a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Technologie Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van technologie statistieken, verrijkt met de nieuwste gegevens, die u een helder inzicht geven in de recente trends en ontwikkelingen in de wereld van technologie.

 • Van de wereldbevolking gebruikt 92% een mobiele telefoon.
 • Wereldwijd gebruiken ongeveer 3,6 miljard mensen sociale media.
 • Google verwerkt meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag.
 • 73% van de organisaties heeft ten minste één toepassing in de cloud of een deel van hun computernetwerk in de cloud.
 • In Nederland heeft 98% van de huishoudens toegang tot internet.
 • 95% van de Nederlandse 12- tot 65-jarigen gebruikt een smartphone.
 • 90% van de Nederlanders ouder dan 12 jaar koopt online producten of diensten.
 • Er zijn meer dan 2,7 miljard gebruikers van smartphones wereldwijd.
 • De gemiddelde wereldwijde internetsnelheid is 9,1 Mbps.
 • 87% van de bedrijven maakt gebruik van cloudgebaseerde tools.
 • De technologiemarkt zal volgens schattingen in 2021 wereldwijd 5 biljoen dollar bedragen.
 • Wereldwijd zijn er 1,7 miljard actieve websites.
 • De uitgaven voor digitale advertenties zullen naar verwachting in 2022 wereldwijd 517 miljard dollar bedragen.

Actuele Technologie Statistieken

Van de wereldbevolking gebruikt 92% een mobiele telefoon.

Uit de statistieken blijkt dat van de wereldbevolking 92% een mobiele telefoon gebruikt. Dit betekent dat bijna alle mensen over de hele wereld een mobieltje in bezit hebben. Het maakt niet uit of het een eenvoudige feature-phone is of een hightech smartphone, als men maar een vorm van mobiele telecommunicatie gebruikt. U als lezer behoort waarschijnlijk ook tot deze 92%, omdat het mobieltje een essentieel onderdeel is geworden van ons dagelijks leven. We gebruiken het voor bijna alles: om te communiceren, voor informatie, om te winkelen, om ons te vermaken en zelfs om te werken. Afgezien van de vele gemakken en voordelen die ze bieden, is dit ook een reflectie van hoe technologie onze samenleving heeft getransformeerd en geïntegreerd in onze levens in een betrekkelijk korte periode.

Wereldwijd gebruiken ongeveer 3,6 miljard mensen sociale media.

Uit actuele gegevens blijkt dat wereldwijd ongeveer 3,6 miljard mensen gebruikmaken van sociale media. Dit betekent dat bijna de helft van de wereldbevolking verbonden is via platformen zoals Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp en meer. Dat is een enorm aantal en geeft de schaal van digitale connectiviteit aan. U kunt dit feit waarschijnlijk in perspectief plaatsen door de mensen in uw omgeving te overwegen; vrienden, familie en collega’s zullen waarschijnlijk zelf een of meerdere sociale media accounts hebben. Het meten van het gebruik van sociale media kan nuttig zijn voor het begrijpen van wereldwijde communicatiepatronen, marketinganalyses en zelfs gedragsstudies. Dit zijn aspecten die de hedendaagse wereld vormgeven en direct of indirect invloed uitoefenen op uw leven.

Google verwerkt meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag.

Het statistiek dat aangeeft dat Google meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag verwerkt, geeft u een inzicht in de enorme hoeveelheid informatie die dagelijks door mensen wereldwijd wordt opgezocht. Deze cijfers tonen aan hoe afhankelijk we zijn geworden van deze zoekmachine voor onze dagelijkse informatiebehoefte. Op jaarbasis betekent dit dat Google meer dan een biljoen (oftewel duizend miljard) zoekopdrachten verwerkt. Door deze enorme schaal heeft Google een ongelooflijk breed en diep inzicht in wat gebruikers wereldwijd willen weten, wat waarde toevoegt aan de strategische besluitvorming op veel gebieden, zoals marketing, trendanalyse, en zelfs overheidsbeleid.

73% van de organisaties heeft ten minste één toepassing in de cloud of een deel van hun computernetwerk in de cloud.

Uit deze statistiek blijkt dat 73% van de organisaties op zijn minst één toepassing in de cloud heeft opgeslagen of een deel van haar computernetwerk in de cloud heeft staan. U kan dit interpreteren als de mate waarin organisaties de cloud-technologie in hun bedrijfsvoering en IT-infrastructuur geïntegreerd hebben. Dit betekent dat ruim zeven op de tien organisaties gebruikmaken van cloud-based oplossingen, hetzij voor specifieke applicaties hetzij voor hun algehele computernetwerk. Dit geeft aan dat de acceptatie van cloud technologie wijdverspreid is onder organisaties. Het onderstreept ook de trend naar digitalisering en het belang dat organisaties hechten aan flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie, factoren die vaak geassocieerd worden met het gebruik van de cloud.

In Nederland heeft 98% van de huishoudens toegang tot internet.

Het statistiek dat aangeeft dat 98% van de huishoudens in Nederland toegang heeft tot het internet, betekent dat bijna alle huishoudens in Nederland de mogelijkheid hebben om online te gaan. Dit kan zijn via een vaste computer, laptop, tablet of smartphone die is verbonden met het internet. Dit illustreert de uitgebreide digitale connectiviteit en de integratie van technologie in het dagelijkse leven in Nederland. U als lezer bent waarschijnlijk een van die huishoudens, toegang hebben tot het internet heeft vele implicaties, bijvoorbeeld: u kunt e-mails verzenden, online winkelen, nieuws lezen, online bankieren en sociaal contact onderhouden via sociale media. Dit maakt duidelijk hoe belangrijk internettoegang is in het dagelijkse leven en hoe afhankelijk we zijn geworden van de digitale wereld.

95% van de Nederlandse 12- tot 65-jarigen gebruikt een smartphone.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat 95% van de Nederlandse bevolking tussen de leeftijd van 12 en 65 jaar een smartphone gebruikt. Dit betekent dat bijna alle mensen in deze leeftijdscategorie een smartphone bezitten en gebruiken voor diverse doeleinden, zoals communicatie, informatie zoeken, entertainment, en meer. Deze hoge percentage geeft aan hoe sterk de technologische penetratie in de Nederlandse samenleving is, vooral onder de bevolkingsgroep van 12 tot 65 jaar. Het betekent ook dat slechts een kleine fractie, namelijk 5%, in deze leeftijdscategorie geen smartphone gebruikt. U kunt zich voorstellen dat dit hoge gebruik van smartphones enorme kansen biedt op het gebied van digitale diensten en markten, maar ook vraagstukken oproept over bijvoorbeeld digitale geletterdheid of privacy.

90% van de Nederlanders ouder dan 12 jaar koopt online producten of diensten.

Uit de aangehaald statistiek blijkt dat het overgrote merendeel van de Nederlanders, specifiek 90%, die ouder zijn dan 12 jaar, deelnemen aan het online winkelen. Dit omvat het kopen van zowel producten als diensten via het internet. Deze statistiek onderstreept het groeiende belang van e-commerce in Nederland, waarbij mensen van alle leeftijden, van tieners tot senioren, steeds meer online gaan winkelen. Dit kan allerlei soorten aankopen omvatten, variërend van boeken, kleding, elektronica tot het boeken van reisdiensten of zelfs het bestellen van boodschappen. Zo’n hoge percentage biedt een beeld van Nederland als een sterk gedigitaliseerd land met een bevolking die comfortabel is met online transacties.

Er zijn meer dan 2,7 miljard gebruikers van smartphones wereldwijd.

U zult misschien verrast zijn te horen dat er wereldwijd meer dan 2,7 miljard smartphonegebruikers zijn. Deze statistiek houdt in dat bijna een derde van de wereldbevolking een smartphone heeft. Dit betekent dat smartphones niet meer alleen een luxeartikel zijn, maar een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn onze communicatiemiddelen, entertainmentsystemen, navigatie-instrumenten en nog veel meer. Met de groei van technologische ontwikkelingen en de dalende kosten van smartphones, wordt verwacht dat dit aantal alleen maar zal groeien. Deze statistiek onderstreept het belang en de prevalentie van smartphones in de moderne wereld.

De gemiddelde wereldwijde internetsnelheid is 9,1 Mbps.

De gemiddelde wereldwijde internetsnelheid van 9,1 Mbps staat voor ‘megabits per seconde’. Dit refereert kan worden begrepen als de gemiddelde snelheid waarmee informatie wordt overgebracht via het internet op wereldschaal. Dit omvat de snelheid waarmee u webpagina’s laadt, bestanden downloadt, video’s streamt, en zelfs e-mails stuurt of ontvangt. Het is belangrijk te begrijpen dat dit een gemiddelde is – sommige gebieden kunnen aanzienlijk hogere snelheden ervaren, terwijl anderen, vooral in ontwikkelingslanden, mogelijk moeten omgaan met aanzienlijk tragere internetverbindingen. Mbps is een belangrijke indicator voor internetgebruikers over de hele wereld, omdat een hogere waarde doorgaans een snellere en soepelere online ervaring betekent.

87% van de bedrijven maakt gebruik van cloudgebaseerde tools.

De statistiek ‘87% van de bedrijven maakt gebruik van cloudgebaseerde tools’ verwijst naar het brede gebruik van online, op het internet gebaseerde systemen en applicaties door de bedrijven. U moet begrijpen dat bijna negen van de tien bedrijven nu vertrouwen op deze tools voor hun operaties. Deze kunnen bestaan uit dataopslag, projectbeheer, samenwerkingstools of meer gecompliceerde toepassingen zoals klantrelatiebeheer. Het gebruik van cloudgebaseerde tools biedt bedrijven verschillende voordelen, waaronder kosteneffectiviteit, schaalbaarheid en toegang tot geavanceerde technologieën. Dus als u deel uitmaakt van de 13% die nog geen cloudgebaseerde tools gebruikt, is het misschien tijd om de mogelijkheden te overwegen.

De technologiemarkt zal volgens schattingen in 2021 wereldwijd 5 biljoen dollar bedragen.

Volgens ramingen wordt verwacht dat de wereldwijde technologiemarkt in 2021 de indrukwekkende som van 5 biljoen dollar zal bereiken. Het getal ‘biljoen’ is een zeer groot getal, dat wordt vertegenwoordigd door een 1 gevolgd door 12 nullen. Dit betekent dus dat de technologiemarkt naar verwachting een enorm economisch gewicht zal vertegenwoordigen, bijna onvoorstelbaar voor veel mensen. De technologiemarkt omvat een breed scala aan producten en diensten, van consumentenelektronica, zoals smartphones en laptops, tot bedrijfstechnologieën, zoals cloud computing diensten en data-analyse software. De technologische vooruitgang en de toenemende afhankelijkheid van technologie in alle aspecten van het leven en werk zijn de belangrijkste drijvende krachten achter deze indrukwekkende groei. Maar wat betekent dit voor u? Dit toont aan dat de mogelijkheden in de technologische sector groot zijn, zowel op het gebied van zakelijke kansen als op het gebied van carrièremogelijkheden.

Wereldwijd zijn er 1,7 miljard actieve websites.

U moet begrijpen dat wereldwijd momenteel zo’n 1,7 miljard actieve websites zijn. Dit verwijst naar het totale aantal websites dat toegankelijk is en onderhouden wordt. Het betekent dat er 1,7 miljard verschillende domeinen zijn die u kunt bezoeken op het internet. Deze websites variëren enorm in hun doel, grootte en gebruik – sommige kunnen eenvoudige blogs zijn terwijl anderen enorme online winkels of encyclopedieën kunnen zijn. Dit grote aantal geeft een idee van de omvang van het wereldwijde web en de enorme hoeveelheid informatie en diensten die het bevat. Dit aantal blijft continu groeien met dagelijks nieuwe websites die worden gemaakt en gelanceerd.

De uitgaven voor digitale advertenties zullen naar verwachting in 2022 wereldwijd 517 miljard dollar bedragen.

De statistiek die u ziet, gaat over de verwachte uitgaven voor digitale advertenties in het jaar 2022. Het impliceert dat bedrijven, organisaties en individuen die digitale advertenties gebruiken om hun producten en diensten te bevorderen, samen naar verwachting ongeveer 517 miljard dollar zullen uitgeven. Deze uitgaven zullen plaatsvinden over de hele wereld, wat aangeeft dat digitale advertenties een belangrijk en betaald onderdeel zijn van wereldwijde marketingstrategieën. Dus, in basisbegrippen, het vertegenwoordigt de geschatte totale kost van digitale marketing inspanningen gepland voor 2022. Het is een maatstaf voor de economische significantie van digitale reclame in de wereldwijde economie.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.comptia.org

2. – https://www.cbs.nl

3. – https://www.internetlivestats.com

4. – https://www.speedtest.net

5. – https://www.bankmycell.com

6. – https://www.salesforce.com

7. – https://www.rightscale.com

Inhoudsopgave