water stoomt of als er te veel water wordt gemorst tijdens het bijvullen.
 • Nadeel 3: Hoewel de hoes claimt geschikt te zijn voor alle soorten strijkijzers, stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren, kan er nog steeds variatie zijn in de effectiviteit bij verschillende soorten strijkijzers. Niet alle strijkijzers presteren hetzelfde, dus sommige kunnen meer of minder effectief zijn.
 • Nadeel 4: De hoes past op alle merken strijkplanken met een breedte van 39-52 cm en een lengte van 120-140 cm, hetgeen inhoudt dat als je strijkplank afmetingen buiten deze specificaties vallen, de hoes niet zal passen. Dit beperkt de universaliteit van het product.
 • Nadeel 5: Hoewel het product claimt tot 50% sneller te strijken dankzij de innovatieve technologie, is het mogelijk dat dit percentage niet bereikt wordt voor alle gebruikers. Dit hangt af van individuele strijkgewoonten en het type strijkijzer dat wordt gebruikt.

Onze favoriet #10

Encasa Strijkplankhoes

Encasa Strijkplankhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Encasa strijkplankhoes is een hoogwaardig product dat is ontworpen voor een perfecte pasvorm op jouw strijkplank. Beschikbaar in drie maten, die altijd op voorraad zijn, kun je de maat kiezen die het beste bij jouw plank past. De hoes wordt vastgemaakt met een sterk elastisch bungee-koord en voorzien van een clip voor extra strakheid, wat zorgt voor een kreukvrij strijkvlak. Vervaardigd uit een ‘Luxury Line’ High Performance katoen met een extra dikke 5mm vezelkussen, is deze hoes buitengewoon duurzaam, bestand tegen hoge strijktemperaturen en stoomdoorlatend voor een snel en efficiënt strijkproces. De levendige, kleurvaste kleuren maken de hoes ook wasbaar in koud water. Deze aanbieding bevat alleen de hoes met ingebouwd pad, perfect ter vervanging van je oude hoes. Compatibel met diverse strijkplank merken, waaronder Brabantia maat B, Minky Ergo, Minky Expert, Minky Hot Spot Pro en Vileda Viva Express.

 • Voordeel 1: De Encasa strijkplankhoes is ontworpen met een perfecte pasvorm in gedachten. Dankzij de drie verschillende maten die altijd op voorraad zijn, vind jij zeker de hoes die perfect past bij jouw strijkplank. Bovendien zorgt het sterke elastische bungee koord ervoor dat de hoes strak om de strijkplank gewikkeld kan worden. Dit resulteert in een kreukvrij strijkvlak voor moeiteloos strijken.
 • Voordeel 2: De superieure materialen van de ‘Luxury Line’ zorgen voor een uitzonderlijke duurzaamheid en een onverslaanbare strijkervaring. De High Performance katoenen stof en het Extra Dikke 5mm Fibre Pad zijn niet alleen bestand tegen hoge strijktemperaturen, maar ze reflecteren ook de warmte en laten tegelijkertijd stoom door. Dit maakt jouw strijkproces sneller en efficiënter.
 • Voordeel 3: Met de Encasa strijkplankhoes hoef je zich geen zorgen te maken over kleurafloop op jouw kleding. Alle levendige kleuren die gebruikt worden voor het verven en bedrukken van de hoes zijn grondig getest.
 • Voordeel 4: De Encasa strijkplankhoes kan gemakkelijk worden gewassen in koud water als deze vuil wordt. Hiervoor hoef je je dus niet in te spannen of extra kosten te maken voor het reinigen van de hoes.
 • Voordeel 5: Deze specifieke Encasa strijkplankhoes past op meerdere merken van strijkplanken, inclusief Brabantia maat B, Minky Ergo, Minky Expert, Minky Hot Spot Pro en Vileda Viva Express. Dit maakt de hoes flexibel en veelzijdig in gebruik.
 • Nadeel 1: Beperkte maten: Hoewel de Encasa strijkplankhoes beschikbaar is in drie maten, kan dit een nadeel zijn als je strijkplank een afwijkende maat heeft. Je bent gebonden aan de maten die op voorraad zijn en kunt hier niet van afwijken.
 • Nadeel 2: Onderhoud: Hoewel de kleuren van de hoes getest zijn op echtheid en deze in koud water gewassen kan worden, kan dit als een nadeel worden beschouwd. Het reinigen van de hoes vereist extra tijd en zorg, vooral als deze vaak vies wordt.
 • Nadeel 3: Geen frame inbegrepen: De aanbieding omvat alleen de strijkplankhoes met een bijgevoegde pad, maar geen frame. Dit betekent dat je eventueel extra kosten moet maken om een apart frame te kopen.
 • Nadeel 4: Beperkte compatibiliteit: De hoes past alleen op bepaalde strijkplanken, zoals Brabantia maat B, Minky Ergo, Minky Expert, Minky Hot Spot Pro, Vileda Viva Express. Als je een strijkplank van een ander merk of type hebt, dan is deze strijkplankhoes mogelijk niet geschikt.
 • Nadeel 5: Vervanging na twee jaar: Het bedrijf adviseert om hoezen die ouder zijn dan 2 jaar te vervangen. Dit kan betekenen dat ondanks de duurzaamheid van de hoes, deze na twee jaar gebruik mogelijk moet worden vervangen, wat leidt tot extra kosten.

Na grondig onderzoek en analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat de keuze voor de beste strijkplankhoes sterk afhankelijk is van je individuele behoeften en voorkeuren. Aangezien er op de markt talloze opties beschikbaar zijn, hebben we de 10 beste producten voor jou geselecteerd. Hierbij hebben we rekening gehouden met factoren zoals kwaliteit, duurzaamheid en prijs-prestatieverhouding. Ongeacht welk product je kiest uit deze lijst, je mag er zeker van zijn dat je een betrouwbaar item koopt dat je strijkervaring zal verbeteren. Vergeet niet om jouw specifieke eisen goed in het achterhoofd te houden voordat je jouw definitieve keuze maakt. Wij hopen dat deze gids je helpt om de beste strijkplankhoes te vinden die perfect bij jou past.

Inhoudsopgave