a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

3D Printer: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 3D-printers uit ons nieuwste onderzoek, die we speciaal voor jou hebben getest en beoordeeld.

Unser Favorit: Comgrow 3D Printer

Comgrow 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Voxelab 3D Printer

Voxelab 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Comgrow 3D Printer

Comgrow 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Creality 3D Printer

Creality 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Flashforge 3D Printer

Flashforge 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Creality 3D Printer

Creality 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Voxelab 3D Printer

Voxelab 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Sovol 3D Printer

Sovol 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Voxelab 3D Printer

Voxelab 3D Printer
★★★★★

Unser Favorit: Jadeshay 3D Printer

Jadeshay 3D Printer
★★★★★

Voor de creatievelingen, de ontwerpers, de vernieuwers, en iedereen daar tussenin: ben je klaar om je ideeën digitaal vorm te geven? 3D printen brengt je ontwerpen tot leven en de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Of je nu prototypes wil maken, unieke geschenken wil creëren, of je wil je huis vullen met je eigen ontwerpen, een 3D-printer is de tool voor jou. Dus hoe kies je de juiste? Ons nieuwe onderzoek naar de 10 beste 3D-printers op de markt is hier om je te helpen. We hebben deze apparaten op basis van een aantal belangrijke criteria getest en geëvalueerd, van betrouwbaarheid tot printkwaliteit, om je de meest accurate en nuttige informatie te bieden. Duik erin, verrijk je kennis en ontdek welke 3D-printer voor jou het beste is!

Een 3D-printer is een apparaat dat jou de mogelijkheid geeft om driedimensionale objecten te creëren vanuit een digitaal bestand. Met behulp van een speciaal design-programma kun je je eigen object ontwerpen, waarna de printer dit laag voor laag opbouwt met een speciaal type plastic of ander materiaal. Dit proces wordt ook wel ‘additieve productie’ genoemd. Met een 3D-printer in huis wordt je dus praktisch je eigen fabrikant. Van simpel speelgoed tot complexe onderdelen, met een beetje creativiteit en technische knowhow open je een wereld vol mogelijkheden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Comgrow 3D Printer

Comgrow 3D Printer

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Comgrow 3D printer, type Ender 3, is een hoogwaardige printer die u uitstekende prestaties biedt, zelfs in het geval van een stroomstoring. Je zult het eenvoudig en snel kunnen monteren dankzij de beperkte onderdelen en 20 schroeven, die in slechts 2 uur te monteren zijn. Het heeft ook V-vormige POM-wielen die een geruisloze, soepele en constante werking garanderen, terwijl het extrusiesysteem het risico op verstopping en slechte verplaatsing minimaliseert. De Comgrow 3D printer wordt streng getest, met 24 uur intensieve testen op de belangrijkste componenten voor verzending. Het maakt een veilige stroomvoorziening mogelijk en bereikt snel hoge prestaties, met het verwarmingselement dat 110℃ in slechts 5 minuten bereikt. Daarnaast biedt Comgrow als geautoriseerde fabrikant volledige technische ondersteuning op hun 3D printers.

 • Voordeel 1: Betrouwbare prestaties – De Ender 3 kan blijven werken en printen, zelfs in geval van een stroomstoring of fout. Dit betekent dat jouw printtaak niet wordt gestopt door onvoorziene omstandigheden.
 • Voordeel 2: Eenvoudige en snelle montage – De 3D-printer is vooraf gedeeltelijk gemonteerd geleverd. Met slechts een paar onderdelen en 20 schroeven kan het apparaat in slechts 2 uur worden geassembleerd. Dit bespaart je veel tijd en moeite.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige extrusies en beweging – De extrusies van de printer verminderen het risico op verstopping en slechte verplaatsing. Bovendien maakt de V-vorm met POM-wielen de beweging geruisloos, soepel en constant.
 • Voordeel 4: Beproefde kwaliteit en ondersteuning – De printer doorloopt een strenge 24-uur test voor de belangrijkste componenten voor levering, en je krijgt real-time technische ondersteuning. Dit geeft je een solide garantie voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de printer.
 • Voordeel 5: Snelle en veilige opwarming – Het kweekmedium van de printer kan 110℃ bereiken in slechts 5 minuten, wat aanzienlijk de opwarmtijd verkort en een veilige stroomvoorziening garandeert. Je kunt dus zonder zorgen printen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Ender 3 3D-printer van Comgrow doorgaat met werken en afdrukken, zelfs bij stroomuitval of fouten, kan dit een risico vormen. Stel je voor dat je werkt aan een complexe afdruk en de stroom valt uit, de printer gaat door waar hij gebleven was, maar dit kan kleine afwijkingen in je afdruk veroorzaken.
 • Nadeel 2: De eenvoudige en snelle montage kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het is geweldig als je technisch onderlegd bent en snel aan de slag wilt, maar als je nieuw bent in 3D-printen, kan het lastig zijn om het zelf te monteren. De instructies en ondersteuning moeten voldoende zijn voor een vlotte montage.
 • Nadeel 3: De functie van de extrusies is om het risico op verstopping en slechte verplaatsing te verminderen. Dit suggereert echter dat er nog steeds een kans is dat deze problemen zich kunnen voordoen, vooral als je nieuw bent in 3D-printen.
 • Nadeel 4: Het testen gebeurt slechts 24 uur voor de belangrijkste componenten voor levering. Dit kan betekenen dat eventuele defecten misschien niet snel genoeg worden opgemerkt voordat de printer naar jou wordt verzonden.
 • Nadeel 5: Hoewel de printer snel opwarmt en binnen 5 minuten 110℃ bereikt, kan dit ook een veiligheidsrisico zijn, vooral als je kinderen in huis hebt. Zorg er dus voor dat je altijd de omgeving in de gaten houdt wanneer de printer in gebruik is, om ongelukken te voorkomen.

Onze favoriet #2

Voxelab 3D Printer

Voxelab 3D Printer

Waarom we het gekozen hebben

De Voxelab Aquila X2 3D printer biedt een krachtige en gebruiksvriendelijke printervaring met functies die zowel beginners als gevorderde gebruikers zullen waarderen. De printer heeft een vlak glasbed voor nauwkeurige afdrukkwaliteit en ondersteunt verschillende filamenten zoals PLA, ABS en PETG. Het 32-bit stille moederbord en carborundum glasplatform zorgen voor snelle opwarming, stille werking en betere hechting van prints. Daarnaast kan Aquila X2 het printproces hervatten na stroomonderbreking en pauzeert automatisch als het filament op is of breekt. Een slimme filament feed-technologie maakt het laden en voeden van filament veel gemakkelijker. Met de Voxelab 3D printer geniet je ook van een groot en duidelijk 4.3-inch kleurenscherm voor eenvoudige bediening en levenslange technische ondersteuning van de fabrikant.

 • Voordeel 1: De Voxelab 3D-printer zorgt voor vloeiend en consistent printen dankzij de standaard bijgeleverde betrouwbare en vlakke glasbed. Hiermee kun je elke keer perfecte laaglijnen krijgen bij elk print werk.
 • Voordeel 2: Deze printer is compatibel met diverse materialen waaronder PLA, ABS, PETG 1.75mm filament. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen tussen verschillende materialen voor je 3D print projecten.
 • Voordeel 3: Het apparaat beschikt over functies voor zowel hervatting van afdrukken na een stroomonderbreking of andere onverwachte onderbreking, als sensorherkenning die het printen pauzeert wanneer de filamenten opraken of breken. Dit bespaart je veel tijd en bezorgt je geen extra kosten.
 • Voordeel 4: De Voxelab 3D-printer is uitgerust met een Auto Filament Feed-in-functie, een intelligente technologie die het proces van laden en voeden van filamenten veel gemakkelijker maakt.
 • Voordeel 5: De printer komt met een 4.3-inch kleurenscherm, wat de bediening veel eenvoudiger maakt. Dit verbetert je gebruikerservaring en zorgt voor een vloeiende printervaring.
 • Nadeel 1: Hoewel de Voxelab 3D printer kan afdrukken met PLA, ABS en PETG 1.75mm filament, beperkt dit de variëteit van materialen die je kunt gebruiken. Dit betekent dat je niet met andere soorten filament zoals nylon of flexibele filamenten kunt printen.
 • Nadeel 2: De Aquila X2 biedt herhaalde afdrukken na stroomuitval of enige onverwachte onderbreking. Dit kan echter problemen veroorzaken in de kwaliteit van de afdrukken, omdat het hervatten van een print na onderbreking vaak resulteert in een zichtbare fout op het printobject.
 • Nadeel 3: Hoewel deze printer een 32-bit stil moederbord heeft dat het bij het opwarmingsproces helpt, betekent dit dat er mogelijk veel elektrische stroom verbruikt wordt, wat kan leiden tot hogere elektriciteitskosten.
 • Nadeel 4: Het feit dat de Voxelab printer een glasbed gebruikt kan een nadeel zijn. Glasbedden hebben de neiging om kwetsbaar te zijn. Dit betekent dat je extra voorzichtig moet zijn bij het hanteren van dit apparaat.
 • Nadeel 5: De automatische filament-feed-in klinkt als een praktische functie, maar kan bij sommige gebruikers voor problemen zorgen. Het automatische systeem kan misschien niet altijd goed aansluiten op bepaalde filamentrollen, wat kan leiden tot het breken van het filament of verkeerde toevoer.

Onze favoriet #3

Comgrow 3D Printer

Comgrow 3D Printer

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Comgrow 3D-printer is een topkeuze voor elke printliefhebber. Deze printer beschikt over een zelfontwikkeld 32-bits zilver moederbord voor snellere, stabielere prestaties en stille bediening. De UL-gecertificeerde MeanWell-voeding garandeert een snel opwarmproces voor lang printen en verhoogt de veiligheid door de stroomvoorziening in de machine te verbergen. Het apparaat maakt filamentvoeding eenvoudiger met een draaiknop aan de extruder en verbetert de gebruikerservaring met een nieuw UI-systeem en een 4,3-inch smart-kleurenscherm. Een andere slimme functie is de mogelijkheid om het printen te hervatten vanaf de laatst geregistreerde extruderpositie na een stroomonderbreking, wat zowel tijd als materiaal bespaart. Met zijn Carborundum-glasplaat warmt het hotbed sneller op en zorgt voor betere afdrukken zonder vervorming, zelfs vanaf de eerste laag. Kortom, de Comgrow is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke 3D-printer met een uitstekende klantenservice om al je vragen te beantwoorden.

 • Voordeel 1: Verbluffend snelle printsnelheid. Met de Creality K1 3D-printer kun je tot 12 keer sneller printen dan met een normale 3D-printer. Hoe dat kan? De K1 versnelt binnen 0,03 seconden naar een topsnelheid van 600 mm/s, mogelijk gemaakt door de krachtige CPU met dubbele processor en een lichte printkop.
 • Voordeel 2: Uitstekende warmtecontrole. De K1 heeft een keramisch verwarmingselement dat snel verschillende filamenten kan smelten, waarbij het in slechts 40 seconden tot 200 – 300 °C opwarmt. Daarnaast zorgen dubbele ventilatoren voor een versterkte koelwerking van het model, wat helpt bij het snel afkoelen van de vorm.
 • Voordeel 3: Betrouwbare kwaliteit. De printer is uitgerust met een G-sensor in de printkop die de resonantiefrequenties dempt, wat resulteert in strakke, gladde prints zonder spookbeelden of rimpels. Tevens is de printer uitgerust met een aluminiumlegering frame met unibody gegoten delen voor een stabiele druk bij hoge snelheden.
 • Voordeel 4: Slimme connectiviteit. De Creality K1 FDM-printer beschikt over intelligente afdruk- en bewakingsfuncties. Zo wordt je automatisch op de hoogte gebracht op je mobiele telefoon of computer als het printproces is afgerond of als er iets niet volgens plan verloopt.
 • Voordeel 5: Gebruiksgemak. De K1-printer wordt voorgemonteerd en gekalibreerd geleverd, met een beknopte gebruiksaanwijzing om je onmiddellijk na het uitpakken op weg te helpen. Met één druk op de knop test de printer de extruder, het verwarmingsbed, de ventilator, en meer. Bovendien is de printer voorzien van sensoren in het verwarmingsbed voor een nauwkeurige nivellering zonder dat daar handmatig werk aan te pas komt.
 • nadeel 1: Ondanks de zeer hoge printsnelheid kan de printkwaliteit mogelijk worden beïnvloed bij hoge snelheden. Dit kan leiden tot minder nauwkeurige prints, vooral bij complexe modellen.
 • nadeel 2: De keramische verwarming die het verwarmingselement omringt, kan verschillende filamenten zeer snel smelten. Als je niet voldoende ervaring hebt, kan deze snelle smelting leiden tot ongelijke prints en mogelijk schade veroorzaken aan de printer zelf.
 • nadeel 3: Het frame van aluminiumlegering met unibody gegoten onderdelen kan leiden tot het beperken van eventuele upgrades of aanpassingen die je misschien wilt aanbrengen in de toekomst. Dit kan beperkend zijn als je wilt experimenteren en de printer wilt personaliseren.
 • nadeel 4: Hoewel de printer intelligente verbindingen heeft die meldingen verzenden naar mobiele telefoons en computers bij afwijkingen, kan dit leiden tot overbelasting van informatie als je veel print, en kan dit ook je afhankelijkheid van technologie verhogen.
 • nadeel 5: Ongeacht de voorgemonteerde en gekalibreerde levering, kan het voor beginners en nieuwe gebruikers nog steeds een uitdaging zijn om met de printer om te gaan en deze volledig te benutten. Het kan ook ingewikkeld zijn voor mensen die niet technisch onderlegd zijn om problemen te identificeren en op te lossen, aangezien de printer complexe functies en prestaties heeft.

Onze favoriet #4

Creality 3D Printer

Creality 3D Printer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Creality K1 3D-printer is een razendsnelle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke printer. Deze 3D-printer biedt een ongeëvenaarde printsnelheid van 600 mm/s, ondersteund door een krachtige CPU met dubbele processor en een lichte printkop. Bovendien zorgt het unieke keramische verwarmingselement voor snelle smeltingen van verschillende filamenten. De bouwkwaliteit is uitstekend, dankzij een aluminiumlegering frame en unibody gegoten onderdelen voor een stabiele druk, zelfs bij hoge snelheden. Daarnaast zorgt de geïntegreerde intelligente Creality OS voor een soepele gebruikerservaring, en gebruikt het toestel sensoren voor een nauwkeurige nivellering. Kortom, met de Creality K1 krijg je een superieure, snelle en betrouwbare 3D-printervaring direct uit de verpakking.

 • Voordeel 1: Verbluffend snelle printsnelheid. Met de Creality K1 3D-printer kun je tot 12 keer sneller printen dan met een normale 3D-printer. Hoe dat kan? De K1 versnelt binnen 0,03 seconden naar een topsnelheid van 600 mm/s, mogelijk gemaakt door de krachtige CPU met dubbele processor en een lichte printkop.
 • Voordeel 2: Uitstekende warmtecontrole. De K1 heeft een keramisch verwarmingselement dat snel verschillende filamenten kan smelten, waarbij het in slechts 40 seconden tot 200 – 300 °C opwarmt. Daarnaast zorgen dubbele ventilatoren voor een versterkte koelwerking van het model, wat helpt bij het snel afkoelen van de vorm.
 • Voordeel 3: Betrouwbare kwaliteit. De printer is uitgerust met een G-sensor in de printkop die de resonantiefrequenties dempt, wat resulteert in strakke, gladde prints zonder spookbeelden of rimpels. Tevens is de printer uitgerust met een aluminiumlegering frame met unibody gegoten delen voor een stabiele druk bij hoge snelheden.
 • Voordeel 4: Slimme connectiviteit. De Creality K1 FDM-printer beschikt over intelligente afdruk- en bewakingsfuncties. Zo wordt je automatisch op de hoogte gebracht op je mobiele telefoon of computer als het printproces is afgerond of als er iets niet volgens plan verloopt.
 • Voordeel 5: Gebruiksgemak. De K1-printer wordt voorgemonteerd en gekalibreerd geleverd, met een beknopte gebruiksaanwijzing om je onmiddellijk na het uitpakken op weg te helpen. Met één druk op de knop test de printer de extruder, het verwarmingsbed, de ventilator, en meer. Bovendien is de printer voorzien van sensoren in het verwarmingsbed voor een nauwkeurige nivellering zonder dat daar handmatig werk aan te pas komt.
 • nadeel 1: Ondanks de zeer hoge printsnelheid kan de printkwaliteit mogelijk worden beïnvloed bij hoge snelheden. Dit kan leiden tot minder nauwkeurige prints, vooral bij complexe modellen.
 • nadeel 2: De keramische verwarming die het verwarmingselement omringt, kan verschillende filamenten zeer snel smelten. Als je niet voldoende ervaring hebt, kan deze snelle smelting leiden tot ongelijke prints en mogelijk schade veroorzaken aan de printer zelf.
 • nadeel 3: Het frame van aluminiumlegering met unibody gegoten onderdelen kan leiden tot het beperken van eventuele upgrades of aanpassingen die je misschien wilt aanbrengen in de toekomst. Dit kan beperkend zijn als je wilt experimenteren en de printer wilt personaliseren.
 • nadeel 4: Hoewel de printer intelligente verbindingen heeft die meldingen verzenden naar mobiele telefoons en computers bij afwijkingen, kan dit leiden tot overbelasting van informatie als je veel print, en kan dit ook je afhankelijkheid van technologie verhogen.
 • nadeel 5: Ongeacht de voorgemonteerde en gekalibreerde levering, kan het voor beginners en nieuwe gebruikers nog steeds een uitdaging zijn om met de printer om te gaan en deze volledig te benutten. Het kan ook ingewikkeld zijn voor mensen die niet technisch onderlegd zijn om problemen te identificeren en op te lossen, aangezien de printer complexe functies en prestaties heeft.

Onze favoriet #5

Flashforge 3D Printer

Flashforge 3D Printer

Waarom we het gekozen hebben

De FLASHFORGE Adventurer 3 is een betaalbare en gebruiksvriendelijke 3D-printer, ideaal voor beginners, kinderen en scholieren die een start willen maken met 3D-printen. Deze compacte en stijlvol ontworpen printer kan materiaal als ABS, PETG en PLA eenvoudig printen in een gesloten bouwruimte voor betrouwbare resultaten. Je bedient hem intuïtief via het ingebouwde full-colour touchscreen en hij warmt snel op tot 200 °C in maar 50 seconden. Het unieke aan deze printer is de ingebouwde 2 megapixel camera die je de mogelijkheid biedt om jouw 3D-prints wereldwijd online te monitoren. Verder heeft deze printer een geïntegreerde wifi-verbinding, automatische filamenttoevoer, een afneembaar en flexibel verwarmd printbed en is hij uitzonderlijk stil in gebruik. De printer wordt geleverd met een spoel filament, stroomkabel en het nodige gereedschap.

 • Voordeel 1: De Flashforge Adventure 3 is uiterst gebruiksvriendelijk. Dankzij het intuïtieve ingebouwde touchscreen is de bediening kinderlijk eenvoudig en maakt het 3D-printen echt leuk.
 • Voordeel 2: Je bereikt eenvoudig en comfortabel goede 3D-printresultaten. Deze printer is zo ontworpen dat je zonder problemen met ABS, PETG, PLA-filament betrouwbaar in een gesloten bouwruimte kunt printen.
 • Voordeel 3: De Flashforge Adventure 3 heeft een ingebouwde camera van 2 megapixel waarmee je jouw 3D-prints wereldwijd online kunt bewaken. Zo herken je vroegtijdig mogelijke fouten en kun je tijdig ingrijpen, wat je veel tijd en middelen kan besparen.
 • Voordeel 4: Het apparaat is voorzien van handige functies om het printproces nog soepeler te maken. Het beschikt over een automatische filamenttoevoer, een afneembaar en flexibel verwarmd printbed en de mogelijkheid om snel op te warmen tot 200 °C in slechts 50 seconden.
 • Voordeel 5: De Flashforge Adventure 3 is geschikt voor zowel beginners als voor kinderen en scholieren, dankzij het gemakkelijke gebruik en de mogelijkheid om onderdelen zoals de hotend-unit eenvoudig te vervangen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Flashforge Adventure 3 eenvoudig in gebruik is, kan dit voor jou als gebruiker een beperking zijn als je op zoek bent naar meer geavanceerdere instellingen en functies.
 • Nadeel 2: De ingebouwde camera van 2 megapixels kan mogelijk niet de hoogste beeldkwaliteit leveren voor je printbewaking.
 • Nadeel 3: De printer werkt met 3D-cloud, wat betekent dat je afhankelijk bent van een stabiele internetverbinding om optimaal van alle functies te kunnen gebruik maken.
 • Nadeel 4: Hoewel de printer snel opwarmt, tot 200 °C in 50 seconden, kan dit snelle opwarmen beperkingen hebben voor bepaalde materialen die misschien een langzamere opwarmtijd nodig hebben.
 • Nadeel 5: De printer is voornamelijk ontworpen voor beginners, kinderen en studenten. Dus als je zoekt naar een meer professionele 3D-printer, zal dit apparaat mogelijk niet aan je eisen voldoen.

Onze favoriet #6

Creality 3D Printer

Creality 3D Printer

Waarom we het gekozen hebben

De Creality Ender 5 S1 3D-printer is een uiterst efficiënte en betrouwbare printer, dankzij de toepassing van zelfstandige motoren op elke X/Y/Z-as, het optimaliseren van snelheden tot wel 250 mm/s. Het apparaat beschikt over een directe ‘sprite’-extruder met een sterke kracht van 80N en een titanium koellichaam dat warmteverlies voorkomt, waardoor je moeiteloos verschillende materialen zoals PLA, TPU, PETG, ABS en meer kunt printen. Dankzij het volledig metalen kubusframe en extra functies die de stabiliteit verhogen, kun je rekenen op onfeilbare printprestaties. De printer is bovendien uitgerust met automatische nivellering, geavanceerde sensoren en een zelfklevend en opvouwbaar polycarbonaat bouwplatform voor een snelle installatie en eenvoudige verwijdering van afdrukken.

 • Voordeel 1: Hoge afdruksnelheid en efficiëntie. Dankzij de aparte motoren op elke X/Y/Z-as van de Creality Ender 5 S1 3D-printers, kunnen ze een hoge acceleratie bereiken en dus een snelle printtijd. Dit betekent dat je je printjes in de helft van de tijd klaar hebt, waardoor je efficiënter kunt werken.
 • Voordeel 2: Uitstekende extrusie en veelzijdigheid. De 3D-printer beschikt over een sterke extrusiekracht van 80 N en een grote smeltkamer, waardoor verschillende soorten filament zonder verstopping kunnen worden geprint. Of je nu met PLA, TPU, PETG of ABS wilt werken, deze printer kan het allemaal aan.
 • Voordeel 3: Stabiliteit en betrouwbaarheid. Door het complete metalen kubus frame en extra versterkingen biedt de printer een hoge stabiliteit, wat helpt om een zeer hoge succesrate te bereiken tijdens het printen met snelheden tot 250 mm/s.
 • Voordeel 4: Automatische nivellering en intelligente sensoren. De printer beschikt over volautomatische 16-punts bed-nivellering, wat het instellen en printklaar maken van de printer enorm vereenvoudigt. Daarnaast zorgen de filament sensor en het power-loss herstelsysteem ervoor dat onverwachte problemen worden vermeden.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk aan- en afkoppelen van het afdrukoppervlak. De elastische polycarbonaat stalen plaat is uitgerust met een magnetische basis voor snelle installatie en gemakkelijke verwijdering van het model na het afdrukken. Dit maakt het verwerken van je prints niet alleen sneller, maar ook veel gemakkelijker.
 • Nadelen van de Creality Ender 5 S1 3D-printer kunnen moeilijk te identificeren zijn op basis van positieve productbeschrijving. Op basis van de gegeven informatie kunnen echter de volgende potentiële nadelen worden opgemerkt:
 • Nadeel 1: De 3D-printer bevat een hoop technische aspecten, zoals zelfstandige motoren, een stalen aandrijfas en bediening met touch, die overweldigend kunnen zijn voor beginners of voor mensen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 2: Terwijl de directe “sprite”-extruder warmteverlies blokkeert, zou hij mogelijk onvoldoende kunnen zijn voor extreem hoge temperatuur afdrukken boven 300°C.
 • Nadeel 3: Afhankelijk van de specifieke 3D-modellen die je wilt printen, kan de grote smeltkamer van 50 mm³ onvoldoende zijn voor zeer grote of complexe prints.
 • Nadeel 4: Hoewel de stabiliteit wordt verhoogd door verschillende componenten, is er geen vermelding van geluidsdemping. Dit suggereert dat de printer luidruchtig kan zijn tijdens het bedrijf, wat storend kan zijn bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 5: De Creality Ender 5 S1 3D-printer gebruikt een zelfklevend en opvouwbaar pc-constructievlak. Dit kan leiden tot eventuele problemen met de hechting van modellen bij herhaaldelijk gebruik over een langere periode. Zelfs lichte slijtage kan de werking van zelfklevende oppervlakken beïnvloeden.

Onze favoriet #7

Voxelab 3D Printer

Voxelab 3D Printer

Waarom we het gekozen hebben

De Voxelab 3D printer is een geavanceerd stuk technologie dat je leven gemakkelijker maakt, zowel voor beginners als voor professionals. Met de 25-punts auto leveling hoef je slechts één knop eenvoudige bediening nodig en kost het je vijf minuten om aan de slag te gaan. De printer heeft een alle metalen high-temp-extractor met een hoge reductieverhouding die het risico op verstoppingen effectief vermindert. Hij print efficiënt met een maximale sproeitemperatuur van 300°C en ondersteuning voor diverse materialen zoals PLA, ABS, TPU en anderen. Daarnaast heeft deze printer een snelle afdruksnelheid en kan het mondstuk en platform tegelijkertijd verwarmen. De 3D printer komt met andere verbeterde functies zoals een optimaliseerde snijconfiguratie, gedempte geluidsproductie en een set van koperen mondstukken. Ten slotte biedt Voxelab je een jaar garantie en levenslange technische ondersteuning, waarmee zij dag en nacht voor je klaarstaan!

 • Voordeel 1: Het 25-punts intelligente nivelleringssysteem maakt het process van het nivelleren van de printer aanzienlijk eenvoudiger en sneller. Met één druk op de knop wordt alles automatisch ingesteld, wat de printer toegankelijker en makkelijker in gebruik maakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers.
 • Voordeel 2: De Voxelab 3D printer is uitgerust met een high-temp-extractor van volledig metaal, wat verstoppingsrisico’s aanzienlijk vermindert en zorgt voor een stabielere afdrukervaring. Daarnaast ondersteunt deze printer een breed scala aan printmaterialen, wat je meer flexibiliteit biedt in je projecten.
 • Voordeel 3: De functie om het mondstuk en het platform tegelijkertijd te verwarmen, verhoogt de efficiëntie van het printen. Hierdoor kan de Voxelab Aquila S3 3D op een typische snelheid van 100 mm/s afdrukken en zelfs een maximum van 200 mm/s bereiken, wat veel tijd bespaart.
 • Voordeel 4: Deze 3D printer biedt extra functies zoals optimalisatie van de snijconfiguratie en een reeks aan bijgeleverde koperen mondstukken. Dit verbetert niet alleen de algemene printkwaliteit, maar stelt je ook in staat om te experimenteren met verschillende printkoppen voor verschillende projecten.
 • Voordeel 5: De Voxelab Aquila S3 3D is ontworpen om stil te zijn, wat betekent dat je zonder overlast kunt printen. Met de mute-schakeling van het moederbord en een geluidsniveau van minder dan 50 dB, zal deze printer je niet storen terwijl je werkt of geniet van je vrije tijd.
 • Hoewel de Voxelab 3D-printer veel indrukwekkende functies en innovaties heeft, zijn er enkele nadelen die ik in deze productbeschrijving heb opgemerkt:
 • Nadeel 1: Hoewel het 25-punts auto leveling systeem bedoeld is om het gebruiksgemak te verhogen, leidt de noodzaak van slechts één knop mogelijk tot beperkte controle en precisie bij het levellen van het bed. Dit kan mogelijk invloed hebben op de kwaliteit van je prints.
 • Nadeel 2: Omdat de maximale sproeitemperatuur 300 °C is, kan er een beperking zijn bij het afdrukken van bepaalde hoger temperatuur filamenten die boven deze limiet werken.
 • Nadeel 3: Het feit dat de printer een typische afdruksnelheid van 100 mm/s heeft, kan aantonen dat deze printer wellicht niet de snelste optie op de markt is. Hoewel dit een gemiddelde snelheid is en deze printer wel 200 mm/s kan bereiken, betekent dit niet dat afdrukken op deze hogere snelheden optimale resultaten zal geven.
 • Nadeel 4: De printer wordt geleverd met een koperen mondstuk. Hoewel dit de norm is voor veel printers, kan een koperen mondstuk slijtage vertonen bij het gebruik van bepaalde filamentsoorten zoals metaal-gevulde of koolstofvezel-gevulde filamenten. Dit kan op termijn mogelijk leiden tot extra kosten en moeite voor vervangingen.
 • Nadeel 5: Hoewel het dempen van het geluid een uitstekende functie is, aangegeven met dB < 50 dB, is het mogelijk dat de printer nog steeds enig geluid maakt, wat voor sommige gebruikers storend kan zijn tijdens lange afdruksessies of in kleine ruimtes.

Onze favoriet #8

Sovol 3D Printer

Sovol 3D Printer

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Sovol SV06 3D-printer is een innovatief apparaat dat perfect past in je dagelijks leven. Deze printer behoudt de klassieke i3 structuur maar voegt innovatieve elementen toe voor betere printmogelijkheden. Met zijn modulaire ontwerp kun je ‘m eenvoudig in vijf stappen in elkaar zetten. De SV06 is uitgerust met een door Sovol ontwikkelde all-metal direct drive extruder met planetaire dual gear set die zorgt voor nauwkeurige extrusie. Hij heeft een all-metal hotend setup die kan printen tot 300℃ en gebruikt een inductieve sensor voor automatische nivellering van het bed op 25 punten. De SV06 maakt tevens gebruik van een PEI veerstalen plaat voor uitstekende hechting en makkelijke modelverwijdering. De printer is uitgevoerd met een zelfontwikkeld 32-bits silent board en heeft functies zoals Dual Z Axis, Belt Tensioner en Resume Printing. Je krijgt een jaar garantie en levenslange technische ondersteuning van Sovol.

 • Voordeel 1: De Sovol SV06 3D-printer biedt een modulair ontwerp, waardoor je het apparaat eenvoudig in slechts 5 stappen kunt monteren. Dit maakt het zeer gebruiksvriendelijk, ook voor mensen die minder ervaring hebben met 3D-printers.
 • Voordeel 2: De printer is uitgerust met een zelfontwikkelde All Metal Direct Drive Extruder met planetaire dual gear set. Dit betekent dat het apparaat een hogere aandrijfverhouding biedt, wat zorgt voor een nauwkeurigere extrusie. Erg nuttig bij het printen van gedetailleerde ontwerpen.
 • Voordeel 3: Met de upgrade naar een All Metal Hotend Setup kun je tot 300℃ printen. Dit maakt het mogelijk om met verschillende materialen te printen, wat de printer veelzijdig maakt. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van PTFE of het flashen van firmware.
 • Voordeel 4: De 25-punts automatische nivellering met een inductieve sensor helpt je het bed perfect waterpas te krijgen en dus een fantastische eerste laag te krijgen. Dit vergemakkelijkt niet alleen het gebruik van de printer, maar zorgt ook voor een uitstekend eindresultaat van je prints.
 • Voordeel 5: De PEI veerstalen plaat waarvan de Sovol SV06 3D-printer gebruik maakt, biedt een uitstekende hechting. Dit maakt het gemakkelijk om het model te verwijderen door simpelweg te buigen of te ploffen. Bovendien is het magnetische verenstalen printbed bestand tegen hoge arbeidsintensiteit en krasbestendig, wat aanzienlijk kan bijdragen aan de levensduur en betrouwbaarheid van de printer.
 • Nadeel 1: Hoewel de modulaire ontwerp van de Sovol SV06 het in theorie eenvoudig zou moeten maken om te monteren, leert ervaring dat het 3D-printers met een dergelijke installatieprocedure iets meer technische kennis en geduld vereisen. Als je niet handig bent, kan dit een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: De eigengemaakte All Metal Direct Drive Extruder met planetaire dual gear set zou weliswaar een nauwkeurigere extrusie moeten waarmaken, maar het zelf ontwikkelde systeem kan het lastig maken om vervangende onderdelen te vinden als er iets stuk gaat.
 • Nadeel 3: De mogelijkheid om tot 300℃ te printen lijkt een pluspunt, maar het is niet aanbevolen voor beginners en je hebt een behuizing nodig om echt van deze feature te kunnen profiteren. Het kan behoorlijk verwarrend en zelfs gevaarlijk zijn als je niet bekend bent met dergelijke hoge temperaturen.
 • Nadeel 4: Hoewel de All Metal Hotend Setup je in staat stelt te printen met verschillende materialen, zou dit voor beginners nog steeds een hele uitdaging kunnen zijn. Voor hen kan het vervangen van materialen ingewikkeld en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 5: De 3D-printer gebruikt een 32-bits Silent Board met TMC2209-drivers. Deze geavanceerde technologie maakt het mogelijk om aanpassingen te doen, maar is wellicht overdreven complex voor een doorsnee gebruiker. Het kan leiden tot verwarring en frustratie als je niet technisch onderlegd bent.

Onze favoriet #9

Voxelab 3D Printer

Voxelab 3D Printer

Waarom we het gekozen hebben

De Voxelab 3D-printer is een verbeterd model met diverse handige functies. Het apparaat beschikt over een ergonomisch scherm en ondersteunt filamentdetectie en autofilamenten feed/retourfunctie, dus je kunt moeiteloos verschillende materialen zoals PLA, ABS en PETG gebruiken. De printer heeft een koolstofkristalsiliciumglasplaat die snel opwarmt in slechts 5 minuten en stelt een sterke hechting van je afdrukken veilig, waardoor ze niet gemakkelijk kromtrekken. De semi-geassembleerde kit is eenvoudig te installeren en wordt geleverd met een afneembaar bouwoppervlak. Het apparaat werkt uiterst stil en kan nauwkeurig afdrukken voortzetten als de stroom per ongeluk wordt afgesneden, dankzij zijn soepel verstelbare katrol. Met de aankoop van een Voxelab 3D-printer krijg je ook levenslange technische ondersteuning en 12 maanden garantie. Omarm de innovatie en gemak van 3D-printen in je dagelijkse leven met Voxelab.

 • Voordeel 1: De 3D-Printer van Voxelab beschikt over een geüpgraded model met een ergonomisch scherm. Je hebt ook de mogelijkheid tot filamentdetectie en autofilamenten feed/retourfunctie. Dit betekent dat de printer automatisch filament kan laden en ontladen wat het makkelijker voor je maakt.
 • Voordeel 2: Deze printer is compatibel met verschillende soorten filamenten zoals PLA, ABS, en PETG. Dit geeft jou veelzijdigheid in je printmateriaalkeuze, en dus in de soort projecten die je kunt aannemen.
 • Voordeel 3: De Voxelab 3D-Printer heeft een snelle opwarming, dankzij de koolstofkristalsiliciumglasplaat. Hij verwarmt in slechts 5 minuten en zorgt voor een sterke hechting waardoor je model niet gemakkelijk zal kromtrekken.
 • Voordeel 4: Deze 3D-printer is een semi-geassembleerde kit. Het grootste deel van de assemblage is al voltooid, en je krijgt ook een verwijderbare bouwoppervlakte. Dit zorgt ervoor dat de installatie eenvoudig en probleemloos is, zelfs als je niet zo handig bent.
 • Voordeel 5: De printer is ontworpen voor stille en soepele afdrukken. Zelfs als de stroom per ongeluk wordt afgesneden tijdens het afdrukken, zal hij nauwkeurig kunnen blijven printen zodra de stroom weer aan is. Dit vermindert het risico van werkverlies door onvoorziene omstandigheden.
 • Nadeel 1: Hoewel de Voxelab 3D-printer een upgrademodel beschrijft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het beter is dan het vorige model of dat er geen problemen zullen zijn met de nieuwe functies, zoals het ergonomische scherm of de auto-filament feed/retourfunctie.
 • Nadeel 2: Snelle verwarming kan nuttig zijn om het afdrukken snel te starten, maar dit kan ook betekenen dat er een hoger risico is op oververhitting of schade door de intense hitte, vooral als je niet nauwkeurig toezicht houdt op het proces.
 • Nadeel 3: Bij de levering is de 3D-printer slechts semi-geassembleerd, wat betekent dat je nog werk voor de boeg hebt om hem in elkaar te zetten. Afhankelijk van je technische vaardigheden kan dit een uitdaging zijn, wat het minder geschikt maakt voor beginnende gebruikers.
 • Nadeel 4: Ondanks de intelligentie van de printer en de mogelijkheid om afdrukken te hervatten na stroomuitval, kan het oppikken van een afdruk op het exacte punt waar het gestopt is, nog steeds problematisch zijn en leiden tot onvolmaakte resultaten.
 • Nadeel 5: Hoewel de soepel verstelbare katrol is ontworpen om het afdrukken stiller te maken, kan nog steeds worden verwacht dat de printer een zeker niveau van geluid zal maken. Als je een rustige werkomgeving nodig hebt, kan zelfs een verminderd geluidsniveau storend zijn.

Onze favoriet #10

Jadeshay 3D Printer

Jadeshay 3D Printer

Waarom we het gekozen hebben

De Jadeshay 3D-printer is een creatief hulpmiddel dat bijzonder geschikt is voor kinderen om hun ideeën en ontwerpen tot leven te brengen. Deze compacte 3D-printer, ontworpen om ruimte te besparen, past gemakkelijk op een tafel, waardoor hij perfect is voor thuisgebruik. Je kan naar hartenlust verschillende soorten houtsnijwerk ontwerpen, wat niet alleen boeiend is maar ook toegevoegde waarde heeft als decoratie voor je huis. Eenvoud in bediening is een ander kernaspect; nadat je de 3D-printer hebt geïnstalleerd, is de bediening ervan kinderspel. En mocht je vragen of problemen hebben, de after-sales service staat klaar om je te helpen, makkelijk bereikbaar via e-mail.

 • Voordeel 1: De Jadeshay 3D-printer stimuleert creativiteit! Dit apparaat is eenvoudig te monteren en een geweldig hulpmiddel om kinderen hun creatieve ideeën tot leven te laten brengen. Dit kan hun leven leuker en avontuurlijker maken.
 • Voordeel 2: Dit product biedt interessante mogelijkheden! Je hebt de vrijheid om verschillende soorten houtsnijwerk te ontwerpen volgens je eigen voorkeur. Deze creaties kunnen ook als unieke decoratie voor je huis dienen.
 • Voordeel 3: Deze 3D-printer is compact van formaat. Het past gemakkelijk op een tafel en bespaart daardoor veel ruimte in je kamer of kantoor.
 • Voordeel 4: De Jadeshay 3D-printer is zeer gebruiksvriendelijk. Na de installatie van de printer, kun je deze op elk gewenst moment bedienen. Plus, het bedieningsproces is heel eenvoudig, dus je hoeft geen expert te zijn om het te gebruiken.
 • Voordeel 5: Kwaliteitsklantenservice is gegarandeerd! Als je vragen of problemen hebt met betrekking tot het product, kun je per e-mail contact opnemen met het serviceteam. Ze zullen je helpen en begeleiden bij elke stap.
 • nadeel 1: Hoewel de productomschrijving het apparaat aanprijst als “eenvoudig te assembleren”, betekent dit dat je de printer zelf in elkaar moet zetten. Dit kan een uitdaging zijn als je niet bekend bent met het proces of als de instructies niet duidelijk of uitgebreid genoeg zijn.
 • nadeel 2: Ondanks dat de 3D-printer als ‘interessant’ wordt aangeduid, kan het zijn dat de printer beperkt is tot het ontwerpen van houtsnijwerk. Dit sluit de optie uit om te werken met andere materialen die je wil gebruiken voor 3D-printen.
 • nadeel 3: De 3D-printer van Jadeshay is beschreven als “klein formaat”. Hoewel dit ruimte kan besparen, kan de beperkte grootte een nadeel zijn als je grotere projecten wilt afdrukken. Het beperkt je afdrukmogelijkheden en belemmert mogelijk je creativiteit.
 • nadeel 4: Terwijl de eenvoud van bediening een pluspunt kan zijn, kan dit ook betekenen dat de printer mogelijk niet over voldoende geavanceerde functies en capaciteiten beschikt die een meer ervaren gebruiker misschien wil.
 • nadeel 5: De vermelding over de “service na verkoop” betekent dat je mogelijk problemen kunt ondervinden met de printer. Het feit dat dit punt specifiek wordt genoemd, kan een indicatie zijn dat gebruikers eerder problemen hebben gehad en dat je de klantenservice nodig kan hebben.

Na uitgebreid onderzoek en het testen van verschillende modellen, kunnen we concluderen dat de juiste 3D-printer voor jou sterk afhangt van jouw specifieke behoeften en budget. Of je nu een beginner bent die van scratch wil starten, of een professional die streeft naar ongeëvenaarde afdrukkwaliteit, er is een 3D-printer die perfect past bij jouw vereisten. Op basis van onze bevindingen raden we aan om te investeren in een product dat betrouwbaarheid en duurzaamheid combineert met gebruiksvriendelijkheid. Ook is het verstandig om te kijken naar de aanwezigheid van nuttige functies zoals automatisch nivelleren en een verwarmd printbed. Vergeet niet, de beste 3D-printer voor jou hoeft niet de duurste op de markt te zijn, het is altijd een kwestie van het vinden van het juiste evenwicht tussen prijs, functies en kwaliteit.

Inhoudsopgave