a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tijdmanagement Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van tijdmanagement statistieken, voorzien van nieuwe gegevens, die u een dieper inzicht geven in hoe mensen hun tijd efficiënt gebruiken en welke strategieën het meest effectief zijn.

  • Uit onderzoek blijkt dat het multitasken leidt tot een vermindering van de productiviteit met 40%,

Actuele Tijdmanagement Statistieken

Uit onderzoek blijkt dat het multitasken leidt tot een vermindering van de productiviteit met 40%,

Uit het gepresenteerde onderzoek blijkt dat multitasken nadelige gevolgen kan hebben voor de productiviteit. Als u regelmatig meerdere taken tegelijkertijd uitvoert, kan uw algemene productiviteit met maar liefst 40% afnemen. Dit komt omdat het menselijk brein niet is ontworpen om meerdere cognitieve taken tegelijk te beheersen. Hoewel we denken dat we efficiënter zijn als we multitasken, suggereert het onderzoek juist dat deze praktijk ons minder productief maakt. Dit effect komt doordat de hersenen steeds moeten switchen tussen de verschillende taken, en dit switchen kost tijd en mentale energie. Hierdoor wordt de totale tijd om alle taken te voltooien langer, wat resulteert in minder productiviteit.

Referenties

0. – https://www.ics.uci.edu

Inhoudsopgave