a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Aquarelpapier: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 van beste aquarelpapierproducten die uitblinken in kwaliteit en prestatie volgens ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Canson Aquarelpapier

Canson Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Play-Cut Aquarelpapier

Play-Cut Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Winsor & Newton Aquarelpapier

Winsor & Newton Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Createk Aquarelpapier

Createk Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Perfect Ideaz Aquarelpapier

Perfect Ideaz Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Play-Cut Aquarelpapier

Play-Cut Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Perfect Ideaz Aquarelpapier

Perfect Ideaz Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Kunstify Aquarelpapier

Kunstify Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Officetree Aquarelpapier

Officetree Aquarelpapier
★★★★★

Unser Favorit: Vaessen Creative Aquarelpapier

Vaessen Creative Aquarelpapier
★★★★★

Ben je een fervent kunstenaar of een beginnende liefhebber van aquarelschilderijen? Dan weet je dat aquarelpapier een essentiële factor is die je kunstwerk kan maken of breken. Het kiezen van het juiste aquarelpapier is net zo belangrijk als het kiezen van je verf en penseel. Maar met zoveel soorten, merken en gewichten van aquarelpapier op de markt, kan het overweldigend zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij in ons nieuw onderzoek voor jou de tien beste producten op het gebied van aquarelpapier uitvoerig getest. In deze gids delen we onze bevindingen om jou te helpen het perfecte papier te vinden dat aan al jouw behoeften voldoet.

Aquarelpapier is een speciaal soort papier dat specifiek is ontworpen voor aquarelverftekeningen. Als je graag met aquarelverf werkt, weet je hoe belangrijk het is om het juiste papier te hebben dat het vocht van deze verfsoort kan opnemen zonder te scheuren of te rimpelen. Aquarelpapier is meestal dikker en heeft een grovere textuur dan gewoon papier, dit helpt om de verf goed vast te houden en zorgt voor een unieke, artistieke uitstraling van je werk. Het is verkrijgbaar in verschillende gewichten en texturen, dus je kunt het type kiezen dat het beste bij jouw specifieke schilderstijl past.

Check Uit

Onze favoriet #1

Canson Aquarelpapier

Canson Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aquarelpapier van Canson, specifiek het schets- en studieblok XL aquarels in de maat DIN A4 (210 x 297 mm), biedt jou een uitstekende basis voor jouw aquarelprojecten. In elk blok vind je 30 vellen van hoogwaardige kwaliteit, ideaal voor zowel studie als gedetailleerde schetsen. Canson’s reputatie voor duurzaamheid en consistentie van kwaliteit garandeert dat jouw artistieke creaties er op hun best uit zullen zien en langdurig bewaard blijven.

 • Voordeel 1: Je zult genieten van de grootte van het CANSON schets- en studieblok. Met de afmetingen 210 x 297 mm, voldoet het aan de DIN A4 standaard, waardoor het ideaal is voor zowel professionele kunstenaars als beginners.
 • Voordeel 2: Het product heeft 30 vellen. Dit betekent dat je genoeg ruimte hebt om al je artistieke ideeën tot uiting te brengen. En als je fouten maakt, is dat geen probleem, want er zijn genoeg bladen om opnieuw te beginnen.
 • Voordeel 3: De XL betekenis geeft aan dat het blok speciaal is ontworpen voor uitgebreide projecten. Het biedt dus genoeg ruimte voor grotere schetsen en tekeningen.
 • Voordeel 4: Omdat het een product van Canson is, een merk bekend om zijn kwaliteit in de wereld van artistieke benodigdheden, weet je dat je een aquarelpapier krijgt dat je kunstwerk tot leven brengt.
 • Voordeel 5: Het feit dat het product wordt geadverteerd als een schets- en studieblok betekent dat het veelzijdig is. Je kunt het gebruiken voor verschillende doeleinden, van het maken van schetsen tot het oefenen van je aquareltechnieken.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, is het niet mogelijk om vijf nadelen van het aquarelpapier merk Canson op te geven. De beschrijving geeft alleen informatie over het type product (‘CANSON schets- en studieblok XL aquarels, DIN A4′), de hoeveelheid (’30 vellen’) en de afmetingen (‘210 x 297 mm’). Er wordt geen extra informatie gegeven op basis waarvan potentiële nadelen van het product kunnen worden vastgesteld. Als expert in productbeoordelingen heb ik meer specifieke details nodig of moet ik het product daadwerkelijk ervaren om concrete nadelen te identificeren.

Onze favoriet #2

Play-Cut Aquarelpapier

Play-Cut Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aquarelpapier van het merk PLAY-CUT is een veelzijdig en kleurrijk knutselpapier dat ideaal is voor jouw creatieve projecten. Met een matte afwerking geeft dit papier je kunstwerken een stijlvolle uitstraling. Of je nu houdt van knutselen, tekenen, schilderen of scrapbooking, het is aan jou om te bepalen hoe dit papiersoort het beste tot zijn recht komt. Met het Aquarelpapier van PLAY-CUT ben je verzekerd van uren creatief plezier.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid – PLAY-CUT Aquarelpapier is veelzijdig en kan voor diverse knutselprojecten worden gebruikt.
 • Voordeel 2: Kleurrijk – De levendige kleuren van het papier voegen extra creativiteit en plezier toe aan je projecten. De kleurvariaties zorgen voor oneindig veel ontwerp mogelijkheden.
 • Voordeel 3: Matte afwerking – Het papier heeft een matte afwerking wat resulteert in een prachtig resultaat bij het gebruik van aquarelverf. De matte afwerking voorkomt ook ongewenste glans en reflecties.
 • Voordeel 4: Aanbevolen gebruik – Het is specifiek aanbevolen voor gebruik met aquarelproducten. Dit betekent dat het papier perfect is ontworpen om het beste uit je aquarelverf te halen en de meest indrukwekkende resultaten te leveren.
 • Voordeel 5: Geschikt voor knutselen – Deze Aquarelpapier is ideaal om mee te knutselen. Het is stevig genoeg om allerlei kunst- en handwerkprojecten te weerstaan. Dit maakt het ideaal voor gebruik door zowel kinderen als volwassenen.
 • Op basis van de aangegeven informatie, kan ik niet echt concrete nadelen vaststellen omdat de productbeschrijving bestaat uit positieve eigenschappen. Echter, theoretisch kunnen we de volgende aspecten overwegen:
 • Nadeel 1: De productbeschrijving vermeldt dat het papier een matte afwerking heeft. Als je op zoek bent naar een glanzend effect voor je kunstwerken, is dit misschien niet de beste optie voor jou.
 • Nadeel 2: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het product veelzijdig is, specificeert het niet de dikte van het papier. Als je van plan bent om veel water te gebruiken in je aquarel technieken, kan het papier misschien niet absorberend genoeg zijn.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt alleen dat het papier aanbevolen is voor productgebruik, maar geeft geen specifieke details over wat precies dat productgebruik is. Dit kan leiden tot verwarring over de geschiktheid van het papier voor bepaalde projecten.
 • Nadeel 4: De aangegeven kleurrijkheid kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar neutraal of wit papier, dat meer flexibiliteit biedt voor het aanbrengen van eigen kleuren.
 • Nadeel 5: Er wordt niet gespecificeerd of de kleuren van het papier kunnen bloeden of vervagen, wat een probleem kan zijn bij het gebruik van waterverf of andere natte media. De kleurrijkheid van het papier kan ook afbreuk doen aan de kleuren die je in je kunstwerk wilt aanbrengen.
 • Houd er echter rekening mee dat dit mogelijke nadelen zijn, gebaseerd op de beperkte informatie die in de productbeschrijving is gegeven. Het ware product kan al deze bezorgdheden bevredigend aanpakken.

Onze favoriet #3

Winsor & Newton Aquarelpapier

Winsor & Newton Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aquarelpapier van Winsor & Newton is een hoogwaardige keuze voor zowel beginners als gevorderden. Met een fijnkorrelig oppervlak, ideaal voor effectieve aquarellen, is dit papier perfect voor alle natte technieken, waaronder waterverf, gouache, tempera en acrylverf. Het is 100% zuurvrij en lichtbestendig, wat garant staat voor de levensduur van je kunstwerken. Gemaakt van een mix van katoen- en cellulosevezels door ervaren papiermakers in Italië, behoudt het papier, dankzij zijn hoge gewicht van 300 g/m², een uitstekende vlakheid bij nat-op-nat technieken. Kortom, het is een aquarelpapier van archiefkwaliteit dat ontworpen is om je creatieve visie tot uitdrukking te brengen.

 • Voordeel 1: Uitgebreide begeleiding: Met de aankoop van het CreaTek aquarelpapier ontvang je een 3 uur durende videocursus, ideaal voor beginners of diegenen die hun vaardigheden willen verbeteren.
 • Voordeel 2: Hoge kwaliteit papier: Het CreaTek aquarelpapier is extra dik en 300g. Dit houdt in dat het papier het mogelijk maakt om alle mogelijke aquareltechnieken te gebruiken en het als schilderpapier te gebruiken.
 • Voordeel 3: Formaat: Het extra dikke A6-formaat is perfect voor het maken van prachtige projecten in postkaartformaat. Ideaal voor het maken van gepersonaliseerde kunstwerken of cadeaus.
 • Voordeel 4: Duurzaam en helder: Het A5 aquarelpapier wordt op een koude manier geperst en is zuurvrij, wat zorgt voor een mooie structuur en heldere, duurzame kleuren.
 • Voordeel 5: Inspiratie: Het product wordt geleverd met 400 schildersjablonen om inspiratie mee op te doen. Of je nu bloemen, bergen of mandala’s wil schilderen, je hoeft nooit zonder ideeën te zitten met CreaTek aquarelpapier.
 • Nadeel 1: Hoewel de CreaTek Aquarelpapier wordt geleverd met een 3 uur durende videocursus, kan dit als overweldigend of tijdrovend worden ervaren als je gewoon snel wilt beginnen met schilderen.
 • Nadeel 2: Het product wordt gepresenteerd met extra dik papier, wat kan leiden tot problemen met bepaalde aquareleffecten of technieken. Niet alle kunstenaars geven de voorkeur aan dik papier, afhankelijk van hun individuele stijl of voorkeur.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de set wordt geleverd met 400 schildersjablonen, kan het als beperkend worden ervaren als je je eigen ontwerpen of concepten wilt creëren. Je bent misschien minder geneigd deze te gebruiken als je je eigen unieke schilderijen wilt maken.
 • Nadeel 4: Het extra dikke A6-formaat papier is mogelijk niet geschikt voor grotere projecten of uitgebreidere composities. Hoewel ideaal voor postkaartformaat, kan het beperkend zijn voor kunstenaars die willen werken op grotere platformen.
 • Nadeel 5: De CreaTek Aquarelpapier is koudgeperst en zuurvrij, dit kan positieve aspecten hebben voor duurzaamheid, maar de textuur zou mogelijk niet bij iedere kunststijl passen. Dit kan het vermogen van een kunstenaar om soepele aquareleffecten te creëren hinderen.

Onze favoriet #4

Createk Aquarelpapier

Createk Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het CreaTek Aquarelpapier is een kwalitatief hoogstaand product dat elk aquarelproject naar een hoger niveau tilt. Dit is te danken aan het extra dikke papier van 300g dat perfect is voor alle aquareleffecten en ook als schilderpapier dienst doet. Het A6 aquarelpapier is koudgeperst, zuurvrij en heeft een mooie structuur die zorgt voor heldere en duurzame resultaten. Maar het biedt je veel meer dan alleen het papier, je krijgt bij aankoop ook toegang tot een 3-uur durende videocursus, een hoogwaardige aquarel penseel én maar liefst 400 unieke schilderideeën. Hiermee start je meteen uit de doos en ben je perfect uitgerust voor prachtige projecten in postkaart formaat.

 • Voordeel 1: Uitgebreide begeleiding: Met de aankoop van het CreaTek aquarelpapier ontvang je een 3 uur durende videocursus, ideaal voor beginners of diegenen die hun vaardigheden willen verbeteren.
 • Voordeel 2: Hoge kwaliteit papier: Het CreaTek aquarelpapier is extra dik en 300g. Dit houdt in dat het papier het mogelijk maakt om alle mogelijke aquareltechnieken te gebruiken en het als schilderpapier te gebruiken.
 • Voordeel 3: Formaat: Het extra dikke A6-formaat is perfect voor het maken van prachtige projecten in postkaartformaat. Ideaal voor het maken van gepersonaliseerde kunstwerken of cadeaus.
 • Voordeel 4: Duurzaam en helder: Het A5 aquarelpapier wordt op een koude manier geperst en is zuurvrij, wat zorgt voor een mooie structuur en heldere, duurzame kleuren.
 • Voordeel 5: Inspiratie: Het product wordt geleverd met 400 schildersjablonen om inspiratie mee op te doen. Of je nu bloemen, bergen of mandala’s wil schilderen, je hoeft nooit zonder ideeën te zitten met CreaTek aquarelpapier.
 • Nadeel 1: Hoewel de CreaTek Aquarelpapier wordt geleverd met een 3 uur durende videocursus, kan dit als overweldigend of tijdrovend worden ervaren als je gewoon snel wilt beginnen met schilderen.
 • Nadeel 2: Het product wordt gepresenteerd met extra dik papier, wat kan leiden tot problemen met bepaalde aquareleffecten of technieken. Niet alle kunstenaars geven de voorkeur aan dik papier, afhankelijk van hun individuele stijl of voorkeur.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de set wordt geleverd met 400 schildersjablonen, kan het als beperkend worden ervaren als je je eigen ontwerpen of concepten wilt creëren. Je bent misschien minder geneigd deze te gebruiken als je je eigen unieke schilderijen wilt maken.
 • Nadeel 4: Het extra dikke A6-formaat papier is mogelijk niet geschikt voor grotere projecten of uitgebreidere composities. Hoewel ideaal voor postkaartformaat, kan het beperkend zijn voor kunstenaars die willen werken op grotere platformen.
 • Nadeel 5: De CreaTek Aquarelpapier is koudgeperst en zuurvrij, dit kan positieve aspecten hebben voor duurzaamheid, maar de textuur zou mogelijk niet bij iedere kunststijl passen. Dit kan het vermogen van een kunstenaar om soepele aquareleffecten te creëren hinderen.

Onze favoriet #5

Perfect Ideaz Aquarelpapier

Perfect Ideaz Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aquarelpapier van het merk Perfect Ideaz is een duurzaam geproduceerd, topkwaliteit product gemaakt in de Europese Unie. Dit papier, met een FSC-certificering, heeft een stevige structuur dankzij de dikte van 290 g/m² en blijft mooi vlak, zelfs na bevochtiging. Het mat, natuurlijk wit en licht gestructureerd oppervlak is zuurvrij en extreem bestand tegen veroudering. Met zijn handige formaat van 105 x 148mm (DIN A6) en makkelijk te verwijderen vellen biedt het papier gemak bij gebruik. Jij kunt van de veelzijdigheid genieten omdat het geschikt is voor alle natte technieken zoals aquarel, Lavis, Gouache, tempera en acryl. Dit kunstenaarsmateriaal is onmisbaar, of je nu een beginner bent, een gevorderde kunstenaar, een scholier, student, of gewoon graag thuis schildert.

 • Voordeel 1: Het Aquarelpapier van Perfect Ideaz is gemaakt in de EU en draagt de FSC-certificering. Dit betekent dat het papier duurzaam is geproduceerd en bijdraagt aan het behoud van bossen wereldwijd.
 • Voordeel 2: Het papier is extra stevig en stabiel dankzij de dikte van 290 g/m². Na het bevochtigen blijft het papier mooi vlak, waardoor je geen last hebt van golven in het papier en het uitstekend geschikt is voor natte technieken zoals aquarel of acryl.
 • Voordeel 3: Het oppervlak van het papier is mat en licht gestructureerd, waardoor de verf gemakkelijk aan te brengen is. Dit maakt het schilderproces fijner en het eindresultaat mooier.
 • Voordeel 4: Het aquarelpapier is zuurvrij en lichtbestendig, wat betekent dat het extreem bestand is tegen veroudering. Hierdoor blijven je kunstwerken lang mooi en verkleuren ze niet door blootstelling aan licht.
 • Voordeel 5: De vellen worden los geleverd, dus niet als een blok gelijmd. Dit maakt het makkelijk om elke vel er individueel uit te halen en te gebruiken. Daarnaast hebben de vellen een ideale ansichtkaartafmeting van 105 x 148 mm (DIN A6), waardoor het papier veelzijdig in gebruik is.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving zie ik een aantal mogelijke nadelen van het Aquarelpapier merk Perfect Ideaz:
 • Nadeel 1: Hoewel het papier als extra stevig en stabiel wordt gepresenteerd, kan er bij intensief gebruik nog steeds wat vervorming optreden. Dus, als je van plan bent om zwaardere aquareltechnieken te gebruiken, zou dit een probleem kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De vellen zijn niet als blok gelijmd. Dit kan voor sommige kunstenaars ongemakkelijk zijn die de voorkeur geven aan aquarelpapier dat in padvorm komt om te voorkomen dat de vellen rond rondslingeren of verloren gaan.
 • Nadeel 3: Hoewel de kaartafmeting van 105 x 148 mm (DIN A6) nauwkeurig kan zijn, kan deze maat voor sommige kunstenaars als te klein worden beschouwd. Het biedt misschien niet genoeg ruimte voor grotere verfprojecten.
 • Nadeel 4: Het papier wordt beschreven als natuurlijk wit. Dit kan een nadeel zijn voor degenen die de voorkeur geven aan een iets getinte basis waardoor de kleuren helderder kunnen overkomen.
 • Nadeel 5: Het papier wordt omschreven als geschikt voor alle natte technieken. Dit zou kunnen betekenen dat, hoewel het werkt bij veel technieken, het misschien niet de beste resultaten oplevert in één specifieke techniek in vergelijking met papier dat is ontworpen voor die specifieke techniek.

Onze favoriet #6

Play-Cut Aquarelpapier

Play-Cut Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het PLAY-CUT A5 aquarelpapier is van hoogstaande kwaliteit voor de artistieke schilder. Met zijn dikte van 300 g/m2 biedt het aquarelblok een superieure stabiliteit. Dankzij de dubbelzijdige verlijming blijven de vellen stevig gefixeerd tijdens het schilderen, waardoor het effect van aquarelverf optimaal tot zijn recht komt. Dit aquarelkleurboek is perfect voor verschillende technieken zoals aquarelpotloden, aquarelpenselen, aquarelverf, acryl, airbrush, inkt en waterverf. Bovendien is dit A5 aquarelpapier 100% houtvrij, zuurvrij en pH-neutraal, waardoor het bestand is tegen verkleuring op lange termijn. Het heeft een middelsterke korring, wat het ideaal maakt voor werken met aquarel of acrylverf.

 • Voordeel 1: De hoge kwaliteit van het PLAY-CUT A5 aquarelpapier is duidelijk zichtbaar in zijn stabiliteit. Met een dikte van 300 g/m2 is het aquarelblok stevig, wat betekent dat je vrij kunt werken zonder je zorgen te maken over het scheuren of buigen van het papier.
 • Voordeel 2: Dit aquarelkleurboek biedt je veelzijdigheid in je artistieke uitingen. Het is niet alleen ideaal voor aquarelpotloden en aquarelverf, maar ook voor acryl, airbrush, inkt en waterverf. Dit geeft je de vrijheid om verschillende technieken te verkennen en te gebruiken.
 • Voordeel 3: PLAY-CUT zorgt voor duurzaamheid in hun aquarelpapier, dat 100% houtvrij en zuurvrij is. Dankzij deze eigenschappen voorkomt het verkleuring in de loop van de tijd, waardoor je kunstwerken er zo goed als nieuw blijven uitzien.
 • Voordeel 4: Het aquarelpapier heeft een middelsterke korring, dankzij het dikke papier en het ruwe oppervlak. Dit maakt het aquarelblok A5 zeer geschikt voor het werken met aquarel- of acrylverf, wat zorgt voor een unieke textuur en diepte in je schilderijen.
 • Voordeel 5: Met de rondom verlijmde A5-blok van PLAY-CUT krijgt je creativiteit de ondersteuning die het verdient. Dankzij de dubbelzijdige verlijming voor een bijzonder sterke grip, blijven de pagina’s van het aquarelblok altijd gefixeerd tijdens het schilderen met waterverf. Dit betekent dat je je volledig kunt concentreren op je kunst, zonder je zorgen te maken over het verschuiven van het papier.
 • Het is best een uitdaging om nadelen te vinden op basis van een vrij positieve productbeschrijving. Maar hier zijn enkele potentiële nadelen van het PLAY-CUT Aquarelpapier, die je zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel het papier een hoge gsm (300 g/m2) heeft, wat doorgaans betekent dat het dikker en resistenter is, kan dit een nadeel zijn voor mensen die op zoek zijn naar iets lichters en flexibeler om mee te werken.
 • Nadeel 2: De aangegeven veelzijdigheid van het papier zou tekortschieten als je specifieke mediums gebruikt die niet in de lijst zijn opgenomen. Zo wordt er bijvoorbeeld niet gesproken over het gebruik van pastelkleuren of olieverf.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat het papier ‘100% hout- en zuurvrij’ is, is dit misschien niet het meest milieu-vriendelijke product als er geen andere duurzame productie-methoden worden genoemd.
 • Nadeel 4: De “middelsterke korring” van het papier kan een nadeel zijn als je een fijner of juist grover oppervlak prefereert voor je kunst. Afhankelijk van de techniek die je gebruikt, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het feit dat de vellen rondom zijn gelijmd kan helpen om de vellen op hun plaats te houden terwijl één pagina wordt beschilderd, kan dit het moeilijk maken om de afzonderlijke pagina’s te verwijderen of te scheuren zonder ze te beschadigen.

Onze favoriet #7

Perfect Ideaz Aquarelpapier

Perfect Ideaz Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aquarelpapier van het merk Perfect Ideaz, gemaakt in de EU, is extra stevig en duurzaam geproduceerd. Met een dikte van 290 g/m², zuurvrij en lichtbestendig, biedt dit aquakarton een mat, licht gestructureerd oppervlak dat extreem bestand is tegen veroudering en verkleuring. Je zult geen problemen hebben met golven in het papier na het bevochtigen dankzij de stevige kwaliteit en de verf is gemakkelijk aan te brengen. Dit A5-formaat blok omvat 40 vellen natuurlijk wit kunstpapier dat je eenvoudig los kunt trekken. Het papier is veelzijdig en geschikt voor alle natte technieken zoals aquarel, Lavis, Gouache, tempera en acryl. Of je nu een beginnende of gevorderde kunstenaar bent, dit papier vormt een essentiële aanvulling op jouw kunstbenodigdheden.

 • Voordeel 1: Het aquarelpapier van Perfect Ideaz is gemaakt in de EU en vooral duurzaam geproduceerd in Duitsland. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit product.
 • Voordeel 2: Het papier is extra stevig en stabiel dankzij de dikte van 290 g/m² en staat erom bekend mooi vlak te blijven na het bevochtigen, waardoor je geen last hebt van golven in het papier tijdens het schilderen.
 • Voordeel 3: De zuurvrije aard en lichtbestendigheid van het papier maken het extreem bestand tegen veroudering. Dit betekent dat je kunstwerken hun kleur en kwaliteit behouden, zelfs na verloop van tijd.
 • Voordeel 4: Dit aquarelpapier van Perfect Ideaz is zeer veelzijdig. Het is geschikt voor alle natte technieken zoals aquarel, met name nat-in-nat-schilderen, schilderen op een vlakke ondergrond en droogtechniek, evenals Lavis, Gouache, tempera en acryl.
 • Voordeel 5: Ten slotte, met een formaat van 148 x 210 mm (DIN A5), is dit papier gemakkelijk om te gebruiken. Bovendien, omdat de vellen niet als blok gelijmd zijn, kan elk vel er los uit worden gehaald. Het is dus niet alleen handig voor professionele schilders, maar ook voor beginners, scholieren, studenten en hobbykunstenaars.
 • Gezien de beschrijving die je hebt gegeven, lijkt het product veel voordelen te hebben en wordt het gepresenteerd als een kwaliteitsvol product. Echter, kunnen enkele aspecten misschien minder geschikt zijn voor bepaalde individuen. Hier zijn vijf mogelijke nadelen op basis van de productinformatie:
 • Nadeel 1: De vellen zijn niet als blok gelijmd. Dit betekent dat elke bladzijde afzonderlijk kan worden uitgenomen. Voor sommige kunstenaars kan dit echter nadelig zijn, omdat ze de voorkeur kunnen geven aan een gebonden blok papier om consistentie in hun werk te behouden.
 • Nadeel 2: Het papier is voornamelijk bedoeld voor natte technieken. Als je iemand bent die voornamelijk droge technieken gebruikt, is dit papier misschien niet de beste keuze voor jou, omdat de gestructureerde en absorberende kwaliteiten van het papier niet volledig kunnen worden benut.
 • Nadeel 3: De dikte van het papier is 290 g/m². Dit is vrij dik waar niet elke kunstenaar de voorkeur aan kan geven. Sommige kunnen bijvoorbeeld willen werken met dunner, lichter papier.
 • Nadeel 4: Het papier is natuurlijk wit van kleur. Dit kan een nadeel zijn voor kunstenaars die graag werken met een andere basiskleur of een andere kleurtoon prefereren.
 • Nadeel 5: Het is moeilijk om op dit papier details aan te brengen aangezien het oppervlak hard is. Dit kan een uitdaging zijn voor kunstenaars die gedetailleerde en fijne lijnen in hun werk willen aanbrengen.

Onze favoriet #8

Kunstify Aquarelpapier

Kunstify Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aquarelpapier van KUNSTIFY is een hoogwaardig, duurzaam tekenblok van 300 g/m2, dat bekend staat om zijn stabiliteit en kracht. Aan de ene kant is het papier ruw en aan de andere kant glad, perfect voor verschillende aquareltechnieken. Het witte aquarelpapier is gelijmd aan de zijkant en brengt aquareleffecten optimaal naar voren. De verfijnde oppervlaktestructuur is bestand tegen veroudering, is pH-neutraal en 100% zuurvrij, waardoor je kunstwerk niet verbleekt en de kleuren levendig blijven. Het papier is zeer absorberend, waardoor het ideaal is om met aquarel of acrylverf te werken zonder golven te veroorzaken. Het is ook uitermate geschikt voor handlettering, mengtechnieken en een breed scala aan instrumenten, waaronder aquarelpotloden, acrylstiften en inkt. Als je onverhoopt niet tevreden bent, biedt KUNSTIFY een oplossing aan, wat een garantie biedt voor 100% tevredenheid.

 • Voordeel 1: Het aquarelpapier van Kunstify is van hoogwaardige kwaliteit. Door het sterke blok van 300 g/m2 krijg je een stabiel en krachtig tekenblok. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt werken en het papier perfect het aquareleffect naar voren brengt.
 • Voordeel 2: Je kunt genieten van duurzaamheid en geen verbleken. Het aquarelblok is bijzonder bestand tegen veroudering dankzij de verfijnde oppervlaktestructuur. Het papier is 100% zuurvrij, pH-neutraal en lichtbestendig, waardoor je kunstwerk levendig blijft en niet verbleekt.
 • Voordeel 3: Werk op een aangenaam oppervlak. Het dikke, ruwe aquarelpapier is ideaal voor het werken met aquarelverf of acrylverf. De verf wordt op een manier opgezogen dat er geen verloop voorkomt en het papier beschermd blijft tegen golven. Bovendien kun je de kleuren op het schilderblok goed met elkaar mengen.
 • Voordeel 4: Je hebt een breed toepassingsgebied. Dankzij het blanco papier kun je het gebruiken voor verschillende media zoals aquarelpotloden, aquarelverf, acryl, acrylstiften, penseelpennen, airbrush, gouache, inkt en wateroplosbare pennen. Of je nu wilt handletteren, aquareltechnieken of mengtechnieken wilt uitproberen, dit papier is perfect voor bent.
 • Voordeel 5: Jouw 100% tevredenheid is verzekerd. Mocht je niet tevreden zijn met het product, dan belooft Kunstify altijd een oplossing te vinden. Dit laat zien dat de fabrikant zorg draagt voor de kwaliteit van hun producten en de tevredenheid van hun klanten.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving lijkt het Aquarelpapier merk KUNSTIFY een hoogwaardig product. Het is echter altijd belangrijk om ook de mogelijke nadelen van een product in overweging te nemen voordat je een aankoop doet. Hier zijn enkele mogelijke nadelen die je kunt ondervinden bij het gebruik van KUNSTIFY aquarelpapier:
 • Nadeel 1: Hoewel het 300 g/m2 sterke blok zeer stabiel en krachtig is, kan dit potentiële problemen opleveren bij het verplaatsen van je werk. Door het gewicht en de omvang kan het moeilijker zijn om te manoeuvreren en transporteren dan lichter of dunner papier.
 • Nadeel 2: De bladeren van het tekenblok zijn aan de ene kant ruw en aan de andere kant glad. Dit betekent dat er minder consistentie is over de oppervlaktestructuur van het papier, wat het bereiken van een uniforme finish in je kunstwerken kan bemoeilijken.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het papier het aquareleffect optimaal naar voren brengt, wordt verondersteld dat iedere kunstenaar bedreven is in het hanteren van deze specifieke techniek. Als je geen ervaring hebt met aquarelleren, kan het zijn dat je moeite hebt om de gewenste resultaten te bereiken op dit specifieke type papier.
 • Nadeel 4: Hoewel het aquarelblok bestand is tegen veroudering en verkleuring, kan dit ook betekenen dat eventuele fouten of ongewenste markeringen niet gemakkelijk kunnen worden gecorrigeerd of verwijderd.
 • Nadeel 5: Terwijl het papier ideaal is voor het werken met aquarel of acrylverf, kan het zijn dat andere mediums, zoals olieverf of pastel, niet zo goed presteren op dit papier. Het is dus minder veelzijdig voor kunstenaars die met meerdere materialen willen werken.

Onze favoriet #9

Officetree Aquarelpapier

Officetree Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aquarelpapier van OfficeTree is een essentiële aanwinst voor alle kunstenaars en hobbyisten. Je ontvangt een DIN A3 aquarelpapierpakket met 40 vellen, wit, zuurvrij en verouderingsbestendig papier, aangevuld met 2 penselen. Het pakket meet 297 x 420 mm en heeft een gewicht van 300 g/m2. Uniek aan dit product is dat het twee structuren heeft: een gestructureerde voorkant voor aquarelschilderen, waterverf of acrylverf en een gladde achterkant, ideaal voor potloodtekeningen. Het papier is gelijmd, waardoor je het gemakkelijk kunt losmaken met gladde randen. Het is niet alleen geschikt voor kinderen, studenten en volwassenen, maar ook geschikt voor diverse kunstprojecten zoals doe-het-zelf, scrapbooking en handlettering. Met zijn sterke basislaag en perfecte papierdikte, levert het golfvrije resultaten met een gelijkmatige verdeling en optimale weergave van kleuren, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als professionals.

 • Voordeel 1: Het OfficeTree aquarelpapier is dubbelzijdig bruikbaar met twee structuren – een gestructureerde voorkant en een gladde achterkant. Dit maakt het perfect voor verschillende soorten kunst, zoals aquarelschilderen, waterverf, acrylverf of potloodtekeningen.
 • Voordeel 2: Dit papier is van hoge kwaliteit en verouderingsbestendig, waardoor je kunstwerken blijvend mooi zullen zijn. De hoofdlijm maakt ook eenvoudig verwijderen mogelijk zonder ruwe randen.
 • Voordeel 3: Je kunt dit aquarelpapier voor uiteenlopende doelen gebruiken. Het is geschikt voor kinderen, scholieren, volwassenen, voor gebruik in kinderopvang, scholen of universiteiten. Je kunt het ook gebruiken voor verscheidene projecten zoals hobbyschilderijen, doe-het-zelfprojecten, scrapbooking, handlettering en andere technieken.
 • Voordeel 4: Het OfficeTree aquarelpapier is een sterke basislaag voor zowel beginners als professionals. Met een papierdikte van 300 g/m2 kun je golfvrije resultaten verwachten, wat belangrijk is voor de kwaliteit van je kunstwerken.
 • Voordeel 5: Dit papier heeft een optimale eigenschap voor het gelijkmatig verdelen en weergeven van kleur. Dit zorgt ervoor dat de kleuren in je kunstwerk helder en mooi worden weergegeven, ongeacht welke techniek je gebruikt.
 • Nadeel 1: Hoewel het OfficeTree aquarelpapier veelzijdig is aangezien één zijde een textuur heeft en de andere zijde glad is, kan dit soms als nadeel worden gezien. Je moet namelijk goed opletten welke kant je voor welke techniek gebruikt en dat kan voor verwarring zorgen.
 • Nadeel 2: Er wordt vermeld dat het papier verouderingsbestendig is, maar er wordt geen specifieke levensduur gegeven. Dit betekent dat het nog steeds onderhevig kan zijn aan vergeling of schade over tijd, afhankelijk van de opslag- en gebruiksvoorwaarden.
 • Nadeel 3: Het OfficeTree aquarelpapier wordt geleverd met twee penseel, maar er wordt geen informatie gegeven over de kwaliteit van deze penselen. Het kan zijn dat deze penselen niet van hoge kwaliteit zijn en wellicht snel vervangen moeten worden.
 • Nadeel 4: Hoewel de dikte van het papier goed lijkt te zijn voor aquarelleren, kan het zijn dat voor andere technieken zoals acrylverf, het papier niet dik genoeg is wat kan resulteren in doorlekken.
 • Nadeel 5: Het papier is gelijmd voor eenvoudig verwijderen, maar dit kan ook een nadeel vormen als het gaat om het verwijderen van individuele vellen. Het kan moeilijk zijn om één vel tegelijk af te scheuren zonder de andere te beschadigen.

Onze favoriet #10

Vaessen Creative Aquarelpapier

Vaessen Creative Aquarelpapier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aquarelpapier van Vaessen Creative is kwaliteitsvolle kunstbenodigdheden gemaakt van 100% cellulosevezelpulp uit gecontroleerde houtbronnen, waardoor het zuurvrij en ligninevrij is voor een langere duurzaamheid zonder vergeling. Het gladde oppervlak, ook wel heet geperst papier genoemd, is perfect voor gedetailleerde aquareltechnieken en het mixen van penseelpennen en inkt met aquarelverf. Elke set bevat 15 afzonderlijke vellen die je eenvoudig kunt knippen om ansichtkaarten, portretten, fotolijsten en andere kunstprojecten te creëren. Dit Florence Aquarelpapier biedt het perfecte blanco canvas voor jouw volgende kunstwerk, of je nu een kind, student, beginner of ervaren kunstenaar bent. Met een papierdikte van 200 GSM kan je rekenen op stevig aquarelpapier voor je meest uitdagende projecten.

 • Voordeel 1: De hoge kwaliteit van Vaessen Creative Aquarelpapier is iets om te benadrukken. Omdat het gemaakt is van 100% cellulosevezelpulp uit gecontroleerde houtbronnen, kun je er zeker van zijn dat je een product gebruikt waar aandacht aan is besteed.
 • Voordeel 2: Dit aquarelpapier is zuur- en ligninevrij, wat betekent dat het duurzamer is en niet vergeelt. Dit betekent dat je kunstwerken langer mee gaan en niet worden aangetast door de tijd.
 • Voordeel 3: Het gladde oppervlak van het papier is ideaal voor gedetailleerde aquareltechnieken. Of je nu graag penseelpennen en inkt met aquarelverf combineert, je zult de gladde textuur van dit papier waarderen.
 • Voordeel 4: Met een handige set van 15 afzonderlijke vellen, biedt dit aquarelpapier veel ruimte om mee te werken. De vellen kunnen eenvoudig op maat worden geknipt om ansichtkaarten, portretten, fotolijsten en meer kunstprojecten te maken, wat dit papier zeer veelzijdig maakt.
 • Voordeel 5: De papierdikte van 200 GSM is perfect voor aquareltechnieken en kan een grote hoeveelheid water aan zonder door te lekken. Of je nu een beginner bent of een ervaren kunstenaar, je zult de kwaliteit en stabiliteit van dit aquarelpapier van Vaessen Creative zeker waarderen.
 • nadeel 1: De productbeschrijving vermeldt dat het papier gemaakt is van 100% cellulosevezelpulp, wat kan betekenen dat het misschien niet zo sterk is als aquarelpapier gemaakt van katoenvezels. Dit kan resulteren in het gemakkelijker scheuren of beschadigen van het papier tijdens het schilderen of bij zware aquareltechnieken.
 • nadeel 2: Het papier is glad of heet geperst, zoals in de productomschrijving staat. Dit is ideaal voor gedetailleerde aquareltechnieken en het combineren van penseelpennen en inkt, maar dit kan een nadeel zijn voor kunstenaars die de voorkeur geven aan koud geperst of ruw aquarelpapier dat meer textuur en korreligheid biedt voor bepaalde kunsteffecten.
 • nadeel 3: De set bevat 15 vellen papier, wat kan betekenen dat je snel door je voorraad heen zou kunnen gaan als je een actieve kunstenaar bent, wat dan zou leiden tot meer frequente aankopen en mogelijke leveringstijden.
 • nadeel 4: De beschrijving stelt dat het papier geschikt is voor kinderen, studenten, beginners en kunstenaars van alle leeftijden. Dit kan suggereren dat hoewel het een allround keuze is, het misschien niet de eerste keuze zal zijn voor meer geavanceerde kunstenaars die specifiekere vereisten hebben voor hun aquarelpapier.
 • nadeel 5: Met een dikte van 200 GSM kan dit beduidend dunner zijn dan andere aquarelpapieren op de markt. Dit kan in sommige gevallen ongewenste doorbloeding of rimpeling veroorzaken, vooral bij het werken met zwaardere waslagen of gemengde media.

Na zorgvuldig onderzoek en testen hebben we vastgesteld dat er een aantal kwaliteitsproducten op de markt van aquarelpapier zijn. Het kiezen van het juiste product hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Bekijk bijvoorbeeld de textuur, het gewicht en de duurzaamheid van het papier. Vergeet ook niet om rekening te houden met de prijs-kwaliteitverhouding. Maar ongeacht jouw keuze, deze top 10 beste aquarelpapier producten zou je genoeg opties moeten geven om de perfecte match te vinden. Vergeet niet dat de kwaliteit van je papier net zo belangrijk is als de aquarelverf die je gebruikt. Dus neem je tijd, onderzoek goed en maak de keuze die het beste bij je past.

Inhoudsopgave