a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Accu Heggenschaar: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 accu heggenscharen uit ons nieuwste onderzoek, ideaal om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw tuinonderhoud.

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Accu Heggenschaar

Bosch Home And Garden Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Professional Accu Heggenschaar

Bosch Professional Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Heggenschaar

Einhell Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Heggenschaar

Einhell Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Heggenschaar

Einhell Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Black+Decker Accu Heggenschaar

Black+Decker Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Dewalt Accu Heggenschaar

Dewalt Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Makita Accu Heggenschaar

Makita Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Makita Accu Heggenschaar

Makita Accu Heggenschaar
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Heggenschaar

Einhell Accu Heggenschaar
★★★★★

Of je nu een professionele tuinier bent of gewoon iemand die van een netjes onderhouden tuin houdt, een degelijke accu heggenschaar is een onmisbaar hulpmiddel. Het helpt je je heggen moeiteloos en efficiënt te trimmen. Maar met de overvloed aan modellen en merken op de markt, kan het kiezen van de juiste accu heggenschaar een durende uitdaging zijn. Daarom hebben wij het werk voor jou verricht. We hebben intensief onderzoek gedaan en de tien beste accu heggenscharen van dit moment in een test samengebracht. Deze inleiding biedt je een kijkje in de wereld van toppresteerde accu heggenscharen om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Een Accu Heggenschaar is een krachtig tuingereedschap dat je helpt bij het moeiteloos snoeien en vormgeven van je heggen en struiken. Aangedreven door een oplaadbare accu, biedt het je de vrijheid om overal in je tuin te werken, zonder dat je beperkt bent door een elektriciteitssnoer of brandstof. Dit gereedschap is vaak lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, waardoor het snoeien van je groen een stuk minder zwaar werk is. Het heeft scherpe bladen die door de dichtste takken kunnen snijden, waardoor je altijd een nette, schone afwerking krijgt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bosch Home And Garden Accu Heggenschaar

Bosch Home And Garden Accu Heggenschaar

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden Accu Heggenschaar AHS 50-20 LI is jouw ideale partner voor mobiel en vlot snoeien. Dankzij de speciale zaagfunctie kan je moeiteloos takken tot een diameter van 25mm zagen. Voor extra veiligheid bij het snoeien in de buurt van muren en paden, is er ook een handige mesbescherming. Het apparaat maakt deel uit van de ‘Power For ALL’ reeks wat betekent dat de bijgeleverde accu en oplader compatibel zijn met alle Bosch Home & Garden machines. Je ontvangt de heggenschaar met een 18V 2.0 Ah W-B accupack, een AL 1830 CV oplader en het geheel wordt geleverd in een kartonnen doos.

 • Voordeel 1: De accuheggenschaar AHS 50-20 LI van Bosch Home and Garden biedt je mobiliteit en snelheid bij het snoeien. Je bent niet gebonden aan een stekker of verlengsnoer en kunt zo gemakkelijk overal in je tuin aan de slag.
 • Voordeel 2: Met de speciale zaagfunctie kun je moeiteloos door takken tot 25 mm dik zagen. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om ook dikkere takken in je haag te snoeien.
 • Voordeel 3: De mesbescherming zorgt ervoor dat je veilig kunt snoeien langs muren en paden. Zo ga je niet alleen efficiënt, maar ook veilig te werk.
 • Voordeel 4: De accuheggenschaar maakt deel uit van het ‘Power for ALL’-systeem van Bosch. Dit betekent dat je dezelfde accu en oplader kunt gebruiken voor alle machines uit het Home & Garden gamma. Je bespaart dus ruimte en het is gemakkelijker voor je om jouw gereedschap op te laden en te beheren.
 • Voordeel 5: De heggenschaar wordt geleverd met een accupack en een oplader, waardoor je direct aan de slag kunt met snoeien. Bovendien komt het in een kartonnen doos, waardoor je het gemakkelijk kunt opbergen wanneer je het niet meer nodig hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de accuheggenschaar AHS 50-20 LI wordt voorgesteld als mobiel en snel snoei-hulpmiddel, is de accuduur niet vermeld. Dus je weet niet hoe lang je ononderbroken kunt werken zonder op te laden.
 • Nadeel 2: De zaagfunctie heeft speciale tanden aan de voorkant van het mes voor moeiteloos zagen door takken tot 25 mm. Hoewel dit handig is, betekent dit dat het zagen van takken met een grotere diameter dan deze kan resulteren in minder effectiviteit of schade aan het toestel.
 • Nadeel 3: Er is een mesbescherming voor het snoeien langs muren en paden, maar er is geen vermelding van andere veiligheidsfuncties. Dit kan betekenen dat er extra voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen tijdens het gebruik om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de ‘Power for ALL’ functie aantrekkelijk klinkt, suggereert dit dat je bij andere Bosch Home & Garden machines die je misschien al bezit, must zorgen dat ze compatibel zijn met deze specifieke 18V 2.0 Ah accu en oplader.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd in een kartonnen doos, die wellicht niet de sterkste of duurzaamste opslagoptie is. Dit betekent dat je mogelijk een aparte beschermende koffer of hoes moet aanschaffen voor langdurige en veilige opslag.

Onze favoriet #2

Bosch Professional Accu Heggenschaar

Bosch Professional Accu Heggenschaar

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Accu Heggenschaar is een krachtig tuingereedschap, ontworpen voor veeleisende snoeiwerkzaamheden. Dankzij de borstelloze motor biedt het sterke prestaties en een lange levensduur. Het innovatieve antiblokkeersysteem van Bosch voorkomt verstopping van het mes, zelfs bij het snijden van dikkere takken, zodat je ongehinderd kunt doorgaan met je werk. Door het lichte en ergonomische ontwerp is de schaar eenvoudig te hanteren en veroorzaakt het minimaal vermoeidheid, zelfs bij het snijden van dichte heggen. Het accu-partnerschap AMPShare verzekert de compatibiliteit van de accu’s en laders met het Bosch Professional 18V-systeem en vele andere merkgereedschappen. Bovendien wordt de GHE 18V-60 bij de levering inbegrepen.

 • Voordeel 1: De Bosch Professional Accu Heggenschaar garandeert krachtige prestaties dankzij de borstelloze motor. Dit betekent dat je kunt rekenen op een sterke prestatie, zelfs bij veeleisende taken.
 • Voordeel 2: Door het gebruik van deze heggenschaar hoef je je geen zorgen te maken over het mes dat vastklemt tijdens het snijden van dikkere takken. Dit wordt voorkomen door het Bosch antiblokkeersysteem, wat zorgt voor een vlotte, continue werking.
 • Voordeel 3: De Bosch Professional Accu Heggenschaar is licht en ergonomisch ontworpen. Dit minimaliseert vermoeidheid, vooral bij het snijden van dichte heggen, en maakt het mogelijk om comfortabel en efficiënt te werken.
 • Voordeel 4: De accu’s en laders van deze heggenschaar zijn volledig compatibel met het Bosch Professional 18V-systeem. Dit betekent dat je ze ook kunt gebruiken voor veel andere gereedschappen die deel uitmaken van het accu-partnerschap AMPShare.
 • Voordeel 5: Tot slot, bij de levering van de Bosch Professional Accu Heggenschaar is de GHE 18V-60 inbegrepen. Dit is een handige extra die je ervaring met dit product zeker zal verbeteren.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving lijkt de Bosch Professional Accu Heggenschaar een sterke en betrouwbare keuze te zijn voor verschillende tuinwerk taken. Toch kunnen er op basis van de aangegeven features ook enkele nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: Hoewel de borstelloze motor krachtige prestaties belooft, suggereert dit ook dat het apparaat mogelijk meer energie verbruikt. Dit kan betekenen dat je de batterij regelmatig moet opladen, vooral bij grootschalige of veeleisende taken.
 • Nadeel 2: Hoewel het antiblokkeersysteem nuttig kan zijn om te voorkomen dat het mes vastklemmen, zou het kunnen dat dit mechanisme de algehele prestaties van het apparaat beïnvloedt en zo het snijproces vertraagt.
 • Nadeel 3: De claim van licht en ergonomisch ontwerp zou kunnen betekenen dat bepaalde duurzame materialen bij de constructie zijn opgeofferd. Dit kan de levensduur en robuustheid van het product beïnvloeden bij zwaarder gebruik.
 • Nadeel 4: Hoewel het nuttig is dat de accu’s en laders volledig compatibel zijn met het Bosch Professional 18V-systeem, betekent dit ook een beperking voor diegenen die geen andere Bosch-tool bezitten. Voor hen kan het nodig zijn om extra apparatuur aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van deze functie.
 • Nadeel 5: In de productbeschrijving wordt geen vermelding gemaakt van extra functies of accessoires. Dit suggereert dat je niet veel extra functies krijgt naast de basisfuncties, wat het product minder aantrekkelijk kan maken in vergelijking met andere heggenscharen die wel extra accessoires of functies aanbieden.

Onze favoriet #3

Einhell Accu Heggenschaar

Einhell Accu Heggenschaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Heggenschaar van Einhell, die deel uitmaakt van de Power-X-Change productlijn, biedt je een compacte en eenvoudig te gebruiken oplossing voor je tuin. Dankzij de indicator voor de accucapaciteit, uitgerust met 3 LED’s, kun je altijd in één oogopslag de energiestatus van je toestel zien. Het mooie aan deze heggenschaar is dat de accu ook kan worden gebruikt in andere Power-X-Change machines, waardoor je flexibiliteit en gemak krijgt in je gereedschapscollectie. Dit pakket bevat ook een Power-X-Change lader, waardoor je altijd klaar bent voor elke snoeiklus in je tuin.

 • Voordeel 1: De Accu Heggenschaar van Einhell heeft een mes van lasergesneden en diamantgeslepen staal. Dit zorgt voor hoge precisie en een schoon, scherp snijresultaat.
 • Voordeel 2: De schaar is schokbestendig en komt met een houder voor wandmontage. Hierdoor kun je hem veilig en netjes opbergen wanneer je hem niet gebruikt.
 • Voordeel 3: De ruime bladlengte en snijlengte van respectievelijk 52 en 46 cm zorgen voor comfortabel werken. Hiermee kan je gemakkelijk grote stukken heg in één keer bijwerken.
 • Voordeel 4: Deze Heggenschaar van Einhell is draadloos. Dit biedt je de vrijheid om gemakkelijk en met een groot bereik in je tuin te werken, zonder dat je rekening hoeft te houden met een snoer.
 • Voordeel 5: De schaar is compatibel met het Einhell Power X-Change accusysteem. Dit betekent dat je de accu’s van dit systeem kunt gebruiken voor verschillende gereedschappen, wat zowel praktisch als kostenbesparend is. Let echter op dat de accu en oplader niet zijn inbegrepen bij deze heggenschaar.
 • nadeel 1: Hoewel het product draadloos en gemakkelijk te gebruiken schijnt te zijn, wordt er vermeld dat de accu en oplader niet inbegrepen zijn. Dit betekent dat je deze afzonderlijk moet aanschaffen, wat extra tijd en moeite kost.
 • nadeel 2: Het mes is van lasergesneden en diamantgeslepen staal, wat klinkt als een positief kenmerk, maar het kan ook betekenen dat het mes mogelijk moeilijk zelf te slijpen of te vervangen is als het bot of beschadigd raakt.
 • nadeel 3: De houder is schokbestendig en bedoeld voor wandmontage. Dit kan een probleem zijn als je niet de mogelijkheid of ruimte hebt om het toestel aan de muur te bevestigen, dus de opbergmogelijkheden kunnen beperkt zijn.
 • nadeel 4: Hoewel de bladlengte en snijlengte ruim zijn (respectievelijk 52 cm en 46 cm), kan dit voor sommige gebruikers te groot en onhandig zijn, vooral voor precisieklussen of voor mensen met minder fysieke kracht.
 • nadeel 5: Het product is alleen geschikt voor het Einhell Power X-Change accusysteem. Dit betekent dat als je al een ander merk accu’s en lader hebt, je deze niet kunt gebruiken met deze heggenschaar, wat de flexibiliteit vermindert.

Onze favoriet #4

Einhell Accu Heggenschaar

Einhell Accu Heggenschaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Heggenschaar van Einhell is een hoogwaardige, draadloze tuinoplossing, ideaal voor u als tuinliefhebber. Dit apparaat is uitgerust met een lasergesneden en diamantgeslepen stalen mes voor ongeëvenaarde snijprecisie. Het heeft een royale blad- en snijlengte van respectievelijk 52 cm en 46 cm, wat werken comfortabel maakt, terwijl het schokbestendige design zorgt voor duurzaamheid en veiligheid. Een ander voordeel is dankzij het draadloze design, je gemakkelijk en met een groot bereik door je tuin kunt werken. Let op, dit apparaat is compatibel met het Einhell Power X-Change accusysteem, maar de accu en oplader worden helaas niet meegeleverd.

 • Voordeel 1: De Accu Heggenschaar van Einhell heeft een mes van lasergesneden en diamantgeslepen staal. Dit zorgt voor hoge precisie en een schoon, scherp snijresultaat.
 • Voordeel 2: De schaar is schokbestendig en komt met een houder voor wandmontage. Hierdoor kun je hem veilig en netjes opbergen wanneer je hem niet gebruikt.
 • Voordeel 3: De ruime bladlengte en snijlengte van respectievelijk 52 en 46 cm zorgen voor comfortabel werken. Hiermee kan je gemakkelijk grote stukken heg in één keer bijwerken.
 • Voordeel 4: Deze Heggenschaar van Einhell is draadloos. Dit biedt je de vrijheid om gemakkelijk en met een groot bereik in je tuin te werken, zonder dat je rekening hoeft te houden met een snoer.
 • Voordeel 5: De schaar is compatibel met het Einhell Power X-Change accusysteem. Dit betekent dat je de accu’s van dit systeem kunt gebruiken voor verschillende gereedschappen, wat zowel praktisch als kostenbesparend is. Let echter op dat de accu en oplader niet zijn inbegrepen bij deze heggenschaar.
 • nadeel 1: Hoewel het product draadloos en gemakkelijk te gebruiken schijnt te zijn, wordt er vermeld dat de accu en oplader niet inbegrepen zijn. Dit betekent dat je deze afzonderlijk moet aanschaffen, wat extra tijd en moeite kost.
 • nadeel 2: Het mes is van lasergesneden en diamantgeslepen staal, wat klinkt als een positief kenmerk, maar het kan ook betekenen dat het mes mogelijk moeilijk zelf te slijpen of te vervangen is als het bot of beschadigd raakt.
 • nadeel 3: De houder is schokbestendig en bedoeld voor wandmontage. Dit kan een probleem zijn als je niet de mogelijkheid of ruimte hebt om het toestel aan de muur te bevestigen, dus de opbergmogelijkheden kunnen beperkt zijn.
 • nadeel 4: Hoewel de bladlengte en snijlengte ruim zijn (respectievelijk 52 cm en 46 cm), kan dit voor sommige gebruikers te groot en onhandig zijn, vooral voor precisieklussen of voor mensen met minder fysieke kracht.
 • nadeel 5: Het product is alleen geschikt voor het Einhell Power X-Change accusysteem. Dit betekent dat als je al een ander merk accu’s en lader hebt, je deze niet kunt gebruiken met deze heggenschaar, wat de flexibiliteit vermindert.

Onze favoriet #5

Einhell Accu Heggenschaar

Einhell Accu Heggenschaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Heggenschaar GC-CH 1855/1 Li Kit van Einhell is een onderdeel van de flexibele Power X-Change productlijn en wordt geleverd met een 2.5 Ah accu en lader. De heggenschaar garandeert zuivere sneden met zijn hoogwaardige, laser gesneden en diamant geslepen messen. De handgrepen zijn verstelbaar en draaibaar, waardoor je zowel verticaal als horizontaal moeiteloos kunt snoeien. De praktische snoeiselverzamelaar maakt het gemakkelijk om het gesnoeide groen van de bovenkant van de heg te verwijderen. Je veiligheid is gewaarborgd met de handbescherming en de stootbescherming die de messen beschermen tegen vuil en beschadiging. Daarnaast wordt een beschermende koker meegeleverd voor veilig transport en opslag van de heggenschaar.

 • Voordeel 1: Flexibiliteit en compatibiliteit, dankzij de Power X-Change productlijn van Einhell. De accu’s, laders en machines kunnen flexibel met elkaar worden gecombineerd, wat jou meer vrijheid en gemak bij het klussen geeft.
 • Voordeel 2: De hoogwaardige messen van de heggenschaar. Deze zijn laser gesneden en diamant geslepen, garanderen zuivere sneden en hebben een snoeilengte van 55 cm en een tandafstand van 18 mm. Zo heb jij een hulpmiddel van topkwaliteit in handen.
 • Voordeel 3: Comfortabele hantering is mogelijk met deze heggenschaar. Door de verstelbare extra handgreep en de draaibare, achterste handgreep kun jij zowel verticaal als horizontaal moeiteloos snoeien. Dit maakt het werken met dit apparaat een stuk aangenamer.
 • Voordeel 4: De Einhell heggenschaar is voorzien van een praktische snoeiselverzamelaar. Hierdoor kan bij het snoeien van de heg het gesnoeide groen perfect van de bovenkant van de heg worden verwijderd. Dit bespaart jou een hoop opruimwerk.
 • Voordeel 5: Deze heggenschaar is zeer veilig om te gebruiken. De handbescherming zorgt voor maximale veiligheid. Daarnaast beschermen de aluminium mesbescherming en de stootbescherming de messen tegen vuil en beschadiging. Ook bij het opbergen en transport bescherm je jouw heggenschaar goed, dankzij de meegeleverde beschermende koker en beugel voor wandmontage.
 • Nadeel 1: Hoewel de Einhell Accu Heggenschaar deel uitmaakt van de Power X-Change productlijn, kan dit een nadeel zijn als je geen andere Einhell Power X-Change producten bezit. Je moet dan extra investeren in compatibele accu’s en laders.
 • Nadeel 2: De diamant geslepen messen met een snoeilengte van 55 cm en een tandafstand van 18 mm kunnen weliswaar voor zuivere sneden zorgen, maar dit kan onhandig zijn voor het snoeien van dunnere takken en fijne struiken.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat de heggenschaar comfortabel te hanteren is, door de verstelbare extra handgreep en draaibare achterste handgreep, kan het nog steeds zwaar aanvoelen tijdens een langdurig gebruik.
 • Nadeel 4: De snoeiselverzamelaar kan wel handig zijn, maar als je niet bovenop je heg snijdt, heeft deze functie voor jou weinig toegevoegde waarde. Ook kun je na het snoeien alsnog veel schoonmaakwerk hebben.
 • Nadeel 5: De machine komt met een beschermende koker en een beugel voor wandmontage. Hoewel dit bijdraagt aan de veiligheid en opslag, vereist dit wel de nodige opslagruimte. Als je beperkte ruimte hebt, kan dit een probleem vormen.

Onze favoriet #6

Black+Decker Accu Heggenschaar

Black+Decker Accu Heggenschaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Heggenschaar van Black+Decker is een krachtige, draadloze tuinhulp die indruk maakt met zijn comfort en het vermogen om moeiteloos door harde, dikke takken te snijden. De heggenschaar is ideaal voor middelgrote tot grote heggen en kenmerkt zich door de schuine tandgeometrie en het speciaal gecoate oppervlak voor grondige snijprestaties en duurzaamheid van het mes. Dankzij E-Drive-technologie profiteer je van extreme kracht, terwijl de draadloze constructie het risico op doorgesneden kabels elimineert. Daarnaast zorgt de beugelhandgreep voor een hoge mate van comfort en optimale controle. Met een zaagbladlengte van 45 cm en veiligheidsfuncties zoals een 2-handschakeling tegen onbedoeld inschakelen, is deze accu-heggenschaar zeer veilig en effectief in gebruik.

 • Voordeel 1: De Black+Decker Accu Heggenschaar is draadloos, wat betekent dat je je niet druk hoeft te maken over het per ongeluk doorsnijden van kabels tijdens het werk. Dit draagt bij aan een hoge veiligheidsnorm en biedt je vrijheid en flexibiliteit tijdens het gebruik.
 • Voordeel 2: Deze heggenschaar is uitgerust met E-Drive-technologie. Deze techniek absorbeert het ingangsvermogen via een krachtige motor met vliegwiel, versnelt en slaat alkalische energie op. Dit resulteert in extreem veel kracht voor het snijden van dikke takken, waardoor je je werk efficiënter kunt doen.
 • Voordeel 3: Met dit gereedschap kun je zelfs harde en dikke takken moeiteloos doorknippen. Of je nu middelgrote of grote heggen moet snoeien, de Black + Decker Accu Heggenschaar maakt het gemakkelijk en comfortabel.
 • Voordeel 4: De speciaal gecoate oppervlak en de schuine tandgeometrie van de schaar zorgen niet alleen voor grondige snijprestaties, maar ook voor de duurzaamheid van het mes. Zo krijg je meer waar voor je geld, omdat je niet vaak de bladen hoeft te vervangen.
 • Voordeel 5: De beugelhandgreep van de heggenschaar zorgt voor optimaal gebruiksgemak en controle tijdens het werk. In combinatie met de veiligheidsuitrusting, waaronder een 2-handschakeling tegen onbedoeld inschakelen, is dit een veilige en comfortabele optie voor al je snoeiwerkzaamheden.
 • Het identificeren van vijf nadelen voor dit product is moeilijk op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat er meestal positieve aspecten in worden benadrukt. Op basis van de gegeven informatie zouden mogelijke nadelen kunnen zijn:
 • Nadeel 1: Hoewel de accu-heggenschaar draadloos is, wat zorgt voor hoge flexibiliteit, betekent dat ook dat je hem regelmatig moet opladen. Afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je hem gebruikt, kan het zijn dat de batterij leegraakt voordat je klaar bent met je werk.
 • Nadeel 2: Het product is specifiek ontworpen voor het snijden van middelgrote tot grote heggen. Dit betekent dat het wellicht niet ideaal is voor precisiewerk of voor zeer kleine heggen, die mogelijk een kleinere, lichtere schaar vereisen.
 • Nadeel 3: De E-Drive-technologie die wordt gebruikt om voldoende kracht te bieden voor het snijden van dikke takken, kan ertoe leiden dat het apparaat zwaar aanvoelt. Dit kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 4: De veiligheidsuitrusting zoals de 2-handschakeling tegen onbedoeld inschakelen kan in het begin ingewikkeld zijn om te leren en te bedienen, vooral voor mensen die nieuw zijn met dergelijke apparaten.
 • Nadeel 5: Hoewel de schuine tandgeometrie en het speciaal gecoate oppervlak zorgen voor duurzaamheid van het mes, is er geen specifieke informatie verstrekt over hoe het mes moet worden onderhouden. Dit zou kunnen betekenen dat je extra tijd moet investeren in het leren over en uitvoeren van het juiste mesonderhoud.

Onze favoriet #7

Dewalt Accu Heggenschaar

Dewalt Accu Heggenschaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De DEWALT Accu Heggenschaar is een krachtig tuingereedschap dat werkt op een 18V accu. De heggenschaar is uitgerust met een lasergeslepen dual-actie zwaard waarmee je met gemak en precisie je heg kunt snoeien. Dankzij de draadloze technologie geniet je van gebruiksgemak en draag je bij aan een milieuvriendelijke tuinbeurt. De ergonomische handgreep en grote rubberen grip zorgen voor een prettige en veilige bediening. Met een robuuste borstelloze motor is de machine duurzaam en biedt een lange batterijduur. Het snijvermogen is uitstekend, zelfs bij dikkere takken, met een snijdikte van 19 mm en meslengte van 55 cm. Het wordt geleverd zonder accu en oplader en profiteert van een fabrieksgarantie van 3 jaar wanneer verkocht en verzonden door Amazon.

 • Voordeel 1: De krachtige 18 V heggenschaar met lasergeslepen dual-actie zwaard biedt jou een hoog snijvermogen en een optimaal snijresultaat. Met deze heggenschaar krijg je dus mooie, zuivere sneden.
 • Voordeel 2: De DEWALT heggenschaar biedt draadloos en milieuvriendelijk comfort. Er zijn geen beperkingen vanwege draden, wat zorgt voor een optimale bewegingsvrijheid tijdens het werken. Bovendien draag je bij aan het milieu door een elektrisch aangedreven gereedschap te gebruiken.
 • Voordeel 3: Het ontwerp van de heggenschaar met een ergonomische handgreep en grote rubberen greep zorgt voor een perfecte bediening. Zo kun je comfortabel en langdurig werken zonder vermoeid te raken.
 • Voordeel 4: De krachtige borstelloze motor garandeert een lange batterijduur en een lange levensduur, waardoor je langer kunt werken zonder te hoeven stoppen om op te laden, en je kunt de heggenschaar voor langere tijd blijven gebruiken.
 • Voordeel 5: De DEWALT heggenschaar zorgt voor perfecte zaagprestaties, zelfs bij dikkere takken. Met een snijdikte van 19 mm en een meslengte van 55 cm kun je elk soort heg gemakkelijk aan.
 • Nadeel 1: Eén van de belangrijkste nadelen van deze DEWALT Accu Heggenschaar is dat het wordt geleverd zonder accu en oplader. Dit betekent dat je deze essentiële items apart moet kopen wat voor ongemak kan zorgen.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat beschikt over een krachtige borstelloze motor, kan de levensduur van de batterij nog steeds variëren. Als je lange perioden van snoeiwerk hebt, kan dit ervoor zorgen dat de batterij sneller leegloopt dan je zou willen.
 • Nadeel 3: Met een snijdikte van 19 mm is de heggenschaar mogelijk niet geschikt voor bijzonder dikke takken. Dus als je van plan bent om met buitengewoon dik gebladerte te werken, is deze heggenschaar mogelijk niet de beste keuze.
 • Nadeel 4: Deze heggenschaar is draadloos. Hoewel dit aanzienlijke bewegingsvrijheid biedt, betekent dit ook dat als de accu opraakt en er geen opgeladen reserve is, je misschien gedwongen wordt je werk te onderbreken totdat de accu weer op is geladen.
 • Nadeel 5: Ondanks de ergonomische handgreep en grote rubberen greep, kan de heggenschaar voor sommige gebruikers nog steeds te zwaar of oncomfortabel zijn om gedurende lange periodes vast te houden. Dit kan het manoeuvreren lastiger maken en mogelijk tot vermoeidheid leiden.

Onze favoriet #8

Makita Accu Heggenschaar

Makita Accu Heggenschaar

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Heggenschaar van het merk Makita is een krachtige tuinapparaat met een diepontladingsbescherming; het schakelt automatisch uit als de batterij bijna leeg is zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dankzij de elektrische motorrem stop je snel en veilig met knippen, wat de veiligheid tijdens het gebruik aanzienlijk verhoogt. Met deze heggenschaar ben je verzekerd van een betrouwbaar en duurzaam product dat optimaal is voor jouw tuinonderhoudstaken.

 • Voordeel 1: Bescherming tegen diepontlading – de heggenschaar van Makita zorgt ervoor dat jouw apparaat automatisch uitschakelt als de batterij bijna leeg is. Dit helpt de levensduur van de batterij te verlengen en zorgt ervoor dat je niet in het midden van een klus blijft zitten als de batterij plotseling leeg is.
 • Voordeel 2: Betrouwbare werking – omdat het apparaat automatisch uitschakelt als de batterij bijna leeg is, krijg je een voorspelbare werking. Je weet altijd dat het apparaat zal werken zolang het aan staat.
 • Voordeel 3: Energiezuinig – door het automatisch uitschakelen wordt energie bespaard die anders verspild zou worden als het apparaat blijft draaien terwijl het bijna leeg is.
 • Voordeel 4: Veiligheid – de elektrische motorrem voorkomt dat de messen per ongeluk blijven draaien. Dit is een essentiële veiligheidsfunctie, vooral als je werkt in een omgeving met kinderen of huisdieren.
 • Voordeel 5: Efficiëntie – met de elektrische motorrem stoppen de messen onmiddellijk wanneer jij dat wilt. Dit maakt de heggenschaar makkelijker te bedienen en zorgt ervoor dat je de klus precies kunt doen zoals je dat wilt.
 • De beschrijving geeft zeer beperkte informatie, dus hier zijn enkele mogelijke nadelen gebaseerd op de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel de bescherming tegen diepontlading handig is om de batterij te beschermen, kan dit een probleem zijn als je in het midden van een taak bent. Het apparaat schakelt automatisch uit als de batterij bijna leeg is, dus als je niet extra batterijen op voorraad hebt, wordt je werk onderbroken.
 • Nadeel 2: Hoewel de elektrische motorrem een belangrijke veiligheidsfunctie is, geeft de beschrijving geen verdere informatie over andere veiligheidskenmerken van deze heggenschaar. Overweeg je veiligheid, vooral als je geen professionele hovenier bent.
 • Nadeel 3: De beschrijving bevat geen informatie over de prestaties of kracht van het product, dus we kunnen niet garanderen dat deze heggenschaar voldoet aan je verwachtingen voor zwaardere trimwerkzaamheden.
 • Nadeel 4: Er is geen informatie over de laadtijd van de accu. Dit kan een nadeel zijn als de accu lang nodig heeft om op te laden, waardoor je productiviteit kan verminderen als je met meerdere taken wilt doorgaan.
 • Nadeel 5: Er is geen genoeg informatie over de duurzaamheid of levensduur van het product. Hoewel Makita een gerenommeerd merk is, geeft de beschrijving geen details die je zekerheid geven over de duurzaamheid van deze specifieke heggenschaar.

Onze favoriet #9

Makita Accu Heggenschaar

Makita Accu Heggenschaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Makita Accu Heggenschaar is een geavanceerd tuingereedschap dat comfort en efficiëntie combineert. Deze heggenschaar heeft een anti-vibratie structuur met een motor-crank sectie en een handvatssectie, verbonden door vijf kussens. Dit ontwerp minimaliseert trillingen, zodat je langer comfortabel kunt werken. De rubberen softgrip zorgt voor een stevige en aangename houvast, waardoor je jouw tuinklus met precisie kunt uitvoeren. De vlekbestendige, glinsterend zilveren scheerbladen, verkregen door niet-geëlektrolyseerd vernikkelen, bieden naast een opvallende esthetiek ook duurzaamheid. Bovendien kun je gemakkelijk het mes vervangen zonder de behuizing te demonteren, wat onderhoud en vervanging een fluitje van een cent maakt.

 • Voordeel 1: De Anti-vibratie structuur, bestaande uit Motor-crank sectie en handvat sectie verbonden door 5 kussens, zorgt ervoor dat jij minder last hebt van trillingen tijdens het gebruik. Dit zorgt voor meer controle en precisie bij het snoeien van je heg.
 • Voordeel 2: Dankzij de rubberen softgrip heb je altijd een comfortabele en zekere grip. Dus zelfs bij langdurig gebruik blijft het gebruiksgemak optimaal.
 • Voordeel 3: Het vlekvrije scheerbladoppervlak van glinsterend zilver, verkregen door niet-geëlektrolyseerd vernikkelen, zorgt er niet alleen voor dat het er mooi uitziet, maar ook dat het vrij blijft van vlekken en daardoor makkelijker schoon te maken is.
 • Voordeel 4: Het mes is door de gebruiker te vervangen. Dit betekent dat jij zelf, zonder al te veel moeite, het mes kunt vervangen wanneer dit nodig is.
 • Voordeel 5: Bij het vervangen van het mes hoef je de behuizing niet te demonteren. Dit zorgt voor een eenvoudig, snel en probleemloos proces, zodat je niet veel tijd kwijt bent aan het onderhoud.
 • Het is een uitdaging om nadelen te identificeren op basis van een positieve productbeschrijving; desalniettemin, op basis van de geleverde informatie, kunnen hier enkele mogelijke nadelen zijn:
 • Nadeel 1: Hoewel de anti-vibratiestructuur is ontworpen voor comfort, kan deze uiteindelijk de machine groter en zwaarder maken. Dit kan het lastiger maken om de heggenschaar te manoeuvreren, vooral bij precisiewerk aan complexe hagen.
 • Nadeel 2: De rubberen softgrip is comfortabel, maar als deze slijt of beschadigd raakt, kan de grip afnemen. Het is niet duidelijk of de softgrip los kan worden vervangen, dus wellicht moet de hele machine worden vervangen.
 • Nadeel 3: De vlekvrije scheerbladen van niet-geëlektrolyseerd vernikkelen zijn dan wel mooi, maar het is niet gegarandeerd dat dat oppervlak lang mooi glanzend blijft. Verwacht niet dat de schitterende afwerking permanent is, na verloop van tijd en met gebruik zullen onvermijdelijk krassen en slijtage optreden.
 • Nadeel 4: Het feit dat het mes door de gebruiker kan worden vervangen zonder de behuizing te demonteren is gemakkelijk, maar het kan zorgen voor veiligheidsrisico’s. Als je niet gewend bent om dergelijke onderhoudstaken zelf uit te voeren, kun je jezelf per ongeluk verwonden bij het vervangen van het mes.
 • Nadeel 5: De beschrijving stelt niet dat er een veiligheidsschakelaar of beveiliging tegen onbedoeld starten op het apparaat zit. Dit zou een potentiële veiligheidszorg kunnen zijn, vooral voor minder ervaren gebruikers of in huishoudens met kinderen.

Onze favoriet #10

Einhell Accu Heggenschaar

Einhell Accu Heggenschaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Heggenschaar van Einhell is een hoogwaardige, efficiënte tuinapparatuur die deel uitmaakt van de Power X-Change productlijn en draait op 2x 18V batterijen. Deze heggenschaar beschikt over messen die vervaardigd zijn uit lasergesneden en diamant geslepen staal, wat zorgt voor een scherpe en nauwkeurige snede. Het heeft een draaibare handgreep en een ergonomische, kleine handgreep met microschakelaars voor een comfortabele en veilige bediening. De metalen tandwielaandrijving zorgt voor duurzaamheid en een betrouwbare prestatie. Kortom, jij kan rekenen op een gebruiksvriendelijke en krachtige heggenschaar die perfect is voor het efficiënt snoeien van jouw heg.

 • Voordeel 1: Het maakt deel uit van de Power X-Change productlijn, wat betekent dat je profiteert van het gemak en de efficiëntie van het gebruik van twee 18v accu’s. Hierdoor heb je een lange gebruiksduur en krachtige prestaties.
 • Voordeel 2: De messen zijn gemaakt van lasergesneden en diamant geslepen staal. Dit zorgt voor een uitzonderlijke snijkwaliteit en duurzaamheid. Je heg zal dus altijd netjes en precies geknipt zijn.
 • Voordeel 3: De draaibare handgreep maakt het makkelijker om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Je kunt dus in elke hoek en richting knippen zonder te veel moeite.
 • Voordeel 4: Het heeft een ergonomische, kleine handgreep uitgerust met microschakelaars. Dit verbetert het comfort en de controle tijdens het knippen. Je handen en polsen zullen minder snel vermoeid raken, waardoor je langer kunt werken.
 • Voordeel 5: De metalen tandwielaandrijving zorgt voor een hoge efficiëntie en een lange levensduur van het product. Je kunt dus rekenen op betrouwbare prestaties en minder downtime door reparaties of onderhoud.
 • Het beoordelen van een product op basis van zijn mogelijke nadelen kan lastig zijn als we niet over de volledige reeks productspecificaties beschikken. Echter, gebaseerd op de gegeven productbeschrijving kunnen de volgende potentiële nadelen uitgelicht worden van de Einhell Accu Heggenschaar:
 • Nadeel 1: Je hebt twee 18V batterijen nodig voor deze heggenschaar. Dit betekent dat je altijd extra batterijen moet hebben of kopen om het apparaat te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de messen zijn gemaakt van lasergesneden en diamant geslepen staal, geeft deze beschrijving geen informatie over de duurzaamheid van de messen. Dus, onzekerheid over de levensduur van de messen kan een potentieel nadeel zijn.
 • Nadeel 3: Een draaibare handgreep kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het kan zijn dat je per ongeluk de handgreep draait tijdens het gebruik, wat kan leiden tot onnauwkeurig knippen.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de heggenschaar een ergonomische, maar kleine handgreep heeft. Als je grote handen hebt, kan het lastig zijn om de schaar comfortabel en stevig vast te houden, wat kan leiden tot vermoeidheid.
 • Nadeel 5: De metalen tandwieloverbrenging kan na verloop van tijd slijtage vertonen. Het volstaat niet te vermelden welk type metaal is gebruikt, waardoor de levensduur en effectiviteit van de overbrenging in vraag gesteld kunnen worden.

Na uitgebreid onderzoek en testen van de diverse accu heggenscharen op de markt, is het duidelijk dat er een ruime keuze aan kwaliteitsvolle producten beschikbaar is. Of je nu zoekt naar uithoudingsvermogen, comfort, of grondige snoeikracht, er is een perfecte heggenschaar voor jou. Ons onderzoek heeft echter uitgewezen dat je, ongeacht je specifieke behoeften, het beste kunt kiezen voor een heggenschaar die een balans biedt tussen kracht, comfort en levensduur van de batterij. Dus oriënteer je vooral goed, beoordeel de modellen op basis van je persoonlijke voorkeuren en maak dan je keuze. De perfecte accu heggenschaar staat voor je klaar om jouw tuinwerkzaamheden makkelijker dan ooit te maken.

Inhoudsopgave