a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tegelverf: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 tegelverfproducten die als beste uit de test komen in ons nieuwe onderzoek.

Unser Favorit: Wilckens Lacke Tegelverf

Wilckens Lacke Tegelverf
★★★★★

Unser Favorit: Bastelzone Tegelverf

Bastelzone Tegelverf
★★★★★

Unser Favorit: Plid Tegelverf

Plid Tegelverf
★★★★★

Unser Favorit: Bekateq Tegelverf

Bekateq Tegelverf
★★★★★

Unser Favorit: Epodex Tegelverf

Epodex Tegelverf
★★★★★

Unser Favorit: Liquitex Tegelverf

Liquitex Tegelverf
★★★★★

Unser Favorit: Bekateq Tegelverf

Bekateq Tegelverf
★★★★★

Unser Favorit: Wilckens Tegelverf

Wilckens Tegelverf
★★★★★

Unser Favorit: Vossbach Tegelverf

Vossbach Tegelverf
★★★★★

Of je nu je badkamertegels wilt opfrissen of je keukenvloer een nieuwe uitstraling wilt geven, tegelverf kan een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing zijn. Maar met zo veel merken en soorten op de markt kan het een uitdaging zijn om het juiste product te vinden. Daarom hebben we een grondig en onafhankelijk onderzoek uitgevoerd om de 10 beste tegelverven die momenteel beschikbaar zijn, op een rijtje te zetten. In deze gids nemen we je mee langs onze bevindingen, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw tegelverfproject.

Tegelverf is een speciaal soort verf die je gebruikt om tegels een nieuwe uitstraling te geven. Het is ontworpen om direct op keramische, porseleinen en natuursteentegels te hechten, zonder dat je eerst dure en tijdrovende reparaties moet uitvoeren. Met tegelverf kun jij je badkamer, keuken of vloertegels in een handomdraai veranderen en een geheel nieuwe look geven, zonder de noodzaak van volledige renovatie. Hou er wel rekening mee dat niet elke verf geschikt is voor vochtige ruimtes of vloertegels, dus lees altijd goed de instructies door.

Check Uit

Onze favoriet #1

Wilckens Lacke Tegelverf

Wilckens Lacke Tegelverf

Waarom we het gekozen hebben

De Tegelverf van het bekende merk Wilckens Lacke is een ideale oplossing voor een duurzame en hygiënische kleurcoating van jouw wandtegels binnenshuis. De verf komt in de kleur wit en belooft uitstekende hechting op alle gangbare wandtegels. Met één blik van 750 ml, ben je verzekerd van een vochtbestendige, aromaatvrije afwerking die zowel functioneel als stijlvol is.

 • Voordeel 1: De Wilckens Lacke tegelverf heeft een uitstekende hechting, wat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de verf die gemakkelijk loslaat of afbladdert.

  Voordeel 2: Met een inhoud van 750 ml per blik, heb jij genoeg verf om een ruime oppervlakte van wandtegels te bedekken. Dit maakt het product ideaal voor zowel kleine als grote projecten.

 • Voordeel 3: De verf is vochtbestendig, waardoor het een geschikte keuze is voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers, waar tegels vaak worden blootgesteld aan water en vocht.
 • Voordeel 4: Met de kleur wit, kan jij een schone en frisse uitstraling geven aan de tegels en het algemene uiterlijk van de ruimte waarin ze zich bevinden.
 • Voordeel 5: Omdat het product vrij is van aroma, hoef je niet bezorgd te zijn over onaangename chemische geuren tijdens of na het schilderproces. Daarnaast zorgt de duurzame hygiënische kleurcoating ervoor dat jouw tegels er langdurig schoon en verzorgd uitzien.
 • Nadeel 1: De kleur van de Wilckens Lacke tegelverf is enkel en alleen wit. Verschillende kleuropties of een scala aan tinten om uit te kiezen zijn niet beschikbaar. Dit kan beperkend zijn als je op zoek bent naar een specifieke kleur om te passen bij je interieur.
 • Nadeel 2: De verf wordt in een blik van 750 ml geleverd. Dit kan te weinig zijn voor grotere projecten, wat betekent dat je mogelijk meer blikken moet kopen om voldoende dekking te krijgen.
 • Nadeel 3: De Wilckens Lacke tegelverf is alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis. Dit kan een beperking zijn als je van plan bent om tegelwerk buiten je huis of in andere open ruimtes te schilderen.
 • Nadeel 4: Hoewel de verf uitstekende hechting en vochtbestendigheid belooft, geeft de beschrijving geen informatie over hoe de verf presteert onder extreme vochtigheidsomstandigheden. Dit kan een probleem zijn voor gebruik in ruimtes zoals badkamers of kelders waar vochtigheid een punt van zorg is.
 • Nadeel 5: Hoewel het productbestendig is en specifiek is bedoeld voor een hygiënische kleurcoating, geeft de omschrijving niet aan of de verf bestand is tegen schimmel of andere soorten schade die vaak in vochtige omgevingen worden aangetroffen.

Onze favoriet #2

Bastelzone Tegelverf

Bastelzone Tegelverf

Waarom we het gekozen hebben

Bastelzone Tegelverf is een gietmedium dat speciaal is ontworpen voor gebruik met acrylverf in giettechnieken en -toepassingen. Het verhoogt de vloei van de kleur, versterkt de glans en helpt haarscheurtjes en blaren te voorkomen. Door het te mengen met je acrylverf in een 1:1 ratio, kun je gladde, gelijkmatige kleurfilms creëren zonder de transparantie van de kleur te verhogen. Je kan zelfs een honingachtige consistentie bereiken door water toe te voegen. Waar je ook maar wilt gieten, deze verf voorkomt haarscheuren en luchtbellen, zelfs bij dikkere lagen en acrylplaten. Uniek is dat het bestand is tegen veroudering, niet vergeelt, waterbestendig opdroogt en na het drogen flexibel blijft, zodat je op geweldige resultaten kunt rekenen, zelfs zonder schilderervaring. Het product wordt geleverd in een handige 3 liter jerrycan.

 • Voordeel 1: De Tegelverf merk Bastelzone verhoogt de kleurstroom en versterkt de glans. Dit betekent dat je de helderheid en levendigheid van je kleuren kunt verbeteren, wat bijdraagt aan de schoonheid van je kunstwerken.
 • Voordeel 2: Dit product voorkomt haarscheuren en blaren. Dit garandeert dat je gladde, gelijkmatige kleurfilms verkrijgt, wat je eindresultaten professioneler maakt.
 • Voordeel 3: Het product biedt je de flexibiliteit om het te mengen in een 1:1 verhouding met elke acrylverf. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot een specifiek merk of type verf.
 • Voordeel 4: Het product is gemakkelijk te gebruiken, zelfs zonder ervaring in het schilderen van acryl. Dit betekent dat je geweldige resultaten kunt behalen, zelfs als je nog nooit met acrylverf hebt geschilderd.
 • Voordeel 5: Het product is zeer duurzaam en bestand tegen veroudering, wat betekent dat het niet vergeelt en na het drogen waterdicht en flexibel blijft. Dit garandeert de levensduur van je kunstwerken.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zou het moeilijk zijn om specifieke nadelen te vinden, omdat de verf voornamelijk positieve aspecten lijkt te hebben. Echter, inherente beperkingen kunnen worden afgeleid uit de gebruikseigenschappen van het product.
 • Nadeel 1: De Tegelverf merk Bastelzone vereist een 1:1 mengverhouding met acrylverf. Dit kan als nadelig worden beschouwd, omdat het extra werk en nauwkeurige meting vereist om de juiste textuur te krijgen.
 • Nadeel 2: Je moet voldoende water toevoegen om een honingachtige consistentie te verkrijgen. Dit kan echter problematisch zijn als je niet zeker weet hoeveel “voldoende” is, waardoor je mogelijk niet het gewenste resultaat krijgt.
 • Nadeel 3: Hoewel het zorgt voor een gladde, gelijkmatige kleurfilm, verhoogt het niet de transparantie van de kleur. Dit kan een nadeel zijn voor diegenen die een transparante afwerking wensen.
 • Nadeel 4: Het medium heeft de mogelijkheid om haarscheuren en luchtbellen in giettoepassingen te voorkomen. Dit kan echter misleidend zijn en je het gevoel geven dat je geen fouten kunt maken, terwijl de techniek en de hoeveelheid product die je gebruikt nog steeds belangrijk zijn.
 • Nadeel 5: Dit product droogt waterdicht op en blijft flexibel na het drogen. Dit kan problematisch zijn voor gebruikers die een stevige of harde finish op hun schilderwerk prefereren.

Onze favoriet #3

Plid Tegelverf

Plid Tegelverf

Waarom we het gekozen hebben

De tegelverf van PLiD, gemaakt in Duitsland, is een hoogwaardig product gekenmerkt door zijn druppelarme samenstelling, belastbaarheid en aromatenvrije eigenschappen. Dankzij de kwaliteitspigmenten krijg je een veilige randafdekking en goede vergelingsbestendigheid. Het is een dekkende, snel drogende lak die goed hecht, waardoor hij bestand is tegen stoten en slagvast is. Voordat je de lak aanbrengt, raden we je aan de ondergrond te reinigen en schuren. De verf moet je aanbrengen bij minimaal 10° en laten drogen. Je oude tegels zien er na slechts 2 uur weer als nieuw uit en na 24 uur is de verf volledig gedroogd en klaar voor een tweede laag. Bestellingen voor 13 uur worden nog dezelfde dag verzonden met DHL. Vernieuw je tegels met deze tegelverf in plaats van een dure renovatie.

 • Voordeel 1: De BEKATEQ tegelverf is van premium kwaliteit, gebaseerd op epoxyhars en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dit betekent dat jij een professioneel ogende en moderne verfklus kunt bereiken, waar je ook besluit te schilderen.
 • Voordeel 2: ‘Made in Germany’ staat bekend om uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Deze tegelverf is waterbestendig, bestand tegen weekmakers en chemicaliën, en ook slag- en slijtvast. Dit maakt het perfect voor ruimtes zoals de badkamer, keuken, kelder, balkon, wasruimte en garage. Jouw geverfde oppervlakken zullen weerstand bieden aan dagelijkse slijtage en langer meegaan.
 • Voordeel 3: De BEKATEQ tegelverf is een tweecomponenten lak, wat betekent dat het een uitstekende hechting heeft, een hoge dekking biedt en snel droogt. Bovendien is de verf uiterst duurzaam. Je kunt dus rekenen op een snelle en efficiënte manier van schilderen die een duurzaam resultaat zal opleveren.
 • Voordeel 4: Deze verf is ook economisch in gebruik. De aanbevolen hoeveelheid is 200-300 g/m² per laag, en voor het beste resultaat wordt het aanbevolen om twee lagen aan te brengen. Dit betekent dat jij een uitstekende dekking kunt krijgen met relatief weinig verf.
 • Voordeel 5: De veelzijdigheid van deze verf is ook een groot voordeel. Of je nu een badsanering plant, een badkamerontwerp wilt realiseren of een vloertegellak nodig hebt, deze verf is perfect voor het klusje. Het bespaart je de moeite en kosten van het opnieuw leggen van tegels. Schilderen of lakken is alles wat nodig is om jouw ruimtes te transformeren.
 • Het vinden van vijf nadelen op basis van de gegeven productbeschrijving kan een uitdaging zijn, aangezien de tekst voornamelijk de voordelen van de BEKATEQ Tegelverf belicht. Desalniettemin, hier zijn enkele potentiële nadelen op basis van de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: De verwerkingstijd van de verf kan als beperkend worden ervaren. De verf droogt snel en de verwerkingstijd is ongeveer 30 minuten bij 20°C. Dit kan betekenen dat je snel moet werken om een gelijkmatige coating te bereiken, wat moeilijk kan zijn voor grote oppervlaktes of voor beginners.
 • Nadeel 2: De voorgestelde hoeveelheid om te gebruiken is 200-300 g/m² per laag, met een extra grondlaag. Dit kan betekenen dat je heel wat verf nodig hebt om jouw tegels te bedekken en dat je mogelijk meerdere blikken moet kopen afhankelijk van het oppervlak.
 • Nadeel 3: De merk BEKATEQ Tegelverf is gemaakt op basis van epoxyhars, wat betekent dat het bepaalde specifieke voorzorgsmaatregelen en verwerkingsmethoden kan vereisen. Als je niet bekend bent met het werken met dit type product, kan het lastig zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de tegelverf veelzijdig toepasbaar is, kan het zijn dat het resultaat in bepaalde situaties minder wenselijk is. De glanzende afwerking van deze verf, bijvoorbeeld, past mogelijk niet bij elke inrichtingsstijl.
 • Nadeel 5: Hoewel de verf duurzaam en slagvast is, is er geen informatie over de weerbestendigheid. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent het product buiten te gebruiken in een omgeving met zware weersomstandigheden.

Onze favoriet #4

Bekateq Tegelverf

Bekateq Tegelverf

Waarom we het gekozen hebben

BEKATEQ Tegelverf is een premium 2K glanzende tegellak op basis van epoxyhars met verharder, perfect voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Deze in Duitsland vervaardigde verf biedt robuuste kwaliteit met waterbestendigheid, weerstand tegen weekmakers en chemicaliën, en schok- en slijtvastheid, wat het ideaal maakt voor keukens, badkamers, kelders, balkons en garages. Deze tweecomponenten tegellak hecht zeer goed, dekt hoog, droogt snel en is uiterst duurzaam, met een verwerkingstijd van ongeveer 30 minuten bij 20°C. Wij bevelen twee lagen aan van elk ongeveer 200-300 g/m² per laag, plus een extra grondlaag met behulp van BK-190EP 2K primer en BK-400EP 2K verzegeling. Deze veelzijdige verf kan worden gebruikt voor renovatieprojecten of voor het afwerken van vloertegels in natte ruimtes, waardoor je geen nieuwe tegels hoeft te leggen, je kunt gewoon de bestaande tegels schilderen of lakken.

 • Voordeel 1: De BEKATEQ tegelverf is van premium kwaliteit, gebaseerd op epoxyhars en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dit betekent dat jij een professioneel ogende en moderne verfklus kunt bereiken, waar je ook besluit te schilderen.
 • Voordeel 2: ‘Made in Germany’ staat bekend om uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Deze tegelverf is waterbestendig, bestand tegen weekmakers en chemicaliën, en ook slag- en slijtvast. Dit maakt het perfect voor ruimtes zoals de badkamer, keuken, kelder, balkon, wasruimte en garage. Jouw geverfde oppervlakken zullen weerstand bieden aan dagelijkse slijtage en langer meegaan.
 • Voordeel 3: De BEKATEQ tegelverf is een tweecomponenten lak, wat betekent dat het een uitstekende hechting heeft, een hoge dekking biedt en snel droogt. Bovendien is de verf uiterst duurzaam. Je kunt dus rekenen op een snelle en efficiënte manier van schilderen die een duurzaam resultaat zal opleveren.
 • Voordeel 4: Deze verf is ook economisch in gebruik. De aanbevolen hoeveelheid is 200-300 g/m² per laag, en voor het beste resultaat wordt het aanbevolen om twee lagen aan te brengen. Dit betekent dat jij een uitstekende dekking kunt krijgen met relatief weinig verf.
 • Voordeel 5: De veelzijdigheid van deze verf is ook een groot voordeel. Of je nu een badsanering plant, een badkamerontwerp wilt realiseren of een vloertegellak nodig hebt, deze verf is perfect voor het klusje. Het bespaart je de moeite en kosten van het opnieuw leggen van tegels. Schilderen of lakken is alles wat nodig is om jouw ruimtes te transformeren.
 • Het vinden van vijf nadelen op basis van de gegeven productbeschrijving kan een uitdaging zijn, aangezien de tekst voornamelijk de voordelen van de BEKATEQ Tegelverf belicht. Desalniettemin, hier zijn enkele potentiële nadelen op basis van de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: De verwerkingstijd van de verf kan als beperkend worden ervaren. De verf droogt snel en de verwerkingstijd is ongeveer 30 minuten bij 20°C. Dit kan betekenen dat je snel moet werken om een gelijkmatige coating te bereiken, wat moeilijk kan zijn voor grote oppervlaktes of voor beginners.
 • Nadeel 2: De voorgestelde hoeveelheid om te gebruiken is 200-300 g/m² per laag, met een extra grondlaag. Dit kan betekenen dat je heel wat verf nodig hebt om jouw tegels te bedekken en dat je mogelijk meerdere blikken moet kopen afhankelijk van het oppervlak.
 • Nadeel 3: De merk BEKATEQ Tegelverf is gemaakt op basis van epoxyhars, wat betekent dat het bepaalde specifieke voorzorgsmaatregelen en verwerkingsmethoden kan vereisen. Als je niet bekend bent met het werken met dit type product, kan het lastig zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de tegelverf veelzijdig toepasbaar is, kan het zijn dat het resultaat in bepaalde situaties minder wenselijk is. De glanzende afwerking van deze verf, bijvoorbeeld, past mogelijk niet bij elke inrichtingsstijl.
 • Nadeel 5: Hoewel de verf duurzaam en slagvast is, is er geen informatie over de weerbestendigheid. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent het product buiten te gebruiken in een omgeving met zware weersomstandigheden.

Onze favoriet #5

Epodex Tegelverf

Epodex Tegelverf

Waarom we het gekozen hebben

EPODEX Tegelverf is een 2-componenten tegellak geproduceerd in Duitsland met hoogwaardige, veilige en niet-giftige grondstoffen. Dit product is ontzettend duurzaam, slijtvast, UV-gestabiliseerd en tegelijkertijd milieuvriendelijk aangezien het oplosmiddelvrij, geurloos, BPA-vrij en VOC-vrij is. Het is gemakkelijk schoon te maken en aan te brengen, en het heeft hoge dekkingseigenschappen. Dit maakt het ideaal voor tegels die vaak in contact komen met water, zoals douches, alsook vloertegels. Het opfrissen van je tegels is eenvoudig; ruw de tegels op, maak ze vetvrij en stofvrij, meng en kleur de 2-componenten verf en breng deze aan op je tegels. Laat het drogen en zie het resultaat!

 • Voordeel 1: Hoge kwaliteit: EPODEX Tegelverf is een 2-componenten product op basis van epoxyhars, gemaakt in Duitsland. Het heeft een hoge dekking en is gemakkelijk aan te brengen, wat betekent dat het duurzaam en langdurig is.
 • Voordeel 2: Veilig en niet-giftig: De Tegelverf van EPODEX is oplosmiddelvrij, geurloos, BPA-vrij en VOC-vrij. Het is niet gevaarlijk voor de gezondheid (volgens de GHS08) en niet giftig (volgens GHS06), wat betekent dat het veilig is voor gebruik in je huis.
 • Voordeel 3: Gemakkelijk schoon te maken: De zijdematte afwerking van EPODEX Tegelverf maakt het gemakkelijk om schoon te maken. Daarnaast is het slijtvast, wat betekent dat het bestand is tegen dagelijkse slijtage zonder dat het uiterlijk eronder lijdt.
 • Voordeel 4: Veelzijdig: EPODEX Tegelverf is niet alleen geschikt voor je tegelspiegel, maar ook voor vloertegels en tegeloppervlakken die regelmatig in contact komen met water. Je kunt het ook gebruiken op wandtegels die niet permanent in contact komen met water.
 • Voordeel 5: Eenvoudig te gebruiken: Met de bijgeleverde instructies en materialen, zoals de WB Pigment kleurpasta, kun je zelf jouw tegels eenvoudig verstevigen. Bovendien kun je de tegelvoegen aantrekken met de EPODEX voegenstift, die op aanvraag beschikbaar is.
 • nadeel 1: De EPODEX tegelverf heeft een relatief lange droogtijd nodig van ongeveer 8 uur bij een temperatuur van 20 °C. Dit betekent dat je rekening moet houden met het feit dat je de behandelde oppervlakte voor een lange periode niet kan gebruiken.
 • nadeel 2: De tegelverf vereist een voorbereidingsproces op de oppervlakte, zoals het opruwen van de tegels met schuurpapier en het reinigen van vet en stof met EPODEX PRE-CLEANER. Dit kan extra tijd en moeite kosten voordat je überhaupt kunt beginnen met schilderen.
 • nadeel 3: Voor een optimale prestatie van het product, is het aanbevolen om twee lagen aan te brengen. Dit verdubbelt de toepassingstijd en het verbruik van de verf.
 • nadeel 4: Het product is alleen op zijn best in situaties waar de tegels niet continu in contact komen met water. Voor tegels die regelmatig waterdoorlatend zijn, bijvoorbeeld in douches, werkt het product mogelijk niet optimaal.
 • nadeel 5: Het product vereist een mengproces van het hars (A) en de verharder (B) in een specifieke verhouding. Dit kan een extra stap zijn die sommige gebruikers onhandig en tijdrovend kunnen vinden.

Onze favoriet #6

Liquitex Tegelverf

Liquitex Tegelverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Liquitex Tegelverf is een vloeibaar medium dat jouw acryl-, aquarel- of gouacheverf moeiteloos verdund voor optimale sproeitoepassingen. Het waarborgt de kwaliteit van de acrylverf, zelfs bij sterke verdunning, en helpt verstopping van jouw airbrush-pistool te verminderen. Dit product, bekend als de Airbrush Flow Improver, verbetert de vloeibaarheid van de kleur en vertraagt het drogen van de verf in de naald tijdens het sprayen. Bovendien kan je het Airbrush Medium gebruiken voor het verdunnen van andere watergebaseerde Liquitex producten, zoals acrylverf en gesso, om deze met de airbrush aan te brengen. Indrukwekkend is dat ondanks sterke verdunning, de textuur van de acrylverf bewaard blijft.

 • Voordeel 1: De Liquitex Tegelverf is een vloeibaar medium dat elke acryl-, aquarel- of gouacheverf zonder problemen zo verdund, dat de juiste consistentie voor sproeitoepassingen wordt bereikt. Dit betekent dat je met gemak een diversiteit aan verfsoorten kunt gebruiken in combinatie met deze tegelverf.
 • Voordeel 2: Het behoudt de integriteit van acrylverf zelfs in sterke verdunningen, wat betekent dat de kwaliteit van je verf behouden blijft, zelfs als je deze aanzienlijk verdunt. Dit kan je helpen om meer uit je verf te halen, zonder in te leveren op de kwaliteit.
 • Voordeel 3: De Airbrush Flow Improver is ontwikkeld om de vloeieigenschappen van de kleur te verbeteren en het drogen van de verf in de naald tijdens het sproeien te vertragen. Dit betekent dat je met meer gemak en nauwkeurigheid kunt schilderen, zonder je zorgen te maken over snelle droging of verstopping van de airbrush-pistool.
 • Voordeel 4: Het Liquitex Tegelverf Medium kan ook worden gebruikt voor het verdunnen van andere Liquitex producten op waterbasis, zoals acrylverf en gesso om deze met de airbrush aan te brengen. Dit biedt je de flexibiliteit om verschillende effecten en texturen te creëren met behulp van dezelfde medium.
 • Voordeel 5: Zelfs in sterke verdunning blijft de textuur van acrylverf behouden met de Liquitex Tegelverf. Dit betekent dat, ondanks het verdunnen, je altijd een mooie, rijke textuur in je werk kunt behouden, wat kan bijdragen aan het visuele effect en de diepte van je creatieve projecten.
 • Bij het analyseren van de productbeschrijving blijkt het moeilijk om vijf nadelen te identificeren omdat de informatie voornamelijk over de voordelen van het product gaat. Toch kan dit een paar mogelijke nadelen suggereren:
 • Nadeel 1: Specifiek gebruik – Het lijkt dat deze tegelverf speciaal is ontworpen voor sproeitoepassingen. Dit zou voor jou een nadeel kunnen zijn als je de verf op een andere manier wilt toepassen.
 • Nadeel 2: Beperkte bruikbaarheid – Liquitex Airbrush Medium is alleen compatibel met watergedragen producten. Dit kan een beperking zijn als je andere soorten verf hebt die je wilt verdunnen.
 • Nadeel 3: Gebruiksgemak – Het product heeft het over het verbeteren van vloeieigenschappen en het vertragen van het drogen in de naald tijdens het sproeien. Dit suggereert dat het werken met dit product enige vaardigheid en ervaring vereist en misschien niet ideaal is voor beginners.
 • Nadeel 4: Mogelijke textuurproblemen – Hoewel de beschrijving stelt dat de textuur van acrylverf zelfs bij sterke verdunning behouden blijft, is de impact op de eindresultaten afhankelijk van de specifieke kleuren en merken van de verf die je gebruikt. Het is mogelijk dat sommige texturen er niet zo goed uitkomen als je wilt.
 • Nadeel 5: Mogelijke verstopping – Hoewel de productbeschrijving stelt dat het de verstopping van het airbrush-pistool vermindert, sluit het niet volledig uit dat er verstopping kan optreden, wat kan leiden tot extra kosten en onderhoud.

Onze favoriet #7

Bekateq Tegelverf

Bekateq Tegelverf

Waarom we het gekozen hebben

De BEKATEQ tegelverf is een hoogwaardig lakproduct, ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Het biedt een professioneel en modern verfresultaat, perfect voor je woonkamer, badkamer, terras of balkon. Deze in Duitsland geproduceerde verf druppelt niet, is geurloos en duurzaam, met hoogwaardige pigmenten die uitstekende randdekking en weerstand tegen vergeling bieden. De lak hecht erg goed, bedekt grondig en droogt snel, en het is ook slagvast, schokbestendig en vullend. Het is aanbevolen dat de ondergrond voor gebruik gereinigd en geschuurd wordt of, als alternatief, gegrond met de BK-180. Breng de verf aan bij minimaal 10 graden en laat het drogen, eventueel verdunnen met 10% water als primer. Met deze lak kun je simpelweg oude tegels opknappen in plaats van ze te renoveren; na slechts 2 uur is de verf handvast, en na 4-6 uur klaar voor een tweede laag.

 • Voordeel 1: De BEKATEQ tegelverf is buitengewoon veelzijdig voor zowel binnen- als buitengebruik. Deze tegelverf is ideaal voor je woonkamer en badkamer, maar ook voor je terras en balkon, zodat je een professionele en moderne verflaag in elke hoek van je huis of appartement kunt realiseren.
 • Voordeel 2: Kwaliteit staat bij deze tegelverf hoog in het vaandel. Gemaakt in Duitsland, druppelt het niet, zorgt voor een geurvrije omgeving en is zeer belastbaar. Daarnaast bieden de hoogwaardige pigmenten goede weerstand tegen vergeling, waardoor de schoonheid van de verf lang behouden blijft.
 • Voordeel 3: Deze tegelverf kenmerkt zich door een uitstekende dekking en snelle droogtijd. De lak heeft een zeer goede hechting en hoge dekking, die zorgt voor een gladde en gelijkmatige afwerking. Bovendien droogt de lak snel en is hij slagvast, schokbestendig en vullend.
 • Voordeel 4: Het merk BEKATEQ biedt gedetailleerde instructies voor het gebruik van de lak. We raden je aan om de ondergrond voor gebruik van de BE-715-primer te reinigen en te schuren. Dan kan je starten met de lak aanbrengen bij minimaal 10 graden en het laten drogen. Volg gewoon de aanwijzingen voor een perfect resultaat.
 • Voordeel 5: Bespaar tijd en energie door simpelweg je oude tegels te verven in plaats van te renoveren. Na slechts 2 uur is de verf greepvast en na 4-6 uur ben je klaar voor een tweede laag als je dat wenst. Dus met BEKATEQ tegelverf, krijgt je ruimte snel een nieuwe uitstraling zonder veel moeite.
 • Nadeel 1: De lak heeft weliswaar een hoge dekking, maar volgens de productbeschrijving is het noodzakelijk om de ondergrond te schuren of te gronden met de BK-180 voordat je de verf aanbrengt. Dit kan betekenen dat er extra tijd en moeite nodig is om de oppervlakten voor te bereiden.
 • Nadeel 2: De verf moet worden aangebracht bij een minimale temperatuur van 10 graden. Dit kan een beperking zijn als je van plan bent om in een koude omgeving of in de winter te schilderen, wanneer de temperatuur onder dit minimum kan dalen.
 • Nadeel 3: Hoewel de verf sneldrogend is, vereist deze nog steeds 4 tot 6 uur droogtijd voor je een tweede laag aan kunt brengen. Dit kan lang duren als je haast hebt.
 • Nadeel 4: De verf kan met water worden verdund, maar alleen tot een maximum van 10%. Als je van plan bent om deze verf te gebruiken voor een dunne, op water gebaseerde applicatie, is dit misschien niet mogelijk.
 • Nadeel 5: Hoewel de lak geurloos wordt genoemd, maakt het gebruik van de BK-180 primer, die mogelijk wel een geur heeft. Dit kan ongemakkelijk zijn als je gevoelig bent voor geuren of schildert in een ruimte zonder voldoende ventilatie.

Onze favoriet #8

Wilckens Tegelverf

Wilckens Tegelverf

Waarom we het gekozen hebben

Wilckens Tegelverf is een speciale en aromatenvrije eencomponent PU-alkyde lak die perfect is voor interieurtoepassingen. Deze set wordt geleverd in 3 blikjes van 750 ml, wat in totaal 2,25 liter is. De verf biedt een aangename afwerking en heeft goede licht- en waterbestendigheid, wat ideaal is voor het renoveren van wand- en plafondtegels in ruimtes zoals keukens en badkamers. Bovendien heeft het een theoretisch rendement van ongeveer 10 m² per liter bij één laag, wat een goede dekking geeft.

 • Voordeel 1: Een flinke hoeveelheid product. Met 3 blikjes van 750 ml krijg je een totaal van 2,25 liter tegelverf. Dit maakt het project gemakkelijker omdat je niet voortdurend extra verf hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 2: Geen onaangename geuren. Deze tegelverf van Wilckens is aromatenvrij. Dit is vooral fijn tijdens het schilderen, omdat je niet steeds een sterke verfgeur in je neus hebt.
 • Voordeel 3: Duurzaam en resistent. De tegelverf heeft een goede licht- en waterbestendigheid, wat essentieel is in ruimtes zoals de keuken en badkamer.
 • Voordeel 4: Veelzijdig in gebruik. Je kan deze verf gebruiken voor het renoveren van wand- en plafondtegels, zowel in de keuken als in de badkamer. Hierdoor bespaar je op het kopen van verschillende producten voor verschillende toepassingen.
 • Voordeel 5: Rendement van de verf. De theoretisch rendement is ongeveer 10 m² per liter bij één laag. Dit betekent dat je met één blik veel oppervlak kunt bedekken, dus je kunt je renovatieproject efficiënt voltooien.
 • Het is een uitdaging om specifieke nadelen te identificeren op basis van de gegeven productbeschrijving. Het lijkt erop dat Wilckens Tegelverf een efficiënt en geschikt product is. Echter, op basis van de beschikbare informatie, kunnen de volgende potentiële nadelen worden afgeleid:
 • Nadeel 1: Hoewel het product aromatenvrij is, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat er geen geur is. Dus, als je gevoelig bent voor geurtjes, kan dit een potentieel probleem zijn.
 • Nadeel 2: De tegelverf is ontworpen als een eencomponent PU-alkyde lak. Dit betekent dat je niet de flexibiliteit hebt om de verhouding van verschillende componenten aan te passen om de afwerking of duurzaamheid te wijzigen, zoals je wellicht zou kunnen met een meerlaagse lak.
 • Nadeel 3: De verf heeft een goed licht- en waterbestendigheid, maar het wordt niet expliciet vermeld dat het hittebestendig of vuurbestendig is. Dit kan een nadeel zijn, vooral in keukens waar de tegels blootgesteld kunnen worden aan hitte.
 • Nadeel 4: Het product is bedoeld voor het renoveren van wand- en plafondtegels, het is echter niet duidelijk of het ook geschikt is voor vloertegels. Als je van plan bent om ook vloertegels te verven, heb je mogelijk een ander product nodig.
 • Nadeel 5: Het theoretische rendement is ongeveer 10 m²/liter voor één laag. Dit betekent dat je mogelijk meer lagen nodig hebt voor een optimale dekking, vooral op oudere of donkere tegels. Dit kan betekenen dat je meer product nodig hebt dan aanvankelijk gedacht, wat uiteindelijk meer werk en tijd in beslag neemt.

Onze favoriet #9

Vossbach Tegelverf

Vossbach Tegelverf

Waarom we het gekozen hebben

De Tegelverf van VOSSBACH is een uitstekende optie voor het renoveren van oude tegels of het transformeren van ruimtes, daar het niet vereist is om een primer te gebruiken. Deze tegelverf hecht uitstekend en kan goed tegen vocht, waardoor het langdurige duurzaamheid en stevigheid biedt. De lak is wit glanzend, waardoor je ruimte een moderne en tijdloze uitstraling krijgt. Bij aankoop ontvang je 750 ml verf, genoeg om ongeveer 8 m² mee te bedekken, afhankelijk van de toepassing. Let wel op, want de verf is niet geschikt voor vloertegels en keukenwerkbladen. Het is belangrijk om de veiligheidsinstructies op te volgen, aangezien de verf allergische huidreacties kan veroorzaken en het noodzakelijk is om beschermende kleding te dragen.

 • Voordeel 1: De VOSSBACH tegelverf is ideaal als je oude tegels wilt renoveren of ruimtes op een nieuwe manier wilt inrichten. Zo kun je met gemak een geheel nieuwe uitstraling aan je ruimte geven zonder heel veel tijd en moeite in het verbouwen te steken.
 • Voordeel 2: De verf heeft een uitstekende hechting en heeft geen primer nodig. Dit zorgt voor een eenvoudigere voorbereiding en minder producten om aan te schaffen voor het begin van je project.
 • Voordeel 3: De verf is vochtbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele schade veroorzaakt door vocht. Een goede keuze voor ruimtes zoals de badkamer, waar vochtigheid van nature hoger is.
 • Voordeel 4: De wit glanzende kleur van de VOSSBACH tegelverf is modern en tijdloos, dit betekent dat je niet snel uitgekeken zal raken op de kleur en de verf blijft passen bij verschillende stijlen en trends.
 • Voordeel 5: De inhoud van 750 ml is voldoende voor ongeveer 8 vierkante meter, afhankelijk van de toepassing. Zo kan je met één pot verf een aanzienlijk oppervlakte bedekken en reflecteert de verf dus een goede verfbehoefte.
 • Nadeel 1: Hoewel de tegelverf van VOSSBACH ideaal genoemd wordt voor renovatie van oude tegels of het verplaatsen van ruimtes, is het helaas niet geschikt voor vloertegels en keukenwerkbladen. Dit beperkt de veelzijdigheid van het product aanzienlijk.
 • Nadeel 2: De inhoud van de verf is slechts 750 ml, wat volgens de beschrijving voldoende zou zijn voor ongeveer 8 m², afhankelijk van de toepassing. Dit betekent dat je als je een groter oppervlak moet bedekken, je mogelijk meer dan een pot tegelverf nodig hebt.
 • Nadeel 3: De tegelverf van VOSSBACH komt alleen in de kleur wit glanzend. Hoewel dit een moderne en tijdloze keuze is, kan dit een nadeel zijn als je op zoek bent naar een andere kleur of afwerking voor je tegels.
 • Nadeel 4: Het wordt benadrukt in de productbeschrijving dat de verf H317 kan veroorzaken, wat kan leiden tot allergische huidreacties. Dit is mogelijk een ernstig nadeel als je een gevoelige huid hebt of vatbaar bent voor allergieën.
 • Nadeel 5: De veiligheidsinstructies wijzen erop dat de verpakking of het etiket moet beschikbaar zijn als medisch advies nodig is, en ook dat beschermende handschoenen, kleding en oog- en gezichtsbescherming gedragen moeten worden. Dit suggereert dat het product bepaalde risico’s met zich mee kan brengen als het niet zorgvuldig wordt gehanteerd.

Al met al zijn er talloze opties als het gaat om tegelverf, en afhankelijk van je specifieke behoeften en de eisen van je project, kun je het product vinden dat het beste bij je past. Van budgetvriendelijke keuzes tot high-end merken, er is zeker een product voor jou. Maar, ongeacht de verf die je kiest, zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig volgt voor de beste resultaten. Doe je onderzoek en neem voordat je een definitieve beslissing neemt, jouw tijd om de juiste tegelverf te selecteren. Jouw tevredenheid met het eindresultaat zal van deze aandacht voor detail afhangen.

Inhoudsopgave