a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Amerikaanse Koelkast: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 Amerikaanse koelkasten die uitblinken in onze nieuwste testresultaten en vind het product dat het beste bij jou past.

Unser Favorit: Samsung Amerikaanse Koelkast

Samsung Amerikaanse Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Wiggo Amerikaanse Koelkast

Wiggo Amerikaanse Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Cecotec Amerikaanse Koelkast

Cecotec Amerikaanse Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Haier Amerikaanse Koelkast

Haier Amerikaanse Koelkast
★★★★★

In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een spannende reis naar de wereld van de Amerikaanse koelkasten; een wereld vol gemak, efficiëntie en technologische hoogstandjes. We tonen je de 10 beste producten die onze strenge selectie hebben doorstaan op basis van diverse criteria zoals capaciteit, energiezuinigheid, functies, en design. Deze lijst is samengesteld op basis van nieuw onderzoek, dus je kunt er zeker van zijn dat je op de hoogte blijft van de nieuwste modellen en innovaties in de branche. Of je nu een grote gezin hebt, graag kookt, of op zoek bent naar verbeterde versheidsfuncties – we hebben aan alles gedacht. Laten we dus zonder verder gedoe de wereld van de Amerikaanse koelkasten induiken!

Een Amerikaanse koelkast, ook wel side-by-side koelkast genoemd, is een ruime, luxueuze koelkast die gekenmerkt wordt door zijn twee naast elkaar geplaatste deuren. Aan de ene kant vind je een groot koelgedeelte en aan de andere kant een ruim vriesgedeelte. Vaak biedt een Amerikaanse koelkast extra functies zoals een ijsblokjesmachine of een koudwaterdispenser. Door zijn omvang en capaciteit is deze koelkast ideaal voor grote gezinnen of mensen die graag ruimte hebben voor het bewaren van etenswaren. Het design van de Amerikaanse koelkast straalt luxe en comfort uit waardoor het een ware eyecatcher in de keuken wordt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Samsung Amerikaanse Koelkast

Samsung Amerikaanse Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Amerikaanse koelkast van SAMSUNG is een ruimtelijke en functionele keuze, met afmetingen van 908 x 1777 x 788. Dit model biedt hoogwaardige functies zoals het Twin Cooling Plus systeem, wat voor optimale temperatuurregeling en vochtigheidsniveaus zorgt, waardoor uw voedsel langer vers blijft. Daarnaast is er een ingebouwde water- en ijsdispenser voor extra gemak. Hoewel deze koelkast geen kinderslot heeft, is het een energie-efficiënte keuze met een energieclassificatie van F.

 • Voordeel 1: Deze SAMSUNG Amerikaanse koelkast heeft geen kinderslot, wat betekent dat je eenvoudig toegang hebt tot je voedsel en drankjes zonder dat je eerst een slot moet ontgrendelen.
 • Voordeel 2: Het koelsysteem met Twin Cooling Plus-technologie zorgt ervoor dat de temperatuur in elke compartiment afzonderlijk kan worden geregeld. Dit betekent dat jouw voedsel langer vers blijft, wat uiteindelijk kan helpen om voedselverspilling te verminderen.
 • Voordeel 3: De afmetingen van deze Amerikaanse koelkast (908 x 1777 x 788) zorgen voor heel veel ruimte. Met zoveel ruimte kun je gemakkelijk al je boodschappen, inclusief grote items of bulkvoorraden, opslaan.
 • Voordeel 4: Met de Water- en Ice-dispenser heb je altijd vers, gekoeld water en ijsblokjes binnen handbereik. Ideaal voor warme zomerdagen of als je snel een gekoeld drankje wilt serveren.
 • Voordeel 5: Hoewel de energieclassificatie F is, betekent dit dat het toestel gemiddeld presteert in termen van energie-efficiëntie. Het is dus een effectieve keuze als je op zoek bent naar een balans tussen prestaties en energieverbruik.
 • Nadeel 1: Er is geen kinderslot aanwezig. Hierdoor kunnen kinderen de koelkast makkelijk openen en mogelijk schade aanrichten of zichzelf bezeren.
 • Nadeel 2: Het koelsysteem Twin Cooling Plus kan betekenen dat dit apparaat meer energie verbruikt dan andere koelsystemen. Dit kan tot hogere energiekosten leiden.
 • Nadeel 3: De afmetingen zijn vrij groot, dus als je een kleinere keuken hebt, kan de koelkast niet goed passen of er kan sprake zijn van ruimte inefficiëntie.
 • Nadeel 4: De aanwezigheid van een water- en ijsdispenser kan voor sommige mensen een nadeel zijn. Het kan leiden tot extra reiniging, mogelijke defecten of het kan gewoon een functie zijn die je niet vaak gebruikt.
 • Nadeel 5: De energieclassificatie is F. Dit betekent dat de koelkast relatief veel energie kan verbruiken, wat niet goed is voor het milieu en voor de energierekeningen.

Onze favoriet #2

Wiggo Amerikaanse Koelkast

Wiggo Amerikaanse Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Amerikaanse koelkast van Wiggo is een uitstekend presterende vierdeurskoelkast, uitgerust met een ingebouwde waterdispenser, koelvak en twee vriesvakken met vier laden. Met afmetingen van 180 x 79 x 70 cm, past deze perfect in je keuken. Het beschikt over moderne MultiAirFlow-technologie die je levensmiddelen langer vers houdt door gelijkmatige luchtcirculatie en constante temperatuur in elke hoek van de koelruimte. Door geavanceerde sensortechnologie en een zeer efficiënte energieklasse D, hoef je je geen zorgen meer te maken over ijsvorming en het ontdooien van de koelkast, waardoor je zowel tijd als energie bespaart. De deur is uitgerust met een stijlvol touchscreen waarmee je, zonder de koelkast te openen, de temperatuur kunt regelen met de eco-, super-, vakantie- en vergrendelingsmodus. Dankzij de Wiggo Cool LED-verlichting heb je een helder en gelijkmatig zicht op de inhoud van de koelkast. Bovendien, in het geval van een stroomstoring worden je huidige instellingen opgeslagen en blijft de koelkast draaien.

 • Voordeel 1: Uitstekende prestaties en ruimte: Deze Amerikaanse koelkast van het merk Wiggo biedt jou de perfecte combinatie van koel- en vriezer. Dankzij de vier deuren heb je een koelvak en twee vriesvakken met vier laden tot je beschikking, wat zorgt voor een optimale organisatie van je producten.
 • Voordeel 2: Moderne technologie voor langere versheid: Met het MultiAirFlow-luchtstroomsysteem in deze koelkast, blijven je levensmiddelen langer vers. De lucht circuleert gelijkmatig in elke hoek van de koelruimte en houdt constant de ideale temperatuur, wat resulteert in betere conservering van je voedsel.
 • Voordeel 3: Geen vorst vorming: De geavanceerde sensortechnologie en de hoge energie-efficiëntie (klasse D) voorkomen dat er ijsvorming optreedt in de koelkast. Bijgevolg hoef je je koelkast nooit meer te ontdooien, wat je zowel tijd als energie bespaart!
 • Voordeel 4: Eenvoudige controle met touch-display: De deur van deze Wiggo koelkast is voorzien van een stijlvol touchscreen. Hiermee kun je de temperatuur regelen en schakelen tussen de eco-, super-, vakantie- en vergrendelingsmodus zonder de koelkast te hoeven openen – een zeer handige en innovatieve functie.
 • Voordeel 5: Handige verlichting en instellingenbesparing: De Wiggo Cool led biedt je heldere en gelijkmatige verlichting voor een uitstekend zicht aan de binnenkant. Nog een pluspunt is dat na een stroomuitval je huidige instellingen worden opgeslagen en de koelkast verder functioneert – zo blijft je voedsel ook bij onvoorziene omstandigheden veilig en goed bewaard.
 • Het geven van nadelen op basis van een productbeschrijving die vooral voordelen aangeeft kan uitdagend zijn. Niettemin, hier zijn een aantal mogelijke nadelen op basis van de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: Maatvoering: De Amerikaanse koelkast van Wiggo heeft de afmetingen 180 x 79 x 70 cm (h x b x d). Dit kan voor sommige keukens te groot zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt voordat je ervoor kiest om te kopen.
 • Nadeel 2: Energieverbruik: Hoewel de koelkast is uitgerust met efficiënte energieklasse D technologie, betekent dit niet altijd dat het het meest energiezuinig is. Er zijn koelkasten op de markt met een hogere energie-efficiëntieklasse.
 • Nadeel 3: Touch-display: Hoewel het hebben van een touch-display stijlvol en handig kan zijn, kan het ook gevoelig zijn voor technische storingen als het niet goed wordt onderhouden. Bovendien kan het moeilijker zijn om te bedienen voor mensen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 4: Geavanceerde sensortechnologie: Het gebruik van geavanceerde sensortechologie om ijsvorming te voorkomen is indrukwekkend, maar kan resulteren in dure reparatiekosten als deze technologie faalt.
 • Nadeel 5: Koel- en vriescapaciteit: De koelkast heeft een koelvak en twee vriesvakken met vier laden. Afhankelijk van je behoeften, kun je dit misschien als beperkt ervaren, vooral als je gewend bent aan meer opslagruimte.

Onze favoriet #3

Cecotec Amerikaanse Koelkast

Cecotec Amerikaanse Koelkast

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Amerikaanse koelkast van Cecotec is jouw ultieme oplossing voor voedselconservering. Het innovatieve Multi Airflow-systeem zorgt voor een optimale, gelijkmatige temperatuur behoud om de levensduur van je voedsel te verlengen, terwijl het Total No Frost-systeem ijsvorming voorkomt. Met een indrukwekkende capaciteit van 559 liter, ruime opslagmogelijkheden en de energie-efficiënte klasse D, tilt deze koelkast het begrip ‘waar voor je geld’ naar een hoger niveau. Het bevat ook een Invertermotor die energie en geld bespaart door de binnentemperatuur consistent te houden. Deze voordelen worden aangevuld met gebruiksgemak zoals een deurdisplay voor temperatuurregeling zonder de koelkast te openen en een snelle koel- en vriesfunctie. Ook omvat het een vakantiemodus en eco-modus, ideaal voor energiebesparing wanneer nodig, en een deuralarm om je te waarschuwen wanneer de temperatuur begint te verliezen.

 • Voordeel 1: Het Multi Airflow systeem van de Cecotec Amerikaanse koelkast zorgt voor een optimale temperatuur in het hele vak. Hierdoor worden de levensmiddelen gelijkmatig gekoeld en behouden ze langer hun optimale versheid.
 • Voordeel 2: De Total No Frost technologie voorkomt de vorming van ijs op je levensmiddelen en binnenin de koelkast. Zo behouden je levensmiddelen langer hun voedingsstoffen, dankzij de betere circulatie van koude lucht.
 • Voordeel 3: De koelkast heeft een grote inhoud van 559 liter, waardoor je ondanks zijn grote capaciteit geen last hebt van ruimtegebrek. Dit maakt het een uitstekende keuze voor huishoudens van elk formaat.
 • Voordeel 4: De Invertermotor plus van de Cecotec Amerikaanse koelkast helpt je energie en geld te besparen. Het systeem houdt de binnentemperatuur van de koelkast stabiel, zonder hoge kosten te maken. Het meet de omstandigheden in de koelkast en past de werking daaraan aan.
 • Voordeel 5: Extra functies zoals snelle koeling van levensmiddelen, vakantiemodus voor optimale energiebesparing tijdens je afwezigheid, een eco-modus voor nog meer energiebesparing, en een deuralarm dat waarschuwt wanneer de koelkast open staat en de temperatuur begint te dalen. Deze features dragen bij aan de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van de koelkast.
 • nadeel 1: De koelkast is van energieklasse D, hoewel dit wordt beschreven als de optimale klasse, zijn er koelkasten met een hogere efficiëntie (klasse A tot A+++) beschikbaar die minder energie verbruiken en dus minder kosten voor het milieu en op de lange termijn ook financieel.
 • nadeel 2: Het vermelde Deuralarm zou je kunnen storen als je veel in en uit de koelkast gaat. Terwijl het alarm bedoeld is om energieverlies te voorkomen, kan het ook irritant zijn als je bijvoorbeeld aan het koken bent en de deur vaak opent en sluit.
 • nadeel 3: Met een capaciteit van 559 liter is dit een grote koelkast die mogelijk niet geschikt is voor kleinere keukens of huishoudens. Hoewel het ruim is, kan het voor sommige mensen gewoon te groot zijn.
 • nadeel 4: De vakantiemodus verandert de temperatuur van de koelkast tot 15 graden en die van de vriezer tot -18 graden. Als er nog voedsel in de koelkast zit, kan dit een verlies van versheid en voedingswaarde betekenen.
 • nadeel 5: De koelkast heeft een Invertermotor plus die door het meten van de omstandigheden in de koelkast, de werking dienovereenkomstig regelt. Hoewel dit energiebesparend kan zijn, kan het ook betekenen dat je geen volledige controle hebt over de exacte temperatuur in uw koelkast.

Onze favoriet #4

Haier Amerikaanse Koelkast

Haier Amerikaanse Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Amerikaanse Koelkast van Haier biedt met zijn Side by Side ontwerp en XXL-capaciteit royaal veel ruimte voor je boodschappen. Je zult gecharmeerd zijn van het elegante design en een geïntegreerd digitaal display in de deur, samen met een handige waterdispenser met tank. De Inverter-motor is opmerkelijk stil en efficiënt, biedt snelle koeling en zorgt voor een laag energieverbruik. Met een garantie van 12 jaar op de inverter-compressoren biedt Haier je gemoedsrust. De Multi Air Flow-technologie verdeelt de lucht optimaal, bevordert de energiebesparing en handhaaft een stabiele temperatuur. Dankzij de volledig openende deur van 90° ondervind je absoluut geen belemmeringen bij het gebruik van de koelkast. De afmetingen van de koelkast (H x B x D) zijn 177,5 x 90,8 x 64,7 cm, houd hier rekening mee bij het plannen van de ruimte in jouw keuken.

 • Voordeel 1: De Haier Amerikaanse koelkast biedt je een XXL-capaciteit. Deze grootte betekent dat je nooit ruimte tekort komt voor al je koel-en vriesbehoeften, wat ideaal is voor grote gezinnen of mensen die graag koken en entertainen.
 • Voordeel 2: Met zijn stijlvolle uiterlijk en geïntegreerd digitaal display in de deur, zal deze koelkast een strakke, moderne uitstraling geven aan je keuken.
 • Voordeel 3: Dankzij de Inverter-motor is deze koelkast stil en efficiënt. Dat betekent dat hij je voedsel snel koelt zonder veel energie te verbruiken.
 • Voordeel 4: De Multi Air Flow-technologie zorgt voor een optimale luchtverdeling. Dit betekent dat je voedsel langer vers blijft, de koelkast minder energie verbruikt en de temperatuur stabiel wordt gehouden.
 • Voordeel 5: De 90° deuropening zorgt ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot alle hoeken van je koelkast. Zo heb je alles altijd binnen handbereik en maak je optimaal gebruik van je ruimte.
 • Het is een beetje lastig om nadelen te vinden op basis van deze productbeschrijving omdat de beschrijving voornamelijk de voordelen en positieve aspecten van de koelkast benadrukt. Maar hier is gepoogd om wat mogelijke nadelen uit te halen:
 • Nadeel 1: Enorm formaat – Ondanks de XXL capaciteit kan het formaat van de koelkast (177,5 x 90,8 x 64,7 cm) een probleem zijn als je een kleine keuken hebt of beperkte ruimte.
 • Nadeel 2: Waterdispenser – De waterdispenser vereist een wateraansluiting. In sommige keukens kan dit lastig zijn om te installeren. Vergeet ook niet dat verse filters nodig zijn voor de waterdispenser, dit zijn extra kosten.
 • Nadeel 3: 90° opening – Hoewel de 90° opening het makkelijker maakt om items in de koelkast op te bergen, heb je wel voldoende ruimte nodig om de deuren helemaal te kunnen openen.
 • Nadeel 4: Inverter-motor – Hoewel deze motor stiller en efficiënter is, kan het vervangen ervan kostbaar zijn als deze na de dekkingsperiode van 12 jaar stuk gaat.
 • Nadeel 5: Multi Air Flow technologie – Hoewel dit de lucht optimaal verdeelt en zorgt voor een langere levensduur, energiebesparing en stabiele temperatuur, kan het storingen of problemen veroorzaken als de technologie niet meer correct functioneert.

Na zorgvuldig onderzoek naar de 10 beste Amerikaanse koelkasten op de markt, is het duidelijk dat er voor elk huishouden een perfect model is. Deze apparaten scoren hoog op gebieden zoals efficiëntie, ruimte en extra functies. Het kiezen van de juiste ligt echter in jouw handen en hangt af van jouw persoonlijke behoeften en budget. Het is belangrijk om altijd te kiezen voor een koelkast die kwaliteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie garandeert zonder in te boeten op essentiële kenmerken zoals ontwerp of grootte. Met één van deze top 10 Amerikaanse koelkasten zal jouw keuken zeker genieten van een stijlvolle upgrade, terwijl de versheid van jouw eten gegarandeerd wordt.

Inhoudsopgave