a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Verlovingsring Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een diep inzicht verwachten in de recente trends, patronen en gedetailleerde statistieken over verlovingsringen, onderbouwd met de nieuwste gegevens om u te helpen bij het maken van geïnformeerde keuzes.

 • Gemiddeld spendeert een persoon in de VS tussen de 1.000 en de 5.000 dollar aan een verlovingsring.
 • In 2017, werd ongeveer 45% van de verlovingsringen gekocht online.
 • Ongeveer 75% van de Amerikaanse bruiden hebben een verlovingsring gemaakt van goud en diamant.
 • In 2020 spendeerden Belgen gemiddeld €3.242 aan een verlovingsring.
 • 53% van de vrouwen en 41% van de mannen in de VS zeggen dat een verlovingsring noodzakelijk is voor een aanzoek.
 • Ongeveer 30% van de kopers koopt een verlovingsring met op maat gemaakte details.
 • In de VS, is de gemiddelde carat grootte van een diamant in een verlovingsring 1.0 tot 1.2 karat.
 • Meer dan 60% van de kopers prefereert een verlovingsring van wit goud.
 • Ongeveer 70% van alle diamanten verkocht in de wereld zijn voor verlovingsringen.
 • 35% van de vrouwen in de VS heeft betrokkenheid bij de selectie en/of aankoop van hun verlovingsring.
 • Meer dan de helft van de mannen in Australië spendeert minder dan twee weken aan het zoeken naar de perfecte verlovingsring.
 • 55% van de vrouwen in de VS geeft de voorkeur aan een ronde of prinses geslepen diamant voor hun verlovingsring.
 • De gemiddelde prijs van een verlovingsring is gestegen van $5.871 in 2011 naar $6.351 in 2017.
 • Ongeveer 40% van de verlovingsringen wordt tegenwoordig gemaakt met platina.

Actuele Verlovingsring Statistieken

Gemiddeld spendeert een persoon in de VS tussen de 1.000 en de 5.000 dollar aan een verlovingsring.

Uit de statistiek kunt u afleiden dat een gemiddelde persoon in de Verenigde Staten tussen de 1.000 en de 5.000 dollar besteedt aan een verlovingsring. Dit betekent dat wanneer alle bedragen die door individuen in de VS aan verlovingsringen worden uitgegeven worden opgeteld en vervolgens gedeeld door het totaal aantal personen, de uitkomst gemiddeld ergens tussen de 1.000 en de 5.000 dollar ligt. Dit betekent echter niet dat iedereen dit specifieke bedrag uitgeeft. Het is mogelijk dat sommige mensen minder uitgeven en anderen juist veel meer. Het is een gemiddelde, dat dient als een indicatie van wat normaal gesproken wordt uitgegeven, maar het betekent niet per se dat dit de ‘standaard’ of ‘verwachte’ uitgave is voor iedereen.

In 2017, werd ongeveer 45% van de verlovingsringen gekocht online.

Uit de statistieken van 2017 blijkt dat ongeveer 45% van de verlovingsringen online is gekocht. Dit betekent dat bijna de helft van de mensen die in dat jaar een verlovingsring hebben gekocht, ervoor heeft gekozen om hun aankoop via het internet te doen, in plaats van in een fysieke winkel. Dit kan te maken hebben met het gemak en de flexibiliteit die online winkelen biedt, maar het toont ook een trend in de toenemende digitalisering van onze consumptiegewoonten. Het is interessant om te kijken hoe dit percentage zich in de komende jaren zal ontwikkelen, aangezien meer en meer winkels hun producten ook online aanbieden.

Ongeveer 75% van de Amerikaanse bruiden hebben een verlovingsring gemaakt van goud en diamant.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat driekwart van de Amerikaanse bruiden een verlovingsring heeft die gemaakt is van goud en diamant. Dit betekent dat bij ongeveer 75% van de verlovingen in de Verenigde Staten, de partner ervoor kiest om een gouden ring met diamant te gebruiken bij het aanzoek. Het weerspiegelt de voorkeur van Amerikanen voor deze materialen in verlovingsringen, mogelijk gedreven door factoren zoals traditionele gewoonten, het waarnemen van waarde of esthetische voorkeuren. Het is ook opmerkelijk dat dit inhoudt dat ongeveer 25% van de verlovingsringen is vervaardigd van andere materialen, wat wijst op een zekere diversiteit in materiaalkeuze in het land.

In 2020 spendeerden Belgen gemiddeld €3.242 aan een verlovingsring.

Deze statistiek geeft aan dat het gemiddelde bedrag dat Belgen in het jaar 2020 aan een verlovingsring besteedden, €3.242 was. Dit betekent niet dat iedereen precies dit bedrag heeft uitgegeven, maar het is het gemiddelde van alle uitgaven aan verlovingsringen in dat jaar. Dus als u alle bedragen optelt die Belgen in 2020 aan verlovingsringen hebben uitgegeven en u deelt dat totaal door het aantal mensen dat een verlovingsring kocht, dan krijgt u €3.242. Dit geeft een indicatie van hoeveel mensen in België over het algemeen bereid zijn te besteden aan een dergelijke belangrijke aankoop.

53% van de vrouwen en 41% van de mannen in de VS zeggen dat een verlovingsring noodzakelijk is voor een aanzoek.

Uit de statistieken blijkt dat 53% van de vrouwen en 41% van de mannen in de Verenigde Staten van mening zijn dat een verlovingsring noodzakelijk is bij een huwelijksaanzoek. Dit betekent dat meer dan de helft van de vrouwen en iets minder dan de helft van de mannen geloven in het traditionele symbool van een verlovingsring bij een aanzoek. De cijfers geven een interessant inzicht in de voortdurende waarde van deze traditie in de Amerikaanse samenleving. Ook laat het zien dat er een klein verschil is tussen de gender opvattingen met betrekking tot de noodzaak van een verlovingsring. Het geeft aan dat u, mocht u een huwelijksaanzoek in Amerika in overweging nemen, er rekening mee moet houden dat de traditie van de verlovingsring voor velen nog steeds van groot belang is. Daarbij is dit nog iets belangrijker voor vrouwen dan voor mannen.

Ongeveer 30% van de kopers koopt een verlovingsring met op maat gemaakte details.

Uit de statistiek blijkt dat ongeveer 30% van de mensen die een verlovingsring kopen, kiest voor een ring met op maat gemaakte details. Dit betekent dat bijna een derde van de kopers waarde hecht aan een unieke, gepersonaliseerde ring in plaats van een standaard model. Ze zijn bereid extra te betalen voor individuele details, zoals een specifieke edelsteen, een uniek materiaal of een bepaalde gravure. Dit kan variëren van kleine aanpassingen tot volledig op maat gemaakte ontwerpen. Deze trend geeft aan dat personalisatie belangrijk is voor de consument, met name bij een belangrijke aankoop zoals een verlovingsring.

In de VS, is de gemiddelde carat grootte van een diamant in een verlovingsring 1.0 tot 1.2 karat.

U kunt de gegeven statistiek als volgt begrijpen. In de Verenigde Staten is de gemiddelde ‘carat’ grootte van een diamant in een verlovingsring tussen 1.0 en 1.2 karat. ‘Carat’ is een meeteenheid die wordt gebruikt om het gewicht van een diamant te bepalen, waarbij 1 carat gelijk is aan 200 milligram. Deze gemiddelde grootte van een diamant in een verlovingsring geeft een indicatie van wat typisch of gebruikelijk is in de VS. Het betekent niet dat alle verlovingsringen een diamant van deze grootte bevatten; sommige kunnen kleiner of groter zijn. Dit is slechts een gemiddelde oftewel een statistische schatting die aangeeft wat het meest voorkomend is.

Meer dan 60% van de kopers prefereert een verlovingsring van wit goud.

Deze statistiek vertelt ons dat de meerderheid van de kopers, meer specifiek meer dan 60%, een voorkeur heeft voor witgouden verlovingsringen. Dit betekent dat als u een verlovingsring wilt kopen, u waarschijnlijk niet de enige bent die overweegt om een ring van wit goud te kiezen. Zowel vanuit esthetisch oogpunt als vanwege de duurzaamheid en waarde van het materiaal, kiest het meerendeel van de kopers voor wit goud. Het geeft aan dat, in de context van verlovingsringen, wit gouden ringen de populairste keuze zijn onder consumenten.

Ongeveer 70% van alle diamanten verkocht in de wereld zijn voor verlovingsringen.

Uit statistieken blijkt dat wereldwijd ongeveer 70% van alle verkochte diamanten gebruikt worden voor verlovingsringen. Dit betekent dat het grootste deel van de wereldwijde vraag naar diamanten afkomstig is van mensen die van plan zijn zich te verloven. Het zou daarom niet verkeerd zijn om te zeggen dat de diamantindustrie grotendeels draait op de romantische aspiraties van mensen over de hele wereld. Dus, als u een diamant ziet, is er een goede kans dat deze uiteindelijk deel zal uitmaken van een verlovingsring. Het is een krachtig symbool van liefde en toewijding dat door veel stellen wordt gekozen om hun blijvende verbintenis te vertegenwoordigen.

35% van de vrouwen in de VS heeft betrokkenheid bij de selectie en/of aankoop van hun verlovingsring.

Deze statistiek geeft aan dat 35% van de vrouwen in de Verenigde Staten een actieve rol speelt in de keuze en/of aankoop van hun eigen verlovingsring. Dit betekent dat meer dan een derde van de vrouwen in de VS betrokken is bij dit proces. Zij dragen bij aan de beslissing over welk type ring, welk edelmetaal, welke edelsteen en zelfs welke juwelier wordt gekozen voor hun verlovingsring. Dit kan een indicatie zijn van veranderende tradities en genderrollen, waarbij de vrouw de gelegenheid krijgt om haar eigen smaak en voorkeuren uit te drukken. Echter, het betekent ook dat 65% van de vrouwen nog steeds de gewoonte volgt om de partner de verlovingsring te laten selecteren en kopen, mogelijk als verrassing.

Meer dan de helft van de mannen in Australië spendeert minder dan twee weken aan het zoeken naar de perfecte verlovingsring.

Deze statistiek geeft aan dat meer dan 50% van de Australische mannen minder dan twee weken de tijd neemt om de perfecte verlovingsring uit te zoeken. Met ‘het zoeken naar de perfecte verlovingsring’ wordt niet alleen bedoeld het fysiek zoeken en winkelen, maar ook de tijd besteed aan online onderzoek, het vergelijken van prijzen, het overwegen van verschillende stijlen en materialen, en dergelijke activiteiten. Dit suggereert dat de meerderheid van de Australische mannen weliswaar belang hecht aan deze aankoop, maar niet een aanzienlijke hoeveelheid tijd wil besteden aan het vinden van de ‘perfecte’ ring. Dit kan bijvoorbeeld komen door tijdgebrek, vertrouwen in hun eerste keuze of tevredenheid met een ring die goed genoeg is en niet noodzakelijkerwijs perfect hoeft te zijn.

55% van de vrouwen in de VS geeft de voorkeur aan een ronde of prinses geslepen diamant voor hun verlovingsring.

Deze statistiek onthult dat meer dan de helft van de vrouwen in de Verenigde Staten, specifiek 55%, liever een ronde of prinses geslepen diamant heeft als verlovingsring. Dit betekent dat wanneer Amerikaanse vrouwen hun verlovingsring mogen kiezen, ze vaker geneigd zijn voor deze specifieke vormen van diamantslijpen. Een ronde of prinses geslepen diamant is duidelijk populair voor deze gelegenheid. Deze voorkeur kan gebaseerd zijn op een verscheidenheid aan factoren, zoals de esthetische aantrekkingskracht, symboliek, of zelfs de weerkaatsing van licht die deze specifieke slijpvormen aan de diamant geven. Als gevolg hiervan, als u overweegt om een verlovingsring te kopen in de Verenigde Staten, wilt u misschien rekening houden met deze trend.

De gemiddelde prijs van een verlovingsring is gestegen van $5.871 in 2011 naar $6.351 in 2017.

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat de gemiddelde kosten voor een verlovingsring tussen 2011 en 2017 aanzienlijk zijn gestegen. In 2011 besteedde men gemiddeld $5.871 aan een verlovingsring. Dat bedrag is echter in de loop van zes jaar gestegen tot $6.351 in 2017. Dit betekent een verhoging van ongeveer 8%. Deze prijsstijging kan veroorzaakt zijn door factoren zoals inflatie, veranderingen in de vraag en het aanbod van diamanten en edelmetalen of simpelweg door veranderende smaken en trends in verlovingsringen. Het is een duidelijk bewijs van groeiende uitgaven voor dit soort aankopen in de loop van de tijd. Een interessant detail voor u om te overwegen bij het plannen van uw eigen aankopen of voor enig referentieonderzoek waarbij u betrokken bent.

Ongeveer 40% van de verlovingsringen wordt tegenwoordig gemaakt met platina.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat ongeveer 40% van alle verlovingsringen die vandaag de dag vervaardigd worden, gemaakt zijn van platina. Dit geeft aan dat platina een populair metaal is voor dergelijke ringen. Platina, een zeer duurzaam en puur metaal, is zeer aantrekkelijk voor veel paren vanwege zijn langdurige kwaliteiten en luxueuze uitstraling. Echter, dit betekent ook dat 60% van de verlovingsringen van andere materialen gemaakt zijn, zoals goud of zilver. Deze gegevens tonen u aan dat, hoewel platina een populaire keuze is, er toch een aanzienlijke variëteit is in de materiaalkeuze voor verlovingsringen.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://observer.com

2. – https://www.diamonds.pro

3. – https://www.theknot.com

4. – https://nl.pinterest.com

5. – https://www.brides.com

6. – https://www.jckonline.com

7. – https://www.creditdonkey.com

8. – https://www.businessinsider.com

9. – https://www.bluenile.com

Inhoudsopgave