a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Vliegengordijn: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste vliegengordijnen op de markt, getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek, om je te helpen de perfecte keuze te maken.

Unser Favorit: Apalus Vliegengordijn

Apalus Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Trixes Vliegengordijn

Trixes Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Hysenm Vliegengordijn

Hysenm Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Trente Vliegengordijn

Trente Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Trente Vliegengordijn

Trente Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Vidillo Vliegengordijn

Vidillo Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Apalus Vliegengordijn

Apalus Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Deconovo Vliegengordijn

Deconovo Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Fagent Vliegengordijn

Fagent Vliegengordijn
★★★★★

Unser Favorit: Cinkee Vliegengordijn

Cinkee Vliegengordijn
★★★★★

Je kent het probleem wel: het is zomer, je wilt graag de deuren en ramen openhouden voor wat frisse lucht, maar je wilt absoluut geen vliegen en muggen binnenlaten. Een vliegengordijn is dan de perfecte oplossing! Maar welke kies je? Er zijn zoveel verschillende types, modellen en merken beschikbaar dat het kiezen van het juiste vliegengordijn een uitdaging kan zijn. Daarom hebben wij voor jou de tien beste vliegengordijnen getest en op een rijtje gezet. Van traditionele kralengordijnen tot moderne magnetische versies, lees verder om het vliegengordijn te vinden dat het beste bij jouw behoeften en stijl past!

Een vliegengordijn is een product dat je gebruikt om ongedierte, zoals vliegen en muggen, buiten je huis te houden. Het is een soort gordijn dat je meestal aan de binnenkant van je deur ophangt. Het gordijn bestaat uit veel losse draden of stroken materiaal, die zo dicht op elkaar hangen dat vliegen en andere insecten niet binnen kunnen komen. Maar voor jou is het eenvoudig om erdoorheen te lopen. Zo kun jij lekker de deur open houden voor frisse lucht, zonder dat je last hebt van vervelende insecten in huis.

Check Uit

Onze favoriet #1

Apalus Vliegengordijn

Apalus Vliegengordijn

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Apalus Vliegengordijn is een innovatieve oplossing om insecten buiten te houden, terwijl je toch frisse lucht in je huis behoudt. Deze hordeur is voorzien van magneten, waardoor hij automatisch sluit zodra je erdoorheen bent gelopen, waardoor insecten geen kans krijgen binnen te komen. Zeer veelzijdig, het past op enkele deuren, schuifdeuren, campers en caravans en is zelfs geschikt voor huisdieren. De installatie is snel en eenvoudig, met klittenband die je direct op je deurkozijn plakt zonder dat er gereedschap nodig is. Dit product is van topkwaliteit, duurzaam en kan gewassen worden waardoor het jaren meegaat. Handig te verwijderen en op te bergen tijdens de wintermaanden, wachtend op je volgende zomergebruik.

 • Voordeel 1: Geen insecten en vliegen meer: Met de Apalus hordeur kan je genieten van een omgeving vrij van insecten. Laat frisse lucht binnen zonder je zorgen te maken over vervelende muggen. Dit betekent ook dat je minder geld uitgeeft aan airconditioning en insectenwerende middelen.
 • Voordeel 2: Sluit als magie: De hordeur heeft magnetische stukken die de twee horgordijnen automatisch tegen elkaar aan sluiten. Het is niet alleen windbestendig en duurzaam, maar laat ook geen insecten door.
 • Voordeel 3: Multifunctioneel: Deze hordeur is geschikt voor verschillende soorten deuren, zoals enkele deuren, schuifdeuren, maar ook voor campers en caravans. Het is ook ideaal voor huisdieren, die kunnen gaan en staan waar ze willen zonder een apart huisdierenluik te hoeven installeren.
 • Voordeel 4: Eenvoudige installatie: De Apalus hordeur is zeer gemakkelijk te installeren met zelfklevend klittenband, zonder dat je schroeven, spijkers of ander gereedschap nodig hebt. Het is tevens afneembaar, draagbaar en wasbaar, waardoor je ‘m in de winter eenvoudig kan opbergen tot de volgende zomer.
 • Voordeel 5: Product van hoge kwaliteit: Apalus garandeert een product van topkwaliteit. Het hordeur die ze bieden is gemaakt van hoogwaardig gaas, heeft sterk klittenband en super magneten voor de beste afdichting. Het discrete ontwerp zorgt ervoor dat het geschikt is voor elke omgeving.
 • Nadeel 1: Hoewel het product multifunctioneel is, lijkt het niet ideaal voor alle deurstijlen te zijn. Het is wellicht niet geschikt voor dubbele deuren of andere onconventionele deurtypen, aangezien de beschrijving enkel enkele deuren en schuifdeuren vermeldt.
 • Nadeel 2: De installatie vereist een deurkozijn dat compatibel is met klittenband. Niet alle deurframes kunnen geschikt zijn voor het zelfklevende klittenband dat gebruikt wordt om de hordeur te bevestigen. Dit kan beperkingen opleggen aan waar je het kan installeren.
 • Nadeel 3: Hoewel het aangeprezen wordt met sterke magneten, zou de deuropening niet volledig afgesloten kunnen zijn met deze methode. Iets waaiers of onopzettelijk fysiek contact kan de gordijnen leiden naar het openen en insecten binnenlaten.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de het vliegengordijn alleen in de zomer gebruikt hoeft te worden en daarna kan worden opgeborgen, vergt het nog steeds jaarlijkse installatie en verwijdering, wat voor sommigen ongemakkelijk kan zijn. Bovendien is opslagruimte ook nodig als het niet in gebruik is.
 • Nadeel 5: Hoewel het product aangeeft handig te zijn voor huisdieren, zou de grootte en kracht van sommige huisdieren een probleem kunnen vormen. Grotere huisdieren kunnen mogelijk de hordeur beschadigen of het klittenband losmaken.

Onze favoriet #2

Trixes Vliegengordijn

Trixes Vliegengordijn

Waarom we het gekozen hebben

Het TRIXES Vliegengordijn is meer dan alleen een ruimteverdeler. Dit contactvolle element van circa 90 x 200 cm, dat je gemakkelijk op maat kunt knippen naar keuze voor jouw woning, dient niet alleen als vliegenbescherming, maar ook als kerstdecoratie, vensterdecoratie of sprankelende feestdecoratie. De in het gordijn geweven stukjes geven een glinsterende uitstraling, waardoor het opvallend zal uitkomen in elke omgeving. Het is eenvoudig te monteren: binnen een paar minuten hang je het op met behulp van een gordijnrails of -roede die je insteekt in het 10 cm geweven materiaal met de gordijnglijder. Een vernuftige en betaalbare manier om je interieur snel op te frissen. Let wel, het is een decoratief product en geen speelgoed, dus toezicht van een volwassene wordt sterk aangeraden voor jonge kinderen.

 • Voordeel 1: Het TRIXES vliegengordijn kan op maat geknipt worden, zodat het precies past bij de afmetingen van de deuropening van jouw woning. En je hoeft je geen zorgen te maken over vervelende draadjes, het is gemakkelijk aan te passen naar wens.
 • Voordeel 2: Naast functies als vliegenbescherming, biedt dit gordijn ook een visueel aantrekkelijke decoratie voor verschillende gelegenheden. Of het nu kerst is of een feestje, het TRIXES vliegengordijn draagt bij aan een sprankelende sfeer.
 • Voordeel 3: De installatie van het TRIXES vliegengordijn is erg simpel. Je hebt slechts een gordijnrails of gordijnroede nodig en binnen een paar minuten hangt het gordijn en kan je ervan genieten.
 • Voordeel 4: Het TRIXES vliegengordijn is niet zomaar een gordijn, maar een decoratief element. Het zal zeker een blikvanger zijn in elke ruimte waar je het plaatst.
 • Voordeel 5: Hoewel het een bijzonder decoratief onderdeel is, benadrukt TRIXES ook de veiligheid van het gebruik. Met name als er jonge kinderen in huis zijn, wordt toezicht van een volwassene aangeraden, wat jou een extra veiligheidsbewustzijn geeft.
 • Nadeel 1: Terwijl het op maat knippen van dit gordijn voor sommigen een voordeel kan zijn, zou het voor anderen een nadeel kunnen zijn. Mogelijk heb je niet het juiste gereedschap of de juiste vaardigheden om het gordijn goed op maat te knippen, wat kan resulteren in een ongelijk of slecht passend resultaat.
 • Nadeel 2: Ondanks de veelzijdigheid van dit draadgordijn, als vliegenbescherming, kerstdecoratie en vensterdecoratie, kan het constante ophangen en neerhalen ervan lastig zijn. Het frequent wisselen tussen deze functies kan slijtage veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel het eenvoudig in elkaar te zetten lijkt, heb je wel een gordijnrails of gordijnroede nodig om het op te hangen. Deze zijn niet inbegrepen, dus als je deze niet al thuis hebt, moet je ze apart kopen en installeren.
 • Nadeel 4: De decoratieve aard van dit product betekent dat het misschien niet zo functioneel is als andere vliegengordijnen. Hoewel het er mooi uitziet, is het mogelijk niet zo effectief in het tegenhouden van vliegen als andere producten.
 • Nadeel 5: Zoals vermeld in de veiligheidsopmerking, is dit product geen speelgoed en wordt er toezicht van een volwassene aanbevolen bij jonge kinderen. Dit kan een nadeel zijn als je kinderen in huis hebt, omdat het extra eisen aan je tijd stelt of mogelijk zelfs een veiligheidsrisico vormt.

Onze favoriet #3

Hysenm Vliegengordijn

Hysenm Vliegengordijn

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het HYSENM Vliegengordijn is een stijlvolle en praktische toevoeging aan je huis. Vervaardigd uit 100% milieuvriendelijk gekleurd polyester, is het een duurzame oplossing om licht, stof en vervelende vliegen buiten te houden, terwijl de luchtkwaliteit in je huis behouden blijft. Makkelijk te installeren en te verwijderen zonder schade, dit gordijn past naadloos in verschillende ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer, restaurant of zelfs de kledingwinkel, dankzij het unieke zachte boldesign en de variëteit aan kleuren. Of je nu een frisse look geeft aan je bestaande inrichting of een sfeer creëert voor themafeesten, bruiloften of andere evenementen, het HYSENM Vliegengordijn transformeert je ruimte tot een aangename en warme omgeving.

 • Voordeel 1: Met het Trente vliegengordijn kun je optimaal genieten van heerlijke zomerdagen. Je kunt comfortabel en vrij in en uit je huis lopen, zonder obstakels, en genieten van een aangename bries in je woning.
 • Voordeel 2: Het gordijn biedt optimale bescherming tegen vliegende insecten dankzij de dicht naast elkaar hangende strengen. Dit zorgt voor een insectvrije woning, terwijl je toch de frisse zomerlucht kunt binnenlaten.
 • Voordeel 3: Het Trente vliegengordijn onderscheidt zich door zijn extra soliditeit. Alle strengen van het vliegengordijn worden voorbehandeld in een industriële oven, wat ervoor zorgt dat ze niet gaan welven door de warmte van de zon. Dit is een veelvoorkomend probleem bij goedkopere varianten.
 • Voordeel 4: Het gordijn is eenvoudig te monteren. Je hoeft slechts twee haken over je deurpaal te bevestigen en de ogen van het profiel eraan op te hangen. Na de zomer kun je het gordijn gemakkelijk van de haken halen en bewaren tot de volgende zomer.
 • Voordeel 5: Het Trente vliegengordijn is een op maat gemaakte oplossing. Is je gordijn te lang? Dan kun je met een schaar een stuk van elke streng afknippen. Om de breedte aan te passen, verwijder je de afdekking aan de zijkant van het profiel, verwijder een deel van de strengen en knip je vervolgens het juiste stuk van het profiel. Dit maakt het een flexibele oplossing voor elke deur.
 • Nadeel 1: Hoewel het vliegengordijn van merk Trente zorgvuldig is ontworpen om vliegende insecten buiten te houden, staat hier niet vermeld dat het even effectief is tegen andere soorten insecten of plagen. Het kan dus zijn dat je nog steeds last hebt van andere kleine bezoekers.
 • Nadeel 2: Het vliegengordijn van Trente wordt geleverd met verschuifbare ogen aan de bovenkant van het aluminiumprofiel, die je aan haken over je deurpaal moet hangen. Dit suggereert dat er enige montage vereist is, wat misschien niet wenselijk is voor mensen die op zoek zijn naar een direct bruikbaar product.
 • Nadeel 3: Het vliegengordijn is bedoeld om maatwerk mogelijk te maken; je moet strengen afknippen als het gordijn te lang is en delen van de strengen verwijderen om de breedte aan te passen. Dit geeft aan dat het product mogelijk niet perfect past vanaf het begin en dat er enige moeite nodig is om het aan te passen aan je specifieke deuropening.
 • Nadeel 4: Hoewel het wordt beschreven als gemakkelijk te verwijderen en op te bergen, geeft de beschrijving niet aan hoe gemakkelijk het is om het gordijn schoon te maken. Afhankelijk van waar je woont en de lokale insectenpopulatie, kan het gordijn behoorlijk vies worden en mogelijk een lastige klus om schoon te maken.
 • Nadeel 5: Het merk Trente heeft een industriële oven voorbehandeling om de strengen te versterken tegen de warmte van de zon, maar er is geen informatie over de bestendigheid tegen andere weersomstandigheden. Het is onduidelijk of het gordijn bijvoorbeeld bestand is tegen regen, vocht, wind of sneeuw.

Onze favoriet #4

Trente Vliegengordijn

Trente Vliegengordijn

Waarom we het gekozen hebben

De Trente Vliegengordijn is jouw oplossing voor een comfortabele zomerdag. Je kunt het gemakkelijk aan je buitendeur hangen voor een ongehinderde toegang, terwijl het je huis beschut tegen vliegende insecten. De strengen zijn dicht bij elkaar geplaatst voor optimale bescherming en voorbehandeld in een industriële oven, zodat ze niet kromtrekken in de zon. Het is eenvoudig te monteren met twee verschuifbare ogen en in de winter kun je het eenvoudig weer opbergen. Het beste van alles, het gordijn kan op maat worden gemaakt. Is het te lang of te breed? Je kunt gemakkelijk de strengen of het profiel afknippen voor de perfecte pasvorm.

 • Voordeel 1: Met het Trente vliegengordijn kun je optimaal genieten van heerlijke zomerdagen. Je kunt comfortabel en vrij in en uit je huis lopen, zonder obstakels, en genieten van een aangename bries in je woning.
 • Voordeel 2: Het gordijn biedt optimale bescherming tegen vliegende insecten dankzij de dicht naast elkaar hangende strengen. Dit zorgt voor een insectvrije woning, terwijl je toch de frisse zomerlucht kunt binnenlaten.
 • Voordeel 3: Het Trente vliegengordijn onderscheidt zich door zijn extra soliditeit. Alle strengen van het vliegengordijn worden voorbehandeld in een industriële oven, wat ervoor zorgt dat ze niet gaan welven door de warmte van de zon. Dit is een veelvoorkomend probleem bij goedkopere varianten.
 • Voordeel 4: Het gordijn is eenvoudig te monteren. Je hoeft slechts twee haken over je deurpaal te bevestigen en de ogen van het profiel eraan op te hangen. Na de zomer kun je het gordijn gemakkelijk van de haken halen en bewaren tot de volgende zomer.
 • Voordeel 5: Het Trente vliegengordijn is een op maat gemaakte oplossing. Is je gordijn te lang? Dan kun je met een schaar een stuk van elke streng afknippen. Om de breedte aan te passen, verwijder je de afdekking aan de zijkant van het profiel, verwijder een deel van de strengen en knip je vervolgens het juiste stuk van het profiel. Dit maakt het een flexibele oplossing voor elke deur.
 • Nadeel 1: Hoewel het vliegengordijn van merk Trente zorgvuldig is ontworpen om vliegende insecten buiten te houden, staat hier niet vermeld dat het even effectief is tegen andere soorten insecten of plagen. Het kan dus zijn dat je nog steeds last hebt van andere kleine bezoekers.
 • Nadeel 2: Het vliegengordijn van Trente wordt geleverd met verschuifbare ogen aan de bovenkant van het aluminiumprofiel, die je aan haken over je deurpaal moet hangen. Dit suggereert dat er enige montage vereist is, wat misschien niet wenselijk is voor mensen die op zoek zijn naar een direct bruikbaar product.
 • Nadeel 3: Het vliegengordijn is bedoeld om maatwerk mogelijk te maken; je moet strengen afknippen als het gordijn te lang is en delen van de strengen verwijderen om de breedte aan te passen. Dit geeft aan dat het product mogelijk niet perfect past vanaf het begin en dat er enige moeite nodig is om het aan te passen aan je specifieke deuropening.
 • Nadeel 4: Hoewel het wordt beschreven als gemakkelijk te verwijderen en op te bergen, geeft de beschrijving niet aan hoe gemakkelijk het is om het gordijn schoon te maken. Afhankelijk van waar je woont en de lokale insectenpopulatie, kan het gordijn behoorlijk vies worden en mogelijk een lastige klus om schoon te maken.
 • Nadeel 5: Het merk Trente heeft een industriële oven voorbehandeling om de strengen te versterken tegen de warmte van de zon, maar er is geen informatie over de bestendigheid tegen andere weersomstandigheden. Het is onduidelijk of het gordijn bijvoorbeeld bestand is tegen regen, vocht, wind of sneeuw.

Onze favoriet #5

Trente Vliegengordijn

Trente Vliegengordijn

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliegengordijn van het merk Trente is jouw optimale oplossing voor ongestoord wooncomfort in de zomer. De strengen van dit gordijn, gemaakt van op nylondraad gesmolten transparante kralen, houden vliegende insecten buiten terwijl een aangename bries je huis ventileert. De stevigheid van het product wordt verzekerd door een duurzaam aluminiumprofiel. Het monteren is simpel: je monteert twee haken boven je deurpost en hangt daar het kralengordijn aan. Het gordijn is op maat aan te passen, zowel qua lengte als breedte, en na de zomer eenvoudig te verwijderen en te bewaren tot de volgende zomer.

 • Voordeel 1: Geniet van het beste uit je zomer zonder de ongemakken van vliegende insecten. Hang het Trente vliegengordijn aan je buitendeur en beweeg vrij zonder obstakels terwijl een aangename bries je huis ventileert.
 • Voordeel 2: Optimale bescherming tegen vliegende insecten. De strengen van dit kralengordijn vormen een effectieve barrière die voorkomt dat vliegende insecten je huis binnenkomen.
 • Voordeel 3: Je kan rekenen op de extra stevigheid van het Trente vliegengordijn. De kralen zijn gesmolten op de nylondraad, waardoor ze niet van de draad kunnen glijden. Bovendien garandeert het profiel – gemaakt van stevig aluminium – extra sterkte in vergelijking met kunststof alternatieven.
 • Voordeel 4: Het kralengordijn is eenvoudig te monteren en te demonteren. Maak twee haken vast boven je deurpost en hang de ogen van het profiel eraan. Wanneer de zomer ten einde loopt, kan je het gordijn gemakkelijk van de haken verwijderen en bewaren tot de volgende zomer.
 • Voordeel 5: Het Trente vliegengordijn is een op maat gesneden oplossing. Is het gordijn te lang? Je kunt elk stuk simpelweg met een schaar inkorten. Om de breedte aan te passen, verwijder je de afdekking aan de zijkanten van het profiel, verwijder je een deel van de strengen en knip je het juiste stuk van het profiel af.
 • Nadeel 1: Er is enige handvaardigheid nodig: Hoewel het kralengordijn gemakkelijk te monteren lijkt, moet je nog steeds twee haken boven je deurpost monteren. Niet iedereen heeft het gereedschap of de handigheid om dit te doen.
 • Nadeel 2: Bereid je voor op aanpassingen: Als het kralengordijn te lang is, moet je tijd en moeite besteden aan het aanpassen van elke streng. Voor mensen die niet graag hun handen vies willen maken, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: Mogelijke beperking in het kunnen van de deurbreedte: Het aanpassen van de breedte van het kralengordijn vereist dat je de afdekking aan de zijkanten van het profiel verwijdert, een deel van de strengen verwijdert en vervolgens het juiste stuk van het profiel afknipt. Dit kan complex en tijdrovend zijn, vooral voor diegenen die zoeken naar een plug-and-play-oplossing.
 • Nadeel 4: Het is seizoensgebonden: Het lijkt erop dat dit kralengordijn vooral ontworpen is voor gebruik in de zomer. Dit betekent dat je het misschien aan het eind van de zomer wilt verwijderen en opbergen, wat extra werk en opslagruimte vereist.
 • Nadeel 5: Geen dichte afscherming: Hoewel de strengen van dit kralengordijn een optimale bescherming bieden tegen vliegende insecten, geven ze geen volledige privacy wanneer de deur open is. Als privacy belangrijk is voor jou, dan is het mogelijk niet de beste keuze voor jou.

Onze favoriet #6

Vidillo Vliegengordijn

Vidillo Vliegengordijn

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliegengordijn van Vidillo is een veelzijdige toevoeging aan je huis. Gemaakt van 100% polyester, kan dit 100 x 200 cm gordijn je raam of deur sieren en fungeren als vliegengordijn of ruimteverdeler. Dit draadgordijn biedt niet alleen bescherming tegen vliegende insecten wanneer je je deur of raam open laat, maar creëert ook een adembenemend glittereffect dankzij de zilveren Lurex-folie of kralen die erin verwerkt zijn. Dit gordijn is eenvoudig op te hangen aan elke standaard gordijnroede en kan gemakkelijk op maat geknipt worden als het te lang is. Ideaal als decoratieve aanvulling in je woonkamer, slaapkamer, deur, terras, keuken, kantoor, balkon of zelfs boekenkast, creëert dit gordijn een charmante sfeer. Met het Vidillo Vliegengordijn maak je je huis niet alleen mooier, maar ook functioneler.

 • Voordeel 1: Het Vidillo Vliegengordijn, dat gemaakt is van 100% polyester, biedt je een praktische oplossing om vliegende insecten buiten te houden, terwijl je toch je raam of deur open kunt laten voor een heerlijk briesje.
 • Voordeel 2: Behalve zijn functie als insectenwering, werkt dit draadgordijn ook als een prachtige ruimteverdeler, een unieke manier om jouw huis een vernieuwde en frisse uitstraling te geven.
 • Voordeel 3: Dit draadgordijn is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Met de zilveren Lurex-folie of kralen die op elke draad zijn aangebracht, creëert het een adembenemend glittereffect dat zeker iedereen zal fascineren.
 • Voordeel 4: Het draadgordijn van Vidillo kan eenvoudig op elke standaard gordijnroede worden opgehangen. Bovendien, als je vindt dat ze te lang zijn, kun je de draden gemakkelijk op maat snijden. Dit geeft je veel flexibiliteit en maakt de installatie probleemloos.
 • Voordeel 5: Het Vidillo draadgordijn is uiterst veelzijdig wat betreft de plaatsen waar je het kunt gebruiken. Je kunt het gebruiken om je ramen, deuren, terras, keuken, kantoren en vele andere plaatsen te versieren. Het draagt bij aan de charme en schoonheid van elke ruimte in je huis.
 • Nadeel 1: Hoewel de Vidillo vliegengordijn gemaakt is van 100% polyester, kan dit materiaal bij langdurige blootstelling aan fel zonlicht verkleuren of door de tijd heen wat slijtage vertonen.
 • Nadeel 2: Het zilveren Lurex- folie of de kralen op de draadgordijnen geven een glittereffect, wat niet iedereen aantrekkelijk of passend voor hun inrichting zou kunnen vinden.
 • Nadeel 3: Het wordt vermeld dat dit draadgordijn helpt om vliegende insecten buiten te houden als je je deur of raam open laat. Maar als de afstanden tussen de draden te groot zijn, kan dit niet volledig effectief zijn en kunnen sommige kleinere insecten er toch doorheen komen.
 • Nadeel 4: Het gordijn is makkelijk op te hangen op elke standaard gordijnroede, echter als het gordijn te lang is, word je verwacht om het gordijn zelf op maat te knippen. Dit kan voor sommige mensen een gedoe zijn en als het niet goed wordt gedaan, kan het resultaat niet zoals verwacht zijn.
 • Nadeel 5: Deze Vidillo vliegengordijnen zijn bedoeld als perfecte decoratie voor verschillende ruimtes in huis. Toch is de esthetische aantrekkingskracht subjectief. Dat wil zeggen dat, hoewel sommige mensen het aantrekkelijk zouden vinden, het niet noodzakelijkerwijs aansluit bij de decoratieve smaak van iedereen.

Onze favoriet #7

Apalus Vliegengordijn

Apalus Vliegengordijn

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Apalus Vliegengordijn is een verbeterde versie van hun klassieke magnetic hordeur, uitgerust met 14 extra lange magneten, die twee keer zo sterk zijn. Deze sterke magneten zorgen ervoor dat het vliegengaas ook bij sterke wind intact blijft en randen eerder sluiten. Het vliegengordijn is gemaakt van een stof die twee keer zo duurzaam is als normaal polyester, scheurvast is, bestand is tegen veranderlijke weersomstandigheden. Ideaal voor huisdierbezitters, want het VP-materiaal kan goed tegen katten en honden. De insectenbescherming is transparant, laat lucht door en werkt effectief tegen ongewenste insecten en vliegen. Het product heeft een extra breed klittenband van 3,8 cm voor een nog stabielere grip en kan naar wens van de gebruiker in breedte worden aangepast. De installatie is eenvoudig, met een bijgeleverde video en Nederlandse montagehandleiding.

 • Voordeel 1: Verbeterde functionaliteit. Apalus vliegengordijn beschikt over 14 extra lange magneten die twee keer zo sterk zijn dan de klassieke magneten. Deze magneten zorgen ervoor dat het vliegengordijn ook bij sterke wind veilig gesloten blijft, een stuk gemakkelijker te hanteren is en biedt dus meer gemak.
 • Voordeel 2: Uitmuntende duurzaamheid. De stof van dit vliegengordijn is 2x duurzamer dan normaal polyesterweefsel. Dit betekent dat het goed blijft presteren onder wisselende weersomstandigheden en zelfs bestand is tegen direct zonlicht. Het vliegengordijn is dubbel genaaid, scheurvast en gemaakt van duurzaam en robuust VP-materiaal, waardoor het een robuuste keus is voor jouw behoeften.
 • Voordeel 3: Extra Breed Klittenband. Met 3.8CM extra breed klittenband biedt dit vliegengordijn een nog stabielere grip van het VP-vliegengaas. Je kunt de breedte van dit extra brede klittenband aanpassen aan jouw behoeften, wat de bruikbaarheid verder verbetert.
 • Voordeel 4: Effectieve afscherming tegen insecten en vliegen. Met dit vliegengordijn kun je ongewenste gasten effectief buiten houden. Geniet van de zomerluchten zonder je druk te hoeven maken over insecten of vliegen.
 • Voordeel 5: Eenvoudige installatie. Het Apalus vliegengordijn wordt geleverd met een video voor het kiezen van maten en eenvoudige installatie, inclusief een Nederlandse montagehandleiding die stap voor stap uitlegt hoe je het product moet installeren, de installatie wordt hiermee een fluitje van een cent.
 • Nadeel 1: Aangezien de magneten van het Apalus vliegengordijn sterker zijn dan in de standaard versie, kan dit voor sommigen onhandig zijn. Vooral voor kinderen of ouderen kan het openen of sluiten van het gordijn moeilijk zijn door de extra kracht die nodig is om de magneten te scheiden.
 • Nadeel 2: Het vliegengordijn is gemaakt van extra duurzaam materiaal, wat betekent dat het moeilijker kan zijn om te installeren of aan te passen. Het is weliswaar robuust, maar een stijvere stof kan meer moeite kost om het netjes en strak op te hangen.
 • Nadeel 3: Hoewel de extra brede klittenband van 3,8 cm zorgt voor een stabielere grip van het vliegengaas, kan dit de installatie voor jou bemoeilijken. Je moet wellicht vaker controleren op de perfecte pasvorm en zorgen dat het gordijn correct hangt, wat extra tijd in beslag kan nemen.
 • Nadeel 4: Hoewel het Apalus vliegengordijn zeer effectief is in het buiten houden van insecten en vliegen, biedt het geen bescherming tegen andere mogelijke ongewenste gasten zoals grotere dieren, die mogelijk door de deuropeningen kunnen komen.
 • Nadeel 5: De montagehandleiding is in het Nederlands. Hoewel dit voor de meeste kopers in Nederland geen probleem zal zijn, kan dit lastig zijn als je niet vloeiend Nederlands spreekt of begrijpt, waardoor de installatie proces gecompliceerder kan worden.

Onze favoriet #8

Deconovo Vliegengordijn

Deconovo Vliegengordijn

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliegengordijn van Deconovo biedt een maat van 90 x 200 cm en is beschikbaar in diverse kleuren. Gemaakt van duurzaam polyester, dit koordgordijn is een ware decoratiemeester, ideaal als achtergrond voor evenementen, in woonruimtes, of zelfs op kantoor. Met veelzijdige functies, dient het niet alleen als kamerverdeler en deurversiering, maar ook als vliegenafscherming, en zorgt voor een interessant spel van licht en schaduw. Het stringpaneel heeft zelfs een zilveren Lurex folie ingebed voor een glinsterend effect. Eenvoudig te hanteren, maar houd er rekening mee dat het niet geschikt is voor kinderen of huisdieren zonder toezicht. Als je met een kwaliteitsprobleem zit, staat Deconovo klaar om je te helpen. Maak je ruimte vrolijk en charmant met dit product!

 • Voordeel 1: De Deconovo vliegengordijn is een van de meest duurzame op de markt dankzij de constructie van polyester. Dit maakt het zeer bestendig en langdurig in gebruik.
 • Voordeel 2: De gordijnen zijn makkelijk te hanteren en in te stellen, deze kunnen eenvoudig opgehangen worden zonder enige moeite. Dit maakt het voor jou gemakkelijk om ze aan te passen aan jouw behoeftes en voorkeuren.
 • Voordeel 3: Het product biedt meerdere functies, zoals kamerverdeler, raamdecoratie, deurdecoratie, meubeldecoratie enzovoort. Dit zorgt voor een veelzijdige toepassing in diverse ruimtes. Plus, het kan ook als insectenscherm functioneren, wat zeker nuttig is in de zomer.
 • Voordeel 4: Deconovo vliegengordijn is niet alleen functioneel maar ook aantrekkelijk. Het heeft een zilveren Lurex folie die ingebed is, waardoor ze een verbazingwekkend glinsterend effect hebben, dat je ruimte een unieke flair en levendigheid kan geven.
 • Voordeel 5: Dit gordijn is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en met een standaardmaat van 90 x 200cm, waardoor je gemakkelijk een kleur kunt kiezen die bij jouw interieur past en de maat is geschikt voor de meeste deuropeningen. Dit maakt deze gordijnen erg aanpasbaar aan jouw persoonlijke stijl en decoratiebehoeften.
 • Nadeel 1: Te kieskeurig in onderhoud. De Deconovo vliegengordijn vereist handwas onder de 30 graden. Voor mensen die het druk hebben of geen tijd willen besteden aan het handmatig wassen, kan dit een lastige zaak zijn.
 • Nadeel 2: Niet geschikt voor kinderen of huisdieren om mee te spelen. Het vliegengordijn is niet bedoeld voor speels gebruik door kinderen of huisdieren zonder toezicht van volwassenen. Dit kan een nadeel zijn als je kleine kinderen of huisdieren hebt die graag met dit soort items spelen.
 • Nadeel 3: Lichtreflectie kan opdringerig zijn. Het vliegengordijn heeft een zilveren Lurex folie die een glinsterend effect geeft. Hoewel dit de look kan verbeteren, zou het te veel licht kunnen weerkaatsen en een afleiding kunnen vormen, vooral als het gordijn bij een raam wordt geplaatst.
 • Nadeel 4: Beperkte maatkeuze. Met een formaat van 90 x 200 cm, kan dit vliegengordijn misschien niet geschikt zijn voor elke deurafmeting of raamafmeting. Als je grotere maten nodig hebt, biedt dit product mogelijk geen oplossing.
 • Nadeel 5: Mogelijke functionaliteitsproblemen als vliegenscherm. Hoewel het product geschikt wordt geacht als insectenscherm wanneer er meer dan één wordt opgehangen, kan dit misschien niet volledig effectief zijn als je in een gebied woont met een hoog percentage vliegende insecten. De prestaties van het product als insectenwerend middel zijn niet specifiek aangegeven en zouden dus minder effectief kunnen zijn dan conventionele vliegenschermen.

Onze favoriet #9

Fagent Vliegengordijn

Fagent Vliegengordijn

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fagent Vliegengordijn is een hoogwaardig product, vervaardigd uit sterk en duurzaam polyester dat soepel aanvoelt en bestand is tegen scheuren. Met dit gordijn houd je vliegende insecten buiten terwijl de luchtcirculatie in je huis gewaarborgd blijft, ideaal voor wanneer je graag deuren en ramen openlaat voor frisse lucht. Daarnaast heeft het een esthetische waarde; het draadgordijn voegt charme toe aan je interieur en kan diverse functies hebben, variërend van kerstdecoratie tot raamjaloezie of een feestelijke wanddecoratie. Het installeren is eenvoudig; je kunt het aan een roede van maximaal 8 cm diameter hangen of direct aan de muur spijkeren. Dit vliegengordijn is een ideale decoratie voor vrijwel elke ruimte in je huis, van de woonkamer en slaapkamer tot de keuken, het kantoor of de wasruimte.

 • Voordeel 1: Het Fagent vliegengordijn is gemaakt van hoogwaardige materialen. De gordijnstrip bestaat uit polyester dat sterk, scheurvast, en duurzaam is. Hierdoor biedt het een lange levensduur en betrouwbaar gebruik.
 • Voordeel 2: Het vliegengordijn dient als een beschermingsbarrière. Het houdt vliegende insecten buiten, terwijl je de deur of het raam open kunt laten voor luchtcirculatie. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van frisse lucht in huis zonder ongewenste insecten.
 • Voordeel 3: Dit Fagent vliegengordijn biedt veelzijdigheid. Het kan worden gebruikt als draadvoorziening, kerstdecoratie of als een glinsterende wanddecoratie op feesten. Dit betekent dat je het voor verschillende doeleinden kunt gebruiken en je interieur een nieuw leven kunt geven.
 • Voordeel 4: Het Fagent vliegengordijn is eenvoudig te installeren. Het past op de installatiewijze van de roede en is geschikt voor gordijnroedes of draden tot 8 cm diameter. Je kunt het ook eenvoudig direct aan de muur spijkeren, wat betekent dat je geen technische expertise of speciaal gereedschap nodig hebt om het op te hangen.
 • Voordeel 5: Ten slotte is het Fagent vliegengordijn een ideale decoratie voor je huis. Het is geschikt voor ramen, muren, woonkamers, slaapkamers, deuren, patio’s, keukens, kantoren, balkons, boekenkasten, bureaus en wasruimtes. Het kan je ruimte er charmanter laten uitzien, waardoor je huis een stijlvolle uitstraling krijgt.
 • Nadeel 1: Hoewel het product is gemaakt van hoogwaardige materialen, kan polyester bij langdurige blootstelling aan de zon vervagen of uitdrogen.
 • Nadeel 2: De beschermingsbarrière kan goed werken tegen vliegende insecten, maar het zou niet zo effectief kunnen zijn tegen kleinere insecten of ongedierte zoals mieren of spinnen.
 • Nadeel 3: Het wordt vermeld dat dit vliegengordijn kan worden gebruikt als een glinsterende wanddecoratie op feestjes, maar het kan mogelijk niet voldoende zijn om grote ruimtes te bedekken of het gewenste esthetische effect te bereiken zonder meerdere sets van het product te gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het product eenvoudig te installeren is, moet je voorbereid zijn op extra werk als je van plan bent het aan de muur te spijkeren, vooral als je niet vertrouwd bent met doe-het-zelf projecten. De installatie kan ook moeilijk zijn als je geen gordijnroede of een geschikte draad hebt van maximaal 8 cm diameter.
 • Nadeel 5: Dit vliegengordijn wordt geadverteerd als een ideale decoratie voor verschillende delen van het huis. Het probleem is echter dat het design van het product misschien niet bij de stijl van jouw inrichting past en het kan er goedkoop uitzien als het gebruikt wordt op ongepaste plaatsen zoals de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Onze favoriet #10

Cinkee Vliegengordijn

Cinkee Vliegengordijn

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Cinkee Vliegengordijn is het nieuwste product voor 2022, een verbeterd model met breder en plakkeriger klittenband en zeven paren magnetische strips (24 cm) voor een sterkere hechting. Dit gordijn houdt ongewenste insecten buiten, terwijl het frisse lucht en huisdieren binnenlaat. Gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam polyester muskietennet, zorgt het voor een luchtige omgeving, zelfs in de hete zomer. De installatie is eenvoudig door de meegeleverde klittenband. Het heeft een formaat van 90*210cm en kan indien gewenst worden verwijderd en opgeslagen voor het volgende seizoen. De twee gordijndelen sluiten automatisch via de ingebouwde magneten, maar scheiden gemakkelijk als je erdoor loopt. Deze doorontwikkeling staat garant voor een kwalitatief hoogstaand, duurzaam en gebruiksvriendelijk product.

 • Voordeel 1: Verbeterde Ontwerpelementen – De Cinkee Vliegengordijn heeft een bijgewerkt ontwerp voor 2022 dat breder, plakkeriger klittenband en sterkere magneetstrips omvat. Het rooster is ook dichter, wat helpt om insecten buiten te houden terwijl het frisse lucht binnenlaat.
 • Voordeel 2: Frisse Lucht en Geen Bugs – Dit vliegengordijn houdt vliegen, bijen en muggen buiten, terwijl het tegelijkertijd frisse lucht, katten en honden binnenlaat. Dit betekent dat je kunt genieten van de zomerse luchten zonder ongewenste beestjes in je huis.
 • Voordeel 3: Makkelijk te Installeren – Het installatieproces van de Cinkee Vliegengordijn is snel en eenvoudig, mede door het meegeleverde klittenband. Het product is ook afneembaar, draagbaar en wasbaar, wat het zeer handig in gebruik maakt.
 • Voordeel 4: Sterk en Automatisch Sluitend – Dit vliegengordijn is uitgerust met 7 paar magneetstrips, waardoor de twee gordijnen automatisch en naadloos sluiten. Je hoeft je geen zorgen te maken over het open laten van de gordijnen, want ze zullen terugsluiten nadat je er doorheen gelopen bent.
 • Voordeel 5: Hoge Kwaliteit en Duurzaam – De Cinkee Vliegengordijn is gemaakt van hoogwaardig polyester dat lucht laat circuleren. Dit betekent dat je kunt genieten van de natuurlijke wind in de hete zomer zonder last te hebben van muggen. Vanwege de kwaliteit van het materiaal, is het product duurzaam en niet gemakkelijk te scheuren, wat zorgt voor een langere levensduur van het product.
 • Nadeel 1: Hoewel het product een ‘eenvoudige installatie’ belooft, kan dit afhankelijk van jouw technische vaardigheden uiteenlopen. Als je niet handig bent, kan het installeren van het vliegengordijn met de bijgeleverde klittenband toch een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: Het vliegengordijn van Cinkee wordt geleverd met 7 paar magneetstrips om te zorgen voor een automatische sluiting. Maar als je een groter of kleiner deurframe hebt, kunnen deze strips niet voldoen, waardoor het gordijn mogelijk niet correct sluit.
 • Nadeel 3: Hoewel het gordijn vervaardigd is uit hoogwaardig polyester, is het mogelijk dat het na verloop van tijd zijn sterkte en kleur verliest, vooral bij blootstelling aan zonlicht en ruwe weersomstandigheden. Dit kan afbreuk doen aan de esthetiek van jouw woonruimte.
 • Nadeel 4: De beschrijving verzekert dat het rooster dicht is en de magnetische verbinding beter, maar dit kan ook betekenen dat het moeilijker is om door het gordijn te lopen. Het kan vooral voor kleine kinderen of huisdieren een uitdaging zijn om er gemakkelijk doorheen te gaan zonder het gordijn mogelijk te beschadigen.
 • Nadeel 5: Het vliegengordijn is afneembaar en wasbaar, wat handig is, maar het verwijderen en opnieuw bevestigen voor het wassen kan tijdrovend zijn en draagt bij aan de onderhoudskosten. Bovendien kan herhaalde demontage de sterkte van de klittenband beïnvloeden.

Concluderend, als je ultieme bescherming tegen vliegen en andere ongewenste insecten wilt zonder compromissen te sluiten op het gebied van stijl en kwaliteit, zijn de 10 vliegengordijnen die we hebben getest de beste opties voor jou. Deze producten zijn niet alleen effectief in hun functionaliteit, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op elke woning. Het belangrijkste is dat ze duurzaam en betaalbaar zijn, waardoor je waar voor je geld krijgt. Maak je keuze op basis van je individuele behoeften en voorkeuren en je zult tevreden zijn met de resultaten. Onze beoordeling is grondig en objectief uitgevoerd om je te helpen bij het maken van de meest geïnformeerde keuze. Jouw comfort en tevredenheid zijn tenslotte onze topprioriteit.

Inhoudsopgave