a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Thermostaat Vloerverwarming: De 10 beste producten in de test

Ontdek in deze gids de top 10 thermostaten voor vloerverwarming op de markt, getest en beoordeeld op basis van het nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Kavolet Thermostaat Vloerverwarming

Kavolet Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Ketotek Thermostaat Vloerverwarming

Ketotek Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Natudeco Thermostaat Vloerverwarming

Natudeco Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Meross Thermostaat Vloerverwarming

Meross Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Matybobe Thermostaat Vloerverwarming

Matybobe Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Sm-Pc Thermostaat Vloerverwarming

Sm-Pc Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Avatto Thermostaat Vloerverwarming

Avatto Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Beok Controls Thermostaat Vloerverwarming

Beok Controls Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Wengart Thermostaat Vloerverwarming

Wengart Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Avatto Thermostaat Vloerverwarming

Avatto Thermostaat Vloerverwarming
★★★★★

Het is tijd om je huis gezellig en warm te houden tijdens de gure wintermaanden met de beste thermostaat voor vloerverwarming. Of je nu een nieuw systeem wilt installeren of je bestaande thermostaat wilt upgraden, wij hebben het grondwerk voor je gedaan. Na uitgebreid onderzoek en testen, presenteren we je de 10 beste thermostaten voor vloerverwarming in 2021. Elk van deze producten is zorgvuldig getest op efficiëntie, nauwkeurigheid, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Het maakt niet uit of je een doe-het-zelver bent of een professional; in dit artikel vind je het perfecte product dat past bij je behoeften en budget. Lees verder en ontdek welk van deze toonaangevende thermostaten het beste is voor jouw vloerverwarmingssysteem.

Een thermostaat voor vloerverwarming is een apparaat dat jij gebruikt om de temperatuur van je vloerverwarmingssysteem te regelen. Het meet de temperatuur van je vloer en past de temperatuur aan om je comfort te garanderen. Zo heb je altijd controle over de warmte in je huis, wat bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat en kan helpen om je energieverbruik te verminderen. Verder kunnen sommige thermostaten zelfs leren van je gedrag en zo een aangepast verwarmingsschema opstellen, wat het gebruik nog gemakkelijker maakt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Kavolet Thermostaat Vloerverwarming

Kavolet Thermostaat Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Thermostaat Vloerverwarming van Kavolet is een stijlvolle en gebruiksvriendelijke oplossing voor je verwarmingsbehoeften. Het heeft niet alleen een elegant, eenzijdig, krasbestendig ontwerp, maar ook een groot LCD-touchscreen met achtergrondverlichting dat zeer leesbaar is. Je kunt kiezen tussen de handmatige of automatische modus en met de weekprogrammering kun je verschillende temperaturen instellen voor verschillende tijden van de dag. Bovendien heeft de thermostaat een interne vloersensor die zowel de omgevingstemperatuur als de bodemtemperatuur kan detecteren, waardoor de gewenste temperatuur tot op 1 °C nauwkeurig wordt geregeld. Perfect voor het regelen van de temperatuur in je huis, kantoor of winkelcentrum, deze slimme thermostaat biedt ook een geheugenfunctie die gegevens opslaat in het geval van stroomuitval en een kinderbeveiliging functie om de onbedoelde bediening door kinderen te voorkomen.

 • Voordeel 1: Deze thermostaat heeft een elegant en krasbestendig design, met een groot lcd-touchscreen-display met achtergrondverlichting. Dit maakt het niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis, maar ook gemakkelijk te lezen, zelfs in het donker.
 • Voordeel 2: De thermostaat biedt zowel een handmatige als een automatische modus. Hierdoor kun je de thermostaat zo instellen dat hij perfect past bij jouw individuele behoeften en het gebruik van je ruimte.
 • Voordeel 3: De weekprogrammering maakt het mogelijk om verschillende temperatuurinstellingen per dag in te stellen, met 6 verschillende tijdschema’s om uit te kiezen. Dit betekent dat je altijd kunt zorgen voor de perfecte temperatuur op elk moment van de dag.
 • Voordeel 4: Met zowel een interne vloersensor als de mogelijkheid om de omgevingstemperatuur waar te nemen, zorgt deze thermostaat automatisch voor de door jou gewenste temperatuur tot op 1 °C nauwkeurig. Met deze functie hoef je je geen zorgen te maken over te warm of te koud instellen.
 • Voordeel 5: De geheugenfunctie en kinderbeveiliging zijn ideale kenmerken voor gezinnen. Zelfs bij stroomuitval zullen alle gegevens opgeslagen blijven, en de toetsblokkering voorkomt dat kinderen per ongeluk de thermostaat bedienen. Zo kun je erop vertrouwen dat de temperatuur altijd is zoals jij het wilt, zonder onverwachte verrassingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de thermostaat een elegant uiterlijk heeft, is het eenzijdige ontwerp mogelijk niet naar ieders smaak. Het kan moeilijk zijn om deze thermostaat te laten passen bij de stijl van je interieur.
 • Nadeel 2: De thermostaat wordt bediend via een groot lcd-touchscreen-display. Hoewel dit makkelijk te lezen is, kan het touchscreen lastig te bedienen zijn voor mensen met minder fijne motoriek of voor oudere gebruikers die niet gewend zijn aan touchscreen technologie.
 • Nadeel 3: De thermostaat biedt een weekprogrammering aan met verschillende temperatuurinstellingen per dag. Dit kan enerzijds handig zijn, maar anderzijds kan deze functie ingewikkeld zijn voor gebruikers die het graag simpel houden. Niet iedereen wil zich bezighouden met het plannen van verschillende temperatuurinstellingen gedurende de dag.
 • Nadeel 4: De thermostaat heeft een geheugenfunctie en er is geen stroomuitval, maar dat betekent dat als je aanpassingen wilt maken, je de vorige instellingen moet wissen, wat mogelijk als onhandig wordt ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel de kinderbeveiliging een handige functie is, kan de toetsblokkering voor frustratie zorgen wanneer je het apparaat snel wilt bedienen en je de beveiliging eerst moet uitschakelen. Voor mensen zonder kinderen is dit mogelijk een onnodige functie die alleen maar voor obstakels zorgt.

Onze favoriet #2

Ketotek Thermostaat Vloerverwarming

Ketotek Thermostaat Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KETOTEK Thermostaat Vloerverwarming is een inbouw kamerthermostaat die zorgt voor automatische aan/uit-regeling van jouw elektrische vloerverwarming en andere verwarmingselementen. Je kunt de temperatuur eenvoudig instellen tussen 5℃ en 40℃ met de drukknop en draaiknop. Dankzij de ingebouwde luchtsensor pauzeert de thermostaat automatisch de verwarming als de ingestelde kamertemperatuur is bereikt. Met de externe 3m NTC vloersonde wordt voorkomen dat de vloertemperatuur boven de 50℃ uitkomt. Daarnaast is er een handige LED-indicator om te controleren of het vloerverwarmingssysteem nog actief is. De thermostaat werkt op een voeding van AC230V 50/60Hz, verbruikt 5W en heeft een beschermingsgraad van IP20. In het pakket krijg je de thermostaat, een 3m vloersensor, montageschroeven en een gebruikershandleiding.

 • Voordeel 1: De thermostaat van het merk KETOTEK biedt de mogelijkheid om automatische aan/uit-regeling te geven voor elektrische vloerverwarming en andere elektrische verwarmingselementen. Hierdoor kun je zorgeloos genieten van een constante temperatuur in huis.
 • Voordeel 2: Met het eenvoudige bedieningsmechanisme kun je gemakkelijk en veilig de kamerthermostaat in gebruik nemen. Door simpelweg de drukknop aan te zetten en aan de draaiknop te draaien kun je de gewenste kamertemperatuur instellen.
 • Voordeel 3: Dankzij de ingebouwde sensor en de extra 3m NTC externe vloersonde zorgt de thermostaat voor optimale temperatuurcontrole. De sonde biedt daarnaast bescherming tegen te hoge vloertemperaturen door ervoor te zorgen dat de maximaal ingestelde vloerverwarmingstemperatuur van 50℃ niet wordt overschreden.
 • Voordeel 4: Door de LED-indicator ben je altijd op de hoogte van de status van je vloerverwarming. Wanneer de LED-indicator oplicht, weet je dat het vloerverwarmingssysteem aan het opwarmen is.
 • Voordeel 5: Het pakket bevat naast de thermostaat ook een 3m vloersensor, montageschroeven en een gebruikershandleiding. Hierdoor heb je direct alles wat je nodig hebt voor de installatie en het juiste gebruik van het product.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel van de Thermostaat Vloerverwarming merk KETOTEK is de handmatige opzet. Hoewel er een automatische aan/uit-regeling is, moet je zelf de gewenste temperatuur instellen. Dit kan voor sommigen een minpunt zijn die een volledig geautomatiseerde ervaring wensen.
 • Nadeel 2: De thermostaat heeft een beperkt temperatuurbereik van slechts 5℃ tot 40℃. Dit zou mogelijk problematisch kunnen zijn in klimaten die kouder worden dan 5℃ of warmer dan 40℃, aangezien je de thermostaat niet buiten dit bereik kunt instellen.
 • Nadeel 3: De vloersonde van deze thermostaat is verbonden via een kabel van 3 meter. Afhankelijk van hoe jouw huis is ingedeeld, kan deze kabel een uitdaging zijn om op te stellen en te verbergen. Dit zou dus het uiterlijk van jouw kamer kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Het apparaat heeft een ingebouwde luchtsensor, maar deze is alleen gericht op de kamertemperatuur. Dit houdt in dat factoren zoals luchtvochtigheid en luchtstroom niet worden meegenomen bij de bepaling van de temperatuur, wat kan leiden tot onnauwkeurigheden in de temperatuurregulering.
 • Nadeel 5: De beschermingsgraad van de Thermostaat Vloerverwarming KETOTEK is IP20. Dit betekent dat het niet beschermd is tegen inwendige stofophoping, iets waar je rekening mee moet houden, vooral in stoffige gebieden van het huis.

Onze favoriet #3

Natudeco Thermostaat Vloerverwarming

Natudeco Thermostaat Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Natudeco Thermostaat Vloerverwarming is een hoogwaardige thermostaat, ontworpen voor uiteenlopende elektrische verwarmingsapparaten zoals verwarmingskabel, -mat en -folie. Zijn nauwkeurigheidsgraad in temperatuurregeling en -meting is indrukwekkend, met respectievelijk ± 1 en 0 – 99. Met aanraakknoppen en een groot LCD-scherm kun jij eenvoudig verschillende werkmodi instellen. De thermostaat is tot in de puntjes afgewerkt, met een robuuste behuizing gemaakt van PC en ABS vlamvertragende materialen voor snelle warmteafvoer en betrouwbare duurzaamheid. Deze thermostaat is niet alleen praktisch, maar ook ontzettend flexibel – je kunt hem installeren in elke ruimte, zoals je woonkamer, slaapkamer of hal.

 • Voordeel 1: De thermostaat vloerverwarming van meross is gemakkelijk te bedienen via een app, spraakopdrachten of automatisch volgens tijdschema’s en scenario’s. Dit betekent dat jij volledige controle hebt wanneer en hoe je verwarming werkt.
 • Voordeel 2: Deze thermostaat is compatibel met Apple HomeKit, en ondersteunt ook spraakbesturing van Siri, Alexa en Google. Dit biedt jou de flexibiliteit om je verwarming te bedienen op de manier die het beste bij je past.
 • Voordeel 3: Naast de mogelijkheid om de verwarming handmatig of via spraak te bedienen, kun je via een tijdschema in de Meross-app automatisch de verwarming regelen. Dit kan jou helpen om je verwarmingskosten te beheren, vooral met de functie van het detecteren van open ramen waarbij de verwarming automatisch wordt gestopt.
 • Voordeel 4: Nauwkeurigheid wordt gegarandeerd door een dubbel sensorsysteem en een nauwkeurigheid van 0,5°C. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je vloer op de juiste temperatuur wordt verwarmd zonder het risico van oververhitting.
 • Voordeel 5: De thermostaat heeft een esthetisch aangename vormgeving met een pure witte LED-achtergrondverlichting en een elegante glazen schijf. Dit betekent dat hij niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de uitstraling van jouw huis.
 • Nadeel 1: Deze thermostaat is niet zonder een 2,4 GHz WLAN-netwerk te gebruiken. Dit kan belemmerend zijn als jouw huishouden niet over dit type netwerk beschikt of als het signaal problemen heeft.
 • Nadeel 2: De thermostaat is mogelijk minder nuttig voor gebruikers die geen apparaten van Apple gebruiken. Hoewel het compatibel is met Siri, Alexa, en Google, benadrukt de productomschrijving specifiek de compatibiliteit met Apple HomeKit en andere Apple-toestellen zoals Apple Watch, Apple TV en HomePod.
 • Nadeel 3: De bediening van de thermostaat hangt sterk af van het gebruik van de Meross-app. Als je geen fan bent van het beheren van huishoudelijke apparaten via een app, of als er technische problemen zijn met de app, kan dit de functionaliteit van de thermostaat belemmeren.
 • Nadeel 4: Mogelijk zijn er beperkingen voor mensen die een preciezere temperatuurinstelling willen. De nauwkeurigheid is tot 0,5 °C, en de instelbare temperatuur ligt tussen 5-35 °C, wat misschien niet voldoende is voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: De thermostaat heeft detectie van open ramen, waarbij de verwarming automatisch gedurende 30 minuten stopt. Dit kan een probleem zijn als je bijvoorbeeld het raam kort wil openen om te luchten zonder dat de verwarming stopt.

Onze favoriet #4

Meross Thermostaat Vloerverwarming

Meross Thermostaat Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Meross Thermostaat Vloerverwarming is een innovatieve en slimme oplossing die je via een app, spraakopdrachten of automatische tijdschema’s bedient. Deze thermostaat is compatibel met de meeste elektrische vloerverwarmingen en ondersteunt ook de aansturing via Siri, Alexa en Google. Met de mogelijkheid om de huidige temperatuur met spraakcommando’s te wijzigen en een nauwkeurigheid van 0,5°C, biedt deze thermostaat een bereik van 5-35°C. Bijzonder nuttig is de functie die open ramen detecteert en de verwarming automatisch 30 minuten stopt, waardoor je tot 30% op verwarmingskosten in de winter kunt besparen. Met zijn elegante ontwerp, witte LED-achtergrondverlichting en compacte afmetingen van 86 x 86 x 42 mm, biedt de Meross Thermostaat Vloerverwarming niet alleen functionaliteit, maar ook stijl. Het pakket bevat de thermostaat, een installatiehandleiding, een sensor en schroeven. Bovendien krijg je twee jaar garantie en levenslange technische ondersteuning van Meross.

 • Voordeel 1: De thermostaat vloerverwarming van meross is gemakkelijk te bedienen via een app, spraakopdrachten of automatisch volgens tijdschema’s en scenario’s. Dit betekent dat jij volledige controle hebt wanneer en hoe je verwarming werkt.
 • Voordeel 2: Deze thermostaat is compatibel met Apple HomeKit, en ondersteunt ook spraakbesturing van Siri, Alexa en Google. Dit biedt jou de flexibiliteit om je verwarming te bedienen op de manier die het beste bij je past.
 • Voordeel 3: Naast de mogelijkheid om de verwarming handmatig of via spraak te bedienen, kun je via een tijdschema in de Meross-app automatisch de verwarming regelen. Dit kan jou helpen om je verwarmingskosten te beheren, vooral met de functie van het detecteren van open ramen waarbij de verwarming automatisch wordt gestopt.
 • Voordeel 4: Nauwkeurigheid wordt gegarandeerd door een dubbel sensorsysteem en een nauwkeurigheid van 0,5°C. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je vloer op de juiste temperatuur wordt verwarmd zonder het risico van oververhitting.
 • Voordeel 5: De thermostaat heeft een esthetisch aangename vormgeving met een pure witte LED-achtergrondverlichting en een elegante glazen schijf. Dit betekent dat hij niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de uitstraling van jouw huis.
 • Nadeel 1: Deze thermostaat is niet zonder een 2,4 GHz WLAN-netwerk te gebruiken. Dit kan belemmerend zijn als jouw huishouden niet over dit type netwerk beschikt of als het signaal problemen heeft.
 • Nadeel 2: De thermostaat is mogelijk minder nuttig voor gebruikers die geen apparaten van Apple gebruiken. Hoewel het compatibel is met Siri, Alexa, en Google, benadrukt de productomschrijving specifiek de compatibiliteit met Apple HomeKit en andere Apple-toestellen zoals Apple Watch, Apple TV en HomePod.
 • Nadeel 3: De bediening van de thermostaat hangt sterk af van het gebruik van de Meross-app. Als je geen fan bent van het beheren van huishoudelijke apparaten via een app, of als er technische problemen zijn met de app, kan dit de functionaliteit van de thermostaat belemmeren.
 • Nadeel 4: Mogelijk zijn er beperkingen voor mensen die een preciezere temperatuurinstelling willen. De nauwkeurigheid is tot 0,5 °C, en de instelbare temperatuur ligt tussen 5-35 °C, wat misschien niet voldoende is voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: De thermostaat heeft detectie van open ramen, waarbij de verwarming automatisch gedurende 30 minuten stopt. Dit kan een probleem zijn als je bijvoorbeeld het raam kort wil openen om te luchten zonder dat de verwarming stopt.

Onze favoriet #5

Matybobe Thermostaat Vloerverwarming

Matybobe Thermostaat Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Thermostaat Vloerverwarming van het merk Matybobe is een stijlvol en robuust apparaat met een groot, krasbestendig lcd-touchscreen dat een duidelijke weergave biedt, zelfs in het donker dankzij de achtergrondverlichting. Je kunt kiezen tussen een handmatige en automatische modus, afhankelijk van je behoeften. De thermostaat biedt extreme nauwkeurigheid, met een interne vloersensor die zowel de omgevingstemperatuur als de vloertemperatuur waarneemt en automatisch de gewenste temperatuur handhaaft met een nauwkeurigheid tot op 1 °C. Met zijn weekprogrammering kan je verschillende temperatuurinstellingen plannen voor verschillende tijden van de dag, verdeeld over zes tijdmodi. Het apparaat heeft ook een geheugenfunctie, die je instellingen veilig opslaat, zelfs bij stroomuitval.

 • Voordeel 1: Deze thermostaat vloerverwarming heeft een stijlvol LCD-touch-display met een krasbestendig ontwerp. De achtergrondverlichting zorgt ervoor dat de afgebeelde informatie altijd helder en duidelijk is.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt zowel een handmatige als een automatische modus aan. Deze opties geven je de flexibiliteit om de thermostaat in te stellen op basis van jouw specifieke behoeften.
 • Voordeel 3: De thermostaat heeft een interne vloersensor die zowel de omgevingstemperatuur als de vloertemperatuur waarneemt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte altijd op de gewenste temperatuur blijft, tot op 1°C nauwkeurig.
 • Voordeel 4: De thermostaat ondersteunt weekprogrammering, wat betekent dat je verschillende temperatuurinstellingen per dag kunt instellen, met 6 verschillende tijdmodi. Dit voegt nog een laag toe aan de personalisering en flexibiliteit van het product.
 • Voordeel 5: Er is een geheugenfunctie ingebouwd in de thermostaat, dus zelfs in geval van stroomuitval worden je instellingen bewaard. Dit betekent dat je ideale temperatuurinstellingen behouden blijven, zelfs wanneer het apparaat is uitgeschakeld.
 • Nadeel 1: De thermostaat van Matybobe is uitgerust met een groot LCD touchscreen-display met achtergrondverlichting, maar het is niet duidelijk of het display in alle lichtomstandigheden gemakkelijk te lezen is. Dit kan een probleem zijn als je moeite hebt om het scherm te zien bij fel zonlicht of in een zeer verlichte kamer.

  Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat je kunt kiezen tussen een handmatige of automatische modus, maar er wordt niet vermeld of er een optie is om snel en gemakkelijk tussen deze modi te schakelen. Dit kan mogelijk niet handig zijn wanneer je behoeften veranderen of als je een fout maakt bij het instellen van de modus.

 • Nadeel 3: Hoewel de thermostaat de omgevingstemperatuur en de vloertemperatuur kan waarnemen tot op 1°C nauwkeurig, is onduidelijk hoe snel de sensor reageert op veranderingen in de temperatuur. Dit kan betekenen dat de thermostaat niet snel genoeg reageert om een comfortabele temperatuur te handhaven wanneer deze verandert.
 • Nadeel 4: De thermostaat heeft een weekprogrammering om verschillende temperaturen per dag in te stellen, maar het lijkt erop dat deze alleen met 6 tijdmodi komt. Dit kan beperkend zijn als je meer controle wilt hebben over de temperatuur gedurende de dag.
 • Nadeel 5: De thermostaat heeft een geheugenfunctie om gegevens op te slaan bij stroomuitval. Echter, er staat niet vermeld hoe lang deze gegevens behouden blijven bij een stroomuitval. Dit kan een nadeel zijn als de stroom langere tijd wordt onderbroken en de opgeslagen gegevens verloren gaan.

Onze favoriet #6

Sm-Pc Thermostaat Vloerverwarming

Sm-Pc Thermostaat Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De SM-PC Thermostaat Vloerverwarming is een geavanceerd en veelzijdig apparaat voor het beheersen van je verwarmingssystemen. De thermostaat kan worden ingebouwd in een bus met een minimale diameter van 58 mm en werkt op een spanning van 230 V. Met een maximaal schakelvermogen van 3600 watt, kun je deze gebruiken voor het regelen van zowel watergedreven als elektrische vloerverwarming en zelfs voor elektrische wand- of plafondverwarming, inclusief infrarood verwarming. De thermostaat biedt verschillende set-up functies, zoals temperatuurkalibratie, en is bedienbaar via touch-toetsen. Met de mogelijkheid voor het aansluiten van meerdere actuatoren kan je meerdere zones tegelijkertijd verwarmen. Dit apparaat beschikt over een helder, verlicht LCD-display dat na gebruik na ongeveer 10 seconden dooft en heeft een inbegrepen NTC-sensor voor het meten van de luchttemperatuur. Bovendien, kun jij je verwarming inplannen volgens een individueel weekprogramma. Het apparaat is strak wit van kleur, passend bij elk interieur.

 • Voordeel 1: Hoog schakelvermogen: De Thermostaat Vloerverwarming van SM-PC heeft een maximaal schakelvermogen van 16 A, wat gelijk is aan 3600 watt. Dit betekent dat de thermostaat in staat is om hogere belastingen aan te gaan, wat handig kan zijn als je ook andere apparaten op hetzelfde circuit wilt aansluiten.
 • Voordeel 2: Veelzijdige toepassing: Deze thermostaat kan niet alleen voor watergedragen vloerverwarmingssystemen worden gebruikt, maar ook voor elektrische vloerverwarming en wand- of plafondverwarming, waaronder infrarood. Dit maakt de thermostaat zeer veelzijdig en geschikt voor gebruik in verschillende instellingen in huis.
 • Voordeel 3: Veel setupfuncties: De thermostaat biedt diverse setupfuncties, inclusief de kalibratie van de weergegeven temperatuur. Het maakt tevens bediening via touchtoetsen mogelijk, en je kunt meerdere actuatoren aansluiten voor parallelle werking.
 • Voordeel 4: Duidelijk LCD-display: Het LCD-display is uitgerust met achtergrondverlichting, dat enkel inschakelt bij gebruik en na ongeveer 10 seconden weer uitschakelt. Dit maakt het makkelijk om de thermostaat in gebruik te nemen, zonder dat het display constant aan staat – wat weer energie bespaart.
 • Voordeel 5: Individueel weekprogramma: Je kunt een individueel weekprogramma instellen op de thermostaat (5+2, 6+1, 7+0), wat de programmatie van je verwarming naar gelang van jouw levensritme aanzienlijk vergemakkelijkt. Zo zorgt de thermostaat dat de temperatuur in huis altijd perfect is, wanneer je er bent.
 • Nadeel 1: De SM-PC thermostaat vereist een inbouwopening van minstens 58 mm. Als de bestaande opening in je muur kleiner is, zal je deze moeten verbreden, wat extra werk en mogelijk kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 2: Het schakelvermogen van dit apparaat is maximaal 3600 watt. Dit betekent dat als je vloerverwarmingssysteem meer stroom vereist, deze thermostaat mogelijk niet geschikt is en dus de efficiëntie en prestaties van je vloerverwarming beperkt.
 • Nadeel 3: Voor de werking van elektrische vloerverwarming is een externe sensor vereist. Dit kan betekenen dat je mogelijk een extra aanschaf moet doen, wat ook betekent dat de installatie ingewikkelder kan worden.
 • Nadeel 4: Het LCD-display met achtergrondverlichting schakelt uit na ongeveer 10 seconden van inactiviteit. Dit kan frustrerend zijn als je langer de tijd nodig hebt om je instellingen te bekijken of aan te passen, of als je snel een blik op de huidige temperatuur wilt werpen.
 • Nadeel 5: Hoewel de thermostaat verschillende instellingsfuncties heeft, kan de kalibratie van de weergegeven temperatuur soms gecompliceerd zijn. Deze uitdaging kan vooral lastig zijn voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn.

Onze favoriet #7

Avatto Thermostaat Vloerverwarming

Avatto Thermostaat Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De AVATTO thermostaat voor vloerverwarming is een geavanceerd, Wi-Fi-verbonden apparaat dat je de mogelijkheid geeft om je verwarming op afstand te bedienen. Met compatibiliteit met Alexa en Google Home, biedt het je de mogelijkheid om je thermostaat met je stem te bedienen. De thermostaat is ontworpen volgens de Duitse standaard, met een afzonderlijk frame en thermostaathuis, en kan eenvoudig worden geïnstalleerd en gebruikt. Bovendien is deze thermostaat voorzien van dubbele sensoren voor het nauwkeurig registreren van omgevings- en vloertemperaturen. De AVATTO thermostaat is programmeerbaar, met handmatige en vakantiemodi, en laat je de verwarmingstijden voor doordeweekse en weekenddagen apart instellen. Hiermee biedt de thermostaat je de mogelijkheid om optimaal comfort en een aangenaam woonklimaat te creëren.

 • Voordeel 1: Deze AVATTO thermostaat voor vloerverwarming biedt je de comfort van smart technologieën. Met behulp van je stem en via Alexa of Google Home kan je de thermostaat bedienen. Zeg gewoon “Alexa, stel de temperatuur in de woonkamer in op 20 °C” en geniet van een slim en comfortabel leven met.
 • Voordeel 2: De “Smart Life of Tuya Smart” app stelt je in staat om je vloerverwarming thermostaat altijd en overal te bedienen. Je hebt de controle in jouw handen – stel eenvoudig de juiste kamer temperatuur in, maak een schema voor de verwarming, creëer een slimme scene of deel de thermostaat eenvoudigweg in de app met je familieleden.
 • Voordeel 3: Dankzij de Duitse standaard van het afzonderlijke frame en de thermostaatbehuizing, kan de AVATTO thermostaat gemakkelijk vervangen worden zonder gedoe. Het heeft een standaard frame wat onafhankelijk geïnstalleerd en gebruikt kan worden. Plus, je kunt kiezen om het te combineren met andere producten zoals lichtschakelaars, stopcontacten en gordijnschakelaars uit de AVATTO-shop.
 • Voordeel 4: De AVATTO thermostaat is uitgerust met een dubbele sensor. Deze twee sensoren, een interne sensor en een bodemsensor, registreren zowel de omgevingstemperatuur als de bodemtemperatuur. Dit resulteert in een nauwkeurigheid van 0,1 °C en 0,5 °C, waardoor je altijd verzekerd bent van de juiste temperatuur binnenshuis.
 • Voordeel 5: AVATTO thermostaat is programmeerbaar. Deze thermostaat geeft je de mogelijkheid om op weekdagen verschillende verwarmingsperiodes en temperaturen in te stellen dan in het weekend. En met de manuele modus en vakantiemodus kun je aanpassingen doen zoals je dat wilt. Dit betekent dat je altijd de perfecte temperatuur kunt instellen voor elke periode van de dag, wat bijdraagt aan een aangenaam woonklimaat.
 • Nadeel 1: De thermostaat werkt alleen op een 2,4 GHz wifi-netwerk. Dit kan een beperking zijn als jouw wifi-netwerk alleen werkt op 5 GHz of als je in een gebied woont waar 2,4 GHz netwerken overvol of onstabiel zijn.
 • Nadeel 2: De thermostaat is afhankelijk van de “Smart Life of Tuya Smart”-app voor afstandsbediening. Als je problemen ondervindt met deze specifieke apps of als ze niet compatibel zijn met je telefoon, kun je de slimme functies van de thermostaat niet optimaal benutten.
 • Nadeel 3: De thermostaatbasis is relatief klein met een afmeting van 50 x 50mm. Afhankelijk van de configuratie van jouw bestaande schakelaars, kan dit problemen opleveren met de installatie of zichtbaarheid.
 • Nadeel 4: Het temperatuurbereik van deze thermostaat is beperkt tot 5-35 °C. In extreem koude of warme klimaten kan het dus zijn dat deze thermostaat niet aan al jouw verwarmings- of koelbehoeften voldoet.
 • Nadeel 5: Hoewel de thermostaat programmeerbaar is met verschillende schema’s, kan het ingewikkeld zijn om die te configureren en te onthouden, vooral als er meerdere gebruikers in het huishouden zijn. Dit kan het gebruiksgemak van het product verminderen.

Onze favoriet #8

Beok Controls Thermostaat Vloerverwarming

Beok Controls Thermostaat Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Thermostaat Vloerverwarming van BEOK CONTROLS is een geavanceerd apparaat dat je in staat stelt je vloerverwarming, waterventielen en warmwatersystemen te beheren via de Tuya-app. Waar je ook bent, je kunt de thermostaat bedienen en je kamertemperatuur aanpassen. Het biedt een 5 + 1 + 1 zeven perioden programmering om je een comfortabel en energiezuinig verwarmingsschema te bieden. De thermostaat is ook compatibel met Google Home en Alexa, waardoor je stemcommando’s kunt gebruiken voor de bediening. Met een instelbare temperatuurbereik van 5 tot 35 °C en een helder LCD-touchscreen, is dit apparaat ontworpen voor gebruiksgemak. Het beschikt ook over andere functies zoals temperatuurkalibratie, kindervergrendeling, vorst- en hoge temperatuurbescherming. Het heeft een elegante uitstraling met een groot lcd-touchscreen en biedt 9 verschillende systeemtalen. En geen zorgen, er is een 30-dagen geld-terug-garantie voor extra gemoedsrust.

 • Voordeel 1: De BEOK CONTROLS thermostaat is uitgerust met een online Simple Control app. Dit betekent dat jij met je smartphone op elk moment en vanaf elke plek de thermostaat kunt bedienen. Je kunt dus vooraf de kamertemperatuur aanpassen en zo je comfort optimaal regelen.
 • Voordeel 2: De thermostaat heeft een geavanceerd thermostaatprogramma. Het biedt een 5+1+1 zeven periodes programmering waarmee je de verwarming van je huis slim kunt aanpassen aan jouw levensstijl. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijk warm huis wanneer je thuis bent, maar bespaart ook energie wanneer je weg bent.
 • Voordeel 3: Dit slimme apparaat is compatibel met Google Home en Alexa. Dankzij Bluetooth en wifi kun je de thermostaat snel met je mobiele telefoon verbinden en eenvoudige stappen volgen voor een spraakgestuurde bediening. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen ‘Alexa, stel de woonkamer in op 20 graden’ en je thermostaat past zich aan.
 • Voordeel 4: De BEOK CONTROLS thermostaat beschikt over diverse nuttige functies. Met een instelbaar temperatuurbereik tussen 5 en 35 graden, een gemakkelijk leesbaar LCD-scherm (zelfs in het donker) en opties zoals temperatuurkalibratie, uitschakelgeheugen, kinderslot, vorstbescherming en hoge temperatuurbescherming, biedt deze thermostaat voor iedere situatie een oplossing.
 • Voordeel 5: Ten slotte heeft de thermostaat een elegant en enkelzijdig design met een groot LCD-touchscreen en achtergrondverlichting. Ook is het krasbestendig en voorzien van negen systeemtalen. Bovendien activeert het automatisch de vakantiemodus voor energiebesparing en comfort.
 • Nadeel 1: Hoewel deze thermostaat compatibel is met Google Home en Alexa voor spraakbesturing, kan dit een beperking zijn als je geen gebruik maakt van deze systemen of als je een ander soort spraakbesturingssysteem thuis hebt. Je kunt de spraakfuncties dan niet gebruiken.
 • Nadeel 2: De thermostaat vereist een verbinding met de app “Tuya” voor online bediening. Als je problemen ondervindt met de verbinding of als je niet comfortabel bent met het gebruik van apps, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft een programmeerbare 5 + 1 + 1 zeven perioden wat mogelijk te complex is voor sommige gebruikers. Als je voorkeur uitgaat naar eenvoudige systemen, kan deze functie overweldigend en verwarrend zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat een LCD-scherm heeft dat ook in het donker gemakkelijk te lezen is, maakt het gebruik van touch-knoppen. Dit kan lastig zijn voor sommige mensen, vooral voor degenen met beperkte motoriek of problemen met het zicht.
 • Nadeel 5: De thermostaat heeft veel extra functies zoals temperatuurkalibratie, uitschakelgeheugenfunctie, kindervergrendeling, vorstbeschermingsfunctie, hoge temperatuurbeschermingsfunctie, en een aanpasbare begintemperatuur. Hoewel dit voordelen kan zijn voor sommige gebruikers, kan de veelheid aan functies ingewikkeld en overbodig zijn voor anderen die gewoon een eenvoudige thermostaat willen.

Onze favoriet #9

Wengart Thermostaat Vloerverwarming

Wengart Thermostaat Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WENGART thermostaat voor vloerverwarming is een geavanceerd hulpmiddel dat automatisch de omgevingstemperatuur detecteert en een nauwkeurige temperatuurregeling biedt tot op 0,5 °C. Je kunt de verwarmingsbandbreedte instellen van 0,5 tot 10 °C waardoor je de temperatuur nauwkeurig kunt controleren. Kies gemakkelijk tussen handmatige modus of de door jou geprogrammeerde modus op basis van jouw behoeftes. Met een 6+1, 5+2 of 7 dagen schema van 6 keer per periode, kun je je eigen programmering instellen voor maximaal gemak in verschillende situaties. De thermostaat is voorzien van een stroomuitvalgeheugen zodat je instellingen worden bewaard, evenals een kindervergrendeling om onbedoeld gebruik door kinderen te voorkomen. De LCD-display met achtergrondverlichting en aanraakknoppen maken het makkelijk te bedienen en af te lezen, zelfs in het donker. Je kunt ook de gemeten kamertemperatuur zelf calibreren met een nauwkeurigheid van 0,1 °C, waardoor je altijd verzekerd bent van een comfortabele temperatuur in huis.

 • Voordeel 1: De Thermostaat Vloerverwarming van het merk WENGART geef je een precieze controle over de gewenste temperatuur met een temperatuurregelingsnauwkeurigheid tot 0,5℃. Ook kun je de verwarmingsbandbreedte aanpassen van 0,5 aan 10℃. Dat betekent dat je verwarming automatisch uitgeschakeld wordt wanneer de ingestelde bovengrens is bereikt en op tijd wordt aangezet wanneer de temperatuur onder de ingestelde ondergrens komt.
 • Voordeel 2: Je hebt de vrijheid om handmatig je thermostaat in te stellen, of om gebruik te maken van de programmamodus voor verschillende toepassingen. Deze optie laat je een gepersonaliseerd schema opzetten voor dagelijkse temperatuurregeling, passend bij jouw comfort en gemak.
 • Voordeel 3: De thermostaat beschikt over een stroomuitvalgeheugen, wat inhoudt dat bij een plotselinge stroomstoring al je instellingen onthouden worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het opnieuw instellen.
 • Voordeel 4: Het product is ook kindvriendelijk, met een toetsenbordvergrendelingsfunctie om te voorkomen dat kinderen per ongeluk instellingen wijzigen.
 • Voordeel 5: De Thermostaat Vloerverwarming heeft een LCD-display met witte achtergrondverlichting en aanraakknoppen, wat het gemakkelijk maakt om te bedienen en af te lezen, zelfs in het donker. Bovendien, je kunt zelfs de kamermeettemperatuur kalibreren met een nauwkeurigheid van 0,1 °C, waardoor je altijd de juiste temperatuur zult hebben.
 • Nadeel 1: Hoewel de thermostaat een nauwkeurigheid tot 0,5 ℃ heeft, kan dit voor sommige mensen nog steeds te breed zijn. Als je de temperatuur heel specifiek wilt instellen, kan deze mogelijk niet exact genoeg zijn voor je behoeften.
 • Nadeel 2: De verwarming bandbreedte varieert van 0,5 tot 10 graden Celsius. Deze flexibiliteit betekent dat je goed moet opletten bij het instellen van je thermostaat, anders kan je huis te warm of te koud worden.
 • Nadeel 3: De thermostaat heeft verschillende instellingsprogramma’s waaronder 6+1, 5+2 en een 7-daags schema. Hoewel dit geweldig is voor degenen die graag het volledige scala van hun thermostaat willen programmeren, kan dit te gecompliceerd zijn voor anderen.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat er een toetsenbordvergrendeling is om te voorkomen dat kinderen de thermostaat bedienen, betekent dit dat je altijd moet onthouden deze te ontgrendelen voordat je de instellingen kunt wijzigen. Dit kan extra stappen en potentiële overlast betekenen.
 • Nadeel 5: Hoewel het geweldig is dat de thermostaat een stroomuitvalgeheugen heeft, betekent dit niet dat hij nog steeds werkt tijdens een stroomuitval. Dus als je niet snel een alternatieve warmtebron kunt vinden, kan het huis erg koud worden.

Onze favoriet #10

Avatto Thermostaat Vloerverwarming

Avatto Thermostaat Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AVATTO Thermostaat Vloerverwarming is een slimme wifi-thermostaat speciaal voor je elektrische vloerverwarming. De thermostaat kan je via een app of spraakopdrachten bedienen, dus je kunt het zelfs op afstand naar wens aanpassen. Hij heeft een programmeerbare functie waarbij je temperaturen voor verschillende tijden en dagen kunt instellen en een temperatuurkalibratiefunctie om eventuele verschillen aan te passen. Met de twee NTC-temperatuursensoren en een 3-meter lange externe sonde, meet hij de binnentemperatuur nauwkeurig, terwijl het 4,5-inch LCD-touchscreen zorgt dat de gegevens gemakkelijk te lezen zijn. Met een temperatuurbereik van 5~70°C en een nauwkeurigheid van ±0,1°C, helpt deze thermostaat je om altijd een comfortabele woonomgeving te handhaven.

 • Voordeel 1: De AVATTO thermostaat voor vloerverwarming is smart en wifi-ondersteund. Dit betekent dat je via de “Smart Life” of “Tuya Smart”-app, de thermostaat kunt bedienen, ongeacht waar je bent. Dit geeft je altijd en overal controle over de temperatuur in je huis.
 • Voordeel 2: De thermostaat ondersteunt spraakbesturing. Dit betekent dat je het apparaat kan in- en uitschakelen met behulp van spraakopdrachten via Alexa en Google Home. Dit maakt de bediening eenvoudig, handig en handsfree!
 • Voordeel 3: Dit apparaat is slim en programmeerbaar. Met de ondersteuning van 2 modi (handmatige modus, programmeermodus) en de mogelijkheid om 5 + 2/6 + 1/7 dagen temperatuurinstelling te programmeren, kun je de thermostaat instellen volgens je persoonlijke behoeften en schema.
 • Voordeel 4: De AVATTO thermostaat beschikt over een kalibratiefunctie voor temperatuurkalibratie. Als er een verschil is tussen de daadwerkelijke temperatuur op je locatie en de temperatuur die op de thermostaat wordt weergegeven, kun je deze aanpassen en kalibreren. Dit zorgt voor een zo nauwkeurig mogelijke temperatuurregeling in je huis.
 • Voordeel 5: De thermostaat wordt geleverd met 2 NTC-temperatuursensoren en een externe vloerverwarmingssonde van 3 meter. Deze kenmerken zorgen ervoor dat de thermostaat de binnentemperatuur nauwkeurig kan regelen en een comfortabele woonomgeving kan creëren.
 • Nadeel 1: De AVATTO thermostaat voor vloerverwarming ondersteunt alleen 2,4 GHz wifi-netwerk. Als je enkel beschikt over een 5 GHz wifi-netwerk, zou het kunnen zijn dat de thermostaat niet compatibel is met jouw netwerk, wat het onmogelijk maakt om alle smartfuncties te gebruiken.
 • Nadeel 2: De thermostaat wordt geleverd met een handleiding die mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan het installatieproces moeilijk maken als je niet bekend bent met andere talen.
 • Nadeel 3: De AVATTO thermostaat vereist een externe vloerverwarmingssonde van 3 meter lang om de binnentemperatuur nauwkeurig te regelen. Dit kan problematisch zijn als je vloeroppervlak kleiner is dan 3 meter, of als je geen gemakkelijke manier hebt om de sensor te installeren zonder het uiterlijk van de ruimte te verstoren.
 • Nadeel 4: Het product heeft twee modi (handmatige modus en programmeermodus) en de programmeermodus kan mogelijk ingewikkeld zijn met een 5+2/6+1/7 dagen temperatuurinstelling. Het kan tijd en moeite kosten om vertrouwd te raken met deze instellingen en ze naar wens aan te passen.
 • Nadeel 5: Hoewel de thermostaat een temperatuurkalibratiefunctie heeft, kan er een verschil zijn tussen de werkelijke temperatuur en de op de thermostaat weergegeven temperatuur. Dit kan leiden tot inconsistenties in de temperatuurregeling van je vloerverwarming.

In conclusie, het juiste product kiezen voor thermostaat vloerverwarming kan een ingewikkelde taak zijn vanwege het brede scala aan opties. Maar na het doornemen van onze top 10 lijst, ben je nu beter uitgerust om een geïnformeerde beslissing te nemen. Jouw specifieke behoeften en voorkeuren spelen een grote rol bij het kiezen van de meest geschikte thermostaat. Wij geloven dat je, ongeacht jouw keuze uit deze top 10, een betrouwbaar en effectief product zal vinden dat de vloerverwarming in je huis op een ideaal comfortniveau houdt. Ondersteund door ons nieuwe onderzoek, zijn deze thermostaten voor vloerverwarming de beste die momenteel op de markt zijn, waardoor jij kunt genieten van een warm en behaaglijk huis.

Inhoudsopgave