a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Thermostaatkraan: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 thermostaatkranen getest in het nieuwste onderzoek om jouw ideale keuze te vinden.

Unser Favorit: Uten Thermostaatkraan

Uten Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Grohe Thermostaatkraan

Grohe Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Grifema Thermostaatkraan

Grifema Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Grohe Thermostaatkraan

Grohe Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Solepearl Thermostaatkraan

Solepearl Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Veebath Thermostaatkraan

Veebath Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Hansgrohe Thermostaatkraan

Hansgrohe Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Hansgrohe Thermostaatkraan

Hansgrohe Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Greensen Thermostaatkraan

Greensen Thermostaatkraan
★★★★★

Unser Favorit: Hansgrohe Thermostaatkraan

Hansgrohe Thermostaatkraan
★★★★★

Als je op zoek bent naar de beste thermostaatkraan die betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en gemak van installatie combineert, ben je hier aan het juiste adres. In deze artikelreeks, ‘Thermostaatkraan: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]’, gaan we in op alles wat je moet weten over de nieuwste en beste modellen op basis van onze uitgebreide tests. Of je nu je oude exemplaar wilt vervangen, of dat je gewoon op zoek bent naar de meest energie-efficiënte en kostenbesparende thermostaatkraan voor je nieuwe huis, wij hebben de meest relevante informatie voor jou samengevat. We hebben elke thermostaatkraan grondig getest op kwaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak, zodat jij de beste keuze kunt maken. Dus leun achterover en laat ons je begeleiden bij het maken van de beste beslissing.

Een thermostaatkraan is een bijzonder soort kraan die je helpt om de watertemperatuur van je douche of bad constant te houden. Als jij dat wenst, kun je eenmaal je gewenste temperatuur instellen en de thermostaatkraan zorgt ervoor dat deze hetzelfde blijft, ongeacht eventuele schommelingen in de watertoevoer. Dit is niet alleen comfortabel, maar ook veilig, omdat het helpt om onverwachte schokken van heet of koud water te voorkomen. Bovendien betekent dit grotere precisie in het regelen van je watertemperatuur, wat energie- en waterbesparing kan betekenen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Uten Thermostaatkraan

Uten Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Uten thermostaatkraan is een intelligente en gebruiksvriendelijke optie voor je douche. Het biedt je de flexibiliteit om tijdens het douchen de temperatuur snel en stabiel aan te passen, met een instelbaar bereik van 20-50 ℃. Het heeft een linker hendel voor de waterstroom en een rechter hendel voor het regelen van de temperatuur, die zeer nauwkeurig is tot op 1℃. Extra veiligheidsmaatregelen zijn er ook, zoals een veiligheidsknop die de temperatuur bij 38℃ vergrendelt om brandwonden te voorkomen, en een automatische stop als het systeem een te hoge temperatuur detecteert. Het materiaal is glanzend verchroomd koper, wat zorgt voor een corrosiebestendige en duurzame kraan die gemakkelijk schoon te maken is. De klassieke enkele hendel is gemakkelijk te installeren met alle meegeleverde accessoires. De standaardafstand tussen de warme en koude waterinlaat is 15 cm, met een instelbaar bereik van 13-17 cm.

 • voordeel 1: De Uten thermostaatkraan heeft een intelligent thermostaatsysteem, waardoor je de temperatuur tijdens het douchen snel en stabiel kan aanpassen. Hiermee krijg je meer flexibiliteit en een betere ervaring tijdens het douchen.
 • voordeel 2: Dankzij de eenvoudige bediening wordt het gebruik van de kraan een stuk gemakkelijker. De hendel aan de linkerkant regelt de waterstroom, terwijl de hendel aan de rechterkant de temperatuur controleert. Zo bereik je altijd de perfecte balans tijdens je douchebeurt.
 • voordeel 3: Deze thermostaatkraan heeft een ingebouwde verbrandingsbeveiliging. De temperatuur vergrendelt automatisch bij 38 ℃ om brandwonden te voorkomen, en het systeem stopt vanzelf als de temperatuur te hoog wordt. Dat zorgt voor extra veiligheid tijdens het douchen.
 • voordeel 4: De Uten thermostaatkraan is gemaakt van hoogglanzend verchroomd kopermateriaal. Dit maakt de kraan niet alleen aantrekkelijk, maar ook corrosiebestendig en duurzaam. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over roest.
 • voordeel 5: Tot slot kan deze klassieke enkele hendel douchekraan eenvoudig worden geïnstalleerd met de meegeleverde accessoires. Het standaardafstandsbereik van 13-17 cm tussen de warm- en koudwaterinlaat maakt het flexibel en geschikt voor de meeste badkamers.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Uten thermostaatkraan een instelbaar temperatuurbereik van 20 – 50 ℃ heeft, kan dit mogelijk beperkend zijn als je een meer specifieke temperatuur buiten deze reeks verkiest.

  Nadeel 2: Het lijkt erop dat de kraan vooral gericht is op veiligheid en in staat is om te stoppen bij 38 ℃ om verbranding te voorkomen. Maar, als je graag een hogere temperatuur wil, kan de automatische vergrendeling bij 38 ℃ hinderlijk zijn.

 • Nadeel 3: De bedieningsgrepen zijn simpel met een hendel voor de waterstroom en een andere voor de temperatuur. Echter, dit ontwerp kan mogelijk verwarrend zijn als je gewend bent aan één hendel systemen.
 • Nadeel 4: Hoewel de hoogglanzende verchroomde koperen materiaal corrosiebestendig en duurzaam is, dit type finish kan vlekken en watervlekken laten zien, waardoor je meer tijd aan het schoonmaken moet doorbrengen.
 • Nadeel 5: De installatie vereist een standaardsysteem met een specifieke afstand tussen de inlaat voor warm en koud water (tussen 13-17 cm). Dit kan problematisch zijn als de huidige indeling van je badkamer niet aan deze specificaties voldoet.

Onze favoriet #2

Grohe Thermostaatkraan

Grohe Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Thermostaatkraan van Grohe is een hoogwaardig product dat speciaal ontworpen is voor gebruik met boilers, behalve open warmwaterverwarmers. Een opvallende functie is de Grohe EcoJoy-technologie, die het waterverbruik tot 50% kan verminderen, terwijl de prestaties op volle sterkte blijven. Bovendien biedt de SafeStop-functie extra veiligheid door de watertemperatuur te beperken tot 38 °C, waardoor de kans op verbranding wordt verminderd. Deze douchethermostaat wordt geleverd met bevestigingsmateriaal en een gebruiksaanwijzing, wat de installatie vergemakkelijkt.

 • Voordeel 1: De Thermostaatkraan van Grohe is zeer veelzijdig, want het is geschikt voor gebruik met boilers (gesloten boilers, thermisch bewaren).
 • Voordeel 2: Deze thermostaatkraan beschikt over Grohe EcoJoy, een unieke spaarfunctie waarmee je het waterverbruik aanzienlijk kunt verminderen. Met Grohe EcoJoy stroomt tot wel 50 procent minder water door de armatuur, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van de thermostaatkraan – 100 procent vermogen blijft behouden.
 • Voordeel 3: Je hoeft je geen zorgen te maken over per ongeluk te hoge temperaturen, want dankzij de SafeStop-functie wordt de watertemperatuur beperkt tot 38 °C. Dit zorgt voor een veiliger douche-ervaring voor jou en je gezin.
 • Voordeel 4: Bij de Thermostaatkraan van Grohe ontvang je alles wat je nodig hebt voor de installatie. In de doos vind je niet alleen de thermostaatkraan zelf, maar ook het bijbehorende bevestigingsmateriaal.
 • Voordeel 5: Je krijgt ook een gebruiksaanwijzing (afhankelijk van de taal) om je te helpen met de installatie en het correcte gebruik van de thermostaatkraan, zodat je het product op de meest efficiënte en effectieve manier kunt gebruiken.
 • Nadeel 1: De thermostaatkraan van het merk Grohe is niet voor gebruik met open warmwaterverwarmers, ook wel lagedrukapparaten genoemd, zodat de opties voor het gebruiken en aansluiten van de kraan beperkt zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de Grohe EcoJoy-functie je waterverbruik verlaagt, kan dit een beperking zijn als je op een bepaald moment een hogere waterstroom nodig hebt. Het laat namelijk slechts 50 procent van de normale hoeveelheid water door de armatuur stromen.
 • Nadeel 3: Met de SafeStop-functie wordt de watertemperatuur beperkt tot 38°C. Hoewel dit een veiligheidsaspect is, kan het voor sommige gebruikers een nadeel zijn, in het geval dat je een hogere watertemperatuur zou willen.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving maakt duidelijk dat de gebruiksaanwijzing mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Als je geen andere talen spreekt of begrijpt, kan dit problematisch zijn en je gebruik van het product belemmeren.
 • Nadeel 5: In de productbeschrijving wordt niet expliciet vermeld dat installatiebenodigdheden inbegrepen zijn. Als dit niet het geval is, zou je apart bevestigingsmateriaal moeten aanschaffen, wat leidt tot extra moeite en mogelijk extra kosten.

Onze favoriet #3

Grifema Thermostaatkraan

Grifema Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GRIFEMA Thermostaatkraan is een hoogwaardig product dat functionaliteit combineert met duurzaamheid. Gemaakt van kwalitatief messing met een verchroomd oppervlak, blijft deze kraan zelfs na jarenlang gebruik eruitzien als nieuw. Het grootste voordeel? Het biedt nauwkeurige temperatuurregeling. Je hoeft niet meer steeds de temperatuur bij te stellen, alleen maar instellen, vergrendelen, en gedag zeggen tegen koude en hete schommelingen. Het voorkomt zelfs brandwonden en stopt automatisch bij koud water. Daarnaast is het eenvoudig te bedienen; de ene kant stelt de temperatuur in, de andere kant regelt de effluentfuncties. Installatie? Geen probleem. Het monteren gebeurt op een centrale afstand van 150 mm met een bovenste output van 3/4 “(26 mm) en onderste output van 1/2” (21 mm). Let wel, de verpakking bevat alleen de thermostaatkraan, niet de douchekolom en slang.

 • Voordeel 1: Dankzij de GROHE StarLight verchroomde afwerking is de kraan ontworpen om jarenlang te glanzen. Zo blijft jouw badkamer altijd mooi en modern.
  Voordeel 2: Met GROHE SafeStop bij 38°C hoef je je geen zorgen meer te maken over de kans op verbranding. Deze functie zorgt ervoor dat het water niet schadelijk heet wordt, zodat jij veilig en comfortabel kunt douchen.
  Voordeel 3: De GROHE SafeStop Plus optie biedt een extra temperatuurbegrenzer bij 43°C. Hiermee kun je de temperatuur nog meer onder controle houden en dus voor nog meer veiligheid en comfort zorgen.
  Voordeel 4: De thermostaatkraan heeft een hartafstand van 150 mm. Dit is een vrij standaard maat, wat betekent dat deze kraan in de meeste badkamers geïnstalleerd kan worden, waardoor je niet hoeft te worstelen met complexe installatie-eisen.
  Voordeel 5: De thermostaatkraan komt met 5 jaar fabrieksgarantie. Dit geeft je gemoedsrust dat je gedekt bent in het geval van fabrieksfouten of onvoorziene problemen met de kraan.
 • Het beoordelen van de nadelen van een product op basis van beperkte informatie kan uitdagend zijn, maar hier zijn op basis van de gegeven productbeschrijving een aantal mogelijke punten die sommigen als een nadeel zouden kunnen beschouwen:
 • Nadeel 1: GROHE SafeStop bij 38°C – Als je de voorkeur geeft aan een warmere of koudere douche dan 38°C, kan deze functie beperkend zijn. De SafeStop is ontworpen om verbranding te voorkomen, maar het kan ook betekenen dat je de temperatuur van je douche niet zo veel kunt aanpassen als je wilt.
 • Nadeel 2: GROHE SafeStop Plus optionele temperatuurbegrenzer bij 43°C – Dit kan een probleem zijn als je geniet van heel warme douches, omdat deze functie een limiet stelt aan hoe hoog de temperatuur kan worden ingesteld.
 • Nadeel 3: GROHE StarLight verchroomd – Hoewel het verchroomde ontwerp esthetisch aantrekkelijk kan zijn, kan het enige zorg en onderhoud vergen om het glanzend en vrij van vlekken en vlekken te houden. Dit kan afleiden van de gebruiksvriendelijkheid van het product.
 • Nadeel 4: 150mm hartafstand – Deze specifieke hartafstand kan bepalen waar je de kraan kunt installeren. Als je een unieke douchesetup hebt, kun je beperkt zijn in je keuzes vanwege deze specifieke maatstaaf.
 • Nadeel 5: Niet genoeg details over installatie – De productbeschrijving geeft geen informatie over hoe eenvoudig het is om deze thermostatische kraan te installeren. Als je geen ervaring hebt met DIY-klusjes of als je een professional moet inhuren en hier kosten voor moet maken, kan dit vervelend en tijdrovend zijn.

Onze favoriet #4

Grohe Thermostaatkraan

Grohe Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Thermostaatkraan van het merk Grohe is een hoogwaardige kraan die verchroomd is met GROHE StarLight technologie, wat zorgt voor een langdurige glans. De kraan heeft een veiligheidsfunctie, de GROHE SafeStop, die het water automatisch op een maximale temperatuur van 38°C houdt om verbranding te voorkomen. Daarnaast bevat het een optionele GROHE SafeStop Plus temperatuurbegrenzer die de temperatuur kan begrenzen tot 43°C. De hartafstand van de kraan is 150mm. Het product komt met een fabrieksgarantie van 5 jaar, wat jouw wettelijke garantierechten niet aantast.

 • Voordeel 1: Dankzij de GROHE StarLight verchroomde afwerking is de kraan ontworpen om jarenlang te glanzen. Zo blijft jouw badkamer altijd mooi en modern.
  Voordeel 2: Met GROHE SafeStop bij 38°C hoef je je geen zorgen meer te maken over de kans op verbranding. Deze functie zorgt ervoor dat het water niet schadelijk heet wordt, zodat jij veilig en comfortabel kunt douchen.
  Voordeel 3: De GROHE SafeStop Plus optie biedt een extra temperatuurbegrenzer bij 43°C. Hiermee kun je de temperatuur nog meer onder controle houden en dus voor nog meer veiligheid en comfort zorgen.
  Voordeel 4: De thermostaatkraan heeft een hartafstand van 150 mm. Dit is een vrij standaard maat, wat betekent dat deze kraan in de meeste badkamers geïnstalleerd kan worden, waardoor je niet hoeft te worstelen met complexe installatie-eisen.
  Voordeel 5: De thermostaatkraan komt met 5 jaar fabrieksgarantie. Dit geeft je gemoedsrust dat je gedekt bent in het geval van fabrieksfouten of onvoorziene problemen met de kraan.
 • Het beoordelen van de nadelen van een product op basis van beperkte informatie kan uitdagend zijn, maar hier zijn op basis van de gegeven productbeschrijving een aantal mogelijke punten die sommigen als een nadeel zouden kunnen beschouwen:
 • Nadeel 1: GROHE SafeStop bij 38°C – Als je de voorkeur geeft aan een warmere of koudere douche dan 38°C, kan deze functie beperkend zijn. De SafeStop is ontworpen om verbranding te voorkomen, maar het kan ook betekenen dat je de temperatuur van je douche niet zo veel kunt aanpassen als je wilt.
 • Nadeel 2: GROHE SafeStop Plus optionele temperatuurbegrenzer bij 43°C – Dit kan een probleem zijn als je geniet van heel warme douches, omdat deze functie een limiet stelt aan hoe hoog de temperatuur kan worden ingesteld.
 • Nadeel 3: GROHE StarLight verchroomd – Hoewel het verchroomde ontwerp esthetisch aantrekkelijk kan zijn, kan het enige zorg en onderhoud vergen om het glanzend en vrij van vlekken en vlekken te houden. Dit kan afleiden van de gebruiksvriendelijkheid van het product.
 • Nadeel 4: 150mm hartafstand – Deze specifieke hartafstand kan bepalen waar je de kraan kunt installeren. Als je een unieke douchesetup hebt, kun je beperkt zijn in je keuzes vanwege deze specifieke maatstaaf.
 • Nadeel 5: Niet genoeg details over installatie – De productbeschrijving geeft geen informatie over hoe eenvoudig het is om deze thermostatische kraan te installeren. Als je geen ervaring hebt met DIY-klusjes of als je een professional moet inhuren en hier kosten voor moet maken, kan dit vervelend en tijdrovend zijn.

Onze favoriet #5

Solepearl Thermostaatkraan

Solepearl Thermostaatkraan

Waarom we het gekozen hebben

De Solepearl Thermostaatkraan is een hoogwaardige kraan, gemaakt uit een combinatie van messing en chroom. Dit zorgt niet alleen voor een duurzame glans, maar biedt ook weerstand tegen corrosie en vocht, en voorkomt oxidatieproblemen. Met een onderkant poortgrootte van 12,7 mm en bovenkant van 19 mm, heeft deze kraan een installatieafstand van 150 mm. Een belangrijk kenmerk van de Solepearl Thermostaatkraan is de intelligente thermostaat, die een constante en stabiele watertemperatuur garandeert en instelbaar is tussen 20°C en 50°C, met een veiligheidstemperatuur van 38°C om plotselinge veranderingen in de watertemperatuur tijdens het douchen te voorkomen. Let op, het pakket bevat alleen de douchemengbalk, dus de waterleidingen en douchestangen zijn niet inbegrepen. De kwaliteit en betrouwbaarheid maken dit product een vertrouwde keuze voor je badkamer.

 • Voordeel 1: Het materiaal van de thermostaatkraan is messing en chroom, wat betekent dat het duurzaam is en zijn glans behoudt.
 • Voordeel 2: Dankzij de corrosie- en vochtbestendigheid van de thermostaatkraan, hoef je je geen zorgen te maken over oxidatieproblemen.
 • Voordeel 3: De intelligente thermostaat zorgt voor een constante en stabiele watertemperatuur. Dit verbetert je douche-ervaring aanzienlijk omdat je niet bang hoeft te zijn voor onverwachte temperatuurwisselingen.
 • Voordeel 4: De kraan biedt instelbare temperaturen tussen 20°C en 50°C met een veiligheidstemperatuur van 38°C, waardoor je beschermd bent tegen plotselinge veranderingen in de watertemperatuur tijdens het douchen.
 • Voordeel 5: Het pakket van deze Solepearl thermostaatkraan bevat alleen de douchemengbar, waardoor het vrij eenvoudig en minimalistisch is. Dit betekent dat er minder kans is op verwarring bij de installatie.
 • Nadeel 1: Een belangrijk ongemak dat je zou kunnen ervaren, is dat het pakket alleen de douchemengbar bevat. Dit betekent dat waterleidingen en douchestangen apart moeten worden gekocht, wat extra kosten en tijd voor installatie met zich meebrengt.
 • Nadeel 2: Hoewel het materiaal van de thermostaatkraan duurzaam en bestendig tegen vocht en corrosie is, is er geen expliciete vermelding van de levensduur. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de verwachte levensduur van de kraan te bepalen.
 • Nadeel 3: De thermostatische mengkraan voor het douchesysteem is instelbaar tussen 20°C en 50°C, wat betekent dat het bereik van temperaturen mogelijk niet voldoende is voor iedereen. Zo kan men in de winter mogelijk warmere temperaturen prefereren.
 • Nadeel 4: Hoewel de kraan een 38°C veiligheidstemperatuur heeft om plotselinge veranderingen in watertemperatuur te voorkomen, betekent dit ook dat je niet in staat zou zijn om water warmer dan 38°C te krijgen, wat sommige gebruikers onvoldoende zouden kunnen vinden.
 • Nadeel 5: Tenslotte, de poortgrootte van 12,7 mm aan de onderkant en 19 mm aan de bovenkant kan mogelijk niet compatibel zijn met alle douche-installaties, wat zou kunnen leiden tot mogelijke installatieproblemen als dit niet van tevoren wordt gecontroleerd.

Onze favoriet #6

Veebath Thermostaatkraan

Veebath Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VeeBath thermostaatkraan is een hoogwaardig product gemaakt van solide messing met een verchroomde afwerking. Deze aan de muur gemonteerde kraan is ontworpen met jouw veiligheid in gedachten, dankzij het geïntegreerde anti-verbrandingsbeveiligingsapparaat, dat automatisch uitschakelt bij 38 graden. Met een afstand van ongeveer 150 mm, zoals aangegeven in de technische tekening, is deze ideaal voor je badkamer. Bovendien biedt het je gemoedsrust met een garantie van 5 jaar. In de verpakking vind je de klep, flens en S-vakbonden, dus je hebt alles wat je nodig hebt voor de installatie.

 • Voordeel 1: De thermostaatkraan van VeeBath is gemaakt van solide messing, wat een hoge sterkte en duurzaamheid garandeert. Je zult je dus geen zorgen hoeven te maken over de levensduur van dit product.
 • Voordeel 2: Het is ook verchroomd, wat een extra laag bescherming biedt. Deze coating voorkomt corrosie, wat betekent dat de kraan langer meegaat zonder tekenen van slijtage.
 • Voordeel 3: Deze thermostaatkraan heeft een geïntegreerd anti-verbrandingsveiligheidsapparaat bij 38 graden. Hierdoor hoef je je niet meer zorgen te maken over het per ongeluk verbranden aan te heet water.
 • Voordeel 4: De kraan is aan de muur gemonteerd, wat een schonere, georganiseerdere look geeft aan je badkamer. Bovendien maakt dit het schoonmaken en onderhouden ook een stuk makkelijker.
 • Voordeel 5: Bij deze kraan zijn alle benodigde onderdelen inbegrepen, namelijk de klep, flens en S-vakbonden. Dit betekent dat je alles bij de hand hebt voor een soepele installatie, zonder dat je extra accessoires nodig hebt.
 • Het is niet eenvoudig om vijf nadelen van het product uit de gegeven beschrijving af te leiden, omdat het informatie over mogelijke nadelen mist. Toch zal ik proberen enkele potentiële nadelen te benoemen op basis van de geleverde gegevens:
 • Nadeel 1: De thermostaatkraan is van gemaakt van verchroomd solide messing. Mocht je een andere stijl of materiaalpreferentie hebben, zoals roestvrij staal of een matte afwerking, dan is deze kraan misschien niet wat je zoekt.
 • Nadeel 2: De Veebath thermostaatkraan heeft een geïntegreerde anti-verbranding veiligheidsapparaat ingesteld bij 38 graden. Deze functie kan een nadeel zijn als je een hogere temperatuur wilt bereiken, aangezien dit mogelijk gelimiteerd is voor je veiligheid.
 • Nadeel 3: Het product is aan de muur gemonteerd. Als je op zoek bent naar een wastafel of een vrijstaande kraan, is dit misschien niet het ideale model voor jou.
 • Nadeel 4: De aangegeven afstand is ongeveer 150 mm. Afhankelijk van je specifieke installatieomstandigheden kan dit ofwel te smal of te breed zijn. Het is belangrijk om je eigen maten te controleren tegen de genoemde afstand.
 • Nadeel 5: In de verpakking zit een klep, een flens en S-vakbonden. Als je speciale of extra componenten nodig hebt voor je installatie, zul je die apart moeten aanschaffen, omdat ze niet inbegrepen zijn bij deze aankoop.

Onze favoriet #7

Hansgrohe Thermostaatkraan

Hansgrohe Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hansgrohe thermostaatkraan biedt je meer comfort en veiligheid in jouw moderne badkamer. Deze slimme kraan houdt de watertemperatuur stabiel, waardoor je altijd op een aangename temperatuur kunt douchen, plus het beschermt je tegen ongewenst heet of koud water. Nog beter, dankzij de handige knop op de greep hoef je jezelf geen zorgen te maken over per ongeluk te heet water te krijgen. Deze thermostaatkraan is ook milieuvriendelijk, met een waterbesparende stand die maximaal 10 l/min gebruikt, maar ook de optie biedt om de volledige waterhoeveelheid vrij te geven via de EcoStop knop. Met zijn chroomoppervlak gemakkelijk schoon te maken, blijft deze kraan langdurig glanzend. De installatie is eenvoudig en past op alle standaard S-aansluitingen, en als extra bonus biedt de ingebouwde geluidsdemper een fluisterstille werking door het geluid van stromend water te dempen.

 • Voordeel 1: Meer comfort door de consistente watertemperatuur. De thermostaatkraan van Hansgrohe houdt de watertemperatuur stabiel, waardoor je niet meer verrast wordt door plotseling te heet of te koud water tijdens het douchen.
 • Voordeel 2: Extra veiligheid om verbranding door heet water te voorkomen. Dankzij de knop op de greep begint het hete water pas te stromen wanneer je deze indrukt, het voorkomt zo onbedoeld gebruik van te heet water.
 • Voordeel 3: Waterbesparing zonder concessies te doen aan het comfort. De thermostaatkraan heeft een EcoStop-knop op de greep die in de eerste stand maximaal 10 l/min toelaat, maar op verzoek de volledige hoeveelheid water vrijgeeft.
 • Voordeel 4: Een prachtig ontworpen product dat in elke moderne badkamer past. Het design van de thermostaatkraan maakt de hoge productkwaliteit zichtbaar.
 • Voordeel 5: Onderhoudsgemak dankzij het makkelijk schoon te maken chroomoppervlak. De glanzende afwerking geeft niet alleen een esthetisch tintje, maar is ook bestendig en blijvend mooi.
 • Voordeel 6: Eenvoudige installatie die past op alle standaard S-aansluitingen met een gatmaat van 150 mm (+/-12). Dit bespaart je veel moeite bij het vervangen of vernieuwen van de kraan.
 • Voordeel 7: Fluisterstille werking voor een rustgevend bad- of douchemoment. De ingebouwde geluiddemper maakt het stromende water minder hard, wat zorgt voor een extra stille werking van de kraan.
 • Nadeel 1: De thermostaat heeft een EcoStop-knop waarmee de volledige waterhoeveelheid vrijgegeven kan worden. Dit betekent dat de watertoevoer niet continu maximaal is, wat mogelijk frustrerend kan zijn als je hier niet op let of wenst continu een hoge waterdruk.
 • Nadeel 2: De installatie van de thermostaat is mogelijk lastig als de boorgatmaat van je douche niet exact 150 mm (+/-12) is. Dit maakt deze thermostaatkraan mogelijk niet geschikt voor elke badkamer.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat deze thermostaatkraan een ingebouwde geluidsdemper heeft, is het niet duidelijk hoe effectief deze geluidsdemper is. Het stromende water klinkt mogelijk toch harder dan je zou willen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.
 • Nadeel 4: Het design van deze thermostaatkraan is modern en kan wellicht niet bij iedere interieur stijl passen. Als je een badkamer hebt met een meer traditionele of landelijke stijl, dan is deze moderne look zonder twijfel een nadeel.
 • Nadeel 5: Hoewel het chroomoppervlak van het product eenvoudig te reinigen zou moeten zijn, zijn er geen specifieke details over hoe dit onderhoud uitgevoerd moet worden. Dit kan mogelijk betekenen dat specifieke reinigingsmiddelen nodig zijn om de glans te behouden, wat een extra ongemak kan vormen.

Onze favoriet #8

Hansgrohe Thermostaatkraan

Hansgrohe Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hansgrohe Thermostaatkraan (Referentie: 13156000) is uitgerust met verscheidene geavanceerde functies om je douche ervaring te verbeteren. Dankzij de wastechnologie cartridge wordt een lange levensduur en een ultrasnelle reactie gegarandeerd. Deze thermostaatkraan heeft een Safetystop-functie, die voorkomt dat de temperatuur boven de 40 graden Celsius geselecteerd kan worden, wat zorgt voor een veiligere douche ervaring. De duurzame glans van de kraan wordt verzekerd door het hoogwaardige productieproces, en biedt een uitstekende grip dankzij het glanzende en duurzame chroom. Met de toegevoegde eco-stop positie kun je tot wel 50% water en energie besparen, aangezien deze de debiet tot 10 l/min vermindert. De kraan is universeel en compatibel met alle warmwatersystemen. Plus, er is een vijf jaar volledige garantie vanuit de fabrikant om je aankoop te verzekeren.

 • Voordeel 1: De Hansgrohe thermostaatkraan is voorzien van wastechnologie in de cartridge. Dit garandeert een lange levensduur en een ultrasnelle reactie, waardoor je snel en gemakkelijk de gewenste temperatuur kunt instellen.
 • Voordeel 2: Met de Safetystop-functie hoef je je geen zorgen te maken over het per ongeluk instellen van een te hoge temperatuur. Deze functie voorkomt dat de temperatuur boven de 40 °C kan worden gekozen, wat zorgt voor meer veiligheid tijdens het gebruik.
 • Voordeel 3: Deze thermostaatkraan heeft dankzij het productieproces een blijvende glans. De glanzende en duurzame chromen afwerking zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar garandeert ook een uitstekende grip.
 • Voordeel 4: Met de Ecostop-positie bespaar je tot 50% op water en energie. Deze functie vermindert de debiet tot 10 l/min, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu.
 • Voordeel 5: Het universele ontwerp van de Hansgrohe thermostaatkraan maakt hem compatibel met alle warmwatersystemen. Dit maakt het gemakkelijk om hem in verschillende situaties te gebruiken en te installeren, zonder zorgen over compatibiliteit.
 • Nadeel 1: De Thermostaatkraan van Hansgrohe maakt gebruik van wastechnologie. Hoewel dit wordt geadverteerd als een garantie voor een lange levensduur en snelle reactie, zou het kunnen betekenen dat eventuele reparaties of vervangingen duur of complex kunnen zijn, vanwege de specifieke technologische eisen.
 • Nadeel 2: De Safetystop-functie voorkomt een temperatuurkeuze boven 40 °C. Hoewel dit bedoeld is voor je veiligheid, kan het beperkend zijn als je een hogere temperatuur prefereert voor je douches of baden.
 • Nadeel 3: Hoewel de duurzame glans en grip worden benadrukt dankzij het productieproces, wordt niet expliciet vermeld dat de kraan bestand is tegen corrosie of kalkaanslag. Dit kan betekenen dat je extra maatregelen zou moeten nemen om de kraan schoon te houden of te beschermen.
 • Nadeel 4: De Ecostop-positie vermindert het waterdebiet tot 10 l/min om water en energie te besparen. Hoewel dit goed is voor het milieu, zou het kunnen betekenen dat je douches of het vullen van je bad langer kan duren dan met kranen die een hogere stroomsnelheid hanteren.
 • Nadeel 5: Hansgrohe’s Thermostaatkraan wordt geadverteerd als compatibel met alle warmwatersystemen. Dit kan echter een algemeen statement zijn en in de praktijk zou je problemen kunnen ondervinden wanneer je probeert om de kraan te installeren op een bepaald soort warmwatersysteem. Dit kan extra tijd of kosten voor installatie met zich meebrengen.

Onze favoriet #9

Greensen Thermostaatkraan

Greensen Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Thermostaatkraan van het merk Greensen is een hoogwaardig product, gemaakt van superieur koper met een verchroomd oppervlak voor een elegante uitstraling en betrouwbare prestaties. Het slimme thermostaatmechanisme bevat een temperatuurbeveiligingsfunctie op 38°C, dat voorkomt dat de watertemperatuur te hoog wordt en zo brandwonden voorkomt. Het biedt je een constante temperatuur tijdens je douchesessies, zelfs tijdens de koude wintermaanden. Deze thermostaatkraan is bovendien makkelijk te monteren met een terugslagklep om terugstroming te voorkomen. Als je ondervindt dat je hulp nodig hebt, biedt Greensen een uitstekende klantenservice waar je met je vragen terecht kunt. Dus draai de knop om, stel de temperatuur in en geniet van je heerlijk warme douche met deze mengkraan.

 • Voordeel 1: De Greensen thermostaatkraan is gemaakt van hoogwaardige kopermaterialen en heeft een verchroomd oppervlak. Dit garandeert uitstekend vakmanschap, hoge veiligheid, snelle respons en stabiele prestaties.
 • Voordeel 2: Dankzij de eenvoudige structuur is de thermostaatkraan makkelijk te monteren in je badkamer. Zelfs in de koude winter zorgt de intelligente constante temperatuur ervoor dat je van een comfortabele douche kunt genieten.
 • Voordeel 3: Als je vragen hebt over je aankoop of het gebruik van de thermostatische mengkraan, staat de klantenservice voor je klaar om je te helpen en te ondersteunen.
 • Voordeel 4: De slimme thermostaat heeft een temperatuurbeveiligingsfunctie van 38 °C. Hierdoor kan worden voorkomen dat de watertemperatuur te hoog oploopt, wat brandwonden voorkomt en zorgt voor het gebruik van passend warm water.
 • Voordeel 5: De thermostatische mengkraan blijft constant op de door jou ingestelde temperatuur, is eenvoudig in gebruik en er zit een terugslagklep op de warmwater- en wateraansluiting om terugstroming te voorkomen. Je kunt dus genieten van een zorgeloze en veilige douche-ervaring.
 • Het is best lastig om nadelen te vinden op basis van deze positieve productbeschrijving, maar hier zijn een paar punten op basis van wat er vermeld is:
 • Nadeel 1: Hoewel de thermostaatkraan van hoge kwaliteit en duurzame materialen is gemaakt, is het onduidelijk hoe krasbestendig of roestbestendig het verchroomde oppervlak is. Dit kan na verloop van tijd een zorg zijn.
 • Nadeel 2: De slimme thermostaat heeft een temperatuurbeveiligingsfunctie van 38° C. Dit kan een nadeel zijn als je een warmere douchetemperatuur prefereert.
 • Nadeel 3: Het is niet duidelijk of de kraan energiezuinig is. Hoewel thermostaatkranen vaak energie besparen door de watertemperatuur constant te houden, wordt er in de beschrijving niets vermeld over specifieke energiebesparende functies.
 • Nadeel 4: Hoewel de kraan een terugslagklep heeft om terugstroming te voorkomen, wordt er niets vermeld over andere beschermingsfuncties, zoals anti-lek of anti-blokkeer mechanismen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt geen ‘koud water beveiliging’. Er zijn thermostaatkranen die een beveiliging hebben die zorgt ervoor dat er automatisch geen water meer uit de kraan komt als de koudwatertoevoer plots stopt. Dit om verbranding te voorkomen. Het is niet duidelijk of deze kraan deze functie heeft.

Onze favoriet #10

Hansgrohe Thermostaatkraan

Hansgrohe Thermostaatkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hansgrohe Thermostaatkraan is een elegante toevoeging aan je douche met twee handgrepen en een slangaansluiting. Dankzij de Ecostop-functie kun je jouw waterverbruik beperken tot slechts 10 liter per minuut, terwijl de hoogwaardige thermostaatpatroon de temperatuur gelijkmatig en nauwkeurig regelt. Voor extra veiligheid, laat het systeem heet water alleen door wanneer de knop op de greep wordt ingedrukt, waardoor je niet per ongeluk te heet water krijgt. De installatie is eenvoudig en je kunt de bestaande aansluitingen gebruiken. De kraan heeft een glanzende, makkelijk te reinigen chroomfinish voor een blijvende mooie glans. Alle onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen voor meer veiligheid en duurzaamheid in huis.

 • Voordeel 1: De Hansgrohe thermostaatkraan is meer dan gewoon mooi, het heeft een elegante vormgeving met twee handgrepen en een slangaansluiting. Het past naadloos in ieder badkamerontwerp.

  Voordeel 2: Het helpt bij het besparen van hulpbronnen, dankzij de Ecostop-functie die het waterverbruik beperkt tot slechts 10 liter per minuut.

 • Voordeel 3: Deze thermostaatkraan van Hansgrohe garandeert een gelijkmatige en nauwkeurige regeling van de temperatuur, met dank aan de hoogwaardige thermostaatpatroon.
 • Voordeel 4: Veiligheid staat voorop. De knop op de greep zorgt ervoor dat heet water alleen doorgelaten wordt als deze ingedrukt wordt, dit voorkomt onbedoelde verbranding door te heet water.
 • Voordeel 5: Het product heeft een glanzend uiterlijk met een makkelijk te reinigen chroomfinish, wat ervoor zorgt dat je kraan er altijd stralend uitziet.
 • Voordeel 6: Tot slot, de Hansgrohe thermostaatkraan is gemaakt van hoogwaardige materialen voor meer veiligheid en duurzaamheid, waarmee je woning niet alleen stijlvol maar ook toekomstbestendig wordt.
 • Nadeel 1: De thermostaatkraan van Hansgrohe heeft twee handgrepen. Dit kan voor sommige mensen onhandig en minder gebruiksvriendelijk zijn, omdat je altijd twee handelingen moet verrichten om de temperatuur en de waterdruk naar wens in te stellen.
 • Nadeel 2: Hoewel de Ecostop-functie waterbesparend is en gunstig kan zijn voor het milieu en je rekeningen, kan deze functionaliteit het waterdebiet beperken tot maximaal 10 l/min. Dit zou kunnen resulteren in een minder krachtige douche dan je wellicht gewend bent.
 • Nadeel 3: De veiligheidsknop op de greep moet worden ingedrukt om heet water te laten doorstromen. Dit kan als ongemakkelijk worden ervaren, vooral als je de neiging hebt om heet water in één continue stroom te laten stromen, zonder de temperatuur steeds te hoeven aanpassen.
 • Nadeel 4: Hoewel het product ongecompliceerd in de inbouw is en bestaande aansluitingen kan gebruiken, kan dit ook betekenen dat er mogelijk niet veel ruimte is voor aanpassing of personalisatie volgens specifieke installatierequirementen.
 • Nadeel 5: De chroomafwerking, hoewel glanzend en mooi, kan misschien niet passen bij alle badkamerdecoraties of -stijlen. Als je liever een matte of roestvrijstalen afwerking hebt, of als je badkamer een andere kleurenpalet heeft, dan is deze glanzende chroomafwerking misschien niet de beste keuze voor jou.

Na het uitvoerig testen en analyseren van de top tien thermostaatkranen op de markt, is het duidelijk dat er een thermostaatkraan is die aan bijna elke behoefte voldoet. Of jij nu op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, de meest geavanceerde functies of het meest duurzame model, er is een oplossing voor jou. Het belangrijkste is dat jij de specificaties, prijzen, en functies grondig vergelijkt, zodat je de thermostaatkraan kiest die het beste bij jouw levensstijl en behoeften past. Onthoud, de beste thermostaatkraan is degene die naadloos in jouw routine past en jouw leven een beetje comfortabeler maakt.

Inhoudsopgave