a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tekentafel: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste tekentafel-producten volgens recent onderzoek, om de perfecte keuze te maken voor jouw artistieke behoeften.

Unser Favorit: Yaheetech Tekentafel

Yaheetech Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Tekentafel

Yaheetech Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Tekentafel

Yaheetech Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Dlandhome Tekentafel

Dlandhome Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Meeden Tekentafel

Meeden Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Artina Tekentafel

Artina Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Soges Tekentafel

Soges Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Rotring Tekentafel

Rotring Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Sogesfurniture Tekentafel

Sogesfurniture Tekentafel
★★★★★

Unser Favorit: Goplus Tekentafel

Goplus Tekentafel
★★★★★

Of je nu een professionele kunstenaar bent of een enthousiaste beginner in de wereld van tekenen, een goede tekentafel kan het verschil maken tussen een middelmatige en een meesterlijke creatie. Maar met de overvloed aan opties op de markt, hoe weet je welke tekentafel het beste bij je past? Maak je geen zorgen, wij hebben het harde werk voor je gedaan. Hier presenteren we de tien beste tekentafels op basis van nieuw onderzoek en uitgebreide tests. In deze gids, zul je alles vinden wat je nodig hebt om jouw perfecte tekentafel te selecteren – van kwaliteit en duurzaamheid tot gebruiksgemak en prijs. Laten we beginnen!

Een tekentafel is een speciaal soort tafel die is ontworpen voor kunstenaars, architecten, ontwerpers en anderen die technische tekeningen of schetsen maken. Het is een plat oppervlak, vaak schuin geplaatst voor een beter zicht en comfort tijdens het werk. De tafel kan verschillende features hebben, zoals een liniaal, een hoekversteller of klemmen om papier vast te houden. Met een tekentafel kun jij gemakkelijker en preciezer tekenen, of je nu een professional bent of gewoon een liefhebber van tekenen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Yaheetech Tekentafel

Yaheetech Tekentafel

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech Tekentafel is een houtkleurige werkbank met verstelbaar tafelblad, perfect voor schilders, architecten en creatievelingen. Deze tekentafel, gemaakt van metaal, MDF-houten platen en vliesstof, kan in een hoek van 0° tot 60° worden gezet. De hoogte is ook verstelbaar van 69,5 cm tot 92,5 cm, waardoor het geschikt is voor alle leeftijden. Je krijgt ook een ronde kruk meegeleverd. De set beschikt over twee vliesstofladen, een opbergvak en een organizer op het tafelblad, ideaal voor het netjes opbergen van je kleuren, boeken en gereedschap. En maak je geen zorgen over beschadigde vloeren; de tekentafel is uitgerust met 4 beschermvoetjes om krassen te voorkomen en stabiliteit te garanderen bij het verplaatsen.

 • Voordeel 1: Verstelbare Hoogte – De tekentafel van het merk Yaheetech biedt je het vermogen om de hoogte van de tafel gemakkelijk aan te passen van 69,5 cm tot 92,5 cm met behulp van een draaiknop. Dit is ideaal voor gebruikers van alle leeftijden en zorgt voor comfort tijdens het tekensessies.
 • Voordeel 2: Veelzijdige Hoek Verstelbaarheid – Het tafelblad van de tekentafel is verstelbaar van een hoek van 0° tot 60°. Dit biedt jou de flexibiliteit om te werken in de hoek die het beste bij je tekenstijl en project past.
 • Voordeel 3: Ampl Opbergruimte – Met 2 vliesstofladen, een opbergvak op het onderstel en een organizer op het tafelblad, biedt deze tekentafel je veel opbergruimte. Je kunt je kleuren, boeken, handgereedschap en dergelijke gemakkelijk en netjes opbergen, waardoor je werkruimte georganiseerd blijft.
 • Voordeel 4: Beschermvoetjes – De Yaheetech tekentafel is uitgerust met 4 extra grote beschermvoetjes aan de onderkant van het tafelframe. Deze beschermen niet alleen je vloer tegen krassen bij het verplaatsen van de tafel, ze zorgen ook voor extra stabiliteit om te voorkomen dat de tafel gaat glijden.
 • Voordeel 5: Inclusief Kruk – Deze tekentafelset bevat ook een ronde kruk, wat betekent dat je niet hoeft te worstelen met het vinden van een stoel die past bij de hoogte en stijl van de tekentafel. Dit maakt het een totaalpakket voor artiesten, schilders en architecten.
 • Nadeel 1: Hoewel de tekentafel in hoogte verstelbaar is, kunnen de aanpassingen beperkt zijn tot een bereik tussen 69,5 cm en 92,5 cm. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften of de hoogte van je stoel kan dit bereik onvoldoende zijn.
 • Nadeel 2: Er is maar één kruk inbegrepen in de set. Als je gewend bent om verschillende zithoogtes te gebruiken of als meerdere personen de tekentafel zouden gebruiken, dan kan dit onvoldoende zijn.
 • Nadeel 3: De zijplaat van de tekentafel is uittrekbaar, wat suggereert dat het mogelijk niet stabiel genoeg is voor zwaardere items of wanneer er druk wordt uitgeoefend.
 • Nadeel 4: De opslagruimte bestaat uit 2 vliesstofladen en een organizer op het tafelblad. Afhankelijk van de hoeveelheid en de aard van je benodigdheden, kan deze opslagruimte onvoldoende zijn of niet geschikt voor zwaardere items.
 • Nadeel 5: De tafel is uitgerust met beschermvoetjes om de vloer te beschermen tegen krassen. Hoewel dit nuttig is, suggereert dit dat de tafel gemakkelijk kan verschuiven of verrollen, wat problemen kan veroorzaken als het nodig is om de tafel op zijn plaats te houden tijdens het werken.

Onze favoriet #2

Yaheetech Tekentafel

Yaheetech Tekentafel

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech Tekentafel is een veelzijdige en robuuste werkplek die aan al je behoeften voldoet. Het heeft een uittrekbare plaat voor extra opslagruimte voor je laptop, tablet en documenten, die handig weggeschoven kan worden wanneer je het niet gebruikt. De tafel biedt je de mogelijkheid de hellingshoek aan te passen van 0 tot 60 graden, wat het ideaal maakt als bureau, leestafel of tekentafel. De stabiele penhouder aan de zijkant houdt al je schrijfwaren georganiseerd en binnen handbereik, ongeacht de hoek van het bureau. Gemaakt van sterke MDF-houten platen en duurzaam metaal, kan het tafelblad tot wel 100 kg dragen. Bovendien is de montage eenvoudig en snel, met een geïllustreerde handleiding en alle benodigde accessoires inbegrepen.

 • Voordeel 1: Uitbreidbare werkruimte. De Yaheetech tekentafel heeft een uittrekbare plaat aan de linkerkant, waardoor je een extra ruimte hebt om jouw laptop, tablet, documenten en dergelijke handig op te slaan. Als je het niet nodig hebt, schuift het gewoon onder het hoofdwerkoppervlak.
 • Voordeel 2: Verstelbare hellingshoek. Met de instelbare hellingshoek tussen 0 – 60 graden, kan je de Yaheetech tekentafel gebruiken als bureau, leestafel of tekentafel, afhankelijk van je behoeften. Het biedt je de flexibiliteit om je tafel aan te passen aan verschillende taken.
 • Voordeel 3: Geordende en handige penopslag. De zijdelingse penhouder van deze tafel helpt je om jouw schrijfwaren georganiseerd en binnen handbereik te houden. Het blijft stabiel zelfs wanneer de hoek van het bureau verandert, waardoor je jouw schrijfgereedschap nooit kwijtraakt.
 • Voordeel 4: Robuuste en duurzame constructie. Gemaakt van stevige MDF-houten platen en duurzaam metaal, de Yaheetech tekentafel is in staat om een belasting tot 100 kg te dragen. Dit garandeert een langdurige en betrouwbare ondersteuning voor je werk.
 • Voordeel 5: Gemakkelijke montage. De geïllustreerde handleiding en de benodigde accessoires zijn inbegrepen bij de Yaheetech tekentafel. Dit betekent dat je geen problemen zult ondervinden bij het monteren van de tafel – gewoon de instructies volgen en je hebt het in een mum van tijd klaar.
 • Nadeel 1: Ondanks de mogelijkheid van extra opbergruimte door het uittrekbare tafelblad, kan dit voor sommige gebruikers een obstructie zijn, vooral als zij de voorkeur geven aan een groter, onbelemmerd werkoppervlak.
 • Nadeel 2: Hoewel de hellingshoek van 0 tot 60 graden instelbaar is, is het ontbreken van een vergrendelingsfunctie een minpunt. Het risico dat de hoek onbedoeld verandert tijdens het werk, kan hinderlijk zijn.
 • Nadeel 3: De stabiele penhouder is een nuttige functie, maar deze is volgens de beschrijving slechts aan één kant van de tafel geplaatst. Dit kan ongemakkelijk zijn voor linkshandige mensen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product robuust en duurzaam wordt genoemd, is er geen informatie over water- of krasbestendigheid, wat een belangrijke eigenschap kan zijn voor een tekentafel.
 • Nadeel 5: De montage-instructies zijn mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan het montageproces moeilijk maken voor mensen die de taal van de instructies niet begrijpen.

Onze favoriet #3

Yaheetech Tekentafel

Yaheetech Tekentafel

Waarom we het gekozen hebben

De Tekentafel van Yaheetech is een hoogwaardig, multifunctioneel meubelstuk dat jouw creativiteit stimuleert. Met een tafelblad dat gemakkelijk van 0° tot 60° kan worden gekanteld, kan het worden aangepast aan jouw behoeften voor schilderen, tekenen, lezen of handwerk. Gemaakt van gepoedercoat metaal en gehard glas, biedt het je een stabiel, duurzaam en belastbaar werkoppervlak. Dankzij het eenvoudige, moderne design, zal het naadloos aansluiten op jouw werkkamer of kantoor. Je hebt de optie om de tafel te stabiliseren met schroefbare beschermvoeten of om het te verplaatsen met de inbegrepen 4 wielen, waarvan 2 met remmen. Daarnaast kan deze tekentafel gemakkelijk worden getransformeerd in een lichttafel door de heldere glasplaat op de lamp af te stemmen.

 • Voordeel 1: De tekentafel van DlandHome biedt voldoende ruimte voor al je creatieve werkzaamheden. Met een breedte van 41 inch en een diepte van 23,6 inch, is deze tafel ruim genoeg voor professioneel kunst- en knutselwerk.
 • Voordeel 2: De tafel is gemaakt van duurzame materialen. Het werkblad is gemaakt van gehard glas en wordt ondersteund door een heavy-duty zilveren stalen frame. Hierdoor is hij in staat om tot 130 lbs te ondersteunen.
 • Voordeel 3: Het tafelblad is kantelbaar tot 60 graden, waardoor de tafel multifunctioneel inzetbaar is. Je kunt hem dus niet alleen als tekentafel gebruiken, maar ook als computertafel, schrijftafel of hobbytafel voor thuis.
 • Voordeel 4: Het ontwerp van de tafel biedt ook veel opslagruimte. Aan de rechterzijde vind je niet-geweven laden die gemakkelijk uit te trekken zijn. Daarnaast zijn er verwijderbare toevoerladen met één sleuf en meerdere sleuven aan elke kant van het bureaublad.
 • Voordeel 5: De tekentafel is verder voorzien van vier soepel rollende wielen. Deze maken het erg gemakkelijk om het bureau te verplaatsen naar elke plek waar je maar wilt. De afsluitbare wielen zorgen er ook voor dat je het bureau waar nodig kunt vastzetten.
 • Nadeel 1: De afmetingen van de tekentafel zijn vrij groot (41 inch breed bij 23,6 inch diep bij 31-48 inch hoog). Dit kan onpraktisch zijn als je weinig ruimte hebt in je atelier of studieruimte.
 • Nadeel 2: Hoewel het materiaal van goede kwaliteit is, maakt het gehard glas het werkblad mogelijk zeer zwaar. Dit kan het moeilijk maken om de tafel zelfs op de casterwielen te verplaatsen.
 • Nadeel 3: De kantelfunctie, die oploopt tot 60 graden, zou voor sommige gebruikers te beperkt kunnen zijn, afhankelijk van hun specifieke behoeften en voorkeuren voor het tekenen of schilderen.
 • Nadeel 4: Hoewel de tafel voldoende opslagruimte biedt, zijn de laden aan de rechterkant. Dit kan nadelig zijn voor linkshandige gebruikers.
 • Nadeel 5: Het bureau is uitgerust met rollende wielen, wat handig kan zijn voor mobiliteit, maar tegelijkertijd kan het gebrek aan stabiliteit veroorzaken, vooral als de vloer niet helemaal vlak is.

Onze favoriet #4

Dlandhome Tekentafel

Dlandhome Tekentafel

Waarom we het gekozen hebben

De DlandHome Tekentafel is een multifunctioneel en kwaliteitsvol werkstation, ideaal voor professioneel kunst- en knutselwerk. Met afmetingen van 41 bij 23,6 inch en een verstelbare hoogte tussen 31 en 48 inch, biedt deze ruime schildertafel een robuust, gehard glazen werkblad ondersteund door een zwaar stalen frame, dat tot 130 lbs kan dragen. Profiteer van de kantelbare desktopfunctie, die tot 60 graden neigt, waardoor de tafel ook als computertafel of schrijftafel kan dienen. De tekentafel biedt ook ruime opslagmogelijkheden met gemakkelijk uittrekbare niet-geweven laden aan de rechterkant, en verwijderbare laden met één of meerdere sleuven aan elke zijde van het bureaublad. Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de 4 soepel rollende wielen en afsluitbare remmen, waardoor de tafel stabiel blijft wanneer dit nodig is.

 • Voordeel 1: De tekentafel van DlandHome biedt voldoende ruimte voor al je creatieve werkzaamheden. Met een breedte van 41 inch en een diepte van 23,6 inch, is deze tafel ruim genoeg voor professioneel kunst- en knutselwerk.
 • Voordeel 2: De tafel is gemaakt van duurzame materialen. Het werkblad is gemaakt van gehard glas en wordt ondersteund door een heavy-duty zilveren stalen frame. Hierdoor is hij in staat om tot 130 lbs te ondersteunen.
 • Voordeel 3: Het tafelblad is kantelbaar tot 60 graden, waardoor de tafel multifunctioneel inzetbaar is. Je kunt hem dus niet alleen als tekentafel gebruiken, maar ook als computertafel, schrijftafel of hobbytafel voor thuis.
 • Voordeel 4: Het ontwerp van de tafel biedt ook veel opslagruimte. Aan de rechterzijde vind je niet-geweven laden die gemakkelijk uit te trekken zijn. Daarnaast zijn er verwijderbare toevoerladen met één sleuf en meerdere sleuven aan elke kant van het bureaublad.
 • Voordeel 5: De tekentafel is verder voorzien van vier soepel rollende wielen. Deze maken het erg gemakkelijk om het bureau te verplaatsen naar elke plek waar je maar wilt. De afsluitbare wielen zorgen er ook voor dat je het bureau waar nodig kunt vastzetten.
 • Nadeel 1: De afmetingen van de tekentafel zijn vrij groot (41 inch breed bij 23,6 inch diep bij 31-48 inch hoog). Dit kan onpraktisch zijn als je weinig ruimte hebt in je atelier of studieruimte.
 • Nadeel 2: Hoewel het materiaal van goede kwaliteit is, maakt het gehard glas het werkblad mogelijk zeer zwaar. Dit kan het moeilijk maken om de tafel zelfs op de casterwielen te verplaatsen.
 • Nadeel 3: De kantelfunctie, die oploopt tot 60 graden, zou voor sommige gebruikers te beperkt kunnen zijn, afhankelijk van hun specifieke behoeften en voorkeuren voor het tekenen of schilderen.
 • Nadeel 4: Hoewel de tafel voldoende opslagruimte biedt, zijn de laden aan de rechterkant. Dit kan nadelig zijn voor linkshandige gebruikers.
 • Nadeel 5: Het bureau is uitgerust met rollende wielen, wat handig kan zijn voor mobiliteit, maar tegelijkertijd kan het gebrek aan stabiliteit veroorzaken, vooral als de vloer niet helemaal vlak is.

Onze favoriet #5

Meeden Tekentafel

Meeden Tekentafel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MEEDEN tekentafel is een robuust en veelzijdig meubelstuk, perfect voor een breed scala van creatieve en professionele toepassingen. Het tafelblad, met zijn aanzienlijke ruimte van 60 cm x 90 cm, is gemaakt van natuurlijk afgewerkt berkenhout en wordt ondersteund door massief dennenhout, waardoor een zeer stabiel, solide en onbeweeglijk werkoppervlak ontstaat. Deze tafel biedt je de flexibiliteit om de hoogte van 75cm tot 95cm aan te passen en het blad kan ook worden gekanteld tot 45 graden om aan verschillende behoeften te voldoen. Daarnaast heeft het een handige ingebouwde potloodrichel. De tafel is vooral handig voor kunstenaars, architecten, en hobbyisten, en kan worden gebruikt als een werktafel, kunstambacht, studiebureau, thuiskantoor, computerbureau en meer. Het manuele montageproces is eenvoudig met duidelijke instructies, en elk klein onderdeel is zorgvuldig georganiseerd in aparte zakjes.

 • Voordeel 1: Deze MEEDEN tekentafel biedt een royaal werkoppervlak met zijn 23,5″B x 35,5″D(60cm x 90cm) tafelblad. Het natuurlijke berkenhouten oppervlak is glad voor optimaal comfort, terwijl de ingebouwde potloodrichel handig is voor het op orde houden van je briefpapier.
 • Voordeel 2: De tekentafel is in hoogte verstelbaar en het tafelblad kan kantelen. Dit maakt het niet alleen comfortabel om aan te werken, maar voldoet ook aan verschillende behoeften, of je nu staand of zittend werkt, of het nu voor kinderen of volwassenen is.
 • Voordeel 3: De robuuste constructie van de tekentafel garandeert stabiliteit terwijl je werkt. Gemaakt van massief dennenhout, heeft deze tekentafel een stevig, onverschuivend tafelblad. De dwarssteunen en sterke zijpoten voorkomen zijdelingse beweging en wiebelen.
 • Voordeel 4: De MEEDEN tekentafel is niet alleen beperkt tot tekenen; het is multifunctioneel. Of je nu een kunstenaar, ingenieur of hobbyist bent, het kan dienen als werktafel, studiebureau, computerbureau, teken- en schildertafel, handwerkstation, enz. Het past perfect in een thuiskantoor, woonkamer, slaapkamer, tienerkamer of studentenhuis.
 • Voordeel 5: Het montageproces is eenvoudig en efficiënt. De tekentafel wordt geleverd met duidelijke instructies, een handig gereedschap en afzonderlijke zakjes voor alle kleine onderdelen. Bovendien zijn de montage-instructies gestructureerd voor snelle en ongecompliceerde montage door twee personen in ongeveer 20 minuten.
 • Nadeel 1: De MEEDEN tekentafel heeft een werkoppervlak van 60cm x 90cm. Afhankelijk van de grootte van jouw projecten kan dit te klein zijn, vooral voor grootschalig teken- of ontwerpwerk.

  Nadeel 2: Hoewel de tafelhoogte en het tafelblad verstelbaar zijn, kan het continu moeten aanpassen hiervan een gedoe zijn. Dit kan vooral hinderlijk zijn voor projecten waarbij je vaak moet wisselen tussen een platte werkruimte en een schuin werkvlak.

  Nadeel 3: Het product is handgemaakt van massief dennenhout. Hoewel dit kwaliteit en duurzaamheid zou kunnen suggereren, kan het ook betekenen dat er inconsistenties zijn in de bouwkwaliteit in vergelijking met machinegemaakte producten.

 • Nadeel 4: Ondanks de veelzijdigheid van de tafel voor verschillende gebruiksmogelijkheden zoals studeren, werken op een computer, tekenen, enzovoort, kan deze breedte van functionaliteit betekenen dat de tafel niet optimaal is voor specifieke taken. Als je één specifiek soort taak doet, zijn er misschien andere gespecialiseerde opties die beter zijn afgestemd op je behoeftes.
 • Nadeel 5: De montage van de tekentafel vereist twee mensen en ongeveer 20 minuten tijd. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige montage zonder extra hulp. Bovendien kunnen de kleine onderdelen die in aparte zakjes komen, gemakkelijk verloren gaan, wat het montageproces kan bemoeilijken.

Onze favoriet #6

Artina Tekentafel

Artina Tekentafel

Waarom we het gekozen hebben

De Artina Tekentafel uit hoogwaardig geolied beukenhout biedt je een ruim en flexibel werkoppervlak van 75×50 cm, dat je in 5 verschillende hoeken kunt aanpassen van bijna 90° tot 0°, waardoor het zich uitstekend leent als tekentafel. Met een licht gewicht van slechts ongeveer 3,5 kg, kun je het eenvoudig opvouwen, vervoeren en opbergen. Het is niet alleen ideaal voor teken- of schilderwerk met verschillende mediums zoals acryl, aquarelverf, krijt of potloden, maar ook voor presentaties of als unieke boekensteun dankzij het stabiele houten frame met 4 rubberen voetjes. Deze tekentafel is zeer gebruikersvriendelijk en geschikt voor iedere kunstenaar, ongeacht niveau of leeftijd.

 • Voordeel 1: De Artina Tekentafel is gemaakt van geolied beukenhout, wat een hoge kwaliteit en duurzaamheid garandeert. Dit betekent dat je kunt rekenen op een product dat bestand is tegen de tijd en het regelmatig gebruik.
 • Voordeel 2: Het werkoppervlak van 75×50 cm kan in vijf stappen worden gekanteld van bijna 90° tot 0°. Dit maakt het zeer flexibel en perfect als tekentafel, wat je maximale creatieve vrijheid geeft voor je artistieke projecten.
 • Voordeel 3: De houten tekentafel is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Daardoor is het ideaal als je werkt in verschillende omgevingen, of veel onderweg bent voor je kunst.
 • Voordeel 4: De tekentafel is geschikt voor allerlei soorten schilderwerk, van acryl tot aquarel, krijt of potloden. Dankzij de variabele hellingshoek kun je veelzijdig werken, wat het een efficiënt instrument maakt voor elke kunstenaar.
 • Voordeel 5: De tekentafel is uitgerust met vier rubberen voetjes voor extra stabiliteit, waardoor je comfortabel op je kunstwerk kunt focussen zonder je zorgen te maken over eventuele ongelukken veroorzaakt door een wankel frame.
 • Hoewel de Artina tekentafel veel voordelen biedt, zijn er enkele mogelijke nadelen die je misschien zou willen overwegen:
 • Nadeel 1: De tafel biedt een variabele hellingshoek voor verschillende schildertechnieken, echter als je specifiek op zoek bent naar een plat werkoppervlak, dan is dit misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 2: Hoewel het lichte gewicht van de tafel (3,5 kg) het gemakkelijk maakt om te vervoeren, kan dit voor sommige gebruikers betekenen dat de tafel niet zo robuust aanvoelt als zwaardere modellen.
 • Nadeel 3: De tekentafel is gemaakt van geolied beukenhout, wat een mooi materiaal is, maar misschien niet zo duurzaam als andere, meer slijtvaste materialen.
 • Nadeel 4: Hoewel de tafel geschikt is voor vele soorten schilderwerk, kan het zijn dat de tafel voor sommige specifieke technieken of materialen niet geschikt is. Dit is natuurlijk afhankelijk van je specifieke behoeften en eisen.
 • Nadeel 5: De tafel is ontworpen om te functioneren als een ezel, wat betekent dat het misschien niet de functionaliteit of opslagruimte biedt die andere tekentafels wel bieden. Dus als je op zoek bent naar een tafel met laden of extra opslagruimte, dan is dit misschien niet de juiste keuze voor jou.

Onze favoriet #7

Soges Tekentafel

Soges Tekentafel

Waarom we het gekozen hebben

De Soges Tekentafel is een veelzijdige keuze voor de creatieve professional, met een afmeting van 104 * 60 * 78,5 cm. Gemaakt van hoogwaardig staal en gehard glas, biedt hij een stevig en slijtvast oppervlak met een verstelbare hoek van 0 tot 45 graden, ideaal voor tekenen, schilderen of zelfs voor algemeen schrijf- en computergewerk. De tafel beschikt over vier duurzame PVC-wielen en is ontworpen met meerdere opslagfuncties, inclusief twee stoffen lades en verwijderbare zijtrays, wat handig is om al je kunst- en werkmiddelen binnen handbereik te hebben. De esthetiek en functionaliteit maken dit een uitstekend meubelstuk voor elke kunstenaar of creatieve professional.

 • Voordeel 1: De Soges tekentafel is gemaakt van materialen van hoge kwaliteit – met een stalen frame en een gehard glazen bureaublad – wat zorgt voor sterke slijtage en corrosiebestendigheid.
 • Voordeel 2: Het ontwerp is zowel praktisch als ergonomisch, met inbegrip van een kantelbaar tafelblad dat geschikt is voor tekenen, tekenen, of knutselen, en kan ook horizontaal geplaatst worden voor andere bureaufuncties zoals computerwerk.
 • Voordeel 3: Met de aanpasbare hoek van het bureaublad, kan je gemakkelijk schakelen tussen een tekentafel, een computertafel of een schrijftafel om aan je verschillende behoeften te voldoen. De hoek kan worden aangepast van 0 tot 45 graden.
 • Voordeel 4: De meerdere opbergruimtes – waaronder 2 laden met stoffen laden en verwijderbare trays aan beide zijden – bieden praktische opbergruimte voor je borstels, potloden, kleurpotloden, gummen, verf en andere essentiële kunstbenodigdheden.
 • Voordeel 5: Het product wordt ook geleverd met 4 duurzame PVC-wielen, die ervoor zorgen dat je tekentafel gemakkelijk kan worden verplaatst en een lange levensduur heeft.
 • Nadeel 1: De grootte van deze tekentafel van Soges kan inconsistent zijn. Zoals vermeld in de beschrijving, kan de meting 1 tot 3 cm variëren omdat deze met de hand wordt gemeten. Dit kan problemen opleveren als je weinig ruimte hebt of als je een tafel van specifieke afmetingen nodig hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel het gebruik van gehard glazen bureaublad over het algemeen een teken van kwaliteit is, betekent dit ook een hoger risico op breuk in vergelijking met andere materialen. Ondanks de beloofde hoge belastbaarheid, moet je toch extra voorzichtig zijn om te voorkomen dat er iets zwaars op valt of dat het op een andere manier beschadigd raakt.
 • Nadeel 3: Deze tafel heeft slechts één hoekverstelling voor het bureaublad, die varieert van 0 tot 45 graden. Dit betekent dat het mogelijk niet geschikt is als je comfortabel wilt werken bij andere hoeken.
 • Nadeel 4: Hoewel het beschikt over opbergruimtes, is de opbergruimte misschien niet voldoende voor je behoeften. Het heeft twee lades en enkele verwijderbare trays met sleuven aan beide kanten. Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van je kunstbenodigdheden, kan de gegeven ruimte beperkt zijn.
 • Nadeel 5: De tekentafel van Soges heeft wielen. Dit kan een nadeel zijn als je een vaste werkplek wilt zonder de mogelijkheid dat de tafel beweegt. Ook al beloven ze duurzaamheid, dit vergroot de kans op defecte onderdelen door normale slijtage.

Onze favoriet #8

Rotring Tekentafel

Rotring Tekentafel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tekentafel van rOtring is een compleet tekensysteem dat jou alles biedt wat je nodig hebt om professioneel te tekenen. Het beschikt over een volledig gecoate tekenplank die je werkoppervlak beschermt. De tekentafel is uitgerust met een geleidingsprofiel van geanodiseerd aluminium met een kunststof coating voor vloeiende, nauwkeurige lijnen. Het bevat ook een parallelle tekenrail en een tekenkop, beide met een stop-and-go-mechanisme dat zorgt voor comfort en controle tijdens het tekenproces. Tot slot zorgt de verstelbare kantelsteun van kunststof ervoor dat je de tafel onder verschillende hoeken kan instellen voor optimaal gebruiksgemak.

 • Voordeel 1: De complete tekensysteem met aan alle kanten gecoate tekenplank van de Tekentafel merk rOtring zorgt voor duurzaamheid en biedt jou als tekenaar een gelijkmatig, glad oppervlak om op te werken.
 • Voordeel 2: Het geleidingsprofiel van geanodiseerd aluminium met kunststof coating biedt een hoge kwaliteit en is robuust, waardoor je erop kunt vertrouwen dat het niet gemakkelijk zal slijten of breken.
 • Voordeel 3: De parallelle tekenrail met stop-and-go-mechanisme helpt om nauwkeurige en consistentie in je tekeningen te bereiken, wat essentieel kan zijn voor het succes van jouw projecten.
 • Voordeel 4: De tekenkop met stop-and-go-mechanisme is een handige functie die jou de mogelijkheid biedt om de tekenkop in de gewenste positie vast te zetten en deze gemakkelijk te verplaatsen wanneer nodig.
 • Voordeel 5: De verstelbare kantelsteun van kunststof zorgt voor flexibiliteit in hoe je wilt werken. Je kunt de hoek aanpassen aan jouw comfort en jouw specifieke tekennoden, wat bijdraagt aan een betere werkervaring.
 • nadeel 1: De gehele tekenplank is aan alle kanten gecoat, dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn als ze liever werken met een gedeeltelijke of geen coating om redenen zoals veranderingen in textuur of grip.
 • nadeel 2: Het geleidingsprofiel is van geanodiseerd aluminium met een kunststof coating. Sommige gebruikers kunnen dit ervaren als te glad of te zeer reflecterend waardoor de zichtbaarheid tijdens het tekenen kan worden beïnvloed.
 • nadeel 3: De tekenrail en de tekenkop hebben beide een stop-and-go-mechanisme. Voor sommige gebruikers kan dit te ingewikkeld of hinderlijk zijn, vooral als ze gewend zijn aan een ononderbroken tekenstroom.
 • nadeel 4: Hoewel de verstelbare kantelsteun van kunststof aantrekkelijk kan zijn voor sommige gebruikers, kan dit voor anderen een nadeel zijn. Kunststof kan namelijk minder duurzaam zijn dan andere materialen, wat kan leiden tot frequente vervanging of mogelijke breuk bij intensief gebruik.
 • nadeel 5: De beschrijving noemt geen extra accessoires of functies, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde liniaal, potloodhouder of lamp. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn, omdat ze dan mogelijk afzonderlijke extra uitrusting moeten aanschaffen.

Onze favoriet #9

Sogesfurniture Tekentafel

Sogesfurniture Tekentafel

Waarom we het gekozen hebben

De Tekentafel van het merk sogesfurniture is een combinatie van functionaliteit en duurzaamheid. Het heeft een stevige constructie met een frame van hoogwaardig gepoedercoat staal en verdikte geharde glazen bladen, waardoor de tafel stabiel is en verscheidene jaren mee gaat. Met afmetingen van 104 x 60 x 78,5 cm en een gewicht van ongeveer 20 kg, biedt deze ruime tafel genoeg plaats voor je printer, monitor en zelfs twee ruime laden voor het opbergen van je tekengereedschap. Het unieke en handige aan deze tafel is dat de hoek van het tafelblad instelbaar is van plat tot 45 graden, met 5 verschillende niveaus. Hierdoor past deze tafel zich aan je behoeften aan, of je nu wilt lezen, schrijven, werken, tekenen of zelfs schilderen. Bovendien is de montage eenvoudig, met overzichtelijke instructies en al het benodigde montagemateriaal inbegrepen. Als er iets misgaat, biedt sogesfurniture volledige klantenservice, klaar om in actie te komen binnen 24 uur.

 • Voordeel 1: De sogesfurniture Tekentafel is gemaakt van een stevig computerbureau met een hoogwaardig gepoedercoat stalen frame en verdikt gehard glazen bladen. Dit geeft je de zekerheid van een duurzame en stabiele tekentafel die je gedurende een lange tijd van betrouwbare service zal voorzien.
 • Voordeel 2: De tafel heeft een aanzienlijk formaat dat voldoende ruimte biedt voor verschillende items, zoals een printer, monitor, luidspreker en een bestandenrek. Bovendien bieden de twee ruime geweven lades extra opbergruimte voor je pennen en ander tekengereedschap.
 • Voordeel 3: Deze tekentafel heeft een verstelbare functie die het mogelijk maakt om de hoek van het tafelblad aan te passen van plat tot 45 graden voor de optimale tekenhoek. Er zijn 5 niveaus beschikbaar om verschillende werkposities mogelijk te maken.
 • Voordeel 4: De table is niet alleen beperkt tot het dienen als een tekentafel, maar is ook multifunctioneel in het aanbieden van verschillende gebruiksmogelijkheden. De kantelbare funcite maakt hem perfect voor het lezen, schrijven, werken, tekenen, beeldende kunst, cursuswerk, architectuur/technisch werk, schilderen en verschillende ambachtelijke toepassingen.
 • Voordeel 5: De tafel heeft eenvoudige montage-eisen. Met de meegeleverde hardware en volledige instructies, wordt de installatie een fluitje van een cent. Mocht je problemen tegenkomen, de klantenservice is altijd beschikbaar om je te helpen en een oplossing te bieden binnen 24 uur.
 • Nadeel 1: Hoewel de Sogesfurniture-tekeningtafel een elegant en solide ontwerp heeft, is het een vrij zwaar product, dat ongeveer 20 kg weegt. Dit kan het verplaatsen of herschikken in je ruimte moeilijk maken.
 • Nadeel 2: Ondanks de brede functionaliteit van het kantelbare ontwerp, is de hoek van de tafel slechts instelbaar tot 45 graden. Dus als je op zoek bent naar een tekeningtafel met een grotere bereik van hoekaanpassing, dan is dit product misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 3: De Sogesfurniture-tekentafel komt met geweven opbergladen. Hoewel deze nuttig zijn voor het opbergen van pennen en ander tekengereedschap, kunnen deze laden minder praktisch zijn voor het opbergen van zwaardere items of items van ongewone afmetingen.
 • Nadeel 4: Hoewel de tafel multifunctioneel is, lijkt het erop dat het ontwerp zich vooral richt op gebruik voor tekenen en andere kunsttoepassingen. Dit betekent dat het misschien niet de meest praktische keuze is als je op zoek bent naar een tafel die voornamelijk voor de computer- of laptoptaken wordt gebruikt.
 • Nadeel 5: De tafel vereist montage, wat extra tijd en inspanning kan kosten. Hoewel de montage-instructies zijn inbegrepen, kan het zijn dat je enige technische vaardigheden nodig hebt om de tafel correct te installeren. Als je niet handig bent, kan de montage van de tafel een uitdaging vormen.

Onze favoriet #10

Goplus Tekentafel

Goplus Tekentafel

Waarom we het gekozen hebben

De Goplus tekentafel is een hoogwaardig product gemaakt van duurzaam MDF en stalen buizen. Het ontwerp bevat een aangename, comfortabele kruk en biedt veel opbergmogelijkheden, in de vorm van twee grote schuifladen en extra planken. Handig is dat zowel de tafelhoek als de hoogte (tussen 65 en 90,5 cm) verstelbaar zijn, zodat jij de tafel optimaal kunt aanpassen aan je eigen behoeften en grootte. Het ronde handvat op de lade voegt bovendien een extra praktisch element toe. Deze veelzijdige tekentafel kan voor jou een lange levensduur en aangenaam gebruiksgemak garanderen.

 • Voordeel 1: Met de Goplus tekentafel ben je verzekerd van goede kwaliteit. Duurzaamheid is gegarandeerd door het gebruik van MDF en stalen buizen in de constructie. Deze materialen zorgen voor een goede draagkracht en een lange levensduur.
 • Voordeel 2: Je comfort tijdens het tekenen wordt verhoogd door de bijgeleverde kruk. De kruk is gezellig en comfortabel, terwijl het een goede draagkracht biedt, waardoor je tekenwerk een plezierig proces wordt.
 • Voordeel 3: De tekentafel biedt voldoende opbergruimte. Met twee grote schuifladen onder de tafel en extra planken aan beide zijdes, heb je genoeg ruimte om al je tekenmaterialen netjes op te bergen.
 • Voordeel 4: De tafel is zeer praktisch door de instelbare tafelhoek. Of je nu een vlakke of schuine ondergrond nodig hebt voor je tekenproject, je kunt de hoek naar wens en gemak instellen. De lades zijn ook praktisch ontworpen met ronde handgrepen.
 • Voordeel 5: Deze tekentafel biedt ook de mogelijkheid om de hoogte aan te passen van 65-90,5 cm. Dit betekent dat je de hoogte van het bureau kunt aanpassen aan je eigen lengte, waardoor je tekenervaring nog aangenamer wordt.
 • Hoewel de Goplus tekentafel vele voordelen heeft, zijn er ook een aantal mogelijke nadelen die je in overweging dient te nemen:
 • Nadeel 1: Hoewel de kruk zacht en comfortabel is, wordt er niet gesproken over de mogelijkheid om de hoogte van de kruk aan te passen. Hierdoor kan het comfort verminderen als de kruk niet overeenkomt met jouw ideale zithoogte.
 • Nadeel 2: De tekentafel is gemaakt van MDF en stalen buizen, waardoor deze mogelijk niet zo warm of uitnodigend kan aanvoelen als een tafel gemaakt van natuurlijk hout.
 • Nadeel 3: Hoewel het bieden van veel opbergruimte – zoals de twee grote schuifladen en de legplank – een positieve eigenschap is, kan het wellicht ook betekenen dat de tafel zelf vrij groot en omvangrijk is. Dit kan een probleem zijn als je beperkt bent in ruimte.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de tafelhoek instelbaar is, maar geeft geen informatie over het bereik van deze aanpassing. Dit kan je tekenervaring beperken als de tafel niet in de exacte hoek kan worden gezet die jij nodig hebt.
 • Nadeel 5: De hoogteschaal van de tekentafel is van 65-90,5 cm, wat mogelijk te laag of te hoog kan zijn als je langer of korter bent dan gemiddeld. Dit kan het moeilijk maken om comfortabel en ergonomisch te werken, zelfs als de hoogte instelbaar is.

Na uitvoerig onderzoek en het testen van talrijke tekentafels, is het duidelijk: er zijn veel solide opties beschikbaar voor elke tekenaar, het maakt niet uit of je net begint of een doorgewinterde professional bent. Je moet de tekentafel kiezen die het beste bij je behoeften en budget past. Factoren als grootte, hellingshoek, extra opbergruimte en de kwaliteit van de materialen zijn allemaal belangrijk. Vergeet niet, de beste tekentafel voor jou is degene waarop jij je op je gemak voelt en je creativiteit vrij kan vloeien.

Inhoudsopgave