a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Winkeldiefstal Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt verwachten een diepgaande analyse en recente cijfers over winkeldiefstal te krijgen, waarbij trends, patronen en potentiële oplossingen worden besproken om dit groeiende probleem te bestrijden.

  • U moet weten dat volgens de Retail Council of Canada, winkeldiefstal leidt tot honderden miljoenen dollars aan jaarlijkse verliezen voor Canadese retailers.
  • Volgens de National Retail Federation in de VS waren in 2019 bijna 74% van de retailers het slachtoffer van winkeldiefstal.
  • In Nederland is de economische schade als gevolg van winkeldiefstal in 2020 gestegen met ongeveer 4,9%.
  • Uit data van het CBS blijkt dat in 2019 de politie 25 duizend keer optrad tegen winkeldiefstal.
  • In het Verenigd Koninkrijk waren er in 2020 ongeveer 356,000 gevallen van winkeldiefstal volgens Statista.
  • Over de hele wereld kost diefstal in winkels en malafide werknemers de detailhandel gemiddeld meer dan $123 miljard per jaar, volgens een survey uit 2015 door Checkpoint Systems.

Actuele Winkeldiefstal Statistieken

U moet weten dat volgens de Retail Council of Canada, winkeldiefstal leidt tot honderden miljoenen dollars aan jaarlijkse verliezen voor Canadese retailers.

U moet begrijpen dat winkeldiefstal een aanzienlijk probleem is voor de detailhandel in Canada. Volgens de Retail Council of Canada, een industrieorganisatie, zorgt deze criminele activiteit ervoor dat retailers elk jaar honderden miljoenen dollars verliezen. Dit zijn geen kleine bedragen en dergelijke verliezen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering, waaronder het potentieel om de prijzen voor consumenten zoals u te verhogen. Het is daarom in het belang van iedereen om deze zaken serieus te nemen en de nodige maatregelen te nemen om detailhandelsdiefstal te voorkomen. Wanneer winkels lijden onder diefstal, zijn het uiteindelijk de klanten die de prijs betalen.

Volgens de National Retail Federation in de VS waren in 2019 bijna 74% van de retailers het slachtoffer van winkeldiefstal.

Deze statistiek, afkomstig van de National Retail Federation in de Verenigde Staten, geeft aan dat in het jaar 2019 bijna 74% van de retailers (winkeliers) te maken kreeg met winkeldiefstal. Wat dit betekent, is dat van alle geregistreerde winkeliers in de VS, ruim 7 op de 10 hier ervaring mee hadden. Dit is een hoge verhouding en toont aan dat winkeldiefstal een wijdverbreid probleem is in de retailindustrie. Deze informatie kan nuttig voor u zijn om een inzicht te krijgen in de omvang van het probleem, vooral als u zelf in deze industrie werkzaam bent of overweegt erin te treden. Het benadrukt de noodzaak om preventiemaatregelen zoals beveiligingscamera’s, diefstalpreventietags en effectieve personele beveiligingstrainingen in te zetten.

In Nederland is de economische schade als gevolg van winkeldiefstal in 2020 gestegen met ongeveer 4,9%.

Uit de statistiek blijkt dat er in Nederland in 2020 een stijging is waargenomen in de economische schade als gevolg van winkeldiefstal met ongeveer 4,9% vergeleken met voorgaande jaren. Dit betekent in feite dat de financiële verliezen voor winkeliers en bedrijven door diefstal zijn toegenomen. Het percentage (4,9%) verwijst naar de relatieve toename, dus als de economische schade vorig jaar bijvoorbeeld €100 was, dan zou het dit jaar €104,90 bedragen. Door deze stijging worden bedrijven economisch meer belast, wat kan resulteren in hogere prijzen voor consumenten, minder winst voor winkeliers en mogelijke banenverlies. Deze statistiek is belangrijk, aangezien deze indicatief is voor de economische gezondheid van het bedrijfsleven, de effectiviteit van diefstalpreventie en ook implicaties kan hebben voor de bredere economie.

Uit data van het CBS blijkt dat in 2019 de politie 25 duizend keer optrad tegen winkeldiefstal.

Het CBS, oftewel het Centraal Bureau voor de Statistiek, verzamelt nationale data over een breed scala aan onderwerpen, waarbij ze inzicht bieden in maatschappelijke en economische trends. In 2019 heeft het CBS aangetoond dat de politie maar liefst 25 duizend keer in actie is gekomen tegen winkeldiefstal. Dit betekent dat er in dat jaar landelijk 25 duizend incidenten van winkeldiefstal waren die leidden tot politie-interventie. Dit geeft u een indicatie van de prevalentie van winkeldiefstal in onze samenleving. Het is echter belangrijk te bedenken dat de statistieken van het CBS doorgaans gebaseerd zijn op geregistreerde criminaliteit, wat betekent dat gevallen van winkeldiefstal die niet worden gemeld of ontdekt, niet zijn inbegrepen in deze cijfers. Daarom geeft dit cijfer mogelijk niet het volledige beeld van de omvang van de winkeldiefstal in Nederland.

In het Verenigd Koninkrijk waren er in 2020 ongeveer 356,000 gevallen van winkeldiefstal volgens Statista.

In 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk te maken gehad met een significant aantal gevallen van winkeldiefstal. Volgens gegevens verzameld door Statista, zijn er in dat jaar ongeveer 356.000 gevallen geregistreerd. Dit betekent dat elk uur gemiddeld 40 incidenten van winkeldiefstal worden gemeld. Het is belangrijk te begrijpen dat deze statistiek alleen meldingen bevat die daadwerkelijk bij de politie zijn gerapporteerd. In werkelijkheid kan het daadwerkelijke aantal winkeldiefstallen veel hoger zijn, aangezien veel gevallen niet worden gemeld. De impact van winkeldiefstal is aanzienlijk en resulteert in aanzienlijke financiële verliezen voor de winkeliers en hogere prijzen voor u als consument.

Over de hele wereld kost diefstal in winkels en malafide werknemers de detailhandel gemiddeld meer dan $123 miljard per jaar, volgens een survey uit 2015 door Checkpoint Systems.

U moet begrijpen dat diefstal in winkels en de oneerlijke handelingen van werknemers een aanzienlijke economische last vormen voor de detailhandel wereldwijd. Volgens een onderzoek uit 2015 van Checkpoint Systems wordt er gemiddeld meer dan $123 miljard per jaar verloren aan dergelijke activiteiten. Dit betekent dat er een enorme hoeveelheid geld wordt uitgegeven als gevolg van diefstal en bedrog. Deze kosten kunnen bestaan uit gestolen goederen, verminderde efficiëntie van het bedrijf en de noodzaak van beveiligingsmaatregelen om deze kwesties te bestrijden. Het is duidelijk dat dit een serieuze kwestie is die de groei en winstgevendheid van de detailhandel beïnvloedt.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.cbs.nl

2. – https://www.retailcouncil.org

3. – https://www.retailtouchpoints.com

4. – https://nrf.com

Inhoudsopgave