a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Wijnkoelkast: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek worden de tien beste wijnkoelkasten grondig getest en geanalyseerd om jou een duidelijk beeld te geven van welke het meest aan jouw wensen en behoeften voldoet.

Unser Favorit: D4P Wijnkoelkast

D4P Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Klarstein Wijnkoelkast

Klarstein Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Klarstein Wijnkoelkast

Klarstein Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Alpina Wijnkoelkast

Alpina Wijnkoelkast
★★★★★

Unser Favorit: Klarstein Wijnkoelkast

Klarstein Wijnkoelkast
★★★★★

Of je nu een doorgewinterde sommelier bent of gewoon geniet van een glas goede wijn bij het avondeten, een wijnkoelkast is een onmisbare aankoop voor elke wijnliefhebber. In deze gids zullen we de 10 beste wijnkoelkasten op de markt onderzoeken, gebaseerd op recent onderzoek. Van compacte modellen die ideaal zijn voor kleine ruimtes tot uitgebreide kasten die je hele collectie kunnen huisvesten, we hebben opties gevonden om aan elke behoefte en budget te voldoen. Dus leun achterover, giet jezelf een glas in, en bereid je voor op het vinden van de perfecte wijnkoelkast voor jou.

Een wijnkoelkast is een speciaal ontworpen apparaat dat je helpt om je wijn onder ideale omstandigheden op te slaan. Dankzij specifieke temperatuurinstellingen en luchtvochtigheid kan deze koelkast je favoriete wijn laten rijpen en verbeteren, zonder kwaliteitsverlies door te warme, te koele of te droge opslag. Met zijn compartimenten voor verschillende soorten wijn, van rode tot witte en rosé, is de wijnkoelkast onmisbaar voor de wijnliefhebber die zijn wijnen op de best mogelijke manier wil bewaren en presenteren.

Check Uit

Onze favoriet #1

D4P Wijnkoelkast

D4P Wijnkoelkast

Waarom we het gekozen hebben

De D4P Wijnkoelkast is een noodzakelijkheid voor elke wijnliefhebber of beginnende sommelier. Deze efficiënte elektrische koeler, die ontworpen is om perfect je favoriete rode of witte wijnen te koelen, heeft een elegante versterkte glazen deur en een luchtdicht slot, waarmee hij een unieke stijl brengt in je woonkamer, kantoor of keuken. Met een capaciteit van 18 flessen en een vrijstaand ontwerp, is het ideaal voor plaatsing op de vloer, tafel of onder het aanrecht. Deze koelkast heeft een geavanceerd, geruisloos koelsysteem om je drankjes op de juiste temperatuur te houden, en komt met voorgevormde, gepolijste chromen wijnrekken en een speciale plaats voor rechtopstaande flessen. Afmetingen zijn 34,5 x 45 x 77 cm – dus een veelzijdig formaat voor de keuken, bar of entertainmentruimte. Plus, je aankoop is gedekt door een 100% tevredenheidsgarantie voor een risicovrije winkelervaring.

 • Voordeel 1: Perfecte koeling – Deze wijnkoeler zorgt ervoor dat jouw favoriete rode of witte wijnen perfect gekoeld worden dankzij het geavanceerde koelsysteem. Dit zorgt dat de wijnen altijd op de juiste temperatuur zijn, wat essentieel is voor de smaak en kwaliteit.
 • Voordeel 2: Elegante stijl – De wijnkoeler heeft een versterkte glazen deur en luchtdicht slot. Dit geeft jouw woonkamer, kantoor of keuken een onvergelijkbare stijl.
 • Voordeel 3: Goede capaciteit – Met ruimte voor 18 flessen kun je een mooie variëteit aan wijnen opslaan en koelen. De wijnkoeler heeft ook een speciale plaatsing voor rechtopstaande flessen.
 • Voordeel 4: Geruisloze werking – Het koelsysteem werkt geruisloos, zodat je geen last hebt van lawaai. Dit is vooral handig als je graag een rustige omgeving hebt in huis of kantoor.
 • Voordeel 5: Perfect formaat – Deze vrijstaande mini-wijnkoeler heeft een veelzijdig formaat van 34,5 x 45 x 77 cm. Dit maakt hem ideaal voor gebruik in de keuken, bar of entertainmentruimte. Het vrijstaande ontwerp zorgt ook voor flexibiliteit bij het plaatsen van de koeler.
 • Nadeel 1: Hoewel de wijnkoelkast een elegante toevoeging kan zijn aan je woonkamer of kantoor, heeft het een redelijk groot formaat van 34,5 x 45 x 77 cm. Dit kan het moeilijk maken om een geschikte plek te vinden, vooral in kleinere ruimtes.
 • Nadeel 2: De koelkast is uitgerust met voorgevormde gepolijste chromen wijnrekken, wat kan betekenen dat je beperkt bent in welke soorten flessen of containers je erin kunt plaatsen. Niet alles past mogelijk goed.
 • Nadeel 3: Het feit dat er een speciale plaatsing is voor rechtopstaande flessen betekent dat je minder ruimte hebt voor het liggen van flessen, wat in het geval van sommige wijnen de aanbevolen manier van opslaan is.
 • Nadeel 4: De Wijnkoelkast D4P is specifiek ontworpen voor wijn. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die op zoek zijn naar een meer multifunctionele koeler.
 • Nadeel 5: Hieruit volgt het aantal flessen dat kan worden opgeslagen: 18. Dit is een beperkt aantal, vooral voor echte wijnliefhebbers die wellicht een grotere verzameling hebben.

Onze favoriet #2

Klarstein Wijnkoelkast

Klarstein Wijnkoelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Klarstein Shiraz 16 Uno wijnkoelkast is een onmisbare toevoeging voor elke wijnliefhebber en genieter. Deze wijnkoelkast biedt de perfecte condities voor het bewaren van je wijn, met een precieze temperatuurregeling tussen 5 en 18 °C om jouw wijn altijd optimaal gekoeld te hebben. Met ruimte voor 16 flessen en een volume van 42 liter, kun je een aanzienlijke voorraad bewaren. Milieuvriendelijkheid staat voorop bij dit apparaat, aangezien het zuinig in verbruik is en een energie-efficiëntieklasse van G heeft. Bediening is eenvoudig dankzij het soft-touch bedieningspaneel, en met een maximaal geluidsniveau van 41 dB is het erg stil. De veiligheidsglasdeur biedt een elegante blik op jouw wijnvoorraad. Kortom, de Klarstein Shiraz wijnkoelkast combineert functionaliteit met stijl voor de perfecte wijnervaring.

 • Voordeel 1: De Klarstein wijnkoelkast zorgt voor perfecte koeling, waardoor je altijd kunt genieten van de beste wijnsmaak. De koeltemperatuur varieert tussen 5 en 18 graden Celsius en kan tot op de graad nauwkeurig worden ingesteld.
 • Voordeel 2: Deze wijnkoelkast heeft een volume van 42 liter, wat betekent dat je tot 16 wijnflessen kunt bewaren. Dit maakt het een ideale keuze voor wijnliefhebbers die graag een diverse selectie bij de hand hebben.
 • Voordeel 3: Het energie-efficiënte ontwerp maakt de Klarstein wijnkoelkast milieuvriendelijk en zuinig in gebruik. Geclassificeerd met energie-efficiëntieklasse G, behoudt het consistent de gewenste temperatuur zonder veel energie te verbruiken.
 • Voordeel 4: De wijnkoelkast beschikt over een soft-touch display voor gemakkelijke en ongecompliceerde bediening. Dit zorgt voor een eenvoudige aanpassing van de instellingen naar jouw wensen.
 • Voordeel 5: De Klarstein Shiraz 16 Uno wijnkoelkast blinkt ook uit in stijl en esthetiek. Dankzij de veiligheidsglas voordeur kun je eenvoudig jouw wijnvoorraad bekijken en presenteren. Dit voegt niet alleen functionaliteit toe, maar draagt ook bij aan de algehele visuele aantrekkingskracht van het apparaat.
 • Nadeel 1: De Klarstein Shiraz 16 Uno wijnkoelkast heeft een energie-efficiëntieklasse van G, wat betekent dat het niet het meest energiezuinige model op de markt is. Je kunt merken dat je energierekening een beetje toeneemt na het gebruik van deze wijnkoeler.
 • Nadeel 2: Met een capaciteit van 16 wijnflessen, kan deze wijnkoelkast te klein zijn voor serieuze wijnverzamelaars. Als je een grote hoeveelheid wijn hebt om op te slaan, moet je mogelijk investeren in een grotere koelkast of een tweede unit.
 • Nadeel 3: Het geluidsniveau van maximaal 41 dB kan voor sommige mensen hinderlijk zijn, vooral als de wijnkoelkast in een stille omgeving of dicht bij een leefruimte wordt geplaatst. Hoewel dit niet extreem luid is, kan het constante geluid irritant zijn.
 • Nadeel 4: De Klarstein Shiraz 16 Uno wijnkoelkast koelt slechts tot een minimumtemperatuur van 5 °C. Voor sommige soorten wijn is een lagere opslagtemperatuur nodig om hun kwaliteit en smaak te behouden.
 • Nadeel 5: Ondanks het soft-touch bedieningspaneel, is er geen vermelding van extra functies zoals een kinderslot, alarmsysteem of digitale temperatuurweergave. Dit kan beperkingen opleggen aan het gebruiksgemak en de functionaliteit van de wijnkoelkast.

Onze favoriet #3

Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Kalamera wijnkoelkast is een luxe en elegante toevoeging aan elke ruimte, met zijn aantrekkelijke roestvrijstalen uiterlijk, zwarte behuizing en een hoogwaardige glazen deur. Met een capaciteit van 33 wijnflessen en planken van natuurlijk beukenhout, kan je jouw wijn perfect koel en netjes houden. Dankzij het vrijstaande design past deze wijnkoelkast uitstekend in je woonkamer, kantoor, keuken of bar. Je kunt de temperatuur eenvoudig instellen via het stijlvolle touch-display, met blauwe LED-verlichting en gescheiden temperatuurzones voor witte (5-10 °C) en rode wijn (10-18 °C). En door de temperatuuropslagfunctie worden de instellingen na een stroomuitval behouden. Wees er zeker van dat de levering veilig aan de stoeprand gebeurt, met klantenservice beschikbaar bij eventuele problemen of verzendschade.

 • Voordeel 1: De Kalamera wijnkoelkast biedt een stijlvol design met zwarte kast en roestvrijstalen glazen deur. Het is een compacte koelkast, maar biedt nog steeds plaats aan 19 flessen, perfect voor het klein houden van je wijncollectie.
 • Voordeel 2: De ingebouwde temperatuur geheugenfunctie draagt bij aan het gemak van het gebruik. Mochten er stroomstoringen voorkomen, dan herstelt de koelkast automatisch de ingestelde temperatuur, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over temperatuurschommelingen die je wijn kunnen beschadigen.
 • Voordeel 3: Deze wijnkoelkast beschikt over een energie-efficiënte compressor. Dit zorgt voor een gelijkmatig gekoelde ruimte voor je wijnflessen met minimale trillingen, een stille werking op 41 dB en goede koelprestaties.
 • Voordeel 4: De Kalamera wijnkoelkast is niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Het heeft een elegant LED-display touchscreen, een aantrekkelijke witte LED-verlichting, 7 verwijderbare houten schapladen en een glazen deur van hoge kwaliteit.
 • Voordeel 5: Ten slotte biedt het merk een betrouwbare klantenservice. In geval van transportschade of productproblemen kan je direct contact opnemen met het Kalamera serviceteam. Ze beloven hun best te doen om het probleem voor je op te lossen, wat zorgt voor een vlotte en zorgeloze gebruikerservaring.
 • Nadeel 1: De Kalamera wijnkoelkast heeft een capaciteit van 19 flessen. Dit kan beperkend zijn als je een grote verzameling wijnflessen hebt die je wilt bewaren.
 • Nadeel 2: De koelkast is compact ontworpen. Hoewel dit voordelig kan zijn voor sommige ruimtes, kan het betekenen dat de koelkast te klein is voor mensen die voldoende ruimte willen om een groot aantal flessen te bewaren.
 • Nadeel 3: Met een geluidsniveau van 41 dB kan de wijnkoelkast als luidruchtig worden ervaren, vooral in een rustige omgeving of als je gevoelig bent voor lawaai.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn energie-efficiënte compressor, kan deze wijnkoelkast nog steeds een merkbare invloed hebben op je elektriciteitsrekening, vooral als deze constant op de laagste temperatuur wordt gehouden.
 • Nadeel 5: Het product beschrijft 7 verwijderbare houten schapladen. Als je flessen hebt die groter of ongewoon gevormd zijn, passen ze mogelijk niet goed in de standaardschappen van de wijnkoelkast.

Onze favoriet #4

Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Kalamera wijnkoelkast is een stijlvol en compact apparaat, met ruimte voor 19 flessen wijn (tot 310 mm hoogte), in een zwarte kast met een roestvrijstalen glazen deur. De kast biedt twee temperatuurzones en heeft een capaciteit van 75 liter. Het apparaat beschikt over een temperatuurgeheugenfunctie die je ingestelde temperatuur herstelt na een stroomstoring. De hoge kwaliteitscompressor zorgt voor een stabiele koeling met minimale trillingen en een stille werking van 41 dB. Een aantrekkelijk LED-display touchscreen (5-18°C), witte LED-verlichting, zeven verwijderbare houten legplanken en een kwalitatieve glazen deur zorgen voor functie en elegantie. Mocht je tegen problemen aanlopen, het service team van Kalamera staat voor je klaar om assistentie te verlenen.

 • Voordeel 1: De Kalamera wijnkoelkast biedt een stijlvol design met zwarte kast en roestvrijstalen glazen deur. Het is een compacte koelkast, maar biedt nog steeds plaats aan 19 flessen, perfect voor het klein houden van je wijncollectie.
 • Voordeel 2: De ingebouwde temperatuur geheugenfunctie draagt bij aan het gemak van het gebruik. Mochten er stroomstoringen voorkomen, dan herstelt de koelkast automatisch de ingestelde temperatuur, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over temperatuurschommelingen die je wijn kunnen beschadigen.
 • Voordeel 3: Deze wijnkoelkast beschikt over een energie-efficiënte compressor. Dit zorgt voor een gelijkmatig gekoelde ruimte voor je wijnflessen met minimale trillingen, een stille werking op 41 dB en goede koelprestaties.
 • Voordeel 4: De Kalamera wijnkoelkast is niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Het heeft een elegant LED-display touchscreen, een aantrekkelijke witte LED-verlichting, 7 verwijderbare houten schapladen en een glazen deur van hoge kwaliteit.
 • Voordeel 5: Ten slotte biedt het merk een betrouwbare klantenservice. In geval van transportschade of productproblemen kan je direct contact opnemen met het Kalamera serviceteam. Ze beloven hun best te doen om het probleem voor je op te lossen, wat zorgt voor een vlotte en zorgeloze gebruikerservaring.
 • Nadeel 1: De Kalamera wijnkoelkast heeft een capaciteit van 19 flessen. Dit kan beperkend zijn als je een grote verzameling wijnflessen hebt die je wilt bewaren.
 • Nadeel 2: De koelkast is compact ontworpen. Hoewel dit voordelig kan zijn voor sommige ruimtes, kan het betekenen dat de koelkast te klein is voor mensen die voldoende ruimte willen om een groot aantal flessen te bewaren.
 • Nadeel 3: Met een geluidsniveau van 41 dB kan de wijnkoelkast als luidruchtig worden ervaren, vooral in een rustige omgeving of als je gevoelig bent voor lawaai.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn energie-efficiënte compressor, kan deze wijnkoelkast nog steeds een merkbare invloed hebben op je elektriciteitsrekening, vooral als deze constant op de laagste temperatuur wordt gehouden.
 • Nadeel 5: Het product beschrijft 7 verwijderbare houten schapladen. Als je flessen hebt die groter of ongewoon gevormd zijn, passen ze mogelijk niet goed in de standaardschappen van de wijnkoelkast.

Onze favoriet #5

Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Kalamera Wijnkoelkast is een stijlvolle en energie-efficiënte (energieklasse G) oplossing om tot 45 flessen witte en rode wijn (van 0,75 liter en tot 310 mm hoogte) georganiseerd en correct gekoeld te houden. Met een zwarte behuizing en volledig zwart glas, schijnt er blauwe LED-verlichting door, die extra sfeer geeft aan je ruimte, vooral ‘s avonds. De geavanceerde compressor zorgt voor een gelijkmatige koeling met minimale trillingen en een stille werking van 41 dB. Ook handig is de temperatuurgeheugenfunctie die de ingestelde temperatuur herstelt na een stroomstoring. De verzending tot aan de stoeprand is inbegrepen in de service. Bij vragen of problemen kun je altijd contact opnemen met het Kalamera serviceteam.

 • Voordeel 1: Ruime capaciteit: De Kalamera wijnkoelkast biedt plaats aan 45 flessen witte en rode wijn. Dus of je nu een fervent wijnverzamelaar bent of gewoon genoeg opslagruimte wilt voor je favoriete wijnen, deze koelkast heeft voldoende ruimte.
 • Voordeel 2: Energie-efficiënte compressor: Deze koelkast heeft een hoogwaardige compressor unit, wat betekent dat je wijnflessen gelijkmatig worden gekoeld met minimale trillingen. Plus, het functioneert stil, dus er is geen storend lawaai.
 • Voordeel 3: Blauwe LED-verlichting: Met de ingebouwde blauwe LED-verlichting, krijgt je wijnkast en de hele ruimte extra sfeer. Dit maakt deze wijnkoelkast perfect voor intieme bijeenkomsten of chique feestjes.
 • Voordeel 4: Temperatuurgeheugenfunctie: Deze functie herstelt de ingestelde temperatuur in de koeler na een stroomstoring. Dit is vooral handig als je een specifieke temperatuurinstelling hebt voor je wijn en je wilt niet elke keer na een stroomstoring opnieuw instellen.
 • Voordeel 5: Betrouwbare verzending: Kalamera zorgt ervoor dat de goederen afgeleverd worden aan de stoeprand en ze regelen ook een leveringsdatum met je. Dit betekent dat de levering niet alleen handig is, maar dat je ook de zekerheid hebt dat als er transportproblemen zijn, je contact kunt opnemen met het Kalamera service team om het probleem voor je op te lossen.
 • Nadeel 1: Ten eerste, hoewel de Kalamera wijnkoelkast plaats biedt aan 45 flessen, is het belangrijk te noteren dat dit is beperkt tot flessen van 0,75 liter en tot een hoogte van 310 mm. Sommige wijnflessen, vooral die uit bekende wijnstreken, zijn misschien groter of breder en kunnen dus mogelijk niet goed passen.
 • Nadeel 2: De wijnkoelkast maakt gebruik van een compressorunit, wat het voordeel heeft dat het een consistente temperatuur behoudt. Het nadeel hiervan is echter dat compressoren trillingen kunnen veroorzaken, ondanks de bewering van minimale trillingen. Deze trillingen kunnen potentieel de kwaliteit van de wijn beïnvloeden, vooral fijne wijnen die langere tijd bewaard worden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de koelkast wordt geprezen om zijn stille werking met een geluidsniveau van 41 dB, kan dit geluidsniveau nog steeds storend zijn in een stille omgeving of ‘s nachts, vooral als de wijnkoelkast in een open woonruimte of in de buurt van een slaapruimte is geplaatst.
 • Nadeel 4: De Kalamera wijnkoelkast komt met blauwe LED verlichting, die een extra sfeer geeft, vooral tijdens de avonduren. Echter, voor sommige mensen kan dit ook een nadeel zijn. Continu blauw licht kan storend of ongewenst zijn, en er wordt niet aangegeven of deze verlichting optioneel is of kan worden uitgeschakeld.
 • Nadeel 5: Ten slotte, volgens de verstrekte informatie, leveren ze de wijnkoelkast alleen aan de stoeprand. Dit kan een nadeel zijn als je geen mogelijkheid hebt om het zware apparaat zelf naar binnen te verplaatsen of als je op een verdieping woont zonder lift.

Onze favoriet #6

Klarstein Wijnkoelkast

Klarstein Wijnkoelkast

Waarom we het gekozen hebben

De KLARSTEIN Barossa 34D wijnkoelkast is een stijlvol en functioneel apparaat ontworpen voor elke wijnliefhebber. Met twee verschillende koelzones biedt het altijd de perfecte temperatuur voor je favoriete wijnen. Deze koeler biedt ruimte aan maximaal 34 flessen wijn op vier afneembare houten planken. Met het eenvoudig te bedienen paneel en een LCD-display kun je de temperatuur eenvoudig instellen voor elke zone, ideaal voor het koelen van witte, rode of roséwijnen. De koeler heeft een veiligheidsglas panoramadeur met een hoogglanzende zwarte rand, wat een mooie presentatie van je wijnverzameling mogelijk maakt. Een schakelbaar binnenlicht zorgt voor een stijlvolle verlichting van de opgeslagen flessen, waardoor deze koeler een blikvanger is, zowel thuis als in bars en restaurants.

 • Voordeel 1: Dankzij de twee verschillende koelzones biedt de Klarstein Barossa 34D wijnkoeler je altijd de perfecte temperatuur voor je wijn. Zo kun je op elk moment van de juiste wijn genieten.
 • Voordeel 2: De elegante en stijlvolle sfeer van de Klarstein wijnkoeler zorgt voor een nobele ambiance. Hierin komt jouw wijn volledig tot zijn recht en worden aroma’s optimaal ontwikkeld.
 • Voordeel 3: De wijnkoeler biedt ruimte voor maximaal 34 flessen wijn op vier afneembare houten planken in de boven- en onderste temperatuurzone. Dit maakt de koeler uitermate geschikt voor zowel persoonlijk gebruik als voor feesten en samenkomsten.
 • Voordeel 4: De panoramische voordeur van veiligheidsglas met zwarte hoogglanzende omlijsting zorgt voor een professionele presentatie van jouw wijnselectie. Hierdoor worden jouw wijnschatten niet alleen bewaard, maar ook nog eens stijlvol gepresenteerd.
 • Voordeel 5: De schakelbare binnenverlichting in de wijnkoeler zorgt voor een stijlvolle belichting van de opgeslagen flessen. Dit maakt de wijnkoeler niet alleen praktisch, maar ook een blikvanger in huis, in bars en in restaurants. Ideaal voor liefhebbers en kenners van wijn!
 • Nadeel 1: De Klarstein Barossa 34D wijnkoeler heeft ruimte voor 34 flessen. Dit kan als nadeel worden gezien als je een grotere collectie wijn hebt of van plan bent om een grotere verzameling op te bouwen, de capaciteit kan hierdoor beperkend zijn.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft twee verschillende koelzones, maar er wordt geen informatie gegeven over hoe verschillend de temperaturen van deze zones kunnen zijn. Dit kan een nadeel zijn als je meerdere soorten wijn hebt die op zeer verschillende temperaturen moeten worden bewaard.
 • Nadeel 3: De wijnkoeler wordt beschreven als een stijlvolle blikvanger, wat betekent dat hij waarschijnlijk niet discreet is. Als je de voorkeur geeft aan een minder opvallende wijnkoeler, is dit misschien niet de juiste keuze voor jou.
 • Nadeel 4: Het beschrijft dat de wijnkoeler een panoramische voordeur van veiligheidsglas heeft, maar het vermeldt niet of het UV-bescherming heeft. UV-stralen kunnen de smaak van wijn beïnvloeden en als de glazen deur deze niet blokkeert, kan dit nadelig zijn voor de bewaarde wijnen.
 • Nadeel 5: Hoewel de houten rekken afneembaar zijn, wordt er niet vermeld of ze verstelbaar zijn. Dit zou een probleem kunnen zijn als je flessen van verschillende grootte hebt. Zonder aanpasbaarheid kan dit de bruikbaarheid van de wijnkoeler beperken.

Onze favoriet #7

Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Kalamera Wijnkoelkast is een hoogwaardig product dat ruimte biedt aan 73 flessen van zowel witte als rode wijn. Met zijn zwarte behuizing en volledig zwart glas oogt hij stijlvol in elke ruimte. De wijnkoelkast is voorzien van een energie-efficiënte compressor van energieklasse G voor een gelijkmatige koeling, minimale trillingen en een stille werking van slechts 41 dB. Daarnaast geniet je van een sfeervolle blauwe LED verlichting. Na een stroomstoring herstelt de temperatuur geheugenfunctie automatisch de ingestelde temperatuur. De verzending van dit grote product is tot aan de stoeprand, waarbij de lokale partners van hun expediteur graag een leveringsdatum met je afspreken. Heb je problemen met je product of transport? Het Kalamera service team staat klaar om je te helpen.

 • Voordeel 1: Ruime capaciteit – De Kalamera Wijnkast biedt plaats voor maximaal 73 flessen wijn (zowel wit als rood), wat betekent dat je genoeg ruimte hebt om een diverse wijncollectie op te slaan en te organiseren.
 • Voordeel 2: Energie-efficiëntie – Deze wijnkoelkast is voorzien van een hoogwaardige compressorunit met energieklasse G, wat zorgt voor een gelijkmatig gekoelde opslag met minimale vibraties. Dit resulteert in een stille werking en uitstekende koelprestaties.
 • Voordeel 3: Verfijnde verlichting – De blauwe LED verlichting die door het glazen front schijnt, geeft de kast en daarmee ook je kamer een extra sfeervolle touch, vooral in de avonduren.
 • Voordeel 4: Temperatuur geheugenfunctie – De wijnkast van Kalamera is uitgerust met een temperatuur geheugenfunctie. Dit betekent dat bij een stroomstoring de ingestelde temperatuur hersteld wordt zodra de stroom weer aangaat. Dit zorgt ervoor dat jouw wijn altijd op de perfecte temperatuur blijft.
 • Voordeel 5: Betrouwbare levering en service – De wijnkoelkast wordt geleverd tot aan de stoeprand. Bovendien, in geval van transportschade of productproblemen, kan je altijd contact opnemen met het Kalamera serviceteam die zich inzet om elk probleem voor je op te lossen.
 • Nadeel 1: Hoewel de wijnkoelkast van Kalamera voldoende ruimte biedt voor 73 wijnflessen, geldt dit alleen voor standaardflessen tot 310 mm hoogte. Voor grotere of abnormaal gevormde flessen zou er mogelijk niet genoeg ruimte zijn.
 • Nadeel 2: De Kalamera wijnkoelkast 2 zones is uitgerust met een energieklasse G-compressorunit. Dit betekent dat het apparaat niet de meest energie-efficiënte op de markt is, wat mogelijk kan leiden tot hogere elektriciteitskosten.
 • Nadeel 3: De wijnkoelkast heeft een blauwe LED-verlichting, wat sfeerverlichting geeft. Echter, deze specifieke kleurverlichting vindt niet iedereen mooi of passend in hun inrichting.
 • Nadeel 4: Hoewel de temperatuur geheugenfunctie nuttig kan zijn na een stroomstoring, betekent dit ook dat je de temperatuur niet spontaan kunt veranderen zonder dat de koeler terugspringt naar de oorspronkelijk ingestelde temperatuur.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd aan de stoeprand, wat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het transporteren van de koelkast naar de gewenste locatie. Dit kan voor sommige mensen problematisch zijn, vooral als je in een appartement of flat woont zonder lift. Bovendien moet je je telefoonnummer achterlaten voor de leveringsdatum wat misschien niet iedereen wil.

Onze favoriet #8

Kalamera Wijnkoelkast

Kalamera Wijnkoelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Kalamera wijnkoelkast is een praktische en elegante oplossing voor het opbergen van je favoriete wijnen in huis, bar of keuken. Deze smalle wijnkoelkast, met plaats voor 12 flessen van 0,75 liter, is bijzonder energiezuinig dankzij de hoogwaardige compressor. Hij koelt je wijn gelijkmatig en zo goed als trillingsvrij, waarbij de gewenste temperatuur nauwkeurig ingesteld kan worden tussen 5 en 18 graden via het handige touch-bedieningspaneel aan de buitenkant van de deur. Het apparaat oogt supermodern met zijn strakke design dat de witte ledverlichting, roestvrijstalen glazen deur en uitneembare houten legplanken combineert. De levering omvat 1 mini-wijnkoelkast en 5 houten legplanken, met een handleiding in het Duits en Engels.

 • Voordeel 1: De Kalamera wijnkoelkast is erg praktisch en compact van formaat. Met ruimte voor 12 flessen wijn en een slank ontwerp, kun je deze handig opbergen zonder dat hij veel ruimte inneemt in je woning, bar, woonkamer of keuken.
 • Voordeel 2: Deze wijnkoelkast is uitgerust met een hoogwaardige, energiezuinige compressor van energieklasse G. Deze zorgt voor een gelijkmatige koeling van je wijnflessen met minimale trillingen, wat erg belangrijk is voor de behoud van de kwaliteit van je wijn.
 • Voordeel 3: Het touch-bedieningspaneel aan de buitenkant van de deur is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt de gewenste temperatuur instellen van 5 tot 18 graden, waardoor je controle hebt over de perfecte condities voor je wijncollectie.
 • Voordeel 4: De Kalamera wijnkoelkast heeft een elegant en modern design. Met de stijlvolle witte LED-verlichting, roestvrijstalen glazen deur en uitneembare houten vloeren, voegt het een stijlvol element toe aan je inrichting.
 • Voordeel 5: De wijnkoelkast wordt geleverd met 5 uitneembare houten legplanken, wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen biedt voor het opbergen van verschillende soorten en maten flessen. Plus, er is een handleiding inbegrepen in zowel het Duits als het Engels om je te helpen alles uit je nieuwe wijnkoelkast te halen.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit. Aangezien de Kalamera wijnkoelkast ontworpen is om smal en efficiënt te zijn, kan het maximaal maar 12 wijnflessen bevatten. Dit kan een nadeel zijn als je een grote wijnverzamelaar bent of frequente feesten en bijeenkomsten organiseert waarbij meer wijn nodig is.
 • Nadeel 2: Beperkt tot bepaalde fleshoogtes. Volgens de beschrijving kunnen alleen wijnflessen die 310 mm of kleiner zijn in de wijnkoelkast worden geplaatst. Dit kan problematisch zijn als je wijnflessen van verschillende vormen en maten hebt.
 • Nadeel 3: Hoog geluidsniveau. Hoewel de wijnkoelkast wordt beschreven als ‘stil’, produceert hij toch een geluid van 40 dB. Dit kan als storend worden ervaren, vooral in rustige omgevingen zoals een woonkamer of studieruimte.
 • Nadeel 4: Moeilijk instelbare temperatuur. Hoewel de temperatuur exact kan worden geregeld tussen 5 – 18 graden, moet dit via het bedieningspaneel aan de buitenkant van de deur gedaan worden. Dit kan lastig zijn als de wijnkoelkast vol is of als je wilt controleren of de temperatuur correct is zonder de deur te openen.
 • Nadeel 5: Engelse en Duitse handleiding. Niet iedereen spreekt vloeiend Engels of Duits, dus als de handleiding niet beschikbaar is in het Nederlands, kan dat problemen opleveren voor de gebruiksvriendelijkheid van de wijnkoelkast. Je zou dan mogelijk kunnen worstelen met de installatie en het onderhoud.

Onze favoriet #9

Alpina Wijnkoelkast

Alpina Wijnkoelkast

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Alpina wijnkoelkast is een efficiënte en geluidsdichte oplossing om jouw wijn perfect op temperatuur te houden. Met ruimte voor 18 flessen, verdeeld over 5 rekken en de bodem, biedt deze wijnkoelkast genoeg plaats voor jouw collectie. Dankzij een instelbare thermostaat, regel je eenvoudig de temperatuur tussen 11°C en 22°C, afhankelijk van het soort wijn dat je bewaart. De koelkast is mechanisch bediend en de temperatuurregelaar bevindt zich aan de achterkant. Het stijlvolle glazen front met LED-binnenverlichting zorgt ervoor dat je in een oogopslag kunt zien welke wijnen je op voorraad hebt. Tenslotte is de Alpina wijnkoelkast dankzij de aanwezigheid van circulerende ventilatoren in plaats van een compressor, verrassend stil.

 • Voordeel 1: De Alpina wijnkoelkast biedt ruimte voor 18 wijnflessen, verspreid over 5 planken en de bodem van de wijnkoeler. Dit betekent dat jij voldoende ruimte hebt om een goede selectie van je favoriete wijnen op te slaan.
 • Voordeel 2: Met zijn instelbare temperatuur kan de wijnkoeler aan jouw specifieke behoeften voldoen. Of je nu de voorkeur geeft aan rode wijn, droge en zoete witte wijnen, of oudere wijnen, je kunt de temperatuur dienovereenkomstig aanpassen.
 • Voordeel 3: De mechanische bediening van de Alpina wijnkoelkast maakt het eenvoudig om de temperatuur te regelen. De instelbare thermostaat is aan de achterkant van het apparaat geplaatst, wat zorgt voor gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: Het glazen front en de LED binnenverlichting van de wijnkoelkast niet alleen voegen esthetiek toe aan je keuken, maar stellen je ook in staat om in een oogwenk te zien welke wijnen je op voorraad hebt.
 • Voordeel 5: Door het ontbreken van een compressor is de Alpina wijnkoelkast geluidsarm. Dit betekent dat jij je wijnen kunt bewaren zonder dat je wordt gestoord door ongewenst geluid, wat bijdraagt aan een rustige en serene sfeer in je huis.
 • Nadeel 1: Capaciteit: De Alpina wijnkoelkast kan maximaal 18 flessen wijn bevatten. Dit betekent dat als je een grotere wijnverzamelaar bent, je mogelijk te weinig opslagruimte vindt in deze wijnkoelkast.
 • Nadeel 2: Temperatuurspanning: hoewel de temperatuur op een minimum van 11 ° C en een maximum van 22 ° C kan worden ingesteld, wat prima is voor de meeste wijnen, kan het opslaan van bepaalde soorten wijnen die een lagere temperatuur vereisen, zoals sommige mousserende wijnen, moeilijk zijn.
 • Nadeel 3: Mechanische bediening: de Alpina wijnkoelkast werkt met een mechanisch regelsysteem. Dit kan minder nauwkeurig zijn dan digitale systemen die op andere modellen beschikbaar zijn. In sommige gevallen kan het ook minder gebruiksvriendelijk zijn.
 • Nadeel 4: Temperatuurregeling: de locatie van de temperatuurregelaar aan de achterkant van de wijnkoeler kan voor sommige mensen onhandig zijn. Dit kan het moeilijk maken om gemakkelijk wijzigingen in de temperatuurinstellingen aan te brengen.
 • Nadeel 5: Gebrek aan compressor: Hoewel dit de wijnklimaatkast geluidsarm maakt, kan het gebrek aan een compressor invloed hebben op het vermogen van de koelkast om consistent een bepaalde temperatuur te behouden, vooral in een warmere omgeving. Dit kan mogelijk de kwaliteit en smaak van je wijn beïnvloeden.

Onze favoriet #10

Klarstein Wijnkoelkast

Klarstein Wijnkoelkast

Waarom we het gekozen hebben

Klarstein’s Vinovilla 43 Built-In Duo Onyx Edition wijnkoelkast is een elegant en functioneel apparaat dat perfect is voor elke wijnliefhebber. Deze wijnkoelkast is een vrijstaand model dat ook ingebouwd kan worden en heeft een kleurrijke binnenverlichting in rood, blauw of wit, waardoor je wijncollectie prachtig wordt gepresenteerd. Met een ruim volume van 129 liter, kun je tot 43 wijnflessen bewaren in twee verschillende koelzones, waardoor je witte en rode wijnen tegelijk op de ideale drinktemperatuur kunt houden. De temperatuur en verlichting zijn gemakkelijk te regelen met de touch-bediening en het LC-display. Deze wijnkoelkast heeft de energie-efficiëntieklasse B en een maximaal geluidsniveau van 44 dB. Met de Vinovilla 43 biedt Klarstein jou wijnopslag in de buitengewone klasse.

 • voordeel 1: de Klarstein Vinovilla 43 wijnkoelkast biedt een perfecte presentatie van je wijnen. Door de kleurrijke binnenverlichting in rood, blauw of wit en de glazen deur worden je wijnen aantrekkelijk uitgestald.
 • voordeel 2: deze wijnkoelkast kan flexibel opgesteld worden. Het mag vrijstaand geplaatst zijn of voor in- en onderbouw, waardoor het geschikt is voor verschillende ruimtes en interieurs.
 • voordeel 3: met het touch-bedieningspaneel en LC-display kan je eenvoudig de temperatuur en verlichting regelen. Dit maakt gebruik van de koelkast ongecompliceerd en gebruiksvriendelijk.
 • voordeel 4: de Klarstein Vinovilla 43 wijnkoelkast heeft een volumineus ruimte voor 43 wijnflessen. Met 129 liter volume is er voldoende ruimte voor het opslaan van een uitgebreide wijncollectie.
 • voordeel 5: dit model beschikt over twee koelzones met verschillende opslagtemperaturen. Hierdoor kan je witte en rode wijnen tegelijkertijd koelen en optimaal bewaren. Dit zorgt voor perfecte drinktemperaturen voor verschillende soorten wijnen.
 • Nadeel 1: Hoewel de kleurrijke verlichting in rood, blauw of wit van de Klarstein wijnkoelkast een aantrekkelijk kenmerk kan zijn, zou het kunnen zijn dat je dit niet passend vindt voor je interieur en het kan wat te fel en opvallend zijn voor je smaak.
 • Nadeel 2: De touch-bediening kan te gevoelig of onhandig zijn, vooral als je handen nat of vochtig zijn van bijvoorbeeld het schoonmaken of koken.
 • Nadeel 3: Het feit dat de koelkast een energie-efficiëntieklasse B heeft kan een nadeel zijn. Er zijn namelijk apparaten op de markt met een hogere energie-efficiëntieklasse (A of hoger) die minder stroom verbruiken.
 • Nadeel 4: Het geluidsniveau van maximaal 44 dB zou voor sommige mensen hinderlijk kunnen zijn, vooral in een stille omgeving of tijdens rustige momenten.
 • Nadeel 5: Hoewel de Klarstein wijnkoelkast ruimte biedt aan 43 wijnflessen, kan dit voor sommige mensen te veel ruimte in beslag nemen of juist niet genoeg zijn, afhankelijk van je wijnopslagbehoeften.

Concluderend kunnen we stellen dat in het woud van wijnkoelkasten, het tegelijkertijd jouw investering en proeverijbeleving waard is om voor kwaliteit te kiezen. De 10 beste wijnkoelkasten die we hebben getest, onderscheiden zich duidelijk in gebruiksgemak, temperatuurregeling, ruimte en duurzaamheid. Wijn is een levend product dat je zorgvuldig moet bewaren om het volle potentieel ervan naar boven te halen, en deze koelkasten zijn daar perfect toe in staat. Kies voor het apparaat dat het beste bij jouw wijnopslagbehoefte past en geniet optimaal van jouw wijnervaring thuis.

Inhoudsopgave