a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Voedsellevering Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een grondige analyse verwachten van de meest recente statistieken en trends in de voedselleveringssector, inclusief nieuwe gegevens, die u wellicht kunnen helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over uw betrokkenheid in deze snelgroeiende markt.

 • 34% van de consumenten besteedt minstens €50 per bestelling bij het bestellen van eten.
 • Digitale bestellingen groeien 23% per jaar en zullen naar verwachting bijna verdrievoudigen tegen 2020.
 • 20% van de consumenten zegt dat ze meer dan de helft van hun maaltijden nemen van restaurants of andere voedselleveranciers.
 • In 2020 was de online markt voor voedsellevering in Europa goed voor ongeveer 19,5 miljard euro.
 • 63% van de jongeren beschouwt goedkoop bezorgingsvoedsel even belangrijk als betaalbare huisvesting.
 • Onder de Europese consumenten is de best verkochte categorie in de voedselbezorgmarkt “pizza”.
 • 82% van de maaltijden die via voedselbezorging worden besteld, worden geconsumeerd thuis.
 • In 2021 wordt verwacht dat de omzet van de online voedselleveringsindustrie wereldwijd zal oplopen tot $136,431 miljoen.
 • Naar verwachting zal het aantal gebruikers van voedselbezorgdiensten in 2024 1,6 miljard bereiken.
 • In de Verenigde Staten, geeft 88% van de volwassenen aan dat ze genieten van uit eten gaan en 36% bestelt afhaal- of bezorgingsmaaltijden minstens één keer per week.
 • Onder Europese jongeren gaf 45% aan dat ze minstens één keer per week eten bestellen voor afhalen of bezorgen.
 • Er wordt verwacht dat het bedrag dat per bestelling wordt uitgegeven in de industrie voor voedselbezorging, in 2021 wereldwijd zal oplopen tot $30,54.
 • Ongeveer 56% van de bestellingen worden mobiel gedaan.

Actuele Voedsellevering Statistieken

34% van de consumenten besteedt minstens €50 per bestelling bij het bestellen van eten.

Volgens de gegeven statistiek besteedt 34% van de consumenten minstens €50 per bestelling wanneer zij eten bestellen. Wat betekent dit voor u? Het houdt in dat als u een groep van 100 consumenten zou nemen, 34 van hen zouden gemiddeld €50 of meer besteden elk keer dat zij eten bestellen. Dit kan voor enkele bestellingen zijn, of voor de totale kosten van meerdere bestellingen. Deze statistiek kan nuttig zijn voor u om inzicht te krijgen in het bestedingsgedrag van consumenten op het gebied van eten bestellen. Het kan u ook helpen beslissingen te maken als u in deze industrie werkt of er producten of diensten voor ontwikkelt.

Digitale bestellingen groeien 23% per jaar en zullen naar verwachting bijna verdrievoudigen tegen 2020.

Uit de genoemde statistieken blijkt een aanzienlijke groei in digitale bestellingen. Ze groeien jaarlijks met 23%, wat een constante en sterk stijgende trend betekent. Dit betekent dat het aantal digitale bestellingen elk jaar bijna een kwart hoger is dan het vorige jaar. Verder suggereert de voorspelling dat digitale bestellingen tegen 2020 bijna zullen verdrievoudigen. Deze voorspelling betekent dat het volume van digitale bestellingen bijna drie keer zo hoog zal zijn als het huidige aantal. Dit geeft aan dat u, als stakeholder in de digitale markt, moet anticiperen op deze sterke groei en mogelijk uw strategieën moet aanpassen om aan deze snel veranderende vraag te voldoen.

20% van de consumenten zegt dat ze meer dan de helft van hun maaltijden nemen van restaurants of andere voedselleveranciers.

Uit deze statistiek blijkt dat één op de vijf consumenten, of 20%, aangeeft dat ze meer dan de helft van hun maaltijden nuttigen van restaurants of andere voedselaanbieders in plaats van thuis maaltijden te bereiden. Dit kan diverse oorzaken hebben, variërend van een drukke levensstijl die minder tijd laat voor het koken, tot een voorkeur voor de variëteit en het gemak die uit eten gaan of een afhaalmaaltijd kan bieden. Wat de reden ook mag zijn, deze gegevens suggereren dat voor een aanzienlijk segment van de bevolking, bereide maaltijden van commerciële bronnen een belangrijk onderdeel vormen van hun eetgewoonten.

In 2020 was de online markt voor voedsellevering in Europa goed voor ongeveer 19,5 miljard euro.

U zult geïnteresseerd zijn om te vernemen dat in 2020 de totale waarde van de online voedingsleveringsmarkt in Europa ongeveer 19,5 miljard euro bedroeg. Dit betekent dat consumenten in heel Europa in 2020 samen online voedsel hebben besteld tot een totaalwaarde van 19,5 miljard euro. Deze statistiek omvat alle soorten online voedselleveringen, waaronder boodschappen, maaltijdbezorgservices en andere vormen van online voedselleveringen. In dit scenario, toont het cijfer de omvang en het belang van de online voedselverkoop in het digitale tijdperk.

63% van de jongeren beschouwt goedkoop bezorgingsvoedsel even belangrijk als betaalbare huisvesting.

Deze statistiek toont aan dat voor 63% van de jongeren de waarde van goedkoop bezorgingsvoedsel even hoog is als die van betaalbare huisvesting. Dat wil zeggen, bijna tweederde van de jongeren in het aangegeven onderzoek benadrukt het even belangrijk te vinden om toegang te hebben tot betaalbaar voedsel dat aan huis wordt geleverd, zoals dat ook is om betaalbare woonruimte te hebben. Het laat zien dat voor deze generatie zaken zoals gemak en toegankelijkheid van voedsel levering een grote rol spelen in hun dagelijkse leven en budgetplanning, net zoals de kosten van huisvesting. Dit kan ook een indicatie zijn van de veranderende levensstijl en prioriteiten onder jongeren. U, als lezer, kunt zich baseren op deze statistiek om beter inzicht te krijgen in de waarden en prioriteiten van de jongere generatie.

Onder de Europese consumenten is de best verkochte categorie in de voedselbezorgmarkt “pizza”.

De statistiek geeft aan dat onder de Europese consumenten de meest populaire categorie in de voedselbezorgmarkt “pizza” is. Dit houdt in dat wanneer consumenten binnen Europa kiezen om voedsel te bestellen, zij het vaakst kiezen voor pizza. De populariteit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de smaakvoorkeuren, prijzen of gemak in bestelling en levering. Deze statistiek zou bijvoorbeeld nuttig kunnen zijn voor bedrijven in de voedselbezorgindustrie om te begrijpen wat de voorkeuren van hun klanten zijn. Voor u als consument betekent dit dat u zeker niet de enige bent als u graag een pizza bestelt.

82% van de maaltijden die via voedselbezorging worden besteld, worden geconsumeerd thuis.

Uit de gepresenteerde statistiek blijkt dat 82% van de maaltijden die via voedselbezorgingsdiensten worden besteld, thuis worden geconsumeerd. Dit betekent dat een overgrote meerderheid van de mensen ervoor kiest om hun bestelde maaltijden in het comfort van hun eigen huis te consumeren, in plaats van op andere locaties zoals op het werk, in parken of bij vrienden. Dit kan verscheidene redenen hebben, zoals gemak, privacy, of het simpele genot van thuis eten. Als u bij deze groep hoort, bent u zeker niet alleen. De gegevens suggereren dat thuis eten de meest populaire keuze is wanneer men voedsel laat bezorgen.

In 2021 wordt verwacht dat de omzet van de online voedselleveringsindustrie wereldwijd zal oplopen tot $136,431 miljoen.

De statistiek die u heeft aangegeven geeft een projectie voor de wereldwijde online voedselleveringsindustrie in 2021. Volgens deze voorspelling zal de totale omzet van deze industrie tegen het einde van het jaar $136,431 miljoen bedragen. Dit betekent dat alle geld die consumenten wereldwijd uitgeven aan het online bestellen van voedsel bij elkaar opgeteld, volgens deze schatting, deze enorme som zou bereiken. Het gaat hierbij niet alleen om maaltijdbezorgdiensten, maar ook om online boodschappendiensten. Deze data is belangrijk omdat het de groei en potentieel van deze booming industrie weergeeft, vooral in het licht van recente veranderingen in consumentengedrag door de COVID-19-pandemie, waarin steeds meer mensen voor online opties kiezen.

Naar verwachting zal het aantal gebruikers van voedselbezorgdiensten in 2024 1,6 miljard bereiken.

Deze statistiek geeft een projectie van de groei in de voedselbezorgindustrie voor de komende jaren. Specifiek, het stelt dat naar verwachting het aantal mensen dat gebruik maakt van diensten voor het bezorgen van voedsel, zoals Uber Eats, Deliveroo of Thuisbezorgd, zal toenemen tot een verbazingwekkende 1,6 miljard in 2024. Dit betekent dat meer mensen dan ooit tevoren hun maaltijden thuis laten bezorgen, in plaats van te koken of uit eten te gaan. Het illustreert zowel een algemene verandering in consumentengedrag als een groeiende trend in de voedsel- en horecabranche. U, als lezer, kunt dit inzicht gebruiken om de vooruitzichten van bedrijven in deze branche te evalueren, verwachtingen voor consumentengedrag te begrijpen en wellicht uw eigen eetgewoonten te analyseren.

In de Verenigde Staten, geeft 88% van de volwassenen aan dat ze genieten van uit eten gaan en 36% bestelt afhaal- of bezorgingsmaaltijden minstens één keer per week.

Uit de gegeven statistieken blijkt dat in de Verenigde Staten het overgrote deel van de volwassen bevolking, namelijk 88%, geniet van de ervaring van uit eten gaan. Dit kan duiden op de waardering voor de gastronomische variëteit, de kwaliteit van het eten, de sfeer van de eetgelegenheden, of simpelweg het gemak van niet zelf te hoeven koken. Tegelijkertijd blijkt dat ruim een derde van de Amerikaanse volwassenen, 36% om precies te zijn, minstens één keer per week kiest voor het gemak van afhaal- of bezorgingsmaaltijden. Dit zou kunnen wijzen op een drukke levensstijl waarin de tijd of de vindingrijkheid om te koken ontbreekt, of het kan een voorkeur zijn voor de diversiteit en het gemak van maaltijden die door restaurants worden bereid. Deze cijfers geven inzicht in de eetgewoontes en voorkeuren van de Amerikaanse volwassenen.

Onder Europese jongeren gaf 45% aan dat ze minstens één keer per week eten bestellen voor afhalen of bezorgen.

Deze statistiek geeft aan dat bijna de helft van de jongeren in Europa (45% om precies te zijn) minstens één keer per week eten bestellen om af te halen of te laten bezorgen. In deze context betekent ‘jongeren’ typisch individuen in de leeftijdsgroep van 16 tot 24 jaar, hoewel de exacte leeftijdsbereik kan variëren afhankelijk van de bron van de gegevens. Het is een aanwijzing voor een groeiende trend onder de Europese jeugd om gemaksmaaltijden te consumeren in plaats van zelf te koken. Dit kan variëren van het bestellen van pizza voor bezorging tot het halen van kant-en-klare maaltijden bij lokale winkels of restaurants. U als lezer kunt deze statistiek zien als een weerspiegeling van veranderende eetgewoonten bij de jongere generaties binnen Europa.

Er wordt verwacht dat het bedrag dat per bestelling wordt uitgegeven in de industrie voor voedselbezorging, in 2021 wereldwijd zal oplopen tot $30,54.

Uit de statistiek blijkt dat er wereldwijd een opmerkelijke toename wordt verwacht in de uitgaven per bestelling in de voedselbezorgindustrie. Men schat dat dit bedrag in het jaar 2021 maar liefst $30,54 zal bedragen. Dit betekent dat elke keer dat klanten een bestelling plaatsen voor voedselbezorging, ze gemiddeld $30,54 zullen uitgeven. Deze cijfers weerspiegelen de groeiende populariteit en toegenomen gebruik van voedselbezorgdiensten. Het laat ook zien hoe consumentengedrag verandert in reactie op wereldwijde trends zoals technologische vooruitgang, de drukte van het moderne leven en veranderingen in de eetcultuur. Het is belangrijk voor u om te begrijpen dat deze projectie zich baseert op gemiddelden en dat werkelijke uitgaven kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals geografische locatie, soort voedsel en individuele consumentenvoorkeuren.

Ongeveer 56% van de bestellingen worden mobiel gedaan.

Dit statistiek geeft weer dat er een significant percentage, namelijk 56%, van de totale bestellingen via mobiele apparaten wordt gedaan. Wat dit voor u betekent, is dat meer dan de helft van de klanten hun bestellingen plaatst via een smartphone of tablet, in plaats van via traditionelere methoden, zoals een desktopcomputer. Dit kan een indicatie zijn van een verschuiving in consumentengedrag richting mobiel winkelen. Deze informatie zou dus uiterst waardevol moeten zijn voor de strategieën rond uw e-commerce of online diensten, aangezien dit aangeeft waar uw klanten hun bestellingen het meest waarschijnlijk plaatsen.

Referenties

0. – https://www.business-standard.com

1. – https://www.technomic.com

2. – https://www.qsrmagazine.com

3. – https://www.statista.com

4. – https://www.nrn.com

5. – https://upserve.com

6. – https://www.restaurantbusinessonline.com

Inhoudsopgave