a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Video On Demand Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een gedetailleerd actueel overzicht verwachten van de nieuwste statistieken en inzichten op het gebied van Video On Demand, die uw begrip van de huidige trends en patronen in deze snelgroeiende sector zullen verrijken.

  • U zult het misschien interessant vinden om te weten dat 82% van de Amerikaanse breedbandhuishoudens ten minste één dienst voor streaming van video on demand (VOD) gebruiken.
  • In 2022 wordt verwacht dat er meer dan 411 miljoen SVOD (Streaming Video On Demand) abonnementen wereldwijd zullen zijn.
  • U zult verrast zijn te horen dat 36% van de wereldwijde internetgebruikers in 2020 dagelijks VOD-diensten heeft gebruikt.
  • Volgens Statista, hebben Netflix, Amazon Prime en Hulu, de drie grootste VOD-diensten, in de VS oversten ze gezamenlijk 300 miljoen abonnees in 2020.
  • In Q1 2021 keken mensen gemiddeld 25 uur per week naar streaming video content.
  • Het is interessant te noteren dat er naar verwachting in 2024 een gemiddelde van 3,37 OTT-video-abonnementen per SVOD-huishouden zullen zijn in de VS.
  • De totale omzet van de wereldwijde VOD-markt wordt geschat op ongeveer 56,55 miljard dollar in 2021.
  • Volgens een recent rapport neemt Netflix het leeuwendeel van de SVOD-markt in met meer dan 203,66 miljoen abonnees eind 2020.

Actuele Video On Demand Statistieken

U zult het misschien interessant vinden om te weten dat 82% van de Amerikaanse breedbandhuishoudens ten minste één dienst voor streaming van video on demand (VOD) gebruiken.

Deze statistiek houdt in dat het overgrote deel van de Amerikaanse huishoudens met breedbandinternet gebruik maakt van videostreaming diensten. Hieronder vallen bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime en Hulu. Wanneer we zeggen dat 82% van deze huishoudens ten minste één dienst voor streaming van video on demand (VOD) gebruiken, betekent dit dat meer dan 8 op de 10 Amerikaanse huishoudens met breedbandinternet voor hun entertainment op dergelijke diensten vertrouwen. Dit onderstreept hoe populair streaming diensten zijn geworden in onze hedendaagse technologie-georiënteerde maatschappij. Het houdt ook in dat deze diensten een dominant kanaal zijn voor mediaconsumptie in de Verenigde Staten. Voor u als lezer kan dit betekenen dat zowel de acceptatie van breedband internet als het gebruik van streaming diensten in huishoudens waarschijnlijk blijft groeien.

In 2022 wordt verwacht dat er meer dan 411 miljoen SVOD (Streaming Video On Demand) abonnementen wereldwijd zullen zijn.

De statistiek die u hier ziet, voorspelt dat er in 2022 wereldwijd meer dan 411 miljoen SVOD (Streaming Video On Demand) abonnementen zullen zijn. Dit betekent dat gebruikers zonder traditionele kabel- of satelliettelevisie een keuze hebben gemaakt voor streamingdiensten. SVOD, zoals Netflix, Disney+, of Amazon Prime, stelt gebruikers in staat om te kiezen uit een breed scala aan films, series, en andere video-inhoud, die ze kunnen bekijken wanneer ze maar willen, zonder reclame. Dit verwachte aantal van meer dan 411 miljoen abonnementen is een indicatie van hoe wijdverbreid de acceptatie van deze technologie is en hoe normaal het wordt bij consumenten wereldwijd. Dit soort statistiek toont de kracht en populariteit van on-demand streamingdiensten en hoe significant hun rol zal zijn in de toekomst van mediaconsumptie.

U zult verrast zijn te horen dat 36% van de wereldwijde internetgebruikers in 2020 dagelijks VOD-diensten heeft gebruikt.

Het kan u verbazen om te weten dat in 2020 maar liefst 36% van de wereldwijde internetgebruikers dagelijks gebruik maakte van video-on-demand (VOD) diensten. Dit betekent dat meer dan een derde van alle mensen die over de hele wereld online waren, dagelijks video’s streamden op aanvraag. Deze statistiek biedt een diepgaand inzicht in hoe geïntegreerd VOD-diensten in ons dagelijks leven zijn geworden. Het onderstreept ook de opwindende mogelijkheden voor toekomstige groei in de streaming en digitale entertainmentindustrieën. Dus, zelfs als u een frequente gebruiker van VOD-diensten bent, is het interessant om te hebben geleerd dat miljoenen anderen wereldwijd hetzelfde doen.

Volgens Statista, hebben Netflix, Amazon Prime en Hulu, de drie grootste VOD-diensten, in de VS oversten ze gezamenlijk 300 miljoen abonnees in 2020.

Uit de gegevens van Statista blijkt dat de drie grootste Video on Demand (VOD) diensten, namelijk Netflix, Amazon Prime en Hulu, in 2020 samen meer dan 300 miljoen abonnees behaald hebben in de Verenigde Staten. Dit betekent dat deze drie diensten een enorm publiek bereiken. De gegevens tonen de populariteit en het potentieel van VOD-diensten. Elk van deze diensten biedt een bibliotheek met films en series, waarvoor gebruikers betalen via een maandelijks abonnement. Het blijkt dat de consumenten in de VS deze vorm van entertainment massaal omarmen. Dus, als u in de entertainmentindustrie werkt, zijn dit cruciale gegevens om in overweging te nemen in uw strategieën.

In Q1 2021 keken mensen gemiddeld 25 uur per week naar streaming video content.

In de statistiek ‘In Q1 2021 keken mensen gemiddeld 25 uur per week naar streaming video content’ wordt aangegeven hoeveel tijd mensen gemiddeld hebben besteed aan het kijken naar streaming video content in het eerste kwartaal van 2021. In dit geval is het gemiddelde 25 uur per week. Dat betekent dat als u alle kijktijden van alle mensen samen optelt en dan deelt door het totaal aantal mensen, u op een gemiddelde van 25 uur per week uitkomt. Dit betekent echter niet dat iedereen precies 25 uur per week heeft gekeken. Sommige mensen kunnen veel meer hebben gekeken, terwijl anderen mogelijk veel minder hebben gekeken. Dit cijfer geeft bij benadering de hoeveelheid tijd die mensen besteden aan het kijken van streaming video content in een gemiddelde week in de eerste drie maanden van 2021.

Het is interessant te noteren dat er naar verwachting in 2024 een gemiddelde van 3,37 OTT-video-abonnementen per SVOD-huishouden zullen zijn in de VS.

U zou het interessant kunnen vinden om te weten dat de statistieken onderzoek suggereren dat er in 2024 naar verwachting gemiddeld 3,37 OTT (Over-The-Top) video-abonnementen per SVOD (Subscription Video On Demand) huishouden in de VS zullen zijn. Dit betekent dat elk huishouden dat betaalt voor on-demand videodiensten zoals Netflix, HBO of Hulu, gemiddeld 3,37 van dergelijke abonnementen zal hebben. Dit is wellicht een indicatie van het groeiende belang en populariteit van streamingdiensten in het dagelijkse entertainment van huishoudens. Het wijst ook op een verschuiving in het mediagedrag, waarbij consumenten zich mogelijk meer richten op op maat gemaakte, on-demand content dan op traditionele televisie-uitzendingen.

De totale omzet van de wereldwijde VOD-markt wordt geschat op ongeveer 56,55 miljard dollar in 2021.

De statistiek die u ziet, betreft de totale opzet van de wereldwijde Video On Demand (VOD) markt. Dit cijfer, geschat op zo’n 56,55 miljard dollar in 2021, vertegenwoordigt het totale bedrag dat wereldwijd wordt gegenereerd door het aanbieden van on-demand streamingdiensten. Deze streamingdiensten omvatten bijvoorbeeld platforms zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime en vele anderen. De omzet wordt gegenereerd door abonnementsbijdragen, advertentie-inkomsten en pay-per-view inkomsten. Het bedrag is indrukwekkend en toont het groeiende belang en de populariteit van on-demand videoconsumptie. Men verwacht dat dit cijfer in de komende jaren nog zal toenemen naarmate meer consumenten overstappen op digitale platforms voor hun entertainmentbehoeften.

Volgens een recent rapport neemt Netflix het leeuwendeel van de SVOD-markt in met meer dan 203,66 miljoen abonnees eind 2020.

Het recente rapport dat u aanhaalt geeft aan dat Netflix een dominante speler is op het gebied van Subscription Video On Demand (SVOD), dit is een service die on-demand toegang biedt tot een ruime keuze aan films en series tegen betaling van een vast bedrag per maand. Met meer dan 203,66 miljoen abonnees aan het einde van 2020 heeft Netflix het grootste marktaandeel in de SVOD-markt. Dit betekent dat Netflix meer abonnees heeft dan de andere aanbieders in deze markt. Het grote aantal abonnees duidt op de populariteit en het succes van Netflix bij het aantrekken en behouden van klanten voor hun SVOD-service. Het feit dat Netflix, zoals gesuggereerd door de term ‘leeuwendeel’, veruit de grootste speler is, illustreert hun competente bedrijfsstrategie en sterke concurrentiepositie.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.grandviewresearch.com

2. – https://www.emarketer.com

3. – https://www.parksassociates.com

4. – https://www.nielsen.com

Inhoudsopgave