a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tafelcirkelzaag: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 tafelcirkelzagen volgens ons laatste onderzoek, om de beste keuze te kunnen maken voor jouw zaagwerkzaamheden.

Zoek je naar de perfecte tafelcirkelzaag die naadloos aansluit bij jouw behoeften? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben urenlang onderzoek gedaan naar de 10 beste tafelcirkelzagen die momenteel op de markt zijn, zodat jij dat niet hoeft te doen. In deze vergelijkingsgids navigeren we je door de diverse modellen, merken en prijscategorieën heen, waardoor jij een weloverwogen keuze kunt maken. Of je nu een volwaardige professional bent, enthousiast doe-het-zelver of ergens daar tussenin; dit artikel helpt je bij het vinden van de tafelcirkelzaag die het beste past bij jouw projecten en budget. Laten we de zaag in het hout zetten en de details induiken.

Een tafelcirkelzaag, of tafelzaag, is een krachtige zaagmachine die je gebruikt om diverse materialen nauwkeurig door te zagen. Op een stabiele tafel is een cirkelvormig zaagblad gemonteerd dat op verschillende snelheden kan draaien. Hiermee kun jij recht, maar ook in verstek zagen. Dit is afhankelijk van hoe je de zaag instelt. Het is een essentieel stuk gereedschap voor iedereen die regelmatig zaagwerkzaamheden uitvoert, of dit nu een professionele aannemer is of een fervente doe-het-zelver.

Check Uit

Onze favoriet #1

Einhell Tafelcirkelzaag

Einhell Tafelcirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell Tafelcirkelzaag is een compact en mobiel model dat gemakkelijk op jouw werkbank past. Dit gereedschap biedt hoge flexibiliteit in toepassingen dankzij de instelbare snijhoek en de parallelaanslag, die nauwkeurige sneden garanderen. Aangedreven door een krachtige, onderhoudsarme asymmetrische motor, blijft de zaag stabiel, zelfs bij hoge trillingen, dankzij de kunststof poten. De verpakking bevat standaard een 45°-aanslag, een zaagblad, een glijstang en een gereedschap voor het vervangen van de messen, waardoor je direct aan de slag kunt.

 • Voordeel 1: De compacte en mobiele aard van de Einhell tafelcirkelzaag maakt het een gemakkelijk te vervoeren tool, ideaal voor gebruik op elke werkbank.
 • Voordeel 2: Een hoge mate van flexibiliteit in de toepassingen is gegarandeerd door de instelbare snijhoek en parallelaanslag. Deze functies zorgen voor nauwkeurige sneden in jouw projecten.
 • Voordeel 3: De tafelcirkelzaag wordt aangedreven door een krachtige, onderhoudsarme asymmetrische motor. Dit betekent minder tijd besteed aan onderhoud en meer tijd voor werk.
 • Voordeel 4: De kunststof poten van de zaag dempen trillingen, wat zorgt voor stabiliteit tijdens het gebruik. Dit kan helpen bij het creëren van nauwkeurige sneden en verbetert de veiligheid tijdens het gebruik.
 • Voordeel 5: Het product wordt geleverd met een 45°-aanslag, zaagblad, glijstang en een gereedschap voor het vervangen van de messen. Dit betekent dat je alles hebt wat je nodig hebt om direct te beginnen met zagen.
 • nadeel 1: Hoewel het gereedschap compact en draagbaar is, betekent dit mogelijk dat het niet geschikt is voor grotere klussen of voor het werken met grotere stukken materiaal.
  nadeel 2: De instelbare snijhoek en parallelaanslag beloven hoge flexibiliteit, maar voor beginners of niet-technische personen kan dit ingewikkeld zijn om correct in te stellen en te gebruiken.
  nadeel 3: De krachtige motor kan als nadeel gezien worden als deze te krachtig is voor fijnere, meer gedetailleerde werkzaamheden.
  nadeel 4: De kunststof poten zorgen voor stabiliteit, maar kunnen potentieel minder duurzaam zijn dan metalen poten, vooral bij zwaarder gebruik.
  nadeel 5: Ondanks dat er een gereedschap voor het vervangen van de messen is inbegrepen, kan het vervangen van messen een uitdaging zijn voor mensen die geen ervaring hebben met dit soort gereedschap.

Onze favoriet #2

Einhell Tafelcirkelzaag

Einhell Tafelcirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell Tafelcirkelzaag is een robuuste en krachtige tool, ontworpen om de enthousiaste doe-het-zelver te helpen bij het werken met massief hout, houtvezelplaat en soortgelijke materialen. Met een vermogen tot 2.000 W, een precisiezaagblad van 250 mm met hardmetalen punt en 2-in-1 mesaanpassing, zorgt het voor nauwkeurige en schone sneden. De verbeterde, extreem stevige parallelle stop maakt nauwkeurige longitudinale sneden mogelijk en het kantelbare zaagblad maakt het perfect voor verstekzagen. De zaag beschikt over een robuust metalen basisframe en biedt een comfortabele werkhoogte van 850 mm. Met de bijzettafelverlengingen kan de zaagtafel uitgebreid worden voor bredere werkstukken. Het beste van alles is dat Einhell je een garantie van 3 jaar aanbiedt (bij registratie), zo ben je verzekerd van een betrouwbare en duurzame toevoeging aan je gereedschapcollectie.

 • Voordeel 1: De einhell tafelcirkelzaag is zeer krachtig met een vermogen van 2.000 W, wat het perfect maakt voor het werken aan massief hout, houtvezelplaat en soortgelijke materialen.
 • Voordeel 2: Je kunt met gemak nauwkeurige sneden maken dankzij de extreem stevige parallelle stop. Ook het maken van verstekzagen is geen probleem met de hoekstop en het kantelbare zaagblad.
 • Voordeel 3: Je kunt de hoogte en hoek van het precisiezaagblad eenvoudig met één hand aanpassen. Dit maakt de zaag zeer flexibel en gemakkelijk in gebruik.
 • Voordeel 4: De Einhell tafelcirkelzaag heeft een robuust metalen basisframe, wat zorgt voor een comfortabele werkhoogte van 850 mm.
 • Voordeel 5: De zaagtafel kan worden vergroot met bijzettafelverlengingen aan zowel de linker- als de rechterkant. Dit maakt het mogelijk om met bredere werkstukken te werken, waardoor je nog meer veelzijdigheid krijgt.
 • Nadeel 1: Hoewel de tafelcirkelzaag is ontworpen voor verschillende materialen, zoals massief hout en houtvezelplaat, is het onduidelijk hoe goed het met andere, misschien hardere materialen omgaat.
 • Nadeel 2: De mesaanpassing wordt gepresenteerd als een voordeel, maar het feit dat het blade alleen met één hand kan worden aangepast, kan ook een veiligheidsrisico zijn. Het is van essentieel belang om je volledig te concentreren en beide handen te gebruiken om veilig te werken met dergelijke gereedschappen.
 • Nadeel 3: De hoekstop heeft beperkingen – met een bereik van +/- 60°, ben je beperkt bij het maken van versteksneden die extremer zijn dan deze hoek.
 • Nadeel 4: Hoewel het robuuste metalen basisframe zorgt voor stabiele werkomstandigheden, is het niet duidelijk of het gemakkelijk kan worden aangepast om aan verschillende werkhoogtes te voldoen voor individuele gebruikers of specifieke taken.
 • Nadeel 5: Hoewel de zaagtafel groter kan worden gemaakt met de bijzettafelverlengingen, geeft de productbeschrijving niet aan of er eventueel stabiliteitsproblemen kunnen ontstaan bij maximale uitbreiding, vooral bij het werken met grotere of zwaardere stukken.

Onze favoriet #3

Bosch Professional Tafelcirkelzaag

Bosch Professional Tafelcirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Tafelcirkelzaag is speciaal ontworpen voor veeleisende toepassingen, dankzij het hoge motorkoppel en uitstekende overbelastingsbestendigheid, waardoor het snijden van moeilijke materialen mogelijk wordt. Het toestel belooft duurzaamheid en precisie, met een robuuste stalen tafel van 35 mm dik en een vlakheid van 1,001 µm, wat een professionele uitstraling, stabiliteit en fijne sneden garandeert. Met een tafelverlenging van 265 mm geniet je van een breder snijvlak en comfortabele hantering, door een betere materiaalondersteuning. De Bosch Professional Tafelcirkelzaag, hier verkrijgbaar als model GTS 254 met kartonnen verpakking, biedt met zijn aantrekkelijke prijs een uitstekende optie voor professionele gebruikers.

 • Het is een uitdaging om vijf voordelen te geven op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze vrij beperkt is. Maar hier probeer ik het toch:
 • Voordeel 1: Je krijgt een krachtige tafelcirkelzaag. Met een motor van 2000W is de Scheppach HS100S een sterke en efficiënte tool voor al je zaagwerk.
 • Voordeel 2: Het biedt een grote zaagcapaciteit. De zaag heeft een diameter van 250 mm, wat betekent dat je vrij grote stukken materiaal kunt zagen zonder problemen.
 • Voordeel 3: De set bevat een extra zaagblad. Naast de standaardzaag krijg je ook nog eens 2 extra zaagbladen. Zo kun je meteen aan de slag, zelfs als één zaagblad bot wordt of breekt.
 • Voordeel 4: De zaag is van het merk Scheppach. Dit merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid, dus je kunt erop vertrouwen dat je gereedschap van goede kwaliteit in handen hebt.
 • Voordeel 5: Omdat deze zaag een ‘tafelmodel’ is, biedt het stabiliteit tijdens het zagen. Dit maakt het gemakkelijker en veiliger om nauwkeurige zaagsneden te maken dan met handheld cirkelzagen.
 • Aangezien de aangegeven productbeschrijving niet veel informatie bevat over het product naast de naam, het vermogen, de bladdiameter en dat het wordt geleverd met 2 bladen, zal de beoordeling van nadelen vrij speculatief zijn. Op basis van de informatie die we hebben, zou ik het volgende kunnen noemen:
 • Nadeel 1: De tafelcirkelzaag van Scheppach met een vermogen van 2000 W kan wellicht overdreven krachtig zijn voor handwerk en minder ingewikkelde klussen. Dit kan leiden tot een hoger stroomverbruik dan nodig.
 • Nadeel 2: Het gegeven dat er twee zaagbladen bij dit model worden meegeleverd, kan erop wijzen dat de zaagbladen snel slijten, waardoor je ze vaker moet vervangen.
 • Nadeel 3: De diameter van het zaagblad is 250 mm, wat mogelijk niet groot genoeg is voor het zagen van grotere en dikkere materialen.
 • Nadeel 4: Afhankelijk van het specifieke model, kan de tafelcirkelzaag van Scheppach een relatief groot en zwaar apparaat zijn, waardoor het minder geschikt is voor kleinere werkruimtes of voor het vervoeren naar verschillende locaties.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen informatie over extra functies of tools, zoals een stofzuiger, laser geleiding of materiaalklemmen, wat inhoudt dat dit model wellicht minder functionaliteiten biedt in vergelijking met sommige concurrenten.
 • Houd er echter rekening mee dat deze nadelen grotendeels gebaseerd zijn op aannames, gezien de beperkte informatie die is verstrekt in de productbeschrijving. De werkelijke ervaring met het product kan anders zijn.

Onze favoriet #4

Scheppach Tafelcirkelzaag

Scheppach Tafelcirkelzaag

Waarom we het gekozen hebben

De Scheppach HS100S tafelcirkelzaag is een krachtig hulpmiddel met een vermogen van 2000 W, perfect voor alle zaagwerkzaamheden. Deze zaag heeft een blad van 250 mm en wordt geleverd met twee extra zaagbladen, waardoor je flexibeler in je projecten kunt zijn. Met deze Scheppach tafelcirkelzaag heb je het juiste gereedschap in handen voor een nauwkeurige en efficiënte zaaguitvoering.

 • Het is een uitdaging om vijf voordelen te geven op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze vrij beperkt is. Maar hier probeer ik het toch:
 • Voordeel 1: Je krijgt een krachtige tafelcirkelzaag. Met een motor van 2000W is de Scheppach HS100S een sterke en efficiënte tool voor al je zaagwerk.
 • Voordeel 2: Het biedt een grote zaagcapaciteit. De zaag heeft een diameter van 250 mm, wat betekent dat je vrij grote stukken materiaal kunt zagen zonder problemen.
 • Voordeel 3: De set bevat een extra zaagblad. Naast de standaardzaag krijg je ook nog eens 2 extra zaagbladen. Zo kun je meteen aan de slag, zelfs als één zaagblad bot wordt of breekt.
 • Voordeel 4: De zaag is van het merk Scheppach. Dit merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid, dus je kunt erop vertrouwen dat je gereedschap van goede kwaliteit in handen hebt.
 • Voordeel 5: Omdat deze zaag een ‘tafelmodel’ is, biedt het stabiliteit tijdens het zagen. Dit maakt het gemakkelijker en veiliger om nauwkeurige zaagsneden te maken dan met handheld cirkelzagen.
 • Aangezien de aangegeven productbeschrijving niet veel informatie bevat over het product naast de naam, het vermogen, de bladdiameter en dat het wordt geleverd met 2 bladen, zal de beoordeling van nadelen vrij speculatief zijn. Op basis van de informatie die we hebben, zou ik het volgende kunnen noemen:
 • Nadeel 1: De tafelcirkelzaag van Scheppach met een vermogen van 2000 W kan wellicht overdreven krachtig zijn voor handwerk en minder ingewikkelde klussen. Dit kan leiden tot een hoger stroomverbruik dan nodig.
 • Nadeel 2: Het gegeven dat er twee zaagbladen bij dit model worden meegeleverd, kan erop wijzen dat de zaagbladen snel slijten, waardoor je ze vaker moet vervangen.
 • Nadeel 3: De diameter van het zaagblad is 250 mm, wat mogelijk niet groot genoeg is voor het zagen van grotere en dikkere materialen.
 • Nadeel 4: Afhankelijk van het specifieke model, kan de tafelcirkelzaag van Scheppach een relatief groot en zwaar apparaat zijn, waardoor het minder geschikt is voor kleinere werkruimtes of voor het vervoeren naar verschillende locaties.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen informatie over extra functies of tools, zoals een stofzuiger, laser geleiding of materiaalklemmen, wat inhoudt dat dit model wellicht minder functionaliteiten biedt in vergelijking met sommige concurrenten.
 • Houd er echter rekening mee dat deze nadelen grotendeels gebaseerd zijn op aannames, gezien de beperkte informatie die is verstrekt in de productbeschrijving. De werkelijke ervaring met het product kan anders zijn.

Onze favoriet #5

Einhell Tafelcirkelzaag

Einhell Tafelcirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell TC-TS 210 tafelcirkelzaag is een krachtig gereedschap dat iedere doe-het-zelver wil hebben. Dankzij een maximaal vermogen van 1200 watt en een stationair toerental van 4.800 rpm, kun je nauwkeurig snijden in materialen zoals massief hout, houtvezelplaten en gecoat hout. Dit compacte gereedschap, met een grondoppervlak van 525 x 440 mm, is multifunctioneel dankzij de verstelbare hoekaanslag voor precieze versteksneden en de vergrendelbare parallel aanslag. Het zaagblad met wolfraamcarbidtanden, traploos in hoogte verstelbaar, maakt het zeer gemakkelijk om verschillende materialen te bewerken met een maximale snijdikte van 27 mm tot 45 graden en 45 mm tot 90 graden. Veiligheid is ook verzorgd met een glijstang en een overbelastingsbeveiliging, terwijl de kunststof poten op een metalen frame een hoge stabiliteit en goede grip garanderen. De tafelcirkelzaag werkt op een netvoeding van 220-240 V | 50 Hz.

 • Voordeel 1: De Einhell TC-TS 210 tafelcirkelzaag is een krachtig hulpmiddel voor precisiesnijden, ideaal voor ervaren doe-het-zelvers. De zaag kan nauwkeurig snijden in verschillende materialen, zoals massief hout, houtvezelplaten, vezelplaten en gecoat hout.
 • Voordeel 2: Met een maximaal vermogen van 1200 watt en een stationair toerental van 4.800 rpm, is deze tafelcirkelzaag zowel compact als krachtig. Dit maakt het een veelzijdig gereedschap voor verschillende snijklussen.
 • Voordeel 3: De tafelcirkelzaag is uitgerust met een grote tafel van 525 x 440 mm, wat zorgt voor een hoog gebruikscomfort. Duidelijk zichtbare schalen op de tafel vergemakkelijken bovendien het nauwkeurig meten en snijden.
 • Voordeel 4: De zaag beschikt over een hoekaanslag van +/- 60° en een vergrendelingsapparaat aan beide zijden van de parallelaanslag. Hiermee kan je nauwkeurige versteksneden en exacte parallelle sneden uitvoeren.
 • Voordeel 5: De tafelcirkelzaag is uitgerust met wolfraamcarbidtanden en een traploos in hoogte verstelbaar zaagblad. Hierdoor kan je gemakkelijk door verschillende materialen snijden. De maximale snijdikte bedraagt 27 mm tot 45 graden, en van 45 mm tot 90 graden.
 • Bonusvoordeel: Voor extra veiligheid heeft de zaag een glijstang voor veilig werken en een geïntegreerde overbelastingsbeveiliging die de motor beschermt. De poten van kunststof met het metalen frame garanderen hoge stabiliteit en goede grip.
 • Nadeel 1: De maximale snijdikte van de Einhell TC-TS 210 tafelcirkelzaag is slechts 27 mm (bij een hoek van 45 graden) tot 45 mm (bij een hoek van 90 graden). Dit betekent dat het gereedschap mogelijk niet geschikt is voor dikkere materialen of taken die een diepere snede vereisen.
 • Nadeel 2: Hoewel de tafel van de zaag een respectabele grootte heeft, wordt er niet gesproken over de mogelijkheid om de tafel te verlengen voor langere houtstukken. Dit kan problematisch zijn bij projecten waar grotere stukken hout gebruikt worden.
 • Nadeel 3: Het feit dat het apparaat draait op netvoeding 220-240 V betekent dat het minder mobiel is. Als je ergens wilt werken waar geen stopcontacten beschikbaar zijn, dan ben je aangewezen op een generator of een ander apparaat dat stroom kan leveren, wat een extra investering kan zijn.
 • Nadeel 4: Het toerental van de zaag is vastgesteld op 4800 rpm. Hoewel dit voldoende is voor veel taken, biedt het geen flexibiliteit voor werkzaamheden die een lager of hoger toerental vereisen voor een optimaal resultaat.
 • Nadeel 5: De machine heeft een wolframcarbide zaagblad dat traploos in hoogte verstelbaar is. Hoewel dit positief klinkt, wordt er niet gesproken over de mogelijkheid om het zaagblad te vervangen of om andere soorten zaagbladen te gebruiken, wat de veelzijdigheid en levensduur van de machine kan beperken.

Onze favoriet #6

Umelee Tafelcirkelzaag

Umelee Tafelcirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Umelee draagbare mini-tafelcirkelzaag is een compact en handzaam gereedschap dat perfect is voor de klusser die altijd onderweg is. Met afmetingen van 18 x 14 x 8 cm en een gewicht van slechts 1490 gram, is deze zaag even groot als je handpalm, waardoor hij buitengewoon draagbaar en ruimtebesparend is. Ondanks zijn kleine formaat maakt deze tafelcirkelzaag een groot verschil voor je doe-het-zelf projecten.

 • Voordeel 1: Dankzij het compacte formaat van de Umelee Tafelcirkelzaag, die ongeveer zo groot is als je handpalm, kun je deze gemakkelijk overal in je werkplaats opbergen zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt.
 • Voordeel 2: De draagbaarheid is een ander belangrijk pluspunt. Omdat de zaag zo klein en licht is (slechts 1490 gram), kun je hem moeiteloos meenemen naar verschillende werklocaties.
 • Voordeel 3: De afmetingen van de zaag (18 × 14 × 8 cm) laten zien dat het een zeer compacte tool is die weinig plaats inneemt, wat vooral handig is in kleinere werkruimtes of voor degenen die geen grote opslagruimte hebben.
 • Voordeel 4: Ondanks zijn kleine omvang, zou het gewicht van 1490 gram kunnen suggereren dat de Umelee Tafelcirkelzaag solide en goed gebouwd is, wat een indicatie kan zijn van zijn duurzaamheid en levensduur.
 • Voordeel 5: Ten slotte maakt het compacte en lichte ontwerp van de Umelee Tafelcirkelzaag hem ideaal voor doe-het-zelf projecten, omdat hij gemakkelijk hanteerbaar en te verplaatsen is. Ideaal voor klussen waar je nauwkeurig en zorgvuldig moet zagen.
 • Nadeel 1: Gezien zijn zeer kleine formaat, zo groot als je handpalm, zou de Umelee draagbare mini-tafelcirkelzaag wellicht niet krachtig genoeg kunnen zijn voor bepaalde zaagklussen. Het kan lastig zijn om materiaal van grotere afmetingen te zagen.
 • Nadeel 2: Door zijn compacte formaat is het mogelijk dat deze zaag niet de stabiliteit en robuustheid biedt die nodig is voor meer veeleisende of professionele toepassingen.
 • Nadeel 3: Een gewicht van 1490 g is voor sommige gebruikers misschien zwaar voor een dergelijk compact apparaat, wat kan leiden tot vermoeidheid bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 4: Er wordt niet vermeld welke zaagbladen of andere accessoires meegeleverd worden met de Umelee draagbare mini-tafelcirkelzaag, dus je zou mogelijk apart extra’s moeten aanschaffen.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen informatie over de motorprestaties of zaagsnelheden van deze tafelcirkelzaag. Dit kan betekenen dat de Umelee draagbare mini-tafelcirkelzaag mogelijk niet de kracht of snelheid heeft van grotere modellen.

Onze favoriet #7

Ferm Tafelcirkelzaag

Ferm Tafelcirkelzaag

Waarom we het gekozen hebben

De Ferm Tafelcirkelzaag is een robuuste en duurzame keuze voor professioneel en doe-het-zelf zaagwerk. Met een stille maar krachtige 800 W inductiemotor en een inbegrepen 200 mm zaagblad met 24 zaagtanden, kun je direct aan de slag. Het stevige stalen frame kan tegen een stootje en garandeert een lange levensduur. De zaag beschikt over een stofzuigeraansluiting waarmee je het zaagstof meteen kunt verwijderen voor beter zicht bij het zagen en groter gebruiksgemak. Het stalen werkoppervlak heeft een geïntegreerde geleidingsgleuf voor de aluminium verstekgeleiding, met een traploze hoekinstelling en een goed afleesbare schaal. Hierdoor kun je nauwkeurig en veilig werken.

 • Voordeel 1: De Ferm tafelcirkelzaag beschikt over een stille en sterke 800 W inductiemotor. Dit betekent dat je zonder veel lawaai kunt werken zonder concessies te doen aan de kracht van de zaag.
 • Voordeel 2: De zaag wordt geleverd met een 200 mm zaagblad, dat al is uitgerust met 24 zaagtanden. Dit betekent dat je direct aan de slag kunt, zonder dat je eerst apart zaagbladen hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 3: Het duurzame stalen frame zorgt voor stabiliteit en robuustheid. Dus ook als er per ongeluk een schok optreedt, blijft de zaag onbeschadigd. Bovendien verlengt dit de levensduur van de tafelcirkelzaag.
 • Voordeel 4: Dankzij de stofzuigeraansluiting van deze zaag kun je stofvrij werken. Sluit simpelweg je (bouw)stofzuiger aan op de zaag en al het stof wordt afgezogen. Dit zorgt voor een beter zicht op de snede, waardoor je veiliger kunt werken.
 • Voordeel 5: De zaag is uitgerust met een geïntegreerde verstekgeleiding van aluminium op het stalen werkoppervlak. Dankzij de traploze hoekinstelling en de goed afleesbare schaal, kun je nauwkeurig werken met verschillende hoeken.
 • Op basis van de informatie die gegeven is in de productbeschrijving, kunnen de volgende nadelen gegeven worden voor de Tafelcirkelzaag merk Ferm:
 • nadeel 1: De zaag wordt geleverd met slechts één zaagblad van 200mm. Afhankelijk van je behoeften kan dit beperkend zijn, je zou wellicht extra zaagbladen met verschillende maten moeten aanschaffen.
 • nadeel 2: Er is geen vermelding van een veiligheidsstop of noodstop. In geval van een calamiteit is de veiligheid dus niet gegarandeerd.
 • nadeel 3: Hoewel de zaag een stofzuigeraansluiting heeft, moet je je eigen (bouw)stofzuiger hebben en aansluiten. Dit kan een extra gedoe zijn als je er geen hebt of als je de stofzuigeraansluiting moeilijk vindt om te gebruiken.
 • nadeel 4: Het product beschikt over een stabiel stalen frame, maar dit kan het product zwaarder maken dan andere modellen. Hierdoor kan het zijn dat het verplaatsen en opslaan ervan wellicht minder gemakkelijk is.
 • nadeel 5: De inductiemotor van 800 W kan wellicht voor sommige projecten niet genoeg vermogen leveren. Dit kan beperkend zijn als je zwaar, dik of hard materiaal moet zagen.

Onze favoriet #8

Einhell Tafelcirkelzaag

Einhell Tafelcirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell accu-tafelcirkelzaag is een krachtige tool, ideaal voor iedereen die graag werkt met hout. Het heeft een lichte, torsiestijve aluminium tafel met uittrekbare verbredingen voor bredere werkstukken en past perfect in kleine werkplaatsen of hobbykelders. Het zaagblad is voorzien van een traploze hoogteverstelling voor veiligheid en de stabiele parallelaanslag zorgt voor precieze lengtesneden. Het wordt geleverd met een hoekaanslag voor nauwkeurige versteksneden en een hoogwaardig HM-zaagblad, speciaal ontwikkeld voor accuzagen. Voor een schone werkplek zijn er afzuigaansluitingen op de behuizing en zaagbladbescherming, en opberghouders voor alle onderdelen. Let op, de Power X-Change accu en oplader zijn niet inbegrepen en dienen apart aangeschaft te worden, en het beste resultaat krijg je met een 2,5 Ah Plus accu of groter.

 • Voordeel 1: De Einhell accu-tafelcirkelzaag is een krachtig hulpmiddel, perfect voor iedereen die met hout werkt. Dit betekent dat je in staat zult zijn om tal van projecten uit te voeren met precisie en gemak.
 • Voordeel 2: Met zijn lichte, torsiestijve aluminium tafel met uitstekende glijeigenschappen en uittrekbare verbredingen rechts, biedt deze tafelcirkelzaag je de flexibiliteit om aan verschillende soorten werkstukken te werken.
 • Voordeel 3: Dankzij het compacte ontwerp kan deze tafelcirkelzaag gemakkelijk worden ondergebracht in kleine werkplaatsen of hobbykelders, en is het ook ideaal voor mobiel gebruik. Dit betekent dat je de zaag gemakkelijk kunt verplaatsen en manoeuvreren, zodat je altijd en overal kunt werken.
 • Voordeel 4: De veiligheid van de gebruiker wordt verhoogd door de traploze hoogteverstelling van het zaagblad en de uiterst stabiele parallelaanslag, die zorgt voor exacte lengtesneden. Zo kun je met vertrouwen werken en ervan op aan dat je precieze zaagsnedes kunt maken.
 • Voordeel 5: De tafelcirkelzaag beschikt over afzuigaansluitingen op behuizing en zaagbladbescherming om een schone, stof- en meelvrije werkplek te garanderen. Bovendien zijn er houders op de behuizing voor het opbergen van alle onderdelen op het apparaat. Dit betekent dat je werkruimte altijd netjes en georganiseerd zal blijven, wat zowel de veiligheid als de efficiëntie verhoogt.
 • Nadeel 1: De Einhell accu-tafelcirkelzaag wordt geleverd zonder Power X-Change accu en oplader. Als je deze zaag wilt gebruiken, moet je deze essentiële onderdelen apart aanschaffen, wat extra kosten en moeite kan betekenen.
 • Nadeel 2: Voor optimale resultaten moet met een 2,5 Ah Plus accu of groter worden gebruikt. Dit betekent dat lichtere accu’s wellicht niet het gewenste zaagresultaat opleveren, wat de flexibiliteit in het gebruik enigszins kan beperken.
 • Nadeel 3: De aluminium tafel is stabiel en licht, maar kan bij voortdurend en intensief gebruik gevoelig zijn voor schade en krassen. Hoewel aluminium robuust is, is het niet zo sterk als sommige andere materialen, zoals bijvoorbeeld staal.
 • Nadeel 4: De tafel heeft uittrekbare verbredingen aan de rechterkant. Dit kan een nadeel zijn als je linkshandig bent of als de ruimte in je werkplaats aan de linkerkant van de zaag beschikbaar is.
 • Nadeel 5: De zaag is klein en compact, wat geweldig is voor kleine werkruimtes. Maar dit kan een nadeel zijn als je grotere stukken hout wilt zagen. De grootte en het ontwerp van de zaag kunnen je werkruimte beperken, waardoor het meer tijd en moeite kost om grotere projecten uit te voeren.

Onze favoriet #9

Evolution Power Tools Tafelcirkelzaag

Evolution Power Tools Tafelcirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Evolution Power Tools Tafelcirkelzaag is een hoogstaand stuk gereedschap die gebruik maakt van de gepatenteerde multifunctionele snijtechnologie van Evolution. Hiermee kun je bouwstaal, non-ferrometalen, hout en kunststof zagen met slechts één zaagblad. Handig is dat bij het zagen van bouwstaal een direct verwerkbare afwerking wordt verkregen, zonder verhitting of bramen en het is bijna vonkvrij. Met zijn krachtige 1500 W torquemotor, kun je schuin zagen tot 45° en heeft het een zaagdiepte tot 85 mm in hout. De Tafelcirkelzaag komt inclusief een F255-TCT multifunctioneel zaagblad met 24 tanden. De veelzijdigheid en kracht maken deze zaag essentieel voor elke klus.

 • Voordeel 1: Door de gepatenteerde Evolution multifunctionele snijtechnologie, kun je bouwstaal, non-ferrometalen, hout en kunststof zagen met slechts één zaagblad. Dit maakt het wisselen van zaagbladen overbodig, wat tijd bespaart en het gebruiksgemak verhoogt.
 • Voordeel 2: Het snijden van bouwstaal resulteert in een direct verwerkbare afwerking. Dit komt omdat de zaag geen verhitting, bramen of vonken veroorzaakt. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan nabewerking en dat het snijden veiliger is.
 • Voordeel 3: Met een krachtige 1500 W torquemotor heb je voldoende vermogen voor zelfs de hardste klussen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onvoldoende kracht tijdens het zagen.
 • Voordeel 4: De zaag kan een schuine snede maken tot 45°. Dit geeft je veel vrijheid in het soort sneden dat je wilt maken, wat vooral handig is bij complexe projecten.
 • Voordeel 5: Dankzij de zaagdiepte tot 85 mm door hout, kun je grote stukken hout zagen zonder problemen. Dit maakt de zaag veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan projecten.
 • Nadeel 1: Hoewel het gepatenteerde multifunctionele snijsysteem van Evolution Power Tools is geoptimaliseerd voor verschillende materialen, kan dit betekenen dat het niet het beste is voor specifieke toepassingen. Als je je zaagwerk grotendeels op één materiaaltype (zoals hout) concentreert, dan kan een gespecialiseerde zaag beter bevallen.
 • Nadeel 2: Desondanks het snijden van bouwstaal een direct verwerkbare afwerking belooft zonder verhitting en bramen, houdt dit niet in dat dit voor alle metaalsoorten geldt. Voor het snijden van sommige metalen kun je misschien beter een gespecialiseerd gereedschap overwegen.
 • Nadeel 3: De 1500 W motor mag dan krachtig zijn, maar de zaagdiepte van 85 mm kan beperkend zijn voor sommige projecten. Wanneer je van plan bent grote stukken hout of andere dikke materialen te snijden, zou dit een probleem kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De cirkelzaag kan slechts tot 45° schuin snijden, wat de flexibiliteit van mogelijke zaagsneden beperkt. Voor ingewikkeldere projecten die meer precisie vereisen, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de F255-TCT multifunctioneel zaagblad met 24 tanden is inbegrepen, geeft de beschrijving geen informatie over hoe eenvoudig het is om zaagbladen te vervangen. Bij veelvuldig gebruik kan dit een probleem worden. Ook weten we niet hoe eenvoudig het is om aanvullende of vervangende zaagbladen voor dit model te verkrijgen.

Onze favoriet #10

Bwhnew Tafelcirkelzaag

Bwhnew Tafelcirkelzaag

Waarom we het gekozen hebben

De Bwhnew Tafelcirkelzaag is een compacte en draagbare zaag, licht van gewicht en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Ondanks zijn formaat, heeft het een hoog vermogen van 96W en een 7-versnellingssnelheidsregeling voeding, waardoor het uitzonderlijk veelzijdig is en geschikt voor verschillende materialen. Gemaakt van een duurzame aluminiumlegering en koudgewalst staal, garandeert het een lange levensduur. De nauwkeurigheid wordt versterkt door het precieze schaalontwerp met lasergravure, dat bovendien slijtvast is en niet gemakkelijk vervaagt. Je veiligheid is ook voorzien met een verstelbare transparante acrylbescherming die voorkomt dat je per ongeluk het zaagblad aanraakt zonder je werkveld te blokkeren.

 • Voordeel 1: De Tafelcirkelzaag merk Bwhnew is compact en lichtgewicht, waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken en vervoeren.
 • Voordeel 2: Met een hoog vermogen van 96W en 7-versnellingssnelheidsregeling, kan deze cirkelzaag voldoen aan de snijvereisten van verschillende materialen.
 • Voordeel 3: Deze zaag is gemaakt van een duurzame aluminiumlegering en koudgewalst staalmateriaal. Dit betekent dat hij slijtvast is en je dus een lange tijd kan dienen.
 • Voordeel 4: De zaag bevat een nauwkeurig schaalontwerp met lasergravure, deze is slijtvast en niet gemakkelijk te vervagen, wat je zal helpen in het leveren van nauwkeurig werk.
 • Voordeel 5: De verstelbare transparante acrylbescherming voorkomt dat het zaagblad per ongeluk wordt aangeraakt en blokkeert je zicht niet, wat zorgt voor zowel veiligheid als precisie bij het zagen.
 • Nadeel 1: Hoewel dit model compact en lichtgewicht is, kan het zijn dat de stabiliteit en robuustheid bij inzet van zware taken verminderd is.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de zaag is gemaakt van aluminiumlegering en koudgewalst staalmateriaal, kan het zijn dat de slijtvastheid bij intensief en langdurig gebruik verminderd is.
 • Nadeel 3: De 96W hoog vermogen van deze tafelcirkelzaag kan misschien onvoldoende zijn bij zwaardere materialen of dikkere houtsoorten, wat misschien de bruikbaarheid en veelzijdigheid belt.
 • Nadeel 4: De 7-versnellingssnelheidsregeling kan complex zijn voor beginnende gebruikers of voor mensen die op zoek zijn naar eenvoudig, snel werk zonder het gedoe van het aanpassen van versnellingen bij elke taak.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de machine een verstelbare transparante acrylbescherming heeft, kan het zijn dat lichtweerkaatsing door de acrylscherm het zicht op het werkstuk belemmert. Het kan ook krassen of breken bij onzorgvuldig gebruik, waardoor de veiligheid in het geding komt.

Tot slot is het duidelijk dat er een breed scala aan tafelcirkelzagen op de markt is, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Het is belangrijk dat je de zaag kiest die het beste bij je behoeften past, of je nu een professional bent die op zoek is naar kracht en veelzijdigheid, of een doe-het-zelver die op zoek is naar gebruiksgemak. We hopen dat deze test je heeft geholpen bij het maken van je keuze en dat je nu beter bent uitgerust om een geïnformeerde beslissing te nemen. Vergeet niet dat het kiezen van de juiste tafelcirkelzaag een investering is die je werk zal vergemakkelijken en je projecten naar een hoger niveau zal tillen.

Inhoudsopgave