a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Besproeiingscomputer: De 10 beste producten in de test

In ons nieuwste onderzoek hebben we de tien beste besproeiingscomputers getest om jou te helpen bij het vinden van het perfecte product voor je tuinbehoeften.

Unser Favorit: Gardena Besproeiingscomputer

Gardena Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Besproeiingscomputer

Gardena Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Rainfactory Besproeiingscomputer

Rainfactory Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Linktap Besproeiingscomputer

Linktap Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Johgee Besproeiingscomputer

Johgee Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Johgee Besproeiingscomputer

Johgee Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Besproeiingscomputer

Gardena Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Aqualin Besproeiingscomputer

Aqualin Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Technoline Besproeiingscomputer

Technoline Besproeiingscomputer
★★★★★

Unser Favorit: Linktap Besproeiingscomputer

Linktap Besproeiingscomputer
★★★★★

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of gewoon je gazon wilt laten stralen, een besproeiingscomputer kan de klus aanzienlijk makkelijker maken. Maar hoe weet je welke het meest geschikt is voor jouw situatie? Gelukkig hoef jij je daar geen zorgen over te maken! Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de tien beste besproeiingscomputers op de markt, om jou te helpen de ideale keuze te maken. In dit artikel ontleedden we de specificaties, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding van elk product. Bereid je dus voor op een diepgaande analyse om je groene oase optimaal te hydrateren.

Een besproeiingscomputer is een handig apparaat dat je helpt bij het automatiseren van het irrigatieproces in je tuin. Jij stelt eenvoudig de gewenste sproeitijden en frequentie in, en de besproeiingscomputer zorgt ervoor dat je planten en gazon op de juiste momenten water krijgen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over het handmatig besproeien van je tuin en kun je zeker zijn van een optimale bewatering, zelfs als je niet thuis bent. Dit maakt een besproeiingscomputer een uiterst praktische en tijdbesparende tool voor elke tuinliefhebber.

Check Uit

Onze favoriet #1

Gardena Besproeiingscomputer

Gardena Besproeiingscomputer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GARDENA Besproeiingscomputer is een betrouwbaar en comfortabel systeem dat je tuin automatisch besproeit, zelfs als je niet thuis bent. Het flexibele systeem biedt de mogelijkheid om drie verschillende, onafhankelijke tijdschema’s te programmeren voor het starten en de duur van de besproeiing. De unieke gebruikersinterface zorgt voor een eenvoudige en intuïtieve programmering door middel van het draai- en drukprincipe. Met een simpele druk op de knop kun je ook handmatig water onttrekken, bijvoorbeeld voor het vullen van een emmer, zonder dat de computer verwijderd hoeft te worden. De levering omvat 1 GARDENA Besproeiingscomputer Select, gemaakt in Duitsland.

 • Voordeel 1: Automatische besproeiing – Met de Besproeiingscomputer van Gardena hoef je je geen zorgen meer te maken over het besproeien van je tuin, zelfs niet als je niet thuis bent. Dit betekent dat er minder handmatig werk voor je is en je planten altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben.
 • Voordeel 2: Flexibele besproeiing – De computer biedt drie verschillende, van elkaar onafhankelijke tijdschema’s. Dit betekent dat je de besproeiing volledig kunt aanpassen aan de behoeften van je tuin, wat het waterverbruik efficiënter maakt.
 • Voordeel 3: Unieke gebruikersinterface – Deze besproeiingscomputer is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. De eenvoudige en intuïtieve programmering dankzij het draai- en drukprincipe maakt het gemakkelijk om te bedienen, zelfs als je niet technisch onderlegd bent.
 • Voordeel 4: Water Now – De computer biedt een handmatige wateronttrekking met een druk op de knop. Dit is bijvoorbeeld handig als je een emmer water nodig hebt en je hoeft de computer niet te verwijderen om dit te doen.
 • Voordeel 5: Made in Germany – De Gardena Besproeiingscomputer is gemaakt in Duitsland. Dit betekent dat het product voldoet aan hoge kwaliteits- en productienormen, wat de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het product ten goede komt.
 • Uit de gegeven productbeschrijving zijn de nadelen grotendeels subjectief, aangezien de beschrijving alleen een positief beeld schetst van het product. Echter, gebaseerd op de aangeleverde informatie, heb ik enkele potentiële nadelen voor je kunnen ontdekken:
 • Nadeel 1: Ondanks de automatische besproeiing kan het zijn dat de Gardena Besproeiingscomputer niet volledig aan jouw individuele behoeften voldoet. De gegarandeerde betrouwbaarheid en het comfort van de automatische besproeiing hangen af van hoe goed de computer is geprogrammeerd.
 • Nadeel 2: Hoewel de besproeiing flexibel is in te stellen met drie verschillende tijdschema’s, kan dit voor sommige mensen als onvoldoende worden ervaren. Als je diverse gebieden met verschillende behoeften van water wilt voorzien, dan kunnen drie schema’s beperkend zijn.
 • Nadeel 3: De unieke gebruikersinterface van Gardena’s Besproeiingscomputer met haar draai- en drukprincipe kan wellicht wat ingewikkeld zijn voor personen die niet technisch onderlegd zijn. Dit kan leiden tot fouten bij het programmeren van de computer.
 • Nadeel 4: Hoewel de ‘Water Now’ functie handig is om handmatig water onttrekken, zou het ook betekenen dat de besproeiingscomputer in de buurt moet zijn wanneer je water nodig hebt. Dit kan als ongemakkelijk ervaren worden als de computer ver van je gebruikerslocatie is geplaatst.
 • Nadeel 5: De productinformatie meldt niet expliciet of het apparaat is voorzien van een regensensor of de mogelijkheid heeft om aan een weerlamp te worden gekoppeld, wat zou kunnen resulteren in onnodige besproeiing bij regen of bij te lage buitentemperatuur.

Onze favoriet #2

Gardena Besproeiingscomputer

Gardena Besproeiingscomputer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena Besproeiingscomputer is een innovatief apparaat dat je in staat stelt om de besproeiing van je tuin efficiënt te beheren vanaf elke locatie, dankzij de handige Bluetooth-app. Het stelt je in staat om tot wel drie individuele besproeiingsschema’s te programmeren en heeft handige extra opties zoals seizoensgebonden besproeiingsduur en een regenpauze. Met een LED-indicator die je informeert over het Bluetooth-signaal, de accustatus en de actieve besproeiing, weet je altijd precies wat er in je tuin gebeurt. Houd er rekening mee dat je een 9V-accu nodig hebt, die niet bij de levering is inbegrepen. Met de apart verkrijgbare Gardena bodemvochtigheidssensor kun je je waterverbruik afstemmen op de behoeften van je planten, waardoor je water en geld bespaart.

 • Voordeel 1: Efficiënt watermanagement: Met de Gardena besproeiingscomputer kun je via de Bluetooth-app vanaf elke locatie je tuin eenvoudig en betrouwbaar besproeien. Het enige wat je nodig hebt, is een online registratie.
 • Voordeel 2: Flexibele programmering: De besproeiingscomputer biedt de mogelijkheid om tot 3 individueel instelbare tijdschema’s voor de besproeiing in te stellen. Met optionele functies, zoals de seizoensgebonden besproeiingsduur en regenpauze, kun je de besproeiing verder aan je persoonlijke behoeften aanpassen.
 • Voordeel 3: Led-indicatie: De besproeiingscomputer beschikt over een led-indicatie die informatie geeft over het Bluetooth-signaal, de accustatus en de actieve besproeiing. Let wel, voor gebruik is er een 9 V-accu nodig die niet inbegrepen is bij de levering.
 • Voordeel 4: Waterbesparing en ecologie: De Gardena besproeiingscomputer is ontworpen om water te besparen. Door de aanschaf van de apart verkrijgbare Gardena bodemvochtigheidssensor wordt de besproeiing afgestemd op de behoeften, op een waterbesparende manier.
 • Voordeel 5: Compleet geleverd: Bij de levering, die overigens exclusief batterij is, ontvang je de Gardena besproeiingscomputer met Bluetooth. Hiermee heb je alles wat je nodig hebt om van start te gaan met het efficiënt besproeien van je tuin, minus de batterij.
 • Nadeel 1: Een belangrijk nadeel dat opvalt, is dat de benodigde 9V-batterij niet is inbegrepen bij de levering. Hierdoor moet je deze apart aanschaffen, wat een extra stap is voordat je de besproeiingscomputer kunt gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de Bluetooth-app bediening vanaf elke locatie mogelijk maakt, vereist dit wel online registratie. Dit kan als onhandig en tijdrovend worden ervaren.
 • Nadeel 3: Het kan ook een punt van zorg zijn dat de Gardena bodemvochtigheidssensor, die helpt bij het waterbesparende besproeiing, apart wordt verkocht. Dit betekent extra kosten en moeite om de meest efficiënte besproeiing te waarborgen.
 • Nadeel 4: De computer heeft een flexibele programmering voor tot 3 individueel instelbare tijdschema’s. Dit zou voor sommige gebruikers te beperkend kunnen zijn, vooral als ze een groot tuinoppervlak hebben dat verschillende besproeiingsbehoeften vereist.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel er een LED-indicator is voor diverse functies, kunnen sommige gebruikers nog steeds moeite hebben om te begrijpen wat elke indicator betekent. Dit kan het gebruiksgemak en de functionaliteit van de besproeiingscomputer verminderen.

Onze favoriet #3

Rainfactory Besproeiingscomputer

Rainfactory Besproeiingscomputer

Waarom we het gekozen hebben

De besproeiingscomputer van Rainfactory is een hoogwaardig, technologisch hulpmiddel dat je helpt bij het automatiseren van je tuinirrigatie. Met een indrukwekkende veiligheidsklasse van IP65 is deze besproeiingscomputer bestand tegen stof en water, waardoor je elke hoek van je tuin effectief en zonder zorgen om schade aan het apparaat kunt besproeien. Dit maakt tuinonderhoud efficiënter en eenvoudiger!

 • Voordeel 1: Flexibele bewatering – De LinkTap G1S besproeiingscomputer biedt je de mogelijkheid om tot 100 besproeiingscycli per dag in te stellen, variërend van 3 seconden tot 24 uur per cyclusduur. Jij bepaalt dus zelf hoe intensief jouw tuin of planten bewaterd worden.
 • Voordeel 2: Minder waterverbruik – Met de G1S automatische watertimer kun je jouw bewateringstijden plannen op basis van de weersomstandigheden. Zo draai je niet alleen bij tot het behoud van water, maar zorg je ook voor gezondere planten die precies krijgen wat ze nodig hebben.
 • Voordeel 3: Langdurige batterijduur – De G1S gebruikt het Zigbee-protocol, wat zorgt voor een breder en betrouwbaarder draadloos bereik dan Wi-Fi tap-timers, en tegelijkertijd veel minder batterijverbruik. Dit betekent dat je lang kunt genieten van ononderbroken dienst.
 • Voordeel 4: Duurzame kwaliteit – De slimme watertimer van de G1S is ontworpen om weerstand te bieden tegen barre weersomstandigheden, dankzij de UV-bestendige behuizing en het IP66 waterdichte ontwerp. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade door weersinvloeden.
 • Voordeel 5: Eenvoudige installatie – De G1S besproeiingscomputer biedt een moeiteloze installatie. Het enige wat je hoeft te doen, is de QR-code van het apparaat scannen vanuit de app, en de apparaten maken automatisch en binnen enkele seconden verbinding met elkaar.
 • Het beoordelen van nadelen op basis van alleen positieve productinformatie is uitdagend, maar hier zijn enkele mogelijke beperkingen die kunnen worden afgeleid:
 • Nadeel 1: Afhankelijk van de Cloud- De G1S is Cloud-gestuurd, waardoor je volledig afhankelijk bent van een internetverbinding. Dit kan problemen veroorzaken als er storingen of verbindingsproblemen zijn.
 • Nadeel 2: Te complexe programmering – Hoewel de mogelijkheid om tot 100 besproeiingscycli per dag in te stellen flexibiliteit biedt, kan het te complex zijn voor sommige gebruikers, vooral diegenen die simpelweg hun tuin willen water geven zonder al te veel gedoe.
 • Nadeel 3: Afhankelijk van weersomstandigheden – De G1S automatische watertimer houdt rekening met de weersomstandigheden bij het plannen van de bewateringstijden. Dit kan problematisch zijn als het weer onvoorspelbaar is, waardoor er te veel of te weinig water wordt gegeven.
 • Nadeel 4: Batterijvoeding – Hoewel Zigbee-protocol energiezuiniger is dan Wi-Fi, is de G1S toch afhankelijk van batterijvoeding. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die liever een constante stroombron hebben en niet willen worden lastiggevallen door het vervangen of opladen van batterijen.
 • Nadeel 5: Gebruik van app voor installatie – De noodzaak om een app te gebruiken voor installatie maakt het process minder toegankelijk voor mensen die niet technisch onderlegd zijn of die simpelweg de voorkeur geven aan handmatige installatie.

Onze favoriet #4

Linktap Besproeiingscomputer

Linktap Besproeiingscomputer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LinkTap Besproeiingscomputer is een slimme, cloud-gestuurde besproeiingsoplossing die je in staat stelt om tot 100 besproeiingscycli per dag in te stellen, variërend van 3 seconden tot 24 uur om aan elke besproeiingsbehoefte te voldoen. Het apparaat biedt de mogelijkheid je planten bewust te bewateren en minder water te verspillen, waardoor je waterrekening verlaagt en je planten gezonder worden. Dankzij een duurzame batterij die gebruik maakt van het Zigbee-protocol, profiteer je met de G1S van een groter en betrouwbaarder draadloos bereik dan Wi-Fi tap-timers, met minder batterijverbruik. De G1S, geleverd met een garantie van twee jaar, is ook UV-bestendig en waterdicht, waardoor hij bestand is tegen barre weersomstandigheden. Bovendien is de installatie eenvoudig: je hoeft alleen maar de QR-code van het apparaat te scannen met de bijbehorende app, waarna de apparaten automatisch met elkaar verbinding maken.

 • Voordeel 1: Flexibele bewatering – De LinkTap G1S besproeiingscomputer biedt je de mogelijkheid om tot 100 besproeiingscycli per dag in te stellen, variërend van 3 seconden tot 24 uur per cyclusduur. Jij bepaalt dus zelf hoe intensief jouw tuin of planten bewaterd worden.
 • Voordeel 2: Minder waterverbruik – Met de G1S automatische watertimer kun je jouw bewateringstijden plannen op basis van de weersomstandigheden. Zo draai je niet alleen bij tot het behoud van water, maar zorg je ook voor gezondere planten die precies krijgen wat ze nodig hebben.
 • Voordeel 3: Langdurige batterijduur – De G1S gebruikt het Zigbee-protocol, wat zorgt voor een breder en betrouwbaarder draadloos bereik dan Wi-Fi tap-timers, en tegelijkertijd veel minder batterijverbruik. Dit betekent dat je lang kunt genieten van ononderbroken dienst.
 • Voordeel 4: Duurzame kwaliteit – De slimme watertimer van de G1S is ontworpen om weerstand te bieden tegen barre weersomstandigheden, dankzij de UV-bestendige behuizing en het IP66 waterdichte ontwerp. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade door weersinvloeden.
 • Voordeel 5: Eenvoudige installatie – De G1S besproeiingscomputer biedt een moeiteloze installatie. Het enige wat je hoeft te doen, is de QR-code van het apparaat scannen vanuit de app, en de apparaten maken automatisch en binnen enkele seconden verbinding met elkaar.
 • Het beoordelen van nadelen op basis van alleen positieve productinformatie is uitdagend, maar hier zijn enkele mogelijke beperkingen die kunnen worden afgeleid:
 • Nadeel 1: Afhankelijk van de Cloud- De G1S is Cloud-gestuurd, waardoor je volledig afhankelijk bent van een internetverbinding. Dit kan problemen veroorzaken als er storingen of verbindingsproblemen zijn.
 • Nadeel 2: Te complexe programmering – Hoewel de mogelijkheid om tot 100 besproeiingscycli per dag in te stellen flexibiliteit biedt, kan het te complex zijn voor sommige gebruikers, vooral diegenen die simpelweg hun tuin willen water geven zonder al te veel gedoe.
 • Nadeel 3: Afhankelijk van weersomstandigheden – De G1S automatische watertimer houdt rekening met de weersomstandigheden bij het plannen van de bewateringstijden. Dit kan problematisch zijn als het weer onvoorspelbaar is, waardoor er te veel of te weinig water wordt gegeven.
 • Nadeel 4: Batterijvoeding – Hoewel Zigbee-protocol energiezuiniger is dan Wi-Fi, is de G1S toch afhankelijk van batterijvoeding. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die liever een constante stroombron hebben en niet willen worden lastiggevallen door het vervangen of opladen van batterijen.
 • Nadeel 5: Gebruik van app voor installatie – De noodzaak om een app te gebruiken voor installatie maakt het process minder toegankelijk voor mensen die niet technisch onderlegd zijn of die simpelweg de voorkeur geven aan handmatige installatie.

Onze favoriet #5

Johgee Besproeiingscomputer

Johgee Besproeiingscomputer

Waarom we het gekozen hebben

De Besproeiingscomputer van het merk Johgee is een slimme oplossing voor de verzorging van je planten. Het beschikt over een nauwkeurige regensensor die automatisch de bewatering stopzet in geval van regen en alarm slaat, watervoorraden optimaliseert, en vals alarm voorkomt. Het biedt flexibiliteit met drie afzonderlijke irrigatieprogramma’s, waardoor het uitermate geschikt is voor planten met verschillende waterbehoeftes. De frequentie van irrigatie is instelbaar naar gelang jouw behoeften, waardoor het een tijdbesparend gemak biedt. Het apparaat is waterdicht en lekvrij met een universele schroefdraadaansluiting compatibel met de meeste slangkranen. Verder, heeft het een kinderbeveiligingsmodus om ongewenste activatie te voorkomen en een handmatige modus voor direct gebruik. Met twee meegeleverde AA-batterijen blijft de timer meer dan zes maanden werken, waardoor het uiterst energie-efficiënt is.

 • Voordeel 1: Dankzij de nauwkeurige regensensor, stopt de besproeiing automatisch als de sensor detecteert dat de groef met water is gevuld. Dit voorkomt onnodige irrigatie en helpt tevens bij het besparen van water.
 • Voordeel 2: Met drie aparte irrigatieprogramma’s naar eigen behoeften kan de Johgee besproeiingscomputer verschillende planten met diverse waterbehoefte irrigeren. Of het nu gaat om bloemen, cactussen of aloë vera, deze besproeiingscomputer biedt een op maat gemaakte wateroplossing voor elk van hen.
 • Voordeel 3: De automatische en tijdbesparende irrigatie functie laat je de irrigatiefrequentie instellen zoals je wilt, of dit nu elke dag, om de paar dagen, of elke paar minuten is. Dit maakt het ideaal voor tuinen, gazons, balkons, groene planten, kleine tuinen en zelfs voor irrigatie tijdens je vakantie.
 • Voordeel 4: De Johgee besproeiingscomputer is waterdicht en lekvrij, met een universele 3/4 inch schroefdraad aansluiting die past op de meeste slangaansluitingen. Hij kan buiten functioneren en is geschikt voor een breed scala aan waterdruk- en bedrijfstemperatuur instellingen.
 • Voordeel 5: Deze besproeiingscomputer is ook multifunctioneel, voorzien van een kinderbeveiligingsmodus en een handmatige modus om eventuele onbedoelde activering door kinderen of huisdieren te voorkomen. Met behulp van de handmatige functie kun je de kraan direct gebruiken zonder het ingestelde irrigatieprogramma te onderbreken.
 • Nadeel 1: Het reservoir van de regensensor kan met water vollopen en het alarm activeren, wat tot onnodige onderbrekingen kan leiden. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen water in de groef komt om vals alarm te voorkomen.
 • Nadeel 2: De JohanGee besproeiingscomputer biedt drie aparte irrigatieprogramma’s, maar dit kan beperkend zijn als je meer gevarieerde of complexere irrigatieschema’s nodig hebt voor verschillende soorten planten.
 • Nadeel 3: Hoewel de irrigatieperiodes flexibel zijn, kan de minimale bewateringsfrequentie van elke dag voor sommige gebruikers een te hoge frequentie zijn, vooral voor planten die niet veel water nodig hebben.
 • Nadeel 4: De beschrijving wijst op de inclusie van batterijen die meer dan zes maanden meegaan. Afhankelijk van het gebruik van de besproeiingscomputer, kan dit betekenen dat je de batterijen regelmatig zal moeten vervangen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product waterdicht en lekvrij is, is opgemerkt dat de aansluiting alleen past op de meeste slangarmaturen. Dit betekent dat er sommige slangen kunnen zijn waarop deze besproeiingscomputer niet zal passen, wat betekent dat je mogelijk een extra adapter moet aanschaffen.

Onze favoriet #6

Johgee Besproeiingscomputer

Johgee Besproeiingscomputer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Besproeiingscomputer van Johgee is een intelligent bewateringssysteem dat je kunt beheren via de Smart Life-app op je Android of iOS apparaat. Als je het eenmaal hebt verbonden met wifi (2,4 GHz), kun je gemakkelijk de irrigatietimer programmeren en je sproeischema regelen, zelfs op afstand. Het apparaat heeft ook spraakbesturing via Alexa. Dankzij de geavanceerde lekvrije technologie kan het hoge druk weerstaan en voorkomt het waterlekkage. Het heeft tevens een regenvertragingsfunctie zodat je de irrigatie tot 72 uur kunt uitstellen als er regen wordt voorspeld. De bewateringscomputer biedt twee irrigatiemodi: tijdgestuurde irrigatie en cyclische irrigatie. En of je nu een tuin, gazon, broeikas, bloembedden of binnenplaats hebt, deze irrigatietimer kan op verschillende plaatsen worden gebruikt in zowel een irrigatie- als nevelmodus.

 • Voordeel 1: Het intelligente bewateringssysteem van de Besproeiingscomputer merk Johgee biedt je optimale controle bij het bewateren van je tuin. Je kan de irrigatietimer eenvoudig programmeren en je irrigatieschema altijd en overal via de Smart Life-app op je smartphone beheren. Je kan dit zelfs via spraakbesturing met Alexa bedienen.
 • Voordeel 2: De geavanceerde lekvrije technologie zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over waterlekkage. De hoogwaardige magneetklep kan hoge druk van 7,2 psi tot 116 psi verdragen en de verpakking komt met 2 rubberen ringen en een schroefdraadafdichtingstape voor extra zekerheid.
 • Voordeel 3: De regenvertragingsfunctie is een handige tool om water te besparen. Als de weersvoorspelling aangeeft dat het gaat regenen, kun je met deze functie de irrigatie tot 24/48/72 uur overslaan.
 • Voordeel 4: Met de 2 irrigatiemodi, ‘tijdgestuurde irrigatie’ en ‘cyclische irrigatie’, heb je een grote flexibiliteit in hoe je je tuin bewatert. De cyclische irrigatie stelt je bijvoorbeeld in staat de irrigatietijd en de inweektijd binnen een bepaalde periode in te stellen.
 • Voordeel 5: De brede toepasbaarheid van deze irrigatietimer maakt het ideaal voor verschillende tuinbehoeften. Of je nu een tuin, gazon, broeikas, binnenplaats of bloembed hebt, je kunt deze timer in zowel de irrigatiemodus als de nevelmodus gebruiken.
 • Nadeel 1: Afhankelijkheid van internet – Hoewel dit apparaat kan worden bediend en gecontroleerd vanuit een handige app, is het ook afhankelijk van een stabiele wifi-verbinding. Als je geen betrouwbare internetverbinding hebt, kun je problemen ervaren bij het beheren en programmeren van je irrigatieschema.
 • Nadeel 2: Beperkt tot 2,4 GHz Wifi – Deze Besproeiingscomputer is alleen compatibel met netwerken van 2,4 GHz. Als je netwerk op een andere frequentie werkt (zoals 5 GHz), kan je dit product mogelijk niet gebruiken.
 • Nadeel 3: Ingewikkeldheid voor niet-technische gebruikers – Het vermogen om irrigatie te beheren via een smartphone-app en Alexa spraakbesturing kan overkomen als ingewikkeld en ontmoedigend voor minder technisch onderlegde gebruikers.
 • Nadeel 4: Beperkte regenvertragingsfunctie – De functie om de irrigatie uit te stellen als er regen wordt voorspeld is beperkt tot vaste intervallen van 24, 48 of 72 uur. Als je specifiekere controle nodig hebt, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 5: Twee irrigatiemodi – Hoewel het apparaat twee verschillende irrigatiemodi heeft, kan het ontbreken van meer geavanceerde of aangepaste opties het misschien niet geschikt maken voor alle tuiniers en hun specifieke behoeften.

Onze favoriet #7

Gardena Besproeiingscomputer

Gardena Besproeiingscomputer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena Besproeiingscomputer is een slim sproeisysteem dat automatische besproeiing van jouw planten mogelijk maakt, zelfs als je niet thuis bent. Het is eenvoudig te integreren in jouw Gardena smart system en stuurt meetgegevens naar de Gardena smart app. Het apparaat is voorzien van een geïntegreerde temperatuursensor die automatisch een vorstalarm geeft, en een LED-indicator die laat weten wanneer de sproeier actief is. Daarnaast beschikt het systeem over signaalsterkte- en batterijwaarschuwingen. Het wordt gevoed door 3 x AA 1,5V alkaline batterijen (exclusief). Let op: voor de werking van de Gardena Besproeiingscomputer is de Gardena smart Gateway nodig, die niet is inbegrepen in de levering.

 • Voordeel 1: Slim sproeisysteem. Je kan genieten van automatisch sproeien via de smart app. De smart Water Control van Gardena bestuurt de besproeiing van jouw planten feilloos, zelfs als jij niet thuis bent.
 • Voordeel 2: Meetgegevens altijd beschikbaar. De besproeiingscomputer kan perfect worden geïntegreerd in jouw Gardena smart system set en draagt de meetgegevens over aan de Gardena smart app.
 • Voordeel 3: Met waarschuwingsmeldingen. Je ontvangt automatisch een vorstalarm dankzij de geïntegreerde temperatuursensor. Je krijgt ook meldingen als de sproeier actief is, over de signaalsterkte en batterijwaarschuwing.
 • Voordeel 4: Flexibel in gebruik. De besproeiingscomputer wordt gevoed door 3 x AA 1,5V alkaline batterijen (niet inbegrepen), waardoor je het apparaat flexibel kan plaatsen.
 • Voordeel 5: Inclusief een Gardena smart Water Control. De levering van deze besproeiingscomputer omvat een Gardena smart Water Control. Let op: voor de werking is een Gardena smart Gateway vereist. Dit is niet inbegrepen in de leveringsomvang.
 • nadeel 1: Hoewel het automatisch sproeisysteem via een app besproeiing mogelijk maakt, kan het een nadeel zijn als je technisch minder onderlegd bent of als je geen constante internetverbinding hebt om de app optimaal te kunnen gebruiken.
 • nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat de meetgegevens alleen overgedragen kunnen worden aan de specifieke Gardena smart app. Dit kan een nadeel zijn als je al een andere app gebruikt voor je smart home-systeem en alles in één app wilt beheren.
 • nadeel 3: Het besproeiingssysteem geeft automatische vorstalarmen met behulp van een geïntegreerde temperatuursensor. Echter, als je in een gebied woont waar zelden tot nooit vorst voorkomt, kan deze functie overbodig zijn en misschien als storend ervaren worden.
 • nadeel 4: Om het besproeiingsysteem te laten werken, zijn 3 x AA 1,5V alkaline batterijen nodig die niet inbegrepen zijn bij de levering. Je zult deze dus nog apart moeten aankopen wat een extra moeite en kost kan zijn.
 • nadeel 5: Ten slotte vereist het systeem voor de werking een Gardena smart Gateway. Deze is echter niet inbegrepen in de leveringsomvang. Het kan een nadeel zijn dat je een extra product moet aanschaffen en installeren om de smart Water Control te kunnen gebruiken.

Onze favoriet #8

Aqualin Besproeiingscomputer

Aqualin Besproeiingscomputer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aqualin Besproeiingscomputer is een handig hulpmiddel om je tuin optimaal te irrigeren. Deze computer bevat twee apart programmeerbare kleppen, waardoor je naar wens verschillende beregeningsbehoeften in kunt stellen. Je kunt kiezen uit diverse frequentie-instellingen in uren of dagen, met een maximale besproeiingstijd van 360 minuten. Waterdicht, weerbestendig en schokbestendig, is dit apparaat perfect voor iedere tuinier. Bovendien is de computer beschermd tegen water en stof door een deksel, en op het scherm kun je alle ingestelde gegevens zien. De besproeiingscomputer werkt op 2 x AA 1,5 V-batterijen (niet inbegrepen) en kan worden bevestigd op alle 3/4 ” of 1 ” standaard schroefdraadtappen.

 • Voordeel 1: De Aqualin besproeiingscomputer biedt je de manipulatie van twee onafhankelijk programmeerbare kleppen. Dit betekent dat je specifieke irrigatiebehoeften voor verschillende delen van je tuin kunt instellen, wat zorgt voor maximale flexibiliteit.
 • Voordeel 2: Dit apparaat bevat gevarieerde frequentie-instellingen die je kunt aanpassen op basis van uren of dagen, met een maximale besproeiingstijd van 360 minuten. Dit stelt je in staat om het waterverbruik te regelen en het aan te passen aan specifieke weersomstandigheden of plantenvereisten.
 • Voordeel 3: Met zijn waterdichte, weerbestendige en schokbestendige eigenschappen is de Aqualin besproeiingscomputer geschikt voor zowel zon als regen. Je hoeft dus geen zorgen te maken dat de prestaties worden beïnvloed door onvoorspelbare weersomstandigheden.
 • Voordeel 4: De besproeiingscomputer wordt geleverd met een beschermhoes die het tegen water en stof beschermt, terwijl het scherm nog steeds de instellingen toont. Dit betekent dat de levensduur van je apparaat wordt verlengd en onderhoud wordt geminimaliseerd.
 • Voordeel 5: De installatie is een fluitje van een cent, omdat het kan worden bevestigd op 3/4 ” of 1 ” standaard schroefdraadtappen. Je hebt geen specifieke vaardigheden of extra gereedschap nodig om het aan te sluiten, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Nadeel 1: Hoewel de Aqualin besproeiingscomputer onafhankelijke programmeerbare kleppen heeft, kan dit een nadeel zijn. Het zou namelijk ingewikkeld kunnen zijn om deze in te stellen en te programmeren, vooral als je verschillende irrigatievereisten hebt.
 • Nadeel 2: De maximale besproeiingstijd is 360 minuten. Hoewel dit lang kan lijken, kan het een probleem zijn als je een grotere tuin hebt en je langer en continu water moet geven.
 • Nadeel 3: De besproeiingscomputer is afhankelijk van batterijen. Het feit dat er 2 AA-batterijen nodig zijn (niet meegeleverd) kan betekenen dat je de batterijen regelmatig moet vervangen, wat extra kosten en moeite betekent.
 • Nadeel 4: Het product is enkel geschikt voor standaard schroefdraadtappen van 3/4 ” of 1 ”. Dit kan een nadeel zijn als je watertoevoer niet overeenkomt met deze maten. Je hebt dan waarschijnlijk een adapter nodig, wat extra kosten en moeite met zich mee brengt.
 • Nadeel 5: Het deksel dat de besproeiingscomputer beschermt tegen water en stof kan een nadeel zijn als het niet goed is geplaatst of vastgemaakt. In dat geval kan de computer worden beschadigd door water of stof, wat de werking ervan kan beïnvloeden.

Onze favoriet #9

Technoline Besproeiingscomputer

Technoline Besproeiingscomputer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Technoline Besproeiingscomputer is een geavanceerde irrigatie-tool met de mogelijkheid om twee verschillende besproeiingsintervallen per dag in te stellen. De duur van het irrigeren is flexibel, waardoor jij de controle hebt van 1 minuut tot maar liefst 23 uur en 59 minuten. Jij kan ook een specifiek irrigatieritme kiezen, variërend van eens per dag tot eens per week. Het product is ontworpen voor standaard kranen met 33,3 mm schroefdraad (G1″), maar wordt geleverd met een adapter voor 26,5 mm schroefdraad (G3/4″). Met een eenvoudige druk op de knop kun je ook handmatig water verwijderen.

 • Voordeel 1: De Besproeiingscomputer van Technoline biedt jou flexibiliteit en controle met 2 afzonderlijk instelbare irrigatie-intervallen per dag. Dit betekent dat je je planten kunt voorzien van een op maat gemaakte waterbehandeling op basis van hun specifieke behoeften.
 • Voordeel 2: Met de mogelijkheid om de irrigatieduur te regelen van 1 minuut tot 23 uur 59 minuten, kun je de watertoevoer aanpassen aan verschillende plantensoorten en weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat je planten altijd de juiste hoeveelheid water krijgen.
 • Voordeel 3: De selecteerbare irrigatieritme van 1 keer per dag tot 1 keer per week biedt je de mogelijkheid om een irrigatieschema op te stellen dat perfect aansluit op de behoeften van je tuin. Dit bespaart water en houdt je planten in optimale conditie.
 • Voordeel 4: Deze Besproeiingscomputer is geschikt voor gangbare kranen met 33,3 mm schroefdraad (G1″) en bevat een adapter voor 26,5 mm schroefdraad (G3/4″). Dit maakt het eenvoudig om hem te installeren en te gebruiken, ongeacht je bestaande kranen.
 • Voordeel 5: Met de functie voor handmatige waterverwijdering kan je gemakkelijk het water uit de slangen verwijderen met één druk op de knop. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over achtergebleven water dat kan bevriezen en schade kan veroorzaken als de temperatuur daalt.
 • nadeel 1: De besproeiingscomputer van Technoline laat slechts twee apart instelbare irrigatie-intervallen per dag toe. Dit kan beperkend zijn als je meerdere verschillende irrigatieschema’s wilt instellen voor verschillende delen van je tuin.
 • nadeel 2: Hoewel de regelbare irrigatieduur van 1 minuut tot bijna 24 uur breed lijkt te zijn, kan dit nog steeds een beperking vormen. Als je planten of gewassen hebt die een zeer specifieke waterbehoefte hebben, kan deze range ontoereikend zijn.
 • nadeel 3: Je kunt het irrigatieritme enkel instellen van 1 keer per dag tot 1 keer per week. Dit kan een nadeel zijn als je planten hebt die meerdere keren per dag of minder dan wekelijks water nodig hebben.
 • nadeel 4: Deze besproeiingscomputer is alleen geschikt voor standaard kranen met een schroefdraad van 33,3 mm (G1″) en een adapter van 26,5 mm (G3/4″). Als je kranen niet aan deze specificaties voldoen, zul je extra adapters moeten aanschaffen of de computer is mogelijk helemaal niet te gebruiken.
 • nadeel 5: De handmatige waterverwijdering gebeurt met één druk op de knop. Dit kan problematisch zijn in situaties waar je de watertoevoer per plant of zone wilt regelen, aangezien deze functie waarschijnlijk het hele systeem in één keer zal ledigen.

Onze favoriet #10

Linktap Besproeiingscomputer

Linktap Besproeiingscomputer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LinkTap D1 is een innovatieve, cloud-gestuurde besproeiingscomputer die je in staat stelt om de bewatering van je planten te beheren waar je ook bent. De slimme watertimer faciliteert het plannen van bewateringstijden rekening houdend met de weersomstandigheden. De automatische storingsdetectie met debiet- en dalingssensoren biedt je gemoedsrust door real-time meldingen en e-mailwaarschuwingen te sturen bij waterafsluitingen, lekken, verstoppingen of toestelstoringen. Via gebruiksvriendelijke apps op mobiel of web, krijg je krachtige besproeiingscontrole, waaronder het onmiddellijk starten en stoppen en het instellen van specifieke data, tijden en duur van het bewateren. De Linktap D1 heeft een duurzaam, IP66 weerbestendig ontwerp, is uitgerust met het Zigbee-protocol voor een groter en betrouwbaarder draadloos bereik dan wifi, en heeft een garantie van 2 jaar. Daarnaast belooft de installatie eenvoudig en frustratievrij te zijn, met een handige QR-code scan voor het verbinden van apparaten.

 • Voordeel 1: Cloud-gestuurde besproeiing – Je hebt de mogelijkheid om je planten water te geven waar je ook bent. Met behulp van de LinkTap D1 automatische watertimer kan je gemakkelijk de bewateringstijden instellen, rekening houdend met de weersomstandigheden.
 • Voordeel 2: Automatische storingsdetectie – Je kunt in alle rust weg van huis zonder je zorgen te maken over je planten. Dankzij de ingebouwde debiet- en dalingssensoren krijg je realtime meldingen en e-mailwaarschuwingen bij waterafsluitingen, leidinglekken of -verstoppingen, of apparaatstoringen.
 • Voordeel 3: Krachtige besproeiingsregeling – Via gebruiksvriendelijke mobiele of webapps heb je flexibele besproeiingsopties. Hierdoor kun je van onmiddellijk starten en stoppen tot het instellen van specifieke data, tijden en duur van de besproeiing.
 • Voordeel 4: Duurzaam ontwerp – De slimme besproeiingscomputer is IP66 weerbestendig en beschikt over een gepatenteerd Zigbee-protocol. Dit biedt een meer uitgebreid en betrouwbaarder draadloos bereik dan Wi-Fi.
 • Voordeel 5: Eenvoudige installatie – Met de LinkTap hoef je je geen zorgen te maken over een ingewikkelde installatie. De installatie is eenvoudig: door simpelweg de QR-code van het apparaat te scannen vanuit de app, kunnen de apparaten binnen enkele seconden automatisch met elkaar verbinding maken.
 • Op basis van de productbeschrijving lijkt de LinkTap D1 besproeiingscomputer een high-tech en geavanceerde tool voor tuinonderhoud. Maar zoals bij elk product, zijn er bepaalde nadelen die kunnen optreden of overwogen moeten worden.
 • Nadeel 1: De eerste beperking is dat deze besproeiingscomputer volledig afhankelijk is van de cloud. Indien je geen adequate internetconnectie hebt, kan dit zijn functionaliteit beperken.
 • Nadeel 2: Hoewel de automatische storingsdetectie nuttig is, kan het valse alarmen geven als er kleine fluctuaties in waterdebiet of druk optreden, wat tot onnodige zorgen kan leiden.
 • Nadeel 3: Deze tool vereist het gebruik van mobiele of webapplicaties voor volledige functionaliteit. Voor mensen die niet technisch onderlegd zijn of die niet comfortabel zijn met technologie, kan dit een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: De besproeiingscomputer is ontworpen om waterdicht te zijn, maar de duurzaamheid kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. In extreme weersomstandigheden kan het apparaat beschadigd raken en mogelijk niet naar behoren functioneren.
 • Nadeel 5: Hoewel de installatie eenvoudig is met de QR-code, kunnen problemen met de QR-scanner op je mobiele apparaat de installatie bemoeilijken. Bovendien, als de apparaten niet automatisch met elkaar verbinden, kan je technische problemen ondervinden tijdens het installatieproces.

In conclusie, na uitgebreid onderzoek en vergelijken, is het duidelijk dat een besproeiingscomputer een essentiële toevoeging is voor iedere tuinliefhebber. Met de top 10 producten die we hebben getest, is er voor ieder wat wils, ongeacht het budget of specifieke behoeften. Het gebruik van deze apparaten kan jouw tuin onderhoud veel gemakkelijker en kosteneffectiever maken. Kies dus voor een besproeiingscomputer om jouw tuin op de meest efficiënte manier te irrigeren, zodat jij meer tijd over houdt voor andere activiteiten!

Inhoudsopgave