a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Veganisme Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een grondige analyse verwachten van de nieuwste statistieken en trends op het gebied van veganisme, voorzien van actuele gegevens die inzicht geven in de groei en de impact van deze levensstijl wereldwijd.

  • Ongeveer 1% van de bevolking wereldwijd is veganistisch,
  • In Nederland is het percentage veganisten gestegen van 0,1% in 1996 tot ongeveer 1,3% in 2018,
  • De wereldwijde markt voor veganistisch eten bereikte 15,2 miljard dollar in 2019 en wordt geschat op 31,4 miljard dollar in 2026,
  • Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat 6% van de mensen in de Verenigde Staten zichzelf als veganist beschouwd,
  • Het aantal veganisten in het Verenigd Koninkrijk is gestegen met 360% in de afgelopen tien jaar,
  • Volgens een onderzoek uit 2016 gaven mensen aan dat gezondheidsredenen de belangrijkste motivatie waren om veganistisch te worden (47%), gevolgd door dierenwelzijn (34%),
  • Uit een onderzoek van 2014 bleek dat 84% van de mensen die een veganistisch dieet proberen, dit uiteindelijk opgeven,
  • In 2020 bleek uit onderzoek dat wereldwijd 65% van de mensen plantaardige vleesvervangers heeft geprobeerd,

Actuele Veganisme Statistieken

Ongeveer 1% van de bevolking wereldwijd is veganistisch,

Deze statistiek betekent dat wereldwijd ongeveer 1% van alle mensen een veganistische levensstijl volgt. Als u dit in getallen wilt uitdrukken, komt het erop neer dat op elke 100 mensen er ongeveer 1 is die ervoor kiest om geen dierlijke producten te consumeren, zoals vlees, zuivel en eieren. Dit is niet alleen beperkt tot voedsel, maar omvat ook andere producten zoals leer en bont. Het is belangrijk om op te merken dat ondanks dat dit percentage minder lijkt, het zich daadwerkelijk vertaalt in miljoenen mensen over de hele wereld vanwege de omvang van de wereldbevolking.

In Nederland is het percentage veganisten gestegen van 0,1% in 1996 tot ongeveer 1,3% in 2018,

De statistiek die u ziet, geeft een stijging aan in het aantal veganisten in Nederland over een periode van 22 jaar. In 1996 was slechts 0,1% van de bevolking in Nederland veganist, wat betekent dat slechts een klein deel van de bevolking ervoor koos om alle dierlijke producten uit hun dieet te verwijderen. Echter, tegen 2018, steeg dit percentage naar 1,3%. Dit betekent dat in deze periode steeds meer mensen bewust kozen voor een veganistische levensstijl. De stijging kan het gevolg zijn van een groeiend bewustzijn rondom gezondheid, het milieu en dierenwelzijn. Deze statistiek laat dus een duidelijke verandering zien in levensstijl keuzes binnen de Nederlandse bevolking.

De wereldwijde markt voor veganistisch eten bereikte 15,2 miljard dollar in 2019 en wordt geschat op 31,4 miljard dollar in 2026,

Uit de gegeven statistiek blijkt dat de wereldwijde markt voor veganistisch eten in 2019 een waarde van 15,2 miljard dollar had bereikt. Dit bedrag houdt in de totaalsom van alle veganistische producten die wereldwijd verkocht zijn in dat jaar. Het toont aan hoe groot de vraag en het aanbod zijn van voedingsmiddelen bestemd voor mensen die ervoor kiezen geen dierlijke producten te consumeren. Bovendien wordt er een schatting gemaakt voor de toekomst: men verwacht dat deze markt aanzienlijk zal groeien naar een waarde van 31,4 miljard dollar in 2026. De verwachte groei geeft aan dat er waarschijnlijk een toenemende trend zal zijn in de productie en consumptie van veganistisch voedsel. Dit kan het gevolg zijn van een stijgend aantal mensen dat overstapt op een veganistisch dieet, maar ook van de introductie van nieuwe, aantrekkelijke veganistische producten op de markt.

Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat 6% van de mensen in de Verenigde Staten zichzelf als veganist beschouwd,

Uit een in 2020 uitgevoerd onderzoek blijkt dat 6% van de mensen in de Verenigde Staten zichzelf als veganist beschouwt. Dit betekent dat uit elke 100 personen in de VS, er 6 personen zijn die zichzelf identificeren als veganisten. Dit zijn mensen die alle vormen van dierlijke producten, inclusief vlees, zuivel, eieren en andere dierlijke bijproducten uit hun dieet en vaak ook uit andere aspecten van hun leven uitsluiten. Dit percentage geeft u een indicatie van de populariteit van veganisme in de Verenigde Staten in dat specifieke jaar. Het is belangrijk op te merken dat trends en voedingsgewoonten kunnen veranderen, dus de huidige statistieken kunnen variëren. Het geeft u echter een goed inzicht in de mate van acceptatie en toepassing van veganisme in de VS in 2020.

Het aantal veganisten in het Verenigd Koninkrijk is gestegen met 360% in de afgelopen tien jaar,

Deze statistiek houdt in dat er een aanzienlijke toename is aangetroffen in het aantal mensen in het Verenigd Koninkrijk dat zich identificeert als veganist over de laatste tien jaar. Een stijging van 360% betekent dat het aantal veganisten 4,6 keer zo groot is als tien jaar geleden. Stelt u zich voor dat er aan het begin van de periode 100 veganisten waren, dan zouden er nu 460 zijn. De redenen voor zo’n groei kunnen variëren, van een toenemend milieubewustzijn tot gezondheidsoverwegingen. Ter illustratie: deze stijging kan een impact hebben op verschillende industrieën, variërend van voedingsmiddelen tot mode, aangezien de vraag naar plantaardige en diervriendelijke producten zal toenemen. Dit kan ook een impact hebben op de beleidsvorming, aangezien beleidmakers mogelijk rekening moeten houden met de veranderende levensstijlkeuzes van hun burgers.

Volgens een onderzoek uit 2016 gaven mensen aan dat gezondheidsredenen de belangrijkste motivatie waren om veganistisch te worden (47%), gevolgd door dierenwelzijn (34%),

Uit een onderzoek dat in 2016 is uitgevoerd, blijkt dat de belangrijkste reden voor mensen om veganistisch te worden, gezondheidsredenen zijn. 47% van de respondenten gaf dit als hun voornaamste motivatie voor de overstap naar een veganistisch dieet. Dit toont aan dat een aanzienlijke hoeveelheid individuen gelooft dat een plantaardig dieet hun gezondheid ten goede kan komen, door bijvoorbeeld het risico op bepaalde ziekten te verlagen of het behoud van een gezond gewicht te vergemakkelijken. Dierenwelzijn was de op een na meest genoemde reden om veganistisch te worden, genoemd door 34% van de respondenten. Deze respondenten voelen een sterke ethische verantwoordelijkheid voor dieren en willen niet bijdragen aan hun lijden door dierlijke producten te consumeren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de motivaties van mensen om veganistisch te worden vaak overlappen en complex zijn, zoals blijkt uit de resultaten van deze studie.

Uit een onderzoek van 2014 bleek dat 84% van de mensen die een veganistisch dieet proberen, dit uiteindelijk opgeven,

De statistiek die u naar vroeg, gaat als volgt: volgens een onderzoek uit 2014 stopt 84% van de mensen die ooit een veganistisch dieet hebben geprobeerd, hier uiteindelijk mee. Dit betekent dat slechts een klein deel van de mensen die een veganistisch dieet proberen, dit op de lange termijn volhoudt. De redenen waarom mensen stoppen met een veganistisch dieet kunnen variëren van persoonlijke smaakvoorkeuren tot het ervaren van problemen met sociale acceptatie of de beschikbaarheid van veganistisch voedsel. De statistiek suggereert dat het voor veel mensen moeilijk kan zijn om zich aan strikte voedingsregels te houden zoals die in een veganistisch dieet. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit slechts een statistiek is, en de ervaringen van individuen met een veganistisch dieet sterk kunnen variëren.

In 2020 bleek uit onderzoek dat wereldwijd 65% van de mensen plantaardige vleesvervangers heeft geprobeerd,

Uit de statistiek blijkt dat het proberen van plantaardige vleesvervangers een toenemende trend is onder de wereldbevolking. In 2020 had 65% van de mensen wereldwijd al eens een plantaardige vleesvervanger geprobeerd. Dit betekent dat bijna twee derde van de mensen bewust heeft gekozen voor een vleesvrij product. Dit kan te maken hebben met diverse redenen, zoals gezondheid, milieubewustzijn of ethische overwegingen. Deze statistiek laat een belangrijke verschuiving zien in onze voedingsgewoonten en geeft aan dat steeds meer mensen openstaan voor alternatieven voor dierlijke producten. Het is een indicatie van een grotere maatschappelijke beweging richting een meer plantaardig dieet.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.vegansociety.com

2. – https://www.nporadio1.nl

3. – https://www.psychologytoday.com

4. – https://www.mordorintelligence.com

Inhoudsopgave