a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tochtstopper: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 tochtstoppers getest in nieuw onderzoek, ideaal om jouw huis comfortabel en energie-efficiënt te houden.

Unser Favorit: Com-Four Tochtstopper

Com-Four Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Com-Four Tochtstopper

Com-Four Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Com-Four Tochtstopper

Com-Four Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Hizh Tochtstopper

Hizh Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Vellure Tochtstopper

Vellure Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Com-Four Tochtstopper

Com-Four Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Domar Tochtstopper

Domar Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Praknu Tochtstopper

Praknu Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Lyvanas Tochtstopper

Lyvanas Tochtstopper
★★★★★

Unser Favorit: Xianglongy Tochtstopper

Xianglongy Tochtstopper
★★★★★

Ben jij het ook zat om te dealen met tocht die ongenodigd je huis binnensluipt? Dan is het tijd om de allerbeste tochtstopper te vinden om dit probleem voor eens en voor altijd op te lossen. Het kiezen van de juiste tochtstopper kan echter een hele uitdaging zijn, gezien de veelheid aan opties op de markt. Daarom hebben we het zware werk voor je gedaan. Na grondig onderzoek presenteren we je de top 10 tochtstoppers van het moment. In deze gids onthullen we niet alleen welke producten deze erelijst hebben gehaald, maar leggen we ook uit waarom, zodat je zelf een geïnformeerde keuze kunt maken.

Een tochtstopper is een handig product dat je helpt bij het besparen van energie in je huis door ongewenste koude luchtstromen te blokkeren. Het is een lange, meestal cylindervormige rol gevuld met isolerend materiaal, bedekt met stoffen hoes die je onderaan je deur of raam plaatst. Door het gebruik van een tochtstopper houd je je huis niet alleen warmer, maar verlaag je ook je energiekosten door het verminderen van de hoeveelheid warmte die verloren gaat door ongedichte openingen. Ideaal voor koude winterdagen en ook een uitstekende oplossing om stof en insecten buiten te houden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Com-Four Tochtstopper

Com-Four Tochtstopper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De COM-FOUR Tochtstopper is een praktisch en milieuvriendelijk product dat je helpt om tocht, kou en geluid effectief te verminderen. Het installeren is eenvoudig; schuif het simpelweg onder het deurblad zonder gebruik te maken van boren, schroeven of lijm. Door de dubbele afdichtende rollen blijft de warmte binnen en de kou buiten wat niet alleen je stookkosten verlaagt, maar ook energie bespaart en zodoende het milieu ontziet. De tochtstrip is gemaakt van microvezel met een schuimvulling en komt in de kleur taupe. Het is geschikt voor deuren tot een diepte van 6 cm. Met de aanschaf van deze tochtstrip maak je een duurzame keuze voor zowel je portemonnee als het milieu.

 • Voordeel 1: Met de COM-FOUR tochtstopper heb je een praktisch hulpmiddel in handen om effectief tocht te vermijden. Dit zorgt voor een comfortabeler klimaat in je huis.
 • Voordeel 2: De COM-FOUR tochtstopper helpt je geld te besparen. Door de dubbele isolerende rollen wordt de warmte binnen gehouden en de kou buiten, waardoor je kunt besparen op je stookkosten.
 • Voordeel 3: De COM-FOUR tochtstopper is zeer eenvoudig te installeren. Het is niet nodig om te boren, schroeven of lijmen, je schuift hem gewoon onder je deurblad en je isolatie is klaar!
 • Voordeel 4: De COM-FOUR tochtstopper draagt bij aan een beter milieu. Door de betere isolatie is minder verwarming nodig, wat energie bespaart en het milieu ontziet.
 • Voordeel 5: De COM-FOUR tochtstopper is geschikt voor deuren tot 6 cm diepte. Met zijn afmetingen van 86 x 11 x 4 cm en een hoes van microvezel en schuimvulling, past hij makkelijk bij diverse deuren en interieurstijlen.
 • nadeel 1: De COM-FOUR tochtstopper kan alleen onder deuren worden geïnstalleerd die maximaal 6 cm diep zijn. Als jouw deur dikker is, past deze tochtstopper niet.
 • nadeel 2: Hoewel de installatie eenvoudig wordt beschreven, zonder boren, schroeven of lijmen, kan het schuiven van de tochtstopper onder de deur lastig zijn voor sommige mensen, vooral als de ruimte beperkt is.
 • nadeel 3: De tochtstopper bestaat uit een hoes van microvezel en schuimvulling. Hoewel die materialen een goede isolatie kunnen bieden, zijn ze mogelijk niet zo duurzaam of bestand tegen slijtage als andere materialen.
 • nadeel 4: De taupe kleur van de tochtstrip is misschien niet naar ieders smaak en kan bij sommige interieurs niet passen.
 • nadeel 5: Vanuit de productbeschrijving blijkt niet direct of de tochtstrip eenvoudig gereinigd kan worden. Dit kan mogelijk wat ongemak veroorzaken, vooral als de tochtstrip vuil of stoffig wordt.

Onze favoriet #2

Com-Four Tochtstopper

Com-Four Tochtstopper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De COM-FOUR Tochtstopper is een praktische, milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing voor in je dagelijkse leven. Je plaatst deze tochtstrip eenvoudig voor je deuren of ramen, waardoor ongewenste tocht wordt verminderd, je huis beter geïsoleerd is tegen kou, geluid wordt verminderd en je energie bespaart. Dankzij drie interne zandzakjes blijft de stopper goed op zijn plek. Bovendien helpt het ook je energiekosten te verlagen door warmte binnen te houden en de kou buiten te sluiten. Het product, geleverd in setjes van twee, meet ongeveer 85 x 10 x 6 cm en is gemaakt van polyester met een vulling van 90% zand en 10% polyester. Met een gewicht van ongeveer 1 kg en in een stijlvolle grijze kleur, is het een onopvallende, maar effectieve toevoeging aan je huis.

 • Voordeel 1: Praktisch in het dagelijkse leven. Deze tochtstopper van COM-FOUR maakt je leven dagelijks een stuk aangenamer. Hij is niet alleen eenvoudig en effectief in het vermijden van tocht, maar isoleert je ook tegen de kou en vermindert geluidsoverlast.
 • Voordeel 2: Bespaar geld. Met deze deurbodem of raamafdichting houd je de warmte binnen en de kou buiten. Hierdoor kun je stookkosten aanzienlijk verminderen.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie. De tochtstopper kan gemakkelijk voor de deur of het raam geplaatst worden voor volledige thermische isolatie. Dankzij 3 interne zandzakjes blijft de stopper goed zitten!
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk. Door de kou en tocht tegen te houden, hoef je minder te verwarmen. Dit bespaart energie en is beter voor het milieu.
 • Voordeel 5: Geschikte afmetingen en duurzaam materiaal. De tochtstrip heeft een afmeting van circa 85 x 10 x 6 cm (lengte x breedte x hoogte), en weegt ongeveer 1 kg, waardoor deze geschikt is voor de meeste deuren en ramen. Het buitenmateriaal is gemaakt van 100% polyester, terwijl de vulling bestaat uit 90% zand en 10% polyester, hierdoor is hij gemaakt om lang mee te gaan.
 • Nadeel 1: De COM-FOUR Tochtstopper gebruikt zandzakjes om stevig op zijn plek te blijven. Dit kan echter betekenen dat de tochtstopper minder effectief is op oneffen oppervlakken of ruimtes waar veel verkeer is, omdat hij kan verschuiven of weggeschopt kan worden.
 • Nadeel 2: Hoewel de hoes van de tochtstopper is gemaakt van 100% polyester, een duurzaam materiaal, bestaat de vulling slechts voor 90% uit zand en 10% uit polyester. Deze verhouding suggereert dat de tochtstopper mogelijk niet volledig stevig of ondersteunend is, wat van invloed kan zijn op de prestaties.
 • Nadeel 3: De COM-FOUR Tochtstopper komt in een grijze kleur volgens de productbeschrijving. Hoewel dit neutraal is, kan het beperkt zijn voor diegenen die een tochtstopper willen die bij hun specifieke interieurontwerp past.
 • Nadeel 4: De maten van de tochtstopper zijn ongeveer 85 x 10 x 6 cm. Dit maakt de tochtstopper potentieel te groot of te klein voor de deuren of ramen van sommige mensen. Er is geen optie in grootte, dus dit product is mogelijk niet geschikt voor alle huizen.
 • Nadeel 5: Het gewicht van de tochtstopper is ongeveer 1 kg. Dit maakt de tochtstopper relatief zwaar, wat problematisch kan zijn voor mensen met beperkte fysieke kracht of mobiliteitsproblemen. Het verplaatsen van de tochtstopper kan dus moeilijk zijn voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #3

Com-Four Tochtstopper

Com-Four Tochtstopper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tochtstopper van COM-FOUR is een praktische toevoeging aan jouw dagelijks leven. Deze deurstrip helpt je om tocht te vermijden en te isoleren tegen de kou. Het vermindert geluid en helpt je energie te besparen. Met twee isolerende rollen, houdt deze deurafdichting de warmte binnen en de kou buiten, wat resulteert in lagere stookkosten. Het is eenvoudig te installeren – schuif het onder de deur zonder te boren, te schroeven of te lijmen. Het is milieuvriendelijk omdat het minder verwarming nodig maakt, energie bespaart en het milieu beschermt. Dit pakket bevat 2 tochtstrippen, elk ongeveer 86 x 11 x 3 cm – gemaakt van polyester en PU-schuim in een grijze kleur, geschikt voor deuren tot 5 cm dik.

 • Voordeel 1: De Tochtstopper van HIZH zorgt voor een liefdevolle en gezellige omgeving in huis. Hij houdt allerlei dingen die je je kunt voorstellen op afstand, waardoor eten en schoon servies worden beschermd.
 • Voordeel 2: Hiermee kun je energie en geld besparen. De tochtstopper sluit je deur af en houdt warme en koude lucht buiten, wat het verwarmen en koelen van je huis of kantoor efficiënter maakt. Dit verlaagt je stroomkosten en helpt energie en geld te besparen.
 • Voordeel 3: De tochtstopper is gemaakt van hoogwaardig siliconenmateriaal, dat flexibel en duurzaam is, en hitte- en koudebestendigheid biedt. Bovendien wordt een sterke hechting aan de achterkant meegeleverd om je deuren en ramen te beschermen.
 • Voordeel 4: Het product is eenvoudig zelf aan te brengen. De siliconen zijn verstelbaar voor een perfecte pasvorm. Het enige wat je hoeft te doen is het op maat te snijden, de beschermlaag eraf te trekken en het op zijn plaats te plakken. Binnen 3 minuten heb je een snelle en eenvoudige installatie zonder veel gereedschap nodig.
 • Voordeel 5: Als klant ontvang je de hele dag door service. Of je nu twijfels hebt, problemen ondervindt of gewoon wilt praten over de problemen van het leven, het bedrijf is elk moment van de dag beschikbaar om je bij te staan.
 • Nadeel 1: Het product is sterk afhankelijk van de temperatuur voor zijn functionaliteit. Het wordt expliciet vermeld dat het product bij koud weer plakkerig wordt, dit kan resulteren in ongemakkelijke situaties en de bruikbaarheid ervan beperken.
 • Nadeel 2: Het product werkt op basis van zelfklevende netlijm. Het hangt af van hoe goed deze lijm functioneert en er is een risico dat het na verloop van tijd loskomt, waardoor je mogelijk opnieuw moet investeren in het aanbrengen van de afdichtingsstrip.
 • Nadeel 3: Hoewel de tochtstopper gemakkelijk is aan te brengen, wordt er wel vermeld dat je een föhn nodig hebt om hem te verwarmen. Dit kan een extra stap zijn die niet iedereen bereid is te nemen, vooral als ze geen haardroger bij de hand hebben.
 • Nadeel 4: Hoewel de Tochtstopper verschillende functies heeft, kan het zijn dat het in praktijk niet tegen alle soorten ‘dingen’ beschermt zoals in de beschrijving vermeldt. Het vermogen om een verscheidenheid aan ‘dingen’ buiten te houden, is erg vaag en kan misleidend zijn voor klanten.
 • Nadeel 5: Het product vereist zelfinstallatie met de mogelijkheid van het maken van fouten tijdens het aanbrengen, zoals onjuist op maat snijden. Hoewel de beschrijving suggereert dat het een eenvoudig proces is, kan het DIY-aspect voor sommige mensen toch een uitdaging zijn en kunnen ze problemen ondervinden bij het installatieproces.

Onze favoriet #4

Hizh Tochtstopper

Hizh Tochtstopper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HIZH Tochtstopper is je ultieme bondgenoot in de strijd tegen energieverspilling en ongewenste elementen in je leefruimte. Deze deurstopper helpt niet alleen om alles wat ongewenst is buiten te houden, maar verbetert ook de omgeving in huis door warme en koude lucht te blokkeren. Met zijn zelfklevende, duurzame rubberen afdichting levert het een waardevolle bijdrage aan de verlaging van je stroomkosten. De tochtstopper is gemaakt van een flexibel en duurzaam siliconenmateriaal dat zowel hitte- als koudebestendig is, met sterke kleefrug voor langdurige bescherming. Zo kun je genieten van minder lawaai en beter slapen. Deze tochtstopper is gemakkelijk zelf aan te brengen: snij het op maat, verwijder de ruglaag en plak het op. Bij koud weer kun je de föhn gebruiken om het plakkeriger te maken. Met de uitstekende klantenservice van HIZH sta je er nooit alleen voor en welk probleem je ook hebt, ze staan altijd klaar om je te helpen bij het creëren van een comfortabeler thuis.

 • Voordeel 1: De Tochtstopper van HIZH zorgt voor een liefdevolle en gezellige omgeving in huis. Hij houdt allerlei dingen die je je kunt voorstellen op afstand, waardoor eten en schoon servies worden beschermd.
 • Voordeel 2: Hiermee kun je energie en geld besparen. De tochtstopper sluit je deur af en houdt warme en koude lucht buiten, wat het verwarmen en koelen van je huis of kantoor efficiënter maakt. Dit verlaagt je stroomkosten en helpt energie en geld te besparen.
 • Voordeel 3: De tochtstopper is gemaakt van hoogwaardig siliconenmateriaal, dat flexibel en duurzaam is, en hitte- en koudebestendigheid biedt. Bovendien wordt een sterke hechting aan de achterkant meegeleverd om je deuren en ramen te beschermen.
 • Voordeel 4: Het product is eenvoudig zelf aan te brengen. De siliconen zijn verstelbaar voor een perfecte pasvorm. Het enige wat je hoeft te doen is het op maat te snijden, de beschermlaag eraf te trekken en het op zijn plaats te plakken. Binnen 3 minuten heb je een snelle en eenvoudige installatie zonder veel gereedschap nodig.
 • Voordeel 5: Als klant ontvang je de hele dag door service. Of je nu twijfels hebt, problemen ondervindt of gewoon wilt praten over de problemen van het leven, het bedrijf is elk moment van de dag beschikbaar om je bij te staan.
 • Nadeel 1: Het product is sterk afhankelijk van de temperatuur voor zijn functionaliteit. Het wordt expliciet vermeld dat het product bij koud weer plakkerig wordt, dit kan resulteren in ongemakkelijke situaties en de bruikbaarheid ervan beperken.
 • Nadeel 2: Het product werkt op basis van zelfklevende netlijm. Het hangt af van hoe goed deze lijm functioneert en er is een risico dat het na verloop van tijd loskomt, waardoor je mogelijk opnieuw moet investeren in het aanbrengen van de afdichtingsstrip.
 • Nadeel 3: Hoewel de tochtstopper gemakkelijk is aan te brengen, wordt er wel vermeld dat je een föhn nodig hebt om hem te verwarmen. Dit kan een extra stap zijn die niet iedereen bereid is te nemen, vooral als ze geen haardroger bij de hand hebben.
 • Nadeel 4: Hoewel de Tochtstopper verschillende functies heeft, kan het zijn dat het in praktijk niet tegen alle soorten ‘dingen’ beschermt zoals in de beschrijving vermeldt. Het vermogen om een verscheidenheid aan ‘dingen’ buiten te houden, is erg vaag en kan misleidend zijn voor klanten.
 • Nadeel 5: Het product vereist zelfinstallatie met de mogelijkheid van het maken van fouten tijdens het aanbrengen, zoals onjuist op maat snijden. Hoewel de beschrijving suggereert dat het een eenvoudig proces is, kan het DIY-aspect voor sommige mensen toch een uitdaging zijn en kunnen ze problemen ondervinden bij het installatieproces.

Onze favoriet #5

Vellure Tochtstopper

Vellure Tochtstopper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De tochtstopper van Vellure biedt een ideale oplossing voor tochtproblemen in huis. Deze zelfklevende strip is eenvoudig aan de onderkant van je deur te bevestigen en zorgt ervoor dat tocht, geluid, geuren en insecten buiten worden gehouden. Dankzij de speciale lijm is de strip op elk oppervlak te gebruiken en indien nodig makkelijk te verwijderen zonder schade aan je vloer toe te brengen. Met de Vellure tochtstrip ben je in één minuut van je tochtproblemen af en profiteer je van diverse voordelen die je leefcomfort verbeteren.

 • Voordeel 1: De Vellure tochtstopper biedt een ideale bescherming tegen tocht. Het is een zelfklevende strip die onder je deur geplaatst kan worden, waardoor je het tochtprobleem voorgoed oplost.
 • Voordeel 2: Naast windstopper en deurafdichting doet deze tochtstopper ook dienst als een effectieve geluidsisolatie! Met de Vellure geluidsstrip ervaar je meerdere voordelen in één.
 • Voordeel 3: De bevestiging van de Vellure deurafdichting is snel en eenvoudig. In slechts een minuut is het oppervlak schoongemaakt, de plakstrip verwijderd en de afdichting op de onderrand van de deur bevestigd.
 • Voordeel 4: De speciale lijm van de tochtstopper is geschikt voor elk oppervlak. Dit zorgt voor een slipvaste grip en een makkelijke verwijdering indien nodig. Bovendien is de deurafdichting zacht voor je vloer.
 • Voordeel 5: De Vellure deurafdichting houdt ook geuren en insecten buiten de deur. Deze extra bescherming zorgt niet alleen voor een tochtvrij huis, maar ook voor een geurvrij en insectvrij binnenklimaat.
 • Hoewel de productbeschrijving van de Vellure Tochtstopper overwegend positief is, kunnen we op basis van de gegeven informatie enkele mogelijke minpunten identificeren:
 • Nadeel 1: De tochtstrip is zelfklevend. Hoewel dit handig kan zijn voor de installatie, kan dit op lange termijn problemen veroorzaken als de kleefstof in kracht afneemt en de tochtstopper omhoog kan komen.
 • Nadeel 2: Het is noodzakelijk om eerst het oppervlak van de deur schoon te maken voordat je de tochtstopper kunt installeren. Dit kan tijd en extra inspanning vereisen, vooral als je veel deuren hebt.
 • Nadeel 3: Het kan zijn dat je de deurafdichting op maat moet snijden. Hoewel dit flexibiliteit biedt, kan het ook een nadeel zijn, omdat dit extra werk betekent en je een fout zou kunnen maken.
 • Nadeel 4: De speciale lijm van de tochtstopper is geschikt voor elk oppervlak en kan gemakkelijk verwijderd worden. Dit klinkt goed, maar het betekent ook dat de lijm mogelijk niet sterk genoeg is voor bepaalde oppervlakken, waardoor de tochtstopper kan loskomen.
 • Nadeel 5: Hoewel de deurbodemafdichting geuren en insecten weghoudt, kan het ook betekenen dat deze een barrière creëert die problemen kan veroorzaken voor huisdieren of kleine kinderen.

Onze favoriet #6

Com-Four Tochtstopper

Com-Four Tochtstopper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De COM-FOUR Tochtstopper is een praktisch, dagelijks hulpmiddel dat je helpt tocht te vermijden, kou te isoleren, energie te besparen en lawaai te verminderen. Met twee isolatierollen zorgt deze tochtstopper ervoor dat warmte binnen blijft en de kou buiten blijft, waardoor je geld bespaart op de verwarmingskosten. Installatie is eenvoudig, zonder te hoeven boren, schroeven of lijmen; schuif gewoon de tochtstopper onder het deurblad en de isolatie is klaar. Bovendien is dit product milieuvriendelijk; minder noodzaak tot verwarming betekent energiebesparing en een betere bescherming van het milieu. Deze set bevat 2 tochtstrips, de afmetingen zijn ca. 86 x 15 x 4 cm en zijn gemaakt van polyester, beschikbaar in de kleuren zwart en grijs.

 • Voordeel 1: Praktisch in het dagelijks leven. Met een COM-FOUR tochtstopper kun je eenvoudig en effectief tocht vermijden, de kou isoleren en lawaai verminderen.
 • Voordeel 2: Bespaar geld op verwarmingskosten. De tochtstopper heeft twee isolatierollen die ervoor zorgen dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. Dit kan leiden tot een verlaging van je verwarmingskosten.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie. Je kunt de tochtstopper gemakkelijk onder je deurblad schuiven zonder dat je hoeft te boren, schroeven of lijmen.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk. Dankzij de dubbele afdichting van de tochtstopper is er minder verwarming nodig, waardoor je energie bespaart en bijdraagt aan het ontzien van het milieu.
 • Voordeel 5: Het product wordt geleverd als een set van 2 tochtstrips, waardoor je direct meerdere deuren kunt isoleren. De tochtstrips zijn gemaakt van polyester en hebben een handzaam formaat van ongeveer 86 x 15 x 4 cm. De kleuren variëren van zwart tot grijs, passend bij verschillende interieurstijlen.
 • Het is een uitdaging om nadelen te benoemen op basis van positieve productbeschrijvingen, maar ik zal mijn best doen om enkele mogelijke beperkingen te belichten:
 • Nadeel 1: De tochtstopper heeft mogelijk niet de juiste maat voor alle deuren. In de productbeschrijving wordt aangegeven dat de afmetingen ongeveer 86 x 15 x 4 cm zijn. Dit betekent dat het mogelijk niet past bij kleinere of grotere deurmaten.
 • Nadeel 2: Geen kleurkeuze aangeboden. Het product wordt geleverd in zwart en grijs, waardoor je beperkt bent in het matchen van de tochtstopper met jouw interieur.
 • Nadeel 3: Het materiaal van de tochtstopper is polyester. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een natuurlijk materiaal of een materiaal met specifieke eigenschappen die polyester niet biedt, zoals brandwerendheid.
 • Nadeel 4: Mogelijk beperkte duurzaamheid. Hoewel de productbeschrijving het heeft over energiebesparing, wordt er niets vermeld over de levensduur van de tochtstopper. Polyester kan na verloop van tijd slijten, vooral bij zwaar gebruik.
 • Nadeel 5: De installatie kan ondanks claims van eenvoud nog steeds lastig zijn voor sommige mensen. Hoewel er wordt gezegd dat de tochtstopper eenvoudig onder de deur kan worden geschoven zonder boren, schroeven of lijmen, kan dit voor sommige mensen nog steeds een uitdaging zijn.

Onze favoriet #7

Domar Tochtstopper

Domar Tochtstopper

Waarom we het gekozen hebben

De Tochtstopper van Domar is jouw optimale oplossing tegen tocht en kille ruimtes. Deze tochtstrip, ontworpen voor deuren, sluit kieren tot 4 cm en elimineert aldus tocht volledig. Met de nieuwe 3D-kamertechnologie blijft de kou buiten en zorgt voor een maximale thermische isolatie. De tochtstopper is binnen 1 minuut gemakkelijk aan te brengen op elke deur. Daarnaast bespaart de tochtstrip energie door effectief koudebruggen te voorkomen, waardoor je geld bespaart. Bovendien dient de strip ook uitstekend als geluidsisolatie.

 • Voordeel 1: Met de Domar tochtstopper kun je flink besparen op de kosten voor verwarming. De speciale deurafdichting dicht deurkieren tot 4 cm en houdt daarmee de tocht buiten de deur.
 • Voordeel 2: De Domar tochtstopper is voorzien van innovatieve 3D-kamertechnologie. Dit zorgt voor een maximale thermische isolatie, waardoor kou buiten blijft en de warmte binnen. Hij doet uitstekend dienst als windstopper en tochtstrip voor buitendeuren.
 • Voordeel 3: Het installeren van deze tochtstopper is een klusje van niks; het kost je slechts 1 minuut. Eerst maak je het oppervlak van de deur schoon, daarna trek je de plakstrip van de deur tochtstrip af en plak je de deurafdichting over de deuropening. Te lange stukken tochtstrip kun je eenvoudig afsnijden.
 • Voordeel 4: Deze tochtwering is geschikt voor alle deuren en elk oppervlak. De bevestiging is zeer sterk, maar indien nodig is de strip ook gemakkelijk weer te verwijderen. De extra zachte tochtwering is bovendien vriendelijk voor je deuren en vloeren.
 • Voordeel 5: Door de uitmuntende koude-isolerende kwaliteiten van de DOMAR tocht- en deurprofielen bespaar je niet alleen op energie, maar voorkom je ook koudebruggen. Bovendien biedt deze tochtwering voor deuren ook nog eens een goede geluidsisolatie!
 • Nadeel 1: Er is enige voorbereiding nodig voordat je de tochtstrip kan installeren. Voordat jij de deur tochtstrip kunt aanbrengen, moet het oppervlak van de deur schoon zijn. Dit houdt in dat je mogelijk extra tijd en moeite moet doen om de deur schoon en droog te krijgen voordat je de strip kunt aanbrengen.
 • Nadeel 2: Het installeren van de tochtstrip vereist enige handigheid en precisie en is niet gewoon een kwestie van op de deur plakken. Je moet de tochtstrip over de deuropening plaatsen en vervolgens het uitstekende gedeelte van de tochtstrip afknippen. Het kan even duren om dit proces correct te voltooien en als het niet correct wordt gedaan, kan de strip niet effectief zijn.
 • Nadeel 3: De Domar tochtstopper werkt alleen tot een deurkier van 4 cm. Als de kier in jouw deur groter is dan deze maat, kan de tochtstopper mogelijk niet effectief zijn in het buiten houden van de kou.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschrijving vermeldt dat de tochtstrip op elk oppervlak kan worden aangebracht, is er geen verdere informatie over de effectiviteit op verschillende materialen. Dit kan betekenen dat het beter hecht op sommige oppervlakken dan op andere.
 • Nadeel 5: Tot slot geeft de beschrijving niet aan hoe lang de tochtstrip meegaat voordat deze moet worden vervangen. Het is mogelijk dat je de strip na een bepaalde periode moet vervangen om de effectiviteit te behouden, wat extra kosten en inspanningen met zich meebrengt.

Onze favoriet #8

Praknu Tochtstopper

Praknu Tochtstopper

Waarom we het gekozen hebben

De Tochtstopper van het merk Praknu is een efficiënt hulpmiddel om jouw huis warm en gezellig te houden. Het voorkomt dat wind of kou onder de deur kan komen en helpt zo tegelijkertijd energie te besparen door de verwarmingsbehoefte te verminderen. Het design maakt installatie eenvoudig zonder lijm of boren – je trekt de riemen gewoon onder de deur door en knoopt ze vast. Daarnaast is het overtrek eenvoudig te onderhouden aangezien het machinewasbaar is op 30°C. De Tochtstopper heeft een duurzame, slijtvaste stof voor langdurig gebruik en is uitgerust met een aangenaaide lus zodat je hem kunt ophangen om ruimte te besparen.

 • Voordeel 1: De Tochtstopper merk Praknu houdt jouw huis warm en gezellig. Door de efficiënte blokkade van kou en wind onder de deur, blijft jouw huis behaaglijk, ongeacht het weer buiten.
 • Voordeel 2: Met deze tochtwering kun je aanzienlijk veel energie besparen. Door het verminderen van de tocht bij deuren en ramen, daalt de verwarmingsbehoefte in de kamer aanzienlijk.
 • Voordeel 3: De Praknu tochtstopper is voorzien van een wasbaar overzicht. Dankzij de ritssluiting kan het overtrek eenvoudig worden verwijderd en op 30°C in de wasmachine worden gewassen. En maak je geen zorgen over zichtbaar vuil – de gevlekte kleur camoufleert het allemaal.
 • Voordeel 4: Het ontwerp van Praknu’s tochtwering vereist geen lijm of boren. Je kan het eenvoudig onder de deur door trekken en vastknopen. Het blijft altijd op zijn plaats, zelfs bij het openen en sluiten van de deur.
 • Voordeel 5: De Praknu tochtstopper is extreem duurzaam dankzij de slijtvaste stof en heeft een mooi extraatje: een aangenaaide lus waar je de luchtstop aan kan hangen om ruimte te besparen.
 • nadeel 1: Hoewel het product je huis warm en comfortabel kan houden, lijkt het er niet op dat het ook een waterwerende functie heeft. Dit kan een probleem zijn als er water onder je deur door komt, bijvoorbeeld tijdens zware regenval.
 • nadeel 2: Het product belooft energie te besparen door het verminderen van de wind die door deuren en ramen komt. Dit heeft echter weinig effect als de rest van je isolatie niet optimaal is. Dit product lost dus niet al je isolatieproblemen op.
 • nadeel 3: De hoes van de tochtstopper kan in de machine gewassen worden, maar het is onduidelijk of de vulling van het product ook gewassen kan worden. Dit kan leiden tot hygiëneproblemen op de lange termijn als de vulling vuil wordt of geurtjes opneemt.
 • nadeel 4: De installatiemethode van het product – het vastknopen onder de deur – kan voor sommige mensen lastig zijn. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om de riemen goed vast te knopen, of de riemen kunnen losraken en moeten worden aangepast.
 • nadeel 5: Hoewel het product duurzaam is gemaakt, is het onduidelijk hoe goed het bestand is tegen bijvoorbeeld huisdieren die er aan kunnen krabben of kauwen. Het zou kunnen dat de tochtstopper ondanks zijn stevige constructie snel beschadigd raakt in huizen met huisdieren.

Onze favoriet #9

Lyvanas Tochtstopper

Lyvanas Tochtstopper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tochtstopper van het merk LYVANAS is een ideaal cadeau voor energiebesparing. Gemaakt van neopreen, past deze flexibele tochtstopper zich aan iedere deur aan en blijft goed op zijn plaats zonder weg te glijden. Hij glijdt moeiteloos over elke vloer zonder haken of strikken en overtreft traditionele dubbele tochtdeurstopper dankzij de doorlopende, ondoorzichtige neopreen hoes. Niet alleen stopt hij tocht, kou, geuren, lawaai, en ongedierte, maar hij heeft ook een wasmachinebestendige neopreen hoes – een groot voordeel ten opzichte van PVC en kunstlederen stofvangers. Bovendien is hij in te korten tot 90 cm en perfect voor alle deurdiktes van 35-50 mm. Als je niet 100% tevreden bent met je LYVANAS tochtstopper, krijg je je geld terug.

 • Voordeel 1: De LYVANAS tochtstopper is gemaakt van neopreen, wat betekent dat het flexibel is en nauw aansluit. Dit materiaal voorkomt ook dat de rol glijdt, waardoor je ervan uit kunt gaan dat het goed op zijn plek blijft.
 • Voordeel 2: Deze tochtstopper is eenvoudig en veilig in gebruik. Het glijdt geruisloos over elke vloer zonder haken of strikken en met de neopreen hoes is er geen onooglijke opening in het midden, waardoor het superieur is aan de klassieke dubbele tochtdeurstopper.
 • Voordeel 3: De LYVANAS tochtstopper is niet alleen effectief tegen tocht, kou, geuren, lawaai en ongedierte, maar de neopreenhoes is ook wasmachinebestendig. Dit maakt het een betere keuze dan de tochtvangers gemaakt van PVC of kunstleer.
 • Voordeel 4: Deze tochtstopper is extra veilig en flexibel doordat het universeel in te korten is tot 90 cm. Dankzij het elastische neopreen is het perfect voor deuren zonder drempel met een dikte van 35-50 mm, wat deze tochtstopper de ideale oplossing maakt voor elk huis.
 • Voordeel 5: LYVANAS is zeer overtuigd van de kwaliteit van hun product. Dit is naar voren gekomen doordat ze als testwinnaar naar voren zijn gekomen bij 1A-tests.de, wat toch een extra stukje vertrouwen geeft in de kwaliteit en effectiviteit van de tochtstopper.
 • Nadeel 1: Hoewel deze tochtstopper flexibel is en nauw contact houdt dankzij het neopreen, kan dit verwarrend zijn voor mensen die geen ervaring hebben met dit soort producten. Het kan zijn dat je even moet uitvogelen hoe je deze het beste kunt gebruiken.
 • Nadeel 2: Het glijdt geruisloos over elke vloer zonder haken of strikken. Dit kan echter nadelig zijn als je een onregelmatige vloer hebt, waar het mogelijk zou kunnen bewegen of verschuiven.
 • Nadeel 3: Hoewel het wasmachinebestendig is, wordt er niet vermeld dat het drogerbestendig is. Je moet dus mogelijk extra tijd en ruimte inplannen om het op een natuurlijke manier te laten drogen.
 • Nadeel 4: Het is in te korten tot 90 cm en bedoeld voor deuren zonder drempel met een deurdikte van 35-50 mm. Dit geeft aan dat als je een dikkere deur of een deur met een drempel hebt, deze tochtstopper mogelijk niet geschikt is voor je behoeften.
 • Nadeel 5: Hoewel ze overtuigd zijn van hun product, wordt er geen informatie gegeven over hoe gemakkelijk het is om terug te sturen als het niet aan jouw behoeften voldoet. Dit kan wat onzekerheid met zich meebrengen bij de aanschaf.

Onze favoriet #10

Xianglongy Tochtstopper

Xianglongy Tochtstopper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De XIANGLONGY Tochtstopper is een uiterst nuttig jaar-rond hulpmiddel voor jouw deuren. Het voorkomt niet alleen het binnendringen van koude wind in de winter, maar maakt je huis in de zomer ook comfortabeler door muggen, kakkerlakken, lawaai en licht uit deursleuven tegen te houden. Gemaakt van EPE schuim met een leren bovenlaag, biedt het effectieve geluidsisolatie en afdichting, terwijl het ook duurzaam en slijtvast is. Het is eenvoudig te installeren; meet gewoon je deurlengte, plaats het schuim in de leren huls en knip het op maat. Met een lengte van 96 cm, past het perfect bij vrijwel alle deuren. Het heeft bovendien een hoge belastbaarheid dankzij het hoog elastische EPE-schuim, dat de tussendeur mooi afsluit en geschikt is voor gladde oppervlakken zoals houten vloeren en tegels.

 • Voordeel 1: De Tochtstopper merk XIANGLONGY is het hele jaar door bruikbaar. In de winter houdt het de koude wind buiten en in de zomer helpt het om je huis warmer te maken. Het voorkomt ook ongewenste ongenode gasten zoals muggen en kakkerlakken en het komt tussenbeide om lawaai en licht uit de deursleuven te houden.
 • Voordeel 2: Het is gemaakt van geselecteerd EPE-schuim en leer. Dat betekent dat het naast functies als wind-, ongediertebestrijding en geluidsisolatie, ook duurzaam is en bestand tegen slijtage.
 • Voordeel 3: Dit product is makkelijk te installeren. Meet de lengte van je deur, plaats het cilindrische schuim in de leren buis en knip het op maat. Met een lengte van 96 cm is het geschikt voor de meeste deuren.
 • Voordeel 4: Het EPE-schuim in de tochtstopper heeft een hoge elasticiteit waardoor het zich perfect aanpast aan je vloer en efficiënt verzegelt. Dit voorkomt niet alleen het binnendringen van koude wind, kakkerlakken, lawaai en deurlicht, maar is ook geschikt voor gladde oppervlakken zoals houten vloeren en tegels.
 • Voordeel 5: De tochtstopper is perfect compatibel met alle deuren met een lengte van minder dan 96 cm en een hoogte van minder dan 2,5 cm tussen de deurvloer en de vloer.
 • Nadeel 1: De XIANGLONGY Tochtstopper is mogelijk niet geschikt voor alle deuren, aangezien hij ontworpen is voor deuren die een lengte hebben van minder dan 96 cm en een hoogte van minder dan 2,5 cm tussen de deurvloer en de vloer. Als je een deur hebt die deze specificaties overschrijdt, dan wordt deze tochtstopper niet aangeraden.
 • Nadeel 2: Hoewel het EPE-schuim van hoge kwaliteit is en zeer efficiënt is in geluidsisolatie en afdichting, moet je er rekening mee houden dat het mogelijk niet even effectief zal zijn op andere soorten vloeren, zoals tapijt of ruwe oppervlakken. Het product wordt aanbevolen voor gladde oppervlakken zoals houten vloeren en tegels.
 • Nadeel 3: Om de tochtstopper te installeren, moet je hem eerst op maat snijden. Dit betekent dat het wat werk en precisie vereist om de beste resultaten te verkrijgen. Het is geen ‘one-size-fits-all’ oplossing en kan wat knutselwerk vereisen.
 • Nadeel 4: Hoewel de buitenkant van de tochtstopper robuust en duurzaam is, met een bovenmateriaal van leer dat bestand is tegen wrijving, krijgt het deel dat tegen de deur en de vloer aanligt mogelijk regelmatige slijtage te verduren. Dit kan van invloed zijn op de levensduur van het product.
 • Nadeel 5: Tot slot, ondanks dat de tochtstopper een brede reeks aan problemen oplost, van het voorkomen van tocht tot het blokkeren van insecten, licht en lawaai, is er niets in de productbeschrijving dat aangeeft dat het ook effectief is tegen waterinfiltratie. Als je huis gevoelig is voor overstromingen of binnendringend water, biedt de XIANGLONGY Tochtstopper mogelijk niet de bescherming die je nodig hebt.

In conclusie, tochtstoppers zijn onmisbare instrumenten voor elk huis, vooral tijdens koude seizoenen. Of je nu kiest voor de efficiëntie van de deur-draft blockers of de veelzijdigheid van de venster-tochtstoppers, in deze top 10 vind je een breed assortiment van de beste tochtstoppers op de markt. Gebaseerd op onze tests, deze producten scoren het hoogst op kwaliteit, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Zij zullen niet alleen je huis warmer houden, maar ook helpen bij het besparen op je energierekening. Investeren in een van deze top tien tochtstoppers is een stap naar een comfortabeler en energie-efficiënter huis.

Inhoudsopgave