a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Zonnebank: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 zonnebankproducten die uitblinken in ons nieuwste onderzoek, getest op kwaliteit, duurzaamheid en prestaties.

Unser Favorit: Onyx Zonnebank

Onyx Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: Onyx Zonnebank

Onyx Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Zonnebank

Songmics Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: Ecotan Zonnebank

Ecotan Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: N&V Zonnebank

N&V Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: Bolusso Zonnebank

Bolusso Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: Kingcamp Zonnebank

Kingcamp Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: Bogateco Zonnebank

Bogateco Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: R Ranseners Zonnebank

R Ranseners Zonnebank
★★★★★

Unser Favorit: Cerlingwee Zonnebank

Cerlingwee Zonnebank
★★★★★

Of je nu een zonliefhebber bent die het hele jaar door een zongebruinde huid nastreeft, of iemand die de gunstige effecten van UV-licht wil gebruiken voor therapeutische doeleinden, de keuze van de juiste zonnebank is essentieel. In deze handleiding behandelen we de tien beste zonnebanken volgens ons laatste onderzoek. We bieden een uitgebreid overzicht van de specificaties, voordelen en mogelijke nadelen van elk model om jou te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Lees verder en ontdek welke zonnebank het beste voldoet aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Een zonnebank is een apparaat dat ultraviolette (UV) straling uitzendt, waardoor je huid gestimuleerd wordt om melanine te produceren, het pigment dat je huid bruin maakt. Met een zonnebank kun je dus het hele jaar door een gebruinde huid hebben, ongeacht het weer buiten. Echter, overmatig gebruik kan je huid beschadigen en het risico op huidkanker verhogen, dus het is belangrijk dat je verantwoord omgaat met een zonnebank en de aanbevolen blootstellingstijden niet overschrijdt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Onyx Zonnebank

Onyx Zonnebank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Onyx Zonnebank is een innovatieve en luxe huidverzorgingsproduct dat je huid niet alleen een rijke, bruine teint geeft, maar ook helpt om te verstevigen en te verjongen. De krachtige bronzingingrediënten, gecombineerd met een bruinversnellende mix van sesamolie, tamanu-olie en walnootextract, zorgen voor het ophalen van een glorieuze kleur. Het Push-Up Complex, samen met de cellulitisbestrijdende kracht van koffie en Yerba Mate, helpt je lichaam te verstevigen en geeft het een jeugdige uitstraling. De lotion is lichtgewicht en niet-plakkerig, wat zorgt voor een gemakkelijke opname door de huid. Het heeft ook een verfrissende geur van citroengras, afgewisseld met het Magic Spell-aroma van jasmijn, grapefruit en witte muskusnoten, voor een ultiem ontspanningsmoment.

 • Voordeel 1: De Onyx Zonnebank bevat krachtige bronzingingrediënten gecombineerd met een bruinversnellende mix van oliën en extracten. Deze ingrediënten zoals sesamolie, tamanu-olie en walnootextract dragen bij aan een diepere, intensere bruining, waardoor je sneller het gewenste resultaat ziet.
 • Voordeel 2: Het product gebruikt een baanbrekend Push-Up Complex dat helpt je lichaam te verstevigen. Samen met de kracht van koffie en Yerba Mate gaat deze complexe formule ook de strijd aan met cellulitis, en bestrijden ze actief een sinaasappelhuid, voor een jeugdigere, stevigere huid.
 • Voordeel 3: De Onyx Zonnebank zorgt niet alleen voor een geweldige bruine kleur, maar ook voor een verfrissend gevoel. Door de toevoeging van citroengras in de formule, zul je je na elke sessie fris en verjongd voelen.
 • Voordeel 4: De lotion is lichtgewicht en niet-plakkerig. Dit betekent dat het gemakkelijk opneembaar is door je huid en je geen ongemakkelijk of kleverig gevoel op je huid achterlaat. Hierdoor wordt je zonnesessie nog aangenamer.
 • Voordeel 5: Tot slot draagt de Magic Spell-geur bij aan een moment van ontspanning. Deze delicate geur, met noten van jasmijn, grapefruit en witte muskus, creëert een aangename, rustgevende sfeer die je helpt ontspannen tijdens je zonnesessie.
 • Nadeel 1: De Zonnebank merk Onyx bevat krachtige hoeveelheden bronzingingrediënten die je huid wellicht te intens kunnen verkleuren. Als je voor een natuurlijker bruine tint gaat, kan dit product té sterk voor je zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel voor sommigen een voordeel, kan het Push-Up Complex dat de cellulitisbestrijdende kracht van koffie en Yerba Mate bevat, bij sommige gebruikers irritatie of overgevoeligheid veroorzaken. Het is dus belangrijk om na te gaan of je geen allergische reactie op deze ingrediënten hebt.
 • Nadeel 3: De geur van citroengras, hoewel verfrissend voor sommigen, kan voor anderen als overweldigend worden ervaren. Daarom, als je gevoelig bent voor sterke geuren of een voorkeur hebt voor subtiele geuren, zou dit een nadeel kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De textuur van de Zonnebank merk Onyx is lichtgewicht en niet-plakkerig, wat betekent dat het snel kan opdrogen. Dit kan bij frequent gebruik leiden tot het sneller opraken van het product.
 • Nadeel 5: De Magic Spell-geur (jasmijn uitgebalanceerd met grapefruit en witte muskusnoten) is specifiek en uniek voor dit product. Hoewel sommige mensen deze geur als ontspannend ervaren, zullen anderen het misschien niet prettig vinden. Het kan dus mogelijkerwijs niet bij ieders smaak passen.

Onze favoriet #2

Onyx Zonnebank

Onyx Zonnebank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zonnebank van het merk Onyx is een premium product dat jouw ultieme bruiningservaring garandeert. Het product bevat het Majestic Multi-X Bronzing Complex, wat zorgt voor donkere, vertraagde resultaten zonder op de zon te hoeven wachten. De Zonnebank bevat ook arganolie om je huid te voeden en glad te maken, terwijl sheaboter je huid optimaal hydrateert. Dankzij de cafeïne en co-enzym A wordt de vitaliteit van je huid bevorderd, wat bijdraagt aan een jeugdige uitstraling. Tot slot dompelt de Prelude of Paradise-geur je onder in een heerlijke ontsnapping naar het strand tijdens elke zonnebanksessie. Maak zonder vertraging je bruiningserfaring buitengewoon met de Zonnebank van Onyx.

 • Voordeel 1: De Majestic Multi-X Bronzing Complex in de Onyx zonnebank zorgt ervoor dat je niet hoeft te wachten op dat donkere resultaat. Je kunt direct genieten van een prachtige, gebronsde huid.
 • Voordeel 2: Deze zonnebank is verrijkt met Arganolie, een natuurlijk ingrediënt dat bekend staat om de huid te verzorgen en glad te maken. Hierdoor kan je huid er jonger uitzien en voelen na elke zonnebanksessie.
 • Voordeel 3: De aanwezigheid van Sheaboter in de Onyx zonnebank zorgt voor goede hydratatie van de huid. Hierdoor voelt je huid na elke zonnebankbeurt gevoed en gehydrateerd aan.
 • Voordeel 4: Met de toevoeging van Cafeïne and co-enzym A wordt de vitaliteit van de huid bevorderd. Dit helpt je huid fris en levendig te blijven na elke zonnebanksessie.
 • Voordeel 5: Tenslotte, de Prelude of Paradise-geur zorgt voor een zalige ontsnapping naar het strand tijdens elke zonnebanksessie. Zo’n ervaring kan er voor zorgen dat het niet alleen een bronzing sessie is, maar ook een moment van ontspanning voor jezelf.
 • nadeel 1: Hoewel de ‘Majestic Multi-X Bronzing Complex’ waanzinnig donkere resultaten belooft, is er geen duidelijke informatie over hoe veilig dit complex is voor je huid. Te intensieve bruining kan schadelijk zijn en huidveroudering of zonnebrand veroorzaken.
 • nadeel 2: De Zonnebank merk Onyx bevat Arganolie om de huid te verzorgen en glad te maken. Dit kan echter een probleem zijn voor mensen met een allergie voor noten of specifieke huidgevoeligheden, aangezien arganolie afkomstig is van de Argan boom.
 • nadeel 3: Ondanks de hydraterende eigenschappen van Sheaboter, kan dit ingrediënt in de Zonnebank merk Onyx zwaar zijn voor mensen met een vette huidtype. Dit kan leiden tot verstopte poriën en acne.
 • nadeel 4: Cafeïne is een ander hoofdbestanddeel van de Zonnebank merk Onyx, dat bedoeld is om de vitaliteit van de huid te bevorderen. Echter, cafeïne kan bij sommige mensen leiden tot huidirritatie. Bovendien zijn de effecten van cafeïne op de huid niet door iedereen gewenst, het kan o.a. de huid stimuleren waardoor deze gevoeliger wordt.
 • nadeel 5: De ‘Prelude of Paradise’-geur die is toegevoegd aan dit product zorgt ervoor dat je tijdens elke zonnebanksessie een zalige ontsnapping naar het strand ervaart, maar dit kan een probleem zijn voor mensen die gevoelig zijn voor parfums of die de geur niet prettig vinden. Niet iedereen houdt van dezelfde geuren en synthetische geuren kunnen huidirritaties veroorzaken.

Onze favoriet #3

Songmics Zonnebank

Songmics Zonnebank

Waarom we het gekozen hebben

De SONGMICS zonnebank is jouw ideale partner voor de zomer. Deze ligstoel is speciaal ontworpen voor comfort en gemak. Bereik de perfecte ontspanningshoek met de verstelbare rugleuning die tot 5 posities kan kantelen. De zonnebank, gemaakt van gecoat ijzer en UV-bestendig weefsel, is zowel duurzaam als comfortabel, met een ademende stof en een draagvermogen tot 150 kg. Geniet van zonnebaden zonder de schittering, dankzij de geïntegreerde zonneklep, die je eenvoudig met je hand kunt aanpassen. Deze ligstoel is niet alleen ruim, maar ook opvouwbaar en uitgerust met 2 handvatten, maakt vervoer een fluitje van een cent. Perfect voor bij het zwembad of op het strand. Bereid je voor op 100% vakantiegevoel met deze stijlvolle en praktische SONGMICS zonnebank.

 • Voordeel 1: De zonnebank van ECOTAN biedt je salonkwaliteit in het comfort van je eigen huis. Dit betekent dat je hoge kwaliteit verwacht bij het gebruik van het apparaat, vergelijkbaar met het gebruik in een professionele salon of spa.
 • Voordeel 2: Met ECOTAN zonnebank kan je een diepe goudbruine kleur bereiken in de helft van de tijd die normaal nodig is. Dit bespaart je veel tijd, zodat je sneller kan genieten van je perfecte tan.
 • Voordeel 3: Het gebruik van de ECOTAN zonnebank is zeer eenvoudig. Je kan deze dagelijks gebruiken voor, tijdens en na blootstelling aan de zon. Hiermee kan je de levensduur van je natuurlijke bruine teint verlengen.
 • Voordeel 4: De innovatieve formule van ECOTAN werkt samen met je eigen melanine om een diep gouden kleur te versnellen. Dit betekent dat je huid op een natuurlijke en gezonde manier wordt gebruind.
 • Voordeel 5: De ECOTAN zonnebank intensiveert en verlengt je natuurlijke bruine kleur. Zo krijg je een intense tan die langer vasthoudt, waardoor je minder vaak onder de zonnebank hoeft te gaan.
 • Nadeel 1: Hoewel de EcoTan Zonnebank salonkwaliteit belooft, kan deze veelzijdigheid ook een nadeel zijn. Misschien krijg je niet precies dezelfde ervaring en resultaten als in een professionele salon of spa, omdat de omstandigheden thuis variëren.
 • Nadeel 2: De claim dat je een diep goudbruine kleur in de helft van de tijd kunt bereiken, kan ook een potentieel risico betekenen. Het versnellen van het bruiningsproces kan mogelijk schadelijk zijn voor je huid en kan ook leiden tot ongelijke of vlekkerige bruining.
 • Nadeel 3: Hoewel het product gemakkelijk te gebruiken is, impliceert het constant gebruik voor, tijdens en na blootstelling aan de zon. Dit kan lastig zijn als je hier niet de tijd voor hebt of dit simpelweg vergeet.
 • Nadeel 4: Ondanks de innovatieve formule, is het belangrijk op te merken dat iedereen een verschillend niveau van melanine in hun huid heeft. Dus hoewel het werkt met je eigen melanine om je kleur te versnellen, kunnen de resultaten enorm variëren, afhankelijk van je huidtype.
 • Nadeel 5: Het product belooft een intense tan, wat misschien niet is wat iedereen zoekt. Voor diegenen die een natuurlijker of subtieler resultaat zoeken, is deze intensiteit misschien niet ideaal.

Onze favoriet #4

Ecotan Zonnebank

Ecotan Zonnebank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

ECOTAN Zonnebank is een salonkwaliteit product, perfect voor zowel professioneel als thuisgebruik. Deze zonnebankaccelerator helpt je om een diep gouden tint in de helft van de tijd te bereiken en je kleur veel langer te behouden, het is ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. De handige toepassing is goed voor dagelijks gebruik – voor, tijdens en na blootstelling aan de zon – om de levensduur van je natuurlijke bruining te bevorderen. Hij bevat een innovatieve formule die met je eigen melanine werkt om de bruining aanzienlijk te versnellen. Met ECOTAN Zonnebank krijg je een intense, langdurige bruine kleur.

 • Voordeel 1: De zonnebank van ECOTAN biedt je salonkwaliteit in het comfort van je eigen huis. Dit betekent dat je hoge kwaliteit verwacht bij het gebruik van het apparaat, vergelijkbaar met het gebruik in een professionele salon of spa.
 • Voordeel 2: Met ECOTAN zonnebank kan je een diepe goudbruine kleur bereiken in de helft van de tijd die normaal nodig is. Dit bespaart je veel tijd, zodat je sneller kan genieten van je perfecte tan.
 • Voordeel 3: Het gebruik van de ECOTAN zonnebank is zeer eenvoudig. Je kan deze dagelijks gebruiken voor, tijdens en na blootstelling aan de zon. Hiermee kan je de levensduur van je natuurlijke bruine teint verlengen.
 • Voordeel 4: De innovatieve formule van ECOTAN werkt samen met je eigen melanine om een diep gouden kleur te versnellen. Dit betekent dat je huid op een natuurlijke en gezonde manier wordt gebruind.
 • Voordeel 5: De ECOTAN zonnebank intensiveert en verlengt je natuurlijke bruine kleur. Zo krijg je een intense tan die langer vasthoudt, waardoor je minder vaak onder de zonnebank hoeft te gaan.
 • Nadeel 1: Hoewel de EcoTan Zonnebank salonkwaliteit belooft, kan deze veelzijdigheid ook een nadeel zijn. Misschien krijg je niet precies dezelfde ervaring en resultaten als in een professionele salon of spa, omdat de omstandigheden thuis variëren.
 • Nadeel 2: De claim dat je een diep goudbruine kleur in de helft van de tijd kunt bereiken, kan ook een potentieel risico betekenen. Het versnellen van het bruiningsproces kan mogelijk schadelijk zijn voor je huid en kan ook leiden tot ongelijke of vlekkerige bruining.
 • Nadeel 3: Hoewel het product gemakkelijk te gebruiken is, impliceert het constant gebruik voor, tijdens en na blootstelling aan de zon. Dit kan lastig zijn als je hier niet de tijd voor hebt of dit simpelweg vergeet.
 • Nadeel 4: Ondanks de innovatieve formule, is het belangrijk op te merken dat iedereen een verschillend niveau van melanine in hun huid heeft. Dus hoewel het werkt met je eigen melanine om je kleur te versnellen, kunnen de resultaten enorm variëren, afhankelijk van je huidtype.
 • Nadeel 5: Het product belooft een intense tan, wat misschien niet is wat iedereen zoekt. Voor diegenen die een natuurlijker of subtieler resultaat zoeken, is deze intensiteit misschien niet ideaal.

Onze favoriet #5

N&V Zonnebank

N&V Zonnebank

Waarom we het gekozen hebben

De Zonnebank van N&V is een zeer duurzaam en zwaar meubelstuk, gemaakt van HDPE (hoge dichtheid polyethyleen) – een materiaal bekend om zijn lange levensduur. Met zijn houtachtige textuur en uiterlijk, biedt het je de esthetiek van hout zonder de inherente gebreken. Schoonmaken is een fluitje van een cent, dankzij de superieure eigenschappen van HDPE; het volstaat om het gewoon af te spoelen met water en droog te vegen met een handdoek, en af en toe een roestremmer aan te brengen op de metalen onderdelen. Maak je geen zorgen over de montage, deze zonnebank vereist minimale inspanning en kan binnen ongeveer 30 minuten worden opgezet door één persoon.

 • Voordeel 1: Duurzaamheid: De zonnebank merk N&V is gemaakt van HDPE polymeer, een materiaal dat bekend staat om zijn weerstand tegen natuurlijke degradatie. Deze zonnebank is wellicht het meest duurzame meubelstuk dat je ooit zult bezitten.
 • Voordeel 2: Stabiliteit en zwaarte: Deze klassieke zonnebank is gemaakt met flinke hoeveelheid materiaal, wat het een solide en zware constructie geeft. Je zult verliefd worden op de textuur en stabiele gevoel.
 • Voordeel 3: Natuurlijke uitstraling en gevoel: Ondanks dat deze zonnebank niet van hout is gemaakt, heeft het toch de uitstraling en het gevoel van hout. Het is zelfs beter dan hout, wat betekent dat het beste van beide werelden combineert: de duurzaamheid van HDPE en de natuurlijke uitstraling van hout.
 • Voordeel 4: Onderhoudsgemak: Het reinigen en onderhouden van deze zonnebank is super eenvoudig, dankzij de superieure eigenschappen van de HDPE polymeer. Je hoeft het alleen maar af te spoelen met water en het oppervlak droog te maken met een handdoek. Daarnaast is het aan te raden om periodiek roestremmer aan te brengen op de metalen onderdelen.
 • Voordeel 5: Eenvoudige montage: Bij de aankoop van deze zonnebank hoef je je geen zorgen te maken over een ingewikkelde montage. Het enige dat nodig is, is een minimale montage die slechts ongeveer 30 minuten duurt voor 1 persoon.
 • Nadeel 1: Milieuvervuiling: Hoewel HDPE-polymeren de zonnebank veel duurzaamheid geven, zijn ze ook een bron van witte vervuiling. Ze degraderen niet in de natuurlijke omgeving voor enkele honderden jaren. Dus ondanks het feit dat je een robuust meubelstuk hebt, draag je bij aan de milieuvervuiling.
 • Nadeel 2: Zwaarte: Ondanks dat het sterke materiaal zorgt voor duurzaamheid, maakt het de zonnebank ook zwaar. Dit kan het moeilijk maken om het meubelstuk te verplaatsen of te herpositioneren indien nodig.
 • Nadeel 3: Kunststof gevoel: Hoewel het product wordt gepromoot als ‘het voelt aan als hout’, is het dat niet. Dit kan een niveau van ongemak geven in vergelijking met het natuurlijke, warme gevoel dat echte houten meubels bieden.
 • Nadeel 4: Onderhoud van metalen onderdelen: Hoewel er wordt gezegd dat de zonnebank eenvoudig te reinigen is, mogen we niet vergeten dat er periodiek roestremmer moet worden aangebracht op de metalen onderdelen. Dit kan voor sommigen aanvullend onderhoud betekenen.
 • Nadeel 5: Montage vereist: Hoewel er wordt gezegd dat de montage een nachtmerrievrije ervaring is, kost het nog steeds 30 minuten voor één persoon om de zonnebank in elkaar te zetten. Dit kan men als een nadeel beschouwen, vooral als je niet handig bent.

Onze favoriet #6

Bolusso Zonnebank

Bolusso Zonnebank

Waarom we het gekozen hebben

De Bolusso Zonnebank is een compacte gezichtsbruiner waarmee je het hele jaar door kunt genieten van een gezond kleurtje. Dit handige apparaat is makkelijk mee te nemen, dus perfect voor onderweg of op reis. Bovendien krijg je er 2 gratis zonnebankbrillen bij, wat jouw zonnebanksessies nog comfortabeler maakt. En het beste is dat je snel resultaat ziet, dus je hoeft niet lang te wachten op die begeerde zongebruinde look.

 • Voordeel 1: De Bolusso zonnebank is een compacte gezichtsbruiner. Dit betekent dat het voornamelijk gericht is op het bruinen van je gezicht, waardoor het een perfecte keuze is als je snel je teint wilt opfrissen zonder je hele lichaam te hoeven blootstellen.
 • Voordeel 2: Bij aankoop van de Bolusso zonnebank krijg je 2 gratis zonnebankbrillen. Deze aanvullende bril biedt bescherming voor je ogen, zodat je veilig kunt genieten van je zonnebankervaring.
 • Voordeel 3: De Bolusso zonnebank stelt je in staat om het hele jaar door een gezond kleurtje te hebben. Zo hoef je niet te wachten op de zomer om dat gewenste zonnige gloed te krijgen.
 • Voordeel 4: Met zijn compacte vorm is de Bolusso zonnebank gemakkelijk mee te nemen. Of je nu op vakantie gaat of een weekendje weg bent, je kunt je zonnebank altijd meenemen voor die snelle oppepper.
 • Voordeel 5: Een ander groot voordeel van de Bolusso zonnebank is dat je snel resultaat ziet. Dit betekent dat je niet urenlang hoeft te liggen wachten op die gewenste bruine kleur. In een korte tijd kun je de gewenste resultaten behalen.
 • Nadeel 1: Het product is een ‘Compacte gezichtsbruiner’. Dit betekent dat het waarschijnlijk alleen effectief is voor het bruinen van je gezicht en niet je hele lichaam. Als je op zoek bent naar een volledig gebronsde look, moet je aanvullende producten of methoden overwegen om de rest van je lichaam te bruinen.
 • Nadeel 2: Hoewel het als positief wordt beschouwd dat deze ‘2x gratis zonnebankbril’ bevat, onderstreept dit ook het risico van blootstelling aan intense UV-straling die schadelijk kan zijn voor de ogen. Je moet altijd voorzichtig zijn tijdens het bruinen en de meegeleverde bril te allen tijde dragen.
 • Nadeel 3: De claim ‘Het hele jaar door een gezond kleurtje’ kan misleidend zijn. Overmatig gebruik van een zonnebank kan huidveroudering versnellen en zelfs het risico op huidkanker verhogen. Het is belangrijk om verstandig en met mate te bruinen.
 • Nadeel 4: Hoewel de draagbaarheid van het product, ‘Makkelijk mee te nemen’, veelzijdigheid lijkt te bieden, kan het ook verleidelijk zijn om het te vaak of op ongepaste tijden te gebruiken, wat uiteindelijk schadelijk kan zijn voor je huidgezondheid.
 • Nadeel 5: Tenslotte kan ‘Snel resultaat’ verkeerd worden opgevat als een aanmoediging om de huid langer dan veilig of noodzakelijk bloot te stellen aan UV-straling. Snel resultaat betekent niet altijd gezond resultaat en in de zoektocht naar de perfecte kleur, is het altijd beter om veiligheid voorop te stellen.

Onze favoriet #7

Kingcamp Zonnebank

Kingcamp Zonnebank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KingCamp Zonnebank is een multifunctionele, opvouwbare ligstoel die je gemakkelijk in vijf verschillende posities kunt verstellen om comfortabel te zitten, liggen of zelfs slapen. Door zijn elastische koorden vormt hij zich naar je lichaam wat volledige ondersteuning en uitzonderlijk comfort biedt voor langdurig gebruik. Hij is gemaakt van duurzame materialen voor verhoogde stabiliteit en roestbestendigheid, en kan tot wel 120 kg dragen. Dankzij een slim ontwerp met een afneembaar sponskussen en een veelzijdig zijvak voor je essentiële spullen, biedt deze ligstoel alle gemakken voor een ontspannend moment in de tuin, het zwembad, het strand, of zelfs binnen. Zonder noodzakelijke montage, is deze ligstoel makkelijk te transporteren dankzij handige haken en een draagriem. Met een gewicht van slechts 6,4 kg, wordt hij jouw ideale metgezel voor comfort en ontspanning, waar je ook bent.

 • Voordeel 1: Multifunctioneel en comfortabel: Met de KingCamp zonnebank kun je makkelijk genieten in vijf standen die makkelijk verstelbaar zijn. Zo kun je zitten, liggen, of zelfs slapen met volledige comfort. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en geschikt voor verschillende gelegenheden zoals bij het zwembad, tuin, strand of tijdens het vissen.
 • Voordeel 2: Ergonomisch ontwerp: Dankzij de elastische koorden contouren de zonnebank zich naar je lichaam, wat zorgt voor volledige ondersteuning en uitzonderlijk comfort bij langdurig gebruik. Dit nauwsluitende ontwerp bevordert ontspanning, ideaal om jezelf te verwennen met een heerlijke relaxtijd.
 • Voordeel 3: Stabiliteit en duurzaamheid: De KingCamp zonnebank heeft een verbeterd sleufontwerp voor meer stabiliteit en een stalen frame dat zorgt voor draagkracht tot 120 kg. Het heeft ook een gepoedercoat oppervlak om roest te voorkomen. Daarnaast, de zonnebank is uitgerust met superieure 600x600D Oxford-stof dat zorgt voor uitstekende sterkte en duurzaamheid.
 • Voordeel 4: Doordacht ontwerp: De tuinligstoelen van KingCamp zijn uitgerust met een afneembaar sponskussen voor jouw gemak, welke ook dient als lendensteun. Er is ook een handig zijvak voor jouw spullen zoals tijdschriften, flessen, telefoons etc. Het U-vormige frame voorkomt mogelijk ongemak of letsel.
 • Voordeel 5: Eenvoudig te gebruiken en te transporteren: De KingCamp zonnebank vereist geen enkele montage en is bij aankomst klaar voor gebruik. Het is gemakkelijk op te vouwen voor transport en komt zelfs met een riem om het moeiteloos te kunnen dragen. Dit maakt het ideaal voor allerlei uitstapjes.
 • Nadeel 1: Hoewel de KingCamp zonnebank opvouwbaar en draagbaar is, weegt het een aanzienlijke 6,4 kg. Dit kan het minder handig maken om mee te nemen, vooral als je lichamelijk beperkt bent of gewoon niet graag een zware lading draagt.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat de zonnebank is uitgerust met een eitherlagig zijvak om je persoonlijke bezittingen in te bewaren, kan dit mogelijk niet genoeg ruimte bieden als je meer spullen bij je hebt bij het gebruik van de zonnebank.
 • Nadeel 3: De zonnebank maakt gebruik van een U-vormig frame aan de onderkant terwijl je ligt. Afhankelijk van je lichaamsvorm en -grootte, kan dit ontwerp oncomfortabel aanvoelen, vooral tijdens verlengde periodes van gebruik.
 • Nadeel 4: De zonnebank is voorzien van een afneembaar sponskussen dat als lendensteun fungeert. Hoewel dit bedoeld is om extra comfort te bieden, kan de aanpassbaarheid van het kussen niet opgaan voor iedereen, wat betekent dat het mogelijk niet voldoende steun biedt voor mensen met rugproblemen.
 • Nadeel 5: Het stalen frame van de zonnebank is van een hogere kwaliteit, maar gebruikers die in kustgebieden wonen of de stoel vaak blootstellen aan zeelucht, kunnen nog steeds te maken krijgen met corrosieproblemen, ondanks de poedercoating. Dit komt omdat zout in de lucht snellere roestvorming kan veroorzaken, zelfs bij poedercoating.

Onze favoriet #8

Bogateco Zonnebank

Bogateco Zonnebank

Waarom we het gekozen hebben

De BOGATECO Zonnebank is een innovatief en comfortabel meubelstuk dat ideaal is voor zowel je huis als tuin. Het is voorzien van een minimalistisch design en vervaardigd uit massief naaldhout. Opvallend is de flexibele constructie, met individuele zonnebedelementen verbonden door een jute touw, zodat het zich perfect kan aanpassen aan jouw lichaam en hierdoor optimaal zitcomfort biedt. Het bed kan eenvoudig worden opgevouwen voor opslag en is dankzij zijn ontwerp zelfs stabiel op oneffen oppervlakken. Ideaal voor gebruik in een SPA, zwembad of sauna, gezien het uitsluitend van natuurlijke materialen is gemaakt zonder metalen elementen. En wees gerust, het wordt geleverd met een 30-dagen geld-terug garantie, dus jouw tevredenheid is gegarandeerd.

 • Voordeel 1: Comfort – De individuele zonnebedelementen van de BOGATECO zonnebank zijn verbonden door een jute touw, wat betekent dat de houten delen zich kunnen aanpassen aan je lichaam. Dit biedt maximaal zitcomfort.
 • Voordeel 2: Minimalistisch Design – Dit zonnebed wordt gekenmerkt door zijn moderne, minimalistische vorm en eenvoud. Het bed is gemaakt van massief naaldhout, wat een eenvoudige, maar toch stijlvolle toevoeging aan je huis of tuin zal zijn.
 • Voordeel 3: Functionaliteit – Deze zonnebank kan eenvoudig worden gevouwen, zodat hij niet veel ruimte inneemt. Hij én hij wordt alleen gemaakt met natuurlijke materialen. Het is perfect voor thuis, in de tuin, maar ook voor de spa, het zwembad of de sauna.
 • Voordeel 4: Stabiliteit – Dankzij de flexibele constructie van de BOGATECO zonnebank, past de bank niet alleen in de vorm van je lichaam, maar zorgt het ook voor stabiliteit, zelfs op oneffen oppervlakken zoals een stenige tuin, bestrating of gazon.
 • Voordeel 5: Vrij van metalen elementen – De BOGATECO zonnebank bevat geen metalen elementen, wat betekent dat het perfect is voor gebruik in natte omgevingen zoals bij het zwembad of in de sauna zonder dat je je zorgen hoeft te maken over roestvorming of andere corrosieproblemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de flexibele structuur van het BOGATECO zonnebed een voordeel lijkt, kan deze flexibiliteit ook een nadeel zijn. Deze zonnebed is verbonden met jutetouw, en als dit touw slijt of breekt, kan de stabiliteit van het bed in het geding komen.
 • Nadeel 2: Het minimalistische ontwerp van het zonnebed kan mogelijk niet iedereens smaak aanspreken. Hoewel het simplistisch en modern is, kan dit ontwerp niet de gewenste stijl zijn voor iedere tuin of buitenruimte.
 • Nadeel 3: Het zonnebed is gemaakt van massief naaldhout. Hoewel dit bekend staat als een duurzaam materiaal, kan het onderhevig zijn aan weersinvloeden. Dit kan betekenen dat er een noodzaak is voor regelmatig onderhoud om de conditie van het hout te behouden.
 • Nadeel 4: Ondanks dat functionaliteit een belangrijk kenmerk is van deze zonnebank, is er geen melding van extra functies zoals een verstelbaar hoofdeinde of opbergruimte. Hierdoor kan het zijn dat de functionaliteit van dit zonnebed voor sommige gebruikers beperkt aanvoelt.
 • Nadeel 5: Hoewel de BOGATECO zonnebed gemakkelijk op te vouwen is voor opslag, is het onduidelijk hoe eenvoudig het proces van opvouwen en uitvouwen daadwerkelijk is. Er kan potentiële frustratie zijn als dit proces niet zo moeiteloos is als het lijkt.

Onze favoriet #9

R Ranseners Zonnebank

R Ranseners Zonnebank

Waarom we het gekozen hebben

De R RANSENERS Zonnebank is een stijlvolle ligstoel die perfect is voor je tuin, terras of balkon dankzij haar prachtige, moderne ontwerp. Gebouwd op een gedeponeerd robuust, duurzaam en stabiel frame van 68 cm breed ligt de lounge op een veilige hoogte van 38 cm boven de grond, waardoor er bijna geen zorgen zijn over eventuele val verwondingen, ideaal als er kinderen in huis zijn. De ligstoel wordt stevig ondersteund door vier poten met antislip kunststof doppen. Het ligvlak is gemaakt van een geweven textiel dat niet alleen duurzaam en bestand is tegen uv-straling en vocht, maar ook ademend is, zodat je zelfs op warme zomerdagen niet snel zult zweten. Accessoires zoals zitkussens en beschermende covers kunnen afzonderlijk worden aangeschaft via de opgegeven ASIN-nummers.

 • Voordeel 1: Met zijn chique en moderne design is de Zonnebank merk R RANSENERS een stijlvolle aanvulling op je buitenruimte. Of het nu op je terras, balkon of in de tuin is, deze ligstoel wordt ongetwijfeld het middelpunt.
 • Voordeel 2: Het ligstalen frame van de ligstoel is geplaatst op een robuuste en duurzame basis, een octrooi van ons eigen design. Dit zorgt ervoor dat de stoel zeer stabiel is waardoor je met een gerust hart kunt ontspannen.
 • Voordeel 3: De R RANSENERS ligstoel garandeert veiligheid. Met een hoogte van slechts 38 cm van het ligvlak tot de vloer, is er nauwelijks risico op letsel door vallen. Dit zorgt voor gemoedsrust, vooral als jonge kinderen in de buurt zijn.
 • Voordeel 4: De vier poten van de ligstoel zijn uitgerust met antislip kunststof doppen. Dit zorgt voor een stevige stand van de ligstoel, ongeacht het oppervlak waarop je besluit te relaxen.
 • Voordeel 5: Het geweven ligvlak van textiel is zowel duurzaam als weerbestendig. Het materiaal is bestand tegen uv-straling en vocht, wat ideaal is voor buitengebruik. Bovendien is het ademend, waardoor je ook op warme zomerdagen niet zo snel gaat zweten.
 • Nadeel 1: Hoewel de ligstoel stabiel is, wordt de stabiliteit slechts verzekerd door het gebruik van vier poten. Als een van deze poten zou falen of breken, kan dit de stabiliteit van de hele ligstoel in gevaar brengen.

  Nadeel 2: Ondanks dat het ligvlak van duurzaam, uv-bestendig en waterbestendig materiaal is gemaakt, wordt er in de beschrijving niet expliciet vermeld of de stof ook makkelijk schoon te maken of vlekbestendig is, wat essentieel kan zijn als je de stoel wilt gebruiken in een omgeving waar gemorst kan worden, zoals bij een zwembad.

 • Nadeel 3: De ligstoel is met een breedte van 68 cm wellicht te smal voor mensen die graag met de armen of benen uitgestrekt willen liggen. Dit kan voor sommige gebruikers oncomfortabel zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de veiligheidshoogte van de ligstoel een voordeel kan zijn voor kinderen, kan het voor senioren of mensen met fysiek ongemak lastig zijn om van deze lage hoogte op te staan.
 • Nadeel 5: In de beschrijving wordt vermeld dat je voor een zitkussen en beschermende hoes apart moet zoeken op de website, wat suggereert dat je deze essentiële accessoires apart moet kopen. Dit betekent extra werk en extra kosten.

Onze favoriet #10

Cerlingwee Zonnebank

Cerlingwee Zonnebank

Waarom we het gekozen hebben

De Cerlingwee zonnebank is een stijlvol en robuust outdoor meubelstuk. Door het gebruik van weerbestendig oxford materiaal kan deze zonnebank het hele jaar door buiten staan. De waterafstotende polyester luifel verzekert je van optimaal ligcomfort, terwijl het tegelijkertijd schaduw biedt voor twee personen. Het ontwerp is niet alleen functioneel maar ook een echte blikvanger. Bovendien is de montage eenvoudig, waardoor je snel van je dubbele zonnebank kunt genieten. Dit product combineert comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw perfecte ontspanningsmoment in de buitenlucht.

 • Voordeel 1: Comfortabel gebruik. Dankzij de luifel van waterafstotend polyester, wordt je een optimale ligervaring gegarandeerd.
 • Voordeel 2: Eenvoudige montage. Je hoeft je geen zorgen te maken over een complexe installatie, de zonnebank is zeer eenvoudig te monteren.
 • Voordeel 3: Duurzaam materiaal. De zonnebank is gemaakt van weerbestendig oxford, waardoor het het hele jaar door buiten kan worden gebruikt zonder te verslijten.
 • Voordeel 4: Dubbel bed. Met deze zonnebank voor twee personen kan je gezellig samenzijn, terwijl de grote luifel je van voldoende schaduw voorziet.
 • Voordeel 5: Opvallend design. Deze dubbele zonnebank, inclusief een grote luifel, zal ongetwijfeld de aandacht trekken waar je het ook plaatst. Hierdoor kun je stijlvol genieten van je tuin of terras.
 • nadeel 1: De productbeschrijving geeft aan dat de luifel van de Cerlingwee zonnebank is gemaakt van waterafstotend polyester, niet waterdicht, wat betekent dat de liggende oppervlakte mogelijk niet volledig droog blijft tijdens een regenbui.
 • nadeel 2: De zonnebank wordt gepresenteerd als eenvoudig te monteren, maar deze verklaring is nogal subjectief. Afhankelijk van jouw handigheid kan de montage wellicht juist complex en tijdrovend blijken te zijn.
 • nadeel 3: Het materiaal van de zonnebank is weerbestendig ‘oxford’, maar het is onduidelijk of dit materiaal ook UV-bestendig is. Dit kan evt. leiden tot verkleuring door langdurige blootstelling aan zonlicht.
 • nadeel 4: De zonnebank biedt plaats aan twee personen, echter, de grootte van de luifel en of deze voldoende schaduw biedt voor twee personen wordt niet gespecificeerd. Er kan dus een risico zijn dat slechts één persoon in de schaduw kan liggen.
 • nadeel 5: Hoewel de zonnebank wordt aangeprezen als “een echte eyecatcher” waar het ook gaat, is het ontwerp en de kleur van de zonnebank niet beschreven. Dit betekent dat je mogelijkerwijs beperkte opties hebt om te kiezen voor een ontwerp dat past bij jouw buiteninrichting.

Na grondige analyse en testen van de 10 beste zonnebanken, zijn we tot de conclusie gekomen dat niet alle producten gelijk zijn. De keuze voor de juiste zonnebank hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. We raden je aan om een apparaat te kiezen dat niet alleen voldoet aan je esthetische wensen, maar ook garant staat voor veiligheid en gebruiksgemak. Kwaliteit en duurzaamheid zijn ook van essentieel belang om het maximale uit je investering te halen. Onthoud dat de beste zonnebank je een natuurlijk ogende teint biedt, zonder de gezondheid van je huid te schaden. Ons nieuwste onderzoek helpt je om de perfecte zonnebank te kiezen die bij jou past.

Inhoudsopgave