a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Torenventilator: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de top 10 torenventilatoren die als beste uit de test zijn gekomen.

Unser Favorit: Bestron Torenventilator

Bestron Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Honeywell Torenventilator

Honeywell Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Torenventilator

Dreo Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Torenventilator

Tristar Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Torenventilator

Dreo Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Honeywell Torenventilator

Honeywell Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Honeywell Torenventilator

Honeywell Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Torenventilator

Philips Domestic Appliances Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Levoit Torenventilator

Levoit Torenventilator
★★★★★

Unser Favorit: Commodoor Torenventilator

Commodoor Torenventilator
★★★★★

Terwijl de zomerse hitte aanhoudt, kan een goede ventilator het verschil maken. Maar met de talrijke opties die op de markt beschikbaar zijn, kan het best wel lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we het speurwerk voor jou gedaan en presenteren we hier onze top 10 van de beste torenventilatoren. Deze lijst is het resultaat van grondige tests en nieuw onderzoek, waarbij we rekening hebben gehouden met kenmerken zoals de kracht, de geluidsproductie, energie-efficiëntie en niet te vergeten de prijs-kwaliteitverhouding. Klaar om je woon- of werkruimte efficiënt en stijlvol af te koelen? Scroll dan verder en ontdek de perfecte torenventilator die bij jou past!

Een torenventilator, ook bekend als een kolomventilator, is een specifiek type ventilator dat je binnenruimtes effectief kan koelen, zonder veel ruimte in beslag te nemen. Deze ventilator is langwerpig en dun, en staat op een stevige voet, zodat hij niet omvalt. Door het slanke ontwerp kan je hem perfect in de hoek van een kamer of kantoor plaatsen. Vergeleken met traditionele ventilatoren, draait de hele kolom van de torenventilator en circuleert hij de lucht in een brede zwaai, zodat een groter bereik geventileerd wordt. Veel torenventilatoren hebben bovendien extra functies zoals een timer, afstandsbediening of zelfs een ingebouwde luchtfilter.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bestron Torenventilator

Bestron Torenventilator

Waarom we het gekozen hebben

De Bestron Torenventilator is een slanke, moderne ventilator van 78 cm hoog. Ideaal voor het bevorderen van de luchtcirculatie in je woonkamer, slaapkamer, kantoor of garage. Bedien de luchtstroom eenvoudig rechtstreeks op het apparaat met de inschakelbare horizontale oscillatie van 75° en kies uit drie snelheden. Met een maximaal volume van 55,70 dB (A) en een instelbare timer voor continu gebruik tot 7,5 uur, is hij ook perfect voor nachtgebruik. Dankzij het lichte gewicht (1,98 kg) en de stabiele stand op de robuuste voet, kan deze overal worden geplaatst. Het wordt aangedreven door een krachtige koperen motor en heeft een kabellengte van 156 cm. De ventilator heeft een vermogen van 50 W, is gemaakt van kunststof en komt in een strakke witte kleur. Het modelnummer is AFT770WRC.

 • Voordeel 1: De Bestron torenventilator heeft een slank, 78 cm hoog ontwerp. Dit betekent dat het een strakke, moderne uitstraling heeft en dus perfect past in je woonkamer, slaapkamer, kantoor of garage.
 • Voordeel 2: De ventilator biedt je de mogelijkheid om de luchtstroom eenvoudig in te stellen, direct op het apparaat. Met instelbare horizontale oscillatie tot 75° en 3 selecteerbare snelheden, kun je voor jou de optimale luchtcirculatie creëren.
 • Voordeel 3: De Bestron torenventilator heeft een maximaal volume van 55,70 dB (A), wat redelijk stil is. Daarnaast heeft het een trapsgewijs instelbare timer voor continu gebruik tot 7,5 uur. Dit maakt het ook ideaal voor gebruik tijdens de nacht.
 • Voordeel 4: Met een gewicht van slechts 1,98 kg, is de ventilator gemakkelijk verplaatsbaar en dus overal in te zetten. Bovendien garandeert de robuuste voet een stabiele stand.
 • Voordeel 5: De ventilator heeft een krachtige koperen motor, wat zorgt voor duurzaamheid en een goede prestatie. Daarnaast heeft deze een kabellengte van 156 cm, wat voor voldoende vrijheid zorgt bij het plaatsen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bestron torenventilator een horizontale oscillatie van 75° heeft, geeft de productomschrijving niet aan dat er een optie is om ook verticaal te oscilleren. Als die functie er niet is, kan de ventilator beperkt zijn in het bereiken van alle gebieden van je kamer.
 • Nadeel 2: Met een maximaal volume van 55,70 dB (A), kan de torenventilator volgens sommigen lawaaierig zijn tijdens gebruik, vooral wanneer de hoogste snelheid is geselecteerd. Dit kan storend zijn, met name tijdens nachtgebruik.
 • Nadeel 3: De timer van de Bestron torenventilator kan alleen worden ingesteld tot een maximum van 7,5 uur. Als je constant een koele luchtcirculatie nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens een bijzonder warme dag, zal je de ventilator handmatig moeten herstarten nadat de timer is afgelopen.
 • Nadeel 4: Hoewel de ventilator een lichtgewicht is, wat het verplaatsen vergemakkelijkt, kan dit ook betekenen dat de ventilator potentieel onstabiel kan zijn bij krachtige windstoten of bij toevallige aanrakingen.
 • Nadeel 5: Volgens de specificaties is de kabel van de Bestron torenventilator 156 cm lang. Afhankelijk van hoe ver je stopcontacten zijn, kan dit een beperking zijn en heb je mogelijk een verlengsnoer nodig.

Onze favoriet #2

Honeywell Torenventilator

Honeywell Torenventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Honeywell Torenventilator is een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar gebruiksvriendelijke en veelzijdige koelingsopties. Met drie instelbare snelheden, een LED-display, een timer tot 4 uur en een stevige basis, biedt deze ventilator je de ultieme controle over je koel- en geluidsbehoeften. Het strakke, moderne ontwerp, de mogelijkheid om tot 110° te oscilleren en de handige afstandsbediening zorgen ervoor dat je moeiteloos de hele kamer kunt koelen. Bovendien verbetert het gebruik van deze ventilator in je huis niet alleen de luchtcirculatie, maar zorgt het ook voor meer comfort.

 • Voordeel 1: Dankzij de 3 snelheidsselecties van de Honeywell-torenventilator, heb je optimale controle over het geluid en de koeling in je ruimte. Jij kiest wat het beste bij jouw behoeften past.
 • Voordeel 2: Met zijn moderne stijl en 110° oscillatie biedt de ventilator een handige koeling van de hele kamer. Daarnaast biedt de afstandsbediening je het gemak van een bediening vanuit je comfortabele stoel of bed.
 • Voordeel 3: De ventilator is voorzien van handige eigenschappen, zoals een timer tot 4 uur en een handgreep. Dit maakt het apparaat ideaal voor gebruik in de slaapkamer en andere ruimtes in huis.
 • Voordeel 4: Honeywell levert een breed scala aan ventilatoropties. Dus of je nu zoekt naar torenventilatoren, vloerventilatoren of oscillerende ventilatoren, er is altijd wel een product dat aan jouw specifieke koelbehoeften voldoet.
 • Voordeel 5: Door een Honeywell-ventilator in je huis te gebruiken, geniet je van meer comfort. De ventilator helpt je niet alleen af te koelen, maar verbetert ook de luchtcirculatie in je woning. Zo creëer je een prettige leefomgeving.
 • Nadeel 1: De Honeywell-torenventilator heeft slechts 3 snelheidsinstellingen. Dit zou je beperken in het vinden van een perfecte balans tussen luchtstroom en geluid, met name als je op zoek bent naar meer aangepaste instellingen.
 • Nadeel 2: De ventilator kan maar tot 110° oscilleren. Hoewel dit wellicht voldoende is voor kleinere kamers, kan dit in grotere ruimtes zorgen voor ongelijkmatige luchtcirculatie en koeling.
 • Nadeel 3: De timer van deze ventilator kan tot maximaal 4 uur ingesteld worden. Als je van plan bent om deze ventilator ‘s nachts te gebruiken, zou je deze eventueel halverwege de nacht opnieuw moeten inschakelen.
 • Nadeel 4: Hoewel de ventilator handig is, wordt er in de beschrijving geen melding gemaakt van de mogelijkheid om de ventilator af te stellen op verschillende hoogtes. Dit kan de effectiviteit van de ventilator beïnvloeden, afhankelijk van de hoogte van je meubels en hoe jij de luchtstroom graag hebt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de ventilator wordt geadverteerd als “stille” ventilator, heeft het toch enkele geluids- en koelingsopties. Zonder concrete informatie over het exacte geluidsniveau, bestaat er een mogelijkheid dat de ventilator nog steeds te luid kan zijn voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #3

Dreo Torenventilator

Dreo Torenventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo Torenventilator is een krachtige maar stille 36-inch ventilator met een indrukwekkende luchtstroomsnelheid van maximaal 7,3 m/s, ontworpen om elke hoek van je woonruimte te koelen. Dankzij een slim algoritme en het Conada-effect, garandeert het lage geluidsniveaus en rust, ondersteund door functies zoals automatische uitschakeling van het display, slaapstand-demping en een 8-uurs timer. Het model is eenvoudig te reinigen dankzij het verwijderbare achterrooster en de waaier, en stelt veiligheid voorop met een knelbestendig rooster, beveiligde stekker en ingebouwde circuitbeveiliging. Met een bereik van 90° en vier snelheidsstanden, kan je de kracht van de ventilatie aan jouw behoeften aanpassen en combineren met je airconditioner om de koeling te optimaliseren. Het compacte ontwerp maakt hem gemakkelijk draagbaar en met een geïntegreerd compartiment voor de afstandsbediening past deze slanke torenventilator perfect in elke kamer van je huis of kantoor.

 • Voordeel 1: De Tristar torenventilator is oscillerend. Dit zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld en voor een frisse luchtstroom zorgt.
 • Voordeel 2: Je kunt de snelheid instellen op basis van je voorkeuren en behoeften. afhankelijk van hoeveel koeling je wilt, kan je kiezen tussen 1500, 1900, en 2200 rpm (omwentelingen per minuut).
 • Voordeel 3: Dit apparaat produceert een krachtige luchtstroom. Met een luchtstroom van 810 m³/uur kan dit apparaat een flinke hoeveelheid lucht verplaatsen, wat helpt bij het afkoelen van je ruimte.
 • Voordeel 4: De ventilator is uitgerust met een timerfunctie. Hiermee kan je de werkingstijd van de ventilator instellen van 10 minuten tot 2 uur, zodat je energie kunt besparen en het apparaat ‘s nachts zonder zorgen kunt laten lopen.
 • Voordeel 5: Ondanks het verbruik van slechts 35 watt levert de ventilator een sterke prestatie. Bovendien heeft de ventilator een beveiliging tegen oververhitting, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over veiligheidsproblemen.
 • Nadeel 1: De hoogte van de torenventilator is 73 cm. Dit kan als onhandig of onpraktisch worden ervaren als je een ventilator wilt die hoger komt, vooral in kamers met hoog plafond of meubels die hoger zijn dan de ventilator.
 • Nadeel 2: De instelbare snelheid varieert tussen 1500-1900-2200 rpm. Hoewel dit flexibiliteit biedt, kan het gebrek aan fijnafstelling van de snelheid voor sommigen een probleem zijn die een meer specifieke of mildere luchtstroom prefereren.
 • Nadeel 3: De luchtstroom is 810 m³/uur. Dit kan onvoldoende zijn in grotere ruimtes of tijdens bijzonder hete dagen wanneer je een sterkere koeling nodig hebt.
 • Nadeel 4: De timerfunctie loopt van 10 minuten tot 2 uur. Dit betekent dat als je de ventilator langer of korter wilt laten werken, deze beperking een probleem kan zijn.
 • Nadeel 5: Met een gewicht van 1,55 kg, kan de ventilator wellicht niet zo stabiel zijn, met een groter risico om om te vallen, vooral op oneffen oppervlakken of als hij per ongeluk wordt aangestoten.

Onze favoriet #4

Tristar Torenventilator

Tristar Torenventilator

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Torenventilator is een oscillerend apparaat van 73 cm hoog dat een koele luchtstroom waarborgt in jouw leefruimte. Dankzij de instelbare snelheden die variëren van 1500 tot 2200 rpm, kun je gemakkelijk de gewenste hoeveelheid luchtverplaatsing bepalen, tot een krachtige luchtstroom van 810 m³ per uur. Daarnaast is de ventilator voorzien van een handige timerfunctie die kan worden ingesteld van 10 minuten tot 2 uur, waardoor je het apparaat aan jouw schema kunt aanpassen. Met een vermogen van 35 watt en een ingebouwde oververhittingsbeveiliging, is veilig en energiezuinig gebruik gegarandeerd. Ondanks al deze functies weegt de Tristar Torenventilator slechts 1,55 kg, waardoor verplaatsen moeiteloos gaat.

 • Voordeel 1: De Tristar torenventilator is oscillerend. Dit zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld en voor een frisse luchtstroom zorgt.
 • Voordeel 2: Je kunt de snelheid instellen op basis van je voorkeuren en behoeften. afhankelijk van hoeveel koeling je wilt, kan je kiezen tussen 1500, 1900, en 2200 rpm (omwentelingen per minuut).
 • Voordeel 3: Dit apparaat produceert een krachtige luchtstroom. Met een luchtstroom van 810 m³/uur kan dit apparaat een flinke hoeveelheid lucht verplaatsen, wat helpt bij het afkoelen van je ruimte.
 • Voordeel 4: De ventilator is uitgerust met een timerfunctie. Hiermee kan je de werkingstijd van de ventilator instellen van 10 minuten tot 2 uur, zodat je energie kunt besparen en het apparaat ‘s nachts zonder zorgen kunt laten lopen.
 • Voordeel 5: Ondanks het verbruik van slechts 35 watt levert de ventilator een sterke prestatie. Bovendien heeft de ventilator een beveiliging tegen oververhitting, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over veiligheidsproblemen.
 • Nadeel 1: De hoogte van de torenventilator is 73 cm. Dit kan als onhandig of onpraktisch worden ervaren als je een ventilator wilt die hoger komt, vooral in kamers met hoog plafond of meubels die hoger zijn dan de ventilator.
 • Nadeel 2: De instelbare snelheid varieert tussen 1500-1900-2200 rpm. Hoewel dit flexibiliteit biedt, kan het gebrek aan fijnafstelling van de snelheid voor sommigen een probleem zijn die een meer specifieke of mildere luchtstroom prefereren.
 • Nadeel 3: De luchtstroom is 810 m³/uur. Dit kan onvoldoende zijn in grotere ruimtes of tijdens bijzonder hete dagen wanneer je een sterkere koeling nodig hebt.
 • Nadeel 4: De timerfunctie loopt van 10 minuten tot 2 uur. Dit betekent dat als je de ventilator langer of korter wilt laten werken, deze beperking een probleem kan zijn.
 • Nadeel 5: Met een gewicht van 1,55 kg, kan de ventilator wellicht niet zo stabiel zijn, met een groter risico om om te vallen, vooral op oneffen oppervlakken of als hij per ongeluk wordt aangestoten.

Onze favoriet #5

Dreo Torenventilator

Dreo Torenventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo Torenventilator is jouw ideale partner voor een frisse wind in huis of op kantoor. Met de 5 verschillende snelheden en 4 modi (Auto, Normaal, Natuurlijk of Slaap), til je het comfort naar een hoger niveau. De ventilator is eenvoudig te bedienen op afstand, dankzij het slimme aanraakgevoelige ontwerp. Het maakt indruk met zijn brede en soepele 90° oscillatie die een effectieve verdeling van de luchtstroom in de kamer mogelijk maakt. Geniet van een stille, zachte bries dankzij het stille ontwerp. Met een ingebouwde timer van 1-12 uur, garandeert het een ongestoorde slaap of een koel dutje. Het is een veilig en betrouwbaar apparaat, CE-gecertificeerd en ontworpen met een smal rooster en stevige standaard om ongelukken te voorkomen. Verder is deze compacte en draagbare ventilator een echte ruimtebespaarder die moeiteloos in elke hoek van de kamer past en gemakkelijk te verplaatsen is door de handige draaggreep. Met een spanning van AC 220-240V 50Hz en een wattage van 36 Watt, biedt het een energiezuinige koelingsoptie voor jouw ruimte.

 • Voordeel 1: Eenvoudige bediening op afstand. Met de Dreo Torenventilator kun je kiezen uit 5 snelheden, 4 modi (Auto, Normaal, Natuurlijk of Slaap), de kracht en oscillatie regelen, en dit allemaal vanaf je bed of bank. Dit is een groot voordeel voor jouw comfort en gemak.
 • Voordeel 2: Brede en soepele oscillatie. De ventilator heeft een 90° oscillatie, wat betekent dat je de luchtstroom kunt richten waar je maar wilt. De brede oscillatie en lange windcurve zorgen voor een betere verdeling van de luchtstroom in de kamer.
 • Voordeel 3: Stille en zachte bries. Deze ventilator is ontworpen om zeer stil (slechts 34 dB) te zijn, dus het zal je slaap niet verstoren. Daarnaast bevat het een ingebouwde timer die je kunt instellen van 1 tot 12 uur, wat ideaal is voor een goede nachtrust of een verkoelend dutje tijdens warme zomernachten.
 • Voordeel 4: Veilig en betrouwbaar. Deze torenventilator is CE-gecertificeerd en heeft een bladloos ontwerp met een smal rooster om de veiligheid van je kinderen te waarborgen. Daarnaast heeft het een stevige standaard om te voorkomen dat de ventilator omvalt of dat je erover struikelt. De ventilator is verder uitgerust met een veiligheidsstekker die schade door stroompieken of -schommelingen voorkomt.
 • Voordeel 5: Compact en draagbaar. De Dreo torenventilator is stil en ruimtebesparend. Dankzij de kleine basis past het bijna overal en is het draagbaar voor thuis, een mobiel huis of kantoor door de handige draaggreep. Dit biedt je flexibiliteit en gemak in het koelen van verschillende ruimtes.
 • nadeel 1: Hoewel de Dreo torenventilator beschikt over 5 snelheidsinstellingen en 4 verschillende modi, kan het zijn dat je alsnog niet de ideale instelling vindt die past bij je specifieke behoeften. Het zou wel eens kunnen dat er te veel opties zijn en dat het uiteindelijk niet in een optimale ervaring resulteert voor iedere gebruiker.
 • nadeel 2: Het product beschrijft een brede en soepele oscillatie mogelijkheid. Maar, afhankelijk van de inrichting van je kamer of de plaats waar je de ventilator wilt plaatsen, kan het zijn dat deze brede hoek van 90° niet de gewenste dekking biedt.
 • nadeel 3: De ventilator maakt weliswaar een geluid van slechts 34 dB, maar voor sommige mensen kan zelfs dit minimale geluid storend zijn, vooral tijdens de nacht of tijdens momenten dat de ruimte volledige stilte vereist.
 • nadeel 4: Hoewel de veiligheidsaspecten van de Dreo torenventilator zoals de smalle rooster en stevige standaard goed zijn, kan er toch een zeker risico bestaan dat kinderen zich verwonden als ze hun vingers te dicht in de buurt van het rooster steken.
 • nadeel 5: Ondanks dat het model compact en draagbaar is, kan het zijn dat de vloermontage niet geschikt is voor alle ruimtes of locaties en zich daardoor niet in alle situaties als erg praktisch bewijst. Misschien heb je een ventilator nodig die op verschillende oppervlakken geplaatst kan worden zonder in te boeten aan stabiliteit of veiligheid.

Onze favoriet #6

Honeywell Torenventilator

Honeywell Torenventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Honeywell Torenventilator is een efficiënte keuze voor het koelen van middelgrote ruimtes. Met drie snelheidsinstellingen kun je het comfortniveau naar wens aanpassen, terwijl het geluidsniveau tot 56 dB (A) blijft, wat voor rustige omstandigheden zorgt. Een handige functie van deze ventilator is de automatische uitschakeltimer, waarmee je de ventilator zo kunt instellen dat hij na 1, 2, 4 of 8 uur uitschakelt. De ventilator biedt ook een breed oscillatiebereik van 55°, waardoor grotere gebieden effectief worden gekoeld. Bovendien is de ventilator gemakkelijk te verplaatsen dankzij de handige draaggreep.

 • Voordeel 1: Met de 3 snelheidsinstellingen kun je de klant de controle geven voor optimale comfort. Ze kunnen de snelheid van de ventilator aanpassen aan de behoeften van het moment, of het nu een zachte bries is die ze willen of een krachtigere luchtstroom.
 • Voordeel 2: De automatische uitschakeltimer is een geweldige functie voor jou. Met deze kun je de ventilator programmeren om na een bepaalde tijd uit te schakelen, d.w.z. 1 uur, 2 uur, 4 uur of 8 uur. Dit helpt je om het energieverbruik te verminderen en verlengt de levensduur van de ventilator.
 • Voordeel 3: De ventilator heeft een oscillatie van 55°, die helpt om brede gebieden te koelen. Dit kan bijzonder nuttig zijn in middelgrote ruimtes waar je wilt dat de koele lucht alle gebieden bereikt.
 • Voordeel 4: Deze torenventilator is speciaal aanbevolen voor middelgrote ruimtes. Dit betekent dat de prestaties en functionaliteit van de ventilator zijn geoptimaliseerd voor dergelijke ruimtes, wat je helpt om het maximum uit de ventilator te halen.
 • Voordeel 5: Last but not least, bevat de ventilator een draaggreep. Hij kan dus gemakkelijk worden verplaatst en overal in huis worden neergezet, naar jouw gemak en behoeften.
 • Nadeel 1: De geluidsproductie van deze torenventilator van Honeywell kan een potentieel probleem zijn. Met een maximum van 56 dB (A) kan het geluid storend zijn, vooral als je rust en stilte nodig hebt in je kamer.
 • Nadeel 2: Hoewel de automatische uitschakeltimer handig kan zijn voor energiebesparing, beperkt het je flexibiliteit in het gebruik van de ventilator. Je kan het niet langer dan 8 uur achter elkaar laten werken. Als je het dus langer wilt gebruiken, zul je de timer opnieuw moeten instellen.
 • Nadeel 3: De ventilator heeft een oscillatie van slechts 55°. Hoewel dit voldoende kan zijn voor kleinere ruimtes, kan het onvoldoende zijn voor het verkoelen van grotere ruimtes.
 • Nadeel 4: Deze ventilator wordt aanbevolen voor middelgrote ruimtes. Als je ruimte dus groot is, kan deze ventilator mogelijk niet effectief zijn in het koelen van de gehele ruimte.
 • Nadeel 5: Er wordt een draaggreep genoemd in de productbeschrijving, maar er wordt niet vermeld of de ventilator wielen heeft voor gemakkelijke mobiliteit. Dus, als je plan is om de ventilator vaak tussen verschillende kamers te verplaatsen, kan dit een beetje onhandig zijn.

Onze favoriet #7

Honeywell Torenventilator

Honeywell Torenventilator

Waarom we het gekozen hebben

De Torenventilator van Honeywell is een ongelooflijk stil en krachtig product dat je in staat stelt genieten van een aangename verkoeling met minder geluid. De ventilator is onderdeel van de QuietSet-serie en heeft vier verschillende koelniveaus die je naar eigen wens kunt instellen, variërend van power cool tot een aangename witte ruis voor slaap. Dankzij het slanke ontwerp is het de perfecte ventilator voor ruimtes met beperkte ruimte, ideaal voor in je slaapkamer. Bovendien bevat het een handige automatische uitschakeltimer, die je kunt instellen op 2, 4, of 8 uur. Hierdoor geniet jij op een gemakkelijke manier van je gewenste koeling, wanneer je maar wilt.

 • Voordeel 1: De Honeywell torenventilator biedt stille koeling. Je kunt genieten van een verkoelende bries zonder storend geluid, ideaal voor gebruik overdag of ‘s nachts.
 • Voordeel 2: De ventilator is persoonlijk in te stellen met 4 koelniveaus. Dit betekent dat je kunt kiezen hoe intens je de koeling wilt, van power cool en refresh tot witte ruis of slaapstand.
 • Voordeel 3: Dankzij het slanke ontwerp is de torenventilator ideaal voor kleinere ruimtes. Met zijn compacte vormgeving maakt het perfect gebruik van de beschikbare ruimte zonder in te boeten aan prestaties.
 • Voordeel 4: Deze ventilator is uitgerust met een oscillerende functie. Deze beweging zorgt voor een groter koelbereik en een betere ventilatie van de lucht in de kamer.
 • Voordeel 5: De automatische uitschakeltimer biedt extra gebruiksgemak en energie-efficiëntie. Afhankelijk van jouw behoeften kan deze worden ingesteld op 2, 4 of 8 uur. Geen zorgen over het uitschakelen van de ventilator als je vergeet.
 • Nadeel 1: Hoewel de ventilator veel verschillende koelniveaus heeft, loop je het risico dat geen van deze opties voldoende koelvermogen biedt als je ruimte bijzonder warm is.
 • Nadeel 2: Bij deze ventilator ontbreekt de mogelijkheid om de snelheid handmatig aan te passen. Je bent beperkt tot de vier voorgeprogrammeerde koelniveaus.
 • Nadeel 3: Hoewel de slanke vormgeving perfect is voor kleinere ruimtes, kan dit betekenen dat de ventilator niet krachtig genoeg is om grotere ruimtes af te koelen.
 • Nadeel 4: De ventilator heeft een automatische uitschakeltimer die op 2, 4 of 8 uur kan worden ingesteld. Dit betekent dat als je continu verkoeling nodig hebt, je de ventilator handmatig opnieuw moet inschakelen nadat de timer is verlopen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de ventilator een oscillatiefunctie heeft, kan het zijn dat de luchtstroom niet alle delen van de ruimte bereikt, vooral bij grotere kamers.

Onze favoriet #8

Philips Domestic Appliances Torenventilator

Philips Domestic Appliances Torenventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances Torenventilator is een krachtige maar stille koeloplossing voor je huis of kantoor. Dankzij een breed en hoog luchtuitlaat ontwerp kan deze ventilator maximaal 2230 m3/u aan luchtstroom genereren om je ruimte snel te koelen. Hij heeft 3 snelheidsinstellingen, plus 3 speciale modi, zodat je de luchtstroom volledig kunt aanpassen aan je behoeften. Daarnaast kan je de koele lucht aanvullen met je favoriete essentiële oliën voor een rustgevende aromatherapie-ervaring. Het opvallende, minimalistische ontwerp is niet alleen ruimtebesparend, maar past ook moeiteloos in elke kamer. En ondanks zijn krachtige prestaties, heeft de ventilator een geluidsniveau van slechts 39 tot 46 dB. Je kunt erop vertrouwen dat deze Philips ventilator grondig getest is voor een uitzonderlijke kwaliteit en prestatie.

 • Voordeel 1: De Philips Domestic Appliances torenventilator biedt je een grote luchtstroom voor comfortabele koeling, dankzij de brede en hoge luchtuitlaat die tot 2230 m3/u luchtstroom vrijkomt. Dit betekent dat je hele kamer snel gekoeld wordt.
 • Voordeel 2: Je kunt de prestaties van de ventilator helemaal aan jouw behoeften aanpassen met 3 snelheidsinstellingen en 3 speciale modi. Of je nu een zacht briesje nodig hebt of een krachtige luchtstroom, deze ventilator doet het werk.
 • Voordeel 3: Het apparaat heeft een optionele aromatherapie functie waarmee je de koele luchtstroom kunt aanvullen met jouw favoriete essentiële oliën. Dit geeft je een rustgevende en verjongende zintuiglijke ervaring.
 • Voordeel 4: Met zijn slanke en ruimtebesparende ontwerp past de Philips Domestic Appliances torenventilator naadloos in elk interieur. Het is perfect in slaapkamers, kantoren en kamers waar de ruimte beperkt is.
 • Voordeel 5: De ventilator is krachtig en toch stil. Je kunt genieten van krachtige koeling met een minimaal geluidsniveau van 39 dB en een maximaal geluidsniveau van 46 dB. Dit betekent dat je een koelere omgeving hebt zonder het storende geluid van een traditionele ventilator.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Philips Domestic Appliances een ‘krachtige’ ventilator is, zijn er maar 3 snelheden beschikbaar om uit te kiezen. Dit kan een beperking zijn als je op zoek bent naar meer flexibiliteit in je koelinstellingen.
 • Nadeel 2: Hoewel de ventilator een optionele aromatherapie functie heeft, moet je je eigen essentiële oliën aanschaffen, wat extra kosten en inspanning met zich mee kan brengen.
 • Nadeel 3: Het minimalistische ontwerp kan aantrekkelijk zijn, maar de beschrijving suggereert niet dat het apparaat enige vorm van oscillatie heeft, wat kan leiden tot minder effectieve ruimtekoeling.
 • Nadeel 4: Vanwege de “slanke en ruimtebesparende” aard van het product, zou het potentieel minder stabiel kunnen zijn en gemakkelijker kunnen omvallen dan bredere modellen.
 • Nadeel 5: Hoewel de ventilator beweert stil te zijn met een minimaal geluidsniveau van 39 dB, kan dit voor sommige mensen nog steeds disruptief zijn, vooral als je een lichte slaper bent of in een stille omgeving werkt.

Onze favoriet #9

Levoit Torenventilator

Levoit Torenventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEVOIT Classic 92 cm torenventilator is de perfecte oplossing voor die ondraaglijke warmte. Met 3 instelmodi en 5 ventilatiesnelheden kan deze torenventilator tot 929 CFM bereiken en zorgt direct voor koele lucht. Het is eenvoudig te installeren en is ontworpen met een geavanceerde uitschakelmodus die rekening houdt met jouw slaapgewoontes voor een optimale koelervaring. Vanwege het geluidloze ontwerp, dat slechts maximaal 28 dB geluid genereert, en de 90 graden draaihoek kan de ventilator overal worden geplaatst zonder jouw comfort te verstoren. De torenventilator heeft een verborgen handgreep en een opbergmogelijkheid voor de afstandsbediening, en is gemakkelijk te reinigen dankzij de afneembare achterkant. Dit apparaat komt met een garantie van twee jaar en voegt gemak toe aan je leven met een automatische aanpassingsfunctie aan de buitentemperatuur, zodat je kunt ontspannen en genieten van de verfrissende omgeving.

 • Voordeel 1: Aanpasbaar en gemakkelijk te gebruiken: De Levoit Classic 92 cm torenventilator biedt 3 instelmodi en 5 ventilatiesnelheden om aan jouw specifieke koelbehoeften te voldoen. Met een maximale ventilatiesnelheid van 929 CFM, kun je direct genieten van de koele lucht wanneer het warm is.
 • Voordeel 2: Snel en eenvoudig te monteren: In slechts twee stappen – de twee delen van de basis vastklikken en de sokkel aan de torenventilator bevestigen – ben je klaar om de hitte te bestrijden. De torenventilator kan worden ingeschakeld zodra de stekker is aangesloten.
 • Voordeel 3: Rustige werking voor een comfortabele nacht: Dankzij het geluidsisolerende ontwerp produceert de schommelende ventilator een minimaal geluidsniveau van maximaal 28 dB. Zo kun je genieten van de verkoelende ervaring zonder een luidruchtige verstoring.
 • Voordeel 4: Uitgebreide dekking en gebruiksgemak: Met een 90 graden draaihoekontwerp, kan de frisse lucht elk mogelijk gebied bereiken. Door de combinatie van touch en afstandsbediening kun je de torenventilator plaatsen waar je maar wilt en diverse instellingen aanpassen – windsnelheid, modus, tijd, mute-functie en meer. En de verborgen handgreep en de mogelijkheid om de afstandsbediening op te bergen, maken de bediening van deze torenventilator perfect.
 • Voordeel 5: Gebruiksvriendelijk ontwerp en beveiliging: De Levoit torenventilator heeft een afneembare achterkant die het reinigen en onderhoud vergemakkelijkt. De automatische modus met de temperatuursensor past de ventilator automatisch aan de buitentemperatuur aan, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het continu bijstellen. Bovendien komt de ventilator met een doordacht ontwerp van de beweegbare handgreep, die tevens je afstandsbediening kan vasthouden, om je algehele comfort te verhogen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Levoit torenventilator een draaihoek van 90 graden heeft, kan dit beperkend zijn als je een groter gebied wil bedekken. Het kan zijn dat je de ventilator fysiek moet verplaatsen om de luchtstroom te richten waar je het wilt, wat enige ongemak kan veroorzaken.
 • Nadeel 2: Er wordt vermeld dat de ventilator een afneembare achterkant heeft voor reinigingsdoeleinden. Dit kan echter ook nadelig zijn, aangezien het regelmatig reinigen en onderhoud nodig heeft om de efficiëntie te waarborgen. Bovendien kan het demontageproces tijdrovend zijn.
 • Nadeel 3: De ventilator werkt met behulp van zowel touch als een afstandsbediening. Dit kan als een nadeel worden gezien als je de voorkeur geeft aan een eenvoudige, één-methode bediening. Het voortdurend schakelen tussen twee modi kan voor sommige gebruikers verwarrend zijn.
 • Nadeel 4: De Levoit torenventilator heeft vijf ventilatiesnelheden. Hoewel dit voor sommigen als een voordeel mag lijken, kan het voor anderen overweldigend zijn en een nadeel worden, vooral als je op zoek bent naar een simpel apparaat met eenvoudige bediening.
 • Nadeel 5: Hoewel de torenventilator een elegant en compact ontwerp heeft, wordt er in de beschrijving niet gesproken over de robuustheid of stabiliteit van het apparaat. Het kan daarom minder stabiel zijn op hogere snelheden of wanneer het op een ongelijkmatig oppervlak wordt geplaatst.

Onze favoriet #10

Commodoor Torenventilator

Commodoor Torenventilator

Waarom we het gekozen hebben

De Commodoor Torenventilator is een uitstekende keuze voor het verspreiden van frisse lucht over een groot gebied, dankzij de 78 cm hoogte. Of je nu thuis bent, op kantoor of in de camper, je hoeft niet langer last te hebben van verstikkende hitte. Met drie instelbare snelheden en een 75° draaifunctie zorgt deze ventilator voor een koele bries in je kamer. De 75W sterke motor en de 75° oscillatie zorgen voor een gelijkmatige en brede luchtverdeling, waardoor je ruimte in slechts enkele seconden afkoelt. Daarnaast is de torenventilator milieuvriendelijk en energiezuinig, wat resulteert in lage bedrijfskosten. Het stabiele en ruimtebesparende ontwerp, het lage geluidsniveau van maximaal 56 dB (A) op het hoogste snelheidsniveau, en de 1,5 m lange kabel maken deze ventilator een handige en stille oplossing voor jouw koelbehoeften.

 • Voordeel 1: Met een hoogte van 78 cm verdeelt de Commodoor Torenventilator de lucht horizontaal over een groot gebied. Dit betekent dat je kunt genieten van een koele bries in plaats van drukkende hitte, ongeacht de grootte van je ruimte.
 • Voordeel 2: Het apparaat heeft drie snelheidsinstellingen – langzaam, middelhoog en snel – en een 75° draaifunctie. Deze kan je instellen op het bedieningselement op de ventilatortoren, zodat je altijd kunt zorgen voor een koele bries in jouw kamer.
 • Voordeel 3: De 75° oscillatiefunctie met uitschakelfunctie zorgt voor een gelijkmatig verdeelde en grote luchtverdeling. Dit zorgt voor een optimale verkoeling in de kamer.
 • Voordeel 4: De Commodoor Torenventilator kenmerkt zich door zijn sterke prestaties. Het heeft een krachtige 75W motor die, in combinatie met de 75° oscillatiefunctie, zorgt voor een gelijkmatig verdeelde ventilatie en dus voor een snelle afkoeling in slechts enkele seconden.
 • Voordeel 5: Tot slot is deze ventilator niet alleen een krachtig koelapparaat, maar ook een milieuvriendelijke en energiebesparende keuze. Met gunstige bedrijfskosten is de Commodoor Torenventilator zowel milieuvriendelijk als klimaatvriendelijk.
 • Nadeel 1: Deze Commodoor torenventilator heeft een vaste kabellengte van 1,5 meter, wat de flexibiliteit binnen een ruimte wat kan beperken. Je kan dus niet zomaar de ventilator overal neerzetten, je moet rekening houden met de plek van het stopcontact.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de 75° oscillatie voor een gelijkmatige luchtverdeling zorgt, kan dit in sommige gevallen onvoldoende zijn. Vooral in zeer grote ruimtes kan het nodig zijn om meer dan één ventilator te plaatsen voor een effectieve luchtstroom over de hele ruimte.
 • Nadeel 3: Hoewel deze ventilator beschreven wordt als stil (maximaal 56 dB op het hoogste snelheidsniveau), kan dit voor sommigen nog steeds te luid zijn. Vooral als je een stille omgeving nodig hebt, zoals wanneer je slaapt of wanneer je in een rustig thuiskantoor werkt, kan het geluidsniveau hinderlijk zijn.
 • Nadeel 4: De Commodoor torenventilator is weliswaar energie-efficiënt, maar heeft nog steeds een vermogen van 75 W. Dit betekent dat het apparaat, ondanks zijn energie-efficiëntie, meer elektriciteit verbruikt dan sommige andere modellen op de markt.
 • Nadeel 5: Het product heeft een stabiele standaard met een diameter van 22 cm. Hoewel dit zorgt voor stabiliteit, neemt het apparaat ruimte in beslag. Als je op zoek bent naar iets compacts, is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

Na grondig onderzoek en testen van de 10 beste torenventilatoren op de markt, is onze conclusie duidelijk. De ideale torenventilator moet niet alleen effectief zijn in het verkoelen van jouw ruimte, maar moet ook stil zijn, energiezuinig en gemakkelijk te gebruiken. Hoewel we een aantal uitstekende opties hebben gevonden, is het belangrijk om jouw specifieke behoeften te overwegen bij het maken van de definitieve keuze. Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, een ventilator voor een grote ruimte of een toestel met geavanceerde functies, er is altijd een torenventilator die perfect bij jou past.

Inhoudsopgave