a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Video Marketing Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u nieuwe en actuele statistieken verwachten die het groeiende belang van video marketing belichten, met frisse gegevens die inzicht geven in hoe dit medium bedrijven kan helpen bij het bereiken van hun marketingdoelen.

 • U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat volgens statistieken 54% van de consumenten hoopt meer videocontent van een merk of bedrijf te zien dat ze ondersteunen.
 • 85% van alle internetgebruikers in de Verenigde Staten bekeken online video-inhoud maandelijks op hun apparaten.
 • Wist U dat 87% van de marketingprofessionals video als marketingtool gebruikt?
 • Video’s trekken 300% meer verkeer aan en helpen bij het nurturen van leads.
 • Bijna 50% van de internetgebruikers zoekt naar video’s gerelateerd aan een product of dienst voordat ze een winkel bezoeken.
 • 72% van de klanten zou liever leren over een product of dienst door middel van video.
 • Lange video’s krijgen 79% van de totale betrokkenheid, ook al nemen ze maar 2% van alle video’s die bedrijven publiceren in beslag.
 • Bedrijven die video gebruiken, hebben 41% meer verkeer naar hun website vanuit zoekopdrachten dan niet-gebruikers.
 • Video’s tot 2 minuten lang krijgen de meeste engagement.
 • Integratie van video in e-mailmarketing kan click-through rates verhogen met meer dan 90%.
 • Volgens 90% van de gebruikers helpt het bekijken van een productvideo hen bij de besluitvorming.

Actuele Video Marketing Statistieken

U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat volgens statistieken 54% van de consumenten hoopt meer videocontent van een merk of bedrijf te zien dat ze ondersteunen.

U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat volgens recente statistieken, 54% van de consumenten meer videocontent wil zien van een merk of bedrijf dat ze ondersteunen. Dit betekent dat meer dan de helft van de consumenten een sterke voorkeur heeft voor video-inhoud boven andere vormen van content, zoals blogs of social media posts, als het gaat om merken of bedrijven die ze waarderen en steunen. Het onderstreept het belang van video als een krachtig hulpmiddel voor merkbeleving en klantenbinding. Merken en bedrijven moeten daarom overwegen om hun videocontent strategie te versterken om aan deze consumentenbehoefte te voldoen.

85% van alle internetgebruikers in de Verenigde Staten bekeken online video-inhoud maandelijks op hun apparaten.

Uit de vermelde statistiek blijkt dat 85% van alle internetgebruikers in de Verenigde Staten maandelijks online video-inhoud bekijkt op hun apparaten. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de internetgebruikers in de VS regelmatig gebruikmaakt van online video-platformen, zoals YouTube, Netflix, Hulu en dergelijke. Het kan ook inhouden dat ze video’s bekijken op sociale mediasites, zoals Facebook, Instagram, Twitter en dergelijke. Deze cijfers tonen de groei en het belang van online videostreaming en -consumptie in het huidige digitale tijdperk. Ook suggereren ze dat online videoplatformen een effectieve manier kunnen zijn voor adverteerders en marketeers om een groot publiek te bereiken.

Wist U dat 87% van de marketingprofessionals video als marketingtool gebruikt?

Uit de statistiek blijkt dat het overgrote deel van de marketingprofessionals, namelijk 87%, video als marketingtool gebruikt. Dit betekent dat bijna negen van de tien marketingprofessionals dit medium als een onmisbaar onderdeel van hun marketingstrategie zien. Het gebruik van video kan variëren van korte reclamespots op tv en sociale media tot uitgebreide productdemonstraties of bedrijfspresentaties op websites en platforms zoals YouTube. Deze hoge percentage toont aan dat video’s een krachtige tool zijn voor marketingprofessionals om hun boodschap op een effectieve en boeiende manier over te brengen. Als U dus nog geen gebruik maakt van video in uw marketingstrategie, dan zou dit iets kunnen zijn om over na te denken, gezien het duidelijke succes en de populariteit onder marketingprofessionals.

Video’s trekken 300% meer verkeer aan en helpen bij het nurturen van leads.

Deze statistiek geeft aan dat video’s een zeer krachtig hulpmiddel kunnen zijn voor uw marketingstrategie. Video-content trekt 300% meer verkeer aan, wat betekent dat uw website, platform of zakelijke pagina drie keer meer bezoekers zal ontvangen dan wanneer er geen video’s worden gebruikt. Dit kan uw zichtbaarheid en bekendheid bij potentiële klanten aanzienlijk vergroten. Daarnaast draagt de aantrekkingskracht van video’s ook bij aan het ‘nurturen’ van leads, oftewel het begeleiden van potentiële klanten door uw verkoopfunnel. Video’s geven u de mogelijkheid om op een boeiende en inzichtelijke manier informatie over uw producten of diensten te delen, waardoor het waarschijnlijker wordt dat leads zich verder in het koopproces zullen begeven. In resultaat, leidt dit tot een effectievere marketing en mogelijk meer verkoop.

Bijna 50% van de internetgebruikers zoekt naar video’s gerelateerd aan een product of dienst voordat ze een winkel bezoeken.

De statistiek geeft aan dat bijna de helft van de internetgebruikers, specifiek ongeveer 50%, video’s opzoekt die gerelateerd zijn aan een product of dienst voordat ze een fysieke winkel bezoeken. Dit betekent dat u als consument waarschijnlijk op zoek gaat naar visuele informatie en beoordelingen van een product of dienst om een beter inzicht te krijgen voordat u een aankoop doet. Het impliceert ook dat video’s een belangrijk hulpmiddel zijn bij het beïnvloeden van aankoopbeslissingen. Het betrekken van video’s in de marketingstrategie kan bedrijven dus helpen om klanten te aantrekken en te betrekken.

72% van de klanten zou liever leren over een product of dienst door middel van video.

Deze statistiek geeft aan dat een grote meerderheid van de klanten, namelijk 72%, de voorkeur geeft aan het leren over een product of dienst via videopresentatie in plaats van andere mogelijke manieren. Dat kan komen doordat video’s meestal eenvoudiger te begrijpen zijn en informatie op een meer aansprekende en aantrekkelijke manier kunnen overbrengen. Bovendien kunnen video’s de kenmerken van een product of dienst op een visuele manier laten zien, wat vaak meer opvalt dan geschreven teksten of gesproken woorden. Het houdt ook vaak de aandacht van de kijker langer vast. Voor u betekent dit dat, als u een product of dienst wil verkopen of uitleggen, u er goed aan doet dit zoveel mogelijk via video te doen.

Lange video’s krijgen 79% van de totale betrokkenheid, ook al nemen ze maar 2% van alle video’s die bedrijven publiceren in beslag.

Uit de statistiek valt op te maken dat lange video’s, ondanks dat ze slechts 2% van alle gepubliceerde video’s door bedrijven vormen, toch 79% van de totale betrokkenheid verkrijgen. Dit suggereert dat lange video’s een hogere mate van interactie en betrokkenheid genereren bij het publiek in vergelijking met kortere video’s. Hoewel ze op numerieke basis slechts een klein percentage van de totale video’s vormen, lijken ze een aanzienlijke impact te hebben in termen van engagement, wat zowel het aantal views, shares, comments en likes kan omvatten. U, als bedrijf of individuele inhoudscreator, kunt deze informatie gebruiken om uw videostrategie te informeren en te maximaliseren voor publieksbetrokkenheid.

Bedrijven die video gebruiken, hebben 41% meer verkeer naar hun website vanuit zoekopdrachten dan niet-gebruikers.

Het gebruik van video in uw bedrijfsstrategie kan een significant effect hebben op uw succes in het verkeer naar uw website. Volgens de vermelde statistiek hebben bedrijven die video’s in hun marketingstrategieën opnemen, 41% meer webverkeer via zoekopdrachten dan degenen die dat niet doen. Dit betekent dat bedrijven die videocontent inzetten op hun websites, op sociale media, in nieuwsbrieven, enz., waarschijnlijk hoger zullen verschijnen in zoekmachine resultaten. Daarmee trekken zij een groter publiek aan, gezien het feit dat mensen eerder geneigd zijn om op de eerste paar resultaten te klikken die verschijnen tijdens hun online zoektocht. Met andere woorden, door video’s te gebruiken, positieert u uw bedrijf op een manier die de zichtbaarheid verbetert, wat uiteindelijk zal leiden tot meer webverkeer.

Video’s tot 2 minuten lang krijgen de meeste engagement.

De statistiek ‘Video’s tot 2 minuten lang krijgen de meeste engagement’ verwijst naar het verband tussen de lengte van video’s en hoe betrokken kijkers zijn. Engagement kan worden gemeten aan de hand van verschillende factoren zoals het aantal weergaven, likes, shares, comments en de duur dat een kijker naar de video kijkt. Uit de gegevens blijkt dat video’s die niet langer dan 2 minuten duren, de meeste betrokkenheid genereren. Dit kan komen doordat mensen tegenwoordig vaak een korte aandachtsspanne hebben, vooral online. Een video van 2 minuten is lang genoeg om een boodschap over te brengen, maar kort genoeg om de kijker niet te verliezen. Dus als u als bedrijf of individu verbinding wilt maken met uw publiek via video, is het wellicht verstandig om uw video’s tot 2 minuten te beperken.

Integratie van video in e-mailmarketing kan click-through rates verhogen met meer dan 90%.

De statistiek die u ziet, ‘Integratie van video in e-mailmarketing kan click-through rates verhogen met meer dan 90%’, benadrukt het belang van multimediagebruik in marketing. Het geeft aan dat het opnemen van video’s in uw e-mailmarketingstrategie de kans aanzienlijk kan vergroten dat ontvangers doorklikken naar uw website of een specifieke bestemmingspagina. Een stijging van 90% is bijzonder groot, en het suggereert dat video’s een effectief middel kunnen zijn om de aandacht van uw publiek te trekken en hen actie te laten ondernemen. Dus, als u probeert om het verkeer naar uw website te verhogen, de betrokkenheid bij uw inhoud te verbeteren of gewoon de algemene effectiviteit van uw e-mailmarketingcampagnes te verbeteren, dan kan het integreren van video’s in uw e-mails een aanzienlijk positief effect hebben.

Volgens 90% van de gebruikers helpt het bekijken van een productvideo hen bij de besluitvorming.

De gegeven statistiek suggereert dat het bekijken van een productvideo een aanzienlijke impact heeft op het besluitvormingsproces van consumenten. Dit betekent dat 90% van de mensen die naar productvideo’s kijken beweren dat dit hen helpt bij het nemen van hun uiteindelijke beslissing. Dit kan variëren van het kiezen van het ene product boven het andere, tot het zuiver vormen van een aankoopintentie. Wanneer u als consument een productvideo bekijkt, krijgt u een beter idee van het product, de functies, gebruiksgemak en kwaliteit. Deze rijke, visuele informatie kan u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen. Dus, volgens deze statistiek, als u aan het winkelen bent, kan het nuttig zijn om productvideo’s te bekijken om uw keuze te verduidelijken en uw koopbeslissing te vergemakkelijken.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.forbes.com

2. – https://www.marketingprofs.com

3. – https://www.thinkwithgoogle.com

4. – https://optinmonster.com

5. – https://www.on24.com

6. – https://www.hubspot.com

7. – https://smallbiztrends.com

8. – https://www.wyzowl.com

9. – https://wistia.com

Inhoudsopgave