a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Vegetarisch Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een grondige analyse verwachten van de laatste feiten, cijfers en trends over het vegetarisch dieet, inclusief recente gegevens voor een actueel, uitgebreid beeld van de vegetarische levensstijl in de wereld.

  • Er zijn naar schatting 70.000 veganisten in Nederland, volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.
  • Volgens het Voedingscentrum kiest 55% van de Nederlanders minstens 3 keer per week voor een vleesvrij diner.
  • Volgens het CBS gaf in 2019 ongeveer 33% van de bevolking aan dat zij het belangrijk vinden om met de voeding rekening te houden met het dierenwelzijn.
  • In 2019 is de verkoop van vleesvervangers met 27% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, volgens cijfers van IRI Nederland.
  • Volgens een enquête van de Nederlandse Vegetariërsbond in 2015 is de belangrijkste reden om vegetarisch te eten onder Nederlanders zorg voor dierenwelzijn (47%).
  • De markt voor plantaardige producten in Nederland is van 2014 tot 2018 met 50% gegroeid, volgens cijfers van ING.

Actuele Vegetarisch Statistieken

Er zijn naar schatting 70.000 veganisten in Nederland, volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Volgens de gegevens van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, zijn er in Nederland naar schatting 70.000 mensen die veganistisch leven. Dit betekent dat deze mensen hebben besloten om op ethische, gezondheids-, milieu- of geloofsovertuigingen alle dierlijke producten, waaronder vlees, melk, eieren en honing, uit hun dieet te schrappen. Daarnaast vermijden ze ook niet-eetbare producten van dierlijke oorsprong, zoals wol, leer en producten die op dieren zijn getest. Deze cijfers kunnen fluctueren, aangezien meer mensen zich bewust worden van de voordelen van veganisme en kiezen voor deze levensstijl, terwijl anderen mogelijk moeilijkheden ondervinden bij het handhaven ervan. Deze statistiek geeft u een idee van het aantal mensen dat op dit moment deze levensstijl in Nederland volgt.

Volgens het Voedingscentrum kiest 55% van de Nederlanders minstens 3 keer per week voor een vleesvrij diner.

Deze statistiek van het Voedingscentrum laat zien dat meer dan de helft van de Nederlanders, namelijk 55%, minstens drie keer per week kiest om een diner te hebben zonder vlees. Dit betekent dat ze kiezen voor maaltijden waar geen vlees aan te pas komt, bijvoorbeeld pastaschotels, salades of vegetarische gerechten. Zij kunnen dit doen om gezondheidsredenen, voor het milieu of vanwege ethische overwegingen rondom dierenwelzijn. Voor u betekent dit dat de kans groot is dat iemand die u kent onder deze groep valt, omdat het een significante meerderheid van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt.

Volgens het CBS gaf in 2019 ongeveer 33% van de bevolking aan dat zij het belangrijk vinden om met de voeding rekening te houden met het dierenwelzijn.

Deze statistiek van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek, onthult een belangrijke observatie over de houding van de bevolking ten opzichte van dierenwelzijn in relatie tot voeding. In 2019 gaf ongeveer een derde (33%) van de bevolking aan dat zij bij hun voedselkeuzes rekening houden met dierenwelzijn. Dit betekent dat zij bewuste beslissingen nemen wat betreft hun voedselconsumptie, rekening houdend met factoren zoals hoe dieren worden behandeld in de voedselproductie. Het is belangrijk op te merken dat dit een aanzienlijk percentage van de bevolking is, wat aantoont dat dierenwelzijn een belangrijk thema is voor veel mensen. Dit toont aan dat u niet alleen staat als u overweegt om meer rekening te houden met dierenwelzijn in uw voedingskeuzes. Er zijn veel anderen in de samenleving die dezelfde overwegingen hebben.

In 2019 is de verkoop van vleesvervangers met 27% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, volgens cijfers van IRI Nederland.

Deze statistiek geeft aan dat de belangstelling voor vleesvervangers in Nederland aanzienlijk is toegenomen. In 2019 is de verkoop van vleesvervangers met 27% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit betekent dat er in vergelijking met het voorgaande jaar aanzienlijk meer vleesvervangers zijn verkocht, weergegeven in een percentage van 27%. Het feit dat dit cijfer is vastgesteld door IRI Nederland, een toonaangevend data- en analysebedrijf, geeft het een hoge mate van geloofwaardigheid. Het suggereert dat u, als consument, mogelijk deel uitmaakt van een groeiende trend van mensen die kiezen voor alternatieven voor vlees om diverse redenen, zoals milieuoverwegingen, dierenwelzijn of gezondheidsoverwegingen.

Volgens een enquête van de Nederlandse Vegetariërsbond in 2015 is de belangrijkste reden om vegetarisch te eten onder Nederlanders zorg voor dierenwelzijn (47%).

Uit een enquête die in 2015 gehouden werd door de Nederlandse Vegetariërsbond blijkt dat het belangrijkste motief voor Nederlanders om vegetarisch te eten de zorg voor dierenwelzijn is. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit betekent dat bijna de helft (47%) van de geënquêteerden in Nederland die vegetarisch eten, dit doen omdat ze zich inzetten voor het welzijn van dieren. De interpretatie hiervan is dat het ethische vraagstuk van hoe dieren worden behandeld in de vleesproductie een zeer belangrijke rol speelt in de keuze voor een vegetarisch dieet. Het laat zien dat diervriendelijkheid een zeer invloedrijke factor is bij het vormgeven van het eetgedrag van mensen.

De markt voor plantaardige producten in Nederland is van 2014 tot 2018 met 50% gegroeid, volgens cijfers van ING.

In de periode van 2014 tot 2018 is de markt voor plantaardige producten in Nederland volgens cijfers van ING met 50% gegroeid. Dit betekent dat er een aanzienlijke toename is geweest in de vraag en verkoop van plantaardige producten. De groei kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een stijgende interesse in gezonde voeding, milieuconcerns of meer aanbod in plantaardige producten. Deze statistiek geeft aan dat u als consument, voedingsprofessional of investeerder rekening kunt houden met een voortdurende trend en groei in de sector van de plantaardige producten. Nederlanders lijken steeds meer plantaardige producten te consumeren, wat een impact heeft op zowel de voedselindustrie als op de lifestyle keuzes.

Referenties

0. – https://vegetariers.nl

1. – https://www.cbs.nl

2. – https://www.voedingscentrum.nl

3. – https://www.nieuwsvoordietisten.nl

4. – https://veganamsterdam.org

5. – https://www.ing.nl

Inhoudsopgave