a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Zijden Dekbed: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 zijden dekbedden volgens ons nieuwste onderzoek, ideaal om je slaapcomfort naar een hoger niveau te tillen.

Unser Favorit: Sleepling Zijden Dekbed

Sleepling Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Traumnacht Zijden Dekbed

Traumnacht Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Jasmine Silk Zijden Dekbed

Jasmine Silk Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Jasmine Silk Zijden Dekbed

Jasmine Silk Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Jasmine Silk Zijden Dekbed

Jasmine Silk Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Liujyao Zijden Dekbed

Liujyao Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Böhmerwald Zijden Dekbed

Böhmerwald Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Liebling Zijden Dekbed

Liebling Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Jasmine Silk Zijden Dekbed

Jasmine Silk Zijden Dekbed
★★★★★

Unser Favorit: Since Silk Zijden Dekbed

Since Silk Zijden Dekbed
★★★★★

Als je op zoek bent naar dat perfecte, luxueuze gevoel in je slaapkamer, dan is een zijden dekbed misschien precies wat je nodig hebt. Dit verfijnde slaapproduct combineert elegantie met ongeëvenaard comfort voor de meest dromerige nachtrust. Maar met zoveel keuzes op de markt, hoe bepaal je welk zijden dekbed voor jou het beste is? Dat is waar wij binnenkomen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de 10 beste zijden dekbedden uitgetest om jou de best mogelijke informatie te geven. Laat ons je begeleiden naar jouw perfecte zijden dekbed voor een hemelse nachtrust.

Een zijden dekbed is een luxe beddengoed item dat jou een uitzonderlijk slaapcomfort kan bieden. Het is gevuld met pure zijde, een natuurlijke vezel afkomstig van de cocons van zijderupsen. Deze dekbedden staan bekend om hun lichtgewicht, ademend vermogen en duurzaamheid. Ze bieden een ideale temperatuurregulatie – ze houden je warm in de winter en koel in de zomer. Daarnaast zijn zijden dekbedden hypoallergeen, waardoor ze perfect zijn als jij gevoelig bent voor allergieën. De soepele, zachte textuur van het zijden dekbed draagt bij aan een comfortabele en luxe slaapervaring.

Check Uit

Onze favoriet #1

Sleepling Zijden Dekbed

Sleepling Zijden Dekbed

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Sleepling zijden dekbed is een hoogwaardig product, vervaardigd in Duitsland. De overtrek is gemaakt van het fijnste Duitse 100% mako-percale katoen, geweven in een linnenbinding, en met stiksel in golflook dat voorkomt dat de vulling wegglijdt. Dit zorgt tevens voor een natuurlijke barrière tegen mijten, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een huisstofmijtallergie. De vulling bestaat uit 100% tusahzijde en heeft een gewicht van 550 gram. Dit dekbed is gemakkelijk te onderhouden omdat het tot 40 graden wasbaar is en geschikt is voor de droger op lage temperatuur (fijn). Getest op schadelijke stoffen volgens de Öko-Tex 100 standaard, biedt deze deken je een koel, luchtig en vochtregulerend slaapcomfort, vooral op warme zomernachten of als je veel lichaamswarmte produceert.

 • Voordeel 1: Het dekbed heeft een 100% katoenen overtrek van het fijnste Duitse mako-percale met hoogwaardig stiksel in golflook, wat het wegglijden van de vulling voorkomt. Dit betekent dat je een lekker knus en comfortabel dekbed krijgt dat zijn vorm behoudt waardoor je gelijkmatig bedekt blijft gedurende de nacht.
 • Voordeel 2: De vulling van 100% zijde (tusahzijde) zorgt niet alleen voor een luxe gevoel, maar ook voor een uitstekende isolatie. Je blijft de hele nacht door lekker warm, zonder dat het te heet wordt.
 • Voordeel 3: Het dekbed is wasbaar tot 40 graden en geschikt voor de wasdroger bij lage temperatuur. Dit betekent dat je het gemakkelijk schoon kunt houden, waardoor het langer mee kan gaan en je altijd kunt slapen in een vers en fris bed.
 • Voordeel 4: Het dekbed is getest op schadelijke stoffen conform Öko-Tex 100 standaard, wat betekent dat het vrij is van schadelijke chemicaliën en substanties. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu.
 • Voordeel 5: Het dekbed is perfect voor warme zomernachten en voor mensen die veel lichaamswarmte ontwikkelen of liever aangenaam koel en luchtig slapen. Het heeft een koelend, temperatuurregulerend en vochtregulerend effect. Dit betekent dat je niet oververhit raakt, waardoor je beter kunt slapen en je de volgende ochtend frisser en meer uitgerust voelt.
 • Nadeel 1: Hoewel het dekbed wasbaar is tot 40 graden, moet je er rekening mee houden dat zijde een delicate stof is. Dit betekent dat het regelmatig wassen op deze temperatuur de kwaliteit en levensduur van het dekbed kan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het dekbed geschikt is voor de droger op lage temperatuur. Dit vereist extra voorzichtigheid, want als je je vergist en het dekbed op een hogere temperatuur droogt, kan dit de zijden vulling beschadigen.
 • Nadeel 3: Het product heeft een gewicht van 550 gram. Dit kan voor sommige mensen te licht zijn, vooral als ze gewend zijn aan een dekbed met een zwaarder gewicht voor een ‘knusser’ gevoel.
 • Nadeel 4: Het dekbed is ontworpen om koel en luchtig te zijn, ideaal voor warme zomernachten of voor mensen die veel lichaamswarmte genereren. Maar dit kan een nadeel zijn tijdens de koudere maanden of voor mensen die het gemakkelijk koud hebben ‘s nachts.
 • Nadeel 5: Hoewel het katoenen overtrek bedoeld is om het binnendringen van mijten te voorkomen, is het geen absoluut allergeenvrij materiaal. Dus als je gevoelig bent voor allergenen buiten huisstofmijt, zoals bepaalde soorten stof, kun je nog steeds allergische reacties krijgen.

Onze favoriet #2

Traumnacht Zijden Dekbed

Traumnacht Zijden Dekbed

Waarom we het gekozen hebben

Het Traumnacht Zijden Dekbed biedt natuurlijk slaapcomfort dankzij de licht gewatteerde wilde zijde (tussahzijde) vulling. Deze hoogwaardige zijde kan tot een derde van vocht opnemen zonder klam aan te voelen, waardoor je slaapomgeving perfect gecontroleerd en comfortabel blijft. Het dekbed biedt een katoen-satijnen hoes die zeer zacht en soepel aanvoelt. En het beste deel? Het reinigen is eenvoudig – het kan worden gewassen in de fijne was tot 40°C. Dit gecertificeerd kwaliteitsproduct wordt volledig ontwikkeld en gemaakt in Duitsland in duurzame productielocaties binnen de EU en is uitvoerig getest volgens de Öko-Tex Standard 100, wat garandeert dat het veilig is voor gezondheid en milieu. Het dekbed is ook allergievriendelijk en zorgt voor een zeer goed vochttransport, alles om jouw slaap zo aangenaam mogelijk te maken.

 • Voordeel 1: Je geniet van een natuurlijk slaapcomfort. Dit dekbed is licht gewatteerd met 100% wilde zijde (tussahzijde) die tot een derde dampvormig vocht kan opnemen zonder klam aan te voelen.
 • Voordeel 2: De hoogwaardige hoes van dit dekbed is zijdezacht en soepel, gemaakt van katoen-satijn (100% katoen). Daarmee biedt het een comfortabel en luxueus gevoel voor je huid tijdens de slaap.
 • Voordeel 3: Het dekbed heeft een natuurlijke haarvulling van 100% zijde (tussahzijde) met een vulgewicht van 375 gram. Deze vulling werkt bijzonder klimaatregulerend en zorgt voor een optimale vochtabsorptie en -afvoer, wat je slaapervaring onder alle weersomstandigheden verbetert.
 • Voordeel 4: Een bijkomende bonus is de eenvoudige verzorging. Dit dekbed kan tot 40 °C in de fijne was gewassen worden, waardoor het onderhoud een makkie is.
 • Voordeel 5: Je maakt ook een goede keuze voor je gezondheid en het milieu. Het Traumnacht-assortiment wordt volledig in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd in gecertificeerde, bijzonder duurzame productielocaties in de EU. Bovendien is het dekbed getest volgens Öko-Tex Standard 100, wat betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen, geschikt is voor mensen met een allergie en dat het temperatuurregulerend is met een zeer goed vochttransport.
 • Nadeel 1: Een eerste nadeel van het Traumnacht zijden dekbed is de vulling van 100% wilde zijde (tussahzijde). Hoewel deze materiaalkeuze klimaatregulerend werkt en een optimale vochtregulatie biedt, is zijde een delicate stof die bijzondere zorg vereist. Dit kan extra inspanning en aandacht betekenen om het dekbed in goede staat te houden.
 • Nadeel 2: Ook de hoogwaardige katoen-satijnen hoes valt onder deze categorie. Ondanks dat het zijdezacht en soepel is, kan satijn gemakkelijk kreuken en kan het glans verliezen als het niet goed wordt gewassen of gedroogd.
 • Nadeel 3: Onderhoudsgemak is een ander belangrijk punt om te overwegen. Hoewel het dekbed tot 40 °C kan worden gewassen, kan het frequente wassen de levensduur van de zijde vulling en de satijnen hoes verkorten.
 • Nadeel 4: Hoewel het product in de EU en onder strenge kwaliteitscontroles is geproduceerd, geeft dit nog geen garantie voor de duurzaamheid van de stof of de vulling. Zijde en satijn kunnen beide over tijd slijten, ondanks het feit dat ze onder gecontroleerde omstandigheden zijn geproduceerd.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de gecertificeerde allergievrije status en het uitstekende vochttransport voordelen zijn, kunnen deze eigenschappen geen totale comfortgarantie bieden. Iedereen heeft verschillende voorkeuren als het gaat om slaapcomfort, en wat comfortabel is voor de ene persoon, kan ongemakkelijk zijn voor de ander.

Onze favoriet #3

Jasmine Silk Zijden Dekbed

Jasmine Silk Zijden Dekbed

Waarom we het gekozen hebben

Het Zijden Dekbed van Jasmine Silk is een voor alle seizoenen geschikt dekbed met een gewicht van 9 tog. Het is gemaakt van 100% Grade A lange vezel Moerbei zijde, verpakt in een behuizing van puur katoen satijn met 300 draad count. Het dekbed is hypo-allergeen, bestand tegen huisstofmijt en kan verlichting bieden bij jeukende huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem, en ook bij pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis en reuma. Dankzij doos- en cirkelstiksels wordt de vulling gelijkmatig verdeeld. Je hoeft dit dekbed zelden te reinigen; lucht het gewoon buiten op een zonnige dag om het op te frissen.

 • Voordeel 1: Dit dekbed biedt comfort en is heerlijk koel dankzij de 4 tog waardering. Hierdoor is het perfect voor warmere nachten of voor mensen die het snel warm hebben.
 • Voordeel 2: Het is gemaakt van 100% kwaliteit langvezel-moerbeizijde en met een luxe, pure katoen sateen 300 schroefdraad behuizing. Dit zorgt voor een zacht, soepel en luxe gevoel.
 • Voordeel 3: Dit dekbed is hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt, wat bijdraagt aan een gezonde slaapomgeving. Dit maakt het een goede keuze voor mensen met allergieën of astma.
 • Voordeel 4: Het kan zelfs helpen om de symptomen van bepaalde huidaandoeningen te verlichten, zoals rosacea en eczeem, en kan ook pijn en ongemak van klachten zoals artritis en reuma verlichten. Dit betekent dat het meer doet dan alleen je warm en comfortabel houden.
 • Voordeel 5: Het dekbed is eenvoudig te onderhouden en vereist zelden een reiniging. Het volstaat om het simpelweg buiten te luchten op een zonnige dag om het op te frissen. Dit maakt het onderhoud bijzonder makkelijk en laagdrempelig.
 • Nadeel 1: Hoewel het zijden dekbed een luxe item is met een 300 draadtelling, kan het zijn dat de stof niet zo duurzaam is als andere materialen. Zijde staat erom bekend dat het wat minder slijtvast is, dus hoewel het mooi en luxueus aanvoelt, kan het misschien niet zo lang meegaan als je hoopt.
 • Nadeel 2: De reinigingsvereisten van dit zijden dekbed kunnen als een nadeel worden beschouwd. Het wordt aangeraden om het dekbed te luchten op een zonnige dag, maar dit is niet altijd mogelijk, vooral niet in regio’s met minder zonnige dagen of voor mensen met drukke schema’s die de tijd en energie missen om deze reinigingsmethode regelmatig uit te voeren.
 • Nadeel 3: Hoewel de hypo-allergene eigenschappen een voordeel kunnen zijn voor mensen met huidproblemen, kan het feit dat het dekbed weerstand biedt tegen huismijt betekenen dat het niet zo ademend is als andere materialen. Dit kan potentieel leiden tot een hogere lichaamstemperatuur tijdens het slapen.
 • Nadeel 4: Het dekbed is ontworpen met een box- en cirkelconstructie om de vulling veilig te houden. Dit betekent echter mogelijk dat het gewicht van het dekbed meer geconcentreerd is in bepaalde gebieden, wat kan leiden tot een ongelijkmatige verdeling en oncomfortabel kan zijn voor sommige slapers.
 • Nadeel 5: Met een koel 4 tog rating is dit dekbed wellicht niet geschikt voor mensen die een warmer dekbed nodig hebben, vooral in koudere klimaten of tijdens het winterseizoen. Dit beperkt het gebruik van het dekbed tot bepaalde seizoenen gedurende het jaar.

Onze favoriet #4

Jasmine Silk Zijden Dekbed

Jasmine Silk Zijden Dekbed

Waarom we het gekozen hebben

Het Zijden Dekbed van het merk Jasmine Silk is een luxueus, verkoelend 4 tog dekbed, gevuld met 100% langvezelige moerbeizijden floss en verpakt in een pure katoenen sateen behuizing met 300-draads telling. Dit dekbed biedt niet alleen comfort, maar is ook hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt, wat voor verlichting zorgt bij huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem, evenals bij gewrichtspijn door artritis en reuma. Dankzij de doos- en cirkelconstructie blijft de vulling op zijn plaats, en het onderhoudsgemak is indrukwekkend: het hoeft zelden te worden schoongemaakt, gewoon even luchten buiten op een zonnige dag volstaat om het te verfrissen.

 • Voordeel 1: Dit dekbed biedt comfort en is heerlijk koel dankzij de 4 tog waardering. Hierdoor is het perfect voor warmere nachten of voor mensen die het snel warm hebben.
 • Voordeel 2: Het is gemaakt van 100% kwaliteit langvezel-moerbeizijde en met een luxe, pure katoen sateen 300 schroefdraad behuizing. Dit zorgt voor een zacht, soepel en luxe gevoel.
 • Voordeel 3: Dit dekbed is hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt, wat bijdraagt aan een gezonde slaapomgeving. Dit maakt het een goede keuze voor mensen met allergieën of astma.
 • Voordeel 4: Het kan zelfs helpen om de symptomen van bepaalde huidaandoeningen te verlichten, zoals rosacea en eczeem, en kan ook pijn en ongemak van klachten zoals artritis en reuma verlichten. Dit betekent dat het meer doet dan alleen je warm en comfortabel houden.
 • Voordeel 5: Het dekbed is eenvoudig te onderhouden en vereist zelden een reiniging. Het volstaat om het simpelweg buiten te luchten op een zonnige dag om het op te frissen. Dit maakt het onderhoud bijzonder makkelijk en laagdrempelig.
 • Nadeel 1: Hoewel het zijden dekbed een luxe item is met een 300 draadtelling, kan het zijn dat de stof niet zo duurzaam is als andere materialen. Zijde staat erom bekend dat het wat minder slijtvast is, dus hoewel het mooi en luxueus aanvoelt, kan het misschien niet zo lang meegaan als je hoopt.
 • Nadeel 2: De reinigingsvereisten van dit zijden dekbed kunnen als een nadeel worden beschouwd. Het wordt aangeraden om het dekbed te luchten op een zonnige dag, maar dit is niet altijd mogelijk, vooral niet in regio’s met minder zonnige dagen of voor mensen met drukke schema’s die de tijd en energie missen om deze reinigingsmethode regelmatig uit te voeren.
 • Nadeel 3: Hoewel de hypo-allergene eigenschappen een voordeel kunnen zijn voor mensen met huidproblemen, kan het feit dat het dekbed weerstand biedt tegen huismijt betekenen dat het niet zo ademend is als andere materialen. Dit kan potentieel leiden tot een hogere lichaamstemperatuur tijdens het slapen.
 • Nadeel 4: Het dekbed is ontworpen met een box- en cirkelconstructie om de vulling veilig te houden. Dit betekent echter mogelijk dat het gewicht van het dekbed meer geconcentreerd is in bepaalde gebieden, wat kan leiden tot een ongelijkmatige verdeling en oncomfortabel kan zijn voor sommige slapers.
 • Nadeel 5: Met een koel 4 tog rating is dit dekbed wellicht niet geschikt voor mensen die een warmer dekbed nodig hebben, vooral in koudere klimaten of tijdens het winterseizoen. Dit beperkt het gebruik van het dekbed tot bepaalde seizoenen gedurende het jaar.

Onze favoriet #5

Jasmine Silk Zijden Dekbed

Jasmine Silk Zijden Dekbed

Waarom we het gekozen hebben

Het Zijden Dekbed van het merk Jasmine Silk is een luxueus en hypoallergeen dekbed. Aangenaam om onder te liggen met een 4 tog rating, is het vervaardigd uit 100% langvezelige moerbeizijde floss, gehuld in puur katoen satijn met een dichtheid van 300 draden. Met zijn vermogen om verlichting te bieden bij huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem, en pijn te verminderen bij klachten zoals artritis en reuma, is dit dekbed niet alleen comfortabel, maar ook nuttig voor de gezondheid. De boks- en cirkelconstructie houdt de vulling veilig op zijn plaats, terwijl het onderhoud gemakkelijk is, aangezien het zelden een reiniging vereist – lucht het gewoon buiten op een zonnige dag om het te verfrissen.

 • Voordeel 1: Het Jasmine zijden dekbed heeft een ‘cool 4 tog’ waardering, wat betekent dat het uitstekend is voor mensen die de neiging hebben warm te slapen. Dankzij dit lichte maar toch warme dekbed blijf je comfortabel en koel gedurende de nacht.
 • Voordeel 2: Gemaakt van 100% langvezelsmoerbeizijde floss en omhuld in een luxe, puur katoenen satijnen hoes met een draadtelling van 300. Dit materiaal voelt niet alleen uitzonderlijk zacht en luxueus aan op je huid, maar het zorgt ook voor een optimale temperatuurregulatie en ventilatie.
 • Voordeel 3: Het dekbed is hypoallergeen, bestand tegen huisstofmijt en kan symptomen van bepaalde huidklachten, zoals rosacea en eczeem verlichten. Het kan ook meehelpen om pijn en ongemak veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis en reuma te verzachten.
 • Voordeel 4: Dankzij de boks- en cirkelconstructie blijft de vulling veilig op zijn plaats, wat betekent dat het dekbed geen koude plekken of ongelijke verdeling van de vulling zal hebben. Het geeft je een egaal en comfortabel slaapklimaat.
 • Voordeel 5: Het Jasmine zijden dekbed hoeft zelden gereinigd te worden. Gewoon buiten in de zon luchten om het op te frissen. Dit maakt het een eenvoudig te onderhouden, gemakkelijk te verzorgen keuze voor jouw beddengoed.
 • Nadeel 1: Hoewel het zelden vereist is, kan reiniging voor sommigen lastig zijn. Dit dekbed raadt aan om het buiten in de zon te luchten om het te verfrissen. In gebieden met matig tot weinig zonnige dagen of voor diegenen die in appartementen wonen en geen buitenruimte hebben, kan dit een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: Het dekbed beschrijft een ‘cool 4 tog dekbed’, dat kan betekenen dat het misschien niet warm genoeg is voor mensen die in een kouder klimaat leven of voor mensen die gewoon houden van een warmer bed.
 • Nadeel 3: De constructie van de vulling wordt genoemd als een ‘boks- en cirkelconstructie’. Dit kan leiden tot mogelijke problemen met klontvorming of ongelijke verdeling van de vulling na langdurige gebruik.
 • Nadeel 4: Als je geen specifieke huid- of gezondheidsproblemen hebt, zoals rosacea, eczeem, artritis of reuma, zijn de hypo-allergene en pijnverlichtende kenmerken voor jou misschien overbodig.
 • Nadeel 5: Jasmin Silk heeft gekozen voor 100% langvezelsmoerbeizijde floss luxe, een specifiek soort zijde, die mogelijk niet aan ieders smaak of comfortvereisten zal voldoen. Sommige mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan de textuur of zachtheid van andere soorten stoffen.

Onze favoriet #6

Liujyao Zijden Dekbed

Liujyao Zijden Dekbed

Waarom we het gekozen hebben

Het Zijden Dekbed van LIUJYAO is een hoogwaardig product, gevuld met 100% Grade A langvezelige moerbeizijde, waardoor het stevig en langdurig is. De satijnen jacquard buitenhoes zorgt voor een luxueuze aanraking, terwijl je geniet van gezonde, zachte en soepele dromen. Dit dekbed is ontworpen voor comfort, met een cool-to-the-touch gevoel in de zomer en warmte verpakkende eigenschappen in de winter. Het heeft ook uitstekende vochtafvoerende eigenschappen, ideaal voor mensen met opvliegers of nachtelijk zweten. Bovendien, zijn hypoallergene natuur maakt het veilig voor mensen met allergieën, astma of huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem. Het is ook huisstofmijtbestendig, vermindert irritatie en pijn veroorzaakt door artritis en reuma, en is vrij van schadelijke chemicaliën. Kortom, het is het perfecte dekbed voor mensen die allergisch zijn voor traditionele dekbedvullingen en de geur van wol.

 • Voordeel 1: De LIUJYAO Zijden Dekbed is gemaakt van 100% Grade A langvezelige moerbeizijde, waardoor het extreem duurzaam en breukbestendig is. Deze kwaliteit verlengt de levensduur van het dekbed en zorgt voor een zacht, soepel en ademend slaapoppervlak, ideaal voor huidverzorging.
 • Voordeel 2: Met het satijnen jacquard zijden dekbed van LIUJYAO ben je het hele jaar door comfortabel. Dankzij de warmte-isolerende eigenschappen blijf je warm in de winter, terwijl de vochtafvoerende eigenschappen je bed droog en koel houden tijdens de zomermaanden.
 • Voordeel 3: Je kunt genieten van een rustgevende nachtrust met dit hypoallergene dekbed. Het helpt bij het elimineren van allergieën en astma die kunnen worden veroorzaakt door katoen en andere synthetische vezels. Het is ook bacteriën en geurbestendig, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.
 • Voordeel 4: De hypoallergene kwaliteit van dit zijden dekbed helpt bij het verlichten van verschillende huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem. Daarnaast geeft het ook verlichting aan mensen die lijden aan pijn gerelateerd aan aandoeningen zoals artritis en reuma.
 • Voordeel 5: De LIUJYAO Zijden Dekbed is perfect voor mensen met allergieën. Het satijnen jacquard zijden dekbed is ideaal voor mensen die allergisch zijn voor dons, niet van synthetische vullingen of klonterende katoenen vulling houden, en de geur van wol onaangenaam vinden.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het dekbed is gemaakt van hoogwaardige moerbeizijde, kan het materiaal bij sommige mensen toch als te glad of zijdeachtig worden ervaren, wat kan leiden tot ongemak tijdens het slapen.

  Nadeel 2: De LIUJYAO dekbed is specifiek ontworpen om je koel te houden in de zomer en warm in de winter dankzij de warmte-isolerende eigenschappen van zijde. Dit kan echter als een nadeel worden beschouwd voor mensen die het over het algemeen warmer of kouder hebben dan anderen, omdat het dekbed misschien niet aan hun specifieke warmtebehoeften voldoet.

 • Nadeel 3: Hoewel het materiaal hypoallergeen is en ideaal voor mensen met allergieën, kunnen mensen die allergisch zijn voor zijde nog steeds reacties ervaren.
 • Nadeel 4: Terwijl de bacteriële geurbestendige aard van de stof een pluspunt is, kan er geen garantie zijn dat alle geuren volledig worden uitgesloten, vooral als het dekbed niet regelmatig wordt schoongemaakt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het product geschikt is voor mensen met huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem en verlichting kan bieden voor pijntjes gerelateerd aan artritis en reuma, kan het zijn dat de effecten niet hetzelfde zijn voor iedereen, omdat ieders lichaam anders reageert op materiaal en slaapcomfort.

Onze favoriet #7

Böhmerwald Zijden Dekbed

Böhmerwald Zijden Dekbed

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Zijden Dekbed van het merk Böhmerwald is een licht, premium kwaliteitsproduct, gemaakt in Duitsland. De vulling bestaat ontzettend uit 100% wilde zijde, terwijl de bekleding is gemaakt van fijne Duitse mako-percal, 100% katoen, wat leidt tot een aangenaam en luxueus gevoel. De deken heeft een aantrekkelijke afwerking door middel van ovaal stiksel. De warmteklasse is licht, ideaal voor warmer weer of voor mensen die het niet te warm willen hebben. Je kunt het wassen tot 40 °C en het is bijzonder geschikt als je last hebt van een huisstofmijtallergie. Let wel op de onderhoudsinstructies om de levensduur te verlengen.

 • Voordeel 1: Het dekbed is gemaakt van 100% wilde zijde. Dit zorgt voor een luxe gevoel en een heerlijk zachte slaapervaring.
 • Voordeel 2: De bekleding bestaat uit fijne Duitse mako-percal en is 100% katoen. Dit betekent een hoge kwaliteit en duurzaamheid garandeert, met extra comfort voor jou.
 • Voordeel 3: Het dekbed heeft een lichte warmte-klasse, wat betekent dat het voldoende warmte biedt zonder dat je oververhit raakt. Het ovaal stiksel zorgt daarnaast voor een gelijkmatige verdeling van de vulling en voorkomt koudere zones.
 • Voordeel 4: Dit is een premium kwaliteit dekbed, dat in Duitsland wordt geproduceerd met uitsluitend hoogwaardige materialen. Dit garandeert kwaliteit en duurzaamheid, zodat je lange tijd van het comfort kunt genieten.
 • Voordeel 5: Het dekbed is wasbaar tot 40 °C, wat het onderhoud gemakkelijk maakt. Bovendien is het geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie, wat betekent dat het kan helpen met allergiebeheersing voor een betere nachtrust.
 • Nadeel 1: Het zijden dekbed van Böhmerwald is gevuld met 100% wilde zijde. Hoewel dit een teken van hoogwaardige kwaliteit is, betekent dit ook dat het niet synthetisch is en dus mogelijk niet de juiste keuze is voor mensen die de voorkeur geven aan veganistische of cruelty-free producten.
 • Nadeel 2: De dekbedhoes is gemaakt van 100% katoen, wat betekent dat het, hoewel ademend en comfortabel moet zijn, ook kan krimpen bij het wassen en niet zo bestendig kan zijn tegen zware slijtage als andere materialen.
 • Nadeel 3: Hoewel de warmte-klasse als ‘licht’ is geclassificeerd, kan dit voor sommige mensen juist een nadeel zijn. Als je iemand bent die het snel koud heeft of in een koud klimaat leeft, is dit lichte dekbed misschien niet voldoende om je ‘s nachts warm te houden.
 • Nadeel 4: Dit dekbed is wasbaar tot 40 °C, maar op deze temperatuur worden niet alle bacteriën en mijten altijd effectief gedood. Hierdoor is dit product mogelijk niet de beste keuze voor mensen die bijzonder bezorgd zijn over hygiëne of allergieën.
 • Nadeel 5: Hoewel er staat dat dit product in het bijzonder geschikt is voor mensen met een huisstofmijtallergie, betekent dit niet dat het 100% hypoallergeen is. Als je zeer gevoelig bent voor allergieën, zou het nog steeds de moeite waard kunnen zijn om een speciaal hypoallergeen dekbed te overwegen.

Onze favoriet #8

Liebling Zijden Dekbed

Liebling Zijden Dekbed

Waarom we het gekozen hebben

Het Zijden Dekbed van het merk Liebling is perfect voor jou als je houdt van koel en luchtig slapen, met name in warme zomernachten. Het overtrek is gemaakt van 100% fijnste mako-satijn-katoen en heeft een hoogwaardig golfstiksel dat wegglijden van de vulling voorkomt. Bovendien biedt de canvasbinding een natuurlijke barrière tegen mijten. De vulling bestaat uit 100% wilde zijde met een gewicht van 375 gram, terwijl het totale gewicht van de deken 725 gram is. Het dekbed kan tot 40 graden worden gewassen en is geschikt voor droging bij een lage temperatuur. Gecertificeerd volgens Öko-Tex 100 standaard, is het vrij van schadelijke stoffen en geschikt voor mensen met een huisstofallergie. Het dekbed biedt bovendien een verkoelend, temperatuur- en vochtregulerend comfort.

 • Voordeel 1: Door de vulling van 100% wilde zijde heeft het dekbed een licht gewicht van in totaal maar 725 gram, wat het zeer comfortabel maakt om onder te slapen.
 • Voordeel 2: De overtrek is gemaakt van 100% fijnste mako-satijn en heeft een hoogwaardig golfstiksel. Dit voorkomt dat de vulling wegglijdt en verhoogt de duurzaamheid van het dekbed.
 • Voordeel 3: Het dekbed heeft een canvasbinding, wat een natuurlijke en mechanische barrière vormt tegen het binnendringen van huisstofmijt. Dit maakt het uiterst geschikt voor mensen met een huisstofallergie.
 • Voordeel 4: Het dekbed is gemakkelijk te onderhouden. Het is wasbaar tot 40 graden en kan op lage temperatuur in de droger, wat het reinigen ervan vergemakkelijkt.
 • Voordeel 5: Het dekbed is perfect voor warme zomernachten en mensen die veel lichaamswarmte ontwikkelen of graag lekker koel en luchtig slapen. Het werkt verkoelend en reguleert zowel de temperatuur als het vochtgehalte, wat je slaapcomfort aanzienlijk kan verbeteren.
 • Nadeel 1: Het dekbed kan mogelijk te licht aanvoelen voor sommige gebruikers, aangezien het totale gewicht van de deken slechts 725 gram is.
 • Nadeel 2: Hoewel het dekbed bestand is tegen mijt invasie door zijn canvasbinding, kan dit ook betekenen dat het niet zo zacht aanvoelt als dekbedden die geen dergelijke bescherming hebben.
 • Nadeel 3: Het onderhoud van het dekbed kan ingewikkeld zijn. Het kan weliswaar gewassen worden tot 40 graden, maar het kan alleen in de droger gebruikt worden bij een lage temperatuur. Dit vergt dus extra voorzichtigheid bij het reinigen.
 • Nadeel 4: Het dekbed is vooral geschikt voor warme zomernachten en mensen die veel lichaamswarmte ontwikkelen. Hierdoor kan het mogelijk te koel zijn voor sommige gebruikers, vooral in de koudere maanden.
 • Nadeel 5: Hoewel de vulling 100% wilde zijde is, is de overtrek van 100% katoen. Hoewel dit duurzaam en comfortabel kan zijn, mist het de extra luxueuze touch die een pure zijden overtrek kan bieden.

Onze favoriet #9

Jasmine Silk Zijden Dekbed

Jasmine Silk Zijden Dekbed

Waarom we het gekozen hebben

Het Zijden Dekbed van Jasmine Silk is een luxe vierseizoenen dekbed met een warmteklasse van 9 tog, gevuld met 100% kwalitatieve lange vezel moerbeizijde en omhuld met puur satijnen katoen met een draadtelling van 300. Dit dekbed is hypoallergeen en stofmijtbestendig, ideaal om verlichting te bieden bij jeukende huidklachten zoals rosacea en eczeem, en kan zelfs pijn verminderen bij problemen zoals artritis en reuma. Dankzij de box en cirkelconstructie blijft de vulling betrouwbaar op z’n plek. Het dekbed vergt weinig onderhoud: het zelden hoeft te worden schoongemaakt, maar kan worden opgefrist door het te luchten op een zonnige dag.

 • Voordeel 1: Het Jasmine Silk dekbed is een vierseizoenen dekbed met een tog-waarde van 9, waardoor je het hele jaar door perfect comfort en warmte hebt, ongeacht het seizoen.
 • Voordeel 2: Dit dekbed is gemaakt van 100% hoogwaardige lange vezel moerbeizijde en luxe puur katoen satijn met een draadtelling van 300. Hierdoor kent het dekbed een ongeëvenaarde zachtheid en duurzaamheid.
 • Voordeel 3: Het Jasmine Silk dekbed is hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt. Als je last hebt van huidproblemen zoals rosacea en eczeem, biedt dit dekbed verlichting van jeukende huidaandoeningen. Ook kan het dekbed helpen bij pijnverlichting voor aandoeningen zoals artritis en reuma.
 • Voordeel 4: Met de ingenieuze box en cirkelconstructie blijft de vulling altijd veilig op zijn plaats, waardoor je het dekbed niet steeds hoeft te schudden of opnieuw te rangschikken voor een comfortabele slaap.
 • Voordeel 5: Dit dekbed van Jasmine Silk behoeft zelden grondige reiniging. Je kunt het gewoon buiten luchten op een zonnige dag om het te verfrissen. Dit bespaart je zowel tijd als kosten die je normaal gesproken zou besteden aan dekbedreiniging.
 • Nadeel 1: Eén van de mogelijke nadelen van het Jasmine Silk dekbed kan zijn dat het een vierseizoenen dekbed is van 9 tog. Dit kan sommige mensen te warm vinden in de zomermaanden, ondanks het feit dat zijde over het algemeen een ademend materiaal is.
 • Nadeel 2: Hoewel de dekbedvulling van 100% lange vezel moerbeizijde een teken van kwaliteit is, kan het ook een beperking zijn. Zijde kan minder veerkrachtig zijn dan andere materialen, wat betekent dat het dekbed na verloop van tijd zijn vorm kan verliezen.
 • Nadeel 3: Het dekbed is hypoallergeen en bestand tegen huismijt. Hoewel dit een voordeel is voor mensen met allergieën, kan het voor anderen overbodig zijn en voegt het dus niets toe aan hun slaapervaring.
 • Nadeel 4: Hoewel de box en cirkelconstructie bedoeld zijn om de vulling veilig te houden, kan dit de bewegingsvrijheid van het dekbed beperken waardoor het minder soepel valt rond het lichaam.
 • Nadeel 5: Het feit dat het dekbed zelden schoongemaakt hoeft te worden en gewoon gelucht kan worden, kan voor sommige mensen een nadeel zijn. Ze kunnen het misschien niet hygiënisch vinden om het dekbed niet regelmatig te kunnen wassen.

Onze favoriet #10

Since Silk Zijden Dekbed

Since Silk Zijden Dekbed

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Zijden Dekbed van Since Silk is een luxe beddengoedoptie die zowel comfort als esthetisch genot biedt. Dit dekbed fungeert als een natuurlijke temperatuurregelaar, waardoor je lichaamstemperatuur optimaal blijft, ongeacht het seizoen. Met een afmeting van 135 x 200 cm en een gewicht van 200 g/m2 biedt het zowel warmte als lichte soepelheid, perfect voor een knusse nachtrust. Het dekbed is niet alleen comfortabel, maar ook zorgzaam voor je huid – dankzij de hydraterende eigenschappen van zijde en de aminozuurslaapfactoren die het vrijgeeft. Het is hypoallergeen en zorgt voor minimale wrijving met je lichaam, waardoor het de slaapkwaliteit verbetert. Bovendien is het dekbed mijtbestendig en ademend, absorbeert het vocht tot 30% van zijn eigen gewicht en verdampt dit snel, wat een droog en bacterievrij bedlinnen garandeert.

 • Voordeel 1: Dankzij de temperatuurregulerende eigenschappen van zijde kan dit dekbed de lichaamstemperatuur op peil houden. Het houdt je koel in de zomer en warm in de winter, zonder dat je van dekbed hoeft te wisselen met de seizoenen.
 • Voordeel 2: De luxe afwerking van het zijden dekbed zorgt voor een hoogwaardige en decoratieve uitstraling. Het voorkomt dat de vullingen intern verschuiven, wat bijdraagt aan duurzaamheid en comfort.
 • Voordeel 3: Zijde is niet alleen prachtig om te zien en te voelen, maar het is ook goed voor de huid. Het houdt de huid gehydrateerd, geeft aminozuurslaapfactoren vrij en behoudt zo een natuurlijke anti-verouderingsfunctie. De stof is bovendien hypoallergeen, waardoor het minder wrijving veroorzaakt en je huid veilig houdt.
 • Voordeel 4: Het zijden dekbed van Since Silk maakt van slapen een heerlijke ervaring. Door het zachte, donzige materiaal dat dicht tegen je lichaam aankomt, voel je je de hele nacht comfortabel. Ondanks zijn lichte gewicht houdt het dekbed je warm, waardoor het de perfecte keuze is voor jouw beddengoed.
 • Voordeel 5: Dankzij het hoge absorptievermogen van zijde blijft je beddengoed droog. Zijde kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen en snel verdampen, zonder zelf nat te worden. Op deze manier wordt de groei van bacteriën voorkomen en blijft je bed heerlijk fris.
 • Nadeel 1: Hoewel het zijden dekbed van Since Silk de lichaamstemperatuur op peil kan houden en ideaal is voor alle seizoenen, draagt de constante gebruik ervan bij aan de slijtage. Je zal uiteindelijk het dekbed vaker moeten vervangen dan een dekbed dat je kunt wisselen tussen seizoenen.
 • Nadeel 2: De afwerking van het dekbed is zeer luxueus met een gewicht van 200 g/m2 en de afmeting is 135 x 200cm. Echter, het onderhouden van zo’n luxe afwerking kan lastig zijn. Bijvoorbeeld, het kan moeilijkheid leveren bij het wassen of reinigen van het zijden dekbed.
 • Nadeel 3: Zijde houdt de huid gehydrateerd en kan natuurlijke anti-verouderingsfactoren vrijgeven. Hoewel dit een voordeel kan zijn, kan het ook een nadeel zijn. Mensen met een olieachtige huid kunnen mogelijk ongemak of zelfs huidirritaties ervaren door de extra hydratatie.
 • Nadeel 4: Dit zijden dekbed zal heel comfortabel zijn vanwege zijn zachte en donzige karakter, maar er moet rekening mee worden gehouden dat de lichte gewicht van het dekbed misschien niet voldoende is voor mensen die het prettig vinden om onder een zwaarder dekbed te slapen.
 • Nadeel 5: Hoewel het materiaal vocht kan absorberen en verdampen zonder nat te worden, kan dit de groei van bacteriën belemmeren, maar dat betekent niet dat het volledig antibacterieel of schimmelwerend is. Tot een bepaalde mate kan er nog steeds een risico zijn van ongewenste bacteriegroei op je dekbed, vooral als het niet correct en regelmatig wordt gereinigd.

Als conclusie, na grondige analyse en vergelijking van de 10 beste producten, blijkt dat het investeren in een zijden dekbed een verstandige keuze is voor jouw slaapcomfort. Deze dekbedden bieden niet alleen een uitzonderlijke zachtheid en luxe, maar helpen ook bij het reguleren van jouw lichaamstemperatuur voor een ongestoorde nachtrust. We hebben ontdekt dat elk product zijn eigen unieke voordelen heeft, en het vinden van de juiste hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Maak een weloverwogen keuze en geniet van de hoogwaardige kwaliteit die deze zijden dekbedden te bieden hebben. Het is absoluut een investering die de moeite waard is.

Inhoudsopgave