a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Vinyl Vloer: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 vinyl vloerproducten volgens nieuw onderzoek om de beste keuze voor jouw huis te maken.

Unser Favorit: Artens Vinyl Vloer

Artens Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Artens Vinyl Vloer

Artens Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Artens Vinyl Vloer

Artens Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Floordirekt Vinyl Vloer

Floordirekt Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Achim Home Furnishings Vinyl Vloer

Achim Home Furnishings Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Artens Vinyl Vloer

Artens Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Nuflr Vinyl Vloer

Nuflr Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Elffloor Vinyl Vloer

Elffloor Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Livelynine Vinyl Vloer

Livelynine Vinyl Vloer
★★★★★

Unser Favorit: Livelynine Vinyl Vloer

Livelynine Vinyl Vloer
★★★★★

Wanneer je jouw woning een frisse, nieuwe uitstraling wilt geven, komt een vinyl vloer zeker in aanmerking. Vanwege de veelzijdigheid, duurzaamheid en betaalbaarheid heeft het nieuwe hoogtes bereikt in de wereld van woningverbetering. We hebben enorm veel onderzoek gedaan en brengen je de 10 beste vinyl vloeren die er op de markt zijn, direct tot je voordeurstap. Egaliseren van de ondervloer, het kiezen van de juiste stijl tot het begrijpen van de installatiemethoden, we hebben het allemaal voor jou in deze gids. Dus lees verder, want het is tijd om in de wereld van vinyl vloeren te duiken.

Een vinyl vloer is een soort vloerbedekking gemaakt van kunststof dat bekend staat om zijn duurzaamheid, waterbestendigheid en veelzijdigheid. Als je kiest voor een vinyl vloer, kun je genieten van het comfort en het gemak van onderhoud, aangezien het gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is. Bovendien biedt het een groot scala aan ontwerpen, van hout- en steenpatronen tot meer abstracte en eigentijdse looks. Het is een betaalbare en praktische optie voor elke ruimte in je huis, of het nu de keuken, badkamer of woonkamer is. Door de zachte ondergrond voelt een vinyl vloer prettig aan je voeten en dempt het omgevingsgeluid, wat zorgt voor een rustige sfeer in je woning.

Check Uit

Onze favoriet #1

Artens Vinyl Vloer

Artens Vinyl Vloer

Waarom we het gekozen hebben

De ARTENS Vinyl Vloer is een chic, elegant PVC-product dat je woning een Art Deco-touch geeft, dankzij het heldere design met marmereffect. Deze zelfklevende tegels zijn snel en makkelijk te installeren, waardoor ze ideaal zijn voor een comfortabele herinrichting van je gladde vloeren, en ze kunnen eenvoudig op maat gesneden worden. De tegels zijn waterdicht en hebben een antislip oppervlak, waardoor ze perfect zijn voor de badkamer en een fijne textuur bieden. Onderhoud is een fluitje van een cent met hun gladde oppervlak – een simpele veeg en een zachte reiniger zijn genoeg. Ze zijn daarnaast prima te gebruiken met vloerverwarming, tot een maximumtemperatuur van 29°C. Elke bundel bevat 12 tegels van 60,96 cm x 30,48 x 2 mm, goed voor een oppervlakte van 2,23 m².

 • Voordeel 1: Door het design met marmereffect is de ARTENS vinyl vloer een heldere, chique en elegante keuze voor je interieur. Het geeft je huis moderniteit en eenvoud met een vleugje Art Deco.
 • Voordeel 2: De zelfklevende tegels zorgen voor een snelle en comfortabele herinrichting, waardoor ze ideaal zijn voor het renoveren van je gladde vloeren. Ze kunnen gemakkelijk met een eenvoudige cutter op maat worden gesneden en passen in al je kamers.
 • Voordeel 3: De ARTENS vinyl vloer is waterdicht en daardoor geschikt voor installatie in badkamers. Het antislip vinyloppervlak biedt een goede grip en een aangename, zachte textuur.
 • Voordeel 4: Het gladde oppervlak van de PVC-tegels maakt ze bijzonder onderhoudsvriendelijk. Een veeg en een niet-agressief reinigingsmiddel zijn voldoende om ze schoon te houden.
 • Voordeel 5: De vloer is compatibel met vloerverwarming, met een maximale temperatuur van 29 °C. Dit maakt de duurzaamheid van de vloer nog aantrekkelijker en verhoogt het comfort in je huis.
 • Nadeel 1: Hoewel de tegels zelfklevend zijn en gemakkelijk te installeren, kunnen er problemen ontstaan als de basisvloer niet volledig glad en schoon is. Zonder een perfecte ondergrond kan het vinyl loslaten of bobbelen.
 • Nadeel 2: De maximale temperatuur die deze vloer aankan met vloerverwarming is 29 °C. Als je een hogere temperatuur instelt, kan dit schade aan het vinyl veroorzaken.
 • Nadeel 3: De dikte van de tegels is slechts 2 mm. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een vloer met meer demping en comfort. Het dunne materiaal kan minder duurzaam zijn en sneller slijten dan dikkere alternatieven.
 • Nadeel 4: Hoewel het onderhoud relatief eenvoudig lijkt, is het gebruik van niet-agressieve reinigingsmiddelen een vereiste. Dit betekent dat je misschien speciale producten moet kopen om de vloer te reinigen en te voorkomen dat het materiaal wordt aangetast.
 • Nadeel 5: Deze vloer heeft een specifiek marmer- en Art Deco-ontwerp. Dit kan prachtig zijn in sommige huizen, maar het is niet veelzijdig en misschien past het niet bij de stijl van iedereen. Veranderingen in de inrichting kunnen betekenen dat de vloer niet langer past, waardoor een nieuwe vloer nodig is.

Onze favoriet #2

Artens Vinyl Vloer

Artens Vinyl Vloer

Waarom we het gekozen hebben

De ARTENS Vinyl Vloer is een verfijnde keuze voor je interieur met zijn “betoneffect” PVC-tegels, ontworpen voor slaapkamers en ruimtes met matig verkeer. Deze zelfklevende tegels zijn makkelijk en snel te leggen, ideaal voor de herinrichting of renovatie van je gladde vloeren. Deze zijn tevens waterdicht, waardoor installatie in de badkamer een fluitje van een cent is, en het antislip vinyl oppervlak biedt je een goede grip en een aangename, zachte textuur. Deze onderhoudsvriendelijke tegels hebben een glad oppervlak waardoor schoonmaken met een vochtig doekje en een mild reinigingsmiddel volstaat. Bovendien, de tegels zijn compatibel met vloerverwarming tot 25°C. Elk pakket komt met 12 tegels van 60,96 cm x 30,48 cm x 1,5 mm (dikte), in totaal goed voor 2,23 m² oppervlak.

 • Voordeel 1: Krachtig Ontwerp – De ARTENS vinyl vloer heeft een sterk “betoneffect” ontwerp dat niet alleen karakter en stijl toevoegt aan je interieur, maar ook perfect is voor slaapkamers en ruimtes met matig doorgangsverkeer.
 • Voordeel 2: Gemakkelijke Installatie – Deze vloer is zelfklevend, wat betekent dat je gemakkelijk en snel jouw ruimte kunt herinrichten. Bovendien passen deze tegels perfect op je gladde vloeren en kunnen ze gemakkelijk op maat worden gesneden om in elke ruimte te passen.
 • Voordeel 3: Waterdicht – Geen zorgen meer over waterschade in de badkamer. De ARTENS vinyl vloer is waterdicht en tegelijkertijd antislip, waardoor het een veilige en duurzame keuze is.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk Onderhoud – Geen gedoe en tijd verspillen aan schoonmaken. Dankzij het gladde oppervlak van deze pvc-tegels, heb je alleen een doekje en een mild reinigingsmiddel nodig om ze schoon te houden. Bovendien zijn de tegels ook compatibel met vloerverwarming tot 25 °C.
 • Voordeel 5: Royale Verpakking – Elke verpakking bevat 12 tegels van 60,96 cm x 30,48 cm x 1,5 mm (dikte) die in totaal een oppervlakte van 2,23 m² bedekken. Dit betekent dat je genoeg materiaal hebt om een groot gebied te bedekken, waardoor je minder pakketten nodig hebt om jouw ruimte te voltooien.
 • Nadeel 1: ARTENS Vinyl Vloer tegels zijn ontworpen voor matig doorgangsverkeer, dus ze zijn misschien niet de beste keuze voor zeer drukke ruimtes of commerciële omgevingen waar veel verkeer is.
 • Nadeel 2: Hoewel de tegels zelfklevend zijn en gemakkelijk kunnen worden opgezet, moet je ervoor zorgen dat de onderliggende vloer glad is om de tegels goed te laten hechten. Als je vloeren oneffen zijn, moet je mogelijk extra werk verrichten om ze te egaliseren voordat je de tegels legt.
 • Nadeel 3: De vinyl tegels zijn waterdicht, wat geweldig is voor ruimtes zoals de badkamer. Maar dit betekent ook dat als er water onder de tegels komt, het eronder vast kan raken en het moeilijk wordt om het te verwijderen zonder de tegels te verwijderen.
 • Nadeel 4: De ARTENS Vinyl Vloer is compatibel met vloerverwarming tot 25 °C. Als je vloerverwarmingssysteem heter wordt dan deze temperatuur, kun je mogelijk problemen ondervinden met de kwaliteit en levensduur van je vloer.
 • Nadeel 5: Hoewel de tegels onderhoudsarm lijken te zijn, is het belangrijk te weten dat ze waarschijnlijk niet bestand zijn tegen zwaar schuren of schrobben. U dient een mild reinigingsmiddel te gebruiken, wat betekent dat hardnekkige vlekken problematisch kunnen zijn.

Onze favoriet #3

Artens Vinyl Vloer

Artens Vinyl Vloer

Waarom we het gekozen hebben

De Vinyl Vloer van ARTENS is een perfecte keuze als je zoekt naar een combinatie van natuurlijke uitstraling en moderne stijl. Deze zelfklevende pvc-planken, met een houteffect-design, zijn niet alleen tijdloos maar ook eenvoudig en snel te leggen, ideaal voor het herinrichten of renoveren van je gladde vloeren. Ze zijn waterdicht en hebben een antislip vinyl oppervlak, waardoor ze ook geschikt zijn voor installatie in de badkamer. Het onderhoud van deze vloer is een fluitje van een cent; een doekje en een mild reinigingsmiddel zijn voldoende. Ze zijn zelfs compatibel met vloerverwarming tot 29 °C. Elk pakket bevat 16 planken van 91,44 cm x 15,242 cm x 2 mm (dikte), wat neerkomt op een totale oppervlakte van 2,23 m².

 • Voordeel 1: Veel Designopties – De Floordirekt vinylvloer is verkrijgbaar in talrijke varianten, elk met een natuurlijk karakter en authentieke houtdecor. Dit geeft jou de vrijheid om een vloer te kiezen die perfect past bij je persoonlijke stijl en de inrichting van jouw huis.
 • Voordeel 2: Geweldige Ontwerpmogelijkheden – Bekijk het van de andere kant, als je geen fan bent van parket of laminaat, dan zijn de veelzijdige designbekledingen van Floordirekt een aantrekkelijk alternatief. Zo kun je al snel een gezellige woonsfeer verspreiden met bijvoorbeeld een ontwerp als oude vloerplank.
 • Voordeel 3: Antislip en Onderhoudsvriendelijk – Weet je wat echt handig is in ruimtes zoals de keuken en badkamer? De antislipeigenschappen van deze vinylvloer! Ook het ongevoelige oppervlak maakt het zeer onderhoudsvriendelijk, zelfs in de drukst gebruikte ruimtes van het huis.
 • Voordeel 4: Geschikt voor Elke Ruimte – Of je nu een landhuis, retro, vintage of maritiem interieur hebt, de Floordirekt vinylvloer kan met behulp van het design eenvoudig worden geïntegreerd in jouw ruimte. Zo past de tijdloze vinyl-designbekleding zich aan je persoonlijke ideeën aan en past hij prachtig in de woonkamer, slaapkamer, eetkamer, kinderkamer en werkkamer.
 • Voordeel 5: Eenvoudig te Reinigen – Tot slot is de Floordirekt vinylvloer ja, je raadt het al, zeer eenvoudig schoon te maken dankzij het ongecompliceerde oppervlak. Alles wat je nodig hebt, is een stofzuiger of een vochtige doek en, indien gewenst, een geschikt reinigingsmiddel voor vinyl vloerbedekkingen. Jouw vloer ziet er in een mum van tijd weer stralend uit!
 • Hoewel de Vinyl Vloer van Floordirekt heel wat voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden:
 • Nadeel 1: Hoewel het beschreven wordt als een eenvoudige doe-het-zelf taak, kan het leggen van de vloer nog steeds uitdagend en tijdrovend zijn, vooral voor beginners. De vormgeving en de diversiteit van designvarianten kunnen het proces moeilijker maken dan het klinkt.
 • Nadeel 2: Het oppervlak van de vloer is onderhoudsvriendelijk en schoon te maken, maar er wordt gemeld dat er een specifiek reinigingsmiddel nodig kan zijn. Dit betekent dat je mogelijk een extra reinigingsproduct moet aanschaffen, bovenop de reguliere vloerreiniger.
 • Nadeel 3: De beschrijving belooft dat de vloer aangepast kan worden aan verschillende interieurstijlen, zoals landhuis, retro, vintage of maritiem, maar het kan zijn dat niet alle decoropties even goed werken met bepaalde interieurstijlen. Er is geen absolute garantie dat alle stijlen naadloos aansluiten bij elke vloeroptie.
 • Nadeel 4: Er wordt gemeld dat het product geschikt is voor vloerverwarming. Dit impliceert niet dat het product zonder problemen kan worden gebruikt in ruimtes zonder vloerverwarming, wat kan resulteren in een minder aangename loopervaring in koudere omstandigheden.
 • Nadeel 5: De vloer wordt gepromoot als antislip en onderhoudsvriendelijk, vooral voor keukens en badkamers. Dit suggereert dat de vloer misschien minder geschikt is voor andere ruimtes die mogelijk ook vlekken of morsen kunnen ervaren, zoals een kinderkamer.

Onze favoriet #4

Floordirekt Vinyl Vloer

Floordirekt Vinyl Vloer

Waarom we het gekozen hebben

Floordirekt’s Vinyl Vloer is een fraaie en functionele vloerbekleding die authenticiteit en comfort combineert. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan designs die een natuurlijk houteffect nabootsen, waardoor het een geweldig alternatief is voor parket of laminaat. De anti-slip en makkelijk te onderhouden eigenschappen maken het bijzonder geschikt voor gebruik in zowel de keuken als de badkamer, maar ook in andere ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer en kantoor. Bovendien kan het worden aangepast aan verschillende woonstijlen, zoals landelijk, retro, vintage of maritiem, en is het geschikt voor vloerverwarming. De per meter verkrijgbare vloer is eenvoudig te reinigen, je hoeft het alleen af te zuigen of vochtig af te vegen, indien gewenst met een geschikt reinigingsmiddel voor vinyl vloerbedekkingen.

 • Voordeel 1: Veel Designopties – De Floordirekt vinylvloer is verkrijgbaar in talrijke varianten, elk met een natuurlijk karakter en authentieke houtdecor. Dit geeft jou de vrijheid om een vloer te kiezen die perfect past bij je persoonlijke stijl en de inrichting van jouw huis.
 • Voordeel 2: Geweldige Ontwerpmogelijkheden – Bekijk het van de andere kant, als je geen fan bent van parket of laminaat, dan zijn de veelzijdige designbekledingen van Floordirekt een aantrekkelijk alternatief. Zo kun je al snel een gezellige woonsfeer verspreiden met bijvoorbeeld een ontwerp als oude vloerplank.
 • Voordeel 3: Antislip en Onderhoudsvriendelijk – Weet je wat echt handig is in ruimtes zoals de keuken en badkamer? De antislipeigenschappen van deze vinylvloer! Ook het ongevoelige oppervlak maakt het zeer onderhoudsvriendelijk, zelfs in de drukst gebruikte ruimtes van het huis.
 • Voordeel 4: Geschikt voor Elke Ruimte – Of je nu een landhuis, retro, vintage of maritiem interieur hebt, de Floordirekt vinylvloer kan met behulp van het design eenvoudig worden geïntegreerd in jouw ruimte. Zo past de tijdloze vinyl-designbekleding zich aan je persoonlijke ideeën aan en past hij prachtig in de woonkamer, slaapkamer, eetkamer, kinderkamer en werkkamer.
 • Voordeel 5: Eenvoudig te Reinigen – Tot slot is de Floordirekt vinylvloer ja, je raadt het al, zeer eenvoudig schoon te maken dankzij het ongecompliceerde oppervlak. Alles wat je nodig hebt, is een stofzuiger of een vochtige doek en, indien gewenst, een geschikt reinigingsmiddel voor vinyl vloerbedekkingen. Jouw vloer ziet er in een mum van tijd weer stralend uit!
 • Hoewel de Vinyl Vloer van Floordirekt heel wat voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden:
 • Nadeel 1: Hoewel het beschreven wordt als een eenvoudige doe-het-zelf taak, kan het leggen van de vloer nog steeds uitdagend en tijdrovend zijn, vooral voor beginners. De vormgeving en de diversiteit van designvarianten kunnen het proces moeilijker maken dan het klinkt.
 • Nadeel 2: Het oppervlak van de vloer is onderhoudsvriendelijk en schoon te maken, maar er wordt gemeld dat er een specifiek reinigingsmiddel nodig kan zijn. Dit betekent dat je mogelijk een extra reinigingsproduct moet aanschaffen, bovenop de reguliere vloerreiniger.
 • Nadeel 3: De beschrijving belooft dat de vloer aangepast kan worden aan verschillende interieurstijlen, zoals landhuis, retro, vintage of maritiem, maar het kan zijn dat niet alle decoropties even goed werken met bepaalde interieurstijlen. Er is geen absolute garantie dat alle stijlen naadloos aansluiten bij elke vloeroptie.
 • Nadeel 4: Er wordt gemeld dat het product geschikt is voor vloerverwarming. Dit impliceert niet dat het product zonder problemen kan worden gebruikt in ruimtes zonder vloerverwarming, wat kan resulteren in een minder aangename loopervaring in koudere omstandigheden.
 • Nadeel 5: De vloer wordt gepromoot als antislip en onderhoudsvriendelijk, vooral voor keukens en badkamers. Dit suggereert dat de vloer misschien minder geschikt is voor andere ruimtes die mogelijk ook vlekken of morsen kunnen ervaren, zoals een kinderkamer.

Onze favoriet #5

Achim Home Furnishings Vinyl Vloer

Achim Home Furnishings Vinyl Vloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vinyl Vloer van Achim Home Furnishings, een gerenommeerd merk dat sinds 1962 prachtige designs in huis brengt, is een hoogwaardige en kostenefficiënte oplossing om je woning op te frissen. De Nexus Vinyl tegels kunnen in elke ruimte van je huis worden toegepast zodat je zonder gedoe of kleverige lijm zelf je vloeren kunt vernieuwen. Met een eenvoudige ‘schil en plak’-installatie creëer je zo een heel nieuwe look. De tegels komen in een doos van 20, zijn elk 12″ x 12″ groot en 1,2 mm dik, wat in totaal 1,9 vierkante meter beslaat. In een breed scala aan patronen, variërend van klassiek zwart en wit tot marmer, zul jij zeker de perfecte match vinden voor elke ruimte in jouw huis.

 • voordeel 1: Gemakkelijke Installatie: De Nexus Vinyl vloertegels zijn voorzien van een eenvoudige doe-het-zelf-installatie. Je hoeft ze alleen maar te schillen en plakken op een plat en droog oppervlak, dus je hebt geen rommelige lijm of lijm nodig.
 • voordeel 2: Veelzijdigheid: De tegels kunnen in elke kamer in je huis worden gebruikt, inclusief de keuken, eetkamer, slaapkamers, badkamers, foyers en kelders.
 • voordeel 3: Ruime Dekking: Elke doos bevat 20 tegels die 1.900 vierkante meter beslaan. Dus, of je nu een kleine of grote ruimte wilt opfrissen, deze tegels bieden voldoende dekking.
 • voordeel 4: Hoge Kwaliteit: De vinyltegels hebben een hoge kwaliteitsstandaard en prachtige afwerking. Van klassiek zwart en wit tot marmer, er is voor ieder wat wils om de perfecte match te vinden voor elke ruimte.
 • voordeel 5: Geweldig Design: Achim Home Furnishings is sinds 1962 gespecialiseerd in decoratieve raam- en vloerstijlen, en staat bekend om de mode en waarde die zij bij je thuis brengen. Met een breed scala aan patronen, heb je met de Nexus vloertegels tal van opties om je huis een gloednieuwe look te geven.
 • Nadeel 1: Hoewel de Achim Home Furnishings Nexus Vinyl tegels makkelijk in de installeren zijn door de Peel ‘N’ Stick methode, kan dit een nadeel zijn als je geen vlakke en droge oppervlakte hebt. Voor oneffen grond of vochtige oppervlakten is dit product dus minder geschikt.
 • Nadeel 2: Hoewel de Nexus vloertegels in een breed scala aan patronen worden aangeboden, betekent dit tegelijkertijd dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan lastig zijn om door de grote hoeveelheid opties de juiste keuze voor jouw interieur te maken.
 • Nadeel 3: De dikte van de tegels is 1,2mm. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar meer comfort en warmte expressie onder de voeten. Een dikkere vinyl vloer kan bijvoorbeeld wat meer isolatie bieden.
 • Nadeel 4: De vloertegels worden vermeld als zijnde van hoge kwaliteit, maar er wordt niet gespecificeerd wat dit precies inhoudt. Wat maakt deze tegels nu echt hoogwaardig? Een duidelijke specificatie van het product of het materiaal ontbreekt in de omschrijving.
 • Nadeel 5: Het feit dat er 20 tegels per doos aanwezig zijn, kan een nadeel zijn als je slechts een kleine ruimte wilt bedekken. Je bent mogelijk geneigd om meer tegels aan te schaffen dan je in werkelijkheid nodig hebt, wat kan leiden tot verspilling.

Onze favoriet #6

Artens Vinyl Vloer

Artens Vinyl Vloer

Waarom we het gekozen hebben

De Vinyl Vloer van het merk ARTENS is een prachtige, authentieke oplossing voor je interieur, aangezien het hout-effect van de pvc-planken een natuurlijke en tijdloze uitstraling biedt. Het leggen van deze zelfklevende planken is eenvoudig en snel, ideaal voor de renovatie van je bestaande vloeren. Je kunt ze simpelweg op maat snijden en leggen in elke ruimte. Ze zijn ook praktisch voor natte ruimtes, dankzij hun waterdichtheid en het antislip vinyl oppervlak. De onderhoudsvriendelijke planken hebben alleen een doekje en een mild reinigingsmiddel nodig om er op hun best uit te zien, en kunnen zelfs gebruikt worden met vloerverwarming tot 29 °C. Elke verpakking bevat 16 planken van 91,44 cm x 15,242 cm x 2 mm (dikte), wat neerkomt op een totale oppervlakte van 2,23 m².

 • Voordeel 1: Een eigentijds en natuurlijk design. De ARTENS Vinyl Vloer combineert het authentieke van hout met de eenvoud van moderniteit, waardoor jouw interieur een tijdloze esthetiek krijgt.
 • Voordeel 2: Gemakkelijke en snelle installatie. Het zelfklevende karakter van de planken stelt je in staat om jouw vloeren op een eenvoudige en snelle manier een make-over te geven. Met behulp van een cutter kunnen de planken op maat worden gesneden, waardoor ze perfect passen in elke ruimte.
 • Voordeel 3: Waterbestendigheid. Dankzij hun waterdichte eigenschap, kunnen de PVC-planken ook in de badkamer worden gelegd. Daarnaast zorgt het antislip vinyl oppervlak voor een goede grip en een aangename zachte textuur.
 • Voordeel 4: Onderhoudsvriendelijk. Deze PVC-planken vergen minimaal onderhoud. Met een doekje en een mild reinigingsmiddel houd je ze makkelijk schoon. Bovendien zijn ze compatibel met vloerverwarming tot 29 °C, wat zorgt voor extra comfort in je interieur.
 • Voordeel 5: Praktische samenstelling. Elke verpakking bevat 16 planken van 91,44 cm x 15,242 cm x 2 mm, wat samengesteld een totale oppervlakte van 2,23 m² bedekt. De gebruiksaanwijzing is eenvoudig te vinden onder “Productgids en documenten”, waardoor de installatie nog makkelijker wordt.
 • Nadeel 1: De ARTENS Vinyl Vloer heeft een dikte van slechts 2 mm. Dit kan betekenen dat de vloer minder duurzaam en bestand tegen slijtage is in vergelijking met dikkere vinyl vloeren.
 • Nadeel 2: Hoewel het product als waterdicht wordt gebrandmerkt, is het nog steeds een vinylproduct, wat betekent dat het na verloop van tijd en met voortdurende blootstelling aan water schade kan oplopen.
 • Nadeel 3: De planken zijn zelfklevend, wat betekent dat je mogelijk geen tweede kans krijgt als je ze niet precies goed plaatst. Dit kan een uitdaging zijn, vooral voor beginners.
 • Nadeel 4: Hoewel het “hout”-effect een natuurlijke uitstraling aan je interieur kan geven, kan het ook zijn dat dit design niet smaaktvoller wordt naarmate de woontrends veranderen. Dit kan betekenen dat de vloer outdated raakt en niet gemakkelijk aangepast kan worden zonder volledige vervanging.
 • Nadeel 5: De vloer is slechts tot 29 graden Celsius compatibel met vloerverwarming. Als je vloerverwarmingssysteem heter kan worden, is deze vloer wellicht niet geschikt voor je. Het kan ook problemen opleveren als je in een omgeving met hoge omgevingstemperaturen woont.

Onze favoriet #7

Nuflr Vinyl Vloer

Nuflr Vinyl Vloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NUFLR zelfklevende vinylvloer is een veelzijdig product dat jouw doe-het-zelf renovatiebehoeften oplost met zijn sneldrogende lijm, waardoor je binnen 60 seconden kunt renoveren. Het heeft de markt gedomineerd als bestseller voor 10 opeenvolgende maanden, met verkoop in meer dan 20 landen in Europa en Amerika. Het product is ideaal voor diverse ruimtes in huis zoals de keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer, mits de vloeren glad, vlak en droog zijn. De zelfklevende vloertegels meten 30 x 30 cm en met 10 stuks bedek je 0,9 vierkante meter. De tegels hebben een dikte van 0.8mm en zijn gemakkelijk te gebruiken, waterdicht, oliebestendig en slijtvast. Het bedrijf biedt ook een service voor het berekenen van de hoeveelheid tegels die je nodig hebt voor jouw specifieke project en hun klantenservice is altijd beschikbaar om je online te helpen.

 • Voordeel 1: NUFLR vinylvloeren zijn voorzien van een sneldrogende lijm. Dit betekent dat je vloer al binnen 60 seconden gerenoveerd kan worden. Een onmiddellijke transformatie van je ruimte, dat is nog eens efficiency!
 • Voordeel 2: NUFLR Zelfklevende vinylvloeren zijn zeer populair. Dit product is namelijk gedurende 10 opeenvolgende maanden de verkoopleider geweest, wat veel zegt over de kwaliteit en de waardering van de klanten.
 • Voordeel 3: Deze vloer is breed toepasbaar. Dankzij het zelfklevende principe kan de vloertegel gebruikt worden op gladde, vlakke en droge vloeren in vrijwel elke ruimte in huis. Of het nu je keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer is, deze vloertegels werken overal.
 • Voordeel 4: Elke zelfklevende vloertegel is 30 x 30 cm lang, dus met slechts 10 stuks kun je al 0,9 vierkante meter bedekken. Dit maakt het plaatsen snel en makkelijk.
 • Voordeel 5: De tegels zijn zeer gebruiksvriendelijk. Ze zijn gemakkelijk te snijden, en zijn daarnaast ook nog eens waterdicht, oliebestendig en slijtvast. Met de extra service die het aantal benodigde stukken berekent, weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid bestelt.
 • Nadeel 1: Hoewel de sneldrogende lijm van de NUFLR zelfklevende vinylvloeren een snelle installatietijd belooft, kan dit mogelijk een nadeel zijn als je van plan bent om wijzigingen aan te brengen of fouten te corrigeren. Je hebt maar 60 seconden om de vloertegels aan te passen voordat de lijm permanent wordt, waardoor het risico op installatiefouten toeneemt.
 • Nadeel 2: Deze vloer vereist een gladde, vlakke en droge ondergrond om goed te functioneren. Daarnaast moet je doe-het-zelf ervaring hebben. Als je vloer oppervlakkige oneffenheden heeft, kun je een probleem ondervinden. Het betekent ook dat als je huis veel vocht heeft, deze vloer misschien niet de beste optie voor je is.
 • Nadeel 3: De zelfklevende vloertegels zijn specifiek 30 x 30 cm in grootte. Dit gebrek aan variëteit in maten kan lichte ongemakken veroorzaken bij het installeren in kamers met onregelmatige vormen of rond hoeken en inhammen.
 • Nadeel 4: De dikte van de vloertegels is 0,8 mm. Dit is aan de dunnere kant en kan leiden tot minder duurzaamheid en bescherming tegen slijtage of zware meubels, vergeleken met dikkere opties.
 • Nadeel 5: Hoewel het product beschreven wordt als waterbestendig, oliebestendig en slijtvast, wordt er niet gespecificeerd in welke mate het deze eigenschappen bezit. Zonder concrete informatie zou je kunnen twijfelen of het echt in staat is om goed te presteren onder zwaardere belastingen of wanneer het blootgesteld wordt aan vloeistoffen en vuil.

Onze favoriet #8

Elffloor Vinyl Vloer

Elffloor Vinyl Vloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vinyl Vloer van Elffloor is een zelfklevende, gebruiksvriendelijke vloeroplossing. Zonder de noodzaak voor extra lijm, trek je eenvoudig de anti-hechtlaag aan de achterkant eraf en plak je het op de gewenste plek. Het product is water- en oliebestendig dankzij de hydrofobe coating, waardoor het gemakkelijk te reinigen is – een simpele veeg met een doek is voldoende. De vloer heeft een matte textuur, bedrukt met een prachtig rotsgrijs patroon, zodat je de look van echte rotskleur kunt nabootsen. Elk pakket bevat 10 stuks zelfklevende vinylvloeren van 40cm x 15cm, waarmee je een oppervlakte van 0,6 vierkante meter kunt bedekken. Je kunt naar wens meerdere pakketten aanschaffen om grotere ruimtes te vullen. Mocht je vragen hebben, dan staat het klantenserviceteam van Elffloor altijd voor je klaar.

 • Voordeel 1: Zelfklevende functie: De Elffloor vinylvloer is zelfklevend. Dit betekent dat je geen extra lijm hoeft te kopen en te gebruiken. Je hoeft alleen de anti-plakrand bloot te leggen en deze op de gewenste plaats aan te brengen.
 • Voordeel 2: Waterdicht en oliebestendig: De vinylvloer is gecoat met een hydrofobe laag die ervoor zorgt dat het waterdicht en oliebestendig is. Dus zelfs als je water of olie mors, veeg je het eenvoudig af met een doek.
 • Voordeel 3: Duurzaam: De Elffloor vinylvloer heeft een mattextuur met een prachtig rotsgrijs patroon. Het is zeer slijtvast, getest om bestand te zijn tegen in ieder geval 20,000 wrijving.
 • Voordeel 4: Ruimte efficiënt: Met de Elffloor vinylvloer krijg je 10 stuks in één pakket die elk 40cm x 15cm zijn. Dit is genoeg om een oppervlakte van 0.6 vierkante meter te bedekken. Dit helpt je bij de hoeveelheid die je nodig bent om de grootte van je kamer te bepalen.
 • Voordeel 5: Beschikbaar klantenserviceteam: Je hebt altijd toegang tot hun klantenservice team dat klaar staat om al jouw problemen op te lossen. Bij vragen, twijfel niet om contact met hen op te nemen.
 • Nadeel 1: De Elffloor Vinyl Vloer is zelfklevend. Hoewel dit in eerste instantie gemakkelijk lijkt, kan dit mogelijk betekenen dat het moeilijk te herschikken of te verwijderen is als je ooit besluit om je vloeropstelling te veranderen.
 • Nadeel 2: Hoewel de vloer wordt geleverd met een hydrofobe laag, die het waterdicht en oliebestendig maakt, kan het zijn dat je toch voorzichtig moet zijn met het morsen van andere vloeistoffen of stoffen die de vloer kunnen beschadigen.
 • Nadeel 3: De vloer maakt gebruik van een mattextuur en bootst de kleur van echte rots na. Dit beperkt echter je opties als je een glanzende afwerking of een ander patroon of kleur wilt.
 • Nadeel 4: Een pakket van 10 stuks Elffloor Vinyl Vloer, elk van 40 cm x 15 cm, bedekt slechts 0,6 vierkante meter. Afhankelijk van de grootte van je kamer kan dit betekenen dat je meerdere pakketten moet kopen om je hele vloer te bedekken.
 • Nadeel 5: Terwijl de productbeschrijving vermeldt dat het klantenserviceteam altijd online is, kan dit wellicht niet gegarandeerd worden. Afhankelijk van je tijdzone of het moment van het probleem, kan de vermeende beschikbaarheid van het klantenserviceteam variëren.

Onze favoriet #9

Livelynine Vinyl Vloer

Livelynine Vinyl Vloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Livelynine Vinyl Vloer is een waterdichte en verwijderbare vloeroplossing die makkelijk zelf te installeren is zonder speciaal gereedschap of voegen. Het pakket bestaat uit vier tegels van 12 x 12 inch met een dikte van 0.06 inch per tegel. Het ‘peel and stick’ ontwerp kost relatief minder en brengt geen schade toe aan je originele vloer bij het verwijderen. Je kan dit product gebruiken op verschillende soorten vloeren zoals hout, beton, vinyl, linoleum, keramiek of zelfs over bestaande vloeren. Deze veelzijdige tegels kunnen gebruikt worden in verscheidene ruimtes zoals de keuken, badkamer, wasruimte of slaapkamer. Als je ontevreden bent over het product, biedt Livelynine een volledige terugbetaling of vervanging aan en verwelkomt het eventuele productvragen met hun ondersteuning die 24/7 beschikbaar is.

 • Voordeel 1: De Livelynine vinyl vloer is eenvoudig te installeren dankzij het schil- en plakontwerp. Je hoeft alleen de achterkant te schillen en vervolgens op de vloer te plakken. Speciaal gereedschap of voegmiddel is niet nodig, wat betekent dat je je vloer snel en gemakkelijk kunt vernieuwen.
 • Voordeel 2: De Livelynine vinyl vloer is ook flexibel en multifunctioneel. Je kunt hem gebruiken voor diverse ruimtes, zoals de badkamer, keuken, wasruimte of slaapkamer. Daarnaast is het een tijdelijke oplossing voor appartementen en een alternatief voor laminaat- of linoleumvloeren.
 • Voordeel 3: Met deze vloer heb je de mogelijkheid om deze te verwijderen zonder schade aan de originele vloer te veroorzaken. Dit is met name gunstig voor huurders, die vaak beperkt zijn in de veranderingen die ze aan hun gehuurde ruimte mogen aanbrengen.
 • Voordeel 4: De vloertegels zijn waterproof, wat ze ideaal maakt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken.
 • Voordeel 5: Tenslotte is de Livelynine vinyl vloer kosteneffectief. Je krijgt een kwaliteitsvloer zonder dat je door een kostbaar gedoe hoeft te gaan. Dit maakt het renoveren van je woning of appartement veel toegankelijker.
 • Nadeel 1: Ondanks de waterdichte eigenschap van deze vloertegels, kan constant watergebruik leiden tot het loslaten van de stickers. Dit betekent dat het misschien niet de ideale keuze is voor ruimtes die constant aan water worden blootgesteld, zoals een badkamer of wasruimte.
 • Nadeel 2: Het materiaal is vinyl, wat minder duurzaam kan zijn in vergelijking met andere vloermaterialen zoals hardhout. Dit kan betekenen dat het meer vatbaar is voor krassen of scheuren, vooral in gebieden met een hoge voetverkeer.
 • Nadeel 3: Hoewel het doe-het-zelf installatieproces als een voordeel wordt beschouwd, is het belangrijk op te merken dat dit bij sommigen mogelijk niet goed uitpakt. Het is mogelijk dat de tegels niet correct worden geplaatst of niet goed uitgelijnd zijn, wat tot ongewenste resultaten leidt.
 • Nadeel 4: Het feit dat de dikte van deze vinylvloer maar 0,06 inch per tegel is, kan ook een nadeel zijn. Dit kan mogelijk leiden tot minder comfort of gevoel onder de voeten in vergelijking met dikkere vloerbedekkingen.
 • Nadeel 5: De tegels zijn ontworpen om gemakkelijk verwijderd te worden, wat handig kan zijn als je het ontwerp wilt veranderen. Echter, dit kan een probleem zijn als ze te gemakkelijk loskomen of verschuiven, wat kan leiden tot een ongelijke vloer of meer onderhoud.

Onze favoriet #10

Livelynine Vinyl Vloer

Livelynine Vinyl Vloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Livelynine Vinyl Vloer is een zelfklevende PVC-vloerbedekking die eenvoudig en snel te installeren is op elke vlakke, droge ondergrond, zonder de noodzaak van voegmortel of speciaal gereedschap. Deze onderhoudsarme, waterdichte en afwasbare vloerbedekking is ontworpen met een robuuste, kras-, deuk-, vlek- en waterschadebestendige structuur, waardoor het een uitstekend en kostenbesparend alternatief is voor traditionele vloertegels. De tegels zijn 30×30 cm en 0,16 cm dik, waardoor ze perfect zijn voor doe-het-zelvers die hun woning willen opfrissen tegen een betaalbare prijs. Verder is deze vinylvloer geschikt voor bijna alle ruimtes, van de badkamer en keuken tot de woonkamer en slaapkamer.

 • Voordeel 1: De Vinyl Vloer van Livelynine is eenvoudig in gebruik en snel te installeren. Het is een zelfklevende PVC-vloerbedekking die je gemakkelijk kunt aanbrengen op elke vlakke en droge ondergrond. Je hebt daarbij geen voegmortel of speciaal gereedschap nodig.
 • Voordeel 2: Deze vloer is onderhoudsvriendelijk. De Vinyl Vloer van Livelynine is waterdicht en afwasbaar, waardoor het onderhoud erg gemakkelijk is. Bovendien zijn de vloertegels slijtvast en bestand tegen veel gebruik.
 • Voordeel 3: Deze vloer biedt een uitstekende bescherming voor je grond. De robuuste zelfklevende Vinyl Vloer van Livelynine beschermt de vloertegels tegen krassen, deuken, vlekken en waterschade.
 • Voordeel 4: De vloerbedekking is van hoge kwaliteit. De zelfklevende vinylvloeren van Livelynine zijn dik en duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een nieuwe vloer van goede kwaliteit.
 • Voordeel 5: Tot slot is deze vloerbedekking veelzijdig in gebruik. De vinylvloerbedekking in tegellook van Livelynine is geschikt voor bijna elke ruimte in je huis – of het nu de badkamer, keuken, woonkamer, hal, laminaatvloer, slaapkamer, parketvloer, woning of kleedkamer is.
 • nadeel 1: De Livelynine vinylvloer is misschien niet geschikt voor vochtige ruimtes, ondanks het feit dat het waterdicht is. De productbeschrijving vermeldt dat het moet worden toegepast op een ‘vlakke en droge ondergrond’. Hieruit kan je concluderen dat het product mogelijk niet dezelfde prestaties levert op een vochtige of onregelmatige ondergrond.
 • nadeel 2: Verder is het ondanks dat het eenvoudig te installeren is, niet verduidelijkt in de productomschrijving of de vloer gemakkelijk te verwijderen is. Dit kan een probleem zijn als je besluit dat je de vloer wilt veranderen of als er schade optreedt die moet worden hersteld.
 • nadeel 3: De dikte van de tegels is vrij dun (0,16 cm). Hoewel dit hun flexibiliteit en gemak van installatie kan vergroten, kan het bijdragen aan het gevoel van minder comfort onder de voet en eventueel een verminderde duurzaamheid op lange termijn.
 • nadeel 4: Hoewel het product zichzelf bestendigt tegen “veel gebruik”, specificeert het echter niet wat het precies bedoelt met “veel”. Dit kan leiden tot onduidelijkheid over hoe goed de vloer bestand is tegen zwaar voetverkeer of slijtage over de tijd.
 • nadeel 5: Tot slot zijn de tegels zelfklevend. Hoewel dit de installatie eenvoudiger maakt, kan dit type vloerbedekking soms minder hechten na verloop van tijd, vooral indien blootgesteld aan voortdurende hitte of zonlicht. Dit kan leiden tot loskomen van de tegels en eventueel extra onderhoud of reparatiekosten.

Concluderend kunnen we stellen dat de keuze voor een vinyl vloer een slimme en duurzame optie kan zijn gezien de prestaties van de 10 beste producten die we hebben getest. De kwaliteit, het comfort, de esthetiek en de levensduur van deze vinyl vloeren zijn onmiskenbaar. Maar wat jouw keuze uiteindelijk ook zal bepalen, is jouw persoonlijke smaak, budget en specifieke behoeften. Neem de tijd om elk product grondig te onderzoeken, om er zeker van te zijn dat je de beste vinyl vloer kiest die aan jouw verwachtingen voldoet. Elke vinyl vloer in onze top 10 heeft unieke eigenschappen en voordelen welke bij kunnen dragen aan een sfeervol en onderhoudsvriendelijk huis.

Inhoudsopgave