a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Toiletborstel: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 toiletborstels volgens ons nieuwe onderzoek, om zo jouw schoonmaakroutine te optimaliseren.

Unser Favorit: Sosayet Toiletborstel

Sosayet Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Eweima Toiletborstel

Eweima Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Erreke Toiletborstel

Erreke Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Tatay Toiletborstel

Tatay Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Asobeage Toiletborstel

Asobeage Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Bvl Toiletborstel

Bvl Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Valschen Toiletborstel

Valschen Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Smyidel Toiletborstel

Smyidel Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Wenko Toiletborstel

Wenko Toiletborstel
★★★★★

Unser Favorit: Wenko Toiletborstel

Wenko Toiletborstel
★★★★★

Ben jij op zoek naar de beste toiletborstel voor jouw badkamer? Of je nu een strakke, moderne stijl wenst of een meer traditioneel, rustiek ontwerp, onze lijst van de top 10 toiletborstels zal je zeker helpen de perfecte match te vinden. We hebben grondig onderzoek gedaan naar verschillende producten en deze uitvoerig getest om je de meest betrouwbare suggesties te bieden. Van duurzaamheid tot design, en van efficiëntie tot gebruiksgemak, elk aspect werd geanalyseerd. Dus leun achterover, relax en ontdek de beste toiletborstels die momenteel op de markt zijn.

Een toiletborstel is een huishoudelijk hulpmiddel dat je gebruikt om je toilet schoon te houden. Het heeft een lange steel met aan het uiteinde een harde borstelkop die bedoeld is om aanslag en vuil in de wc-pot te schrobben. Meestal komt het met een houder om de borstel hygiënisch in te bewaren als je hem niet gebruikt. Het is een onmisbaar item voor de hygiëne en netheid van je toilet.

Check Uit

Onze favoriet #1

Sosayet Toiletborstel

Sosayet Toiletborstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Sosayet Toiletborstel is een duurzaam reinigingshulpmiddel met een siliconen borstelkop, die flexibel genoeg is om zich aan te passen aan elke hoek van je toilet, waardoor het reinigen van kleine ruimtes en dode hoeken moeiteloos verloopt. Het TPR-materiaal van de borstelkop is veilig voor je toilet en slijt niet. De toiletborstel komt met een ademende houderbasis om snelle verdamping en het voorkomen van schimmels en nare geuren te verzekeren. Een toegevoegd gemak is de antislip- en lichtgewicht handgreep, die het schoonmaken vergemakkelijkt. Je kunt de toiletborstelhouder zowel op de grond plaatsen als aan de muur monteren zonder te boren, een veelzijdige oplossing voor elke badkamer.

 • Voordeel 1: De Sosayet toiletborstel heeft een siliconen borstelkop gemaakt van TPR-materiaal. Dit materiaal beschadigt jouw toilet niet en is in staat alle vuil op te nemen. De borstel blijft altijd in zijn oorspronkelijke vorm en garandeert daardoor een perfecte reiniging.
 • Voordeel 2: De siliconen borstelkop is flexibel en zacht, waardoor hij zich gemakkelijk kan aanpassen aan de hoeken van jouw toiletpot. Zelfs de meest onbereikbare plekken kunnen effectief worden gereinigd.
 • Voordeel 3: De Sosayet toiletborstel is uitgerust met een ademende houderbasis met verborgen ventilatieopeningen. Deze ventilatie zorgt ervoor dat de borstel snel droogt na gebruik, waardoor schimmelvorming en onaangename geuren worden voorkomen.
 • Voordeel 4: Met de comfortabele, antislip handgreep van de Sosayet toiletborstel, wordt schoonmaken een stuk gemakkelijker. De handgreep is lichtgewicht, waardoor het reinigen van jouw toilet met minimale inspanning kan worden gedaan.
 • Voordeel 5: De Sosayet toiletborstelhouder is ontworpen voor zowel wandmontage als staande opstelling. Je kunt naar eigen voorkeur beslissen of je hem aan de muur wilt bevestigen of gewoon op de grond wilt zetten zonder dat er geboord hoeft te worden.
 • Nadeel 1: Hoewel de siliconen borstelkop zacht genoeg is, kan hij niet de diepte bereiken van hardnekkig vuil dat zich in de toiletpot verzamelt. Dit zou kunnen resulteren in een toilet dat niet zo schoon is als je zou willen.
 • Nadeel 2: De borstel heeft verborgen ventilatieopeningen in de houderbasis die het water laten verdampen, maar dit betekent ook dat er altijd vocht in de basis is. Hoewel het antibacterieel is, kan dit nog steeds een broedplaats voor bacteriën zijn.
 • Nadeel 3: De antislip handgreep kan het vasthouden vergemakkelijken, maar voor mensen met beperkte handkracht kan het nog steeds moeilijk zijn om een goede grip te krijgen en de kracht die nodig is om goed te reinigen, op te brengen.
 • Nadeel 4: De borstel kan aan de muur worden bevestigd zonder te boren, maar als je toch wilt boren om er zeker van te zijn dat hij stevig vastzit, of als je de borstel op de grond wilt zetten, heb je die flexibiliteit niet. Dit kan een beperking zijn, afhankelijk van je badkamerinrichting.
 • Nadeel 5: Hoewel de borstelkop zelf nooit zou slijten of van vorm zou veranderen, is het niet duidelijk of de rest van het product dezelfde duurzaamheid heeft. Het is mogelijk dat andere onderdelen van het product, zoals de handgreep of de houder, op de lange termijn slijtage kunnen vertonen.

Onze favoriet #2

Eweima Toiletborstel

Eweima Toiletborstel

Waarom we het gekozen hebben

De EWEIMA toiletborstel is een duurzaam en efficiënt schoonmaakartikel voor je toilet. De borstelkop is gemaakt van hoge kwaliteit TPR siliconen, die zacht, flexibel en dicht zijn, en de glazuur van het toilet niet beschadigen. De verlengde handgreep met antislip ontwerp zorgt voor comfort en gemak tijdens het schoonmaken. Een uniek kenmerk van deze borstel is het sneldrogende apparaatontwerp met verborgen ventilatieopeningen, wat voorkomt dat er een nare geur ontstaat en schimmelvorming tegengaat. Het biedt grondige reiniging met zijn dichte haren, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Bovendien kun je de borstel aan de muur hangen of op de grond plaatsen, afhankelijk van je voorkeur. Kortom, de EWEIMA toiletborstel belooft een hygiënische, gemakkelijke en effectieve reiniging voor je toilet.

 • Voordeel 1: Hoge kwaliteit TPR siliconen borstelkop – De toiletborstelkop is gemaakt van TPR-materiaal, dat zacht, flexibel, stevig en dicht is. Deze borstel zal het glazuur van je toilet niet beschadigen en neemt geen vuil op. Zelfs na langdurig gebruik verliest de toiletborstel zijn vorm niet.
 • Voordeel 2: Antislip en comfortabel handvat – De verlengde handgreep van de toiletborstel heeft een antislip ontwerp en ligt comfortabel in je hand. Het ergonomische ontwerp zorgt voor perfecte reinigingsresultaten en maakt het schoonmaken gemakkelijker en leuker.
 • Voordeel 3: Sneldrogend apparaatontwerp – De binnenkant van de stevige siliconen toiletborstel voor wandmontage is uitgerust met een zwevende afvoer. De verborgen ventilatieopeningen zorgen ervoor dat het water op de borstel sneller verdampt. Hierdoor zal de borstel nooit beschimmelen of een slechte geur afgeven, wat je badkamer schoon en fris houdt.
 • Voordeel 4: Grondige diepe reiniging – De siliconen toiletborstel heeft dichte haren die goed afvegen en hard genoeg naar beneden drukken om hardnekkige vlekken onder de rand en op andere moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen. Met deze borstel bereik je de beste reinigingsresultaten in één handeling.
 • Voordeel 5: Wandmontage en standaard – De siliconen toiletborstel kan aan de muur worden gehangen zonder gaten te hoeven boren, wat ruimte bespaart. Daarnaast kun je de toiletborstel ook gewoon naast het toilet op de grond plaatsen. Het moderne en tijdloze ontwerp van deze borstel verrijkt je badkamer.
 • Nadeel 1: Ondanks de hoge kwaliteit TPR siliconen borstelkop, wordt er niet specifiek gesproken over de duurzaamheid van de borstelkop zelf. Wat gebeurt er als deze verslijt of beschadigd raakt?
 • Nadeel 2: Hoewel het antislip en comfortabel handvat een toegevoegde bonus is, kan het ontwerp voor sommige mensen niet comfortabel genoeg zijn, afhankelijk van hun handgrootte of gripvoorkeur.
 • Nadeel 3: Het sneldrogende apparaatontwerp belooft een snelle verdamping om schimmel en slechte geuren te voorkomen, maar er is geen garantie dat het water altijd snel genoeg zal verdampen om dit te vermijden, vooral in vochtige badkamers.
 • Nadeel 4: Terwijl de siliconen toiletborstel diepe reinigingsvermogens belooft, bestaat er een risico dat hij te zacht is voor uitzonderlijk hardnekkige vlekken. De effectiviteit kan variëren afhankelijk van de staat van jouw toilet.
 • Nadeel 5: De mogelijkheid om de toiletborstel aan de muur te bevestigen is handig, maar dit zal voor problemen zorgen als jouw badkamermuren niet geschikt zijn voor een dergelijke bevestiging, ondanks dat het product claimt geen gaten nodig te hebben. Ook de mogelijkheid om het gewoon naast het toilet te plaatsen kan problematisch zijn als je weinig ruimte hebt.

Onze favoriet #3

Erreke Toiletborstel

Erreke Toiletborstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Erreke toiletborstel is een innovatief schoonmaakproduct, ontworpen om moeilijk te bereiken plaatsen in je toilet moeiteloos schoon te maken. Dankzij de flexibiliteit en vorm van de borstel kun je zowel de binnenkant van de bodem als de buitenrand van het toilet reinigen. Het product kan zowel op de vloer geplaatst als aan de muur bevestigd worden, zonder te boren of te schroeven, dankzij de meegeleverde lijm. Na gebruik kun je de borstel eenvoudig schoonmaken omdat de borstelharen geen vuil, haren of toiletpapier vasthouden. De houder is ontworpen voor optimale ventilatie waardoor water snel verdampt, waarmee slechte geuren worden voorkomen. Bovendien is de borstel gemaakt van duurzaam SS410 roestvrij staal en TPR materiaal, voor een effectieve weerstand en een langere levensduur.

 • Voordeel 1: De Toiletborstel van het merk Tatay heeft praktische afmetingen van 12 x 12 x 38 cm, waardoor deze in bijna elke hoek of spleet in je toilet kan komen. Dit betekent dat je grondig kunt schoonmaken zonder ernaar te moeten reiken met je handen.
 • Voordeel 2: De handgreep van deze borstel is gemaakt van veilig en niet-giftig polypropyleen kunststof. Dit zorgt ervoor dat je het product met een gerust hart kunt gebruiken voor jou en je familie.
 • Voordeel 3: Het ergonomische ontwerp van de handgreep zorgt voor comfort en gemak tijdens het gebruik. Het kan namelijk gemakkelijk worden vastgehouden en manoeuvreren wordt een fluitje van een cent.
 • Voordeel 4: Het lange handvat helpt vuil te voorkomen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het besmetten van je handen tijdens het reinigen van het toilet.
 • Voordeel 5: Niet te vergeten, deze toiletborstel is BPA-vrij van polypropyleen, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Dus terwijl je zorgt voor de netheid van je toilet, draag je ook bij aan de zorg voor onze planeet.
 • Nadeel 1: De beschrijving geeft aan dat de borstel handvatten van polypropyleen kunststof zijn, wat suggereert dat ze mogelijk niet zo duurzaam zijn als die van roestvrij staal of andere sterkere materialen. Dit betekent dat het handvat kan breken of beschadigen na verloop van tijd door regelmatig gebruik.
 • Nadeel 2: Het product is ‘standaard’ ontworpen en zou in staat moeten zijn om bijna alle soorten toiletten te bereiken. Dit betekent misschien echter dat het niet ideaal is voor toiletten die geen standaardontwerp hebben en dus niet efficiënt kan reinigen in die situaties.
 • Nadeel 3: Ondanks dat er wordt vermeld dat de borstel BPA-vrij is, wordt er niet aangegeven of er andere mogelijk schadelijke stoffen bij de productie zijn gebruikt. Dit kan een probleem zijn voor mensen die bezorgd zijn over het milieu en de chemische veiligheid van huishoudelijke artikelen.
 • Nadeel 4: Hoewel de handgreep als ‘comfortabel en ergonomisch’ wordt beschreven, garandeert dit niet dat het de voorkeuren en het comfort van elke individuele gebruiker zal passen. Wat comfortabel is voor de ene persoon, is dat misschien niet voor de ander.
 • Nadeel 5: Er wordt niets gezegd over de kwaliteit van de borstelharen van de toiletborstel. Als ze te stijf zijn, kunnen ze het porselein van het toilet beschadigen, maar als de borstelharen te zacht zijn, kunnen ze moeite hebben met het effectief verwijderen van hardnekkig vuil.

Onze favoriet #4

Tatay Toiletborstel

Tatay Toiletborstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Toiletborstel van het merk Tatay is een praktisch vormgegeven hulpmiddel voor jouw sanitaire hygiëne. Met afmetingen van 12 x 12 x 38 cm is het ontworpen om bijna elke toiletpot gemakkelijk te bereiken en grondig te reinigen, inclusief de lastig te bereiken blinde vlekken. De borstel beschikt over een langwerpige, ergonomisch ontworpen handgreep, vervaardigd uit veilig en niet-giftig polypropyleen kunststof, wat het vasthouden comfortabel maakt en ongewenst vuil op je handen voorkomt. Bovendien is deze toiletborstel BPA-vrij en wordt geleverd met het garantiezegel van Tatay, een merk vervaardigd in Spanje.

 • Voordeel 1: De Toiletborstel van het merk Tatay heeft praktische afmetingen van 12 x 12 x 38 cm, waardoor deze in bijna elke hoek of spleet in je toilet kan komen. Dit betekent dat je grondig kunt schoonmaken zonder ernaar te moeten reiken met je handen.
 • Voordeel 2: De handgreep van deze borstel is gemaakt van veilig en niet-giftig polypropyleen kunststof. Dit zorgt ervoor dat je het product met een gerust hart kunt gebruiken voor jou en je familie.
 • Voordeel 3: Het ergonomische ontwerp van de handgreep zorgt voor comfort en gemak tijdens het gebruik. Het kan namelijk gemakkelijk worden vastgehouden en manoeuvreren wordt een fluitje van een cent.
 • Voordeel 4: Het lange handvat helpt vuil te voorkomen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het besmetten van je handen tijdens het reinigen van het toilet.
 • Voordeel 5: Niet te vergeten, deze toiletborstel is BPA-vrij van polypropyleen, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Dus terwijl je zorgt voor de netheid van je toilet, draag je ook bij aan de zorg voor onze planeet.
 • Nadeel 1: De beschrijving geeft aan dat de borstel handvatten van polypropyleen kunststof zijn, wat suggereert dat ze mogelijk niet zo duurzaam zijn als die van roestvrij staal of andere sterkere materialen. Dit betekent dat het handvat kan breken of beschadigen na verloop van tijd door regelmatig gebruik.
 • Nadeel 2: Het product is ‘standaard’ ontworpen en zou in staat moeten zijn om bijna alle soorten toiletten te bereiken. Dit betekent misschien echter dat het niet ideaal is voor toiletten die geen standaardontwerp hebben en dus niet efficiënt kan reinigen in die situaties.
 • Nadeel 3: Ondanks dat er wordt vermeld dat de borstel BPA-vrij is, wordt er niet aangegeven of er andere mogelijk schadelijke stoffen bij de productie zijn gebruikt. Dit kan een probleem zijn voor mensen die bezorgd zijn over het milieu en de chemische veiligheid van huishoudelijke artikelen.
 • Nadeel 4: Hoewel de handgreep als ‘comfortabel en ergonomisch’ wordt beschreven, garandeert dit niet dat het de voorkeuren en het comfort van elke individuele gebruiker zal passen. Wat comfortabel is voor de ene persoon, is dat misschien niet voor de ander.
 • Nadeel 5: Er wordt niets gezegd over de kwaliteit van de borstelharen van de toiletborstel. Als ze te stijf zijn, kunnen ze het porselein van het toilet beschadigen, maar als de borstelharen te zacht zijn, kunnen ze moeite hebben met het effectief verwijderen van hardnekkig vuil.

Onze favoriet #5

Asobeage Toiletborstel

Asobeage Toiletborstel

Waarom we het gekozen hebben

De ASOBEAGE toiletborstel is een innovatief reinigingsmiddel met een siliconen borstelkop van TPE-materiaal dat je toilet beschermt en grondig reinigt zonder resten achter te laten. Deze borstel slijt niet en blijft altijd in vorm voor perfecte reiniging. Het unieke ontwerp biedt je snel drogen dankzij de ademende en stabiele houderbasis, en zorgt ervoor dat de basis altijd schoon blijft. Deze efficiënte toiletborstel biedt de beste reinigingsresultaten in één keer, ook onder de toiletrand, en garandeert een lange levensduur. Bovendien biedt de ergonomische borstel een sterke en diepe reiniging tot moeilijk bereikbare gebieden. Je kunt deze borstel zowel monteren aan de muur zonder te boren, als gewoon op de grond zetten.

 • Voordeel 1: De Toiletborstel van ASOBEAGE heeft een siliconen borstelkop gemaakt van TPE-materiaal. Dit betekent dat de borstel je toilet niet beschadigt en vuil effectief opneemt zonder te slijten of van vorm te veranderen. Dit garandeert een perfecte reiniging.
 • Voordeel 2: Dankzij de stabiele en ademende houderbasis droogt de Toiletborstel van ASOBEAGE snel. Dit is goed voor de ventilatie en helpt de basis schoon te houden, wat een algehele betere hygiëne oplevert.
 • Voordeel 3: Deze toiletborstel reinigt efficiënt. Met slechts één keer poetsen levert het de beste reinigingsresultaten. Dit betekent dat de borstel ook grondige reiniging onder de toiletrand biedt zonder resten achter te laten.
 • Voordeel 4: De Toiletborstel van ASOBEAGE is professioneel ontworpen met ergonomie in gedachten. Het biedt een sterke, diep effectieve reiniging van de afvoer tot onder de rand, zodat je moeilijk bereikbare gebieden met uitstekende reinigingsresultaten kunt bereiken.
 • Voordeel 5: De toiletborstel geeft je flexibiliteit in installatie. Je kunt ervoor kiezen om hem aan de muur te hangen zonder te boren, of je kunt hem gewoon op de grond zetten. Ongeacht je keuze, past de borstel naadloos in je badkamer.
 • nadeel 1: Hoewel de borstelkop van siliconen is, die over het algemeen niet het toilet beschadigt, moet je wel voorzichtig zijn. Te hard schrobben kan mogelijk tot beschadigingen leiden, ondanks dat het TPE-materiaal is.
 • nadeel 2: De ASOBEAGE Toiletborstel maakt gebruik van een stabiele en ademende houderbasis voor drogen en ventilatie. Het risico bestaat echter dat er druppels op de grond kunnen vallen tijdens de overdracht van het toilet naar de basis.
 • nadeel 3: Ondanks de claim van efficiëntie, kan er toch een scenario zijn waarin de borstel niet alle resten verwijdert in één keer. Dit dwingt je om het proces een paar keer te herhalen wat extra moeite en tijd kost.
 • nadeel 4: De ‘diepe, effectieve reiniging’ beloofd door de producent kan weliswaar aantrekkelijk klinken, echter er is geen garantie dat de borstel altijd in de kleinste hoekjes en spleten van het toilet kan komen.
 • nadeel 5: Zelfs al kan het zowel opgehangen als op de grond worden geplaatst, het niet nodig hebben van boren om het op te hangen kan juist als nadeel worden gezien. Het kan immers, zonder stevige bevestiging, gemakkelijk van de muur vallen.

Onze favoriet #6

Bvl Toiletborstel

Bvl Toiletborstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BVL toiletborstel is een duurzaam, stabiel en doordacht ontworpen product, perfect voor je badkamer. Het handvat en het vat zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig aluminium, dat niet zal roesten, zelfs niet in een vochtige omgeving, en stabieler staat dan standaard plastic modellen. De toiletborstel is voorzien van een spatwaterdichte hoes en een lange handgreep om je handen schoon te houden, terwijl de afgesloten borstel en houder geurtjes en bacteriën tegenhouden na gebruik. Het wordt geleverd met twee verschillende borstelkoppen – één van flexibele siliconen en één van praktisch nylon, beide ontworpen om vlekken te verwijderen zonder het oppervlak te krassen. Het eenvoudig, kubusvormig ontwerp blendt naadloos in bij moderne en minimalistische interieurstijlen en neemt niet te veel ruimte in beslag. En maak je geen zorgen over de kwaliteit – jouw aankoop wordt zorgvuldig gecontroleerd en veilig verpakt, met een garantie voor het geval je problemen ondervindt bij ontvangst.

 • Voordeel 1: Duurzaamheid en stabiliteit zijn gegarandeerd met de BVL toiletborstel. Hij wordt gemaakt van hoogwaardig aluminiummateriaal waardoor hij niet roest en zelfs in natte omgevingen niet oxideert. Hij is ook stabieler dan de gebruikelijke plastic houder, wat een prettige reinigingservaring oplevert.
 • Voordeel 2: De hygiëne van de BVL toiletborstel is prima geregeld. Met de spatwaterdichte hoes en lange handgreep worden je handen tegen vuil en schoonmaakmiddel beschermd. Bovendien voorkomen de verzegelde borstel en houder na gebruik de verspreiding van geurtjes en bacteriën in de badkamer.
 • Voordeel 3: De BVL toiletborstel komt met twee soorten borstelkoppen, die elk hun eigen voordelen hebben. De ene is gemaakt van flexibel en sterk siliconen, en de andere van zuinig en praktisch nylon. Beide zijn geweldig voor het verwijderen van vlekken zonder het geglazuurde oppervlak te krassen, en ze zijn ideaal voor het grondig reinigen van de ruimte onder de toiletring en moeilijk bereikbare hoekjes.
 • Voordeel 4: Het esthetische ontwerp van de BVL toiletborstel zal opvallen in je badkamer. Dankzij het eenvoudige en kubusvormige ontwerp, neemt hij niet te veel ruimte in en past hij uitstekend bij moderne, minimalistische en licht luxueuze decoratiestijlen. Dit draagt bij aan een opgeruimder en schoner huis.
 • Voordeel 5: De BVL toiletborstel biedt een zorgeloze aankoop. Er wordt zorgvuldig gecontroleerd door QC personeel en hij wordt in een stevige verpakking verstuurd. Mocht je een kwaliteitsprobleem hebben wanneer je hem ontvangt, dan hoef je niet te aarzelen om contact op te nemen.
 • Nadeel 1: Hoewel het merk BVL een duurzame en stabiele constructie belooft, betekent dit ook dat de toiletborstel mogelijk zwaarder is dan die van kunststof. Dit kan het minder handig maken om te hanteren, vooral voor mensen met minder kracht in hun armen of handen.

  Nadeel 2: De borstel wordt geleverd met twee verschillende soorten borstelkoppen – een van siliconen en een van nylon. Hoewel dit de potentie heeft om nuttig te zijn, kan het constant veranderen van de borstelkoppen frustrerend en tijdrovend zijn.

 • Nadeel 3: Het spatwaterdichte ontwerp is nuttig voor het schoonhouden van je handen, maar als de hoes beschadigd raakt of slijt, verlies je deze bescherming.
 • Nadeel 4: Het eenvoudige en kubusvormige ontwerp van de BVL toiletborstel zal misschien niet bij elke badkamerstijl passen. Hoewel het minimalistisch is, heeft niet iedereen dezelfde smaak of voorkeur als het gaat om inrichting en ontwerp.
 • Nadeel 5: BVL beweert dat de borstel vlekken goed verwijdert zonder krassen op het geglazuurde oppervlak. Echter, afhankelijk van de hardheid van het water in jouw regio, kan nylon toch krassen veroorzaken op kwetsbare oppervlakken.

Onze favoriet #7

Valschen Toiletborstel

Valschen Toiletborstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Valschen toiletborstel is een kwaliteitsvol product ontworpen met jouw gemak in gedachten. De borstelkoppen hebben een diameter van 8 cm, ideaal om te controleren of ze in je houder passen. Ze zijn vervaardigd uit water en roest-resistent roestvrij staal, met een lengte van 28 cm voor zowel de stelen als de borstelkoppen die gemakkelijk handmatig kunnen worden verbonden. Aangenaam is het gebruik van elastisch en zacht TPR-materiaal voor de borstelkoppen, wat zorgt voor een flexibele borstel die zacht is op je toiletoppervlak. Plus, met de borstelharen direct verbonden met de borstel, hoef je je geen zorgen te maken over uitvallende borstelharen. Een set bevat 2 borstelkoppen en 2 stelen.

 • Voordeel 1: De borstelkoppen van de Valschen toiletborstel hebben een diameter van 8 cm. Dit betekent dat ze compact genoeg zijn voor de meeste borstelhouders, mits je deze vooraf hebt gemeten.
 • Voordeel 2: De stelen van de toiletborstels zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn 28 cm lang. Dit zorgt voor een duurzaam en water- en roestbestendig product dat lang meegaat.
 • Voordeel 3: Bij je aankoop krijg je twee borstelkoppen en twee stelen, die je gemakkelijk met de hand aan elkaar kunt bevestigen. Hierdoor ben je van extra materiaal verzekerd voor een langere termijn.
 • Voordeel 4: De borstelkoppen zijn gemaakt van zacht en elastisch TPR-materiaal. Dit maakt de borstels zeer flexibel, wat handig is bij het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken, en zorgt ervoor dat het oppervlak van je toilet wordt ontzien.
 • Voordeel 5: De borstelharen zijn direct verbonden met de borstel en niet opgestoken. Dit helpt effectief het uitvallen van borstelharen te voorkomen, waardoor je minder snel nood hebt aan vervangingen en je borstel langer meegaat.
 • Nadeel 1: De diameter van de borstelkoppen bedraagt 8 cm. Dit betekent dat je vóór de aankoop moet controleren of je borstelhouder groot genoeg is. Als je geen zin hebt in extra meetwerk, kan dit ontmoedigend zijn.
 • Nadeel 2: Het kan zijn dat de stelen van 28 cm voor sommige toiletten te kort zijn, vooral als je een dieper toiletbak hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de borstelkoppen zijn gemaakt van zacht en flexibel TPR-materiaal, kan dit soms een nadeel zijn. Het kan moeilijk zijn om hardnekkige vlekken te verwijderen als de borstel niet voldoende stijf is.
 • Nadeel 4: De borstelkoppen en de stelen zijn losse onderdelen die met de hand moeten worden samengevoegd. Dit kan een extra, onnodige stap zijn en verhoogt de kans dat onderdelen verloren gaan of verkeerd worden geïnstalleerd.
 • Nadeel 5: Terwijl de vaste haren het uitvallen kunnen voorkomen, zou dit ook kunnen betekenen dat de haren minder effectief zijn in het bereiken van hoeken en spleten in het toilet, wat een volledige reiniging zou kunnen belemmeren.

Onze favoriet #8

Smyidel Toiletborstel

Smyidel Toiletborstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De toiletborstel van het merk Smyidel is een efficiënt reinigingshulpmiddel. Deze siliconen toiletborstel maakt je toilet grondig schoon, zonder krassen te maken dankzij de zachte TPR-borstelharen. Het rubber materiaal is ontworpen voor diepe en effectieve reiniging, zelfs in de lastig bereikbare hoeken en onder de rand. De borstelkop is wasbaar en droogt snel, een eigenschap die versterkt wordt door het unieke ontwerp van de houder. De houder heeft een rond zwaartepunt, waardoor omvallen of morsen wordt voorkomen en hij sneller droogt. Je hoeft je geen zorgen te maken over een slechte geur, want de houder is ontworpen om geventileerd en fris te blijven. Bovendien blijft de borstel dankzij het duurzaam materiaal in vorm, zonder te verslijten of zich buigen. Kortom, deze Smyidel toiletborstel zorgt voor een perfecte en zorgeloze reiniging.

 • Voordeel 1: De Smyidel toiletborstel is zacht voor je toilet – gemaakt met siliconen, PP en TPR materiaal, het garandeert dat er geen krassen worden gemaakt tijdens het schoonmaken.
 • Voordeel 2: De borstel is ontworpen voor een diepe en effectieve reiniging. Dankzij het rubbere materiaal past het goed, veegt het goed af en komt het zelfs in de moeilijkst bereikbare hoeken en gaten.
 • Voordeel 3: Je hoeft je geen zorgen te maken over de levensduur van deze borstel. De zachte borstelvezels slijten niet en veranderen nooit van vorm, en er is geen metaal in het product dat kan roesten of buigen.
 • Voordeel 4: De borstelkop van de Smyidel toiletreiniger is wasbaar, waardoor je altijd een schone en hygiënische borstel ter beschikking hebt. Bovendien biedt het sneldrogende houderontwerp gemak in het onderhoud.
 • Voordeel 5: Je hoeft je geen zorgen te maken over morsen of onaangename geuren. Door het unieke ronde zwaartepuntontwerp is de borstelhouder stabiel en valt deze niet om, terwijl het open ontwerp van de houder zorgt voor een snelle droging en voorkomt dat er een slechte geur ontstaat.
 • Nadeel 1: Omdat de Smyidel toiletborstel zachte borstelvezels heeft die een zachte en lichtere aanraking vereisen, kun je misschien niet zo effectief schrobben als je zou willen. Intensief schrobben kan de borstelvezels beschadigen.
 • Nadeel 2: Hoewel de borstelkop wasbaar is, kan het feit dat het van siliconen is gemaakt, betekenen dat het na verloop van tijd vlekken of verkleuring oploopt. Dit kan esthetisch onaangenaam zijn.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat het ontworpen is voor een grondige reiniging, is het mogelijk dat de borstel mogelijk niet alle delen van het toilet kan bereiken, zoals de zeer diepe of geïsoleerde delen. Dit zou de algehele reinigingscapaciteit kunnen beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de houder een uniek rond zwaartepuntontwerp heeft dat omvallen moet voorkomen, kan het in de praktijk mogelijk nog steeds instabiel zijn, afhankelijk van waar het geplaatst is of hoe het wordt gebruikt. Als dit het geval is, kan dit leiden tot morsen, wat tot extra schoonmaakwerk kan leiden.
 • Nadeel 5: Hoewel het ontwerp van het ongesloten ontwerp van de houder bedoeld is om ervoor te zorgen dat het sneller droogt en nooit een slechte geur afgeeft, kan het open design stof of ander vuil aantrekken, waardoor het minder hygiënisch wordt als het niet regelmatig wordt schoongemaakt.

Onze favoriet #9

Wenko Toiletborstel

Wenko Toiletborstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WENKO Toiletborstel is een stijlvolle aanvulling op jouw badkamer dankzij haar elegante design en gouden, gestructureerde keramische oppervlak. Niet alleen is het een aantrekkelijk item, maar het is ook erg handig omdat de open houder de borstel altijd binnen handbereik houdt. De toiletborstel wordt geleverd met een zwarte, verwisselbare borstelkop van Ø 8 cm en een siliconen hoes voor grondige reiniging. Gemaakt van hoogwaardige materialen en handbeschilderd, belooft deze duurzame toiletborstel langdurig gebruik. Bovendien kun je deze perfect combineren met bijpassende badkameraccessoires uit de Rivara serie. Het totale pakket bevat de Rivara Gold toiletborstelhouder met een zwarte toiletborstel, en meet Ø 11,5 x 40 cm.

 • Voordeel 1: Elegant design – De WENKO toiletborstel heeft een aantrekkelijk en modieus design met een gouden, gestructureerd oppervlak dat een opvallend accent in je badkamer of gastentoilet zal zetten.
 • Voordeel 2: Praktisch en handig – De open toiletborstelhouder zorgt ervoor dat de borstel altijd binnen handbereik is. De inbegrepen toiletborstel heeft een verwisselbare borstelkop en een siliconen afdekking voor een grondige reiniging.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige kwaliteit – De WENKO toiletborstel is gemaakt van duurzaam, hoogwaardig keramiek en met de hand beschilderd, waardoor het een langdurige en betrouwbare keuze is.
 • Voordeel 4: Mix en match mogelijkheden – Deze toiletborstel kan worden gecombineerd met andere badkameraccessoires uit de Rivara-serie, zoals een tandenborstelbeker, zeepbakje of zeepdispenser, voor een volledig gecoördineerde look.
 • Voordeel 5: Compleet pakket – Bij de toiletborstelhouder wordt ook een zwarte toiletborstel meegeleverd, voor een complete en stijlvolle badkamerinrichting.
 • Nadeel 1: Hoewel het gouden, gestructureerde ontwerp van de WENKO toiletborstelhouder zeker een opvallende aanvulling op je badkamer of gastentoilet is, kan het ook te extravagant zijn voor sommige smaken. Het is misschien niet de ideale keuze als je voorkeur uitgaat naar een meer subtiele of minimalistische inrichting.
 • Nadeel 2: De open ontwerp van de toiletborstelhouder kan een nadeel zijn als het gaat om hygiëne. Het biedt misschien gemakkelijke toegang tot de toiletborstel, maar tegelijkertijd stelt het de borstel bloot aan de lucht en alles wat daar in drijft, wat niet ideaal is voor het onderhouden van een schone, kiemvrije badkamer.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de toiletborstelhouder gemaakt is van hoogwaardig keramiek, is het materiaal ook breekbaar. Als de houder op de grond valt, loopt deze een hoge kans op schade of breuk.
 • Nadeel 4: De toiletborstel wordt geleverd met een zwarte, verwisselbare borstelkop van 8 cm diameter. Hoewel dit voor sommige toiletten voldoende kan zijn, zullen anderen merken dat de grootte van de borstelkop geen grondige reiniging biedt, vooral in de moeilijk bereikbare gebieden.
 • Nadeel 5: Volgens de productbeschrijving kan de toiletborstelhouder worden gecombineerd met andere badkameraccessoires uit de Rivara-serie. Hoewel dit interessant kan zijn voor sommige gebruikers, kan het anderen beperken die liever hun eigen unieke mix van accessoires en decor willen hebben.

Onze favoriet #10

Wenko Toiletborstel

Wenko Toiletborstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WENKO Toiletborstel is een hygiënisch hulpmiddel voor jouw toilet dankzij het gebruik van siliconen met anti-aanbakwerking. Uniek aan deze borstel is dat hij zelfreinigend is, waardoor alle resten eenvoudig weggespoeld worden tijdens het gebruik. De borstel is voorzien van een roestvrije, glanzende roestvrijstalen steel en een zwarte, verwisselbare borstelkop. Met afmetingen van Ø 7,5 x 35 cm is dit product compact en gemakkelijk te plaatsen in elke toiletruimte. Het schoonmaken van je toilet wordt een stuk aangenamer met de WENKO Toiletborstel.

 • Voordeel 1: De WENKO toiletborstel is hygiënisch vervaardigd met siliconen en een anti-aanbaklaag. Dit betekent dat vuil en bacteriën niet gemakkelijk aan de borstel blijven kleven, waardoor de reiniging na het gebruik eenvoudiger is.
 • Voordeel 2: Het zelfreinigende aspect van de borstel zorgt ervoor dat resten gemakkelijk weggespoeld worden. Dit bespaart je de moeite van het extra schoonmaken na het gebruik.
 • Voordeel 3: De toiletborstel heeft een glanzende roestvrijstalen steel die roestvrij is, waardoor de borstel duurzaam en langdurig in gebruik is, zonder tekenen van corrosie of roest.
 • Voordeel 4: De zwarte borstelkop van de WENKO toiletborstel is verwisselbaar, wat betekent dat je deze gemakkelijk kunt vervangen indien nodig, zonder dat je een geheel nieuwe borstel hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 5: Met afmetingen van Ø 7,5 x 35 cm is deze toiletborstel compact genoeg om niet veel ruimte in je toilet te bezetten, terwijl hij toch krachtig genoeg is om je toilet effectief te reinigen.
 • Nadeel 1: Het materiaal van de borstel is siliconen. Hoewel dit hygiënisch en zelfreinigend zou zijn, bestaat er een kans dat je misschien niet tevreden bent over de duurzaamheid of efficiëntie van siliconen in vergelijking met traditionelere materialen.
 • Nadeel 2: De WENKO toiletborstel heeft een anti-aanbakwerking. Dit zou betekenen dat vuil gemakkelijk van de borstel glijdt maar in sommige situaties zou dit ook betekenen dat de borstel de binnenkant van de toiletpot niet zo grondig kan schrobben als een borstel zonder anti-aanbaklaag.
 • Nadeel 3: De roestvrije steel van de borstel is glanzend afgewerkt. Hoewel dit een esthetisch aantrekkelijke eigenschap kan zijn, betekent dit dat vingerafdrukken en waterdruppels zeer zichtbaar kunnen zijn, wat kan leiden tot extra schoonmaakwerk.
 • Nadeel 4: De borstelkop van de WENKO toiletborstel is verwisselbaar. Dit zou kunnen betekenen dat je mogelijk extra kosten moet maken voor het kopen van vervangende borstelkoppen.
 • Nadeel 5: De afmetingen van de toiletborstel zijn Ø 7,5 x 35 cm. Dit is misschien niet de ideale maat voor alle toiletten. Als je toiletpot bijvoorbeeld extra diep is, dan kan het zijn dat de WENKO toiletborstel niet de gehele binnenkant van je pot bereikt.

Na uitgebreid onderzoek en testen van verschillende toiletborstels op de markt, kunnen we concluderen dat er aanzienlijke verschillen zijn in kwaliteit en bruikbaarheid. Dit onderstreept het belang van investeren in een goede toiletborstel. Natuurlijk hangt de beste keuze af van je persoonlijke voorkeuren, maar we hopen dat onze selectie van de tien beste producten je helpt om een weloverwogen beslissing te nemen. Of je nu op zoek bent naar duurzaamheid, esthetiek, of prijs-kwaliteitverhouding, er is een toiletborstel die perfect aan jouw behoeften voldoet. Onthoud dat een goede toiletborstel niet alleen je toilet proper houdt, maar ook bijdraagt aan de algemene hygiëne van je badkamer.

Inhoudsopgave