a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Virtualisatiestatistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een uitgebreid en actueel overzicht verwachten van virtualisatiestatistieken, waarbij we de nieuwste gegevens en trends op dit gebied analyseren om u te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

 • Ongeveer 75% van de serverworkloads wereldwijd zijn gevirtualiseerd.
 • Ongeveer 92% van de bedrijven gebruikt virtualisatietechnologie.
 • Ongeveer 94% van de ondernemingen gebruikt cloudtechnologie.
 • 82% van de bedrijven heeft kosten bespaard door te virtualiseren.
 • Ongeveer 70% van alle IT-bedrijven heeft hun middelen gevirtualiseerd.
 • Tegen 2022 zullen de uitgaven voor gevirtualiseerde services naar verwachting $120 miljard bedragen.
 • Ongeveer 78% van de bedrijven meldt dat ze enige vorm van virtualisatie gebruiken.
 • De markt voor virtualisatie is naar verwachting $16.89 miljard tegen 2025.
 • De gemiddelde consolidatieratio van servers met virtualisatie is 10:1.
 • Met desktopvirtualisatie kan elke virtuele desktop binnen enkele seconden worden opgestart en afgesloten.
 • Ongeveer 50% van de bedrijven is bezig met het virtualiseren van hun desktopinfrastructuren.
 • Er zal naar verwachting een stijging van meer dan 210% in het hybride cloudgebruik zijn vanwege de voordelen van virtualisatie.
 • Wereldwijd worden meer dan 16 miljoen servers gevirtualiseerd.
 • De groei van de virtualisatiemarkt zal naar verwachting met een CAGR van 15,3% groeien tussen 2020 en 2025.

Actuele Virtualisatiestatistieken

Ongeveer 75% van de serverworkloads wereldwijd zijn gevirtualiseerd.

Als u deze statistiek bekijkt, betekent dit dat ongeveer 75% van alle werklasten op servers wereldwijd zijn gevirtualiseerd. Dit houdt in dat het meerderheid van de computerbronnen, zoals de verwerking, het geheugen en de opslag, niet fysiek zijn toegewezen aan specifieke hardware. In plaats daarvan zijn ze opgedeeld in virtuele machines of containers die onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren en kunnen worden geschaald naargelang de behoefte. Virtualisatie verhoogt de efficiëntie en flexibiliteit van de infrastructuur doordat meerdere toepassingen en besturingssystemen simultaan op dezelfde fysieke hardware kunnen werken. Dit betekent dat bedrijven hun IT-hulpbronnen efficiënter kunnen inzetten, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.

Ongeveer 92% van de bedrijven gebruikt virtualisatietechnologie.

De statistiek die u hier ziet, toont aan dat een aanzienlijk percentage, namelijk ongeveer 92%, van de bedrijven virtualisatietechnologie in hun bedrijfsvoering gebruikt. Dit houdt in dat bijna alle bedrijven gebruik maken van techniek waarbij een soort ‘virtuele’ variant wordt gecreëerd van iets fysieks, zoals een server, een opslagapparaat of een netwerkbron. Dat zoveel bedrijven dit doen toont aan hoe belangrijk en wijdverspreid deze technologie is geworden in de moderne bedrijfswereld. Het gebruik van virtualisatie kan veel voordelen hebben voor bedrijven, zoals kostenbesparingen, efficiënter gebruik van resources en verbeterde systeembeveiliging en herstelfuncties.

Ongeveer 94% van de ondernemingen gebruikt cloudtechnologie.

De statistiek die zegt dat ‘Ongeveer 94% van de ondernemingen cloudtechnologie gebruikt’, verwijst naar het wijdverspreide gebruik van cloudgebaseerde diensten in de moderne bedrijfswereld. Dit betekent dat bijna alle bedrijven, in welke sector dan ook, een vorm van cloudtechnologie in hun operatieve systemen hebben geïntegreerd. Deze technologieën kunnen variëren van dataopslag en back-up oplossingen tot software en applicaties die draaien in de cloud. Dus, als u bij de 6% van bedrijven hoort die nog geen cloudtechnologie gebruiken, kan het de moeite waard zijn om de voordelen hiervan te overwegen. Hoewel dit cijfer indrukwekkend is, onthoud ook dat technologie in een snel tempo evolueert en dat wat vandaag relevant is, morgen achterhaald kan zijn.

82% van de bedrijven heeft kosten bespaard door te virtualiseren.

De statistiek die aangeeft dat ‘82% van de bedrijven kosten heeft bespaard door te virtualiseren’ legt in feite het financiële voordeel uit van het toepassen van virtualisatie in bedrijfsprocessen. Virtualisatie is een technologie waarbij fysieke bronnen zoals servers, opslag en netwerken worden gepresenteerd als slanke softwaregestuurde services. Dankzij deze technologie kunnen bedrijven verschillende applicaties en besturingssystemen op een enkel apparaat uitvoeren, waardoor hardwarekosten, energieverbruik en onderhoudstijd aanzienlijk worden verminderd. De 82% geeft specifiek aan hoeveel bedrijven uit een onderzochte groep daadwerkelijk kostenbesparingen hebben gerealiseerd door deze technologie in hun infrastructuur te integreren. Voor u als lezer betekent dit dat er een hoge waarschijnlijkheid is dat uw bedrijf ook kosten kan besparen door virtualisatie te implementeren, gezien het grote percentage bedrijven dat dit al met succes heeft gedaan. Wees echter altijd alert op het feit dat statistieken meestal gemiddelden zijn en de werkelijke besparingen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw bedrijf en uw huidige infrastructuur.

Ongeveer 70% van alle IT-bedrijven heeft hun middelen gevirtualiseerd.

De vermelde statistiek, ‘ongeveer 70% van alle IT-bedrijven heeft hun middelen gevirtualiseerd’, betekent dat ongeveer zeven op de tien IT-bedrijven wereldwijd gebruik maken van virtualisatie. Virtualisatie is een technologie die het mogelijk maakt fysieke bronnen, zoals servers, netwerken en opslag, te verdelen in meerdere virtuele bronnen. Dit geeft bedrijven meer flexibiliteit en schaalbaarheid in hun IT-infrastructuur en kan ook leiden tot kostenbesparingen. Het vermogen om te schalen en aan te passen aan veranderende bedrijfsbehoeften is van vitaal belang in de huidige technologie-gedreven wereld, en kan de reden zijn waarom het merendeel van de IT-bedrijven ervoor kiest om hun bronnen te virtualiseren. U moet er echter rekening mee houden dat de resterende 30% mogelijk nog steeds uitsluitend gebruik maakt van fysieke bronnen of een mix van fysieke en virtuele bronnen.

Tegen 2022 zullen de uitgaven voor gevirtualiseerde services naar verwachting $120 miljard bedragen.

Uit de statistiek blijkt dat tegen 2022 de uitgaven voor gevirtualiseerde services, diensten waarbij hardware bronnen worden omgezet in een softwarevorm, naar verwachting $120 miljard bedragen. Dit betekent dat bedrijven, organisaties en particulieren een gecombineerd bedrag van $120 miljard zullen besteden aan diensten zoals cloud computing, virtuele machines en andere vormen van virtualisatie. Dit hoge getal geeft aan hoe belangrijk en groeiend de rol van virtualisatie is in onze hedendaagse technologiegedreven wereld. Voor u, als lezer, betekent dit dat de kans groot is dat een aanzienlijk deel van uw toekomstige technologische uitgaven naar gevirtualiseerde diensten zou kunnen gaan.

Ongeveer 78% van de bedrijven meldt dat ze enige vorm van virtualisatie gebruiken.

Uit de statistiek blijkt dat ongeveer 78% van de bedrijven aangeeft gebruik te maken van enige vorm van virtualisatie. Dit betekent dat bijna vier op de vijf bedrijven voor een deel of volledig afhankelijk zijn van deze technologie. Virtualisatie is het proces waarbij fysieke computercapaciteiten zoals servers, opslag en netwerkbronnen worden gedeeld en verdeeld in meerdere virtuele omgevingen. Het gebruik hiervan kan vele voordelen bieden zoals kostenbesparingen, efficiëntie, en flexibiliteit. Dus als u een bedrijfseigenaar bent, dan is de kans groot dat u deze technologie ook gebruikt of zou moeten overwegen om te integreren in uw IT-structuur. De hoge percentage van bedrijven die virtualisatie gebruiken benadrukt het belang en de effectiviteit van deze technologie in de huidige bedrijfswereld.

De markt voor virtualisatie is naar verwachting $16.89 miljard tegen 2025.

De genoemde statistiek presenteert een toekomstige prognose van de markt voor virtualisatie. Virtualisatie verwijst naar het creëren van een virtuele versie van iets zoals een server, een opslagapparaat of een netwerkbron. Het betekent dat de waarde van deze markt tegen 2025 naar verwachting zal groeien tot $16.89 miljard. Het geeft een inschatting van de mogelijke economische waarde of omvang van deze specifieke industrie in de toekomst. Deze voorspelling kan gebaseerd zijn op huidige markttrends, technologische ontwikkelingen, industrieanalyse, en groeitrends. Als u geïnteresseerd bent in investeringen of betrokken bent bij de technologische industrie, kan dit belangrijke informatie zijn om rekening mee te houden bij het nemen van beslissingen.

De gemiddelde consolidatieratio van servers met virtualisatie is 10:1.

Als u kijkt naar de specifieke statistiek ‘De gemiddelde consolidatieratio van servers met virtualisatie is 10:1’, dan duidt dit op de gemiddelde mogelijkheid om meerdere fysieke servers te consolideren in één enkele, virtuele omgeving. Voor elke enkele virtuele server kunnen dus gemiddeld 10 fysieke servers worden geëlimineerd. Dit is een belangrijke statistiek omdat het illustreert hoe krachtig servervirtualisatie kan zijn bij het verminderen van de totale hoeveelheid fysieke hardware die uw bedrijf nodig heeft. Met een 10:1 ratio kan de benodigde serverruimte, energie en koeling aanzienlijk verminderd worden, wat een groot potentieel voor kostenbesparing en verbetering van de efficiëntie voor uw bedrijf betekent.

Met desktopvirtualisatie kan elke virtuele desktop binnen enkele seconden worden opgestart en afgesloten.

Desktopvirtualisatie is een technologie waarmee meerdere virtuele desktops kunnen worden gemaakt op een enkele fysieke computer of server. Hierdoor kunt u vaker werken aan verschillende projecten of toepassingen zonder conflicterende softwarevereisten of andere problemen. De genoemde statistiek geeft aan dat deze virtuele desktops binnen enkele seconden kunnen worden opgestart en afgesloten. Dit betekent dat u, als gebruiker, snel en efficiënt kunt schakelen tussen verschillende virtuele omgevingen zonder lange laadtijden of prestatiedippen. Dit maakt desktopvirtualisatie een uiterst flexibele oplossing voor veel verschillende taken en projecten.

Ongeveer 50% van de bedrijven is bezig met het virtualiseren van hun desktopinfrastructuren.

De statistiek geeft aan dat ongeveer 50% van de bedrijven bezig is met het virtualiseren van hun desktopinfrastructuren. Dit betekent dat ze bezig zijn met het overbrengen van hun computeractiviteiten, applicaties en gegevens naar virtuele servers, in plaats van ze op fysieke hardware op te slaan. Met virtualisatie kunnen bedrijven kosten besparen en hun IT-beheer efficiënter maken. Het impliceert dus dat ongeveer de helft van de bedrijven actief de vooruitstrevende stap hebben genomen om hun bedrijfsprocessen door middel van technologie en automatisering te optimaliseren. Tegelijkertijd suggereert het dat de andere helft van de bedrijven nog niet de overstap hebben gemaakt naar deze technologie, en het misschien nog op traditionele manieren aanpakken. Het geeft u een inzicht dat de zakelijke wereld zich op een kruispunt bevindt met betrekking tot de adoptie van IT-virtualisatie.

Er zal naar verwachting een stijging van meer dan 210% in het hybride cloudgebruik zijn vanwege de voordelen van virtualisatie.

In deze statistiek wordt aangegeven dat er een verwachte toename is van meer dan 210% in het gebruik van hybride cloud. Maar wat betekent dit eigenlijk? De hybride cloud is een combinatie van een openbare cloud (bijvoorbeeld externe servers die door derden worden beheerd) en een private cloud (voornamelijk gebruikmakend van eigen infrastructuur). De voordelen van virtualisatie zijn hierbij een belangrijke drijfveer. Virtualisatie stelt u in staat om fysieke hardware te verdelen in meerdere virtuele machines, wat leidt tot een betere schaling en kostenbeheersing. Gebruik maken van een hybride cloud betekent dus dat u de voordelen van beide werelden kan benutten en flexibiliteit en efficiëntie kan maximaliseren. Deze trend suggereert dat steeds meer bedrijven en organisaties hun initiële terughoudendheid tegenover het overbrengen van hun gegevens en operaties naar de cloud beginnen te overwinnen en de voordelen ervan inzien.

Wereldwijd worden meer dan 16 miljoen servers gevirtualiseerd.

U heeft misschien de statistiek gehoord dat wereldwijd meer dan 16 miljoen servers gevirtualiseerd worden. Virtualisatie van servers is een technische procedure waarbij een enkele fysieke server wordt getransformeerd in twee of meer gescheiden, virtuele servers die elk onafhankelijk kunnen functioneren. Dit proces optimaliseert de efficiency en kosten van IT-operaties aanzienlijk, doordat het maximaliseren van de fysieke middelen van de infrastructuur van de server centraal staat. Als we zeggen dat meer dan 16 miljoen servers wereldwijd worden gevirtualiseerd, betekent dit dat dit aantal fysieke servers is opgesplitst in meerdere virtuele machines. Deze trend wijst op een groeiende erkenning van de voordelen van virtualisatie, waaronder betere serverbenutting, lagere energiekosten en verhoogde operationele flexibiliteit.

De groei van de virtualisatiemarkt zal naar verwachting met een CAGR van 15,3% groeien tussen 2020 en 2025.

U zult zich wellicht afvragen wat de vermelde statistiek betekent. CAGR staat voor samengestelde jaarlijkse groeivoet, een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van financiën en investeringen. Het is een handige maatstaf om de groei over een langere periode te meten. Wanneer we zeggen dat de virtualisatiemarkt naar verwachting met een CAGR van 15,3% groeit tussen 2020 en 2025, betekent dit dat we een gemiddelde groei van 15,3% per jaar verwachten over deze vijf jaar. Met andere woorden, de grootte van de markt voor virtualisatie zal elk jaar met dit percentage stijgen, en deze stijgingen worden jaar na jaar samengesteld. Het is dus een gestage en aanzienlijke groei die we in de nabije toekomst zullen zien in de sector van de virtualisatie.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.transparencymarketresearch.com

2. – https://www.ibm.com

3. – https://www.f5.com

4. – https://www.spiceworks.com

5. – https://www.gartner.com

6. – https://www.marketwatch.com

7. – https://www.dell.com

8. – https://www.citrix.com

9. – https://www.mckinsey.com

10. – https://www.mordorintelligence.com

11. – https://www.rightscale.com

Inhoudsopgave