a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Traptractor: De 10 beste producten in de test

Ontdek in deze gids de 10 beste traptractoren van 2021, getest en goedgekeurd door experts voor een uitstekend speelplezier en duurzaamheid.

Unser Favorit: Smoby Traptractor

Smoby Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Homcom Traptractor

Homcom Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Rolly Toys Traptractor

Rolly Toys Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Smoby Traptractor

Smoby Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Rolly Toys Traptractor

Rolly Toys Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Jamara Traptractor

Jamara Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Falk Traptractor

Falk Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Big Traptractor

Big Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Rolly Toys Traptractor

Rolly Toys Traptractor
★★★★★

Unser Favorit: Rolly Toys Traptractor

Rolly Toys Traptractor
★★★★★

Chroom je klaar voor de rit van je leven met onze traptractor-producttest! Het kiezen van het juiste speelgoed voor je kind kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om buitenspeelgoed dat niet alleen leuk, maar ook veilig en duurzaam moet zijn. Welnu, wij hebben het harde werk voor je gedaan en de 10 beste traptractors op de Nederlandse markt getest om je keuze te vergemakkelijken. In dit artikel delen we de resultaten van ons nieuwe onderzoek, waarin we factoren hebben geanalyseerd zoals de bouwkwaliteit, bruikbaarheid, veiligheidsaspecten en natuurlijk, hoeveel kinderen ervan houden. Dus, riem vast en laten we deze rit samen beginnen!

Een traptractor is een speelgoedvoertuig voor kinderen, ontworpen om de vorm en functie van een echte tractor na te bootsen. Door op de pedalen te trappen, net zoals je zou doen op een fiets, kan je vooruit of achteruit rijden. De traptractor is een geweldig buitenspeelgoed waarmee je als kind urenlang actief kunt spelen en tegelijkertijd je balans en coördinatie kunt oefenen. Deze mini-tractoren kunnen ook zijn uitgerust met extra features zoals een aanhangwagen, een schuif of een graafarm, waardoor het lijkt alsof je echt op de boerderij werkt!

Check Uit

Onze favoriet #1

Smoby Traptractor

Smoby Traptractor

Waarom we het gekozen hebben

De Traptractor van SMOBY, gemaakt in Frankrijk, is een sterk en kindvriendelijk voertuig met een draagkracht van 50 kg. Dit product, compleet met voorlader, biedt kids veel speelplezier bij het laden en lossen, alsof ze echt met een tractor werken. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de Traptractor geleverd met een extra hanger voor nog meer transport- en speelplezier.

 • Voordeel 1: De traptractor is gemaakt in Frankrijk. Dit betekent dat je een product van Europese kwaliteit in handen hebt, waarbij de productiestandaarden en -controles hoog zijn.
 • Voordeel 2: De traptractor van SMOBY wordt geleverd met een hanger. Hierdoor kan je kleine extra spullen meenemen tijdens het spelen.
 • Voordeel 3: Met een draagkracht van 50 kg is de traptractor bestand tegen hoge belasting. Dit betekent dat de tractor niet snel zal breken of beschadigd raakt, zelfs niet bij intensief gebruik.
 • Voordeel 4: De traptractor is uitgerust met een voorlader. Dit voegt een extra dimensie toe aan de speelervaring, omdat je kleintje kan doen alsof hij of zij echt aan het werk is op een boerderij.
 • Voordeel 5: Het merk SMOBY staat bekend om zijn betrouwbare en duurzame producten. Door voor dit merk te kiezen, kies je voor een product dat lang meegaat en waar je kind veel plezier aan zal beleven.
 • Bij het schrijven van deze review heb ik me zoveel mogelijk proberen te beperken tot de gegeven productbeschrijving. Het is echter belangrijk op te merken dat er weinig details zijn verstrekt waaruit grote nadelen kunnen worden gehaald. Niettemin, hier zijn enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel ‘Made in France’ kan wijzen op hoge kwaliteit, kan dit ook betekenen dat eventuele reparaties of vervangingen meer tijd kunnen kosten als de onderdelen of diensten uit Frankrijk moeten komen.
 • Nadeel 2: De mention van ‘Incl. hanger’ kan suggereren dat er geen andere accessoires zijn inbegrepen bij de traptractor. Dit betekent dat je mogelijk meer geld moet uitgeven aan extra accessoires die je misschien nodig hebt.
 • Nadeel 3: Een draagkracht van ’50 kg’ kan beperkend zijn. Dit betekent dat kinderen die meer wegen dan 50 kg de traptractor niet kunnen gebruiken, wat betekent dat de traptractor niet met het kind kan ‘meegroeien’.
 • Nadeel 4: ‘Met voorlader’ kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. In dit geval kan het een nadeel zijn omdat het de traptractor wellicht ingewikkelder maakt en daardoor moeilijker te gebruiken voor jongere kinderen.
 • Nadeel 5: Gebaseerd op de gegeven beschrijving, lijkt er geen vermelding te zijn van veiligheidsvoorzieningen. Dit kan potentiële kopers zorgen baren.

Onze favoriet #2

Homcom Traptractor

Homcom Traptractor

Waarom we het gekozen hebben

De HOMCOM Traptractor is een kindervoertuig dat een authentieke rijervaring biedt. Uitgerust met realistische koplampen, functionerende stuurwielen en geluidseffecten, zorgt dit speelgoedvoertuig voor ultiem rijplezier. Het unieke ontwerp kopieert een echte tractor en de op en neer bewegende schep draagt bij aan het speelplezier. Je kunt gerust zijn over de veiligheid van je kinderen dankzij de veiligheidsgordel en de instelbare snelheidsniveaus van 1.5-2.5 km/u. Het rijden is comfortabel en eenvoudig; met de aan-uitschakelaar en het gaspedaal kan je kind zelf rijden en sturen. De traptractor biedt ook een rijtijd van 35 minuten nadat deze volledig is opgeladen, wat ideaal is voor kleine kinderen. De totale afmetingen zijn 132 l x 62 b x 65 h cm en het heeft een maximaal draagvermogen van 25 kg. Dit speelgoed is dus perfect voor kinderen van 3-5 jaar. Let op, montage is noodzakelijk.

 • Voordeel 1: Het eerste groot voordeel van de HOMCOM Traptractor is de authentieke rijervaring die het biedt. Met realistische koplampen, werkende stuurwielen en geluidseffecten, evenals een schop die op en neer kan worden bewogen, ervaren je kinderen alle plezier van het besturen van hun eigen tractor.
 • Voordeel 2: Veiligheid is belangrijk en dat heeft HOMCOM goed begrepen. De traptractor is voorzien van een veiligheidsgordel zodat je kinderen veilig zitten. Bovendien zijn er twee instelbare snelheidsniveaus van 1,5-2,5 km/u voor een veilige en plezierige rit.
 • Voordeel 3: Het comfort van het rijden is een ander voordeel dat de Traptractor van HOMCOM biedt. Met de eenvoudige aan-/uitschakelaar, vooruit/achteruit-modus en het pedaal is de bediening van deze speelgoedauto een fluitje van een cent. Je kinderen kunnen de auto in alle richtingen sturen voor nog meer rijplezier.
 • Voordeel 4: De traptractor biedt ook een goede rijtijd. Na volledig opgeladen te zijn (ongeveer 8-12 uur), kan het kindervoertuig 35 minuten ononderbroken rijden. Dit is een ideale tijdspanne voor kleine kinderen.
 • Voordeel 5: Ten slotte is de HOMCOM Traptractor met zijn stevige bouw en specificaties goed uitgerust voor de doelgroep. Het heeft een draagvermogen van 25 kg en is geschikt voor kinderen van 3-5 jaar. Bovendien voldoet het aan de EN71-1.2.3 en EN62115-certificaten, wat nogmaals de veiligheid en kwaliteit van het product onderstreept.
 • Nadeel 1: Lange oplaadtijd. Het duurt tussen de 8-12 uur om de traptractor volledig op te laden. Dit kan als een nadeel worden gezien, aangezien het voor kinderen frustrerend kan zijn om te wachten op het opladen voordat ze weer kunnen spelen.
 • Nadeel 2: Korte gebruikstijd. Na een volledige oplaadbeurt, kan de tractor slechts 35 minuten ononderbroken worden gebruikt. Dit kan het speelplezier voor kinderen enigszins beperken, vooral als ze graag lange speelsessies hebben.
 • Nadeel 3: Beperkt draagvermogen. De traptractor van HOMCOM heeft een draagvermogen van slechts 25 kg. Dit betekent dat het niet geschikt is voor wat oudere of zwaardere kinderen, wat de bruikbaarheid kan beperken.
 • Nadeel 4: Montage vereist. Je zult het speelgoed zelf in elkaar moeten zetten voordat je kind ermee kan spelen. Dit kan tijdrovend zijn en als je niet handig bent, kan het monteren van het speelgoed een uitdaging zijn.
 • Nadeel 5: Leeftijdsbeperking. Het speelgoed wordt aanbevolen voor kinderen van 3-5 jaar oud. Als je een kind hebt dat jonger of ouder is, kun je dus merken dat de Traptractor merk HOMCOM minder geschikt is, wat betekent dat je misschien een soortgelijk product moet zoeken dat beter past bij de leeftijd van je kind.

Onze favoriet #3

Rolly Toys Traptractor

Rolly Toys Traptractor

Waarom we het gekozen hebben

De Traptractor van ROLLY TOYS is een kwalitatie hoogwaardig trapvoertuig speciaal ontworpen voor jouw kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Het unieke aan dit product is de verstelbare zitting, zowel in lengte als hoogte, waardoor je het perfect kunt afstemmen op de grootte van jouw kind. Handig is ook het opbergvak onder de motorkap, waarin jouw kleine avonturier zijn/haar schatten kan bewaren. De tractor is daarnaast uitgerust met een voor- en achterkoppeling. Hecht je veel waarde aan kwaliteit en veiligheid? Dan zit je goed bij ROLLY TOYS, want zij testen het speelgoed al bij productie op deze aspecten. Dus, zoek je naar een duurzaam en functioneel speelgoed? Dan is de Traptractor van ROLLY TOYS echt iets voor jouw kind.

 • Voordeel 1: Groot formaat voor maximaal plezier. Deze tractor heeft een ‘reuzen’-model, wat betekent dat je zult genieten van het superieure formaat voor een realistischer en leuker speeltijd.
 • Voordeel 2: Aanpasbare zitplek voor comfort. Je kunt de stoel van deze tractor aanpassen, wat betekent dat je altijd een comfortabele rit zult hebben, ongeacht je grootte.
 • Voordeel 3: Eenvoudige navigatie en verkenning. Met zijn pedalen en grote wielen, kun je overal met deze tractor gaan, of het nu op de stoep, het gras of zelfs op grind is.
 • Voordeel 4: Praktisch voor transport. Deze tractor is uitgerust met een grote, afneembare hanger waar je alles in kunt vervoeren, van zand en kiezels tot verschillende objecten.
 • Voordeel 5: Ideaal voor interactief spel. Dankzij de geïntegreerde claxon op het stuur, kun je je aanwezigheid kenbaar maken en zul je de hele dag plezier beleven aan deze supersterke tractor.
 • Nadeel 1: Hoewel de Smoby Traptractor een grote afneembare hanger heeft voor het transporteren van diverse voorwerpen, zand of kiezels, kan dit een nadeel zijn omdat je constant beladen bent en dat kan het trappen bemoeilijken of het speelplezier verminderen.
 • Nadeel 2: De stoel van de tractor is verstelbaar, maar het productbeschrijving geeft geen duidelijkheid over de eenvoud van deze aanpassing. Dit kan betekenen dat het regelmatig aanpassen van de stoel tijdrovend of ingewikkeld kan zijn.
 • Nadeel 3: Het pedaalsysteem en de grote wielen van de traptractor stellen je in staat om overal te lopen, maar door de grootte en mogelijk zware gewicht kan het manoeuvreren in kleinere ruimtes of op oneffen oppervlakken moeilijk zijn.
 • Nadeel 4: De geïntegreerde claxon op het stuur kan weliswaar een leuke functie zijn, maar het kan ook al snel als storend ervaren worden, vooral binnenshuis of in een rustige omgeving.
 • Nadeel 5: De Smoby Traptractor heeft een ‘reuzen’-model dat uniek en aantrekkelijk lijkt, maar de grootte kan een probleem vormen bij het opbergen of bij het transporteren van de tractor van de ene plaats naar de andere.

Onze favoriet #4

Smoby Traptractor

Smoby Traptractor

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Smoby Traptractor Stronger XXL is speciaal ontworpen voor de kleine boer in jou. Dankzij zijn reuzenmodel wordt elke rit een avontuur. Met de aanpasbare stoel vind je altijd de perfecte rijpositie. De pedalen en grote wielen bieden comfort en stabiliteit op elke ondergrond, ideaal voor lange wandelingen. Het hoogtepunt is de grote afneembare hanger waarin je alles kunt vervoeren, van zand en kiezels tot diverse voorwerpen. De verstelbare ketting maakt zowel voor kleine als grote kinderen het trappen supereenvoudig. Om je aanwezigheid tijdens je avonturen kenbaar te maken, is er een geïntegreerde claxon op het stuur. Met de Traptractor Stronger XXL van Smoby beleef je dag in dag uit ongekend plezier.

 • Voordeel 1: Groot formaat voor maximaal plezier. Deze tractor heeft een ‘reuzen’-model, wat betekent dat je zult genieten van het superieure formaat voor een realistischer en leuker speeltijd.
 • Voordeel 2: Aanpasbare zitplek voor comfort. Je kunt de stoel van deze tractor aanpassen, wat betekent dat je altijd een comfortabele rit zult hebben, ongeacht je grootte.
 • Voordeel 3: Eenvoudige navigatie en verkenning. Met zijn pedalen en grote wielen, kun je overal met deze tractor gaan, of het nu op de stoep, het gras of zelfs op grind is.
 • Voordeel 4: Praktisch voor transport. Deze tractor is uitgerust met een grote, afneembare hanger waar je alles in kunt vervoeren, van zand en kiezels tot verschillende objecten.
 • Voordeel 5: Ideaal voor interactief spel. Dankzij de geïntegreerde claxon op het stuur, kun je je aanwezigheid kenbaar maken en zul je de hele dag plezier beleven aan deze supersterke tractor.
 • Nadeel 1: Hoewel de Smoby Traptractor een grote afneembare hanger heeft voor het transporteren van diverse voorwerpen, zand of kiezels, kan dit een nadeel zijn omdat je constant beladen bent en dat kan het trappen bemoeilijken of het speelplezier verminderen.
 • Nadeel 2: De stoel van de tractor is verstelbaar, maar het productbeschrijving geeft geen duidelijkheid over de eenvoud van deze aanpassing. Dit kan betekenen dat het regelmatig aanpassen van de stoel tijdrovend of ingewikkeld kan zijn.
 • Nadeel 3: Het pedaalsysteem en de grote wielen van de traptractor stellen je in staat om overal te lopen, maar door de grootte en mogelijk zware gewicht kan het manoeuvreren in kleinere ruimtes of op oneffen oppervlakken moeilijk zijn.
 • Nadeel 4: De geïntegreerde claxon op het stuur kan weliswaar een leuke functie zijn, maar het kan ook al snel als storend ervaren worden, vooral binnenshuis of in een rustige omgeving.
 • Nadeel 5: De Smoby Traptractor heeft een ‘reuzen’-model dat uniek en aantrekkelijk lijkt, maar de grootte kan een probleem vormen bij het opbergen of bij het transporteren van de tractor van de ene plaats naar de andere.

Onze favoriet #5

Rolly Toys Traptractor

Rolly Toys Traptractor

Waarom we het gekozen hebben

De Traptractor van ROLLY TOYS is een fantastisch stuk speelgoed dat perfect is voor kinderen tussen de drie en acht jaar. Deze traptractor is speciaal ontworpen voor comfort en veiligheid, met een verstelbare zitting die kan worden aangepast aan de lengte van je kind en fluisterbanden voor een stille rit. De traptractor beschikt ook over een beschermde kettingaandrijving en een voor- en achterkoppeling voor een aanhanger of aanbouwveegmachine, waardoor je kleintje het gevoel krijgt een echte tractor te besturen. Bovendien wordt het speelgoed van Rolly Toys al tijdens de productie getest op kwaliteit en functionele veiligheid, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het product duurzaam en veilig is voor jouw kind.

 • Voordeel 1: De Rolly Toys traptractor is geschikt voor een ruime leeftijdscategorie, namelijk van drie tot acht jaar. Dit betekent dat je kind er meerdere jaren plezier van kan hebben.
 • Voordeel 2: De zitting van de traptractor is verstelbaar en kan individueel worden aangepast aan de lichaamslengte van je kind. Zo zorgt de traptractor altijd voor een comfortabele rijervaring.
 • Voordeel 3: Het trapvoertuig beschikt over fluisterbanden en een beschermde kettingaandrijving. Dit zorgt enerzijds voor minder geluidsoverlast en anderzijds voor meer veiligheid tijdens het spelen.
 • Voordeel 4: Deze traptractor heeft zowel een voor- als achterkoppeling voor accessoires zoals een aanhanger of aanbouwveegmachine. Hierdoor wordt de speelervaring nog realistischer en kan je kind nog meer speelplezier beleven.
 • Voordeel 5: Rolly Toys test hun speelgoed al bij de productie op kwaliteit en functionele veiligheid. Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar en veilig product in huis haalt voor je kind.
 • Nadeel 1: Het Traptractor merk ‘ROLLY TOYS’ heeft een beperkt leeftijdsbereik. Op basis van de productbeschrijving is het alleen geschikt voor kinderen van drie tot acht jaar. Dit betekent dat oudere of jongere kinderen het mogelijk niet kunnen of mogen gebruiken, wat de bruikbaarheid ervan kan beperken.
 • Nadeel 2: Hoewel de zitting verstelbaar is, is de aanpasbaarheid ervan beperkt tot de lichaamslengte van het kind, wat betekent dat het mogelijk niet comfortabel is voor alle kinderen. De zitting kan bijvoorbeeld niet worden aangepast voor kinderen die breder of smaller zijn dan gemiddeld.
 • Nadeel 3: Het voertuig is uitgerust met fluisterbanden en een beschermde kettingaandrijving. Hoewel dit een goede veiligheidsfunctie is, kan dit beperken hoe het voertuig kan worden gebruikt. Het mag bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor ruwe of oneffen oppervlakken.
 • Nadeel 4: Hoewel het voertuig wordt geleverd met voor- en achterkoppelingen, moeten de aanhanger, aanbouwveegmachine en dergelijke mogelijk apart worden gekocht. Dit kan extra kosten met zich meebrengen en de speelwaarde verminderen als je deze accessoires niet hebt.
 • Nadeel 5: Hoewel het Rolly Toys speelgoed wordt getest op kwaliteit en functionele veiligheid, geeft de productbeschrijving geen specifieke informatie over deze tests of hun resultaten. Dit kan twijfels oproepen over de veiligheid en duurzaamheid van het product.

Onze favoriet #6

Jamara Traptractor

Jamara Traptractor

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Jamara Traptractor is een fantastische rit voor kinderen, ontworpen met kantelbeveiliging voor extra veiligheid. Jij drijft deze tractor aan door soepel te trappen op de pedalen, en het makkelijk te hanteren stuursysteem helpt je moeiteloos te sturen. Het heeft een verstelbare zitting voor optimaal comfort, een claxon voor realistisch speelplezier en een trekhaak met een aanhanger die kan kantelen voor extra speelfunctionaliteit. De traptractor kan een maximaal gewicht van 60 kg dragen.

 • Voordeel 1: Met de kantelbeveiliging kun je veilig en zorgeloos spelen. Je hoeft je geen zorgen te maken over omkantelen tijdens het rijden.
 • Voordeel 2: De Traptractor wordt aangedreven door het trappen van de pedalen en heeft een soepel lopend stuursysteem. Dit zorgt voor een prettige en realistische rijervaring.
 • Voordeel 3: Begin je rit met een toeter! Met de ingebouwde claxon kun je laten weten dat je eraan komt.
 • Voordeel 4: Met de trekhaak en de aanhanger met kantelfunctie, biedt de Traptractor ook de mogelijkheid om spullen te vervoeren. Dit maakt het rijden nog leuker en interactiever.
 • Voordeel 5: De Traptractor kan een gewicht tot 60 kg dragen. Dit betekent dat het geschikt is voor zowel jonge kinderen als oudere kinderen, waardoor het een product is dat meegroeit met je kind.
 • Nadeel 1: Het systeem wordt aangedreven door het trappen op de pedalen. Dit kan voor sommige kinderen moeilijk zijn, vooral als ze nog niet ervaren zijn met trappen of als ze een fysieke beperking hebben.
 • Nadeel 2: Hoewel het product een soepel lopende stuursysteem heeft, kan dit voor jongere kinderen lastig zijn om te beheersen. Dit kan leiden tot misstappen en mogelijk ongelukken.
 • Nadeel 3: De traptractor heeft een maximumgewicht van 60 kg. Dit betekent dat het niet geschikt is voor alle kinderen, want sommige kinderen kunnen zwaarder zijn dan het toegestane gewicht, waardoor ze het speelgoed niet kunnen gebruiken.
 • Nadeel 4: De traptractor heeft een kantelbeveiliging, maar dat betekent nog niet dat het volledig veilig is. Het kind moet nog steeds goed opletten om niet om te kantelen, vooral als het rijdt op hobbelige oppervlakken of heuvels.
 • Nadeel 5: De trekhaak en aanhanger met kantelfunctie kunnen complex zijn voor sommige kinderen om te gebruiken. Dit kan leiden tot frustratie of het speelgoed niet volledig kunnen benutten.

Onze favoriet #7

Falk Traptractor

Falk Traptractor

Waarom we het gekozen hebben

De Traptractor van het merk Falk, genaamd ‘Claas Arion 410’, is een krachtig en uniek speeltje ontworpen voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Deze pedaal aangedreven graafmachine is uitgerust met een voorlader en scharnieren aan de voorkant, evenals een grote aanhanger en een graafschep achteraan met enorm veel bewegingsmogelijkheden. Bovendien heeft het speeltje een stuurwiel met een claxon om de speelervaring nog spannender te maken. Met zijn robuuste bouw, een gewicht van 11 kg en afmetingen van 181 x 42 x 62 cm, staat de Falk Traptractor garant voor urenlang speelplezier voor je kleintje.

 • Voordeel 1: De Falk Traptractor Claas Arion 410 met pedalen wordt geleverd met een voorlader en scharnieren aan de voorzijde. Dit zorgt voor een realistische tractorervaring voor je kind.
  Voordeel 2: Het product bevat ook een grote aanhanger. Dit betekent dat het kind zich kan verbeelden dat hij ladingen transporteert, net als een echte boer!
  Voordeel 3: er zit een graafschep aan de achterkant met scharnieren wat zorgt voor veel bewegingsmogelijkheden. Je kind kan zo nog veel meer creatieve speelscenario’s bedenken.
  Voordeel 4: Het stuurwiel is uitgerust met een claxon, waardoor je kind je kan waarschuwen wanneer hij of zij in de buurt is, wat bijdraagt ​​aan een leuke en interactieve speelervaring.
  Voordeel 5: De traptractor is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Dit betekent dat het veilig is voor deze leeftijdscategorie en vele uren speelplezier kan bieden terwijl de motorische vaardigheden van je kind worden ontwikkeld.
 • Nadeel 1: De traptractor van Falk is redelijk omvangrijk met zijn afmetingen van 181 x 42 x 62 cm, wat betekent dat je flink wat ruimte nodig hebt om het op te bergen. Dit kan een probleem vormen als je niet veel opbergruimte hebt in je huis of tuin.
 • Nadeel 2: Met een gewicht van 11 kg is de traptractor aan de zware kant. Dit betekent dat het voor je kind moeilijker kan zijn om de tractor te verplaatsen en te manoeuvreren, vooral in zand of op een heuvelachtig terrein.
 • Nadeel 3: Leeftijdsbeperking kan ook een nadeel zijn. De traptractor is specifiek ontworpen voor kinderen van 2 tot 5 jaar, wat betekent dat oudere kinderen er misschien niet van kunnen genieten of het te klein voor hen kan zijn.
 • Nadeel 4: Het product heeft scharnieren aan de voor- en achterkant, wat kan leiden tot problemen als ze los of gebroken raken. Hoewel ze veel bewegingsmogelijkheden bieden, kunnen ze ook een mogelijk veiligheidsrisico vormen als ze niet goed worden onderhouden.
 • Nadeel 5: Hoewel de toevoeging van een claxon op het stuurwiel een leuke functie kan zijn voor kinderen, kan het ook leiden tot onnodig lawaai in huis of tuin. Dit kan op de lange termijn belastend zijn voor ouders of buren.

Onze favoriet #8

Big Traptractor

Big Traptractor

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Traptractor van het merk BIG is een leuk en functioneel speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar. Het heeft een verstelbare stoel die in 3 posities kan worden gezet voor optimaal comfort. Kinderen zullen dol zijn op het driespaaks stuur dat is uitgerust met een mechanische claxon voor realistisch speelplezier. De tractor heeft een eenvoudige hefboomfunctie die kindvriendelijk is en ook een koppeling voor en achter voor extra speelmogelijkheden. Met deze tractor zal jouw kleintje zeker veel spannende avonturen beleven.

 • Voordeel 1: De traptractor van het merk BIG biedt een verstelbare stoel in 3 posities. Dit betekent dat je kind geen last krijgt van een oncomfortabele zitpositie tijdens het ritje. Het maakt de traptractor ook duurzaam, omdat hij meegroeit met je kind.
 • Voordeel 2: Het driespaaks stuur met mechanische claxon zorgt voor een echte rijervaring voor je kindje. Zo kan hij of zij flink toeteren als je in de weg staat, net als in een echte tractor.
 • Voordeel 3: Dankzij de eenvoudige hefboomfunctie is de traptractor kindvriendelijk in gebruik. Dit betekent dat je kind de tractor gemakkelijk zelf kan bedienen en dus urenlang speelplezier kan hebben zonder jouw hulp te vragen.
 • Voordeel 4: De traptractor bevat een koppeling voor en achter. Dit geeft je kind de mogelijkheid om zijn of haar favoriete speelgoed of misschien zelfs een klein vriendje of vriendinnetje mee te nemen tijdens hun tractoravonturen.
 • Voordeel 5: De traptractor is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit is een geweldig voordeel omdat het betekent dat je kind al op een jonge leeftijd van deze prachtige traptractor kan genieten. Bovendien leert hij of zij zo al vroeg de basisprincipes van rijden en sturen.
 • Nadeel 1: Hoewel de stoel verstelbaar is in drie posities, kan dit een beperking zijn voor kinderen die misschien niet in een van deze drie posities comfortabel zitten.
 • Nadeel 2: De omschrijving vermeldt een mechanische claxon op het driespaaks stuur. Dit zou hinderlijk kunnen zijn voor ouders, vooral als het kind er herhaaldelijk op drukt.
 • Nadeel 3: De eenvoudige hefboomfunctie wordt gepresenteerd als kindvriendelijk, maar dit kan ook betekenen dat het ontwerp te minimalistisch is, wat de interesse van het kind kan verminderen na verloop van tijd.
 • Nadeel 4: Het feit dat er een koppeling voor en achter is, kan meer geavanceerd of gecompliceerd zijn voor sommige jonge kinderen om te hanteren.
 • Nadeel 5: Ten slotte, gezien de informatie dat het geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar, kan dit betekenen dat het product niet geschikt is of minder aantrekkelijk is voor oudere kinderen, wat de levensduur en gebruikswaarde van het item beperkt.

Onze favoriet #9

Rolly Toys Traptractor

Rolly Toys Traptractor

Waarom we het gekozen hebben

De Traptractor van ROLLY TOYS is een geweldig speelgoed voor kinderen dat functioneert als een echte tractor, maar dan op kinderformaat. Deze traptractor bevat bovendien een rollyTrac-lader voorlader, die eenvoudig te monteren en te verwijderen is. Door zijn realistische ontwerp biedt het kinderen het plezier en de spanning van het besturen van hun eigen kleine voertuig. Perfect voor kleintjes die van buiten spelen en avonturen beleven houden!

 • Voordeel 1: De ROLLY TOYS Traptractor wordt geleverd met een rollyTrac-lader, waardoor je niet alleen een tractor hebt, maar ook een functionele lader om mee te spelen. Dit zorgt voor een veelzijdige en interactieve speelervaring.
 • Voordeel 2: De voorlader van de traptractor is eenvoudig te monteren. Dit betekent dat je geen uren hoeft te besteden aan het doorlezen van ingewikkelde instructies, maar snel kunt beginnen met het gebruiken en genieten van het speelgoed.
 • Voordeel 3: Naast eenvoudige montage, is de voorlader ook makkelijk te verwijderen. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om de lader te verwijderen wanneer deze niet nodig is of voor een andere speelervaring.
 • Voordeel 4: Door de verwijderbare lader kan de tractor ook als een normale pedaaltractor worden gebruikt, wat de veelzijdigheid van het product verhoogt. Je kunt wisselen tussen gebruik met en zonder voorlader, afhankelijk van je stemming en spelbehoeften.
 • Voordeel 5: De ROLLY TOYS Traptractor, gecombineerd met de rollyTrac-lader, biedt realistisch en actief spelen. Hiermee worden fysieke activiteit en creatief spelen gestimuleerd, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van coördinatie en motoriek bij kinderen.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan ik de volgende nadelen bedenken:
 • Nadeel 1: De rollyTrac-lader voorlader is eenvoudig te monteren en te verwijderen. Dit kan als nadeel werken omdat kinderen het misschien zelf kunnen demonteren, wat onveilig kan zijn.
 • Nadeel 2: Als de lader eenvoudig te verwijderen is, kun je deze mogelijk makkelijk verliezen of kwijtraken, vooral als je kind vaak buiten speelt.
 • Nadeel 3: Het feit dat de voorlader gemakkelijk te monteren is, veronderstelt misschien dat het vaak gemonteerd en gedemonteerd moet worden. Dit kan een gedoe zijn voor ouders of verzorgers.
 • Nadeel 4: Hoewel de productbeschrijving niet veel details geeft over de afmetingen, gewicht of materiaal, is een mogelijk nadeel dat de traptractor vanwege zijn formaat onhandig kan zijn voor opslag en vervoer.
 • Nadeel 5: Omdat de beschrijving niet ingaat op de gebruikte materialen, bestaat het risico dat de traptractor en de rollyTrac-lader niet duurzaam of sterk zijn. Bij intensief gebruik kan dit tot schade leiden.
 • Let op, zonder aanvullende informatie over de prijs, garantie of andere specifieke kenmerken van het product, zijn deze punten grotendeels gebaseerd op veronderstellingen en ervaringen met vergelijkbare items, en niet op specifieke kennis over dit exacte product.

Onze favoriet #10

Rolly Toys Traptractor

Rolly Toys Traptractor

Waarom we het gekozen hebben

De Traptractor van ROLLY TOYS is een realistische speelervaring voor jouw kind, dankzij het authentieke Fiatdesign, openbare motorkap en meegeleverde kantelaanhanger. Dit robuuste trapvoertuig groeit mee met je kind, de zitting is namelijk probleemloos verstelbaar en is daardoor ook geschikt voor broers en zussen. De pedaaltractor biedt stabiele draaischijfregeling met een robuuste stuurstang, en wordt jouw bron van plezier, of deze nu in huis, tuin of op het erf is. Rolly Toys streeft ernaar om kinderen en ouders te laten genieten van hoogwaardig, mooi speelgoed, en dit product voldoet zeker aan die doelstelling.

 • Voordeel 1: De realiteit van het speelgoed is bijna niet te evenaren. Met het authentieke Fiat-design, de openbare motorkap en de bijgeleverde kantelaanhanger, waant je kind zich echt op een tractor en geniet van een realistische speelervaring.
 • Voordeel 2: De traptractor groeit mee met je kind. De zitting van de trekker kan namelijk probleemloos worden versteld. Dit maakt het naast individueel gebruik ook ideaal voor gebruik onder broers en zussen.
 • Voordeel 3: Dankzij de stabiele draaischijfregeling met robuuste stuurstang is het sturen met de pedaaltractor een fluitje van een cent, waardoor je kind moeiteloos pret kan beleven.
 • Voordeel 4: De traptractor biedt overal plezier. Of het kind er nu mee in huis speelt, in de tuin of op straat, een goed humeur is gegarandeerd.
 • Voordeel 5: De kwaliteit van Rolly Toys is iets waar je op kunt vertrouwen. De producten van dit merk zijn gemaakt om kinderen en ouders van hoogwaardig, mooi speelgoed te laten genieten.
 • Nadeel 1: Hoewel het ontwerp probeert de realiteit na te bootsen, wordt er in de productbeschrijving niet gesproken over essentiële realistische kenmerken zoals geluiden van de motor of verlichting. Dit zou de speelervaring van jouw kind kunnen beperken.
 • Nadeel 2: De zitting is aanpasbaar, wat goed is als de tractor verschillende kinderen van verschillende leeftijden moet bedienen. Maar het continue aanpassen van de zitting kan tijdrovend zijn of technische problemen veroorzaken.
 • Nadeel 3: Er wordt gemeld dat de pedaaltractor stabiele draaischijfregeling heeft, maar er wordt niet gesproken over enige vorm van remmen. Dit kan een veiligheidsprobleem zijn, vooral als je kind op een helling speelt.
 • Nadeel 4: Het product wordt als geschikt beschouwd voor gebruik in huis of tuin, maar denk aan de grootte of het geluidsaspect, dat mogelijk een probleem kan zijn, vooral bij gebruik binnenshuis.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving aangeeft dat Rolly Toys producten van hoge kwaliteit zijn, vermeldt het niet específiek welk materiaal wordt gebruikt voor de fabricage van deze specifieke tractor. Dit kan een probleem zijn als je specifiek op zoek bent naar duurzaam speelgoed dat bestand is tegen intensief gebruik.

Na grondig onderzoek en evaluatie concluderen we dat je met onze top 10 lijst van de beste traptractoren een kwaliteitsaankoop kunt doen. Elk van deze producten biedt een combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en speelplezier dat kinderen zal uitdagen en hen urenlang actief zal houden. Het is belangrijk om een model te kiezen dat past bij de fysieke mogelijkheden en interesses van je kind. Ongeacht je uiteindelijke keuze uit deze lijst, kan je erop vertrouwen dat je een veilig, betrouwbaar en leuk product voor je kind in handen krijgt.

Inhoudsopgave