a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Accu Grasmaaier: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 accu grasmaaiers volgens ons nieuwste onderzoek, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw tuin.

Unser Favorit: Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Worx Accu Grasmaaier

Worx Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Worx Accu Grasmaaier

Worx Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Makita Accu Grasmaaier

Makita Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Accu Grasmaaier

Gardena Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Greenworks Tools Accu Grasmaaier

Greenworks Tools Accu Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier
★★★★★

Of je nu een groot gazon hebt om te onderhouden of slechts een klein stukje gras hebt dat er netjes moet uitzien, een accu grasmaaier kan je beste keuze zijn. Welke soort gazon je ook hebt, in deze gids vind je de 10 beste accu grasmaaiers die momenteel op de markt zijn. Deze zijn uitgekozen op basis van grondig, onpartijdig en nieuw onderzoek. We hebben ervoor gezorgd dat er een breed scala aan modellen en types in deze lijst is opgenomen om aan jouw specifieke maai behoeften tegemoet te komen. Lees dus verder om te ontdekken welke accu grasmaaier het beste bij jou past.

Een accu grasmaaier is jouw ultieme metgezel als het gaat om tuinonderhoud. Het is een grasmaaier aangedreven door één of meer herlaadbare accu’s, in plaats van een traditionele benzine- of elektrische motor. Met zijn cordless design, biedt de accu grasmaaier jou een volledige mobiliteit zonder het gedoe van een snoer, waardoor je zelfs de meest afgelegen hoeken van jouw tuin gemakkelijk kunt bereiken. Afhankelijk van het model, biedt deze draadloze grasmaaier ook verschillende maaihoogtes en een opvangbak voor gras, wat bijdraagt aan zijn gebruiksgemak. Met een accu grasmaaier, kun je genieten van het maaien met minder lawaai, minder onderhoud en zonder uitstoot. Dit maakt het een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele grasmaaiers.

Check Uit

Onze favoriet #1

Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Grasmaaier van Einhell is een onderdeel van de innovatieve Power-X-Change productlijn. Deze grasmaaier biedt je de volledige controle met zijn indicator voor accucapaciteit, uitgevoerd met drie LED’s, zodat je precies weet hoeveel energie je nog over hebt. Een uniek kenmerk is de veelzijdigheid van de accu; je kunt deze namelijk ook gebruiken in andere PXC machines. Bij de aanschaf zit een Power-X-Change lader inbegrepen. Met de koolborstelloze motor geniet je van meer vermogen en een langere levensduur, wat het maaien van je gazon een stuk efficiënter en aangenamer maakt.

 • Voordeel 1: De Accu Grasmaaier is onderdeel van de Power-X-Change productlijn. Dit betekent dat je naadloos verschillende elektrische gereedschappen van Einhell kunt gebruiken met dezelfde batterij, wat zowel flexibiliteit als gemak in het gebruik betekent.
 • Voordeel 2: Deze maaier beschikt over een indicator voor de accucapaciteit met 3 LED’s. Met deze functie weet je altijd precies hoeveel power je nog over hebt en je hoeft je nooit zorgen te maken dat je halverwege het maaien zonder stroom komt te zitten.
 • Voordeel 3: Het feit dat de accu van deze grasmaaier gebruikt kan worden in andere PXC machines is een groot pluspunt. Het betekent dat je met een enkele accu verschillende tools kunt voeden, wat ruimte bespaart en het gemak vergroot.
 • Voordeel 4: De grasmaaier wordt geleverd met een Power-X-Change lader. Dit betekent dat het opladen van de accu snel en eenvoudig is, waardoor je meer tijd hebt om je gazon te maaien.
 • Voordeel 5: Met de koolborstelloze motor heb je meer vermogen en een langere levensduur. Dus als je een perfect gemaaid gazon wilt dat er altijd op zijn best uitziet, kan de Einhell Accu Grasmaaier je daar zeker bij helpen.
 • Nadeel 1: Hoewel het onderdeel is van de Power-X-Change productlijn, kan dit ook een nadeel zijn als je geen andere producten van deze lijn bezit. Je wordt hierdoor min of meer gedwongen om binnen deze productlijn te blijven voor compatibiliteit.

  Nadeel 2: De indicator voor de accucapaciteit heeft maar 3 LED’s. Dit kan het moeilijk maken om de exacte resterende batterijcapaciteit te bepalen, vooral als de accu bijna leeg is.

 • Nadeel 3: Ondanks dat de accu in andere PXC-machines kan worden gebruikt, moet je er rekening mee houden dat als je deze accu in meerdere apparaten gebruikt, je mogelijk vaker moet opladen.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat wordt geleverd met een Power-X-Change lader, kan dit een nadeel zijn als je al een aantal van deze laders hebt van eerdere aankopen binnen de productlijn.
 • Nadeel 5: De koolborstelloze motor belooft meer vermogen en een langere levensduur. Maar het heeft ook zijn negatieve kant. Als er problemen zijn met de motor, kan het moeilijker en duurder zijn om deze te vervangen of te repareren in vergelijking met traditionele motoren.

Onze favoriet #2

Worx Accu Grasmaaier

Worx Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WORX Accu Grasmaaier is een hoogefficiënte tuinoplossing die uitblinkt in consistentie en stabiliteit, zelfs op dicht en taai gras, dankzij de Intellicut-technologie. Je kunt eenvoudig schakelen tussen krachtig maaien en zachtere modus voor normaal gras. Het is ontworpen om compatibel te zijn met alle WORX 20V-accu’s, waardoor het praktisch is. Het beschikt over een 4000 mAh lithium-ion accu die zorgt voor een hoge capaciteit en lage zelfontlading. De grasmaaier is ook in hoogte verstelbaar, met drie verschillende maaihoogtes variërend van 30 mm tot 70 mm. Als je hem niet gebruikt, kun je hem gemakkelijk opbergen met de opvouwbare handgreep om ruimte te besparen. Het pakket bevat de accugrasmaaier WG730E, een Powershare-accu (20V, 4,0Ah) en een oplader.

 • Voordeel 1: De Accu Grasmaaier van WORX heeft een hoge snijefficiëntie dankzij de Intellicut-technologie. Ongeacht hoe dicht of taai je gazon is, deze grasmaaier werkt altijd stabiel en gelijkmatig. Je hebt de mogelijkheid om de regelaar op Power te zetten voor een dicht en taai gazon, of op Quiet voor normaal gras.
 • Voordeel 2: Het is een zeer praktisch product omdat de grasmaaier compatibel is met alle Worx 20 V-accu’s. Dit betekent dat je niet voortdurend nieuwe accu’s hoeft te kopen en altijd een reserve bij de hand kunt hebben.
 • Voordeel 3: De grasmaaier wordt geleverd met een 4000 mAh lithium-ion accu. Hierdoor heb je een hoge capaciteit, wat zorgt voor een langdurige werking en een lage zelfontlading, waardoor de accu langer meegaat.
 • Voordeel 4: Met dit apparaat kan je de maaihoogte aanpassen aan je persoonlijke behoeften, omdat deze grasmaaier drie verschillende maaihoogtes van 30 mm tot 70 mm biedt.
 • Voordeel 5: De grasmaaier van WORX is speciaal ontworpen om ruimte te besparen. Dankzij de opvouwbare handgreep kan je hem in de kleinste ruimte opbergen wanneer je hem niet nodig hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de grasmaaier compatibel is met alle Worx 20 V accu’s, kan het beperkt zijn als je al andere merken van gereedschap en batterijen bezit. Je wordt gedwongen om te investeren in de Worx-accu’s, wat onhandig kan zijn als je merkvariatie in je gereedschapscollectie hebt.
 • Nadeel 2: De grasmaaier biedt slechts 3 verschillende maaihoogtes variërend van 30 mm tot 70 mm. Dit kan een beperking zijn als je specifiekere hoogtevereisten voor je gazon hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de Intellicut-technologie ervoor zorgt dat de grasmaaier stabiel en gelijkmatig loopt, is er geen vermelding van power-boostfuncties voor bijzonder dichte of moeilijk te maaien gebieden.
 • Nadeel 4: De grasmaaier wordt maar met één 20 V, 4,0 Ah Powershare-accu geleverd. Hierdoor kan je maaitijd beperkt zijn, vooral als je een groot gazon hebt, en je moet wellicht extra accu’s aanschaffen als back-up.
 • Nadeel 5: Ondanks zijn opvouwbare handgreep voor ruimtebesparende opslag, kan de grasmaaier nog steeds behoorlijk veel ruimte innemen, vooral als je een kleinere bewaarplek hebt. Het ruimtebesparende aspect kan dus afhangen van je beschikbare opslagruimte.

Onze favoriet #3

Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell Accu Grasmaaier is een krachtige en efficiënte oplossing voor gazononderhoud. Dankzij de sterke 1000 watt carbon powermotor, levert het apparaat superieure prestaties voor een schoon en grondig gemaaid gazon. Het is licht en wendbaar, dankzij grote wielen en robuuste kunststof componenten. De maaier heeft een speciale achteruitworp die zorgt voor een hoge vulgraad van de grasopvangbak. Bovendien is hij ruimtebesparend door de inklapbare duwstang. Voor jouw veiligheid is er een 2-punts veiligheidsschakelaar en kabeltrekontlasting ingebouwd. Kortom, deze grasmaaier van Einhell maakt grasmaaien eenvoudig en veilig.

 • Voordeel 1: De WORX accugrasmaaier is perfect voor het onderhoud van middelgrote tuinen tot 500 m². Met deze grasmaaier behoud je gemakkelijk het Engelse gazon in je hele tuin.
 • Voordeel 2: De handigheid van de WORX grasmaaier wordt versterkt door de PowerShare-accu. Deze accu kan flexibel worden gebruikt voor alle 20 V WORX PowerShare-apparaten, wat aangeeft dat je meer apparaten kunt laten werken met dezelfde accu.
 • Voordeel 3: Dankzij de Cut to Edge functie kun je jouw gras inkorten tot de buitenste rand van de tuin. Bovendien is de handgreep inklapbaar, waardoor de grasmaaier makkelijker en compacter kan worden opgeborgen.
 • Voordeel 4: De maaihoogte van de WORX grasmaaier is flexibel instelbaar van 20 tot 80 mm en met een maaibreedte van 40 cm is het maaien van je gazon niet alleen efficiënter, maar bespaar je ook veel tijd.
 • Voordeel 5: De grasmaaier beschikt over een geïntegreerde mulchkit die bijdraagt aan een vitale gezondheid en een sappig groen gazon. Daarnaast is er ook een 45 liter grasopvangbak aanwezig, wat genoeg ruimte biedt voor het groensnijden van grote oppervlakken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Worx accugrasmaaier wordt aanbevolen voor tuinen tot 500 m², kan dit een uitdaging zijn als je een grotere tuin hebt. De capaciteit van de maaier kan dan niet voldoende zijn en zou je mogelijk kunnen dwingen om de maaibeurt te splitsen in meerdere sessies.
 • Nadeel 2: De maaier heeft een maaibreedte van 40 cm. Afhankelijk van de grootte en vorm van je tuin kan dit minder efficiënt zijn en kan het langer duren om je volledige gazon te maaien.
 • Nadeel 3: Hoewel de accu flexibel bruikbaar is voor alle 20 V WORX PowerShare-apparaten, kan dit een nadeel zijn als je geen andere WORX apparaten hebt. Het is mogelijk dat je andere merken apparaten hebt, waardoor de compatibiliteit van de accu irrelevant wordt.
 • Nadeel 4: Hoewel de Worx accugrasmaaier een 45 liter grote grasopvangbak heeft, kan dit nog steeds onvoldoende zijn voor een groot gazon of lang, dik gras. Je zou mogelijk de grasopvangbak vaker moeten leegmaken tijdens het maaien.
 • Nadeel 5: De Cut to Edge functie kan minder effectief zijn op tuinen met een onregelmatige rand of complexe landschapsontwerpen. Dit kan resulteren in minder nauwkeurige resultaten en extra werk om de onaangeroerde gebieden handmatig te onderhouden.

Onze favoriet #4

Worx Accu Grasmaaier

Worx Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Grasmaaier van het merk WORX is jouw perfecte partner voor een sierlijk Engels gazon tot 500 m². Deze grasmaaier gebruikt een flexibele PowerShare-accu die ook voor andere 20 V WORX-apparaten geschikt is. Dankzij de ‘Cut to Edge’ functie kun je tot de uiterste rand van je gazon maaien en de inklapbare handgreep maakt het opbergen eenvoudig en compact. Je kan de maaihoogte aanpassen van 20 tot 80 mm en met een maaibreedte van 40 cm bespaar je tijd op je tuinklussen. Met de geïntegreerde mulchkit behoudt je gazon een vitale gezondheid en de 45 liter ruime grasopvangbak biedt genoeg plaats voor het groensnijden van grotere oppervlakken. De WORX accu-grasmaaier wordt geleverd met twee 20 V accu’s, een oplader en een mulcher, voor een draadloos en efficiënt tuinonderhoud.

 • Voordeel 1: De WORX accugrasmaaier is perfect voor het onderhoud van middelgrote tuinen tot 500 m². Met deze grasmaaier behoud je gemakkelijk het Engelse gazon in je hele tuin.
 • Voordeel 2: De handigheid van de WORX grasmaaier wordt versterkt door de PowerShare-accu. Deze accu kan flexibel worden gebruikt voor alle 20 V WORX PowerShare-apparaten, wat aangeeft dat je meer apparaten kunt laten werken met dezelfde accu.
 • Voordeel 3: Dankzij de Cut to Edge functie kun je jouw gras inkorten tot de buitenste rand van de tuin. Bovendien is de handgreep inklapbaar, waardoor de grasmaaier makkelijker en compacter kan worden opgeborgen.
 • Voordeel 4: De maaihoogte van de WORX grasmaaier is flexibel instelbaar van 20 tot 80 mm en met een maaibreedte van 40 cm is het maaien van je gazon niet alleen efficiënter, maar bespaar je ook veel tijd.
 • Voordeel 5: De grasmaaier beschikt over een geïntegreerde mulchkit die bijdraagt aan een vitale gezondheid en een sappig groen gazon. Daarnaast is er ook een 45 liter grasopvangbak aanwezig, wat genoeg ruimte biedt voor het groensnijden van grote oppervlakken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Worx accugrasmaaier wordt aanbevolen voor tuinen tot 500 m², kan dit een uitdaging zijn als je een grotere tuin hebt. De capaciteit van de maaier kan dan niet voldoende zijn en zou je mogelijk kunnen dwingen om de maaibeurt te splitsen in meerdere sessies.
 • Nadeel 2: De maaier heeft een maaibreedte van 40 cm. Afhankelijk van de grootte en vorm van je tuin kan dit minder efficiënt zijn en kan het langer duren om je volledige gazon te maaien.
 • Nadeel 3: Hoewel de accu flexibel bruikbaar is voor alle 20 V WORX PowerShare-apparaten, kan dit een nadeel zijn als je geen andere WORX apparaten hebt. Het is mogelijk dat je andere merken apparaten hebt, waardoor de compatibiliteit van de accu irrelevant wordt.
 • Nadeel 4: Hoewel de Worx accugrasmaaier een 45 liter grote grasopvangbak heeft, kan dit nog steeds onvoldoende zijn voor een groot gazon of lang, dik gras. Je zou mogelijk de grasopvangbak vaker moeten leegmaken tijdens het maaien.
 • Nadeel 5: De Cut to Edge functie kan minder effectief zijn op tuinen met een onregelmatige rand of complexe landschapsontwerpen. Dit kan resulteren in minder nauwkeurige resultaten en extra werk om de onaangeroerde gebieden handmatig te onderhouden.

Onze favoriet #5

Makita Accu Grasmaaier

Makita Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Grasmaaier van Makita is een handig en gebruiksvriendelijk tuingereedschap, ideaal voor het onderhoud van kleine tot middelmatige gazons. De machine maakt gebruik van twee parallel geschakelde 18V batterijen, die je in aparte accuhouders schuift, hoewel de machine zelf zonder accu en oplader wordt geleverd. In het oog springend zijn de in hoogte verstelbare stang, die zich aanpast aan verschillende lichaamslengtes voor comfortabel gebruik, en de geïntegreerde draaggreep die het transport vergemakkelijkt. Kort gezegd, deze grasmaaier combineert effectiviteit en gebruiksgemak in één compact design.

 • Voordeel 1: Deze accu grasmaaier van Makita gebruikt twee in serie geschakelde 18V batterijen, wat zorgt voor een lange levensduur en en betrouwbaar gebruik, zodat jij je gazon grondig en zonder onderbreking kunt maaien.
 • Voordeel 2: Het is ideaal voor kleine tot middelgrote gazons. Ongeacht de grootte van je gazon, deze grasmaaier kan het werk aan, waardoor jouw gazon er altijd netjes uitziet.
 • Voordeel 3: De in hoogte verstelbare stang is een geweldige feature voor gebruikerscomfort. Of je nu langer of korter bent, je kunt toch comfortabel en efficiënt grasmaaien.
 • Voordeel 4: Een ander voordeel is de geïntegreerde draaggreep, waardoor de grasmaaier gemakkelijk te transporteren is. Dit bespaart jou moeite en maakt het opbergen na gebruik eenvoudiger.
 • Voordeel 5: Tot slot, het feit dat deze komen zonder accu en oplader betekent dat je de vrijheid hebt om de meest geschikte te kiezen. Op deze manier kun je aan jouw specifieke behoeften voldoen wat betreft batterijduur en oplaadtijd.
 • Nadeel 1: De accu’s worden parallel in aparte accuhouders geschoven, wat meer handelingen van jou vereist en complexer kan zijn dan eenvoudigweg één batterij plaatsen.
 • Nadeel 2: Het is alleen geschikt voor kleine tot middelgrote gazons. Als je een groter gazon hebt, zal deze grasmaaier waarschijnlijk niet volstaan en zul je mogelijk moeten overwegen om meerdere keren op te laden om je hele gazon te maaien.
 • Nadeel 3: Hoewel de stang in hoogte verstelbaar is, kan dit lastig zijn als meerdere mensen met sterk verschillende lichaamslengtes de grasmaaier willen gebruiken. Het telkens opnieuw verstellen van de hoogte kan een vervelend karwei zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks de geïntegreerde draaggreep voor eenvoudig transport, zal het gewicht van de maaier, plus de extra batterijen invloed hebben op de draagbaarheid. Dit kan vooral een nadeel zijn als je niet zo sterk bent.
 • Nadeel 5: Hij wordt zonder accu en oplader geleverd, wat betekent dat je die apart moet aanschaffen. Dit kan als onnodig gedoe worden ervaren, vooral als je niet bekend bent met het type accu dat nodig is.

Onze favoriet #6

Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell accu grasmaaier GE-CM 18/33 Li Kit is een gebruiksvriendelijke en krachtige grasmaaier uit de flexibele Power X-Change productlijn. Hij is ideaal voor oppervlakken tot 200m² en werkt met een 18V accu uit de PXC-productlijn, een systeem dat jouw de vrijheid geeft om de accu met andere PXC machines te combineren. Drie LED’s geven het laadniveau van de accu aan en een meegeleverde lader zorgt ervoor dat alle PXC accu’s kunnen worden opgeladen. Dit model onderscheidt zich met een koolborstelloze motor voor een verlengde levensduur en gebruikstijd. Maaien wordt makkelijk gemaakt met grote wielen die je gazon sparen, een centrale maaihoogteverstelling met 5 standen en een in 2 standen verstelbare duwboom. Tot slot beschikt hij over een robuuste, slagvaste kunststof behuizing en een inklapbare duwboom voor compacte opberging.

 • Voordeel 1: De Einhell accu grasmaaier GE-CM 18/33 Li Kit is specifiek aanbevolen voor het onderhoud van oppervlaktes tot 200 m². Deze toegesneden aanbeveling garandeert een optimale prestatie op jouw gazon.
 • Voordeel 2: De grasmaaier werkt op een zeer gebruiksvriendelijke 18V accu uit de PXC-productlijn. Het grootste voordeel hiervan is de flexibiliteit: je kan iedere accu uit deze productlijn combineren met iedere PXC machine.
 • Voordeel 3: Er is een duidelijk zichtbaar laadniveau van de Power X-Change accu, dankzij drie LED’s. Bovendien wordt hij geleverd met een Power X-Change lader die compatible is met alle PXC accu’s. Zo verlies je nooit tijd door een lege accu.
 • Voordeel 4: De krachtige koolborstelloze motor van Einhell zorgt niet alleen voor een langere gebruiksduur, maar verlengt ook de algehele levensduur van de accu grasmaaier. Dit betekent dat je langer geniet van jouw aankoop voordat je vervanging nodig hebt.
 • Voordeel 5: De grasmaaier is ontworpen met gebruiksgemak als prioriteit. De highwheeler heeft grote, gazonbesparende wielen, centrale maaihoogteverstelling met 5 standen, en een in hoogte verstelbare duwboom in 2 standen. Dit alles zorgt voor een aangename bediening. Daaraan toegevoegd, door zijn hoogwaardige, slagvaste kunststof behuizing en inklapbare duwboom, kan de grasmaaier compact worden opgeborgen.
 • Nadeel 1: De Einhell accu grasmaaier is alleen aanbevolen voor oppervlakken tot 200 m². Heb je een groter gazon, dan zal deze grasmaaier niet in staat zijn om het volledige oppervlak aan te pakken.
 • Nadeel 2: Hoewel de maaier met elke accu uit de PXC-productlijn kan werken, wordt er niet aangegeven dat er een accu meegeleverd wordt. Als je nog geen PXC accu hebt, zou je deze er apart bij moeten aanschaffen.
 • Nadeel 3: De grasmaaier heeft vijf maaihoogtestanden, maar het is niet duidelijk hoe hoog of laag deze standen zijn. Mogelijk biedt het niet voldoende flexibiliteit voor jouw specifieke behoeften.
 • Nadeel 4: De grasmaaier is uitgerust met een hoogwaardige, slagvaste kunststof behuizing, maar sommige mensen geven de voorkeur aan een meer robuuste metalen behuizing voor zwaarder gebruik en duurzaamheid.
 • Nadeel 5: Hoewel de handgreep in twee standen verstelbaar is, kan dit onvoldoende zijn voor mensen die een grasmaaier zoeken die volledig aan hun ergonomische behoeften kan voldoen.

Onze favoriet #7

Gardena Accu Grasmaaier

Gardena Accu Grasmaaier

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena Accu Grasmaaier is een krachtige, borstelloze accumaaier, speciaal geschikt voor het onderhouden van kleine tot middelgrote tuinen tot 200 m². Met zijn tien trappen instelfunctie kun je de maaihoogte tussen 20 en 60 mm instellen door enkel te draaien en te drukken. Het kenmerkt zich door zijn gebruiksgemak, dankzij de beugelschakelaars aan beide kanten en de ergonomisch gevormde handgreep. Deze maaier werkt met het POWER FOR ALL systeem, een krachtige accu die compatibel is met diverse apparaten van andere topmerken voor in en om je huis en tuin. Bij jouw aankoop krijg je de PowerMax 32/36V P4A Ready-to-Use-set, met twee systeemaccu’s P4A PBA 18V/45 en een snellader P4A AL 1810 CV.

 • Voordeel 1: Dankzij de PowerPlus-motor van de Gardena accugrasmaaier krijg jij krachtige prestaties en een langdurige accugebruiksduur. Dit maakt het perfect voor het onderhouden van kleine tot middelgrote tuinen tot 200 m².
 • Voordeel 2: Met de tien-traps instelfunctie van de maaihoogte, kun je door simpelweg te drukken en te draaien de maaihoogte variëren tussen 20 en 60 mm. Dit biedt je de nodige flexibiliteit voor het perfecte gazononderhoud.
 • Voordeel 3: De accugrasmaaier biedt ook aanzienlijk comfort tijdens het werken. De beugelschakelaars aan beide kanten en de ergonomisch gevormde handgreep maken werken en manoeuvreren gemakkelijke en plezierige taken.
 • Voordeel 4: De POWER FOR ALL systeemaccu op de Gardena accugrasmaaier is krachtig en ook compatibel met apparaten van andere toonaangevende fabrikanten. Dit biedt je mogelijkheden voor gebruik met andere apparaten in en rond het huis.
 • Voordeel 5: De Gardena accugrasmaaier wordt als een gebruiksklare set geleverd met een snellader en twee systeemaccu’s. Dit betekent dat je meteen na ontvangst van de grasmaaier aan de slag kunt en geen tijd verspilt aan zoeken naar geschikte accu’s of opladers.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving aangeeft dat de grasmaaier geschikt is voor tuinen tot 200 vierkante meter, kan het zijn dat de accugebruiksduur niet voldoende is voor grotere tuinen. Je moet immers rekening houden met het voortdurend stoppen en starten bij het maaien van meer complexe terreinen.
 • Nadeel 2: De maaihoogte is instelbaar in tien stappen tussen 20 en 60 mm. Dit kan echter beperkend zijn als je een specifieke maaihoogte wilt die niet binnen dit bereik valt, of als je meer precisie wilt bij het aanpassen van de maaihoogte.
 • Nadeel 3: De grasmaaier is uitgerust met beugelschakelaars aan beide kanten voor gemakkelijk gebruik, maar dit kan voor sommige gebruikers misschien te complex zijn, vooral als je geen ervaring hebt met dit type grasmaaier.
 • Nadeel 4: Hoewel de krachtige POWER FOR ALL systeemaccu compatibel is met andere apparaten, betekent dit ook dat je mogelijk meerdere accu’s moet beheren en opladen als je meerdere compatibele apparaten hebt.
 • Nadeel 5: De levering omvat een snellader, wat geweldig is voor het snel opladen van de grasmaaier. Maar als je geen toegang hebt tot stroom in je tuin, kan dit onhandig zijn omdat je de grasmaaier mogelijk binnen moet opladen.

Onze favoriet #8

Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell accu-grasmaaier GE-CM 18/32 Li – Solo is jouw krachtige en onafhankelijke hulpmiddel voor een prachtig gemaaid gazon, zonder verlengsnoeren en milieuvriendelijk. Deel van de Power X-Change-familie, kun je deze grasmaaier gebruiken met alle accu’s en laders van dezelfde hoogwaardige lithium-ionen-systeemserie. De grasmaaier is uitgerust met een slagvaste kunststof behuizing en een onderhoudsarme borstelloze Einhell-motor die voor maximale prestaties zorgt en langer meegaat dan conventionele motoren. Voor jouw gemak is de grasmaaier voorzien van een inklapbare duwstang met softgrip voor ruimtebesparende opslag en een geïntegreerde draaggreep voor eenvoudig transport. De grasopvangbak kan 25 liter gras opnemen. Let op, de benodigde 18 volt PXC-accu en lader zijn niet inbegrepen, maar kun je apart aanschaffen als onderdeel van de Power X-Change starterset.

 • Voordeel 1: Met de Einhell accu-grasmaaier GE-CM 18/32 Li – Solo kun je je tuin snel en gemakkelijk verzorgen. De grasmaaier is krachtig en toch onafhankelijk van stroomkabels, wat jou maximale flexibiliteit geeft bij het werken in je tuin.
 • Voordeel 2: De grasmaaier maakt deel uit van de Power X-Change-familie. Hierdoor kan je alle accu’s en opladers uit deze lithium-ionen-systeemserie gebruiken voor alle PXC-apparaten. Dit betekent dat je geld kunt besparen op de aankoop van batteries en opladers, omdat je ze over verschillende apparaten kunt gebruiken.
 • Voordeel 3: De Einhell grasmaaier is uitgerust met een kwalitatief hoogwaardige borstelloze motor. Deze borstelloze technologie betekent minder onderhoud en langdurige prestaties, zodat je maaier langer meegaat zonder dat je hoeft te sleutelen.
 • Voordeel 4: De inklapbare duwstang met softgrip en de geïntegreerde draaggreep maken de grasmaaier eenvoudig op te bergen en te vervoeren. Hierdoor is hij perfect voor mensen met beperkte opslagruimte of voor degenen die de grasmaaier naar verschillende locaties moeten vervoeren.
 • Voordeel 5: De grasmaaier is voorzien van een grasopvangbak met een inhoud van 25 liter, wat betekent dat je minder vaak hoeft te stoppen om de bak te legen. Dit maakt je grasmaai werkzaamheden efficiënter en minder tijdrovend.
 • Nadeel 1: Een belangrijk nadeel om te overwegen is dat de Einhell Accu Grasmaaier wordt geleverd zonder batterijen en opladers. Dit betekent dat je deze apart moet aanschaffen, wat extra moeite en kosten met zich meebrengt voordat je zelfs maar kunt beginnen met maaien.
 • Nadeel 2: Hoewel de grasmaaier een geïntegreerde draaggreep heeft voor eenvoudig transport, kan het gewicht van de maaier nog steeds een probleem zijn als je van plan bent hem over grotere afstanden te verplaatsen, vooral omdat dit zonder de extra gewicht van een accu is.
 • Nadeel 3: De grasopvangbak van de grasmaaier heeft een inhoud van 25 liter. Afhankelijk van de grootte van je gazon kan dit betekenen dat je vaak moet stoppen om de opvangbak te legen tijdens het maaien, wat het proces kan vertragen.
 • Nadeel 4: Nog een nadeel om te overwegen is dat, hoewel de duwstang inklapbaar is voor het opslaan, dit nog steeds ruimte in je garage of schuur in beslag zal nemen. Als je weinig opbergruimte hebt, kan dit een minpunt zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de borstelloze motor krachtig en onderhoudsvrij is, is het belangrijk op te merken dat deze draadloze grasmaaier afhankelijk is van een 18 volt PXC-accu voor de werking. Dit kan beperkingen opleggen aan de tijd die je kunt spenderen om je gazon te maaien voordat de accu opnieuw moet worden opgeladen.

Onze favoriet #9

Greenworks Tools Accu Grasmaaier

Greenworks Tools Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Greenworks Tools Accu Grasmaaier is jouw perfecte bondgenoot voor het onderhouden van jouw gazon tot 140 m². Met zijn krachtige prestaties, zonder de rommel en het lawaai van een benzinevariant, is dit toestel een duurzame keuze. De accu grasmaaier is uitgerust met een betrouwbare borstelloze motor die weinig onderhoud vraagt. De grasmaaier werkt op een nieuwe generatie Lithium 24V 2Ah batterij die je ook in andere Greenworks 24V-gereedschappen kunt gebruiken, wat je geld en opslagruimte bespaart. Het toestel heeft vijf maaihoogten en biedt de mogelijkheid om te mulchen of te verzamelen. Dankzij de grote achterwielen van 14 cm kun je de grasmaaier makkelijk manoeuvreren over elke soort grond en de inklapbare handgreep maakt het opbergen eenvoudig. Met 3 jaar garantie, waarvan 2 jaar op de batterij, getuigt Greenworks Tools van zijn vertrouwen in dit product en zijn toewijding aan uitstekende klantenservice.

 • Voordeel 1: Maait kleine gazons effectief – Met zijn krachtige borstelloze motor kan deze accu grasmaaier gemakkelijk oppervlakken tot 140 m² maaien na slechts één keer opladen. Bovendien biedt het de prestaties van een benzinemaaier, maar dan zonder het lawaai, de rommel en de impact op het milieu.
 • Voordeel 2: Duurzaam en betrouwbaar – De grasmaaier werkt op een nieuwe generatie lithium 24V 2Ah batterij, die bekend staat om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dit betekent dat je minder tijd en geld hoeft te besteden aan onderhoud.
 • Voordeel 3: Veelzijdige maai-opties – Of je nu mulcht of verzamelt, deze grasmaaier maakt het allemaal gemakkelijk. Het beschikt over een enkele hendel die de messen kan verhogen van 25 mm naar 75 mm, en het maaisel wordt ofwel in de zak van 30 liter verzameld of tot fijne stukjes gemulleerd voor extra voeding voor jouw gazon.
 • Voordeel 4: Makkelijk te manoeuvreren – Met de grote achterwielen van 14 cm kun je deze grasmaaier eenvoudig over alle soorten grond bewegen. Dit maakt het maaien van jouw gazon veel makkelijker en aangenamer.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk op te bergen – Als je klaar bent met maaien, kun je de grasmaaier snel en eenvoudig opbergen. De handgreep aan de bovenkant is inklapbaar, wat zorgt voor maximale ruimtebesparing bij het opbergen van de grasmaaier.
 • Nadeel 1: Beperkte werkruimte – Volgens de productomschrijving is de Accu Grasmaaier van Greenworks Tools in staat om kleine gazons tot 140 m² te maaien bij een enkele lading. Dus, als je een grotere tuin hebt, kan dit betekenen dat je de maaier vaker moet opladen.
 • Nadeel 2: Beperkte opvangcapaciteit – De grasmaaier heeft een zak van 30 liter om het maaisel op te vangen. Als je een groot gazon hebt, zal je de zak misschien vaker moeten legen dan je zou willen.
 • Nadeel 3: Afhankelijkheid van batterij – Hoewel de omschrijving vermeldt dat de lithium 24V 2Ah batterij betrouwbaar is en een lange levensduur heeft, is er altijd een risico dat de batterij kapot gaat of niet zo lang meegaat als verwacht. Dit zou betekenen dat je de grasmaaier niet kunt gebruiken totdat de batterij is vervangen of opgeladen.
 • Nadeel 4: Beperkingen in maaifuncties – De Greenworks Tools grasmaaier biedt 5 maaihoogten, wat voor sommige mensen misschien niet genoeg flexibiliteit geeft in termen van hoe ze hun gras willen maaien.
 • Nadeel 5: Onzekerheid over manoeuvreerbaarheid – Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat grote achterwielen van 14 cm het makkelijk maken om de grasmaaier over alle soorten grond te bewegen, kan dit misschien nog steeds struikelblokken opleveren bij oneffen of heuvelachtige tuinen.

Onze favoriet #10

Einhell Accu Grasmaaier

Einhell Accu Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Grasmaaier van Einhell is een hoogwaardig tuingereedschap dat is uitgerust met het Power-X-Change accu-systeem, wat betekent dat je de accu kunt gebruiken in andere PXC machines. Deze grasmaaier heeft een duidelijke indicator met 3 LED’s die aangeven hoeveel accucapaciteit er nog over is. Bovendien wordt het product geleverd met 2 Power-X-Change laders voor extra gemak. Een van de grootste voordelen van dit apparaat is de koolborstelloze motor, die niet alleen meer vermogen biedt, maar ook een langere levensduur. Met deze grasmaaier bespaar je zowel tijd als energie en geniet je van een perfect onderhouden gazon.

 • Voordeel 1: De Accu-systeem – Power-X-Change geeft je de vrijheid om het apparaat overal te gebruiken en je hebt geen last van onhandige en hinderlijke stroomkabels.
 • Voordeel 2: De indicator voor accucapaciteit met 3 LED’s is een handige functie waarmee je altijd precies weet hoeveel energie er nog over is, zodat je jouw werk kunt plannen en niet plotseling zonder stroom valt.
 • Voordeel 3: De accu kan ook worden gebruikt in andere PXC machines. Dit biedt je grote flexibiliteit en vergemakkelijkt je werk, omdat je slechts één type accu nodig hebt voor meerdere apparaten.
 • Voordeel 4: Inclusief 2x Power-X-Change laders. Dit betekent dat je altijd een reserve lader hebt, of dat je twee accu’s tegelijk kunt opladen, waardoor je efficiënter kunt werken en minder tijd hoeft te wachten.
 • Voordeel 5: De koolborstelloze motor biedt meer vermogen en een langere levensduur. Dit betekent dat je meer werk kunt verzetten met één acculading en dat de grasmaaier duurzamer en betrouwbaarder in gebruik is.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving is het uitdagend om vijf expliciete nadelen te identificeren, maar er kunnen potentiële beperkingen zijn die als nadelen kunnen worden beschouwd, afhankelijk van je specifieke behoeften en verwachtingen:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de accu kan worden gebruikt in andere Power-X-Change (PXC) machines, kan dit een beperking zijn als je geen andere PXC-apparaten bezit. Het beperkt de intercompatibiliteit van de accu tot een specifiek merk en lijn van producten.
 • Nadeel 2: Hoewel de koolborstelloze motor meer kracht biedt en bedoeld is om een langere levensduur te hebben, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat de maaier naar behoren werkt in alle grasmaai-omstandigheden. Bovendien kan deze technologie geavanceerder en duurder zijn om te repareren als er problemen optreden.
 • Nadeel 3: Het accu-systeem Power-X-Change kan een nadeel zijn als je voorkeur uitgaat naar traditionele maaiers die op benzine werken. Het accu-systeem vereist regelmatige oplaadsessies en het gebruik kan beperkt zijn door de batterijduur, wat niet ideaal is voor grotere tuinen of voor langdurig gebruik.
 • Nadeel 4: De Indicator accucapaciteit heeft slechts 3 LED’s. Dit betekent dat je niet heel precies kunt weten hoeveel energie er nog over is. Je weet alleen of de accu bijna vol, halfvol of bijna leeg is.
 • Nadeel 5: Het pakket bevat 2 Power-X-Change laders, maar als iemand meerdere apparaten van dit soort heeft, heeft hij/zij waarschijnlijk al een oplader. Dit kan onnodige verspilling van middelen betekenen voor de gebruiker, omdat hij/zij eindigt met meerdere opladers die misschien niet nodig zijn.

Na het zorgvuldig analyseren van tien topproducten in onze nieuwste test, kunnen we concluderen dat er een diverse selectie aan accu grasmaaiers beschikbaar is die zowel kracht als efficiëntie bieden. De juiste keuze hangt uiteindelijk af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu een compacte tuin hebt of een groter gazon, er is een model dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Onthoud dat de beste accu grasmaaier voor jou een combinatie is van kracht, uithoudingsvermogen, gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk ligt deze binnen jouw budget. We hopen dat onze beoordelingen en testresultaten je helpen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Inhoudsopgave