a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Vliesbehang: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien vliesbehang producten volgens recent onderzoek, voor een gemakkelijke keuze naar jouw stijl en behoefte.

Unser Favorit: Marburg Vliesbehang

Marburg Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: Rasch Vliesbehang

Rasch Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: Marburg Vliesbehang

Marburg Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: Rasch Vliesbehang

Rasch Vliesbehang
★★★★★

Unser Favorit: Awallo Vliesbehang

Awallo Vliesbehang
★★★★★

Ben jij op zoek naar een snelle en makkelijke manier om je kamers een opfrisbeurt te geven? Dan is vliesbehang wellicht de ideale oplossing voor jou. Vliesbehang is de afgelopen jaren enorm populair geworden vanwege de gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid in design. Maar zoals bij elk product, bestaat er een overweldigende keuze aan merken, stijlen en prijzen. Daarom hebben wij het onderzoek voor je gedaan en de 10 beste vliesbehang producten getest. Lees verder om te ontdekken welk vliesbehang het beste aansluit bij jouw behoeften en smaak.

Vliesbehang is een soort behang waarbij het draagmateriaal bestaat uit vlies of een non-woven (niet-geweven) materiaal. Het grote voordeel van vliesbehang is dat je bij het behangen de lijm op de muur kunt aanbrengen in plaats van op het behang, wat de klus een stuk makkelijker maakt. Bovendien is vliesbehang sterk, scheurbestendig en kan het gemakkelijk worden verwijderd zonder chemische middelen. Het biedt je dus een eenvoudige en effectieve optie om jouw muren snel een frisse en vernieuwde uitstraling te geven.

Check Uit

Onze favoriet #1

Marburg Vliesbehang

Marburg Vliesbehang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Marburg Vliesbehang is een gouden wandbekleding die uitstekende kwaliteit combineert met een modern, klassiek, en opulent ontwerp. Met afmetingen van 10,05 x 0,53m is het perfect voor je woonkamer, slaapkamer, keuken of lounge. Dit behang is niet alleen trendy, maar ook gebruiksvriendelijk. Het voldoet aan alle eisen van modern behang dankzij de eenvoudige verwerking en de hoge kwaliteitsstandaard, die volledig gegarandeerd wordt door het “Made in Germany”-keurmerk. En het beste van alles is dat de vellen volledig verwijderbaar zijn, wat een snelle renovatie mogelijk maakt.

 • Voordeel 1: Het Vliesbehang merk Marburg is ontworpen met een gouden tint, wat je huis een moderne en klassieke opulente touch kan geven. Dit kan een prachtige aanvulling zijn op de esthetiek van je woonkamer, slaapkamer, keuken of lounge.
 • Voordeel 2: Het behang heeft een breedte van 10,05 meter en een hoogte van 0,53 meter, wat ruim voldoende zou moeten zijn voor de meeste kamers. Dit zorgt ervoor dat je de ruimte volledig kunt bedekken zonder dat je meerdere rollen behang hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 3: Zoals vermeld in de productbeschrijving, is dit behang gemaakt volgens de nieuwste tapetren trends. Het is dus niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook van hoge kwaliteit en gemakkelijk te verwerken.
 • Voordeel 4: Het Vliesbehang merk Marburg is 100% gemaakt in Duitsland. Hiermee wordt bedoeld dat het behang een zeer hoge kwaliteit heeft en voldoet aan strenge productie-eisen.
 • Voordeel 5: Als je ooit wilt renoveren of gewoon van behang wilt veranderen, is dit product gemakkelijk te verwijderen. De vellen zijn volledig verwijderbaar, waardoor het verwisselen van het behang minder arbeidsintensief en minder tijdrovend zal zijn.
 • Hoewel het product een aantal aantrekkelijke kenmerken en voordelen lijkt te hebben, zijn er ook enkele mogelijke nadelen om rekening mee te houden:
 • Nadeel 1: Hoewel het productbeschrijving aangeeft dat het behang gemakkelijk te verwerken is, kan dit in de praktijk nog steeds problematisch zijn, vooral als je geen ervaring hebt met behangen. Het is misschien niet zo gebruiksvriendelijk als wordt beweerd.
 • Nadeel 2: Het feit dat de vellen volledig verwijderbaar zijn, kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Aan de ene kant maakt dit het makkelijker om te verwijderen bij renovatie, maar aan de andere kant kan dit betekenen dat het behang minder duurzaam of stevig is dan andere soorten behang.
 • Nadeel 3: Met betrekking tot de styling, het behang wordt beschreven als Modern Klassiek Opulent. Hoewel dit voor sommigen aantrekkelijk kan zijn, kan dit voor anderen een nadeel zijn, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een meer minimalistische, strakke stijl.
 • Nadeel 4: Hoewel het behang geadverteerd wordt als geschikt voor verschillende kamers (woonkamer, slaapkamer, keuken, lounge), zou het niet ideaal kunnen zijn voor ruimtes met hoge vochtigheid, zoals de badkamer, omdat er geen specifieke vermelding is van waterbestendigheid in de productomschrijving.
 • Nadeel 5: Er wordt aangegeven dat het product ‘Made in Germany’ is en daarmee een uitstekende kwaliteit heeft. Dit geeft echter nog niet noodzakelijk een garantie op de levensduur van het product, omdat geen specifieke informatie wordt gegeven over de materialen die zijn gebruikt of de duurzaamheid van het product op lange termijn.

Onze favoriet #2

A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliesbehang van A.S. Création is een topkwaliteit vliesbehang dat de illusie van echte houten wandpanelen geeft. Het licht gestructureerde oppervlak maakt het een ideale keuze voor je woonkamer, slaapkamer, badkamer, hal of keuken. Het moderne houtlook behang is aanzetvrij, wat betekent dat je het zeer gemakkelijk kunt aanbrengen zonder rekening te hoeven houden met het patroon. De afmetingen zijn 10,05 m lang en 0,53 m breed, genoeg om 5,33 m² te bedekken. A.S. Création raadt hun speciaal ontwikkelde vliesbehangstrip aan voor een optimale toepassing. Als bewijs van zijn kwaliteit, draagt het een RAL- en FSC-certificaat en is het gemaakt in Duitsland. Met dit behang kun je gemakkelijk en stijlvol de natuur in huis halen.

 • Voordeel 1: De hoge kwaliteit van het A.S. Création vliesbehang zorgt ervoor dat je een wand krijgt die lijkt op echte houten panelen. Dit kan een unieke en klasse-uitstraling aan je interieur geven.
 • Voordeel 2: Het vliesbehang is veelzijdig en past in elke ruimte van je huis, of het nu de woonkamer, slaapkamer, badkamer, hal of keuken is. Het geeft je dus de flexibiliteit om het overal te gebruiken.
 • Voordeel 3: Dankzij de rapportloze structuur is de installatie van dit behang een fluitje van een cent. Je hoeft je geen zorgen te maken over het op elkaar afstemmen van patroondetails, wat tijd en frustratie bespaart.
 • Voordeel 4: Gebruik maken van de A.S. Création vliesbehangstrip, die speciaal ontwikkeld is voor dit soort behang, wordt aanbevolen. Zo weet je dat je de beste hulpmiddelen gebruikt voor de meest optimale resultaten.
 • Voordeel 5: Het vliesbehang is van premium kwaliteit, gemaakt in Duitsland en is RAL- en FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat je een product koopt dat duurzaam en milieuvriendelijk is geproduceerd.
 • Nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat het vliesbehang lijkt op echte houten wandpanelen, zou dit kunnen betekenen dat het behang niet hetzelfde gevoel of de natuurlijke flair van echt hout kan leveren. Zoals bij alle imitaties, kan het product tekortschieten in het bereiken van de volledige esthetische kwaliteit van het origineel.
 • Nadeel 2: Het vliesbehang is 10,05 meter lang en 0,53 meter breed, wat betekent dat het alleen 5,33 vierkante meter kan bedekken. Dit kan een beperking zijn als je van plan bent om een grote ruimte te behangen, omdat je mogelijk meer rollen nodig zult hebben, wat extra tijd en moeite kan veroorzaken.
 • Nadeel 3: Het behang is ontworpen met het gemak van een aanzetvrij ontwerp. Hoewel dit de installatie makkelijker kan maken, kan het ook een gebrek aan variëteit in het patroon betekenen, die de esthetiek van de ruimte kan beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Het wordt aanbevolen om de A.S. Création vliesbehangstrip te gebruiken, die speciaal voor dit vliesbehang is ontwikkeld. Dit kan beperkend zijn als je al een behangstrip van een ander merk in huis hebt of als je een andere methode van behangaanbrengen prefereert.
 • Nadeel 5: Ondanks de RAL- en FSC-certificaten, die kwaliteit en duurzaamheid suggereren, is er in de productbeschrijving geen specifieke informatie gegeven over de duurzaamheid of weerstand van het vliesbehang tegen factoren zoals vocht, hitte of beschadigingen in de loop der tijd. Dit kan een risico zijn, zeker in ruimtes zoals de badkamer en keuken waar dergelijke factoren erg aanwezig zijn.

Onze favoriet #3

Rasch Vliesbehang

Rasch Vliesbehang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Rasch Vliesbehang is een verfijnd product voor je woning, met een zwart patroon in een industriële stijl die streeft naar moderniteit. Met de royale rolmaat van 10,05 m x 0,53 m en een rapportverschuiving van 32,00 cm, is het aanbrengen van dit behang eenvoudig en handig, omdat je gewoon de droge behangbaan op de beklede muur legt zonder weektijd. Niet alleen is het vernieuwen moeiteloos, je kunt het ook droog en zonder resten verwijderen. Hoewel vetten en oplosmiddelen lastiger zijn om te verwijderen, maakt een lichte zeepoplossing het schoonmaken van alledaags vuil een fluitje van een cent. De kleurbestendigheid tegen licht is goed, wat de levensduur van het ontwerp verlengt. Het heeft de RAL-GZ 479, CE-markering LE06 certificeringen en is ook moeilijk ontvlambaar, zodat je zowel stijl als veiligheid in huis haalt.

 • Voordeel 1: Gemakkelijk in gebruik – Dit vliesbehang van A.S. Création is droog verwijderbaar en makkelijk te hanteren zonder inweektijd. Het kan worden aangebracht met de wandverlijmingstechniek op alle schone, droge, gladde, vaste en zuigende ondergronden. Dit maakt de installatie van het behang zeer eenvoudig en efficiënt.
 • Voordeel 2: Duurzaam en robuust – Het vliesbehang is zeer wasbestendig en goed lichtbestendig, wat betekent dat het bestand is tegen regelmatige reiniging en direct zonlicht. Je kunt dus zeker zijn van een lange levensduur.
 • Voordeel 3: Veilig en brandbestendig – Het behang is licht ontvlambaar, waardoor het relatief veiliger is voor gebruik in een woonomgeving dan andere soorten behang.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk en verantwoord – Het behang is FSC-mix gecertificeerd, wat betekent dat het vliesmateriaal afkomstig is uit FSC gecertificeerde bossen en dat het gebruikte materiaal gerecycled is. Het draagt dus bij aan de bescherming van onze bossen en vermindert afval.
 • Voordeel 5: Gezondheids- en milieuveilig gecertificeerd – Dit behang heeft het RAL-GZ 479-keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan technische kwaliteitseisen evenals aan eisen en tests met betrekking tot gezondheids- en milieuveiligheid. Je kunt dus zeker zijn van een huisverbeteringsproduct dat niet alleen esthetisch aangenaam is, maar ook veilig voor jou en je omgeving.
 • Het is geen gemakkelijke taak om negatieve aspecten te vinden in de gegeven productbeschrijving, omdat het vliesbehang van A.S. Création veel positieve eigenschappen lijkt te hebben. Desalniettemin zijn hier enkele potentiële nadelen die klanten het overwegen waard kunnen vinden:
 • Nadeel 1: Het feit dat het product licht ontvlambaar is, kan zorgen wekken over veiligheid. Hoewel dit gebruikelijk is bij veel behangproducten, kan het een risicofactor zijn in huizen met jonge kinderen of huisdieren die mogelijk met vuur spelen.
 • Nadeel 2: Hoewel het product gemakkelijk te hanteren en aan te brengen is, moet het nog steeds worden aangebracht op alle schone, droge, gladde, vaste en zuigende ondergronden. Dit kan extra tijd en moeite vereisen, omdat de voorbereiding van de ondergrond voor het aanbrengen net zo belangrijk is als het daadwerkelijke behangen.
 • Nadeel 3: Er is geen patroonmatching, wat betekent dat het behang in elke richting kan worden aangebracht zonder aandacht te besteden aan de continuïteit van het patroon. Voor sommige mensen kan dit echter een nadeel zijn als ze op zoek zijn naar een specifiek patroon of ontwerp.
 • Nadeel 4: Zelfs als het product aangeeft dat het droog verwijderbaar is, kan dit nog steeds enige inspanning vereisen en, afhankelijk van hoe lang het behang is gebleven, kan het enige schade aan de muur veroorzaken bij het verwijderen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product voldoet aan gezondheids- en milieuveiligheidsnormen (zoals aangegeven door het RAL-gz 479-keurmerk), geeft het niet specifiek aan dat het vrij is van schadelijke chemicaliën, zoals ftalaten of VOC’s (vluchtige organische stoffen), die soms worden gevonden in wandbekleding en die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij langdurige blootstelling.

Onze favoriet #4

A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliesbehang van A.S. Création, met een rolgrootte van 10.05 m lengte en 53 cm breedte, biedt je een hoogwaardige Duitse kwaliteit die zowel wasbestendig als lichtbestendig is. Je zult het op prijs stellen dat dit behang gemakkelijk te hanteren is zonder inweektijd, droog verwijderbaar en zelfs licht ontvlambaar. Het kan naadloos worden aangebracht met de wandverlijmingstechniek op elke schone, droge, gladde en stevige ondergrond. Het ontbreken van patroonrapportage maakt het aanbrengen nog eenvoudiger. Tevens draagt dit behang bij aan duurzaamheid, zoals blijkt uit de FSC Mix-certificering, wat betekent dat het gemaakt is van hout uit FSC-gecertificeerde bossen en gerecyclede materialen. Ten slotte bevestigt het RAL-GZ 479-keurmerk de kwaliteit, gezondheid en milieuvriendelijkheid van dit wandbekledingsproduct.

 • Voordeel 1: Gemakkelijk in gebruik – Dit vliesbehang van A.S. Création is droog verwijderbaar en makkelijk te hanteren zonder inweektijd. Het kan worden aangebracht met de wandverlijmingstechniek op alle schone, droge, gladde, vaste en zuigende ondergronden. Dit maakt de installatie van het behang zeer eenvoudig en efficiënt.
 • Voordeel 2: Duurzaam en robuust – Het vliesbehang is zeer wasbestendig en goed lichtbestendig, wat betekent dat het bestand is tegen regelmatige reiniging en direct zonlicht. Je kunt dus zeker zijn van een lange levensduur.
 • Voordeel 3: Veilig en brandbestendig – Het behang is licht ontvlambaar, waardoor het relatief veiliger is voor gebruik in een woonomgeving dan andere soorten behang.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk en verantwoord – Het behang is FSC-mix gecertificeerd, wat betekent dat het vliesmateriaal afkomstig is uit FSC gecertificeerde bossen en dat het gebruikte materiaal gerecycled is. Het draagt dus bij aan de bescherming van onze bossen en vermindert afval.
 • Voordeel 5: Gezondheids- en milieuveilig gecertificeerd – Dit behang heeft het RAL-GZ 479-keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan technische kwaliteitseisen evenals aan eisen en tests met betrekking tot gezondheids- en milieuveiligheid. Je kunt dus zeker zijn van een huisverbeteringsproduct dat niet alleen esthetisch aangenaam is, maar ook veilig voor jou en je omgeving.
 • Het is geen gemakkelijke taak om negatieve aspecten te vinden in de gegeven productbeschrijving, omdat het vliesbehang van A.S. Création veel positieve eigenschappen lijkt te hebben. Desalniettemin zijn hier enkele potentiële nadelen die klanten het overwegen waard kunnen vinden:
 • Nadeel 1: Het feit dat het product licht ontvlambaar is, kan zorgen wekken over veiligheid. Hoewel dit gebruikelijk is bij veel behangproducten, kan het een risicofactor zijn in huizen met jonge kinderen of huisdieren die mogelijk met vuur spelen.
 • Nadeel 2: Hoewel het product gemakkelijk te hanteren en aan te brengen is, moet het nog steeds worden aangebracht op alle schone, droge, gladde, vaste en zuigende ondergronden. Dit kan extra tijd en moeite vereisen, omdat de voorbereiding van de ondergrond voor het aanbrengen net zo belangrijk is als het daadwerkelijke behangen.
 • Nadeel 3: Er is geen patroonmatching, wat betekent dat het behang in elke richting kan worden aangebracht zonder aandacht te besteden aan de continuïteit van het patroon. Voor sommige mensen kan dit echter een nadeel zijn als ze op zoek zijn naar een specifiek patroon of ontwerp.
 • Nadeel 4: Zelfs als het product aangeeft dat het droog verwijderbaar is, kan dit nog steeds enige inspanning vereisen en, afhankelijk van hoe lang het behang is gebleven, kan het enige schade aan de muur veroorzaken bij het verwijderen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product voldoet aan gezondheids- en milieuveiligheidsnormen (zoals aangegeven door het RAL-gz 479-keurmerk), geeft het niet specifiek aan dat het vrij is van schadelijke chemicaliën, zoals ftalaten of VOC’s (vluchtige organische stoffen), die soms worden gevonden in wandbekleding en die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij langdurige blootstelling.

Onze favoriet #5

A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang

Waarom we het gekozen hebben

Het vliesbehang van A.S. Création is een kwaliteit vinylbehang met een afmeting van 10,05 m lengte en 0,53 m breedte, dat goed lichtbestendig en zeer wasbestendig is. Deze behang is heel gemakkelijk te verwerken zonder weektijd en kan droog verwijderd worden zonder resten achter te laten. Het behang is moeilijk ontvlambaar, maatstabiel en kan met de muurlijmtechniek aangebracht worden. Het heeft een verspringend patroon met een rapport van 64/32 cm. Dit behang is FSC-mix gecertificeerd, wat betekent dat het gemaakt is van hout uit FSC-gecertificeerde bossen en gerecycled materiaal. Het voldoet ook aan de strengere eisen en tests van gezondheid en ecologische veiligheid, zoals bevestigd door het RAL-GZ 479 keurmerk. Geproduceerd in Duitsland, biedt dit behang zowel kwaliteit als duurzaamheid.

 • Voordeel 1: Dit A.S. Création Vliesbehang is zeer onderhoudsvriendelijk vanwege zijn wasbestendig karakter. Dit betekent dat je het gemakkelijk kunt reinigen, perfect voor ruimtes als de keuken of kinderkamer.
 • Voordeel 2: Verwacht een duurzaam en langdurig gebruik met dit behang dankzij de goede lichtbestendigheid. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over kleurvervaging door lichtinval.
 • Voordeel 3: Het is stressvrij om dit behang te vervangen of te verwijderen, aangezien het droog verwijderbaar is zonder resten achter te laten. Dit maakt het bijwerken van je interieur nog gemakkelijker!
 • Voordeel 4: A.S. Création streeft naar verantwoorde bosbouw. Door de aankoop van dit product, dat FSC-mix gecertificeerd is, ondersteun je het gebruik van hout uit FSC-gecertificeerde bossen en het gebruik van gerecycled materiaal.
 • Voordeel 5: Het Vliesbehang van A.S. Création is niet alleen technisch van hoge kwaliteit, maar voldoet ook aan uitgebreide eisen en tests op het gebied van gezondheid en ecologische veiligheid, zoals blijkt uit het RAL-GZ 479 keurmerk. Met dit behang kies je dus voor een veilige en ecologisch verantwoorde keuze.
 • Het beoordelen van nadelen van een product kan complex zijn, vooral wanneer de gegeven productbeschrijving voornamelijk positieve aspecten benadrukt. Toch zijn hier een paar potentiële nadelen die je zou kunnen ervaren met het A.S. Création vliesbehang op basis van de beschikbare informatie:
 • Nadeel 1: Het verspringende rapport van 64/32 cm kan ingewikkeld en tijdrovend zijn om correct aan te sluiten. Je moet het patroon van de volgende baan telkens om de ‘offsetaanduiding’ verplaatsen, wat precieze metingen en snijwerk vereist.
 • Nadeel 2: Omdat het behang ‘zeer wasbestendig’ is, kan het schoonmaken van vlekken moeilijker zijn dan bij minder stevige behangtypes. Vlekken kunnen zich moeilijk laten verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen.
 • Nadeel 3: Hoewel het droog verwijderbaar is zonder resten, is het ook ‘maatstabiel’. Dit betekent dat het behang zijn grootte niet verandert, wat het verwijderen misschien wat lastiger kan maken, vooral als het wordt vergeleken met expansieve behangsoorten.
 • Nadeel 4: Het behang wordt geleverd in rollen van 10,05 m lengte en 0,53 m breedte. Afhankelijk van de grootte van je muur, is het mogelijk dat je veel snijafval hebt, vooral als je muur minder dan de halve breedte van de rol breed is.
 • Nadeel 5: Hoewel het FSC-mix gecertificeerd is, impliceert dit dat het product nog steeds niet volledig bestaat uit hout afkomstig van FSC-gecertificeerde bossen of volledig gerecycled materiaal. Als je erg milieubewust bent, kun je dit zien als een nadeel.

Onze favoriet #6

Marburg Vliesbehang

Marburg Vliesbehang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliesbehang van Marburg uit de Avalon-collectie is een hoogwaardig behang met een chique goudbruine betonlook. Ideaal om een unieke sfeer te creëren in je slaapkamer, woonkamer of keuken. Met een rapport van 64cm zorgt het voor een visueel aantrekkelijk patroon op je muren. De kwaliteit wordt onderstreept door het RAL-keurmerk en ISO-certificering, aangezien het product met trots in Duitsland wordt vervaardigd.

 • Voordeel 1: Het Vliesbehang van Marburg biedt een hoogwaardige afwerking, waardoor je verzekerd bent van een luxe uitstraling door de goudbruine betonlook.
 • Voordeel 2: De Avalon collectie van Marburg – Uni Beton Goud Bruin levert een veelzijdigheid op, waardoor je het behang in bijna elk interieur kunt opnemen.
 • Voordeel 3: Dit Vliesbehang is zeer veelzijdig voor in huis met een bruin goud betonlook dat geschikt is voor verschillende ruimtes, waaronder de slaapkamer, woonkamer of keuken.
 • Voordeel 4: Met een rapport van 64 cm zorgt dit Marburg Vliesbehang voor de juiste hoeveelheid patroonherhaling, wat zorgt voor een visueel aangename uitstraling bij het aanbrengen van het behang.
 • Voordeel 5: Het behang is in Duitsland gemaakt en draagt RAL-keurmerken en is ISO gecertificeerd, wat betekent dat het is geproduceerd volgens hoge productie- en veiligheidsnormen. Zo weet je zeker dat je een veilig en betrouwbaar product in handen hebt.
 • Het is een beetje moeilijk om nadelen te vinden in het behang gebaseerd op de gegeven beschrijving, omdat het over het algemeen positieve informatie lijkt te bevatten. Echter, hier zijn een paar mogelijke nadelen die kunnen worden geïnterpreteerd:
 • Nadeel 1: De beschrijving noemt het een ‘betonlook’ behang, wat aangeeft dat het behang niet echt van beton is gemaakt en alleen de uitstraling ervan nabootst. Mensen die op zoek zijn naar een authentieke betonlook, kunnen dus teleurgesteld zijn.
 • Nadeel 2: Alhoewel de ‘Betonbehang bruin goud’ geschikt is voor verscheidene ruimtes (slaapkamer, woonkamer, keuken), kan de kleur of stijl niet iedereen aanspreken. Het kan te donker, te opzichtig of simpelweg niet naar smaak zijn voor sommige mensen.
 • Nadeel 3: Het behang heeft een rapport van 64cm, wat betekent dat het patroon elke 64 cm herhaalt. Dit zou voor sommige mensen te vaak kunnen zijn en kan leiden tot een repetitieve look die niet iedereen aantrekkelijk zal vinden.
 • Nadeel 4: Hoewel het vliesbehang van hoge kwaliteit is, impliceert het de noodzaak van een specifieke lijm die niet altijd bij de aankoop is inbegrepen. Dit betekent dat je tijd, geld en moeite kan besteden aan het vinden van de juiste lijm.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het een ‘Made in Germany’ keurmerk heeft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het beter is. Sommige mensen hechten misschien meer waarde aan behang dat is geproduceerd in hun eigen land, voor werkgelegenheid, milieu-impact of andere redenen.

Onze favoriet #7

A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliesbehang van A.S. Création is een kwalitatief hoogwaardig vinylbehang met een duurzame vliesdrager. Met een afmeting van 10,05 m lengte en 0,53 m breedte, krijg je 5,33 m² aan behang. Het is schuurbestendig, lichtbestendig en kan droog verwijderd worden zonder resten achter te laten. Dit maakt het gebruik en onderhoud zeer eenvoudig. Je kunt het gemakkelijk aanbrengen met muurlijmtechniek en hoeft geen patroon in acht te nemen. Het is ook FSC-Mix gecertificeerd, wat betekent dat het hout dat bij de productie wordt gebruikt afkomstig is van FSC-gecertificeerde bossen en gerecycled materiaal. Bovendien voldoet het aan het RAL-GZ 479 keurmerk, wat garandeert dat het product voldoet aan strenge technische kwaliteitseisen, evenals gezondheids- en ecologische veiligheidseisen. Het is een Made in Germany product, wat een extra zekerheid van kwaliteit geeft.

 • Voordeel 1: Gemakkelijke installatie – Het Vliesbehang van A.S. Création is ontworpen voor een eenvoudige verwerking zonder weektijd. Ook is de verwerking met muurlijmtechniek mogelijk. Plus, je hoeft het patroon niet in acht te nemen dankzij het aanzetvrije ontwerp. Zelfs beginners vinden het makkelijk om dit behang aan te brengen.
 • Voordeel 2: Hoge kwaliteit en duurzaamheid – Dit behang is schuurbestendig en goed lichtbestendig, waardoor het langer mooi blijft. Bovendien is het droog verwijderbaar zonder resten. Je kan dus gemakkelijk interieurveranderingen aanbrengen zonder zorgen over beschadiging van de muren.
 • Voordeel 3: Milieuvriendelijk – De vliesdrager gebruikt voor de productie van dit behang is FSC-Mix gecertificeerd, wat betekent dat het hout afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen of gerecycled materiaal bevat. Met dit behang kies je dus voor een milieuvriendelijke optie.
 • Voordeel 4: Veilig en betrouwbaar – Het Vliesbehang van A.S. Création heeft het RAL-GZ 479 keurmerk, waardoor je verzekerd bent van een product dat voldoet aan strikte veiligheids- en kwaliteitseisen. Het beschikt over gezondheids- en ecologische veiligheidgoedkeuringen, zodat je het met een gerust hart in je huis kunt gebruiken.
 • Voordeel 5: Gemaakt in Duitsland – Het behang is ‘Made in Germany’, een label dat vaak wordt geassocieerd met hoge kwaliteitsnormen. Hiermee kun je vertrouwen op de uitstekende productiekwaliteit van jouw behang.
 • Hoewel de A.S. Création vliesbehang een aantal geweldige eigenschappen heeft, zijn er ook een paar nadelen die je in overweging moet nemen:
 • Nadeel 1: Hoewel het behang wel schuurbestendig is, wordt er in de beschrijving niets gezegd over de algemene slijtagebestendigheid. Dit kan een punt van zorg zijn als het gaat om de levensduur op lange termijn, zeker in ruimtes waar het behang aan flink gebruik onderhevig kan zijn.
 • Nadeel 2: De productomschrijving geeft aan dat het droog verwijderbaar is zonder resten, maar over het gemak van de initiële installatie wordt niet gesproken. Dit kan een uitdaging zijn als je geen ervaring hebt met het installeren van vliesbehang.
 • Nadeel 3: Er wordt staat dat het behang verwerkt kan worden met muurlijmtechniek, maar er wordt niet gemeld of de benodigde lijm meegeleverd wordt. Als dat niet zo is, moet je die apart aankopen, wat een extra stap betekent in het installatieproces.
 • Nadeel 4: Het behang is FSC-Mix gecertificeerd, wat betekent dat het gedeeltelijk gemaakt is van gerecycled materiaal. Hoewel dit een voordeel is qua duurzaamheid, kan het recyclen van materiaal soms leiden tot een afname in de algemene kwaliteit en duurzaamheid van het product.
 • Nadeel 5: Terwijl het behang het RAL-GZ 479 keurmerk heeft, wat betekent dat het aan bepaalde gezondheids- en ecologische normen voldoet, geeft dit keurmerk geen garanties over andere mogelijke emissies of gezondheidsrisico’s, buiten de geteste parameters. Het blijft dan ook belangrijk om de ruimte goed te ventileren tijdens en na het installeren van het behang.

Onze favoriet #8

A.S. Création Vliesbehang

A.S. Création Vliesbehang

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliesbehang van het merk A.S. Création is een hoogwaardig, mat en glad behang met een bloemendesign dat perfect is voor je woonkamer, slaapkamer, badkamer, hal en keuken. Het behang, dat 10,05 m lang en 0,53 m breed is, heeft een oppervlakte van 5,33 m². Het moderne patroon is recht aangezet met een rapport van 64 cm, dit betekent dat dezelfde patronen op dezelfde hoogte naast elkaar zijn geplaatst. De verwerking ervan is eenvoudig: breng genoeg lijm aan op de muur of het behang, leg de banen volgens de rapportinformatie, druk ze aan en klaar. Voor een optimaal resultaat wordt de A.S. Création vliesbehanglijm aangeraden. Bovendien heeft dit Duitse kwaliteitsbehang het RAL- en FSC-certificaat, wat benadrukt dat je kiest voor een premium en duurzaam product.

 • Voordeel 1: Het A.S. Création Vliesbehang is een hoogwaardig product dat letterlijk elke kamer in je huis kan opfrissen, of het nu je woonkamer, slaapkamer, badkamer, hal of zelfs keuken is.
 • Voordeel 2: Het behang heeft een doordacht ontwerp met een rapport van 64 cm bij een rechte aanzet. Dit betekent dat dezelfde patronen op dezelfde hoogte naast elkaar worden geplaatst, wat resulteert in een harmonieuze en esthetisch aangename uitstraling.
 • Voordeel 3: De verwerking van het vliesbehang is uiterst eenvoudig. Je brengt simpelweg voldoende lijm aan op de muur of het behang, brengt de banen aan volgens de rapportinformatie, drukt ze aan en je bent klaar. Dit behang kan dus zelfs door doe-het-zelvers worden aangebracht.
 • Voordeel 4: A.S. Création beveelt hun speciaal ontwikkelde vliesbehanglijm aan voor het behangen. Het gaat dus hand in hand met hun producten en dat staat garant voor optimale resultaten.
 • Voordeel 5: Het is een product van premium kwaliteit ‘Made in Germany’ dat wordt onderstreept door het RAL- en FSC-certificaat. Dit geeft je de zekerheid dat je een product koopt dat voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden en dat het op een duurzame manier is geproduceerd.
 • nadeel 1: Het vliesbehang van A.S. Création vereist een specifieke verwerkingsmethode. Je moet voldoende lijm aanbrengen op de muur of het behang en de banen volgens de rapportinformatie aanbrengen. Dit kan voor sommige mensen ingewikkeld zijn, zeker als je niet gewend bent om zelf behang te plaatsen.
 • nadeel 2: Het behang heeft een rapport van 64 cm bij een rechte aanzet. Dit betekent dat je het patroon precies naast elkaar op dezelfde hoogte moet plaatsen. Voor sommige mensen kan dit een lastig en tijdrovend klusje zijn, vooral als de muur groot is.
 • nadeel 3: Het product vereist een specifieke lijm, namelijk de A.S. Création vliesbehanglijm. Dit betekent dat je mogelijk niet de lijm kunt gebruiken die je al in huis hebt en je dus speciaal deze lijm moet aanschaffen.
 • nadeel 4: Hoewel het behang geschikt is voor verschillende ruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer, hal en keuken, wordt er niet aangegeven of het bestand is tegen vocht of warmte. Dit kan een mogelijk probleem zijn in kamers met een hoge luchtvochtigheid, zoals de badkamer of keuken.
 • nadeel 5: De productbeschrijving geeft niet aan of het behang gemakkelijk te verwijderen is zonder de muur te beschadigen. Dit kan een bedenkelijk punt zijn als je van plan bent in de toekomst het behang te vervangen.

Onze favoriet #9

Rasch Vliesbehang

Rasch Vliesbehang

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliesbehang van het merk Rasch is een hoogwaardige muurbekleding waarbij je de muur inlijmt in plaats van het behang zelf. Dit maakt het aanbrengen eenvoudiger en bij het eventuele verwijderen komt het behang volledig droog van de muur af. Verse plakvlekken kun je gemakkelijk deppen met een vochtige spons, zonder zorgen want het behang is goed lichtbestendig en zeer wasbestendig. Het heeft een verspringende aanzet van 40 cm voor een mooi afgewerkt behangpatroon. De afmetingen zijn 10.05 m x 0.53 m, wat ruim voldoende is voor je decoratieproject.

 • Voordeel 1: Het Vliesbehang merk Rasch maakt het inlijmen gemakkelijk door te vereisen dat je alleen de muur insmeert, wat het installatieproces stroomlijnt.
 • Voordeel 2: Het behang kan volledig droog worden verwijderd. Duw je je decoratieve visie bij? Geen probleem! Je kunt dit behang eenvoudig vervangen zonder enige rommel of overgebleven resten.
 • Voordeel 3: Verse plakvlekken kunnen zonder veel moeite worden schoongemaakt door simpelweg een vochtige spons te gebruiken. Dit betekent dat je behang er lang fris en onbeschadigd kan blijven uitzien.
 • Voordeel 4: Het Vliesbehang merk Rasch is goed lichtbestendig en zeer wasbestendig. Hierdoor zal je behang niet vervagen of worden beschadigd door regelmatig wassen, wat zorgt voor langdurige kleurechtheid en duurzaamheid.
 • Voordeel 5: Met de afmetingen van 10.05 m x 0.53 m is er ruim voldoende behang beschikbaar voor grotere kamers of meerdere kleine ruimtes, waardoor je meer waarde voor je geld krijgt.
 • Nadeel 1: Het feit dat het vliesbehang volledig droog verwijderd moet worden, kan moeilijk zijn bij het herinrichten van je ruimte. Als je besluit dat je je muur wilt veranderen, moet je wachten tot het behang volledig droog is voordat je het kunt verwijderen.
 • Nadeel 2: In de productbeschrijving wordt aangegeven dat je verse plakvlekken met een vochtige spons moet deppen. Dit kan omslachtig zijn in geval van onbedoelde vlekken of spatten tijdens het behangenproces.
 • Nadeel 3: De omschrijving stelt dat het behang goed lichtbestendig en zeer wasbestendig is. Hoewel dit in veel gevallen een voordeel is, kan dit betekenen dat als er zich een hardnekkig vuil bevindt dat een krachtige schoonmaak vereist, de kans bestaat dat het behang niet voldoende schoon wordt.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt een “verspringende aanzet van 40 cm”. Dit kan het behangen lastiger maken, met name voor doe-het-zelvers of minder ervaren gebruikers. Je moet heel precies te werk gaan om er zeker van te zijn dat de verspringende aanzet correct wordt gevolgd.
 • Nadeel 5: De productafmetingen zijn 10.05 m x 0.53 m wat misschien niet groot genoeg is voor jouw specifieke ruimte. In dit geval zou je meerdere rollen van het product moeten aanschaffen, wat extra tijd kost om te installeren en ook leidt tot meer naden tussen de behangbanen, wat mogelijk niet het gewenste effect oplevert.

Onze favoriet #10

Awallo Vliesbehang

Awallo Vliesbehang

Waarom we het gekozen hebben

Het Vliesbehang van Awallo is een premium product gemaakt in Duitsland en biedt je 5,33 m² van hoge kwaliteit, stevig en wasbestendig behang. Dit vinylbehang heeft een lengte van 10,05 m en een breedte van 0,53 m. Het is goed lichtbestendig en kan droog worden verwijderd zonder restjes achter te laten. Het is ook moeilijk ontvlambaar voor extra veiligheid. Het biedt een gestructureerde linnen look die je muren een textiel-achtige uitstraling geeft. De eenvoudige verwerking zonder weektijd maakt het aanbrengen kinderlijk eenvoudig, zelfs zonder rekening te houden met het patroon. Bovendien maakt dit behang gebruik van de muurlijmtechniek. Het is FSC-mix gecertificeerd, wat betekent dat het gemaakt is met hout uit FSC-gecertificeerde bossen en het gebruik van gerecycled materiaal, een milieuvriendelijke keuze voor je interieur.

 • Voordeel 1: De duurzaamheid van het Vliesbehang merk awallo is indrukwekkend, het is zeer wasbestendig en goed lichtbestendig. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het verbleken van de kleur of beschadiging bij het reinigen.
 • Voordeel 2: Een ander groot voordeel is het gemak waarmee je het behang kunt verwijderen. Het is droog verwijderbaar zonder resten achter te laten, wat betekent dat je je muren snel en gemakkelijk kunt bijwerken zonder dat je zorgen hoeft te maken over mogelijke schade.
 • Voordeel 3: Dankzij de maatvastheid en de mogelijkheid tot verwerking met muurlijmtechniek, is de installatie eenvoudig en efficiënt. Ook zonder weektijd kun je het behang dus zonder gedoe aanbrengen.
 • Voordeel 4: Het feit dat dit product FSC-mix gecertificeerd is, geeft je zekerheid over zijn milieuvriendelijkheid. De gebruikte vliesdrager is niet alleen afkomstig van FSC-gecertificeerde bossen, maar bevat ook gerecycled materiaal.
 • Voordeel 5: Ten slotte draagt het moderne structuuroptiek van het Linnen look behang bij aan de esthetiek van je ruimte. Het geeft je muren een textiel-look, waardoor ze een unieke en aantrekkelijke uitstraling krijgen.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, zou het een uitdaging zijn om vijf nadelen te identificeren omdat de beschrijving voornamelijk de positieve kenmerken van het product belicht. Desalniettemin, hier zijn enkele potentiële nadelen die men kan ervaren:
 • Nadeel 1: Hoewel het product eenvoudig in gebruik lijkt te zijn, kunnen beginners of mensen zonder ervaring met behangen nog steeds moeite hebben met de juiste toepassing.
 • Nadeel 2: Hoewel het behang goed lichtbestendig is, betekent dit niet dat het volledig beschermd is tegen verkleuring na blootstelling aan zonlicht over langere tijd.
 • Nadeel 3: De informatie stelt dat het behang droog verwijderbaar is zonder resten, maar dit kan variëren afhankelijk van de toestand van de muur waarop het is aangebracht. In sommige gevallen kan er schade aan de muur of resten van lijm achterblijven.
 • Nadeel 4: Hoewel het behang is gemaakt met een FSC-mix, wat betekent dat het deels gemaakt is van gerecycled materiaal, wordt er niet vermeld welk percentage hiervan afkomstig is van gerecycled materiaal en hoe milieuvriendelijk het product daadwerkelijk is, wat voor sommige consumenten een punt van zorg kan zijn.
 • Nadeel 5: Het behang heeft een ‘linnen look’, maar dit is slechts een esthetische voorkeur. Er zijn mensen die misschien niet van deze stijl houden of vinden dat het niet goed past bij hun interieurontwerp.

Na grondig onderzoek en analyse van de 10 beste Vliesbehang-producten op de markt, is onze conclusie glashelder. Jouw keuze hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren, het specifieke ontwerp dat je najaagt, evenals je budget. Maar luid en duidelijk, Vliesbehang is voor jou als je verlangt naar superieure kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Dit type behang biedt uitzonderlijke waarde voor je geld, versterkt door de verschillende designopties die aansluiten bij elk interieurthema dat je je maar kunt voorstellen. Bekijk daarom de producten uit onze test en kies de Vliesbehang die het beste bij jou past.

Inhoudsopgave