a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Veiligheidsbril: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 veiligheidsbrillen getest op kwaliteit, comfort en bescherming in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: 3M Virtua Veiligheidsbril

3M Virtua Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: Uvex Veiligheidsbril

Uvex Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: Sunaurora Veiligheidsbril

Sunaurora Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: Genyed Veiligheidsbril

Genyed Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: 3M Veiligheidsbril

3M Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: Milwaukee Veiligheidsbril

Milwaukee Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: S&R Veiligheidsbril

S&R Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: Safeyear Veiligheidsbril

Safeyear Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: Dräger Veiligheidsbril

Dräger Veiligheidsbril
★★★★★

Unser Favorit: Dräger Veiligheidsbril

Dräger Veiligheidsbril
★★★★★

Als het gaat om het beschermen van je ogen, is een goede veiligheidsbril geen compromis, maar een noodzaak. In ons nieuwste onderzoek hebben we de 10 beste veiligheidsbrillen van dit moment getest, om je te helpen bij het kiezen van het perfecte model dat niet alleen superieure bescherming biedt, maar ook comfortabel zit. Of je nu een professional bent die regelmatig met gevaarlijke materialen werkt, of een doe-het-zelver die tijdens het klussen zijn ogen wil beschermen, in deze gids vind je ongetwijfeld een veiligheidsbril die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Laten we eens kijken welke producten onze strenge tests hebben doorstaan en tot de top 10 hebben behoren.

Een veiligheidsbril is een essentieel beschermingsmiddel dat jij als gebruiker draagt om je ogen te beschermen tegen potentieel schadelijke deeltjes, chemicaliën, straling, of andere gevaren voor de ogen. Ze zijn vaak gemaakt van slagvast kunststof en hebben een ontwerp dat nauw aansluit op je gezicht om alle hoeken van je ogen te bedekken. De lens kan helder, getint, of zelfs spiegelend zijn, afhankelijk van de omstandigheden waarin jij de veiligheidsbril gebruikt. Dit beschermingsmiddel is onmisbaar in diverse industrieën zoals de bouw, laboratoria, houtbewerking en bij diverse huis-, tuin- en keukenklussen.

Check Uit

Onze favoriet #1

3M Virtua Veiligheidsbril

3M Virtua Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Veiligheidsbril van 3M Virtua biedt jou uitstekende waarde voor je geld met zijn anti-krascoating en zijdelingse bescherming om jouw veiligheid te garanderen. Deze bril, die zeer licht van gewicht is (slechts ongeveer 26 g), zorgt voor comfort, zelfs bij langdurig dragen. Daarnaast is het verkrijgbaar met ruitkleuring om je ogen tegen zonlicht te beschermen, wat een geweldige functie is als je vaak buitenshuis werkt.

 • voordeel 1: De 3M Virtua veiligheidsbril biedt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit betekent dat je een kwaliteitsproduct krijgt voor een zeer redelijke prijs, wat altijd een pluspunt is bij de aankoop van veiligheidsuitrusting.
 • voordeel 2: Deze veiligheidsbril heeft een anti-krascoating. Dit zal de levensduur van de bril aanzienlijk verlengen, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het regelmatig vervangen van de bril.
 • voordeel 3: De 3M Virtua veiligheidsbril biedt zijdelingse bescherming. Dit zorgt voor volledige veiligheid voor je ogen vanuit alle hoeken, wat vooral belangrijk is in werkruimtes waar projectielen vanuit elke richting kunnen komen.
 • voordeel 4: Deze veiligheidsbril is zeer licht (ca. 26 g), wat betekent dat het dragen ervan geen belasting zal vormen tijdens je werk. Het zal ook het draagcomfort verhogen, wat erg belangrijk is bij langdurig gebruik.
 • voordeel 5: De 3M Virtua veiligheidsbril is ook verkrijgbaar met ruitkleuring tegen zonnekleding. Dit betekent dat je ook beschermd bent tegen schadelijke UV-stralen als je buiten werkt, wat het ook een ideale optie maakt voor buitenshuis werkzaamheden.
 • Het is vrij lastig om nadelen op te noemen op basis van de aangeleverde informatie, aangezien dit voornamelijk positieve punten lijken te zijn. Voor deze oefening zullen we echter proberen ons te concentreren op potentiële nadelen die kunnen worden afgeleid uit de beschrijving:
 • Nadeel 1: De veiligheidsbril is zeer licht, wat op het eerste gezicht als een voordeel kan worden gezien. Echter, een dergelijk licht product kan mogelijk minder stevig of duurzaam zijn.
 • Nadeel 2: Ongeacht de vermelde ‘zeer goede prijs-kwaliteitverhouding’, is het mogelijk dat de uitvoering van de anti-krascoating niet optimaal is en niet bestand tegen intensief gebruik.
 • Nadeel 3: De bril biedt zijdelingse bescherming, maar het is onduidelijk of er ook een adequate bescherming aan de bovenkant en onderkant is. Dit kan een probleem zijn bij taken waarbij er een risico is van vallende deeltjes.
 • Nadeel 4: Het lijkt erop dat er verschillende versies van de bril bestaan – met en zonder ruitkleuring tegen zonnekleding. Dit kan verwarring veroorzaken bij het kiezen van het juiste model en kan betekenen dat als je het verkeerde model kiest, je niet de juiste bescherming krijgt.
 • Nadeel 5: Hoewel ruitkleuring voor sommige werkomstandigheden nuttig kan zijn, kan het een minpunt zijn als je in een reeds donkere omgeving werkt, omdat het je gezichtsveld mogelijk verder kan beperken.

Onze favoriet #2

Uvex Veiligheidsbril

Uvex Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De uvex veiligheidsbril biedt topcomfort dankzij de superzachte Duo-component-beugel, wat zorgt voor een slipvaste pasvorm zonder drukplekken. Ondanks zijn lichte gewicht presteert deze bril beter dan de meeste concurrenten qua comfort. Hij is uitgerust met diverse coatings, verkrijgbaar in verschillende kleuren, en biedt zowel beslagen als krasbestendige opties. Gecertificeerd volgens EN 166 en EN 170, garandeert deze bril kwalitatieve persoonlijke oogbescherming met UV-beschermingsfilter. Alle modellen bieden zelfs uv-400-bescherming, hoewel enkel de getinte glazen verblindingsbescherming bieden. Vanwege zijn veelzijdigheid is deze bril perfect voor doe-het-zelvers, professionals in de bouw, timmerwerk, andere ambachten, labo’s en zelfs sporten, dankzij zijn lichte ontwerp.

 • Voordeel 1: De Uvex i-Works veiligheidsbril is ontzettend comfortabel. Dankzij de superzachte Duo-component-beugel sluit de bril goed aan zonder dat deze drukplekken veroorzaakt. Bovendien is de bril heel licht, wat bijdraagt aan het draagcomfort.
 • Voordeel 2: De veiligheidsbril van Uvex komt met verschillende kleuren en coatings. Variërend van beslagen tot krasbestendige coatings, je kunt kiezen wat het beste bij jouw werkzaamheden past.
 • Voordeel 3: Een derde voordeel is de gestandaardiseerde kwaliteit. De bril is goedgekeurd volgens EN 166, wat betekent dat het voldoet aan de normen voor persoonlijke oogbescherming, en EN 170, de UV-beschermfilterstandaard.
 • Voordeel 4: Een enorm pluspunt van de Uvex i-Works bril is dat het UV-400 bescherming biedt. Hiermee worden je ogen optimaal beschermd tegen de schadelijke invloeden van UV-straling. De getinte glazen beschermen daarnaast ook tegen verblinding net zoals reguliere zonnebrillen.
 • Voordeel 5: Tot slot is de Uvex i-Works veiligheidsbril zeer veelzijdig inzetbaar. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional op de bouw, in de timmerindustrie, in het laboratorium, of zelfs bij het sporten – deze bril is de ideale keuze voor oogbescherming.
 • Nadeel 1: Hoewel de Uvex i-Works veiligheidsbril wordt gepromoot als extreem comfortabel, kun je merken dat de ‘Duo-component-beugel’ mogelijk niet comfortabel of geschikt is voor alle gezichtsvormen en -groottes, waardoor het kan drukken of niet goed past.
 • Nadeel 2: De veiligheidsbril is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met diverse coatings, wat kan leiden tot verwarring bij de keuze van de juiste versie voor specifieke toepassingen of omstandigheden.
 • Nadeel 3: Het product wordt gepromoot voor zijn EN 166 en EN 170 standaardkwaliteit, echter, zijn er andere meer specifieke normen zoals die voor schokbestendigheid en bescherming tegen chemische spatten die mogelijk niet worden gedekt door deze bril.
 • Nadeel 4: Hoewel de bril UV-400-bescherming biedt, is de bescherming tegen verblinding alleen beschikbaar op de getinte glazen. Dit betekent dat als je kiest voor de heldere variant, je nog steeds kans maakt om verblind te raken bij blootstelling aan zeer fel licht.
 • Nadeel 5: Hoewel de bril veelzijdig inzetbaar wordt genoemd, is het lichte ontwerp mogelijk niet sterk genoeg voor meer intensieve of hoge impact activiteiten die een robuustere bril vereisen. Dit kan beperkingen opleggen aan de bruikbaarheid ervan in bepaalde beroepen of bezigheden.

Onze favoriet #3

Sunaurora Veiligheidsbril

Sunaurora Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SunAurora Veiligheidsbril is een modieus en robuust veiligheidsaccessoire, vervaardigd van helder acrylkunststof. Deze bril zorgt voor een helder zicht en blokkeert tegelijkertijd UV-stralen, beschermt tegen vonken en is corrosiebestendig, wat essentieel is bij diverse werkzaamheden of hobby’s. De bril heeft oranje rubberen inzetstukken voor een veilige en comfortabele pasvorm, zelfs als je voorovergebogen werkt, en houdt efficiënt stof en kleine deeltjes uit je ogen. De lenzen zijn krasbestendig en ontworpen om te beschermen tegen rondvliegende deeltjes op hoge snelheid, en hebben een zijdelingse botsingsbestendigheid. Deze bril is flexibel in gebruik, geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis en biedt voldoende ruimte voor je dagelijkse bril.

 • Voordeel 1: De veiligheidsbril van GENYED voldoet aan de Europese regelgeving CE EN166 en draagt de CE-markering op het frame en de lens. Dit betekent dat je vol vertrouwen kunt zijn in zijn beschermingskwaliteit en conformiteit met de veiligheidsnormen.
 • Voordeel 2: Het kan over je standaard bril op sterkte gedragen worden, waardoor het een zeer praktisch en veelzijdig stuk beschermende uitrusting is. Je hoeft dus geen speciale recept veiligheidsbril te kopen als je al een bril draagt.
 • Voordeel 3: De lenzen zijn bestand tegen deeltjes met hoge snelheid en de zijbeschermers bieden optimale oogbescherming. Dit betekent dat je ogen beschermd zijn tegen potentieel gevaarlijke voorwerpen en deeltjes van alle kanten.
 • Voordeel 4: De veiligheidsbril is zorgvuldig vervaardigd en geassembleerd, wat een indicatie geeft van zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. Bovendien worden ze geleverd in een stevige doos en een praktische stoffen hoes, wat helpt om ze veilig en krasvrij te houden.
 • Voordeel 5: Het ergonomische ontwerp, de grote lens, de verstelbare tempelhoek en het lichte gewicht (37 g) maken ze zeer comfortabel. Dit betekent dat je ze voor lange periodes zonder ongemak kunt dragen, waardoor ze ideaal zijn voor werkomstandigheden die continue oogbescherming vereisen.
 • Het identificeren van nadelen gebaseerd op de gegeven productbeschrijving kan lastig zijn, aangezien er voornamelijk positieve kenmerken worden genoemd. Hieronder volgt echter een poging tot het identificeren van mogelijke nadelen voor de GENYED veiligheidsbril.
 • Nadeel 1: Deze veiligheidsbril is ontworpen om over de meeste brillen op sterkte te worden gedragen. Dit kan echter een nadeel zijn als je geen bril draagt, omdat de bril dan te groot of te los kan aanvoelen.
 • Nadeel 2: Hoewel de bril voldoet aan de Europese regelgeving en bestand is tegen deeltjes met hoge snelheid, is niet gespecificeerd tegen welk type deeltjes (bijv. vloeistoffen, gassen, stof) de bril bescherming biedt. Dit zou je aan het denken kunnen zetten over de volledigheid van de bescherming.
 • Nadeel 3: De bril wordt geleverd in een stevige doos met een praktische stoffen hoes, maar aangezien er geen informatie is over andere mogelijke accessoires (zoals een schoonmaakset of neusbrugkussentjes), kun je je afvragen of je genoegen moet nemen met wat er geboden wordt.
 • Nadeel 4: Hoewel het gewicht van de bril als een voordeel wordt benadrukt (lichtgewicht, slechts 37 g), kan dit voor sommige mensen als een teken van minderwaardige kwaliteit worden gezien.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de hoek van de brilpoten verstelbaar is, is er geen melding gemaakt van de verstelbaarheid van andere delen zoals de neusbrug. Dit kan tot enig ongemak leiden als de bril niet goed past.

Onze favoriet #4

Genyed Veiligheidsbril

Genyed Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De veiligheidsbril van het merk GENYED biedt uitstekende bescherming en een hoog niveau van comfort. Deze bril voldoet aan de Europese regelgeving CE EN166 en heeft de CE-markering op het frame en de lens, wat betekent dat hij voldoet aan hoogwaardige veiligheidsnormen. Hij is ontworpen om over je huidige bril op sterkte te passen en heeft lenzen die bestand zijn tegen deeltjes met hoge snelheid, alsook zijbeschermers voor optimale oogbescherming. Deze bril is zorgvuldig vervaardigd en verpakt in een stevige doos met een handige stoffen hoes. Dankzij het ergonomische ontwerp, de lichtheid (slechts 37 gram) en de grote, verstelbare lens biedt deze veiligheidsbril je het comfort dat je nodig hebt bij het dragen.

 • Voordeel 1: De veiligheidsbril van GENYED voldoet aan de Europese regelgeving CE EN166 en draagt de CE-markering op het frame en de lens. Dit betekent dat je vol vertrouwen kunt zijn in zijn beschermingskwaliteit en conformiteit met de veiligheidsnormen.
 • Voordeel 2: Het kan over je standaard bril op sterkte gedragen worden, waardoor het een zeer praktisch en veelzijdig stuk beschermende uitrusting is. Je hoeft dus geen speciale recept veiligheidsbril te kopen als je al een bril draagt.
 • Voordeel 3: De lenzen zijn bestand tegen deeltjes met hoge snelheid en de zijbeschermers bieden optimale oogbescherming. Dit betekent dat je ogen beschermd zijn tegen potentieel gevaarlijke voorwerpen en deeltjes van alle kanten.
 • Voordeel 4: De veiligheidsbril is zorgvuldig vervaardigd en geassembleerd, wat een indicatie geeft van zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. Bovendien worden ze geleverd in een stevige doos en een praktische stoffen hoes, wat helpt om ze veilig en krasvrij te houden.
 • Voordeel 5: Het ergonomische ontwerp, de grote lens, de verstelbare tempelhoek en het lichte gewicht (37 g) maken ze zeer comfortabel. Dit betekent dat je ze voor lange periodes zonder ongemak kunt dragen, waardoor ze ideaal zijn voor werkomstandigheden die continue oogbescherming vereisen.
 • Het identificeren van nadelen gebaseerd op de gegeven productbeschrijving kan lastig zijn, aangezien er voornamelijk positieve kenmerken worden genoemd. Hieronder volgt echter een poging tot het identificeren van mogelijke nadelen voor de GENYED veiligheidsbril.
 • Nadeel 1: Deze veiligheidsbril is ontworpen om over de meeste brillen op sterkte te worden gedragen. Dit kan echter een nadeel zijn als je geen bril draagt, omdat de bril dan te groot of te los kan aanvoelen.
 • Nadeel 2: Hoewel de bril voldoet aan de Europese regelgeving en bestand is tegen deeltjes met hoge snelheid, is niet gespecificeerd tegen welk type deeltjes (bijv. vloeistoffen, gassen, stof) de bril bescherming biedt. Dit zou je aan het denken kunnen zetten over de volledigheid van de bescherming.
 • Nadeel 3: De bril wordt geleverd in een stevige doos met een praktische stoffen hoes, maar aangezien er geen informatie is over andere mogelijke accessoires (zoals een schoonmaakset of neusbrugkussentjes), kun je je afvragen of je genoegen moet nemen met wat er geboden wordt.
 • Nadeel 4: Hoewel het gewicht van de bril als een voordeel wordt benadrukt (lichtgewicht, slechts 37 g), kan dit voor sommige mensen als een teken van minderwaardige kwaliteit worden gezien.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de hoek van de brilpoten verstelbaar is, is er geen melding gemaakt van de verstelbaarheid van andere delen zoals de neusbrug. Dit kan tot enig ongemak leiden als de bril niet goed past.

Onze favoriet #5

3M Veiligheidsbril

3M Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De veiligheidsbril van 3M biedt je superieure bescherming, dankzij zijn compatibiliteit met halfmaskers. Uniek ontworpen met zijdelingse groeven, maakt deze bril het mogelijk om hem over je correctiebril te dragen. Een brede, gemakkelijk aanpasbare hoofdband zorgt voor een comfortabele pasvorm, wat deze veiligheidsbril van 3M een must-have maakt voor jouw persoonlijke veiligheidsuitrusting.

 • Voordeel 1: De veiligheidsbril van 3M is compatibel met halfmaskers. Dit betekent dat je deze bril gemakkelijk kunt gebruiken in combinatie met een halfmasker zonder dat dit het draagcomfort beïnvloedt.
 • Voordeel 2: De zijdelingse groeven in de bril maken het mogelijk om deze over een correctiebril te dragen. Als je normaal gesproken een bril draagt, hoef je deze niet af te zetten voor de veiligheidsbril, wat jou extra gemak en veiligheid oplevert.
 • Voordeel 3: Deze veiligheidsbril heeft een brede hoofdband. Dit betekent dat het ontwerp van de bril met een ieder hoofdformaat rekening houdt, waardoor het voor veel mensen comfortabel is om te dragen.
 • Voordeel 4: De hoofdband van de veiligheidsbril is gemakkelijk aanpasbaar. Hierdoor kun je de strakheid van de bril aanpassen voor een perfecte en comfortabele pasvorm die bij jouw persoonlijke voorkeur past.
 • Voordeel 5: Door de combinatie van deze eigenschappen biedt de veiligheidsbril van 3M een hoge mate van veelzijdigheid. Het kan worden aangepast en gebruikt in verschillende omstandigheden en met verschillende andere veiligheidsuitrusting, waardoor het een uitstekende keuze is voor uiteenlopende situaties.
 • Op basis van de opgegeven productbeschrijving zal ik vijf potentiële nadelen van de 3M Veiligheidsbril proberen te identificeren.
 • Nadeel 1: De compatibiliteit met halfmaskers kan een probleem zijn als je een volmasker gebruikt. De veiligheidsbril is mogelijk niet geschikt of comfortabel met andere typen maskers.
 • Nadeel 2: Hoewel de zijdelingse groeven het mogelijk maken om de bril over een correctiebril te dragen, kan dit mogelijk oncomfortabel zijn. Het betekent niet noodzakelijkerwijs dat de veiligheidsbril goed past of stabiel blijft zitten wanneer je een correctiebril draagt.
 • Nadeel 3: De brede, gemakkelijk aanpasbare hoofdband kan te los of te strak zijn voor sommige gebruikers. Deze brede band kan ook een ongemakkelijke druk op je hoofd uitoefenen, vooral bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 4: Geen informatie wordt verschaft over de bescherming van de lens tegen krassen of breuken. Dit kan betekenen dat de lens mogelijk niet zo duurzaam is of extra zorg nodig heeft om beschadiging te voorkomen.
 • Nadeel 5: Er wordt ook geen informatie gegeven over de UV-bescherming van de lens. Als je buiten werkt, is blootstelling aan UV-straling een grote zorg en deze bril biedt mogelijk niet de nodige bescherming.
 • Onthoud, dit zijn mogelijke nadelen op basis van de verstrekte productbeschrijving. De daadwerkelijke ervaring kan variëren afhankelijk van de individuele gebruiker.

Onze favoriet #6

Milwaukee Veiligheidsbril

Milwaukee Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Veiligheidsbril van Milwaukee is een essentieel hulpmiddel voor jouw oogbescherming, zowel binnen als buiten. Met zijn langdurige anti-condens en duurzame anti-kras lenzen kun je helder en zonder onderbrekingen werken. Ondanks zijn robuustheid is de bril licht van gewicht, wat je in staat stelt om hem comfortabel voor langere perioden te dragen. De comfortabele en flexibele armen dragen ook bij aan het draagcomfort. Bovendien biedt deze bril duidelijke en getinte opties, afhankelijk van je werkomgeving. Het is ook belangrijk om te vermelden dat deze veiligheidsbril Europees gecertificeerd is, voldoet aan EN166 en EN170/EN172, wat de hoge kwaliteitsnormen van de bril garandeert.

 • Voordeel 1: De lenzen van de Milwaukee veiligheidsbril zijn speciaal ontworpen om langdurig bestand te zijn tegen zowel condens als krassen. Dit betekent dat jouw zicht niet belemmerd zal worden in vochtige omstandigheden en de bril een langere levensduur zal hebben.
 • Voordeel 2: Deze veiligheidsbril van Milwaukee is erg licht van gewicht. Hierdoor kun je de bril veel langer comfortabel dragen, wat vooral handig is bij langere klussen of projecten.
 • Voordeel 3: De armen van de Milwaukee veiligheidsbril zijn niet alleen comfortabel, maar ook flexibel. Dit verhoogt het draagcomfort en zorgt ervoor dat de bril gedurende de hele werkdag comfortabel blijft zitten.
 • Voordeel 4: De Milwaukee veiligheidsbril is zowel in duidelijke als getinte opties verkrijgbaar. Dit betekent dat je goede oogbescherming hebt, ongeacht of je binnen of buiten werkt.
 • Voordeel 5: Deze veiligheidsbril is Europees gecertificeerd volgens de EN166 en EN170/EN172 normen. Dit betekent dat je kunt rekenen op een bepaalde kwaliteitsgarantie en dat de bril voldoet aan bepaalde Europese veiligheidsnormen.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, is het moeilijk om sterke negatieve aspecten te identificeren. Maar hier zijn enkele potentiële nadelen die men kan ervaren afhankelijk van specifieke gebruikersvoorkeuren en behoeften:
 • Nadeel 1: Hoewel de Veiligheidsbril van Milwaukee met duurzame anti-condens en anti-kras lenzen komt, kan dit betekenen dat, bij regelmatig en intensief gebruik, deze functies na verloop van tijd minder effectief kunnen worden.
 • Nadeel 2: Ondanks dat deze bril licht van gewicht is voor draagcomfort, betekent dit mogelijk ook dat de bril mogelijk minder sterk is wanneer ze onderworpen worden aan een ruwe behandeling of extreme omgevingscondities.
 • Nadeel 3: De flexibele wapens zijn gemaakt voor comfort, maar als je een persoon bent die de voorkeur geeft aan een strakke en stevige grip rond je hoofd, vind je deze bril mogelijk niet ideaal.
 • Nadeel 4: Hoewel zowel duidelijke als getinte opties beschikbaar zijn, vereist het hebben van oogbescherming voor zowel binnen als buiten mogelijk dat je verschillende brillen op verschillende tijden mee moet nemen, wat enigszins onpraktisch kan zijn.
 • Nadeel 5: De veiligheidsbril is Europees gecertificeerd (EN166 en EN170/EN172), wat inhoudt dat, wanneer je buiten Europa reist, de lokale regelgeving mogelijk niet heeft goedgekeurd of erkend. Het is daarom belangrijk om te controleren of ze brede internationale certificeringen accepteren of dat specifieke landen andere eisen hebben.

Onze favoriet #7

S&R Veiligheidsbril

S&R Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De S&R Veiligheidsbril is een essentieel stuk beschermende uitrusting, geproduceerd met krasbestendige, schokbestendige 100% polycarbonaat glazen die je ogen beschermen tegen mechanische risico’s en hoge snelheid deeltjes tot 45 m/s. Het biedt ook UV 400-bescherming en garandeert dat er niet gesplinterd wordt. Deze bril is gecertificeerd volgens ANSI Z87.1, DIN EN 166 en draagt een CE-markering, waardoor hij geschikt is voor handwerk, sport, en fietsen. Met de in hoogte verstelbare beugels en zachte bekleding voor de neus biedt het je comfort, zelfs bij langdurig gebruik. Bij je aankoop krijg je 1 bril met schuimvulling en neuspads, 1 bril met neuskussen, een beschermhoes voor veilige opslag en een zachte reinigingsdoek.

 • Voordeel 1: De S&R Veiligheidsbril biedt een hoge mate van veiligheid door het gebruik van krasbestendige, schokbestendige 100% polycarbonaatglazen. Hiermee beschermt het je ogen tegen mechanische risico’s en snelle vaste deeltjes tot een snelheid van 45 m/s.
 • Voordeel 2: De brillen bieden extra bescherming tegen schadelijke UV-straling dankzij hun UV 400-bescherming. Bovendien splinteren ze niet, waardoor mogelijke schade aan je ogen wordt geminimaliseerd.
 • Voordeel 3: Ze zijn gecertificeerd volgens ANSI Z87.1, DIN EN 166 en dragen de CE-markering, wat betekent dat ze voldoen aan hoge veiligheidsnormen en geschikt zijn voor diverse activiteiten zoals handwerk, sport en fietsen.
 • Voordeel 4: Deze veiligheidsbrillen zijn ontworpen voor comfort, niet alleen in hun pasvorm – met in hoogte verstelbare beugels voor individuele uitlijning en zachte bekleding voor de neus – maar ook voor hun duurzaam draagcomfort. Dit maakt ze ideaal voor langdurig gebruik in de werkplaats, buitenwerk, in laboratoria en tijdens vele andere activiteiten.
 • Voordeel 5: De set wordt geleverd met handige accessoires, zoals een beschermhoes voor veilige opslag en een zacht reinigingsdoekje. Dit betekent dat je altijd twee brillen veilig kan opbergen en schoonhouden, waardoor ze langer moeiteloos kunnen worden gebruikt.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de S&R Veiligheidsbril bescherming biedt tegen mechanische risico’s en snelle vaste deeltjes tot 45 m/s, betekent dit niet dat de bril volledige bescherming biedt tegen alle soorten risico’s. Voor hogere snelheden of hevigere mechanische krachten is mogelijk een sterkere bril nodig.
 • Nadeel 2: De brillen zijn gecertificeerd volgens ANSI Z87.1, DIN EN 166 en met CE-markering. Hoewel dit zorgt voor een bepaalde mate van vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van de bril, betekent dit niet dat ze ook aan alle andere mogelijke veiligheidsnormen of -standaarden voldoen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de bril wordt geleverd met in hoogte verstelbare beugels voor een individuele uitlijning, biedt dit geen garantie voor een perfecte pasvorm voor iedereen. Het kan zijn dat de aanpasbaarheid van de bril nog steeds niet voldoet aan jouw specifieke comfortbehoeften.
 • Nadeel 4: De set wordt geleverd met slechts één beschermhoes voor twee brillen. Dit zou mogelijk onpraktisch kunnen zijn als je wilt dat elke bril zijn eigen beschermhoes heeft, vooral voor opslag of transport.
 • Nadeel 5: Hoewel reclame wordt gemaakt voor aangenaam draagcomfort, zelfs bij langdurig gebruik, is dit subjectief en kan verschillen van persoon tot persoon. Wat comfortabel is voor één persoon kan oncomfortabel zijn voor een ander, vooral na langdurig dragen.

Onze favoriet #8

Safeyear Veiligheidsbril

Safeyear Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SAFEYEAR Veiligheidsbril is een hoogwaardige oplossing voor oogbescherming in verschillende werkomstandigheden. De bril is uitgerust met een schijf voorzien van anti-condens-coatingtechnologie, wat de vorming van waterdamp voorkomt en zorgt voor een helder zicht. Dit model biedt je ook krachtige bescherming tegen krassen door de EN388 certificering en garandeert betere veiligheid op je werkplek. De bril beschermt je bovendien tegen 90% – 99% van de UV-straling met zijn oranje kunststof houder. De superheldere schijf laat minimaal 90% van het licht door, wat zorgt voor uitstekende zichtbaarheid in verschillende omstandigheden. Als bonus krijg je een kwaliteitsgarantie met een 30 dagen geld-terug-garantie.

 • Voordeel 1: De veiligheidsbril van SAFEYEAR is voorzien van een anti-condens-coatingtechnologie, wat betekent dat je helder kunt zien, zelfs in vochtige of warme omstandigheden door de afwezigheid van waterdamp op de lenzen.
 • Voordeel 2: Deze bril is niet alleen functioneel, maar ook duurzaam – het heeft een EN388 kwaliteitsbeoordeling wat betekent dat de bril krasbestendig is. Dit verlengt de levensduur van de bril, zelfs bij gebruik in ruwe omgevingen zoals een bouwplaats.
 • Voordeel 3: Als je buiten werkt, biedt deze bril je ook UV-bescherming. Het houdt 90% tot 99% van de schadelijke UV-stralen van de zon tegen, wat zeer gunstig is voor de gezondheid van je ogen.
 • Voordeel 4: Het ontwerp van de bril zorgt ervoor dat er meer dan 90% licht door de bril heen komt, wat resulteert in een superhelder zicht. Dit is vooral handig in omstandigheden met weinig licht.
 • Voordeel 5: SAFEYEAR waarborgt de kwaliteit van hun producten. In het zeldzame geval dat de bril niet aan je verwachtingen voldoet, bieden ze een geld-terug-garantie van 30 dagen. Dit geeft je gemoedsrust bij de aankoop van deze veiligheidsbril.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, zijn er weinig nadelen te noemen omdat de details voornamelijk positief zijn. Echter, kunnen we een paar potentiële nadelen afleiden waarvan je op de hoogte zou moeten zijn:
 • Nadeel 1: De veiligheidsbril biedt 90%-99% UV-bescherming, wat betekent dat er nog steeds een klein percentage UV-straling bij je ogen kan komen. Dit kan mogelijk schadelijk zijn bij langdurige blootstelling aan intens zonlicht.
 • Nadeel 2: De veiligheidsbril heeft een oranje kunststof houder. Afhankelijk van jouw persoonlijke stijl of uniform, kan deze kleur misschien te opvallend of niet passend zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de bril is uitgerust met anti-condens-coatingtechnologie, wordt er niet in de beschrijving vermeld of er ook ventilatie aanwezig is om de vorming van condens tegen te gaan.
 • Nadeel 4: Het feit dat ≥ 90% licht gemakkelijk doordringt door de veiligheidsbril kan enerzijds voor een goed zicht zorgen, maar anderzijds kan dit in zeer fel licht of in direct zonlicht mogelijk verblindend of oncomfortabel zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de bril krasbestendig is, wordt er niet specifiek vermeld of deze ook impactbestendig is, wat van belang kan zijn bij bepaalde werkzaamheden op de bouwplaats.

Onze favoriet #9

Dräger Veiligheidsbril

Dräger Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dräger Veiligheidsbril is een must-have voor je persoonlijke bescherming. Met zijn ergonomische vorm biedt het een hoog draagcomfort en een stevige grip, zelfs over je correctiebril. Het biedt optimale oogbescherming, inclusief een bovenste beschermstrip en UV-bescherming van 99,9%, met de hoogste optische klasse (klasse 1) en is CE-gecertificeerd volgens EN 166:2001. Je kunt het gebruiken in een verscheidenheid van omstandigheden, zoals op de bouwplaats, in het chemisch laboratorium, bij renovaties, paintball of doe-het-zelf projecten. Het onbreekbare polycarbonaatglas beschermt je ogen betrouwbaar tegen rondvliegende deeltjes en stof. De bril komt hygiënisch verpakt in plastic. Bescherm je ogen met de premium Dräger Veiligheidsbril X-pect 8110.

 • Voordeel 1: Deze veiligheidsbril van Dräger biedt je hoog draagcomfort en een stevige grip dankzij de ergonomische vorm. Bovendien kun je deze als overbril gebruiken als je al een correctiebril draagt.

  Voordeel 2: De veiligheidsbril garandeert een optimale bescherming voor je ogen. Het heeft een bovenste beschermstrip en valt onder de beste optische klasse voor brillen. Ook beschermt het de ogen tegen 99,9% van de UV-straling.

 • Voordeel 3: De Dräger veiligheidsbril is zeer veelzijdig te gebruiken – of je nu op een bouwplaats werkt, in een chemisch laboratorium, renovatiewerkzaamheden uitvoert, paintball speelt, of doe-het-zelf-projecten uitvoert zoals boren, lassen, zagen en slijpen.
 • Voordeel 4: Met de robuuste oogbeschermingsbril ben je betrouwbaar beschermd tegen rondvliegende deeltjes en stof. Dit dankzij het onbreekbare polycarbonaatglas.
 • Voordeel 5: De Dräger veiligheidsbril komt hygiënisch verpakt in een plastic verpakking, wat bijdraagt aan de veiligheid en netheid van het product.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zou het moeilijk zijn om vijf nadelen van het Dräger veiligheidsbril te vinden, aangezien de beschrijving overwegend positief is. Echter, gezien de informatie die beschikbaar is, kunnen enkele potentiële nadelen zijn:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de bril als overbril kan worden gebruikt, kan deze voor sommige mensen die een correctiebril dragen mogelijk niet goed passen of comfortabel zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de bril een CE-certificering volgens EN 166:2001 heeft, biedt deze mogelijk niet dezelfde beschermingsniveaus die door andere internationale veiligheidsnormen worden vereist.
 • Nadeel 3: De flexibele toepassingsmogelijkheden suggereren dat de bril overal gebruikt kan worden, maar dit kan betekenen dat de bril niet specifiek is geoptimaliseerd voor sommige ernstige of gespecialiseerde omgevingen.
 • Nadeel 4: Hoewel het polycarbonaat glas van de bril onbreekbaar is, kan het oppervlak nog steeds vatbaar zijn voor krassen of beschadigingen die het zicht kunnen belemmeren.
 • Nadeel 5: De bril wordt hygiënisch verpakt in een plastic verpakking. Deze verpakking is mogelijk niet milieuvriendelijk en kan voor sommige mensen een punt van zorg zijn gezien de groeiende bewustwording en bekommernis over plastic afval.

Onze favoriet #10

Dräger Veiligheidsbril

Dräger Veiligheidsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dräger veiligheidsbril biedt jou topklasse bescherming met een stevige, flexibele grip door in lengte en hoek verstelbare brilpoten. Hierdoor is het ook als overbril te gebruiken voor je correctiebril en zelfs geschikt voor kinderen. Het zorgt voor optimale oogbescherming met zijn zij- en bovenkantbescherming, en biedt 99,9% UV-bescherming. Of je nu op een bouwplaats bent, in een chemisch laboratorium werkt, paintball speelt of aan het doe-het-zelfen bent, deze bril zorgt voor jouw veiligheid. De krasbestendige, breukvaste polycarbonaatvizier beschermt betrouwbaar tegen rondvliegende deeltjes en stof. Bij de levering krijg je een Dräger X-pect 8120 premium veiligheidsbril, hygiënisch verpakt in kunststof.

 • Voordeel 1: De Dräger Veiligheidsbril biedt een hoge mate van comfort en een stevige grip, dankzij de flexibele brilpoten die in lengte en hoek verstelbaar zijn. Dit betekent dat de bril comfortabel op je hoofd zit, ongeacht de vorm of de grootte van je hoofd.
 • Voordeel 2: De Dräger bril is ontworpen om te worden gebruikt als overbril voor persoonlijke correctiebrillen. Dit betekent dat je je zichtcorrectie kunt behouden terwijl je tegelijkertijd je ogen beschermt. Ook is de bril geschikt voor kinderen.
 • Voordeel 3: De bril biedt optimale bescherming voor de ogen, inclusief zijbescherming en een beschermrand aan de bovenkant. Met 99,9% UV-bescherming en CE-certificering volgens EN 166:2001, biedt de Dräger veiligheidsbril je de beste mogelijke bescherming voor je ogen.
 • Voordeel 4: De Dräger veiligheidsbril is flexibel bruikbaar, geschikt voor gebruik op de bouwplaats, in het chemisch laboratorium, tijdens werkzaamheden en zelfs bij activiteiten zoals paintball. Ook voor doe-het-zelf projecten voor boren, lassen, zagen en slijpen, biedt deze bril jou de bescherming die je nodig hebt.
 • Voordeel 5: De veiligheidsbril is krasbestendig en robuust, met een breukvast polycarbonaat vizier dat betrouwbare bescherming biedt tegen rondvliegende deeltjes en stof. Zo kun je met volle vertrouwen elke taak aanpakken, wetende dat je ogen goed beschermd zijn.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan ik niet eens veel nadelen. Houd er rekening mee dat mijn beoordeling hiervan volledig gebaseerd is op de geleverde informatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de Veiligheidsbril van Dräger een hoge mate van aanpassingsvermogen heeft vanwege flexibele brilpoten, kan het voortdurend moeten bijstellen van de lengte en de hoek als lastig worden ervaren door sommige gebruikers.

  Nadeel 2: Ondanks dat het geschikt is om het over persoonlijke correctiebrillen te dragen, kunnen deze brillen wat omvangrijk zijn en mogelijk oncomfortabel om te dragen voor langere perioden.

 • Nadeel 3: Deze veiligheidsbril biedt bescherming aan de zijkanten en bovenrand, maar de productbeschrijving maakt geen melding van bescherming aan de onderkant. Dit kan een punt van zorg zijn als er een mogelijk risico bestaat op opwaartse projectielen.
 • Nadeel 4: De bril is specifiek ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, maar het vermeldt niet of er specifieke kenmerken zijn zoals anti-vlieg of anti-mist die kunnen worden gevonden in andere gespecialiseerde veiligheidsbrillen.
 • Nadeel 5: Hoewel de brillenglazen krasbestendig en robuust zijn, wordt er niet gesproken over schokabsorptie. In situaties met een hoger risico op inslag, kan het ontbreken van deze functie een nadeel vormen.

Concluderend kan je, na het doorlopen van ons nieuw onderzoek over de 10 beste veiligheidsbrillen, met vertrouwen de juiste keuze maken voor jouw specifieke behoeften. Of je nu een professionele gebruiker bent die maximale bescherming en stevigheid nodig heeft, of een enthousiaste doe-het-zelver die comfort en helderheid belangrijk vindt, er zit zeker een veiligheidsbril tussen die aan jouw eisen voldoet. Neem de tijd om de juiste veiligheidsbril te kiezen, want jouw ogen verdienen de best mogelijke bescherming. Onthoud dat de beste veiligheidsbril degene is die je aangenaam en consistent zult dragen. Maak jouw veiligheid op het werk of tijdens het klussen je hoogste prioriteit!

Inhoudsopgave