a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Zoekmachinereclame Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u zich verdiepen in de meest recente statistieken en trends rondom zoekmachinereclame, met gloednieuwe gegevens die u helpen om uw online marketingstrategie te optimaliseren.

 • U moet weten dat 93% van de online ervaringen begint met een zoekmachine.
 • 39% van de wereldwijde e-commerceverkeer komt van zoekmachines.
 • Gemiddeld zorgen Google Ads-resultaten voor een ROI van 200%.
 • 65% van de kleine tot middelgrote bedrijven heeft een PPC-campagne.
 • Bedrijven besteden gemiddeld 9% van hun marketingbudgetten aan zoekmachinereclame.
 • 77% van de mensen is geneigd om op een merkrelevante advertentie te klikken in plaats van een generieke advertentie.
 • 35% van de gebruikers koopt een product binnen 5 dagen na het zoeken op Google.
 • U weet ook dat mobiele zoekmachinereclame naar verwachting 48.5 miljard dollar zal bereiken in 2022.
 • 46% van alle Google-zoekopdrachten zijn lokale.
 • Merken betalen gemiddeld 1 dollar per klik op Google.
 • Wist u dat 63% van de mensen meer geneigd zijn om te klikken op Google-advertenties bij het online winkelen?
 • 49% van de mensen zegt dat ze een nieuw product kopen na een zoekopdracht op Google.
 • Gemiddelde conversiepercentage in de industrie voor Google-zoekadvertenties is 3,75%.

Actuele Zoekmachinereclame Statistieken

U moet weten dat 93% van de online ervaringen begint met een zoekmachine.

In de digitale wereld van vandaag is het belangrijk te begrijpen hoe mensen toegang krijgen tot informatie en interactie hebben met online inhoud. Statistieken tonen aan dat 93% van de online ervaringen beginnen met een zoekmachine. Wat betekent dit precies? Dit houdt in dat bijna alle internetsessies of online activiteiten worden gestart door een zoekopdracht in een zoekmachine, zoals Google of Bing. Dus als u bijvoorbeeld online een product wilt kopen, begint u vaak met het invoeren van uw zoekterm in een zoekmachine. Deze statistiek onderstreept het belang van zoekmachines en het optimaliseren van uw website voor deze platforms, als u wilt dat uw bedrijf, product of dienst online wordt gevonden door zoveel mogelijk mensen. U moet dus uw digitale strategie afstemmen op zoekmachinegebruik om effectief te zijn in het digitale landschap.

39% van de wereldwijde e-commerceverkeer komt van zoekmachines.

Volgens de gegeven statistiek komt 39% van het wereldwijde e-commerceverkeer van zoekmachines. Dit betekent dat bijna twee op de vijf bezoekers van e-commercesites daar terecht komen door een zoekopdracht in een zoekmachine zoals Google of Bing. Dit benadrukt hoe belangrijk zoekmachines zijn in de huidige digitale economie. Als u een online handelaar bent, dan suggereert deze statistiek dat het optimaliseren van uw website voor zoekmachines – een proces dat bekend staat als zoekmachineoptimalisatie of SEO – potentieel een belangrijke strategie kan zijn om meer bezoekers naar uw website te trekken en uw online verkoop te verhogen.

Gemiddeld zorgen Google Ads-resultaten voor een ROI van 200%.

Als u de statistiek ‘Google Ads-resultaten zorgen gemiddeld voor een ROI van 200%’ tegenkomt, betekent dit dat de gemiddelde Return On Investment (ROI) van Google Ads tweemaal de oorspronkelijke investering bedraagt. ROI is een maatstaf die wordt gebruikt om de rendabiliteit van een investering te evalueren. In dit geval, voor elke euro die u investeert in Google Ads, kunt u verwachten gemiddeld €2 terug te verdienen. Dit betekent niet dat elke Google Ad die u lanceert een ROI van 200% zal hebben, dit is slechts het gemiddelde op basis van de verzamelde gegevens. Sommige advertenties zouden meer kunnen opleveren, terwijl andere minder zouden kunnen opleveren.

65% van de kleine tot middelgrote bedrijven heeft een PPC-campagne.

Uit de statistieken blijkt dat 65% van de kleine tot middelgrote bedrijven gebruik maakt van een PPC-campagne. Met PPC, oftewel Pay-Per-Click, betalen bedrijven voor elke keer dat een gebruiker op hun online advertentie klikt. Dit is een directe en potentieel kosteneffectieve manier om verkeer naar hun website te leiden en hun producten of diensten bekend te maken. Het nummer impliceert dat een groot deel van de kleinere tot middelgrote bedrijven het nut inzien van dit type online adverteren. Dat 65% van de bedrijven deze strategie gebruikt, toont aan dat het een algemeen aanvaard en effectief marketinginstrument is binnen deze bedrijfsgrootte.

Bedrijven besteden gemiddeld 9% van hun marketingbudgetten aan zoekmachinereclame.

Dit statistiek betekent dat bedrijven gemiddeld 9% van hun totaal besteedde middelen aan marketing uitgeven specifiek aan zoekmachinereclame. Zoekmachinereclame verwijst naar de advertenties die verschijnen in de zoekresultaten bij het gebruik van zoekmachines zoals Google of Bing. Dit percentage kan variëren afhankelijk van de bedrijfstak of de specifieke strategieën van het bedrijf. Maar over het algemeen geeft u als bedrijf dus bijna een tiende van uw marketingbudget uit om uw website of product zichtbaar te maken in de zoekresultaten. Deze uitgaven kunnen betrekking hebben op zaken zoals betaalde zoekcampagnes, zoekmachineoptimalisatie en zoekwoordstrategieën.

77% van de mensen is geneigd om op een merkrelevante advertentie te klikken in plaats van een generieke advertentie.

Deze statistiek geeft aan dat 77% van de mensen meer geneigd is om op een merkrelevante advertentie te klikken in plaats van een generieke. Wat betekent dit nu precies voor u? Wel, het suggereert dat reclame die specifiek is aangepast aan een bepaald merk of product, veel effectiever is bij het aantrekken van consumenten dan generieke, niet-specifieke advertenties. Dus als u zoekt naar manieren om uw bedrijf, producten of diensten te promoten, zou u kunnen overwegen om meer nadruk te leggen op merkrelevante advertenties. Zo zou u een groter deel van uw doelgroep kunnen bereiken, aangezien bijna vier op de vijf mensen meer geneigd zijn om op deze soort advertenties te klikken.

35% van de gebruikers koopt een product binnen 5 dagen na het zoeken op Google.

Deze statistiek geeft aan dat 35% van de gebruikers een product aanschaft binnen een periode van vijf dagen nadat ze op Google hebben gezocht. Dit houdt in dat, als u bijvoorbeeld een groep van 100 mensen neemt die een bepaald product op Google hebben opgezocht, 35 van hen daadwerkelijk tot een aankoop overgaan binnen de daaropvolgende vijf dagen. Dit kan indicatief zijn voor het effect van Google-zoekopdrachten op de koopintentie van gebruikers of hoe snel gebruikers beslissingen nemen na het opzoeken van producten op het internet.

U weet ook dat mobiele zoekmachinereclame naar verwachting 48.5 miljard dollar zal bereiken in 2022.

U moet zich ervan bewust zijn dat er een stijgende trend is in de investeringen in mobiele zoekmachinereclame. Het wordt voorspeld dat dit gebied van digitale marketing in 2022 een waarde van 48,5 miljard dollar zal bereiken. Dit betekent dat bedrijven steeds meer waarde zien in het adverteren op mobiele zoekmachines, zoals Google en Bing, en daarom hun marketingbudgetten dienovereenkomstig vergroten. Dit kan te maken hebben met het toenemende gebruik van smartphones wereldwijd, waardoor het publiek dat via mobiele zoekmachines kan worden bereikt, groter is dan ooit. Kortom, deze statistiek benadrukt hoe belangrijk mobiele zoekmachinereclame is geworden in de wereld van digitale marketing.

46% van alle Google-zoekopdrachten zijn lokale.

U moet weten dat bijna de helft van alle zoekopdrachten op Google specifiek gericht is op het vinden van lokale informatie. In feite is 46% van alle Google-zoekopdrachten lokaal. Dit betekent dat mensen zoeken naar informatie of diensten specifiek gevestigd in hun eigen omgeving. Zo kan iemand bijvoorbeeld zoeken naar “beste koffieshop in Amsterdam” of “yogales in Utrecht”. Dit is waarom voor bedrijven, vooral degenen die gericht zijn op klanten in een bepaald geografisch gebied, lokalisatie een cruciale marketingstrategie is geworden. Door hun online aanwezigheid te optimaliseren voor de lokale zoekopdrachten, kunnen ze beter zichtbaar zijn voor potentiële klanten in hun omgeving.

Merken betalen gemiddeld 1 dollar per klik op Google.

Bij online adverteren op Google betaalt u in feite om meer zichtbaarheid voor uw merk te krijgen. De statistiek ‘Merken betalen gemiddeld 1 dollar per klik op Google’ legt precies dat uit. Het betekent dat voor elke keer dat een persoon op uw Google-advertentie klikt, u gemiddeld één dollar betaalt. Dit heet een kosten-per-klik (CPC) betalingsmodel. Het daadwerkelijke bedrag kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de competitiviteit van de trefwoorden waarop u biedt, de geografische locatie, en de kwaliteit van uw advertentie. Dus, hoewel het een gemiddelde is, kunnen de kosten per klik in werkelijkheid hoger of lager zijn dan één dollar.

Wist u dat 63% van de mensen meer geneigd zijn om te klikken op Google-advertenties bij het online winkelen?

Deze statisticus laat zien dat u mogelijk onder de grote meerderheid van mensen valt die geneigd zijn Google-advertenties aan te klikken tijdens het online winkelen. In feite zegt de statistiek dat 63% van de mensen meer geneigd zijn dit te doen. Dit betekent dat als u online winkelt, de kans groot is dat u op Google-advertenties klikt als u ze ziet. Of het nu is om uw nieuwsgierigheid te prikkelen of omdat de advertentie een product of dienst toont die u interesseert, de cijfers liegen niet. U bevindt zich in het gezelschap van bijna twee derde van alle online shoppers die de neiging hebben om op deze advertenties te klikken.

49% van de mensen zegt dat ze een nieuw product kopen na een zoekopdracht op Google.

De statistiek ‘49% van de mensen zegt dat ze een nieuw product kopen na een zoekopdracht op Google’, klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel. Het betekent dat bijna de helft van de mensen aangeeft dat ze, na het uitvoeren van een zoekopdracht op Google, overgaan tot de aankoop van een nieuw product. Dit kan verschillende dingen betekenen. Het kan zijn dat mensen Google gebruiken om onderzoek te doen naar een product alvorens het aan te schaffen, waarbij de zoekresultaten hen beïnvloeden bij hun beslissing. Of het kan betekenen dat mensen al van plan waren een bepaald product te kopen, en gebruikten Google enkel om de beste prijs of de beste plaats om het te kopen te vinden. Hoe dan ook, deze statistiek toont de belangrijke rol die Google speelt in het koopproces van consumenten.

Gemiddelde conversiepercentage in de industrie voor Google-zoekadvertenties is 3,75%.

Het gemiddelde conversiepercentage in de industrie voor Google-zoekadvertenties dat u ziet, verwijst naar het gemiddelde aantal gebruikers dat een gewenste actie uitvoert na het klikken op een van deze advertenties. In dit geval is het percentage 3,75%. Dit betekent dat van de 100 mensen die op een Google-zoekadvertentie klikken, er gemiddeld 3,75 mensen zijn die de actie uitvoeren die door de adverteerder is gewenst (zoals een aankoop doen, een formulier invullen, zich aanmelden voor een nieuwsbrief, enz.). Dit percentage wordt berekend op basis van de prestaties van Google-zoekadvertenties in verschillende industrieën wereldwijd. Het is een cruciale maatstaf om de effectiviteit van uw advertentiecampagnes te begrijpen en te verbeteren.

Referenties

0. – https://www.webfx.com

1. – https://www.powertraffick.com

2. – https://invespcro.com

3. – https://ignitevisibility.com

4. – https://www.statista.com

5. – https://www.thinkwithgoogle.com

6. – https://www.wordstream.com

7. – https://www.socialmediatoday.com

8. – https://www.searchenginejournal.com

Inhoudsopgave