a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Zilver Shampoo: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 zilver shampoos in onze nieuwste test en vind de perfecte shampoo die aan jouw behoeften voldoet.

Unser Favorit: Fanola Zilver Shampoo

Fanola Zilver Shampoo
★★★★★

Unser Favorit: Matrix Zilver Shampoo

Matrix Zilver Shampoo
★★★★★

Unser Favorit: Guhl Zilver Shampoo

Guhl Zilver Shampoo
★★★★★

Unser Favorit: Bold Uniq Zilver Shampoo

Bold Uniq Zilver Shampoo
★★★★★

Unser Favorit: L'Oréal Professionnel Zilver Shampoo

L'Oréal Professionnel Zilver Shampoo
★★★★★

Unser Favorit: Andrelon Zilver Shampoo

Andrelon Zilver Shampoo
★★★★★

Unser Favorit: Goldwell Zilver Shampoo

Goldwell Zilver Shampoo
★★★★★

Unser Favorit: Redken Zilver Shampoo

Redken Zilver Shampoo
★★★★★

Unser Favorit: Fanola Zilver Shampoo

Fanola Zilver Shampoo
★★★★★

Als het gaat om het onderhouden van een koele, zilveren tint in je haar, is er geen betere vriend dan een goede zilver shampoo. Dit soort shampoos bevat paarse of blauwe tinten die helpen om die ongewenste gele tonen te neutraliseren, die vaak verschijnen in geblondeerd, grijs of wit haar. Maar met zoveel opties op de markt, hoe weet je welke de beste keus is voor jou? Je hoeft je geen zorgen te maken, want wij hebben het harde werk al voor je gedaan. In dit nieuwe onderzoek presenteren we de 10 beste zilver shampoos die we uitgebreid getest hebben, om je te helpen de perfecte keuze te maken.

Zilver shampoo, ook wel bekend als paarse shampoo, is speciaal ontworpen voor mensen met blond, grijs of wit haar. Het heeft een helder paarse kleur om ongewenste gele of oranje tonen die kunnen verschijnen in lichtgekleurd haar te neutraliseren. Het is een eenvoudige manier om je haar fris, levendig en glanzend te houden tussen de salonbezoeken door. Als je merkt dat je haar een beetje messingachtig wordt, kan het gebruik van een zilvershampoo de warme tonen neutraliseren en je haar weer die koele tint geven die je liefhebt. Dus, voor jou, met blond, grijs of wit haar, kan zilvershampoo een gamechanger zijn.

Check Uit

Onze favoriet #1

Fanola Zilver Shampoo

Fanola Zilver Shampoo

Waarom we het gekozen hebben

De Zilver Shampoo van FANOLA, gemaakt in Italië, is een anti-vergelende shampoo speciaal ontwikkeld voor grijs, extreem licht of gebleekt haar. Dankzij het paarse pigment dat in de formule is verwerkt, neutraliseert deze shampoo ongewenste gele tinten in grijs of lichtblond haar en strengen. Voor grijs haar kan zelfs een puur wit effect worden bereikt. Deze shampoo is dus perfect als jij je gekleurde haar een frisse, heldere look wilt geven zonder gele reflecties.

 • Voordeel 1: De FANOLA Zilver Shampoo is anti-vergelend, wat betekent dat jouw grijs, extreem licht of gebleekt haar een frisse, levendige look blijft behouden.
 • Voordeel 2: De shampoo is geformuleerd met paars pigment. Dit is ideaal voor het afzwakken van ongewenste gele reflecties op grijze haren, lichte blonde kleuren en strengen.
 • Voordeel 3: Bij gebruik op grijs haar kan deze shampoo een zuiver wit effect bereiken, waardoor de natuurlijke tonen van jouw haar echt kunnen stralen.
 • Voordeel 4: De FANOLA Zilver Shampoo is niet alleen voor natuurlijk haar; het is ook perfect voor gekleurd haar, het draagt bij aan het langer behouden van de haarkleur.
 • Voordeel 5: Als een product dat ‘Made in Italy’ is, beschik je met deze shampoo over Europese kwaliteit, gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en standaarden.
 • Nadeel 1: Het product is specifiek geformuleerd voor grijs, extreem licht of gebleekt haar. Dit betekent dat als je een andere haarkleur hebt, deze shampoo mogelijk niet de gewenste effecten zal hebben.
 • Nadeel 2: De kans bestaat dat de paarse pigment waaruit deze shampoo bestaat, je haar een ongewenste tint kan geven, aangezien het vermogen van het paarse pigment om gele reflecties te verminderen afhangt van je oorspronkelijke haarkleur.
 • Nadeel 3: Hoewel deze shampoo een zuiver wit effect kan bereiken op grijs haar, kan dit resultaat variëren van persoon tot persoon. Het is mogelijk dat je dit doel niet bereikt op basis van je haartype of kleur.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving vermeldt dat de shampoo geschikt is voor ‘gekleurd haar’, maar ga ervan uit dat het wellicht niet geschikt is voor alle kleuren en soorten behandeld haar. Het resultaat kan tegenvallen als je haarkleur sterk afwijkt van de kleuren waarvoor het voornamelijk bedoeld is.
 • Nadeel 5: Ook al wordt de shampoo in Italië gemaakt, wat de indruk zou kunnen wekken dat het product van hoge kwaliteit is, in de beschrijving wordt niet specifiek ingegaan op de ingrediënten van de shampoo. Dit kan voor jou een probleem zijn als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen of als je de voorkeur geeft aan bepaalde ingrediënten in je haarproducten.

Onze favoriet #2

Matrix Zilver Shampoo

Matrix Zilver Shampoo

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Matrix’s Total Results So Silver Shampoo is de ultieme haarverzorgingsoplossing voor geblondeerd en licht haar. Deze shampoo verwijdert ongewenste gele tinten met paarse pigmenten, waardoor het ideaal is voor zowel gekleurd als natuurlijk haar. Een geweldige rol speelt het in het verminderen van dofheid door zachtjes je haar te reinigen en het voorzien van een verfrissende glans en soepelheid. Het product is bedoeld om met kleurhandschoenen in nat haar te worden verdeeld, zacht in te masseren en goed uit te spoelen. Voor een sterker effect, laat het 3-5 minuten inwerken en combineer het met So Silver Conditioner en haarmasker voor langdurige kleurbescherming. Verras jezelf met verkoelende blondtinten en zilverreflecties in grijs haar.

 • Voordeel 1: De Total Results So Silver Shampoo van Matrix is optimaal voor geblondeerd en licht haar, wat betekent dat het specifiek is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van dit haartype, ervoor zorgt dat je haarkleur opvalt en helpt om het gezond te houden.
 • Voordeel 2: De shampoo bevat paarse pigmenten die ongewenste gele tinten uit je haar verwijderen, zodat je kunt genieten van koel blond en zilveren reflecties zonder ongewenste kleurtinten.
 • Voordeel 3: Het product reinigt je haar voorzichtig, terwijl het droog en dof haar meer glans en soepelheid geeft, wat resulteert in haar dat er niet alleen goed uitziet, maar ook goed aanvoelt.
 • Voordeel 4: Naast het reinigen en neutraliseren van ongewenste tinten in je haar, kan de shampoo worden gecombineerd met de So Silver Conditioner en haarmasker om de neutralisatie te verzegelen en langdurige kleurbescherming te bereiken. Dit betekent dat je haarkleur helder en levendig blijft voor een langere periode.
 • Voordeel 5: De shampoo is zowel geschikt voor gekleurd als natuurlijk haar, waardoor het een veelzijdige optie is voor mensen met verschillende haartypes en kleuren.
 • Nadeel 1: De Matrix So Silver Shampoo kan minder effectief zijn als je haartype niet overeenkomt met het aanbevolen gebruik. Het product is specifiek geformuleerd voor geblondeerd en licht haar, dus als je een andere haarkleur hebt, krijg je misschien niet de gewenste resultaten.
 • Nadeel 2: Het product bevordert alleen koele blond- en zilvertinten. Als je op zoek bent naar een andere kleuraanpassing of een warmer kleurenschema wilt behouden, dan is deze shampoo mogelijk niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 3: Deze shampoo heeft een specifieke procedure voor de applicatie om de gewenste resultaten te behalen, die tijdsintensief kan zijn. Het vereist dat het product 3-5 minuten in het haar blijft zitten en vervolgens goed moet worden uitgespoeld.
 • Nadeel 4: Voor betere resultaten moet de shampoo gebruikt worden in combinatie met de So Silver Conditioner en het haarmasker. Dit betekent dat het mogelijk niet de beste optie is als je liever minder producten gebruikt of als je al tevreden bent met andere conditioners of haarmaskers.
 • Nadeel 5: Hoewel de shampoo gekleurd en natuurlijk haar kan behandelen, kan de effectiviteit ervan variëren afhankelijk van de toestand van jouw haar. Bijvoorbeeld, als jouw haar ernstig beschadigd is, kan de shampoo misschien niet voldoende zijn om jouw haar zijn glans en soepelheid terug te geven.

Onze favoriet #3

Guhl Zilver Shampoo

Guhl Zilver Shampoo

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Guhl Zilverglans & Verzorging Shampoo is je ultieme bondgenoot om een ongewenste gele gloed in je haar te verminderen, vooral als je het samen gebruikt met het Zilverglans & Verzorging Anti-geel masker. Verrijkt met paarse salie en olie en een speciaal Kleurglans & Verzorging Complex, biedt deze shampoo een intensieve verzorging en souplesse, zonder je haar te verzwaren. Het resultaat? Een levendige, stralende glans en helderheid voor je haar. Daarnaast versterkt deze shampoo je haar van de aanzet tot in de punten, waardoor het ook perfect is voor geblondeerd haar. Voor een optimaal resultaat, gebruik je het samen met het Zilverglans & Verzorging Anti-Geel Masker.

 • Voordeel 1: De BOLD UNIQ Zilver Shampoo is parabenen en sulfaatvrij, veganistisch en dierproefvrij. Dit betekent dat je een product gebruikt dat zorgvuldig is ontwikkeld met het grootste respect voor het milieu en de dierenwereld.
 • Voordeel 2: De shampoo heeft intens violette pigmenten die speciaal zijn ontwikkeld om de gele tinten in je haar tegen te gaan. Of je nu blond, grijs of geblondeerd haar hebt, deze shampoo helpt je een stralende, heldere kleur te behouden.
 • Voordeel 3: BOLD UNIQ’s paarse shampoo is niet alleen een krachtige zilvershampoo, maar fungeert ook als verzorgende behandeling voor bleekblond haar door ongewenste oranje tinten te neutraliseren. Het is zowel professioneel als thuis te gebruiken, zodat je controle hebt over je perfecte haarkleur.
 • Voordeel 4: Deze zilvershampoo is voorzien van een vitamine B5-derivaat, wat helpt om je haar te verzachten en een natuurlijke glans te geven. Of je haar nu natuurlijk of geverfd blond is, deze shampoo kan bijdragen aan de vitaliteit en glans.
 • Voordeel 5: En ten slotte, de BOLD UNIQ Zilver Shampoo heeft innovatieve UV-filters die je haarkleur beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling. Dit helpt om het vervagen van je geliefde blondtint te voorkomen en houdt je haarkleur levendig en fris.
 • Nadeel 1: De shampoo bevat intens violette pigmenten, wat een uitdaging kan zijn voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van zilvershampoo. Gebruikers moeten ervoor zorgen dat ze de instructies zorgvuldig volgen, anders kunnen ze eindigen met een ongewenst resultaat.
 • Nadeel 2: Hoewel de shampoo sulfaatvrij en parabeenvrij is, wat geweldig is voor de algemene gezondheid van je haar, kan het ook betekenen dat het niet zo goed schuimt als andere shampoos. Dit kan voor sommige gebruikers een minder bevredigende reinigingservaring veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel het een shampoo voor blond haar is, is het niet specifiek gericht op andere haartypes of kleuren. Dit kan betekenen dat het minder effectief is voor mensen met andere haarkleuren of dat het zelfs ongewenste kleureffecten kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Het gebruik van de shampoo met paarse pigmenten kan vlekken veroorzaken op je handen, nagels of zelfs op de badkamertegels. Het is dus belangrijk dat gebruikers extra voorzichtig zijn en de shampoo direct afspoelen na het aanbrengen.
 • Nadeel 5: De shampoo bevat UV-filters, wat een geweldig ingrediënt is om het haar te beschermen tegen zonneschade. Echter, het kan niet de volledige bescherming bieden als een apart UV-beschermingsproduct, en gebruikers moeten dus niet volledig op deze functie van de shampoo vertrouwen.

Onze favoriet #4

Bold Uniq Zilver Shampoo

Bold Uniq Zilver Shampoo

Waarom we het gekozen hebben

De Zilver Shampoo van Bold Uniq is een uniek product op Amazon dat vrij is van parabenen en sulfaten. Deze veganistische en dierproefvrije shampoo bevat intense violette pigmenten om gele tinten in blond, geblondeerd, grijs haar of highlights te neutraliseren, en zorgt voor een stralende, heldere kleur. Het levendige violette pigment, sterker dan dat van veel traditionele zilvershampoos, revitaliseert koele blondtinten en askleurige lokken. De formule, rijkelijk gevuld met een bijproduct van vitamine B5, verzacht je haar en geeft het glans, waardoor het ideaal is voor de verzorging van blond haar. Tot slot bevat de shampoo innovatieve UV-filters die je haarkleur beschermen tegen vervaging door schadelijke ultraviolette straling, zodat jij kunt genieten van de perfecte blondtint.

 • Voordeel 1: De BOLD UNIQ Zilver Shampoo is parabenen en sulfaatvrij, veganistisch en dierproefvrij. Dit betekent dat je een product gebruikt dat zorgvuldig is ontwikkeld met het grootste respect voor het milieu en de dierenwereld.
 • Voordeel 2: De shampoo heeft intens violette pigmenten die speciaal zijn ontwikkeld om de gele tinten in je haar tegen te gaan. Of je nu blond, grijs of geblondeerd haar hebt, deze shampoo helpt je een stralende, heldere kleur te behouden.
 • Voordeel 3: BOLD UNIQ’s paarse shampoo is niet alleen een krachtige zilvershampoo, maar fungeert ook als verzorgende behandeling voor bleekblond haar door ongewenste oranje tinten te neutraliseren. Het is zowel professioneel als thuis te gebruiken, zodat je controle hebt over je perfecte haarkleur.
 • Voordeel 4: Deze zilvershampoo is voorzien van een vitamine B5-derivaat, wat helpt om je haar te verzachten en een natuurlijke glans te geven. Of je haar nu natuurlijk of geverfd blond is, deze shampoo kan bijdragen aan de vitaliteit en glans.
 • Voordeel 5: En ten slotte, de BOLD UNIQ Zilver Shampoo heeft innovatieve UV-filters die je haarkleur beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling. Dit helpt om het vervagen van je geliefde blondtint te voorkomen en houdt je haarkleur levendig en fris.
 • Nadeel 1: De shampoo bevat intens violette pigmenten, wat een uitdaging kan zijn voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van zilvershampoo. Gebruikers moeten ervoor zorgen dat ze de instructies zorgvuldig volgen, anders kunnen ze eindigen met een ongewenst resultaat.
 • Nadeel 2: Hoewel de shampoo sulfaatvrij en parabeenvrij is, wat geweldig is voor de algemene gezondheid van je haar, kan het ook betekenen dat het niet zo goed schuimt als andere shampoos. Dit kan voor sommige gebruikers een minder bevredigende reinigingservaring veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel het een shampoo voor blond haar is, is het niet specifiek gericht op andere haartypes of kleuren. Dit kan betekenen dat het minder effectief is voor mensen met andere haarkleuren of dat het zelfs ongewenste kleureffecten kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Het gebruik van de shampoo met paarse pigmenten kan vlekken veroorzaken op je handen, nagels of zelfs op de badkamertegels. Het is dus belangrijk dat gebruikers extra voorzichtig zijn en de shampoo direct afspoelen na het aanbrengen.
 • Nadeel 5: De shampoo bevat UV-filters, wat een geweldig ingrediënt is om het haar te beschermen tegen zonneschade. Echter, het kan niet de volledige bescherming bieden als een apart UV-beschermingsproduct, en gebruikers moeten dus niet volledig op deze functie van de shampoo vertrouwen.

Onze favoriet #5

L'Oréal Professionnel Zilver Shampoo

L'Oréal Professionnel Zilver Shampoo

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

L’Oréal Professionnel Zilver Shampoo is een professionele formule die speciaal is ontworpen om jouw grijze, witte of lichtblonde haar een boost van glans te geven. De shampoo helpt bij het tegengaan van ongewenste koperachtige tonen, en beschermt en voedt tegelijkertijd de haarvezels. Bovendien versterkt het je haar en laat het gloeien met een halo van glans. Voor het beste resultaat, breng je de shampoo gelijkmatig aan op nat haar, laat je het schuimen en spoel je het vervolgens grondig uit.

 • Voordeel 1: De shampoo biedt anti-brassiness toning resultaten. Dit betekent dat het je helpt bij het neutraliseren van ongewenste gele of koperachtige tinten in je haar, perfect voor grijs, wit of lichtblond haar.
 • Voordeel 2: Naast het tonen van je haar, voedt en beschermt de L’Oréal Professionnel Zilver Shampoo ook de haarvezel. Dit draagt bij aan de algehele gezondheid en sterkte van je haar.
 • Voordeel 3: De shampoo geeft een boost van glans aan je haar. Dus naast het verwijderen van ongewenste tinten, laat het je haar ook stralen met een prachtige glans.
 • Voordeel 4: De shampoo werkt niet alleen oppervlakkig maar dringt door tot diep in je haarvezels. Dit betekent dat de resultaten langer aanhouden en dat je haar van binnen en buiten wordt verzorgd.
 • Voordeel 5: Het product is eenvoudig in gebruik. Je hoeft het alleen maar gelijkmatig door je natte haar te verdelen, het in te laten schuimen en grondig uit te spoelen. Dus geen ingewikkelde stappen of extra benodigde producten.
 • nadeel 1: Hoewel de formule ervoor zorgt dat het haar wordt gevoed en beschermd, wordt er niet gesproken over de aanwezigheid van natuurlijke ingrediënten. Er kan dus de mogelijkheid zijn dat de shampoo chemische stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor jouw haar.
 • nadeel 2: Het product lijkt specifiek gericht te zijn op grijs, wit of lichtblond haar. Dus als jouw haarkleur donker is, of een andere tint heeft, kan deze shampoo niet het gewenste effect bieden dat je zou verwachten.
 • nadeel 3: De woorden ‘Verdeel gelijkmatig door nat haar. Schuim. Spoel grondig.’ geven aan dat je mogelijk een ruime hoeveelheid product nodig hebt om het gewenste effect te bereiken. Dit kan leiden tot frequenter gebruik en snellere uitputting van de shampoo.
 • nadeel 4: Hoewel de shampoo ongewenste koperachtige tonen tegengaat, wordt er niet gesproken over het tegengaan van andere ongewenste tonen zoals geel of oranje. Dit kan beperkend zijn als je specifiek op zoek bent naar een product dat deze tonen aanpakt.
 • nadeel 5: Er wordt niet vermeld of de shampoo geschikt is voor mensen met een gevoelige hoofdhuid of bepaalde haaraandoeningen. Dit kan twijfels veroorzaken bij mensen met huidproblemen en mogelijke allergieën of irritaties.

Onze favoriet #6

Andrelon Zilver Shampoo

Andrelon Zilver Shampoo

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Andrélon Zilver Care Shampoo is speciaal ontworpen voor blond (geverfd), wit of grijs haar en heeft als doel de ongewenste gele gloed in je haar te verminderen. Deze zilvershampoo is verrijkt met keratine en amandelolie om je haar niet alleen te voorzien van een natuurlijke kleur, maar ook te voeden. De formule activeert bovendien de natuurlijke glans van je haar en laat het heerlijk ruiken, wat bijdraagt aan een complete haarverzorgingservaring.

 • Voordeel 1: De Andrélon Zilver Care Shampoo is ideaal voor de verzorging van jouw blonde (geverfd), witte of grijze haar rondom het behouden van de natuurlijke haarkleur.
 • Voordeel 2: Deze zilveren shampoo van Andrélon is verrijkt met keratine en amandelolie, wat jouw haar niet alleen goed reinigt, maar ook voedt om er the best mogelijke look te geven.
 • Voordeel 3: Met de Zilver Care voedende shampoo kun je de gele gloed in je haar verminderen, zodat je haar altijd de gewenste tonen en kleuren heeft.
 • Voordeel 4: De shampoo is speciaal ontwikkeld voor blond (geverfd), wit of grijs haar, wat betekent dat alle ingrediënten perfect zijn afgestemd op de specifieke behoeften van deze haarkleuren.
 • Voordeel 5: Naast het bieden van al deze verzorgende kwaliteiten, activeert de shampoo ook de natuurlijke glans van je haar en zorgt deze ervoor dat het heerlijk ruikt, waardoor je je altijd fris en zelfverzekerd voelt.
 • nadeel 1: De shampoo is specifiek ontwikkeld voor blond (geverfd), wit of grijs haar. Als je een andere haarkleur hebt, is het mogelijk dat je niet het gewenste resultaat krijgt of dat de effectiviteit van de shampoo vermindert.

  nadeel 2: Omdat de shampoo is verrijkt met keratine, kan overmatig gebruik leiden tot een opbouw van proteïne in je haar, wat kan resulteren in stijf en broos haar in plaats van het gezonde en glanzende eindresultaat waar je op gehoopt had.

  nadeel 3: De shampoo is ontworpen om de gele gloed in je haar te verminderen. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn als ze de warme tonen of de gele tint in hun haar juist waarderen en willen behouden.

  nadeel 4: De shampoo bevat amandelolie. Als je allergisch bent voor noten of specifiek voor amandelen, is dit product dus niet geschikt voor jou. Dit kan een groot nadeel zijn voor mensen met een notenallergie.

 • nadeel 5: Hoewel de shampoo de natuurlijke glans van je haar activeert en het heerlijk laat ruiken, vermeldt de beschrijving niet of het ook helpt bij het voorkomen of behandelen van algemene haarproblemen zoals haaruitval, roos, of gespleten haarpunten. Hierdoor voldoet het mogelijk niet aan al je haarverzorgingsbehoeften.

Onze favoriet #7

Goldwell Zilver Shampoo

Goldwell Zilver Shampoo

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Goldwell Zilver Shampoo, onderdeel van de Dualsenses haarverzorgingslijn, is de ideale oplossing voor je specifieke haarbehoeften. Deze shampoo levert niet alleen geïntegreerde kleurbescherming, maar dankzij de Luminescine-technologie wordt ook een opvallende kleurhelderheid bewerkstelligd. De FadeStopFormula zorgt ervoor dat kleurverlies tot een minimum wordt beperkt. Deze shampoo is speciaal ontworpen om ongewenste geelheid te neutraliseren en het koele kleureffect te verfijnen. Eenvoudig aan te brengen op nat haar, schuim op en spoel grondig uit. Geschikt voor dagelijks gebruik.

 • Voordeel 1: De Dualsenses lijn van Goldwell is ontworpen om te voldoen aan alle haarbehoeften, wat betekent dat deze zilvershampoo ook geïntegreerde kleurbescherming biedt. Hierdoor kun jij lang genieten van jouw gekleurde haar zonder je zorgen te hoeven maken over kleurvervaging.
 • Voordeel 2: Dankzij de Luminescine-technologie zul je ervaren dat de kleur van je haar er helderder uitziet. Dit betekent dat je haarkleur zal stralen en overweldigend zal zijn, zelfs na meerdere wasbeurten.
 • Voordeel 3: De FadeStopFormula is een andere toegevoegde bonus, die het kleurverlies minimaliseert. Dit zorgt ervoor dat jouw haarkleur langer behouden blijft, wat uiteindelijk minder onderhoud vereist.
 • Voordeel 4: Deze shampoo is niet alleen ontworpen om jouw haarkleur te beschermen en te verbeteren, maar neutraliseert ook ongewenste geelheid. Hierdoor verfijnt het onmiddellijk het koele kleureffect, wat ideaal is als je een blondine bent die de zachtheid en de helderheid van je haar wilt behouden.
 • Voordeel 5: De Goldwell zilvershampoo is geschikt voor dagelijks gebruik. Dit betekent dat je deze zilvershampoo naar behoefte kunt gebruiken, of als onderdeel van jouw dagelijkse schoonheidsroutine zonder je haarkleur of -kwaliteit te beschadigen.
 • Nadeel 1: Aangezien het specifiek is ontworpen om ongewenste geeltinten te neutraliseren en een koel kleureffect te geven, werkt deze shampoo mogelijk niet goed voor mensen die een warme haarkleur willen behouden of verbeteren.
 • Nadeel 2: Het product is bedoeld voor dagelijks gebruik. Dit kan problematisch zijn voor mensen die hun haar niet dagelijks willen of kunnen wassen.
 • Nadeel 3: Er is geen informatie gegeven over de samenstelling van de shampoo. Dit betekent dat het mogelijk sulfaten of parabenen bevat, wat problematisch kan zijn voor mensen die liever natuurlijke of chemisch-vrije producten gebruiken.
 • Nadeel 4: De Luminescine-technologie produceert overweldigende kleurhelderheid. Voor personen die op zoek zijn naar een subtieler effect, kan dit te intens zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de FadeStopFormula het kleurverlies minimaliseert, betekent dit niet dat het kleurverlies volledig voorkomt. Mensen die op zoek zijn naar een shampoo die een langdurige kleurbescherming biedt, kunnen dit als een nadeel ervaren.

Onze favoriet #8

Redken Zilver Shampoo

Redken Zilver Shampoo

Waarom we het gekozen hebben

REDKEN’s Zilver Shampoo is een pH-gebalanceerde formule die speciaal ontworpen is voor wit en grijs haar. Deze shampoo helpt niet alleen de gele en oranje tonen in je haar te neutraliseren, maar versterkt en verzorgt je haar ook voor een soepele look. Dankzij zijn unieke, wetenschappelijk ontwikkelde formule levert REDKEN vocht en eiwitten, terwijl het tegelijkertijd een zachte reiniging biedt. Met regelmatig gebruik – twee keer per week gedurende twee weken – zul je merken dat het gele en oranje reflecties corrigeert, je haar een schitterende glans geeft en het voedt met melkzuur. Dermatologisch getest, het belooft je haar niet alleen te verfraaien, maar ook gezonder te maken.

 • Voordeel 1: De pH-uitgebalanceerde formule van de REDKEN Zilver Shampoo helpt bij het versterken van je haar en neutraliseert tegelijkertijd geelheid.
 • Voordeel 2: Het geeft je haar extra soepelheid. Hierdoor wordt het makkelijker om je haar te stylen en te onderhouden.
 • Voordeel 3: Het zorgt voor een glanzende gloed in je haar, waardoor je haar levendig en gezond uitziet.
 • Voordeel 4: Dankzij een wetenschappelijke aanpak is de shampoo ontwikkeld om vocht en eiwitten in je haar te brengen. Daarnaast is de shampoo dermatologisch getest wat een hoge kwaliteitsstandaard aangeeft.
 • Voordeel 5: Het reinigt zacht wit en grijs haar en corrigeert gele en oranje reflecties. Dit betekent dat je jouw haarkleur fris en levendig kunt houden met slechts twee keer per week gebruik gedurende twee weken.
 • nadeel 1: Hoewel REDKEN’s zilvershampoo een pH-uitgebalanceerde formule claimt te zijn, kan het niet duidelijk zijn hoe dit je haar kan beïnvloeden als je geen achtergrond hebt in chemie of haarkleuring.
 • nadeel 2: De shampoo belooft glans en soepelheid te leveren, maar dit kan moeilijk meetbaar zijn en het kan zijn dat je niet het gewenste resultaat bereikt.
 • nadeel 3: Hoewel de producten zijn ontworpen om vocht en eiwitten te leveren en dermatologisch zijn getest, kunnen ze nog steeds mogelijk allergische reacties of irritatie veroorzaken, afhankelijk van jouw persoonlijke gevoeligheid voor de ingrediënten.
 • nadeel 4: De shampoo claimt wit en grijs haar zachtjes te reinigen, maar als je haar van een andere kleur is, of als je haar droog of beschadigd is, krijg je mogelijk niet de beste resultaten.
 • nadeel 5: De zilvershampoo van REDKEN belooft gele en oranje reflecties te corrigeren na gebruik van het assortiment 2 keer per week gedurende twee weken. Dit kan problemen opleveren voor mensen die op zoek zijn naar onmiddellijke resultaten. Bovendien kan dit regime voor sommigen misschien te intensief zijn, wat leidt tot overbehandeling en mogelijk verdere schade aan het haar.

Onze favoriet #9

Fanola Zilver Shampoo

Fanola Zilver Shampoo

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

FANOLA’s Zilver Shampoo is een anti-gele shampoo, speciaal ontwikkeld voor grijs, extreem gebleekt of ontkleurd haar. Dankzij de formule met paars pigment werkt het effectief tegen ongewenste gele reflexen in grijs haar, lichtblonde kleuren en strengen. Heb je grijs haar? Deze shampoo helpt je een zuiver wit effect te bereiken. Het is ook ideaal voor het tinten van gestreken en verkleurd haar. Dus als je worstelt met gele tinten in je licht gekleurd of grijs haar, is deze shampoo precies wat je nodig hebt.

 • Voordeel 1: De shampoo is anti-geel. Dit betekent dat het speciaal is ontworpen om ongewenste gele tinten in je haar te bestrijden, ideaal voor als je grijs, extreem bleekbaar of gebleekt haar hebt.
 • Voordeel 2: Met de toevoeging van paars pigment in de formule, helpt de shampoo nog effectiever om de gele reflexen op grijs haar, lichtblonde kleuren en strengen te verminderen.
 • Voordeel 3: Het product is niet alleen bedoeld voor onderhoud, maar kan ook het uiterlijk van je haar verbeteren. Voor grijs haar kan de shampoo helpen om een puur wit effect te bereiken.
 • Voordeel 4: De FANOLA zilver shampoo is niet alleen beperkt tot het verhelpen van gele tinten. Het kan ook worden gebruikt om gestreken en verkleurd haar te behandelen.
 • Voordeel 5: Gezien de krachtige formule is deze shampoo ideaal voor diegenen die een betrouwbaarder en effectiever product nodig hebben voor hun zilveren of blonde haar. Het biedt een complete oplossing voor de verzorging van je haar, van het bereiken van de juiste tint tot het onderhoud ervan.
 • Nadeel 1: De Fanola Zilver Shampoo is specifiek geformuleerd voor grijs, extreem bleekbaar of gebleekt haar. Dat betekent dat het wellicht niet optimaal is voor mensen met andere haarkleuren.
 • Nadeel 2: Omdat de shampoo met paars pigment is geformuleerd om ongewenste gele reflexen te verzachten, zou het kunnen dat het haar een lichtelijk paarse tint krijgt, vooral bij te lang of te vaak gebruik.
 • Nadeel 3: Hoewel de shampoo een zuiver wit effect op grijs haar kan geven, is de uiteindelijke kleur afhankelijk van de oorspronkelijke haartint. De resultaten kunnen dus variëren van persoon tot persoon.
 • Nadeel 4: In de beschrijving staat dat de shampoo getint en verkleurd haar herstelt, maar het is niet duidelijk hoe effectief de shampoo is voor verschillende typen schade, zoals thermische schade, milieuschade of schade als gevolg van chemische behandelingen.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen informatie over de ingrediënten van de Fanola Zilver Shampoo, dus mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stoffen moeten extra zorgvuldig zijn voordat ze het gebruiken. Het is altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren voor eventuele allergenen of irriterende stoffen.

Na grondig onderzoek en testen blijkt dat er veel hoogwaardige opties op de markt zijn voor zilvershampoo. Het is belangrijk voor jou om de shampoo te vinden die bij jouw specifieke behoeften en haartype past. Of je nu op zoek bent naar een zilvershampoo die gele tinten neutraliseert, voor extra glans zorgt of je haar voedt en herstelt, er is altijd een product voor jou. Weet echter dat de effectiviteit van de zilvershampoo afhangt van correct en consistent gebruik. Het kiezen van de juiste zilvershampoo kan een enorm verschil maken in de uitstraling en gezondheid van je haar. Maak dus gebruik van de informatie in dit onderzoek om de beste keuze te maken en het meeste uit je zilvershampoo te halen.

Inhoudsopgave