a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Website Ontwerp Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u actuele en relevante statistieken verwachten over website ontwerp, onderbouwd met nieuwe gegevens om u te helpen uw website beter af te stemmen op huidige trends en gebruikersgedrag.

  • 38% van de mensen stopt met gebruiken van een website als de layout onaantrekkelijk is.
  • 57% van de internetgebruikers zegt dat ze geen bedrijf zouden aanbevelen met een slecht ontworpen website op mobiel.
  • 94% van de eerste indrukken zijn ontwerprelatief.
  • 40% van de mensen geeft een website op als het meer dan 3 seconden neemt om te laden.
  • 46% van de klanten evalueert de geloofwaardigheid van een bedrijf op basis van het ontwerp van de website.
  • Goed ontworpen websites kunnen tot 200% meer conversies genereren dan slecht ontworpen sites.
  • In 2018 werd 52.2% van het wereldwijde webverkeer gegenereerd via mobiele telefoons.
  • 53% van de mobiele websitebezoekers verlaat een pagina als deze langer dan drie seconden duurt om te laden.
  • 59% van de mensen willen liever kijken naar een prachtig ontworpen website dan naar een eenvoudige en saaie pagina.
  • 88% van de gebruikers die naar een site zoeken op een mobiel apparaat, bezoeken of bellen dat bedrijf binnen 24 uur.

Actuele Website Ontwerp Statistieken

38% van de mensen stopt met gebruiken van een website als de layout onaantrekkelijk is.

De statistiek die u hier ziet,meldt dat 38% van de mensen stopt met het gebruiken van een website als ze de lay-out onaantrekkelijk vinden. Dit wil zeggen dat bijna vier op de tien internetgebruikers de keuze maken een website niet langer te benaderen of te gebruiken, puur op basis van de visuele vormgeving. De esthetiek van een website speelt dus een cruciale rol in het aantrekken en behouden van bezoekers. Als u een website-eigenaar of ontwerper bent, legt deze statistiek de nadruk op het belang van investeren in een aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk webdesign, om bezoekers te behouden en uw online aanwezigheid te optimaliseren.

57% van de internetgebruikers zegt dat ze geen bedrijf zouden aanbevelen met een slecht ontworpen website op mobiel.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat meer dan de helft (57%) van de internetgebruikers aangeeft dat ze geen bedrijf zouden aanbevelen dat een slecht ontworpen website op mobiele apparaten heeft. Dit benadrukt het belang van een goed ontworpen mobiele website voor bedrijven. In onze moderne, gedigitaliseerde wereld is het vaak het geval dat de eerste indruk van een bedrijf wordt gevormd door hun online aanwezigheid. Als deze niet goed functioneert of onaantrekkelijk is op mobiele apparaten, kan dit negatieve gevolgen hebben voor hoe het bedrijf wordt waargenomen. In dit geval kan het zelfs leiden tot een verlies van aanbevelingen, wat een belangrijk onderdeel kan zijn van klantacquisitie en kaaktractie. Als u een bedrijfseigenaar bent, is het van belang om ervoor te zorgen dat uw website goed is ontworpen voor weergave op mobiele apparaten.

94% van de eerste indrukken zijn ontwerprelatief.

Uit de statistiek ‘94% van de eerste indrukken zijn ontwerprelatief’ kunnen we afleiden dat het ontwerp van een product, website of enig ander visueel element van cruciaal belang is bij het vormen van eerste indrukken. Dit betekent dat wanneer u voor het eerst iets ziet of ervaart, 94% van uw reactie gebaseerd is op het ontwerp, de esthetiek of de visuele presentatie ervan. Dit strekt zich uit van de kleurenschema’s tot de lay-out, typografie en afbeeldingen. Deze statistiek benadrukt hoe belangrijk een goed ontwerp is bij het vormgeven van percepties en reacties. Het laat zien dat, als u wilt dat uw product of dienst goed wordt ontvangen, u een grote nadruk moet leggen op het ontwerpaspect.

40% van de mensen geeft een website op als het meer dan 3 seconden neemt om te laden.

Uit de statistiek blijkt dat 40% van de mensen een website verlaat als het langer dan 3 seconden duurt om te laden. Dit betekent dat bijna de helft van de internetgebruikers vlot wil surfen, waarbij sites snel en efficiënt moeten laden. Als u een websitebeheerder bent, is het vrij cruciaal om dit in overweging te nemen. Uw website moet hiervoor geoptimaliseerd zijn, zodat deze zonder vertragingen kan laden. Het ongeduld van surfers kan namelijk leiden tot verlies van potentiële klanten of bezoekers. Kortom, de laadtijd van een website is van groot belang voor het vasthouden van de doelgroep op uw site.

46% van de klanten evalueert de geloofwaardigheid van een bedrijf op basis van het ontwerp van de website.

Uit de statistiek blijkt dat bijna de helft van de klanten (46%) de geloofwaardigheid van een bedrijf evalueert op basis van het ontwerp van de website. Dit betekent dat hoe een website eruitziet, de indruk die het creëert bij de bezoeker, een significant effect kan hebben op hoe betrouwbaar het bedrijf wordt geacht. Dus, als u een bedrijfseigenaar bent, is het essentieel om aandacht te besteden aan het ontwerp van uw website. Een professioneel ontworpen website kan vertrouwen wekken en de klant ervan overtuigen dat uw bedrijf betrouwbaar is. Aan de andere kant kan een slecht ontworpen website mogelijk vragen oproepen bij de klant over de kwaliteit van uw producten of diensten en uw bedrijfspraktijken. Het is dus cruciaal om deze factor niet te negeren.

Goed ontworpen websites kunnen tot 200% meer conversies genereren dan slecht ontworpen sites.

Deze statistiek benadrukt het belang van goed webdesign voor zakelijk succes. Het suggereert dat als u uw website goed ontwerpt, de kans dat bezoekers een gewenste actie ondernemen, zoals het invullen van een formulier, het kopen van een product of dienst, of het inschrijven voor een nieuwsbrief, met wel 200% kan toenemen vergeleken met een slecht ontworpen website. Een slecht ontworpen website kan het voor de gebruiker moeilijk maken om te navigeren, belangrijke informatie te vinden of bepaalde functies te begrijpen, en dit kan leiden tot minder conversies. Maar wanneer uw website intuïtief en gebruiksvriendelijk is, voelen bezoekers zich veel comfortabeler en zijn ze bereidwilliger om een conversie-actie uit te voeren, wat uiteindelijk kan leiden tot een verhoogde verkoop en klanttevredenheid.

In 2018 werd 52.2% van het wereldwijde webverkeer gegenereerd via mobiele telefoons.

In 2018 werd bijna meer dan de helft van al het internetverkeer wereldwijd, of specifieker, 52.2%, gegenereerd via mobiele telefoons. Dit betekent dat er meer mensen gebruik maakten van hun mobiele telefoon voor surfen op het web dan traditionele methoden zoals desktopcomputers of laptops. Dit kan te maken hebben met de toenemende afhankelijkheid van smartphones, die de mogelijkheid bieden om bijna overal en altijd online te zijn. Het illustreert tevens de overgang naar een steeds mobieler web, wat van belang is voor bedrijven en ontwikkelaars om rekening te houden met het optimaliseren van hun websites en apps voor mobiel gebruik. Als u een bedrijf bezit of een ontwikkelaar bent, geeft dit statistiek u inzicht in waar consumenten hun tijd online doorbrengen en kan het u helpen om uw strategieën daarop aan te passen.

53% van de mobiele websitebezoekers verlaat een pagina als deze langer dan drie seconden duurt om te laden.

De statistiek die aangeeft dat ‘53% van de mobiele websitebezoekers een pagina verlaat als deze langer dan drie seconden duurt om te laden’, geeft een waardevol inzicht in het gedrag van mobiele internetgebruikers. Dit betekent dat meer dan de helft van de mensen die uw mobiele website bezoeken, niet bereid is te wachten als een pagina langer dan drie seconden nodig heeft om volledig te laden. Als u bijvoorbeeld een eigenaar van een e-commerce winkel bent, kunnen lichte vertragingen in het laadproces van uw webpagina’s klanten afstoten. Dit kan leiden tot lagere verkopen en gebruiksstatistieken. Dus, onder deze omstandigheden, is snelheid zeer cruciaal voor het behouden van het publiek op uw mobiele site.

59% van de mensen willen liever kijken naar een prachtig ontworpen website dan naar een eenvoudige en saaie pagina.

Uit de aangegeven statistiek blijkt dat bijna 60% van de mensen de voorkeur geeft aan websites die prachtig ontworpen zijn. Dit betekent dat zij de esthetica en het ontwerp van een website erg belangrijk vinden en mogelijk meer tijd zullen besteden aan het verkennen van een website als deze visueel aantrekkelijk is. Dit contrast met het feit dat ze minder geneigd zijn om tijd door te brengen op een pagina die ze als saai en eenvoudig beschouwen. Het is belangrijk dat u, als website-eigenaar of ontwerper, deze statistieken in overweging neemt bij het ontwikkelen of bijwerken van uw site. Het ontwerp van de website kan immers een significant effect hebben op de gebruikerservaring en daarmee ook op het succes van de website.

88% van de gebruikers die naar een site zoeken op een mobiel apparaat, bezoeken of bellen dat bedrijf binnen 24 uur.

Deze statistiek illustreert het belang van mobiele apparaten in het consumentengedrag. Het toont aan dat 88% van de gebruikers, die naar een bedrijf zoeken via een mobiel apparaat, dat bedrijf binnen 24 uur bezoeken of bellen. Dit wijst op een hoog niveau van klantbetrokkenheid en directe actie nadat een zoekactie op een mobiel apparaat wordt uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat mensen hun smartphone vaak gebruiken om informatie op te zoeken tijdens het reizen of wanneer ze onmiddellijke behoeften hebben. Als u een bedrijf heeft, onderstreept dit het belang van een mobielvriendelijke website. Uw potentiële klanten zijn waarschijnlijk zeer geneigd om snel actie te ondernemen nadat ze uw bedrijf op hun mobiele apparaat hebben opgezocht.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://sweor.com

2. – https://globaldots.com

3. – https://www.thinkwithgoogle.com

4. – https://www.toptal.com

5. – https://www.nectafy.com

6. – https://www.socpub.com

7. – https://www.webfx.com

8. – https://www.tytonmedia.com

Inhoudsopgave