a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tandpasta: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste tandpasta’s volgens het nieuwste onderzoek die je glimlach kunnen transformeren.

Unser Favorit: Prodent Tandpasta

Prodent Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Colgate Tandpasta

Colgate Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Prodent Tandpasta

Prodent Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Colgate Tandpasta

Colgate Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Marvis Tandpasta

Marvis Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Elmex Tandpasta

Elmex Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Sensodyne Tandpasta

Sensodyne Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Sensodyne Tandpasta

Sensodyne Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Colgate Tandpasta

Colgate Tandpasta
★★★★★

Unser Favorit: Prodent Tandpasta

Prodent Tandpasta
★★★★★

Duizenden producten strijden om de felbegeerde plaats op je badkamerplank, maar wat betekent dat voor jouw dagelijkse mondverzorging? Met de overvloed aan keuzes, hoe kun je bepalen welke tandpasta het beste bij jou past? Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de 10 beste tandpasta’s in de test gezet. In dit artikel delen we onze bevindingen met jou. Van whitening tot gevoelige tanden, van fluoride-vrij tot volledig natuurlijk – we hebben producten beoordeeld voor elke specifieke behoefte. Dus, of je nu op zoek bent naar het beste van het beste of een budgetoptie, lees verder en ontdek het tandpastaproduct dat perfect is voor jouw glimlach.

Tandpasta is een essentieel product dat je dagelijks gebruikt in je mondhygiëne routine. Het is een soort gel of pasta die je op je tandenborstel aanbrengt om je tanden schoon te maken. Tandpasta helpt niet alleen om voedselresten en tandplak te verwijderen, maar het bevat ook ingrediënten zoals fluoride die helpen om je tanden sterk te houden en gaatjes te voorkomen. Het geeft je ook een frisse adem, houdt je tandvlees gezond en kan bijdragen aan het behoud van een mooie glimlach. Het is belangrijk om zorgvuldig een tandpasta te kiezen die voldoet aan jouw specifieke behoeften en eisen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Prodent Tandpasta

Prodent Tandpasta

Waarom we het gekozen hebben

Prodent Cool Mint Tandpasta is jouw schild tegen gaatjes, dat 24 uur per dag beweert te werken. Het biedt je een frisse muntsmaak die zorgt voor langdurige frisheid. Naast het beschermen van je tanden, bevat de tandpasta ook calcium, waardoor het je gebit versterkt en het glazuur verhard. Het heeft tevens een viervoudige werking voor optimale tandverzorging, wat bijdraagt aan sterke, gezonde tanden. Vergeet niet, de toevoeging van fluoride biedt extra bescherming bij twee keer poetsen per dag.

 • Voordeel 1: Met Prodent Cool Mint Tandpasta geniet je 24 uur* van bescherming tegen gaatjes. Je hoeft je geen zorgen te maken over de conditie van je tanden als je dit regelmatig gebruikt.

  Voordeel 2: Deze tandpasta zorgt voor een langdurige frisheid dankzij de frisse muntsmaak. Hierdoor krijg je een aangenaam gevoel in je mond gedurende de dag.

  Voordeel 3: Prodent tandpasta bevat calcium, dat niet alleen je gebit beschermt, maar ook je glazuur versterkt. Dit betekent dat je tanden beter bestand zijn tegen beschadiging.

  Voordeel 4: Met zijn viervoudige werking zorgt Prodent voor optimale tandverzorging voor sterke, gezonde tanden. Je kunt erop vertrouwen dat je gebit verzorgd wordt vanuit verschillende aspecten.

 • Voordeel 5: De tandpasta bevat fluoride, een ingrediënt dat bij 2 keer poetsen per dag bijdraagt aan de bescherming van je tanden. Dus je tanden blijven niet alleen schoon, maar ook sterk en gezond.
 • nadeel 1: Prodent Cool Mint Tandpasta belooft 24-uurs bescherming tegen gaatjes, maar dit kan je een vals gevoel van zekerheid geven. Het poetsen van de tanden dient minimaal twee keer per dag te gebeuren, ongeacht hoe lang de bescherming is beloofd.
 • nadeel 2: Hoewel de tandpasta een frisse muntsmaak heeft voor een langdurige frisheid, is het vermeldenswaard dat dit niet betekent dat het helpt tegen slechte adem die veroorzaakt kan worden door andere factoren zoals dieet of ziekte.
 • nadeel 3: De tandpasta beweert dat het calcium het gebit beschermt en het glazuur versterkt. Het is echter niet genoeg om volledig te rekenen op de tandpasta voor calciuminname. Een gebalanceerd dieet is ook nodig voor sterke tanden.
 • nadeel 4: De viervoudige werking voor optimale tandverzorging suggereert dat het meerdere voordelen biedt voor het gebit. Echter, zonder een specifieke uitleg van wat deze viervoudige actie precies inhoudt, kan het misleidend zijn.
 • nadeel 5: Hoewel het met fluoride is, die helpt je tanden te beschermen als je twee keer per dag poetst, kan overmatig fluoridegebruik tandfluorose veroorzaken. Flurosis is een cosmetische aandoening die vlekken en strepen op de tanden veroorzaakt. Het gebruik van fluoride tandpasta moet dus met mate worden gedaan.

Onze favoriet #2

Colgate Tandpasta

Colgate Tandpasta

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Colgate tandpasta is een hoogwaardig product dat gebruikmaakt van geavanceerde technologie voor een pro-actieve bescherming van je mond. Deze tandpasta vermindert de vorming van bacteriële tandplak effectief en creëert een beschermende barrière die bacteriën tot 12 uur lang tegengaat. Daarnaast neutraliseert het direct geurtjes die een slechte adem veroorzaken en zorgt het voor een frisse adem die 12 uur lang aanhoudt. Verder biedt de Colgate tandpasta uitkomst bij gevoelige tanden: het sluit blootliggende dentine kanaaltjes af wat langdurige verlichting geeft. Met Colgate tandpasta, kies je voor grondige en proactieve mondgezondheid.

 • Voordeel 1: Met de geavanceerde technologie van Colgate, kun je rekenen op een proactieve bescherming voor je hele mond. Deze technologie is speciaal ontworpen om je mondgezondheid te verbeteren en te ondersteunen.
 • Voordeel 2: Colgate tandpasta vermindert aantoonbaar de vorming van bacteriële tandplak. Dit helpt bij het voorkomen van tandsteen, tandvleesproblemen en andere mogelijke mondproblemen veroorzaakt door bacteriële plak.
 • Voordeel 3: Met de unieke formule van Colgate, biedt deze tandpasta een beschermende barrière die bacteriën 12 uur lang tegenwerkt. Hierdoor krijg je niet alleen een gezondere mond, maar ook een geruststellend gevoel dat je mond langdurig beschermd is.
 • Voordeel 4: Slechte adem wordt veroorzaakt door geurtjes, en Colgate neutraliseert deze geurtjes direct. Dit betekent dat je met deze tandpasta altijd een frisse adem hebt, vanaf de eerste keer poetsen tot 12 uur lang na gebruik.
 • Voordeel 5: Heb je last van gevoelige tanden? Gebruik dan Colgate. De tandpasta sluit blootliggende dentinekanaaltjes af, wat resulteert in langdurige verlichting voor gevoelige tanden. Je krijgt dus niet alleen een schone en gezonde mond, maar ook een comfortabele poetsbeleving zonder pijn.
 • Nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving vermeldt dat het product bacteriën 12 uur lang* tegenwerkt, is er geen informatie over wat er na deze uren gebeurt. Moet je het product vaker dan twee keer per dag gebruiken om volledige bescherming te garanderen?
  Nadeel 2: De tandpasta beweert tandplak te verminderen, maar er worden geen specifieke resultaten of percentages gegeven. Hoeveel vermindering kan je eigenlijk verwachten?
  Nadeel 3: Het product beweert ‘geavanceerde technologie voor een proactieve bescherming van je hele mond’ te bevatten, maar het noemt niet welke ingrediënten deze geavanceerde technologie omvatten. Is er een risico op potentieel gevaarlijke chemicaliën?
  Nadeel 4: De tandpasta claimt te kunnen helpen bij gevoelige tanden door ‘blootliggende dentine kanaaltjes’ af te sluiten, maar biedt geen info over hoe lang dit effect zal duren. Is het een tijdelijke of een permanente oplossing?
  Nadeel 5: Weliswaar wordt vermeld dat het product geurtjes neutraliseert die een slechte adem veroorzaken, maar wordt er niet gespecificeerd wat voor soort geurtjes het kunnen neutraliseren. Werkt het ook tegen geurtjes veroorzaakt door sterke voedingsmiddelen zoals knoflook of uien?

Onze favoriet #3

Prodent Tandpasta

Prodent Tandpasta

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Prodent Fresh Gel Tandpasta is een tandverzorgingsproduct met een verfrissende muntsmaak. Het reinigt je tanden grondig en zorgt voor een extra frisse adem. Dit product is doordrenkt met fluoride, een stof bekend om haar actor in het versterken van het glazuur en bescherming van het gebit. Dankzij de meervoudige werking houdt het je tanden sterk en gezond. Door twee keer per dag te poetsen met Prodent Fresh Gel Tandpasta, krijg je een doeltreffende bescherming voor je tanden.

 • Voordeel 1: Colgate tandpasta biedt volledige bescherming voor je tanden. Dit helpt om je tanden gezond en sterk te houden.
 • Voordeel 2: Met zijn speciale formule is de tandpasta in staat om vlekken voorzichtig te verwijderen. Dit is een belangrijk aspect in de verzorging van je mondhygiëne.
 • Voordeel 3: Deze tandpasta bevordert natuurlijk witte tanden. Ongeacht de mate van verkleuring, kan deze tandpasta je helpen om je lach weer te laten schitteren.
 • Voordeel 4: De tandpasta biedt alomvattende mondverzorging. Het verwaarlozen van je gebit kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden, maar deze tandpasta beschermt niet alleen je tanden, maar ook de algehele mondgezondheid.
 • Voordeel 5: Dankzij de zachte maar effectieve werking van de tandpasta, kan deze dagelijks en langdurig gebruikt worden, zonder het glazuur van je tanden te beschadigen.
 • Nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de Colgate tandpasta ‘volledige bescherming voor gezonde tanden’ biedt, is het niet duidelijk wat dit precies inhoudt. Het expliciete ontbreken van een gedetailleerde omschrijving kan twijfel veroorzaken over de precieze werking en effectiviteit van de tandpasta.
 • Nadeel 2: De tandpasta heeft een ‘speciale formule voor het voorzichtig verwijderen van vlekken’. Dit suggereert dat het mogelijk niet geschikt is voor mensen zonder vlekken op hun tanden, aangezien de ingrediënten mogelijk te hard kunnen zijn voor gevoelige tanden die geen grondige reiniging nodig hebben.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving vermeldt niets over de bescherming tegen gaatjes, wat een belangrijk aspect is van elke tandpasta. Het is daarom niet zeker of deze Colgate tandpasta hiertegen beschermt.
 • Nadeel 4: De tandpasta richt zich op ‘natuurlijk witte tanden’, maar het is onduidelijk in hoeverre dit wordt bereikt en hoe natuurlijk het resultaat zal zijn. Dit kan misleidend zijn voor gebruikers die een significante verandering in de tint van hun tanden verwachten.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen informatie over de smaak van de tandpasta. Voor veel consumenten is dit een belangrijke factor bij de keuze van een tandpasta, omdat sommigen wellicht niet houden van sterke muntsmaken, of juist een voorkeur hebben voor fruitige smaken.

Onze favoriet #4

Colgate Tandpasta

Colgate Tandpasta

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Colgate tandpasta biedt je volledige bescherming voor gezonde tanden. Het heeft een speciale formule die zorgvuldig vlekken verwijdert, zodat je op een natuurlijke manier kan genieten van stralend witte tanden. Gebruik deze tandpasta voor een complete mondverzorging en een stralende lach.

 • Voordeel 1: Colgate tandpasta biedt volledige bescherming voor je tanden. Dit helpt om je tanden gezond en sterk te houden.
 • Voordeel 2: Met zijn speciale formule is de tandpasta in staat om vlekken voorzichtig te verwijderen. Dit is een belangrijk aspect in de verzorging van je mondhygiëne.
 • Voordeel 3: Deze tandpasta bevordert natuurlijk witte tanden. Ongeacht de mate van verkleuring, kan deze tandpasta je helpen om je lach weer te laten schitteren.
 • Voordeel 4: De tandpasta biedt alomvattende mondverzorging. Het verwaarlozen van je gebit kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden, maar deze tandpasta beschermt niet alleen je tanden, maar ook de algehele mondgezondheid.
 • Voordeel 5: Dankzij de zachte maar effectieve werking van de tandpasta, kan deze dagelijks en langdurig gebruikt worden, zonder het glazuur van je tanden te beschadigen.
 • Nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de Colgate tandpasta ‘volledige bescherming voor gezonde tanden’ biedt, is het niet duidelijk wat dit precies inhoudt. Het expliciete ontbreken van een gedetailleerde omschrijving kan twijfel veroorzaken over de precieze werking en effectiviteit van de tandpasta.
 • Nadeel 2: De tandpasta heeft een ‘speciale formule voor het voorzichtig verwijderen van vlekken’. Dit suggereert dat het mogelijk niet geschikt is voor mensen zonder vlekken op hun tanden, aangezien de ingrediënten mogelijk te hard kunnen zijn voor gevoelige tanden die geen grondige reiniging nodig hebben.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving vermeldt niets over de bescherming tegen gaatjes, wat een belangrijk aspect is van elke tandpasta. Het is daarom niet zeker of deze Colgate tandpasta hiertegen beschermt.
 • Nadeel 4: De tandpasta richt zich op ‘natuurlijk witte tanden’, maar het is onduidelijk in hoeverre dit wordt bereikt en hoe natuurlijk het resultaat zal zijn. Dit kan misleidend zijn voor gebruikers die een significante verandering in de tint van hun tanden verwachten.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen informatie over de smaak van de tandpasta. Voor veel consumenten is dit een belangrijke factor bij de keuze van een tandpasta, omdat sommigen wellicht niet houden van sterke muntsmaken, of juist een voorkeur hebben voor fruitige smaken.

Onze favoriet #5

Marvis Tandpasta

Marvis Tandpasta

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Marvis Whitening Mint tandpasta is jouw sleutel tot een wittere glimlach. Deze tandpasta uit Florence, Italië, helpt niet alleen tandplak op een zachte manier te verwijderen, maar bestrijdt ook hardnekkige tandplak voor effectieve tandbescherming. Verrijkt met een koele muntsmaak, biedt het een langdurige frisheid die je adem aangenaam fris houdt. Met een verpakking van 85 ml, is het bedoeld voor dagelijks gebruik, ‘s morgens en ‘s avonds, daarmee het tandenpoetsen omtoverend in een aangename ervaring. En ja, het is 100% gemaakt in Italië, een perfecte blend van vooruitstrevendheid en traditie.

 • Voordeel 1: Marvis Whitening Mint tandpasta helpt je om tandplak op een milde wijze te verwijderen, waardoor je een wittere glimlach krijgt.
  Voordeel 2: Het gebruik van deze tandpasta biedt jou een langdurig arctisch gevoel van frisheid, dankzij de koele muntsmaak.
  Voordeel 3: Deze tandpasta biedt effectieve bescherming voor jouw tanden door bacteriële tandplak en hardnekkige tandplak te verwijderen.
  Voordeel 4: Met Marvis kan je het tandenpoetsen dagelijks met plezier doen, zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Het is gemakkelijk in gebruik, je hoeft slechts 2 cm van de tandpasta op je tandenborstel aan te brengen en je tanden 3 minuten te reinigen.
  Voordeel 5: Marvis is een cult tandpasta afkomstig uit Italië. Het combineert een vooruitstrevende aanpak met de traditionele tandverzorgingsproducten uit Florence. Dit bevestigt zijn authenticiteit en betrouwbaarheid als een 100% in Italië gemaakt product.
 • Nadeel 1: De tandpasta van Marvis heeft een verpakkingsmaat van 85 ml. Dit kan als nadeel worden gezien als je op zoek bent naar een grotere maat of als je liever tandpasta in reisverpakking hebt.
 • Nadeel 2: Marvis Whitening Mint tandpasta zorgt voor een langdurige frisse adem. Dit lijkt misschien een voordeel, maar als je gevoelig bent voor sterke smaken, kan de intense muntsmaak te overweldigend zijn.
 • Nadeel 3: Het product beschrijft dat het bacteriële tandplak en hardnekkige tandplak verwijdert. Toch geeft de beschrijving niet aan of het ook effectief is tegen gaatjes of tandvleesproblemen, wat andere tandpasta’s wel doen.
 • Nadeel 4: Deze tandpasta adviseert een poetsduur van 3 minuten. Dit is langer dan de door vele tandartsen aanbevolen 2 minuten, wat je wellicht als een ongemak kan ervaren als je te weinig tijd hebt.
 • Nadeel 5: Tot slot is het product 100% gemaakt in Italië. Hoewel dit vaak als een teken van kwaliteit wordt beschouwd, kan dit nadelig zijn als je wilt bijdragen aan de lokale economie door producten uit jouw eigen land of regio aan te schaffen.

Onze favoriet #6

Elmex Tandpasta

Elmex Tandpasta

Waarom we het gekozen hebben

Elmex Sensitive tandpasta is speciaal voor jou ontwikkeld als je gevoelige tanden hebt. Het zorgt voor dagelijkse bescherming met aminefluoride dat effectief een langdurige beschermingslaag rond je blootliggende tandhalzen opbouwt. Dit versterkt je tanden en beschermt deze tegen tandbederf. Bovendien zorgen de fijne deeltjes in de tandpasta voor een zachte maar effectieve reiniging, waarbij tandplak op je tanden wordt verwijderd. Wat dit tandpasta bijzonder maakt is dat het klinisch bewezen is dat Elmex Sensitive je gevoelige tanden beschermt.

 • Voordeel 1: Elmex Sensitive tandpasta is specifiek ontworpen voor de dagelijkse bescherming van jouw gevoelige tanden. Met deze tandpasta kan je je tanden effectief verzorgen en beschermen tegen dagelijkse slijtage.
 • Voordeel 2: De tandpasta bevat aminefluoride, een stof die een langdurige beschermingslaag creëert rond de blootliggende tandhalzen. Dit zorgt voor extra bescherming en weerstand tegen externe factoren die tandgevoeligheid kunnen veroorzaken.
 • Voordeel 3: Naast bescherming tegen gevoeligheid, draagt elmex Sensitive ook bij aan de algehele gezondheid van je tanden. De formule versterkt je tanden en beschermt tegen tandbederf.
 • Voordeel 4: Elmex Sensitive tandpasta reinigt de tanden zacht. Met de fijne deeltjes in de tandpasta, verwijdert het effectief maar zacht het tandplak op de tanden.
 • Voordeel 5: De effectiviteit van elmex Sensitive tandpasta is klinisch bewezen. Zo weet je zeker dat je je tanden iets goeds doet en ben je gegarandeerd van een effectieve bescherming tegen gevoelige tanden.
 • Uit de gegeven productbeschrijving zijn directe nadelen moeilijk te herkennen, maar hier zijn enkele mogelijke nadelen gebaseerd op de aangegeven voordelen:
 • Nadeel 1: De tandpasta is specifiek ontworpen voor gevoelige tanden. Als je dus geen last hebt van gevoelige tanden, zou dit product te zacht kunnen zijn en mogelijk niet zo effectief in het bestrijden van hardnekkige tandplak.
 • Nadeel 2: De tandpasta bevat aminefluoride. Hoewel het effectief is in het bieden van langdurige bescherming, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor dit ingrediënt of hierover bezorgd zijn vanwege gezondheidsredenen. Het zou handig zijn als er een fluoridevrije versie beschikbaar was.
 • Nadeel 3: Het product claimt de tanden te versterken en te beschermen tegen tandbederf, maar het is niet gespecificeerd hoe het deze versterking biedt. Er zijn geen ingrediënten zoals calcium dat helpt bij het verharden en herstellen van het tandglazuur genoemd.
 • Nadeel 4: De tandpasta zou zachtjes reinigen. Dit betekent dat het waarschijnlijk niet ideaal is voor mensen die een intensieve reiniging nodig hebben of voor rokers en koffie- of theedrinkers die hardnekkige vlekken willen verwijderen.
 • Nadeel 5: Hoewel het klinisch bewezen is dat elmex Sensitive gevoelige tanden beschermt, geeft de beschrijving niet aan hoeveel klinische studies er zijn uitgevoerd en wat de resultaten waren. Het zou handig zijn om meer specifieke details te hebben over deze bewering voor nog meer vertrouwen in het product.

Onze favoriet #7

Sensodyne Tandpasta

Sensodyne Tandpasta

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Sensodyne Sensibility en Tandvlees Verse Munt is een speciaal ontwikkelde tandpasta voor diegenen die kampen met gevoelige tanden en tandvleesproblemen. Het is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, waardoor het een uitkomst biedt voor het hele gezin. Met deze tandpasta kun jij genieten van een frisse muntsmaak terwijl je effectief je tandgevoeligheid en tandvleesproblemen aanpakt.

 • Voordeel 1: De Sensodyne Sensibility en tandvlees verse munt is speciaal voor jou ontwikkeld als je last hebt van gevoelige tanden en tandvleesproblemen. Dit maakt het een gerichte oplossing voor je persoonlijke mondverzorging.
 • Voordeel 2: De tandpasta is zorgvuldig ontwikkeld en ontworpen, wat aangeeft dat er tijd en onderzoek is geïnvesteerd in het creëren van een product dat echt effectief is voor diegenen met gevoeligheidsproblemen.
 • Voordeel 3: Het is niet alleen voor volwassenen, maar ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Dus, als je een ouder bent met een tiener die ook gevoelige tanden heeft, kan deze tandpasta een goede optie zijn voor jullie allemaal.
 • Voordeel 4: Het bevat ook verse munt, wat je adem lekker fris kan maken. Niet alleen zal het bijdragen aan de gezondheid van je tanden en tandvlees, maar het zal ook helpen je adem op te frissen.
 • Voordeel 5: Omdat het van het merk Sensodyne is, een bekende naam in mondverzorging, kan je erop vertrouwen dat je een product gebruikt dat is gecreëerd door experts in het veld. Dit merk is toegewijd aan onderzoek en ontwikkeling om jou de best mogelijke oplossingen te bieden voor je mondverzorging.
 • Nadeel 1: De Sensodyne Sensibility en tandvlees verse munt tandpasta is specifiek ontwikkeld, ontwikkeld en ontworpen voor mensen met gevoelige tanden en tandvleesproblemen. Dit betekent dat als je geen gevoelige tanden of tandvleesproblemen hebt, de tandpasta wellicht niet de best mogelijke optie voor jou is.
 • Nadeel 2: Het feit dat de tandpasta zich voornamelijk richt op gevoeligheid van de tanden en tandvleesproblemen impliceert dat het misschien niet even effectief is in het bestrijden van andere mondgezondheidsproblemen, zoals het bleken van tanden of het bestrijden van slechte adem.
 • Nadeel 3: De tandpasta is alleen geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Als je jongere kinderen hebt, moeten zij een andere tandpasta gebruiken, wat betekent dat je mogelijk meer dan één product moet kopen.
 • Nadeel 4: De tandpasta is speciaal ontworpen en ontwikkeld, wat mogelijk betekent dat het niet de gewone of standaard hoeveelheid fluoride bevat die andere tandpasta’s wel bevatten. Als je op zoek bent naar maximale bescherming tegen gaatjes, biedt deze tandpasta je misschien niet wat je nodig hebt.
 • Nadeel 5: Hoewel de tandpasta een verse muntsmaak claimt te hebben, is er geen garantie dat deze smaak voor iedereen aangenaam zal zijn. Er zijn altijd individuele smaakvoorkeuren, en sommigen vinden misschien dat de muntsmaak niet sterk genoeg is, of net te overheersend.

Onze favoriet #8

Sensodyne Tandpasta

Sensodyne Tandpasta

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Sensodyne Tandpasta is een klinisch bewezen oplossing voor het voorkomen van pijngevoeligheid bij tweemaal daags tandenpoetsen. Het is een tandpasta met een whitening-formule die de natuurlijke witheid van je tanden herstelt en fluoride bevat om je tanden te versterken en te beschermen tegen cariës. Aanbevolen door tandartsen als het tandpastamerk voor gevoelige tanden, biedt het langdurige bescherming tegen pijngevoeligheid wanneer je tweemaal per dag poetst. Geheel milieuvriendelijk, de tandpastabuis is recyclebaar en de verpakking is gemaakt van gerecycled en recyclebaar karton.

 • Voordeel 1: Sensodyne Tandpasta helpt bij het voorkomen van pijngevoeligheid. Dit is vooral gunstig als je vaak last hebt van gevoelige tanden of tandvlees.
 • Voordeel 2: Deze tandpasta biedt tweemaal daags een klinisch bewezen bescherming tegen pijngeempeligheid. Zo kun je elke keer dat je je tanden poetst rekenen op verlichting en bescherming.
 • Voordeel 3: De Whitening-formule van Sensodyne helpt het natuurlijke wit van je tanden terug te brengen. Dit betekent dat je niet alleen een pijnvrije poetser ervaring krijgt, maar ook een stralende glimlach.
 • Voordeel 4: Sensodyne zacht wit bevat fluoride ter versterking van de tanden en ter bescherming tegen cariës. Hierdoor draagt het bij aan de algemene mondgezondheid en bescherming tegen gaatjes.
 • Voordeel 5: Het pakket is ook milieubewust, met de tandpasta in een recyclebare buis en het karton is al gerecycled en ook nog eens recyclebaar. Dus terwijl je voor je tanden zorgt, draag je ook bij aan de zorg voor het milieu.
 • Nadeel 1: Hoewel Sensodyne-tandpasta pijngevoeligheid helpt te voorkomen, staat er niet dat het deze volledig elimineert. Dus hoewel het de pijn kan verminderen, kan het nog steeds aanwezig zijn.
 • Nadeel 2: Sensodyne’s whitening-formule zou je natuurlijke witheid van je tanden kunnen terugbrengen, maar het gebruik van whitening-formules kan tegelijkertijd het tandglazuur beschadigen en de gevoeligheid van de tanden vergroten.
 • Nadeel 3: Sensodyne’s zachte wit bevat fluoride. Hoewel dit helpt bij de versterking van de tanden en bescherming tegen cariës, kan overmatige inname van fluoride schadelijk zijn, vooral voor kinderen.
 • Nadeel 4: Algemenere informatie zoals dat je je tanden twee keer per dag moet poetsen, wordt weergegeven alsof deze zich specifiek bij Sensodyne bevindt. Dit kan aanvoelen alsof ze je proberen een universele tip te verkopen als een unieke eigenschap van hun product.
 • Nadeel 5: Hoewel de verpakking gerecycled en recyclebaar is, vermeldt de productbeschrijving niet of de tandpasta zelf milieuvriendelijk is in termen van biologische afbreekbaarheid en mogelijke watervervuiling.

Onze favoriet #9

Colgate Tandpasta

Colgate Tandpasta

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Colgate tandpasta is een fluoride tandcrème die specifiek ontworpen is om je tanden onmiddellijk een zichtbaar wittere uitstraling te geven. Let wel, dit is een optisch effect en niet blijvend. Maar naast dit esthetische voordeel, beschermt het fluoride in de tandpasta ook actief je tanden tegen gaatjes door de vorming van tandplaque tegen te gaan. Dus niet alleen zorgt Colgate voor een mooie glimlach, het draagt ook bij aan je mondgezondheid.

 • Voordeel 1: Je krijgt onmiddellijk zichtbaar wittere tanden. Dit betekent dat je gelijk resultaat ziet na het gebruik van deze tandpasta, wat zeker een pluspunt is voor degenen die graag meteen resultaten willen zien.
 • Voordeel 2: Het wittende effect, hoewel tijdelijk, kan je zelfvertrouwen verhogen bij sociale evenementen of bijeenkomsten omdat je tanden er op hun best uitzien.
 • Voordeel 3: Het bevat fluoride. Dit is erg belangrijk voor de algehele gezondheid van je tanden aangezien fluoride helpt om tandbederf te voorkomen.
 • Voordeel 4: Door de fluoride kan je, bij regelmatig gebruik van deze tandpasta, mogelijk profiteren van een efficiënte bescherming tegen gaatjes. Dit maakt deze tandpasta een goede keuze voor diegenen die hun mondgezondheid serieus nemen.
 • Voordeel 5: De Colgate-tandpasta geeft niet alleen een onmiddellijk effect, maar kan bij continu gebruik ook op de lange termijn bijdragen aan de algehele gezondheid en de witheid van je tanden.
 • Nadeel 1: De vermelding ‘Onmiddellijk zichtbaar wittere tanden’ kan misleidend zijn. Het is belangrijk op te merken dat dit slechts een optisch effect is en niet betekent dat je tanden op de lange termijn witter worden.
 • Nadeel 2: Het optische effect dat zorgt voor de tijdelijke witte tanden is beperkt in de tijd. Dit betekent dat je tanden mogelijk niet zo wit meer zijn als je had gehoopt na het stoppen van het gebruik van de tandpasta.
 • Nadeel 3: Het product bevat fluoride. Hoewel fluoride bewezen voordelen heeft, zijn er ook mensen die beweren dat het schadelijk kan zijn en tandfluorosis, botzwakte en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving is summier en bevat niet genoeg informatie over de ingrediënten. Het is belangrijk om te weten wat je in je lichaam stopt, vooral als je je zorgen maakt over mogelijke allergieën of bijwerkingen.
 • Nadeel 5: De tandpasta lijkt zich volledig te richten op de witmakende functie. Het biedt geen informatie over de effectiviteit tegen holtes, tandplak en tandvleesproblemen, wat wel belangrijke aspecten zijn van een goede mondverzorging.

Onze favoriet #10

Prodent Tandpasta

Prodent Tandpasta

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Prodent White Now Gold Tandpasta is jouw oplossing voor direct tot 3 tinten wittere tanden. Dankzij de innovatieve White-Correct-Plus technologie en blauw-saffierpigmenten krijg je direct een stralend witte glimlach. Deze tandpasta biedt naast het witmakende effect ook de bescherming van een gewone fluoride tandpasta. Het fijne is dat het mild is en je tandglazuur niet beschadigt. Houd wel in gedachten dat het direct witmakende effect optisch en tijdelijk is. Geniet van de voordelen van deze tandpasta voor een onmiddellijk wittere glimlach zonder concessies op bescherming!

 • Voordeel 1: Prodent White Now Gold Tandpasta maakt je tanden direct tot 3 tinten witter. Dit betekent dat je onmiddellijk resultaten zult zien na het borstelen, wat je zelfvertrouwen kan vergroten.
 • Voordeel 2: De tandpasta is voorzien van White-Correct-Plus-technologie en blauw-saffierpigmenten. Deze geavanceerde technologie helpt om de natuurlijke witheid van je tanden te versterken en ze er stralender uit te laten zien.
 • Voordeel 3: Deze tandpasta biedt ook de bescherming van een reguliere fluoridetandpasta. Dit betekent dat terwijl je je tanden witter maakt, je ze ook beschermt tegen gaatjes en tandbederf.
 • Voordeel 4: Prodent White Now Gold Tandpasta is de perfecte tandpasta voor wittere tanden en een stralende glimlach. Geen compromissen meer tussen witheid en bescherming, je krijgt ze allebei in één product.
 • Voordeel 5: De formule van deze tandpasta is mild en beschadigt het tandglazuur niet. Geen zorgen meer over de gezondheid van je tanden op lange termijn, je kan zonder angst voor beschadiging je tanden witter maken.
 • Nadeel 1: Hoewel het product belooft om je tanden direct tot 3 tinten witter te maken, geeft de productbeschrijving aan dat dit effect optisch en tijdelijk is. Je mag dus geen langdurige resultaten verwachten.
 • Nadeel 2: De ‘White Now Gold Tandpasta’ van Prodent gebruikt blauw-saffierpigmenten. Ondanks dat het product beschrijft dat deze de eigenschap hebben om je tanden witter te maken, wordt er geen info gegeven over de eventuele bijwerkingen of de langetermijneffecten van het gebruik van deze pigmenten.
 • Nadeel 3: De tandpasta maakt gebruik van de White-Correct-Plus technologie, maar er is niet vermeld wat deze technologie precies inhoudt. Dit kan ervoor zorgen dat je als consument mogelijk niet volledig geïnformeerd bent over wat je eigenlijk op je tanden aanbrengt.
 • Nadeel 4: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de tandpasta mild is en het tandglazuur niet beschadigt, wordt er niet gespecificeerd welke ingrediënten hiervoor zorgen. Je kan daarom niet zeker weten of deze belofte waar is.
 • Nadeel 5: De tandpasta belooft een stralende glimlach, maar in de productbeschrijving wordt niet aangegeven hoe dit precies bereikt wordt en of er speciale ingrediënten in de tandpasta zitten die dit bevorderen. Dit kan twijfels opwekken over de effectiviteit van dit aspect van het product.

Na grondig onderzoek en het testen van diverse tandpasta’s, kunnen we bevestigen dat er aanzienlijke verschillen zijn in kwaliteit en effectiviteit. Hoewel elk product zijn unieke eigenschappen heeft, is de keuze van de juiste tandpasta sterk afhankelijk van je individuele behoeften en voorkeuren. Of je nu gevoelige tanden hebt, op zoek bent naar extra witmakende kracht of een tandpasta wilt die je mond gezond houdt, er is een perfect product voor je in onze top 10. We hopen dat deze gids je helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing om zo het beste uit je dagelijkse mondverzorging te halen.

Inhoudsopgave