a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Trapmatten: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 trapmatten op de markt, grondig getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek om jou te helpen de perfecte keuze te maken.

Unser Favorit: Ecence Trapmatten

Ecence Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Casa Pura Trapmatten

Casa Pura Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Vidaxl Trapmatten

Vidaxl Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Casa Pura Trapmatten

Casa Pura Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Andiamo Trapmatten

Andiamo Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Ontwie Trapmatten

Ontwie Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Beautissu Trapmatten

Beautissu Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Floordirekt Trapmatten

Floordirekt Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Spurtar Trapmatten

Spurtar Trapmatten
★★★★★

Unser Favorit: Beautissu Trapmatten

Beautissu Trapmatten
★★★★★

Als je op zoek bent naar een manier om je trap veiliger, comfortabeler of gewoon aantrekkelijker te maken, dan zijn trapmatten een uitstekende optie. Ze zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook een stijlvol accent aan je interieur toevoegen. Maar met het enorme assortiment trapmatten dat op de markt verkrijgbaar is, kan het kiezen van de perfecte mat nogal verwarrend zijn. Daarom hebben we het werk voor jou gedaan! In dit nieuwe onderzoek hebben we de 10 beste trapmatten grondig getest en geëvalueerd, zodat jij met gemak de beste keuze kunt maken. Lees verder om de topkeuzes te ontdekken die je trap veiliger én stijlvoller kunnen maken.

Een trapmat, ook wel bekend als een traptrede, is een speciaal ontworpen mat die je op je traptreden plaatst. Deze mat zorgt niet alleen voor een aangename en comfortabele stap wanneer je de trap op en af gaat, maar het voegt ook een extra veiligheidsfactor toe. Traptreden helpen namelijk om uitglijden en vallen te voorkomen, vooral als de trap glad is. Ze zijn in allerlei kleuren, patronen en materialen verkrijgbaar om zo perfect bij je interieur te passen. Het is een eenvoudige en effectieve oplossing om jouw trap veiliger en stijlvol te maken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Ecence Trapmatten

Ecence Trapmatten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ECENCE-trapmatten bieden optimale bescherming tegen ongelukken in huis door een antislip-oplossing voor je trappen. Deze zelfklevende matten, gemaakt van stevig en comfortabel PEVA-materiaal, kunnen eenvoudig worden aangebracht op alle houten trappen en zijn net zo gemakkelijk te verwijderen zonder sporen achter te laten. Ze zijn bovendien gemakkelijk schoon te maken, zodat je trap er steeds weer als nieuw uitziet. De volledig transparante matten behouden de originele kleur van je trap en het sterk klevende effect vermindert het risico op uitglijden, waardoor jij en je bezoekers veilig zijn, zelfs in sokken, sloffen of blote voeten.

 • Voordeel 1: Optimale bescherming tegen ongelukken. Dankzij de antislipeigenschappen van de ECENCE trapmatten, loop jij minder risico op gevaarlijke uitglijders op de trap. Ze bieden ook een ideale oplossing als je honden en katten in huis hebt.
 • Voordeel 2: Eenvoudige installatie. De trapmatten van ECENCE zijn zelfklevend en dus heel gemakkelijk aan te brengen op je houten trappen. Je kunt ze ook zonder problemen weer verwijderen zonder resten achter te laten.
 • Voordeel 3: Onderhoudsgemak. De ECENCE trapmatten zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Je kunt ze gewoon verwijderen, schoonmaken en ze zijn weer klaar voor gebruik. Zo blijft je trap er altijd als nieuw uitzien.
 • Voordeel 4: Behoud van de oorspronkelijke uitstraling van je trap. De trapmatten van ECENCE zijn 100% transparant. Hierdoor blijft de oorspronkelijke kleur van je trap zichtbaar en onveranderd.
 • Voordeel 5: Comfortabel en veilig voor je voeten. De ECENCE trapmatten zijn gemaakt van PEVA, een stevig en comfortabel materiaal. Dit draagt bij aan een schoner en vriendelijker klimaat in huis. Bovendien, dankzij de sterke kleefkracht, kun je veilig op de trap lopen, of je nu sloffen, sokken of blote voeten draagt.
 • Nadeel 1: Hoewel de ECENCE trapmatten zelfklevend zijn en gemakkelijk kunnen worden aangebracht, kan dit ook een probleem vormen. Als de matten niet correct worden aangebracht, kunnen ze ongelijk liggen, wat het risico op uitglijden en struikelen kan verhogen in plaats van verlagen.
 • Nadeel 2: Het is vermeld dat de matten gemakkelijk schoon te maken zijn, maar er zijn geen specifieke reinigingsinstructies gegeven. Dit kan leiden tot onjuist onderhoud van de matten en potentieel hun effectiviteit verminderen.
 • Nadeel 3: Hoewel transparantie een pluspunt kan zijn voor sommigen, kan het ook een nadeel zijn voor anderen. Transparante matten zullen geen aanvulling zijn op het bestaande kleurenschema van de trap of het interieur van het huis.
 • Nadeel 4: De matten zijn gemaakt van PEVA, dat beschreven wordt als een sterk en comfortabel materiaal. Echter, comfort kan subjectief zijn, met sommige mensen die het mogelijk te hard of te zacht vinden voor hun voorkeur.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving vermeldt dat het sterk klevende effect het risico op uitglijden aanzienlijk vermindert en dat je op de trapbescherming kunt lopen met sloffen, sokken of blote voeten, wordt niet specifiek vermeld dat het veilig is voor schoeisel met hakken, wat een bezorgdheid kan zijn voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #2

Casa Pura Trapmatten

Casa Pura Trapmatten

Waarom we het gekozen hebben

De Trapmatten van casa pura zijn ontworpen om je trap niet alleen een nieuw uiterlijk te geven, maar ook comfortabeler te maken. Deze matten hebben een hemels zachte textuur die vriendelijk is voor blote voeten, en zijn verkrijgbaar in delicate pastelkleuren die een vriendelijke en uitnodigende sfeer creëren. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige synthetische polypropyleenvezels die gemakkelijk te reinigen zijn en zorgen voor een lange levensduur van je traptapijt. Deze trapmatten zijn niet alleen robuust, maar ook een uitkomst voor mensen met allergieën, omdat ze de lucht in de ruimte onbelast laten. Als product van het merk casa pura, dat zorgvuldig in Duitsland wordt geproduceerd, zijn deze matten van topkwaliteit. Bovendien zorgen ze voor extra grip bij het traplopen en bescherming tegen slijtage van de treden. Het aanbrengen wordt vergemakkelijkt door een extra brede plakstrip en de stabiele gefestonneerde randen garanderen een stevige vorm.

 • Voordeel 1: De Casa Pura trapmatten zijn uiterst comfortabel om op te lopen, omdat ze hemels zacht zijn. Dit geeft je trap niet alleen een nieuwe vorm, maar maakt het ook vriendelijk voor blote voeten.
 • Voordeel 2: Ze komen in delicate pastelkleuren wat je huis een vriendelijke en uitnodigende uitstraling geeft. Deze lichte kleuren kunnen ook bijdragen aan een goed humeur.
 • Voordeel 3: Deze trapmatten zijn gemaakt van hoogwaardige synthetische vezels van polypropyleen, wat ze zowel robuust als hygiënisch maakt. Ze zijn eenvoudig schoon te maken, wat een langdurige levensduur garandeert en ideaal is voor mensen met allergieën die schone lucht nodig hebben.
 • Voordeel 4: De producten van Casa Pura worden zorgvuldig geproduceerd in Duitsland, wat een garantie is voor hun kwaliteit. Je hoeft dus geen compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit als je voor dit merk kiest.
 • Voordeel 5: De trapmatten bieden extra grip tijdens het traplopen, waardoor je veiligheid wordt verbeterd. Bovendien beschermen ze de traptreden tegen slijtage. De extra brede plakstrip maakt het aanbrengen eenvoudiger, en de stabiele gefestonneerde randen zorgen voor een stabiele vorm.
 • Het identificeren van nadelen gebaseerd op een positieve productbeschrijving kan uitdagend zijn, maar ik zal proberen enkele potentiële nadelen te schetsen:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de trapmatten van casa pura robuust en hygiënisch zijn, kunnen de synthetische vezels van polypropyleen als onaangenaam worden ervaren door mensen die houden van natuurlijke materialen.
 • Nadeel 2: Het feit dat de kleuren van de trapmatten in delicate pasteltinten komen, kan een nadeel zijn voor degenen die op zoek zijn naar felle of sterk contrasterende kleuren om hun interieur op te fleuren.
 • Nadeel 3: Hoewel de casa pura trapmatten extra grip bieden voor veiligheid, zou dit een probleem kunnen zijn voor mensen met huisdieren, zoals honden en katten. De grip kan het moeilijk maken voor hen om de trap op en af te gaan zonder te struikelen.
 • Nadeel 4: Het product wordt bevestigd met een extra brede plakstrip. Dit kan het verwijderen van de matten op een later tijdstip moeilijk of rommelig maken, vooral op een houten trap.
 • Nadeel 5: Terwijl de productbeschrijving stelt dat de trapmatten zorgen voor lucht die onbelast is van allergenen, kunnen ze, zoals elk tapijt, nog steeds stof en huisstofmijt vangen. Voor mensen met extreme allergieën is dit mogelijk niet voldoende.

Onze favoriet #3

Vidaxl Trapmatten

Vidaxl Trapmatten

Waarom we het gekozen hebben

De trapmatten van vidaXL zijn ontworpen om jouw veiligheid te waarborgen. Ze voorkomen dat je uitglijdt bij het op- en aflopen van de trap, terwijl ze ook slijtage aan je trap verminderen. Daarnaast zorgen ze voor een demping van geluid en bieden ze comfort aan je voeten. Ze zijn speciaal ontworpen met een vouw om de bovenkant en voorkant van de traptreden te beschermen. Met de gecoate onderkant, voorzien van kleefstrips, kun je deze trapmatten eenvoudig en snel bevestigen. Ze combineren veiligheid en onderhoudsgemak in één product.

 • Voordeel 1: De Casa Pura trapmatten hebben een aantrekkelijk design met een opvallend zigzag-patroon en mooie kleurstelling. Dit voegt een stijlvolle toets toe aan je trappen en verbetert de algehele esthetiek van je interieur.
 • Voordeel 2: Deze trapmatten helpen je trap te beschermen tegen mogelijke beschadigingen en slijtage. Dit betekent dat je trap langer meegaat en je minder vaak dure reparaties of vervangingen hoeft uit te voeren.
 • Voordeel 3: De trapmatten bieden grip en veiligheid bij het traplopen. Dit kan vooral handig zijn als je kinderen of ouderen in huis hebt, of als je vaak zware voorwerpen de trap op en af draagt.
 • Voordeel 4: De Casa Pura trapmatten zijn gemaakt van bijzonder dicht geweven, hoogwaardige en duurzame vezels. Dit zorgt voor een hoge weerstand tegen slijtage en een langere levensduur van het product.
 • Voordeel 5: De trapmatten zijn bekroond met het GOET-zegel, wat betekent dat ze hulpbronnen besparen en duurzaam en gezondheidsbewust zijn. Dit past perfect bij jou als je graag voor het milieu zorgt en producten kiest die bijdragen aan een gezondere leefomgeving.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt verstrekt kan ik mogelijke nadelen vinden:
 • Nadeel 1: Het ontwerp van de trapmatten is opvallend en specifiek. Je kunt dit nadeel ervaren als je op zoek bent naar iets subtieler of neutraal voor je inrichting. Het zigzag-design van deze Casa Pura trapmatten past mogelijk niet bij alle interieur stijlen.
 • Nadeel 2: De trapmatten komen van een specifiek merk, casa pura, en het kan zijn dat ze niet perfect passen op trappen van alle maten en vormen. Het is daarom belangrijk om controleer zorgvuldig de afmetingen van je trap voor je aankoop.
 • Nadeel 3: De trapmatten zijn gemaakt van bijzonder dicht geweven, hoogwaardige en duurzame vezels. Dit kan betekenen dat ze moeilijker te reinigen zijn als ze vies worden, vooral als er dieren en kinderen in het huis zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel bekroond met het GOET-zegel (hulpbronbesparend, duurzaam en gezondheidsbewust), kan dit voor sommige mensen onbelangrijk zijn als ze vooral op zoek zijn naar esthetiek en comfort.
 • Nadeel 5: Het feit dat deze trapmatten te combineren zijn met een loper in hetzelfde design, suggereert dat je misschien extra kosten moet maken om de uitstraling van je trapopstelling consistent te maken, als je dat belangrijk vindt.

Onze favoriet #4

Casa Pura Trapmatten

Casa Pura Trapmatten

Waarom we het gekozen hebben

De Trapmatten van het merk casa pura zijn aanlokkelijke en praktische aanvullingen op je interieur met een opvallend zigzag-design en aantrekkelijke kleurstelling. Deze matten beschermen niet alleen je trap tegen schade en slijtage, maar bieden je ook extra grip en veiligheid tijdens het traplopen. Ze zijn vervaardigd uit bijzonder dicht geweven, hoogwaardige en duurzame vezels, wat bijdraagt aan hun lange levensduur. Ze zijn tevens bekroond met het GOET-zegel, wat betekent dat ze hulpbronnen besparen, duurzaam zijn en rekening houden met je gezondheid. Bovendien kun je deze matten combineren met een loper in hetzelfde design en dezelfde kwaliteit voor een complete look.

 • Voordeel 1: De Casa Pura trapmatten hebben een aantrekkelijk design met een opvallend zigzag-patroon en mooie kleurstelling. Dit voegt een stijlvolle toets toe aan je trappen en verbetert de algehele esthetiek van je interieur.
 • Voordeel 2: Deze trapmatten helpen je trap te beschermen tegen mogelijke beschadigingen en slijtage. Dit betekent dat je trap langer meegaat en je minder vaak dure reparaties of vervangingen hoeft uit te voeren.
 • Voordeel 3: De trapmatten bieden grip en veiligheid bij het traplopen. Dit kan vooral handig zijn als je kinderen of ouderen in huis hebt, of als je vaak zware voorwerpen de trap op en af draagt.
 • Voordeel 4: De Casa Pura trapmatten zijn gemaakt van bijzonder dicht geweven, hoogwaardige en duurzame vezels. Dit zorgt voor een hoge weerstand tegen slijtage en een langere levensduur van het product.
 • Voordeel 5: De trapmatten zijn bekroond met het GOET-zegel, wat betekent dat ze hulpbronnen besparen en duurzaam en gezondheidsbewust zijn. Dit past perfect bij jou als je graag voor het milieu zorgt en producten kiest die bijdragen aan een gezondere leefomgeving.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt verstrekt kan ik mogelijke nadelen vinden:
 • Nadeel 1: Het ontwerp van de trapmatten is opvallend en specifiek. Je kunt dit nadeel ervaren als je op zoek bent naar iets subtieler of neutraal voor je inrichting. Het zigzag-design van deze Casa Pura trapmatten past mogelijk niet bij alle interieur stijlen.
 • Nadeel 2: De trapmatten komen van een specifiek merk, casa pura, en het kan zijn dat ze niet perfect passen op trappen van alle maten en vormen. Het is daarom belangrijk om controleer zorgvuldig de afmetingen van je trap voor je aankoop.
 • Nadeel 3: De trapmatten zijn gemaakt van bijzonder dicht geweven, hoogwaardige en duurzame vezels. Dit kan betekenen dat ze moeilijker te reinigen zijn als ze vies worden, vooral als er dieren en kinderen in het huis zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel bekroond met het GOET-zegel (hulpbronbesparend, duurzaam en gezondheidsbewust), kan dit voor sommige mensen onbelangrijk zijn als ze vooral op zoek zijn naar esthetiek en comfort.
 • Nadeel 5: Het feit dat deze trapmatten te combineren zijn met een loper in hetzelfde design, suggereert dat je misschien extra kosten moet maken om de uitstraling van je trapopstelling consistent te maken, als je dat belangrijk vindt.

Onze favoriet #5

Andiamo Trapmatten

Andiamo Trapmatten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Trapmatten van het merk andiamo zijn een set van 15 hoogwaardige matten gemaakt van 100% polypropyleen, beschikbaar in diverse kleuren. Deze duurzame, vuilafstotende matten zijn ontworpen om je trappen te beschermen en het risico van uitglijden op de treden te verminderen. Dankzij de zelfklevende achterkant zijn ze gemakkelijk aan te brengen. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk, wat zorgt voor een langdurige netheid en uitstraling van je trappen.

 • Voordeel 1: De trapmatten van Andiamo worden geleverd in een set van 15 stuks. Dit betekent dat je waarschijnlijk genoeg matten hebt om elke trede van je trap te bedekken, zodat je de volledige trap beschermt en bijpassend maakt.
 • Voordeel 2: Deze trapmatten zijn gemaakt van 100% polypropyleen. Dit material is bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen slijtage, zodat je kunt rekenen op een lange levensduur van de producten.
 • Voordeel 3: De trapmatten zijn ontworpen om robuust te zijn en je trap te beschermen, evenals jezelf tegen uitglijden. Dit draagt bij aan de veiligheid en integriteit van je huis.
 • Voordeel 4: Met de zelfklevende achterkant kun je deze matten eenvoudig aanbrengen. Hierdoor kun je de trappen snel naar wens aanpassen zonder dat je een specialist hoeft in te huren.
 • Voordeel 5: De Andiamo trapmatten zijn vuilafstotend. Dit betekent dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn, wat helpt bij het behouden van een onberispelijk en hygiënisch huishouden.
 • Hoewel het moeilijk is om nadelen te vinden op basis van de gegeven positieve productbeschrijving, kunnen we op basis van algemene productkarakteristieken enige mogelijke nadelen bedenken:
 • Nadeel 1: Hoewel deze trapmatten van 100% polypropyleen zijn gemaakt en dit materiaal bekend staat om zijn duurzaamheid, kan het soms vrij hard en oncomfortabel aanvoelen onder de voeten in vergelijking met natuurlijke vezels zoals wol of katoen.
 • Nadeel 2: De trapmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar dit biedt geen garantie dat alle klanten een kleur zullen vinden die bij hun interieur past. Voor sommige mensen kunnen de beschikbare kleuropties beperkend zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het feit dat de matten zelfklevend zijn het installatieproces kan vergemakkelijken, kan deze functie een nadeel zijn als de matten vaak moeten worden verplaatst of verwijderd voor schoonmaakdoeleinden.
 • Nadeel 4: Omdat de matten zijn ontworpen om duurzaam en onderhoudsvriendelijk te zijn, betekent dit meestal dat ze zijn behandeld met chemicaliën. Sommige klanten kunnen bezorgd zijn over de mogelijke aanwezigheid van schadelijke stoffen, vooral als er kleine kinderen in het huis zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de matten een robuuste oplossing bieden voor veiligheid, bieden ze mogelijk niet het optimale comfortniveau dat sommige klanten zoeken in trapbekleding, vooral als ze op blote voeten worden betreden. Hun voornaamste doel is veiligheid en bescherming, wat voor sommige klanten ten koste kan gaan van comfort en zachtheid.

Onze favoriet #6

Ontwie Trapmatten

Ontwie Trapmatten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Trapmatten van het merk ONTWIE zijn een betaalbare, anti-slip oplossing om de veiligheid in je huis te verhogen. Verkrijgbaar in verpakkingen van 10 stuks, zijn ze eenvoudig te installeren op diverse gladde oppervlakken zoals hardhout, graniet of marmer zonder luchtbellen of spleten, dankzij de voorgesneden stukken van 15 cm x 60 cm en de sterke superlijm. Deze trapmatten combineren functionaliteit met esthetiek, zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van je trappen. Ze zijn specifiek ontworpen om extra grip en veiligheid te bieden voor kinderen, volwassenen, senioren en zelfs huisdieren, om het risico op gevaarlijke valpartijen te verminderen. De robuuste en duurzame lijm maakt de trapmatten weer- en waterafstotend, ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Verder zijn deze matten niet schurend, wat betekent dat ze veilig zijn voor de blote huid, terwijl ze uitstekend grip bieden.

 • Voordeel 1: Anti-slip en esthetisch – De Trapmatten van merk ONTWIE zijn niet alleen functioneel maar zien er ook goed uit, ze hebben geen invloed op het uiterlijk van de oppervlakken waarop je ze kunt gebruiken. Zij bieden veiligheid zonder in te boeten aan stijl.
 • Voordeel 2: Eenvoudige installatie – Deze matten zijn gemakkelijk te installeren, ze zijn al voorgesneden en het is gewoon een kwestie van de drager eraf trekken. Bovendien kunnen ze worden gebruikt op diverse oppervlakken zoals hardhout, graniet en marmer zonder luchtbellen of spleten.
 • Voordeel 3: Biedt extra veiligheid – Met de ONTWIE veiligheidsband verminder je de kans op gevaarlijke en pijnlijke vallen, of het nu om kinderen, volwassenen, senioren of huisdieren gaat, waardoor de veiligheid van jouw gezin gewaarborgd is.
 • Voordeel 4: Weer- en waterbestendig – De lijm op deze matten is robuust en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze zijn ideaal voor diverse oppervlakken en settings zoals boten, aanhangers, werkplaatsen, hellingen, vrachtwagens, terrasplanken, trottoirs en trappen.
 • Voordeel 5: Langdurige grip – De ONTWIE anti-slip loopvlakken hebben een sterke lijm en uitstekende wrijvingscoëfficiënt, wat betekent dat ze goed grijpen en niet schurend zijn, en dus de blote huid niet irriteren.
 • Nadeel 1: Hoewel de trapmatten van Ontwie zijn ontworpen om weers- en waterbestendig te zijn, wordt niet specifiek vermeld dat ze UV-bestendig zijn. Dit kan een probleem zijn als ze in een gebied met veel zonlicht worden geplaatst, omdat ze na verloop van tijd kunnen vervagen of beschadigen.
 • Nadeel 2: De afmeting van elk stuk is 15 cm x 60 cm, wat betekent dat ze mogelijk niet geschikt zijn voor alle trappen. Bij brede treden kan deze maat te kort zijn, en bij smalle treden kan het te groot zijn, wat zou kunnen leiden tot een verkeerde pasvorm.
 • Nadeel 3: De trapmatten worden alleen in het zwart verkocht. Dit beperkt je mogelijkheden als je op zoek bent naar een specifieke kleur om bij het interieur van je huis of bedrijf te passen.
 • Nadeel 4: Hoewel wordt gezegd dat het niet schurend is en de blote huid niet irriteert, kan de textuur van de trapmatten ongemakkelijk of ruw aanvoelen onder blote voeten, afhankelijk van de gevoeligheid van de gebruiker.
 • Nadeel 5: De trapmatten worden verkocht in verpakkingen van 10. Dit kan een nadeel zijn als je een oneven aantal treden hebt of als je maar een paar stukken nodig hebt. Je bent mogelijk verplicht om meer te kopen dan je eigenlijk nodig hebt.

Onze favoriet #7

Beautissu Trapmatten

Beautissu Trapmatten

Waarom we het gekozen hebben

De ProStair XXL trapmatten van Beautissu zijn stijlvolle, antislip matten die zorgen voor een contactgeluidisolatie van ongeveer 20dB. Deze mat heeft een loopoppervlak van ongeveer 65x24cm en een totale afmeting van 65x28cm. Door hoogwaardige binding (polyamidegaren) en stabiele hoeklijst (PVC), zijn deze matten eenvoudig en snel te bevestigen of te verwijderen met de bevestigingsstrips, zonder resten achter te laten. De bescheiden poolhoogte van 2mm en de totale hoogte van 4mm zorgen voor voldoende bescherming zonder teveel bulk. Of je nu een wenteltrap, draaitrap, steektrap of een andere trapvorm hebt, de ProStair trapmatten van Beautissu bieden je een hoge mate van bescherming.

 • Voordeel 1: De Beautissu trapmatten hebben een stijlvol ontwerp met de extra functie van antislip, verhoogt niet alleen de esthetiek van je trap, maar zorgt ook voor extra veiligheid.
 • Voordeel 2: Deze trapmatten hebben een contactgeluidisolatie van ongeveer 20dB. Dit kan helpen geluid te minimaliseren wanneer er op de trappen wordt gelopen, wat bijdraagt aan een rustigere omgeving in jouw huis.
 • Voordeel 3: De installatie is eenvoudig en snel dankzij de bevestigingsstrips aan de achterkant van de matten. Dit betekent dat je ze zelf kunt plaatsen en indien nodig kunt verwijderen zonder resten achter te laten.
 • Voordeel 4: De trapmatten van Beautissu zijn gemaakt van hoogwaardige materialen inclusief een bindend polyamidegaren en een stabiele PVC hoeklijst. Dit garandeert een duurzaam product dat bestand is tegen slijtage en lang meegaat.
 • Voordeel 5: De trapmatten zijn geschikt voor alle soorten trappen. Of je nu een wenteltrap, draaitrap, steektrap of een andere trapvorm in jouw huis hebt, deze matten gaan je een hoge mate van bescherming bieden.
 • Nadeel 1: Deze trapmatten van Beautissu zijn specifiek groot van formaat, dus als je kleinere treden hebt, zijn deze mogelijk niet geschikt voor jouw trap.
 • Nadeel 2: Hoewel de productbeschrijving vermeldt dat ze snel kunnen worden bevestigd dankzij bevestigingsstrips, geeft het niet aan of extra hulpmiddelen of vaardigheden nodig zijn voor installatie.
 • Nadeel 3: De afmetingen van de trapmatten zijn wat verwarrend – de twee genoemde maten verschillen in loopoppervlak en totale oppervlakte, wat mogelijk problemen kan veroorzaken bij het passen op jouw specifieke trap.
 • Nadeel 4: Deze trapmatten hebben een geringe poolhoogte van slechts 2 mm, wat kan betekenen dat ze minder comfortabel zijn om op te lopen dan matten met een hogere poolhoogte.
 • Nadeel 5: Het feit dat ze snel kunnen worden verwijderd zonder resten achter te laten suggereert dat de bevestigingsstrips mogelijk niet zo sterk of duurzaam zijn, wat zou kunnen leiden tot de matten die loskomen of verschuiven.

Onze favoriet #8

Floordirekt Trapmatten

Floordirekt Trapmatten

Waarom we het gekozen hebben

De Floordirekt sisal trapmatten uit de “Pure Nature” lijn zijn stijlvol, natuurlijk, en betaalbaar, zowel visueel aantrekkelijk als functioneel ter bescherming van je traptreden. Gemaakt van duurzame sisalvezels, een ecologisch verantwoorde hernieuwbare grondstof van agavebladeren, zijn deze trapmatten slijtvast, duurzaam en vuilafstotend. Ze bieden een veilig oppervlak voor huisdieren, als gevolg van hun antislip-eigenschap, en voorkomen dat er wordt uitgegleden op de trap. Ze kunnen eenvoudig op elke traptrede worden bevestigd zonder de noodzaak van boren of schroeven, dankzij de textielkleefstroken aan de onderkant. Daarnaast zorgen ze ook voor een veilige grip, beschermen tegen krassen, splinters, beschadigde randen, en dempen het geluid, wat bijdraagt aan een rustige en comfortabele woonomgeving.

 • Voordeel 1: De trapmatten van Floordirekt, gemaakt van sisalvezels, zijn niet alleen smaakvolle blikvangers, maar bieden tevens bescherming voor elke traptrede. Door deze matten krijgt je trap een perfecte aankleding en worden je traptreden beschermd tegen krassen en beschadigingen.
 • Voordeel 2: De matten zijn vervaardigd van natuurlijke, robuuste sisalvezels. Sisal is een ecologisch verantwoorde, hernieuwbare grondstof. Dit betekent dat de matten duurzaam zijn en bijdragen aan een milieuvriendelijke levensstijl.
 • Voordeel 3: De sisal trapmatten zijn slijtvast en vuilafstotend, wat zorgt voor minder slijtage en makkelijk schoon te houden traptreden. Je kunt dus genieten van langdurige schoonheid en functionaliteit.
 • Voordeel 4: De matten zijn eenvoudig te plaatsen zonder te hoeven boren of schroeven. Ze zijn bevestigd met textielkleefstroken aan de onderkant, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd zonder resten achter te laten. Dat bespaart je tijd en moeite bij de installatie en het verwijderen.
 • Voordeel 5: De matten bieden een veilige grip op de traptreden. Ze hebben een antislip-eigenschap, waardoor ze extra veilig zijn voor jou en je huisdieren. De matten zijn dus niet alleen prachtige aanvullingen op je interieur, maar verhogen ook de veiligheid in je huis. Bovendien zorgen ze voor geluiddemping, ideaal voor een rustige woonomgeving.
 • Het identificeren van nadelen op basis van de gegeven productbeschrijving kan een uitdaging zijn omdat de beschrijving vooral de voordelen van het product benadrukt. Echter, op basis van speculatie, interpretatie en verstandige veronderstellingen kan ik de volgende nadelen suggereren:
 • Nadeel 1: Hoewel de trapmatten gemaakt zijn van robuuste sisalvezels, geven ze niet aan of ze bestand zijn tegen hardnekkige vlekken. Hoe gemakkelijk ze te reinigen zijn, is niet gespecificeerd, dus je zou kunnen worstelen met hardnekkige vlekken.
 • Nadeel 2: Ondanks dat deze trapmatten makkelijk te plaatsen zijn met een kleefstrip, kunnen deze kleefstrips na verloop van tijd hun kleefkracht verliezen en moet je mogelijk regelmatig nieuwe kleefstrips aanschaffen of de matten weer vaststellen.
 • Nadeel 3: De sisal trapmatten kunnen een onaangename natuurlijke geur hebben, afkomstig van de sisalvezel, wat sommige mensen hinderlijk kunnen vinden. In de productbeschrijving staat niks over geurbehandeling.
 • Nadeel 4: Hoewel ze bestand zijn tegen slijtage, is het onduidelijk hoe goed ze bestand zijn tegen zware belasting over een langere periode. Je kan ervaren dat ze na verloop van tijd hun vorm of grip verliezen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, ook al zijn ze antislip en bieden ze een veilige grip, het product vermeldt niet hoe comfortabel ze zijn om op blote voeten te lopen. Er is een kans dat ze te ruw of ongemakkelijk aanvoelen.
 • Onthoud dat deze nadelen speculaties zijn op basis van de gegeven productbeschrijving en kunnen verschillen van de werkelijke gebruikerservaring.

Onze favoriet #9

Spurtar Trapmatten

Spurtar Trapmatten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Spurtar Trapmatten is een set van 15 voorgesneden traptreden (15 x 60 cm) die perfect passen op diverse traptypes, zoals hout, bamboe en beton. Gemaakt van gezond en veilig PEVA, dragen deze duurzame trapmatten met hun sterke polymeerstructuur bij aan de duurzaamheid van je trap. Met de unieke litchi-korrel oppervlakte, biedt de waterdichte, doorschijnende trapmat een uitstekende slipvastheid, die helpt om vallen van kinderen, ouderen en huisdieren te voorkomen. Je zal zijn moderne ontwerp waarderen, dat goed aansluit bij verschillende decoratiestijlen. Deze trapmatten zijn niet alleen makkelijk te installeren, ze zijn ook vuilafstotend en waterbestendig, waardoor ze eenvoudig te reinigen zijn.

 • Voordeel 1: Perfecte pasvorm – De Spurtar trapmatten zijn ontworpen om naadloos op je houten, bamboe of betonnen trappen te passen. Met 15 stuks van 15 x 60 cm pre-cut traptreden inbegrepen, hoef je je geen zorgen te maken over onjuiste measurements of loszittende delen.
 • Voordeel 2: Gezond en duurzaam – De traptreden zijn gemaakt van PEVA, een milieuvriendelijk en veilig materiaal. Het hoogwaardige polymeermateriaal zorgt niet alleen voor een sterke structuur, maar maakt ook de trapmatten duurzaam en langdurig.
 • Voordeel 3: Uitstekende slipvastheid – De antislip eigenschappen van deze trapmatten helpen om ongelukken te voorkomen, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, ouderen of huisdieren.
 • Voordeel 4: Modieus ontwerp – De waterdichte, doorzichtige mat heeft een oppervlak met litchi-korrel, waardoor de wrijving toeneemt voor een betere slipweerstand. Bovendien harmonieert het hedendaagse ontwerp goed met verschillende decoratiestijlen, waardoor de trapmatten gemakkelijk in je huis kunnen worden geïntegreerd.
 • Voordeel 5: Onderhoudsgemak – De installatie van de Spurtar trapmatten is snel en eenvoudig. Je hoeft alleen de trap te reinigen, de folie aan de achterkant van de mat te verwijderen, het op de trap te leggen en glad te maken. Plus, het is vuilafstotend en waterbestendig, zodat je het gemakkelijk kunt schoonmaken.
 • Nadeel 1 : De trapmatten van Spurtar zijn voorgesneden. Dit betekent dat ze mogelijk niet op alle trappen passen, vooral als je trap ongewone afmetingen heeft. Je kan mogelijk problemen ondervinden als de maten van je trappen afwijken van de standaardmaten waarvoor deze trapmatten zijn ontworpen.
 • Nadeel 2 : Ondanks dat het PEVA-materiaal milieuvriendelijk en duurzaam is, wordt er niet gesproken over comfort. Dit materiaal kan mogelijk hard en oncomfortabel aanvoelen onder de voeten, vooral wanneer je blootsvoets op de trappen loopt.
 • Nadeel 3 : De trapmatten van Spurtar zijn uitgevoerd met een litchi-korrel oppervlak, dat de wrijving verhoogt. Hoewel dit de anti-slip functie van de matten verbetert, kan het ook onaangenaam zijn op blote voeten of voeten met dunne sokken.
 • Nadeel 4 : De installatie vereist dat je de achterkant van de mat moet afschillen om deze op de trap te leggen. Deze eis kan mogelijk leiden tot installatiefouten, waaronder het scheuren van de achterkant van de mat of het niet goed uitlijnen van de mat op de trap.
 • Nadeel 5 : Hoewel de Spurtar trapmatten waterbestendig en vuilafstotend zijn, vermeldt de beschrijving niet hoe ze gereinigd moeten worden. Zonder specifieke schoonmaakinstructies, kan het reinigen van deze matten potentieel lastig zijn, vooral als je te maken hebt met hardnekkige vlekken.

Onze favoriet #10

Beautissu Trapmatten

Beautissu Trapmatten

Waarom we het gekozen hebben

De trapmatten van Beautissu, genaamd ProStair, zijn bij uitstek geschikt als jij op zoek bent naar subtiele maar effectieve bescherming voor jouw trap. Ze zijn specifiek ontworpen voor wenteltrappen, ruimtebesparende trappen, of elke trap met kleine treden. Deze matten hebben namelijk het ideale formaat om niet je hele trede te bedekken. Ze zijn gemaakt van 100% polypropyleen wat ze waterafstotend en hittebestendig maakt, met een extra voordeel van ca. 20dB contactgeluidsisolatie. Met hun stevige binding en gemakkelijk te bevestigen strips, zijn deze trapmatten snel te installeren en te verwijderen zonder resten achter te laten. De ProStair trapmatten van Beautissu bieden jouw trap dus een robuuste en hoogwaardige bescherming tegen slijtage zonder compromis op stijl.

 • Voordeel 1: De Trapmatten van Beautissu zijn perfect als je een wenteltrap hebt, een ruimtebesparende trap of algemeen kleinere treden. Ze bieden bescherming zonder de gehele trede te bedekken, waardoor de originele uitstraling van je trap behouden blijft.
 • Voordeel 2: Deze trapmatten zijn gemaakt van een hoogwaardige en duurzame stof, 100% polypropyleen, die waterafstotend en hittebestendig is. Je hoeft je geen zorgen te maken over vloeiende vloeistoffen of hete voorwerpen die de matten beschadigen.
 • Voordeel 3: De trapmatten zijn effectief in het verminderen van geluid, met een contactgeluidsisolatie van ongeveer 20dB. Zo zorg je voor een stillere en rustigere omgeving in je huis.
 • Voordeel 4: Het installatieproces van de trapmatten is eenvoudig en schoon. Dankzij de bevestigingsstrips kunnen de trapmatten snel worden bevestigd en weer worden verwijderd zonder enige resten achter te laten.
 • Voordeel 5: De ProStair trapmatten van Beautissu zijn geschikt voor alle soorten trappen – wenteltrappen, draaitrappen, steektrappen of andere trapvormen. Dit maakt ze een veelzijdige keuze voor elke woning.
 • Nadeel 1: Afmeting kan een probleem zijn. De maten van de trapmatten zijn vrij specifiek (55×15,5 cm loopoppervlak en totale afmeting van 55×19,5 cm), wat zou kunnen betekenen dat ze niet perfect passen op jouw specifieke traptreden.
 • Nadeel 2: De dikte van de matten is slechts 4 mm. Dit kan resulteren in minder comfort of demping dan je zou verwachten van een traptapijt.
 • Nadeel 3: De trapmatten hebben een relatief lage poolhoogte van 2 mm. Dit kan de levensduur van de matten verkorten, omdat er sneller slijtage kan optreden dan bij matten met een hogere poolhoogte.
 • Nadeel 4: Hoewel het bevestigingssysteem met bevestigingsstrips eenvoudig en schoon klinkt, kan het mogelijk minder stevig zijn dan andere methoden. Dit zou kunnen leiden tot het loskomen of verschuiven van de matten, wat een struikelrisico kan vormen.
 • Nadeel 5: Terwijl het materiaal van de trapmatten, polypropyleen, waterafstotend en hittebestendig is, wordt er niet gespecificeerd dat het ook vlekbestendig is. Dit betekent dat als je mors of vuil op de matten krijgt, ze mogelijk moeilijk schoon te maken zijn.

In conclusie, na het doornemen van de testen en grondig onderzoek, is het duidelijk dat er trapmatten zijn die superieur zijn aan anderen op de markt. Hierbij wil ik je eraan herinneren dat de kwaliteit, duurzaamheid en het comfort van een trapmat cruciaal zijn. Het is belangrijk dat je een trapmat kiest die aan jouw behoeften, budget en interieurstijl voldoet. Onthoud dat de veiligheid van jou en je gezin voorop staat. Onze lijst van de 10 beste trapmatten biedt je een breed scala aan opties en we zijn ervan overtuigd dat je een perfecte keuze kunt maken die je eisen en verwachtingen zal overtreffen. Blijf niet worstelen met gladde en koude trappen, kies vandaag nog de beste trapmat uit onze lijst!

Inhoudsopgave