a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Pizzaoven: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste pizzaovens op de markt volgens ons nieuwste onderzoek, ideaal om jouw zelfgemaakte pizza’s naar een hoger niveau te tillen.

Unser Favorit: Bestron Pizzaoven

Bestron Pizzaoven
★★★★★

Unser Favorit: Ariete Pizzaoven

Ariete Pizzaoven
★★★★★

Unser Favorit: Emerio Pizzaoven

Emerio Pizzaoven
★★★★★

Unser Favorit: G3 Ferrari Pizzaoven

G3 Ferrari Pizzaoven
★★★★★

Unser Favorit: G3Ferrari Pizzaoven

G3Ferrari Pizzaoven
★★★★★

Unser Favorit: La Hacienda Pizzaoven

La Hacienda Pizzaoven
★★★★★

Unser Favorit: Emerio Pizzaoven

Emerio Pizzaoven
★★★★★

Unser Favorit: Ariete Pizzaoven

Ariete Pizzaoven
★★★★★

Unser Favorit: G3Ferrari Pizzaoven

G3Ferrari Pizzaoven
★★★★★

Ben jij een pizzaliefhebber die graag thuis de ultieme, authentieke pizzabeleving wil bieden? Dan is de aanschaf van een pizzaoven wellicht een uitstekende keuze voor jou. Deze inleiding gidst je door ons nieuwste onderzoek naar de 10 beste pizzaovens momenteel verkrijgbaar op de markt. We hebben diepgaande tests gedaan op verschillende soorten pizzaovens, van compacte modellen voor op je aanrecht tot grotere buitenmodellen, perfect voor tuinfeestjes. Lees verder om erachter te komen welke pizzaoven het beste aansluit bij jouw culinaire voorkeuren en thuissituatie.

Een pizzaoven is een speciaal soort oven die ontworpen is om de authentieke, scherpe en smaakvolle pizza’s te bakken die je in een pizzeria vindt. Door de hoge temperaturen die het kan bereiken, een pizzaoven kan makkelijk 485 graden Celsius of zelfs meer bereiken, bakt het de pizza snel en efficiënt, met een knapperige korst en goed gegaarde toppings. Of je nu zelf een pizzabakker wilt worden of gewoon wilt genieten van een heerlijke zelfgemaakte pizza, een pizzaoven is een geweldige aanvulling op je keuken of buitenruimte.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bestron Pizzaoven

Bestron Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bestron Pizzaoven is een must-have voor elke pizzaliefhebber. Ontworpen in een levendig ‘Viva Italia’ thema, stelt dit apparaat je in staat om binnen enkele minuten te genieten van knapperige, zelfgemaakte pizza’s, tarte flambées en lahmacun. De oven is uitgerust met boven- en onderwarmte die gelijktijdig of apart gebruikt kunnen worden, en heeft een handmatige temperatuurregeling tot 180 °C. Maar het is meer dan alleen een pizzaoven – opengeklapt fungeert het als een royale tafelgrill. Geleverd met een anti-aanbaklaag grill en hittebestendige handgrepen, is het ook ideaal voor het opwarmen van maaltijden en diepvriespizza’s. Voor extra gemak heeft het een kijkvenster en een controlelampje, en staat het stevig op anti-slipvoeten. De pizzaoven heeft een kabellengte van 77 cm en wordt geleverd met receptsuggesties. Afmetingen zijn 37,5 x 31 x 16 cm, en hij weegt 2,9 kg. In zijn schitterende rode metalen behuizing, voegt de Bestron Pizzaoven niet alleen functionaliteit, maar ook stijl toe aan je keuken.

  • Voordeel 1: Met de Bestron pizzaoven kun jij perfect zelfgemaakte pizza’s maken in een Viva Italia design. Dit is tevens ideaal voor het bereiden van andere maaltijden zoals tarte flambées en lahmacun. Daarnaast is het ook een geweldige toevoeging aan jouw feestjes.
  • Voordeel 2: Genieten in slechts enkele minuten. Dankzij de gelijktijdige of aparte boven-/onderwarmte en de handmatige temperatuurinstelling (tot 180 °C), kun jij snel jouw gerechten bereiden.
  • Voordeel 3: De Bestron pizzaoven is niet alleen geweldig voor het bereiden van pizza’s. Met zijn grillfunctie met antiaanbaklaag en hittebestendige handgrepen, is het ook geschikt voor het opwarmen van andere gerechten en diepvriespizza. Wanneer je het openklapt, ontstaat er een royale tafelgrill.
  • Voordeel 4: Er is aandacht besteed aan details die jouw kookervaring gemakkelijker maken. De pizzaoven heeft een kijkvenster en lampje die de voortgang van jouw maaltijd gemakkelijk te volgen maken. Daarnaast biedt het ook een stevige stand op anti-slipvoeten.
  • Voordeel 5: Met zijn compacte afmetingen van 37,5 x 31 x 16 cm en een gewicht van slechts 2,9 kg, is de Bestron pizzaoven gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen in je keuken. Het rode ontwerp geeft het ook een aantrekkelijk, modern uiterlijk.
  • Nadeel 1: De Bestron pizzaoven heeft een maximaal temperatuurbereik van slechts 180 °C. Dit kan betekenen dat de oven misschien niet heet genoeg wordt om bepaalde soorten pizza’s optimaal te bakken.
  • Nadeel 2: Hoewel het product een grill met antiaanbaklaag heeft, vermeldt de beschrijving niet de duurzaamheid van deze laag. Het kan zijn dat deze laag na verloop van tijd slijt, waardoor het moeilijk kan worden om de pizza eruit te halen zonder dat deze aan de grill kleeft.
  • Nadeel 3: Het product beschikt over hittebestendige handgrepen, maar er is geen vermelding van een soort bescherming tegen hitte voor de rest van de oven. Dit kan betekenen dat je voorzichtig moet zijn tijdens het gebruik om te voorkomen dat je jezelf brandt.
  • Nadeel 4: Hoewel er een kijkvenster en een lampje zijn voor controle, heeft deze pizzaoven geen digitale timer of weergave. Dit betekent dat je zelf de tijd in de gaten moet houden om overkoken of oververhitting van je pizza te voorkomen.
  • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met anti-slip voeten voor stabiliteit, maar het totale gewicht van de oven is slechts 2,9 kg. Dit zou kunnen betekenen dat de oven gemakkelijk kan worden verplaatst of omgestoten, wat een veiligheidsrisico kan vormen.

Onze favoriet #2

Ariete Pizzaoven

Ariete Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ariete pizzaoven transporteert je direct naar Napoli vanuit je eigen keuken. Bereid een authentieke, zachte en knapperige Napoletana pizza die even goed smaakt als die uit een houtgestookte oven. Het geheim zit in het snel bakken bij zeer hoge temperaturen tot wel 400 °C, geholpen door een vuurvaste speksteen die bestand is tegen hoge temperaturen. Deze steen zorgt voor een snel, constant en gelijkmatig bakproces waardoor je in een handomdraai een overheerlijke pizza hebt – zelfs in slechts 4 minuten voor een verse pizza en 2-3 minuten voor een diepvriespizza! Heb je zin in iets anders? Geen probleem, de oven is uitgerust met 5 verschillende bakstanden waardoor je ook hartige taarten en pantserotti kunt bereiden, toast kunt roosteren of gerechten kunt opwarmen voor het serveren.

  • Voordeel 1: Met de Ariete pizzaoven kun je thuis genieten van authentieke Napoletana pizza’s. Deze oven is ontworpen om de smaak en textuur van pizza’s te produceren alsof ze rechtstreeks uit een traditionele houtkachel komen.
  • Voordeel 2: De oven bakt jouw pizza perfect. Dit komt door het zeer hoge temperatuurvermogen tot 400 °C en de vuurvaste steen. Dit zorgt ervoor dat jouw pizza snel en gelijkmatig wordt gebakken, wat cruciaal is voor de beste smaakervaring.
  • Voordeel 3: Dit apparaat beschikt over een vuurvaste speksteen, bestand tegen hoge temperaturen. Deze steen garandeert een snelle, constante en gelijkmatige garing, wat ideaal is voor het bereiden van geurende pizza’s in slechts enkele minuten.
  • Voordeel 4: Het is een zeer efficiënte keukenhulp. In slechts 4 minuten kun je een heerlijke, zelfgemaakte pizza op tafel hebben. Het is ook een uitkomst voor diepvriespizza’s, die in slechts 2-3 minuten klaar zijn.
  • Voordeel 5: De Ariete pizzaoven is uitgerust met een regelbare thermostaat en 5 verschillende bakstanden. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende gerechten te bereiden, waaronder hartige taarten en pantserotti, toast te roosteren of zelfs gerechten op te warmen.
  • Hoewel de Ariete Pizzaoven een aantal indrukwekkende functies lijkt te hebben, zijn er op basis van de productbeschrijving een paar aspecten die als mogelijke nadelen kunnen worden opgevat:
  • Nadeel 1: Beperkte functionaliteit. Gezien de beschrijving lijkt de oven voornamelijk gericht op het bakken van pizza’s en eventueel hartige taarten, toast en opwarmen van gerechten. Als je op zoek bent naar een veelzijdige oven waar je verschillende gerechten in kunt bereiden, kan dit een beperking zijn.
  • Nadeel 2: Temperatuurbeheersing. Hoewel de beschrijving aangeeft dat het apparaat temperaturen tot 400 graden Celsius kan bereiken, wordt niet vermeld hoe nauwkeurig je de temperatuur kunt regelen. Dit kan dus wellicht minder geschikt zijn voor gerechten die een zeer specifieke temperatuur nodig hebben.
  • Nadeel 3: Snelheid versus kwaliteit. Hoewel het in staat is om een pizza in slechts 4 minuten te bereiden en diepvriespizza’s in 2 tot 3 minuten, kan de snelheid van het koken invloed hebben op de kwaliteit en smaak van de pizza. Dit kan een nadeel zijn voor liefhebbers van pizza’s die langzaam zijn gekookt.
  • Nadeel 4: Diepvriespizza’s als focus. De focus op het snel kunnen klaarmaken van diepvriespizza’s kan een indicatie zijn dat de oven wellicht minder geschikt is voor zelfgemaakte, verse pizza’s. Dit kan een nadeel zijn als je graag vanaf de basis je eigen pizza’s maakt.
  • Nadeel 5: Onderhoud en schoonmaak. In de productbeschrijving wordt niets vermeld over het gemak van onderhoud en schoonmaken. Gezien de hoge temperaturen die de oven kan bereiken, kan het reinigen mogelijk een uitdaging zijn, vooral als er kaas of saus op de vuurvaste steen druppelt.

Onze favoriet #3

Emerio Pizzaoven

Emerio Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Emerio Pizzaoven is een geweldig alternatief voor traditionele raclette of fondue en maakt het bakken van pizza’s een plezierige ervaring voor het hele gezin. Met ruimte voor zes mini-pizza’s van ongeveer 11 cm diameter per keer (uitsteekvorm inbegrepen), biedt deze oven de perfecte mogelijkheid om je eigen mini-pizza’s te maken. Het handgemaakte terracotta klei deksel absorbeert vocht en zorgt voor heerlijk knapperige pizza’s door de doordachte combinatie van een bovenste en onderste verwarmingslus. Hierdoor wordt je pizza onderaan knapperig terwijl de kaas bovenop uitnodigend smelt. Of je nou een kinderverjaardag organiseert, een avond met vrienden of een gezellige familiemaaltijd, deze pizzaoven is absoluut een hit.

  • Voordeel 1: Dankzij de instelbare thermostaat tot 400 °C, kun je de temperatuur van de G3 Ferrari pizzaoven perfect aanpassen aan jouw kookbehoeften, waardoor je een gegarandeerd knapperig en perfect gebakken pizza krijgt.
  • Voordeel 2: Het bord van vuurvaste steen (met een diameter van 31 cm) is ideaal voor het bakken van grote pizza’s en zorgt voor een uitstekende warmteverdeling, net zoals in een traditionele houtgestookte pizzaoven.
  • Voordeel 3: De bedrijfsindicator is een handige functie die je informeert of de oven actief is of niet, dus je hoeft niet telkens te gokken of te wachten tot de oven op temperatuur is.
  • Voordeel 4: Met de 5-minuten timer met een akoestisch signaal, hoef je niet constant de tijd in de gaten te houden. Het signaal laat je weten wanneer je pizza klaar is, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het aanbranden van je pizza.
  • Voordeel 5: De G3 Ferrari pizzaoven biedt ook bijkomende waarde door de inbegrepen pizzaschep van aluminium en een receptenboekje – waardoor je meteen aan de slag kunt met het bakken van heerlijke pizza’s, zelfs als je een beginner bent.
  • nadeel 1: Hoewel de thermostaat instelbaar is tot 400 °C, kan dit voor sommige gebruikers te heet zijn voor hun pizzabereidingsbehoeften. Dit betekent dat het soms lastig kan zijn om de juiste baktijd en temperatuur te vinden.
  • nadeel 2: Het bord van vuurvaste steen heeft een diameter van 31 cm, dit kan beperkend zijn voor mensen die grotere pizza’s willen bakken. Je zult merken dat je niet in staat zult zijn om grotere, familieformaat pizza’s in deze oven te koken.
  • nadeel 3: De oven heeft een 5 minuten timer met akoestisch signaal. Hoewel dit nuttig kan zijn, zou het voor sommigen niet genoeg tijd zijn, afhankelijk van de dikte en de topping van de pizza.
  • nadeel 4: De dubbele verwarmingsweerstand van gehard staal lijkt robuust, maar bij eerdere ervaringen met deze technologie kan deze na verloop van tijd verslechteren. Regelmatig onderhoud kan nodig zijn om de levensduur van de verwarmingselementen te verlengen.
  • nadeel 5: Ondanks dat de pizzaoven werkt op een stroomvoorziening van AC 230 V ~ 50 Hz en een vermogen van 1200 W heeft, kan dit de energierekening verhogen. Het is minder energiezuinig dan sommige andere modellen op de markt, wat op lange termijn een kostenpost kan zijn.

Onze favoriet #4

G3 Ferrari Pizzaoven

G3 Ferrari Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De G3 Ferrari Pizzaoven is een hoogwaardige pizzaoven die tot 400 °C verwarmd kan worden, ideaal voor het bereiden van een echte Italiaanse pizza. Het bord van vuurvaste steen met een diameter van 31 cm zorgt voor een steenoven effect, wat resulteert in een knapperige en goed gegaarde pizza. De oven beschikt over een bedrijfsindicator en een 5-minuten timer met een akoestisch signaal, wat het gebruik gerieflijk maakt. Bovendien beschikt het over een dubbele verwarmingsweerstand van gehard staal, wat voor efficiënte en gelijkmatige verwarming zorgt. De pizzaoven wordt geleverd met een aluminium pizzaschep en een receptenboekje, wat je kookervaring nog aangenamer zal maken. Met een vermogen van 1200 W, werkt het apparaat op een stroomvoorziening van 230 V AC ~ 50 Hz. Dit merk G3 Ferrari pizzaoven biedt een combinatie van kracht, efficiëntie en gebruiksgemak – een uitstekende keuze voor alle pizzaliefhebbers.

  • Voordeel 1: Dankzij de instelbare thermostaat tot 400 °C, kun je de temperatuur van de G3 Ferrari pizzaoven perfect aanpassen aan jouw kookbehoeften, waardoor je een gegarandeerd knapperig en perfect gebakken pizza krijgt.
  • Voordeel 2: Het bord van vuurvaste steen (met een diameter van 31 cm) is ideaal voor het bakken van grote pizza’s en zorgt voor een uitstekende warmteverdeling, net zoals in een traditionele houtgestookte pizzaoven.
  • Voordeel 3: De bedrijfsindicator is een handige functie die je informeert of de oven actief is of niet, dus je hoeft niet telkens te gokken of te wachten tot de oven op temperatuur is.
  • Voordeel 4: Met de 5-minuten timer met een akoestisch signaal, hoef je niet constant de tijd in de gaten te houden. Het signaal laat je weten wanneer je pizza klaar is, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het aanbranden van je pizza.
  • Voordeel 5: De G3 Ferrari pizzaoven biedt ook bijkomende waarde door de inbegrepen pizzaschep van aluminium en een receptenboekje – waardoor je meteen aan de slag kunt met het bakken van heerlijke pizza’s, zelfs als je een beginner bent.
  • nadeel 1: Hoewel de thermostaat instelbaar is tot 400 °C, kan dit voor sommige gebruikers te heet zijn voor hun pizzabereidingsbehoeften. Dit betekent dat het soms lastig kan zijn om de juiste baktijd en temperatuur te vinden.
  • nadeel 2: Het bord van vuurvaste steen heeft een diameter van 31 cm, dit kan beperkend zijn voor mensen die grotere pizza’s willen bakken. Je zult merken dat je niet in staat zult zijn om grotere, familieformaat pizza’s in deze oven te koken.
  • nadeel 3: De oven heeft een 5 minuten timer met akoestisch signaal. Hoewel dit nuttig kan zijn, zou het voor sommigen niet genoeg tijd zijn, afhankelijk van de dikte en de topping van de pizza.
  • nadeel 4: De dubbele verwarmingsweerstand van gehard staal lijkt robuust, maar bij eerdere ervaringen met deze technologie kan deze na verloop van tijd verslechteren. Regelmatig onderhoud kan nodig zijn om de levensduur van de verwarmingselementen te verlengen.
  • nadeel 5: Ondanks dat de pizzaoven werkt op een stroomvoorziening van AC 230 V ~ 50 Hz en een vermogen van 1200 W heeft, kan dit de energierekening verhogen. Het is minder energiezuinig dan sommige andere modellen op de markt, wat op lange termijn een kostenpost kan zijn.

Onze favoriet #5

G3Ferrari Pizzaoven

G3Ferrari Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pizzaoven van het merk G3Ferrari is een fantastisch keukenapparaat voor elke pizzaliefhebber. Deze oven kan een temperatuur bereiken tot 390 graden Celsius en is uitgerust met een thermostaat, zodat je jouw pizza altijd op de perfecte temperatuur kunt bakken. Het beschikt over een vuurvaste, levensmiddelechte steen die je pizza die authentieke, knapperige bodem geeft. Met een vermogen van 1200W is deze oven krachtig en efficiënt. En om het nog spannender te maken, wordt de oven geleverd met een handige pizza spatel en een collectie Italiaanse recepten om je culinaire avontuur te starten of uit te breiden.

  • Voordeel 1: Met een temperatuur tot 390 graden Celsius, is deze pizzaoven van G3Ferrari in staat om een authentieke Italiaanse pizza te bakken. Dat betekent dat je altijd knapperige en perfect gegaarde pizza’s krijgt.
  • Voordeel 2: Dankzij de ingebouwde thermostaat, heb je volledige controle over de temperatuur. Zo kun je de oven altijd precies instellen op de gewenste warmte voor je pizza.
  • Voordeel 3: De G3Ferrari pizzaoven is uitgerust met een vuurvaste, levensmiddelechte steen. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de hele pizza, en geeft je de unieke, smakelijke korst die kenmerkend is voor steenovenpizza’s.
  • Voordeel 4: Met een vermogen van 1200 W, is deze pizzaoven krachtig en efficiënt. Dit betekent dat je pizza snel klaar is, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.
  • Voordeel 5: Deze pizzaoven komt met een pizza spatel en een collectie Italiaanse recepten, waardoor je jezelf in een handomdraai kunt transformeren tot een echte pizzaiolo en je bakvaardigheden naar een hoger niveau kunt tillen.
  • Omdat de productbeschrijving voornamelijk positieve aspecten van de G3Ferrari pizzaoven beschrijft, kan het uitdagend zijn om hieruit vijf nadelen te vinden. Echter, door zorgvuldige overweging, hier zijn wat mogelijke nadelen:
  • Nadeel 1: Met een hoge maximale temperatuur van 390 graden Celsius, zal het waarschijnlijk dat deze oven gebruikers in staat stelt om snel pizza te bakken. Echter, deze hoge temperatuur kan ook gemakkelijk leiden tot verbrande pizza’s als je niet voorzichtig bent.
  • Nadeel 2: De G3Ferrari pizzaoven heeft een ingebouwde thermostaat. Hoewel dit nuttig kan zijn voor het handhaven van een consistente temperatuur, kan dit ook beperkend zijn als je precieze temperatuurregeling nodig hebt, vanwege het gebrek aan nauwkeurigheid dat typisch is voor ingebouwde thermostaten.
  • Nadeel 3: Ondanks het feit dat de oven uitgerust is met een vuurvaste, levensmiddelechte steen, ligt hier mogelijk ook een nadeel. Dergelijke stenen kunnen vaak lastig schoon te maken zijn van ingebrande resten.
  • Nadeel 4: De G3Ferrari pizzaoven heeft een vermogen van 1200W. Dit betekent dat het een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit kan verbruiken, mogelijk leidend tot hogere elektriciteitskosten.
  • Nadeel 5: Hoewel het inclusief een pizza spatel en een Italiaanse receptencollectie komt, het kan een nadeel zijn voor mensen die al beschikken over deze accessoires of gewoon niet geïnteresseerd zijn in het maken van authentieke Italiaanse pizza. Het betekent in feite dat je mogelijk betaalt voor iets dat je niet nodig hebt.

Onze favoriet #6

La Hacienda Pizzaoven

La Hacienda Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pizzaoven van La Hacienda is een eenvoudig te gebruiken add-on voor jouw BBQ, waarmee je heerlijke pizza’s kunt bakken. Geschikt voor zowel gas- als houtskoolbarbecues, zorgt dit handige design ervoor dat je geen montage nodig hebt – pak het uit en begin met bakken. Met handige handgrepen voor gebruiksgemak en transport, warmt deze pizzaoven snel op en is binnen ongeveer 10 minuten klaar voor gebruik. Het is het perfecte cadeau voor diegenen die een passie hebben voor buiten koken.

  • Voordeel 1: De La Hacienda pizzaoven is eenvoudig in gebruik. Je kunt van je barbecue een pizza oven maken en genieten van heerlijke pizza’s zonder al te veel moeite.
  • Voordeel 2: Deze pizzaoven maakt buitenkoken mogelijk. Het is geschikt voor gebruik op zowel gas- als houtskoolbarbecues, waardoor je nu ook buitenshuis heerlijke pizza’s kunt bereiden.
  • Voordeel 3: Het design van de pizzaoven is erg handig. Er is geen montage vereist. Je hoeft het alleen uit te pakken en je kunt het direct gebruiken. Bovendien zijn er handgrepen voorzien voor gebruiksgemak en transport.
  • Voordeel 4: Met de La Hacienda pizzaoven, hoeft je niet lang te wachten tot de oven op temperatuur is. Het is namelijk klaar voor gebruik in ongeveer 10 minuten.
  • Voordeel 5: Het is een leuk geschenk! De pizzaoven is een perfect cadeau voor iedereen die passie heeft voor buitenkoken.
  • Nadeel 1: Hoewel de La Hacienda pizzaoven eenvoudig in gebruik is, impliceert dit dat het mogelijk niet veel toevoegt aan je kookervaring of dat het zijn mogelijkheden beperkt. Het kan zijn dat je niet in staat bent om je kookkunsten te verfijnen of te experimenteren.
  • Nadeel 2: Deze pizzaoven maakt gebruik van je huidige BBQ, wat betekent dat je eerst een BBQ nodig hebt om deze pizzaoven te kunnen gebruiken. Als je geen BBQ hebt, is deze oven dus niet bruikbaar voor jou.
  • Nadeel 3: Hoewel er geen montage vereist is en dit als een voordeel kan worden gezien, kan dit ook betekenen dat de oven niet aanpasbaar is aan jouw specifieke behoeften. Mogelijk kun je de positie van de oven niet wijzigen of deze niet aanpassen aan verschillende barbecuetypes.
  • Nadeel 4: De oven warmt op in ongeveer 10 minuten. Hoewel dit redelijk snel is, kan het toch nog te langzaam zijn voor sommige gebruikers die snel een pizza willen bereiden.
  • Nadeel 5: De La Hacienda pizzaoven wordt aangeprezen als een perfect geschenk voor iemand die van buiten koken houdt. Dit impliceert dat het misschien niet de beste keuze is voor iemand die voornamelijk binnenshuis kookt of geen toegang heeft tot een openluchtruimte.

Onze favoriet #7

Emerio Pizzaoven

Emerio Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Emerio Pizzaoven is een veelzijdige kleine tafelkachel waarmee je mini-pizza, raclette en gegrilde gerechten kunt bereiden of dit alles tegelijkertijd. Met zijn terracotta kleurige kap houdt het goed de warmte vast, bespaart energie en levert snelle bakresultaten – een mini-pizza is in enkele minuten klaar. Het apparaat biedt een grillplaat van gegoten aluminium, voorzien van een antiaanbaklaag en groeven, ideaal voor vetarm bereiden van vlees en worstjes voor maximaal 6 personen. Bij de bijgeleverde items krijg je 6 ronde gourmetpannetjes, een pizzaschep en een uitsteker om pizzadeeg te bereiden. Afmetingen zijn: total diameter van circa 40 cm, bakplaat diameter van circa 34,5 cm, pizzaschep en pannetjes elk 11 cm in diameter en een kabellengte van 135,5 cm. Het apparaat komt in de aantrekkelijke kleur terracotta-oranje.

  • Voordeel 1: Multifunctionaliteit – Met deze Emerio pizzaoven kun je niet alleen mini-pizza’s bereiden, maar ook raclette bereiden of grillen. Of je nu zin hebt in een pizzafeestje of een gezellige grillavond, deze kleine keukenhulp is precies wat je nodig hebt.
  • Voordeel 2: Energie-efficiënt – Dankzij de kap in terracotta kleur blijft de warmte langer in de oven behouden, waardoor energie wordt bespaard. Daarnaast zorgt dit voor snelle bakresultaten, en is je mini-pizza in enkele minuten klaar om te serveren.
  • Voordeel 3: Gezonde bereiding – Het raclette grilloppervlak bestaat uit gegoten aluminium en is voorzien van een antiaanbaklaag en groeven. Dit stelt je in staat om vlees en worstjes vetarm te bereiden waarbij overtollig vet in de groeven wegvloeit.
  • Voordeel 4: Inclusieve accessoires – Bij de levering van de pizza raclette oven ontvang je 6 ronde gourmetpannetjes, een ronde pizzaschep en 1 uitsteker. Zo heb je alle benodigdheden binnen handbereik om een heerlijke pizza of raclette te bereiden.
  • Voordeel 5: Ruim maar compact – Ondanks zijn compacte afmetingen (totale diameter circa 40 cm), kan de Emerio pizzaoven voldoen aan de behoeften van maximaal 6 personen. Dit maakt het een ideale keuze voor kleine bijeenkomsten of gezellige familiediners.
  • Nadeel 1: De Emerio pizzaoven is maar geschikt voor maximaal 6 personen. Dit kan beperkend zijn als je een grotere groep mensen hebt om te entertainen of om een groter gezin te voeden.
  • Nadeel 2: De pizzaoven komt met een kabellengte van ongeveer 135,5 cm, dat kan te kort zijn als jouw stopcontact niet dichtbij de kookruimte is of als je meer ruimte nodig hebt voor flexibeler koken.
  • Nadeel 3: Met een diameter van de bakplaat van ongeveer 34,5 cm, kan de ruimte te klein zijn om grotere pizza’s te bereiden. Je bent mogelijk beperkt tot het maken van kleinere pizza’s.
  • Nadeel 4: De oven is specifiek ontworpen voor het bereiden van mini-pizza’s en het grillen van raclette. Als je van plan bent om ander voedsel te bereiden, kan deze oven niet voldoen aan jouw behoeften.
  • Nadeel 5: Hoewel het positief is dat de oven wordt geleverd met 6 ronde gourmetpannetjes, een pizzaschep en een uitsteekvorm, kunnen deze accessoires van beperkte kwaliteit zijn of versleten raken na verloop van tijd. Je moet mogelijk op je eigen kosten vervangingen aanschaffen als je de oven regelmatig gebruikt.

Onze favoriet #8

Ariete Pizzaoven

Ariete Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ariete Pizzaoven is jouw persoonlijke pizzabakker voor thuis waarmee je het genot van echte Napolitaanse pizza ervaart – pluizig en knapperig alsof het vers uit een houtoven komt. Het geheim zit hem in de snelle en zeer hoge temperaturen tot wel 400°C, waar de oven eenvoudig aan kan voldoen. De vuurvaste steen is bestand tegen deze hoge temperaturen en voorzien van een anti-aanbaklaag, wat zorgt voor snel, constant en gelijkmatig koken – je hebt een perfect bereide pizza in slechts enkele minuten. Met vijf kookstanden kun je ook overheerlijke hartige taarten, tosties, pantserotti bakken of zelfs je maaltijden opwarmen voordat je aan tafel gaat. Daarnaast is schoonmaken een fluitje van een cent dankzij de transparante anti-aanbakbehandeling van de vuurvaste steen, die voorkomt dat resten en olie door de steen worden opgenomen.

  • Voordeel 1: Met de Ariete pizzaoven kun je thuis genieten van authentieke Napolitaanse pizza’s. Je pizza’s zullen pluizig en knapperig zijn, net alsof ze vers uit de houtkachel komen.
  • Voordeel 2: Het bakken van pizza’s is perfect dankzij de mogelijkheid om snel zeer hoge temperaturen te bereiken, tot wel 400 °C. Dit, in combinatie met de vuurvaste steen, garandeert een uitstekend resultaat.
  • Voordeel 3: De vuurvaste steen, bestand tegen hoge temperaturen en uitgerust met anti-aanbakbehandeling, zorgt voor snel, constant en gelijkmatig koken. Dit maakt het mogelijk om in slechts enkele minuten geurende pizza’s te maken.
  • Voordeel 4: Deze pizzaoven biedt je de flexibiliteit van vijf verschillende kookstanden. De verstelbare thermostaat maakt het niet alleen mogelijk om pizza’s te bakken, maar ook heerlijke hartige taarten, geroosterd brood, pantserotti, of zelfs om voedsel op te warmen voordat je het op tafel zet.
  • Voordeel 5: De schoonmaak van de oven is eenvoudig en snel. De nieuwe vuurvaste steen heeft een transparante anti-aanbakbehandeling, wat betekent dat resten en olie niet door de steen worden opgenomen, waardoor de reiniging van de steen gemakkelijker wordt.
  • nadeel 1: Hoewel de vuurvaste steen snel en gelijkmatig kookt, kan de noodzaak om dergelijke hoge temperaturen te bereiken om effectief te zijn, leiden tot hogere energiekosten bij regelmatig gebruik.

    nadeel 2: Door de vijf verschillende kookstanden, kan het vinden van de perfecte instelling voor jouw specifieke pizza recept in het begin wellicht wat moeite kosten.

  • nadeel 3: Hoewel de anti-aanbakbehandeling van de steen het schoonmaken vergemakkelijkt, kunnen er alsnog hardnekkige resten achterblijven na het bakken op extreme temperaturen.
  • nadeel 4: Het feit dat deze oven is ontworpen voor het bereiden van Napolitaanse pizza kan betekenen dat het niet zo goed werkt voor andere types pizza of bakgerechten, zoals een diepe pan of een gevulde korst.
  • nadeel 5: Hoewel de oven bedoeld is voor meer dan alleen pizza, zoals hartige taarten, toasten, pantserotti en het opwarmen van voedsel, geeft de beschrijving niet aan of de oven in staat is om verschillende portiegroottes en verschillende types ingrediënten tegelijkertijd aan te kunnen. Dit kan beperkend zijn voor mensen die grotere of meer gevarieerde maaltijden willen voorbereiden.

Onze favoriet #9

G3Ferrari Pizzaoven

G3Ferrari Pizzaoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De G3Ferrari pizzaoven is een krachtige en veelzijdige toevoeging aan jouw keuken. Met een instelbare thermostaat die temperaturen bereikt tot maximaal 400 graden Celsius, een handige 5-minuten timer en dubbele staalweerstanden, bereid jij jouw pizza’s altijd tot perfectie. Het apparaat wordt geleverd met twee chamotteplaten met een diameter van 31 cm, ideaal voor het bakken van grote pizza’s. Extra functies zoals een indicator, een meegeleverde pizzaschep en een receptenboekje verrijken jouw kookervaring. De pizzaoven van G3Ferrari werkt op een stroomvoorziening van AC 230 V ~ 50 Hz en heeft een vermogen van 1200 W. Ondanks zijn kracht weegt deze oven slechts 5,9 kg, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.

  • Voordeel 1: De G3Ferrari Pizzaoven heeft een instelbare thermostaat tot 400 graden Celsius. Dit betekent dat jij de temperatuur kan regelen, afhankelijk van hoe goed je jouw pizza gebakken wilt hebben.
  • Voordeel 2: Er is een 5-minuten timer die je helpt bij het perfect timen van je pizza. Zo ben je er altijd zeker van dat jouw pizza niet teveel bakt.
  • Voordeel 3: De dubbele staalweerstand maakt deze oven extra duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen. Dit betekent dat de oven langer meegaat en goed presteert, zelfs bij het koken op hoge hitte.
  • Voordeel 4: De pizzaoven is uitgerust met twee chamotteplaten van 31 cm. Deze zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling zodat jouw pizza overal perfect gebakken is.
  • Voordeel 5: De G3Ferrari Pizzaoven wordt geleverd met een pizzaschep en receptenboekje van aluminium. Hiermee kan je jouw culinaire creativiteit de vrije loop laten en nieuwe, heerlijke pizza’s bakken.
  • nadeel 1: De pizzaoven heeft een maximaal bereik van 400 graden Celsius, wat te hoog kan zijn voor sommige soorten pizza’s, wat kan leiden tot het verbranden van de bodem voordat de toppings goed gekookt zijn.
  • nadeel 2: De oven is uitgerust met een timer van slechts 5 minuten, wat beperkend kan zijn als je voortdurend een oogje op de tijd moet houden tijdens het bereiden van je pizza’s.
  • nadeel 3: De G3Ferrari pizzaoven wordt geleverd met twee chamotteplaten van 31 cm. Dit kan klein zijn als je van plan bent grotere pizza’s te bereiden, waardoor je mogelijk beperkt bent in de grootte en de hoeveelheid pizza’s die je tegelijkertijd kunt bereiden.
  • nadeel 4: De dubbele staalweerstand van de oven kan leiden tot een hoge energieverbruik. Ondanks zijn relatief lage vermogen van 1200 W, kan dit leiden tot hogere energiekosten dan bij het gebruik van een traditionele oven.
  • nadeel 5: De G3Ferrari pizzaoven heeft een gewicht van 5,9 kg. Dit kan het moeilijk maken om hem te verplaatsen of op te bergen als je weinig ruimte hebt in je keuken. Het zal je zeker wat kracht kosten om hem te tillen en op een veilige plaats te zetten.

In conclusie, het vinden van de juiste pizzaoven hangt echt af van je individuele behoeften en verwachtingen. Ons nieuw onderzoek naar de 10 beste pizzaovens heeft echter een diverse mix aan opties onthuld om aan verschillende budgetten en gebruikseisen te voldoen. Of je nu een professionele kok bent op zoek naar een hoogwaardige pizzaoven voor je restaurant, of een gezinshoofd die familie en vrienden wil imponeren met de authentieke Italiaanse smaak thuis; er is altijd een pizzaoven die aan jouw behoeften voldoet. Vergeet niet om naast prijs en kwaliteit ook rekening te houden met factoren zoals energieverbruik, gebruiksgemak en onderhoud. Hopelijk helpt onze lijst je om de beste keuze te maken. Veel succes en geniet van je heerlijke, zelfgemaakte pizza!

Inhoudsopgave