a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Bluetooth Adapter: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 Bluetooth-adapters die zich als beste hebben bewezen in ons nieuwste onderzoek en jou met hun superieure prestaties en kwaliteit zullen overtuigen.

Unser Favorit: Tp-Link Bluetooth Adapter

Tp-Link Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Logitech Bluetooth Adapter

Logitech Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Niaguoji Bluetooth Adapter

Niaguoji Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Geweo Bluetooth Adapter

Geweo Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Ugreen Bluetooth Adapter

Ugreen Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Asus Computer Bluetooth Adapter

Asus Computer Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Retoo Bluetooth Adapter

Retoo Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Ugreen Bluetooth Adapter

Ugreen Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Amanka Bluetooth Adapter

Amanka Bluetooth Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Ugreen Bluetooth Adapter

Ugreen Bluetooth Adapter
★★★★★

Steeds meer apparaten om ons heen worden tegenwoordig draadloos en veel daarvan werken met Bluetooth-technologie. Maar wat als jouw laptop, desktop of ander apparaat geen ingebouwde Bluetooth-ondersteuning biedt? Daarvoor komen Bluetooth-adapters van pas. In dit artikel presenteren we de 10 beste Bluetooth-adapters die uit onze nieuwste onderzoeken naar voren zijn gekomen. Of je nu een audiobestand naar je speaker wilt sturen vanaf je PC zonder Bluetooth, of je wilt je gameconsole verbinden met draadloze koptelefoons, een Bluetooth-adapter kan de perfecte oplossing zijn. Duik mee in onze lijst en ontdek welke adapter het beste bij jouw behoeften past.

Een Bluetooth-adapter is een apparaat dat je kunt gebruiken om een niet-Bluetooth-apparaat, zoals je pc of laptop, te verbinden met andere Bluetooth-apparaten. Stel je voor dat je draadloze hoofdtelefoon of speakers hebt die je wilt verbinden met je computer die geen ingebouwde Bluetooth-ondersteuning heeft, dan komt een Bluetooth-adapter goed van pas. Deze steek je eenvoudigweg in de USB-poort van je computer, waarna je computer de mogelijkheid heeft om via Bluetooth te communiceren met je andere apparaten. Het maakt het dus mogelijk voor je om te genieten van draadloze vrijheid zonder dat je nieuwe apparatuur hoeft aan te schaffen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tp-Link Bluetooth Adapter

Tp-Link Bluetooth Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Bluetooth Adapter is een geavanceerd stukje technologie dat apparaten zonder ingebouwde Bluetooth omtovert in Bluetooth-compatibele apparaten. De adapter gebruikt Bluetooth 5.0, is achterwaarts compatibel en kan automatisch opnieuw verbinding maken met WiFi 2,4 GHz. Deze handige gadget is geschikt voor desktops, laptops, en allerlei Bluetooth-apparaten zoals muizen, toetsenborden, gamepads, printers, headset, smartphones en meer. Door de geavanceerde chipset en technologie levert de adapter sterkere prestaties, waaronder een lager energieverbruik, een snellere overdrachtssnelheid, een groter bereik, stabieler signaal en lagere vertraging. Het ultrakleine, nano-formaat ontwerp maakt het gemakkelijk om overal mee naar toe te nemen. Voor Windows 8.1/10/11 is het plug en play: sluit gewoon de UB500 aan op jouw computer, klik op het Bluetooth-pictogram, selecteer een Bluetooth-apparaat en speel. Voor Windows XP/7 moet je een driver downloaden van de officiële website.

 • Voordeel 1: De TP-Link Bluetooth Adapter is voorzien van geavanceerde Bluetooth 5.0 technologie. Dit betekent dat zelfs jouw apparaten zonder eigen Bluetooth-functie hiervan gebruik kunnen maken. Daarnaast is deze adapter ook compatibel met eerdere Bluetooth-versies tot aan 1.1. Dit maakt het een zeer veelzijdig hulpmiddel.
 • Voordeel 2: Deze adapter is gemaakt met brede compatibiliteit in gedachten. Het werkt naadloos samen met Win 7/8.1/10 besturingssystemen en is geschikt voor desktops, laptops en een breed scala aan Bluetooth-apparaten zoals muizen, toetsenborden, gamepads, printers, headsets, smartphones en meer.
 • Voordeel 3: Je kunt van betere prestaties genieten met deze Bluetooth adapter. Door de geavanceerde chipset en geavanceerde technologie biedt deze ontvanger betere prestaties, zoals lager energieverbruik, snellere overdrachtssnelheid, groter bereik en een stabieler signaal, samen met een lagere vertraging.
 • Voordeel 4: Het nano-formaat van de TP-Link Adapter is zeer handig. Dankzij het ultrakleine ontwerp kun je de nano-adapter in elke USB-poort steken en deze gemakkelijk opbergen. Of je nu onderweg bent of thuis, het neemt weinig ruimte in beslag.
 • Voordeel 5: Het gebruiksgemak van deze adapter is een groot pluspunt. Voor Windows 8.1/10/11 apparaten is het een kwestie van aansluiten en spelen. Echter, voor Windows XP/7 gebruikers is er een extra stap waarbij je de driver moet downloaden van de officiële website.
 • Nadeel 1: Hoewel de TP-Link Bluetooth-adapter achterwaarts compatibel is met Bluetooth-versies zoals 4.0/3.0/2.1/2.0/1.1, kan dit soms problemen veroorzaken in termen van functies en compatibiliteit met oudere apparaten.
 • Nadeel 2: De compatibiliteit van deze adapter is beperkt tot Windows-systemen (Win 7/8.1/10). Als je een Mac- of Linux-gebruiker bent, kun je deze adapter niet gebruiken, wat de bruikbaarheid beperkt.
 • Nadeel 3: Hoewel de adapter geavanceerde prestaties biedt zoals lager energieverbruik, snellere overdrachtssnelheid, groter bereik, stabieler signaal en lagere vertraging, zijn er geen precieze specificaties en technische gegevens vermeld om deze beweringen te ondersteunen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het een plug-and-play-functie heeft, is het alleen voor Windows 8.1/10/11. Voor Windows XP en 7 moet je de stuurprogramma’s handmatig downloaden van de officiële website, wat een extra stap is die je misschien niet wilt nemen.
 • Nadeel 5: Hoewel het nano-formaat handig is voor reizen en eenvoudige opslag, kan dit een nadeel zijn als het gemakkelijk verloren gaat of per ongeluk kan worden beschadigd vanwege de kleine omvang.

Onze favoriet #2

Logitech Bluetooth Adapter

Logitech Bluetooth Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bluetooth-adapter van Logitech biedt je het gemak van draadloze audio. Met deze adapter kun je je smartphone en tablet tegelijkertijd koppelen en muziek streamen vanaf beide apparaten. De koppeling is eenvoudig door op de koppelingsknop te drukken, waardoor je speakers direct klaar zijn voor gebruik. Het apparaat werkt met de meeste speakers; je sluit het gewoon aan op je self-powered speakers met de standaard analoge RCA- of 3.5mm-stekkers. De Bluetooth-speakeradapter van Logitech levert superieure akoestiek zonder in te boeten aan geluidskwaliteit. Bovendien, met een bereik van 15 meter, heb je de vrijheid om je muziek te streamen en te bedienen binnen een betrouwbaar gezichtsveld. Het apparaat is compatibel met elk apparaat met een hoofdtelefoonaansluiting (3.5 mm) of RCA-ingang, inclusief de meeste computerspeakers, homestereosystemen en AV-ontvangers.

 • Voordeel 1: Multifunctionaliteit; Met de multipoint Bluetooth-verbinding van deze Logitech-adapter kun je je smartphone en tablet tegelijkertijd koppelen en stereo-audio streamen van een van beide. Een echt voordeel als je meerdere apparaten gelijktijdig wilt gebruiken zonder steeds te hoeven schakelen.
 • Voordeel 2: Gemak; Het apparaat beschikt over een handige koppelingsknop waarmee je snel en eenvoudig je smartphone en tablet kunt verbinden. Met één druk op de knop zijn de speakers klaar voor gebruik. Dit bespaart je tijd en maakt het gebruik zeer aangenaam.
 • Voordeel 3: Compatibiliteit; De adapter werkt met de meeste speakers (3,5 mm/RCA). Hierdoor sluit je gewoon de Bluetooth-audioadapter op je speakers aan met behulp van standaard analoge RCA- of 3,5mm-stekkers. Dit maakt het een zeer compatibel en handig product voor vrijwel elk audiosysteem.
 • Voordeel 4: Superieure Geluidskwaliteit; Deze Logitech-adapter levert compromisloos geluid en hoogwaardige akoestiek, afgestemd in de state-of-the-art laboratoria van Logitech. Zo kun je altijd rekenen op de beste geluidskwaliteit.
 • Voordeel 5: Bereik; Met een bereik van 15 meter kun je jouw muziek streamen en besturen met een betrouwbaar gezichtsveld tot op 15 meter afstand. Dit geeft je de vrijheid om je te bewegen en toch controle te houden over je muziek. De ruime reikwijdte van deze Bluetooth adapter verhoogt de gebruiksvriendelijkheid significant.
 • Nadeel 1: Hoewel de MultiPoint Bluetooth-verbinding handig is, kan het enige frustratie opleveren. Als je tegelijkertijd twee apparaten hebt verbonden, weet het apparaat niet van welk apparaat het eerst de audio moet streamen. Dit kan ertoe leiden dat het ene apparaat de verbinding verbreekt als de audio van het andere apparaat wordt afgespeeld.
 • Nadeel 2: Het apparaat functioneert enkel met speakers met een eigen voeding. Dit betekent dat je het niet kunt gebruiken met passieve speakers. Je moet verzekeren dat de speakers die je gebruikt zelfvoorzienend zijn.
 • Nadeel 3: De Logitech Bluetooth-adapter vereist standaard analoge RCA- of 3,5mm-stekkers om verbinding te maken. Dit sluit dus het gebruik van digitale audio-uitgangen en andere vormen van verbindende technologieën uit.
 • Nadeel 4: Het bereik van 15 meter kan beperkt zijn, afhankelijk van hoe je jouw audioapparatuur hebt opgesteld. Muren, meubels of andere obstakels kunnen dit bereik verder verminderen, wat problemen kan geven bij het afspelen van audio.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat compatibel is met de meeste speakers, homestereo’s en AV-ontvangers, als je apparatuur geen 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting of RCA-ingang heeft, zal deze adapter niet werken. Daarom moet je ervoor zorgen dat je apparatuur deze functies heeft voordat je overgaat tot aankoop.

Onze favoriet #3

Niaguoji Bluetooth Adapter

Niaguoji Bluetooth Adapter

Waarom we het gekozen hebben

De NIAGUOJI Bluetooth-adapter is een 3-in-1 audiozender en -ontvanger die je connectiviteitsopties enorm vergroot. Dankzij een ingebouwde 3,5 mm aux-aansluiting kun je deze adapter eenvoudig koppelen aan verschillende apparaten, en zelfs de meegeleverde microfoon gebruiken om audio te ontvangen in de ontvangstmodus. Deze adapter maakt gebruik van Bluetooth 5.0, wat betekent dat je kunt rekenen op een sterke signaaloverdracht, lage latentie, hoge geluidskwaliteit en minder ruis. Hierdoor kun je genieten van een stabiele Bluetooth-verbinding over een indrukwekkend bereik van 10 meter. Bij je aankoop krijg je ook een 3,5 mm audio-aansluiting en een USB-oplaadkabel, hoewel de gebruikershandleiding mogelijk niet in het Nederlands is.

 • Voordeel 1: De Geweo Bluetooth Adapter is uitgerust met de nieuwste versie van Bluetooth 5.3. Dit zorgt voor een snellere, stabielere transmissie en vermindert het stroomverbruik van de op deze manier verbonden draadloze apparaten.
 • Voordeel 2: De plug-and-play-capaciteit maakt de installatie zeer eenvoudig, vooral als je een Windows 11/10/8.1 systeem hebt. Je hoeft niet eens een schijf te installeren om het te gebruiken, wat jou tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: Deze adapter kan tot 5 apparaten tegelijkertijd verbinden, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over het constant wisselen tussen verbindingen. Het ondersteunt diverse Bluetooth-gerelateerde protocollen, wat betekent dat je kunt genieten van een breed scala aan functies.
 • Voordeel 4: De meervoudige compatibiliteit van deze adapter betekent dat je het kunt gebruiken voor bijna elk apparaat dat je maar kunt bedenken, zolang het maar een Bluetooth-protocol heeft. Of je nu wilt verbinden met mobiele telefoons, Bluetooth-oortelefoons, muizen, toetsenborden, enz., deze adapter heeft je gedekt.
 • Voordeel 5: Vergeleken met de USB Bluetooth Adapter 5.1, zorgt de Bluetooth 5.3 voor een betere overdrachtssnelheid en anti-interferentie capaciteit. Dit leidt tot een stabiele transmissie, wat essentieel is voor een soepele en effectieve communicatie tussen je apparaten.
 • Nadeel 1: Beperkte compatibiliteit met besturingssystemen. Met de Geweo Bluetooth Adapter kun je helaas geen verbinding maken met Mac OS, Linux, autosystemen en televisies. De adapter is alleen compatibel met Windows 11/10/8.1, in het bijzonder, de Windows 11-ondersteuning is beperkt tot de Home-versie.
 • Nadeel 2: Beperkingen in audioapparaatverbindingen. Hoewel de Bluetooth 5.3-adapter tot 5 apparaten tegelijkertijd kan verbinden, is het gebruik van meerdere audioapparaten tegelijkertijd niet mogelijk. Hoewel je Bluetooth-hoofdtelefoons, -toetsenborden, -muizen, smartphones, printers en andere producten tegelijkertijd kunt gebruiken, zijn audioapparaataansluitingen alleen één-op-één.
 • Nadeel 3: Bereik van de signaaloverdracht kan variëren. De Bluetooth 5.3-adapter biedt signaaloverdracht op een afstand van maximaal 20 meter, maar uit de productbeschrijving is het duidelijk dat het werkelijke bereik kan variëren. Dit kan van invloed zijn op de prestaties van de adapter, afhankelijk van de specifieke omstandigheden waarin je deze gebruikt.
 • Nadeel 4: Installatie kan gecompliceerd zijn voor sommige besturingssystemen. Hoewel de adapter plug-and-play compatibiliteit biedt voor Windows 11/10/8.1, kan het inpluggen zonder de schijf te installeren niet voor alle versies van deze besturingssystemen. Dit zou extra handelingen kunnen vereisen voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: Mogelijke energieverbruik-gerelateerde problemen, ondanks optimalisatie. De Bluetooth 5.3-adapter is ontworpen om het energieverbruik van aangesloten draadloze apparaten te verminderen en biedt verbeteringen in overdrachtssnelheid en anti-interferentie capaciteit. Echter, zelfs met deze optimalisatie, kunnen er nog steeds problemen optreden met energieverbruik in sommige situaties.

Onze favoriet #4

Geweo Bluetooth Adapter

Geweo Bluetooth Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Geweo Bluetooth Adapter is een geavanceerd apparaat uitgerust met Bluetooth 5.3, ontworpen om het stroomverbruik van je draadloze apparaten te verminderen, terwijl het tegelijkertijd een snelle en stabiele transmissie van signalen biedt tot een maximale afstand van 20 meter. Het is moeiteloos te installeren als “plug and play” op Windows 11/10/8.1-systemen (32/64 bit) en ondersteunt het tegelijkertijd verbinden van maximaal vijf apparaten. Let op: niet geschikt voor Mac OS, Linux, autosystemen en tv’s. Deze adapter werkt uitstekend met Bluetooth-hoofdtelefoons, -toetsenborden, -muizen, smartphones, printers en andere Bluetooth-producten, en ondersteunt verschillende protocollen zoals GAP, A2DP, HID OVER GATT, HSP, AVC, HFP, FTP. Bovendien optimaliseert de Bluetooth 5.3 adapter het energieverbruik en de stabiliteit voor betere overdrachtsnelheden en anti-interferentie capaciteit, wat zorgt voor een stabiele transmissie.

 • Voordeel 1: De Geweo Bluetooth Adapter is uitgerust met de nieuwste versie van Bluetooth 5.3. Dit zorgt voor een snellere, stabielere transmissie en vermindert het stroomverbruik van de op deze manier verbonden draadloze apparaten.
 • Voordeel 2: De plug-and-play-capaciteit maakt de installatie zeer eenvoudig, vooral als je een Windows 11/10/8.1 systeem hebt. Je hoeft niet eens een schijf te installeren om het te gebruiken, wat jou tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: Deze adapter kan tot 5 apparaten tegelijkertijd verbinden, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over het constant wisselen tussen verbindingen. Het ondersteunt diverse Bluetooth-gerelateerde protocollen, wat betekent dat je kunt genieten van een breed scala aan functies.
 • Voordeel 4: De meervoudige compatibiliteit van deze adapter betekent dat je het kunt gebruiken voor bijna elk apparaat dat je maar kunt bedenken, zolang het maar een Bluetooth-protocol heeft. Of je nu wilt verbinden met mobiele telefoons, Bluetooth-oortelefoons, muizen, toetsenborden, enz., deze adapter heeft je gedekt.
 • Voordeel 5: Vergeleken met de USB Bluetooth Adapter 5.1, zorgt de Bluetooth 5.3 voor een betere overdrachtssnelheid en anti-interferentie capaciteit. Dit leidt tot een stabiele transmissie, wat essentieel is voor een soepele en effectieve communicatie tussen je apparaten.
 • Nadeel 1: Beperkte compatibiliteit met besturingssystemen. Met de Geweo Bluetooth Adapter kun je helaas geen verbinding maken met Mac OS, Linux, autosystemen en televisies. De adapter is alleen compatibel met Windows 11/10/8.1, in het bijzonder, de Windows 11-ondersteuning is beperkt tot de Home-versie.
 • Nadeel 2: Beperkingen in audioapparaatverbindingen. Hoewel de Bluetooth 5.3-adapter tot 5 apparaten tegelijkertijd kan verbinden, is het gebruik van meerdere audioapparaten tegelijkertijd niet mogelijk. Hoewel je Bluetooth-hoofdtelefoons, -toetsenborden, -muizen, smartphones, printers en andere producten tegelijkertijd kunt gebruiken, zijn audioapparaataansluitingen alleen één-op-één.
 • Nadeel 3: Bereik van de signaaloverdracht kan variëren. De Bluetooth 5.3-adapter biedt signaaloverdracht op een afstand van maximaal 20 meter, maar uit de productbeschrijving is het duidelijk dat het werkelijke bereik kan variëren. Dit kan van invloed zijn op de prestaties van de adapter, afhankelijk van de specifieke omstandigheden waarin je deze gebruikt.
 • Nadeel 4: Installatie kan gecompliceerd zijn voor sommige besturingssystemen. Hoewel de adapter plug-and-play compatibiliteit biedt voor Windows 11/10/8.1, kan het inpluggen zonder de schijf te installeren niet voor alle versies van deze besturingssystemen. Dit zou extra handelingen kunnen vereisen voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: Mogelijke energieverbruik-gerelateerde problemen, ondanks optimalisatie. De Bluetooth 5.3-adapter is ontworpen om het energieverbruik van aangesloten draadloze apparaten te verminderen en biedt verbeteringen in overdrachtssnelheid en anti-interferentie capaciteit. Echter, zelfs met deze optimalisatie, kunnen er nog steeds problemen optreden met energieverbruik in sommige situaties.

Onze favoriet #5

Ugreen Bluetooth Adapter

Ugreen Bluetooth Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De UGREEN Bluetooth Adapter is een compact en lichtgewicht apparaat dat je laptop voorziet van efficiënte Bluetooth 5.0-connectiviteit. Het stuurt gegevens over met een grotere snelheid en stabiliteit dan zijn voorganger, Bluetooth 4.0, en biedt een soepele werking van je muis en toetsenbord dankzij de Bluetooth Low Energy (BLE) functie. Het apparaat heeft een bereik dat zich kan uitstrekken tot 20 meter zonder obstakels, 10 meter met een muur ertussen, wat voldoende is voor dagelijks gebruik. Deze adapter is speciaal ontworpen om te werken met Windows 11, 10, 8.1, 7 en kan tot vijf verschillende Bluetooth-apparaten tegelijkertijd aansluiten. Het plug & play ontwerp maakt setup moeiteloos voor Windows 11/10/8.1 gebruikers en kan overal mee naartoe worden genomen dankzij het miniformaat.

 • Voordeel 1: De UGREEN Bluetooth Adapter maakt gebruik van Bluetooth 5.0, wat veel efficiënter is dan het oudere Bluetooth 4.0. Dit betekent dat je geniet van een snelle en stabiele gegevensoverdracht, wat zorgt voor minder vertraging bij het gebruik van bijvoorbeeld een muis of toetsenbord.
 • Voordeel 2: Met een indrukwekkend bereik van maximaal 20m zonder obstakels, ben je verzekerd van een goede connectiviteit. Zelfs met een muur ertussen kan deze adapter nog steeds tot 10m of minder bereiken, wat meer dan genoeg is voor dagelijks gebruik.
 • Voordeel 3: Deze Bluetooth adapter is speciaal ontworpen voor Windows 11, 10, 8.1, 7 en is super gebruiksvriendelijk. Voor Windows 11/10/8.1 is het een kwestie van plug & play. Je hoeft enkel de stick aan te sluiten en koppelen, en je kunt direct aan de slag!
 • Voordeel 4: Het ondersteunt de gelijktijdige aansluiting van tot wel 5 verschillende Bluetooth apparaten. Dit betekent dat je jouw muis, toetsenbord, smartphone, hoofdtelefoon en PS5-controller allemaal tegelijk kunt verbinden en gebruiken.
 • Voordeel 5: Ten slotte is de UGREEN Bluetooth Adapter zeer compact en lichtgewicht, met afmetingen van slechts 5,3 cm, 2,4 cm en 1,3 cm. Daardoor kun je het gemakkelijk aansluiten op je laptop en meenemen, waar je ook gaat. Het perfecte accessoire voor onderweg!
 • Nadeel 1: De UGREEN Bluetooth Adapter is beperkt in termen van compatibiliteit met besturingssystemen. Het is speciaal ontworpen voor Windows 11, 10, 8.1, 7 en ondersteunt geen andere systemen. Dit kan onhandig zijn als je apparaten met verschillende besturingssystemen hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het bereik van de adapter zonder obstakels tot 20 meter is, vermindert dit tot 10 meter of minder met een muur ertussen. Het bereik kan dus in werkelijkheid beperkt zijn, afhankelijk van waar je het apparaat gebruikt.
 • Nadeel 3: Voor gebruikers van Windows 7, is het noodzakelijk om een stuurprogramma te installeren om de adapter te kunnen gebruiken, wat een extra stap kan zijn die sommige gebruikers als lastig kunnen ervaren.
 • Nadeel 4: De adapter ondersteunt de aansluiting van maximaal 5 verschillende soorten apparaten tegelijk. Hoewel dit voor veel gebruikers genoeg is, kan het een beperking zijn als je meer apparaten tegelijkertijd wilt aansluiten.
 • Nadeel 5: Ondanks de minigrootte die voordelig kan zijn in termen van draagbaarheid, kan de kleine afmeting van de adapter het lastig maken om hem te hanteren, zeker voor mensen die moeite hebben met kleine items. De kleine omvang maakt het ook makkelijker om de adapter te verliezen.

Onze favoriet #6

Asus Computer Bluetooth Adapter

Asus Computer Bluetooth Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bluetooth Adapter van ASUS Computer biedt je de nieuwste Bluetooth 5.0-technologie, wat betekent dat je kunt genieten van tweemaal de snelheid en vier keer het bereik dan voorheen, met gegevens die zelfs via BLE worden verzonden. Hierdoor kun je draadloos en zonder beperkingen communiceren met jouw Bluetooth-apparaten. Het is ook volledig compatibel met vorige Bluetooth-versies (2.1/3.x/4.x), dus je hoeft je geen zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen. Deze adapter zorgt bovendien voor energiebesparing door gebruik te maken van Bluetooth low energy-technologie. Je zult ook het ultracompacte ontwerp waarderen, waardoor het extreem draagbaar en eenvoudig te gebruiken is. Het werkt binnen een afstand tot 10 meter met klassieke BT-BR/EDR en tot 40 meter met BLE in open ruimte, in de frequentieband van 2402~2480 MHz.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van meer snelheid en een groter bereik door Bluetooth 5.0 technologie. Hiermee kunnen gegevens tot twee keer sneller en met vier keer het bereik via BLE worden verzonden in vergelijking met de vorige generatie.
 • Voordeel 2: Brengt het gemak van draadloze verbinding, zonder enige beperkingen. Het maakt draadloze communicatie met Bluetooth-apparaten mogelijk, dus je hoeft je nooit zorgen te maken over verwarde of te korte kabels.
 • Voordeel 3: De volledige compatibiliteit is ook een sterk voordeel, omdat het adapter achterwaarts compatibel is met Bluetooth 2.1/3.x/4.x. Dit betekent dat het zal werken met een breed scala aan Bluetooth-apparaten.
 • Voordeel 4: De energiebesparende functie voor apparaten dankzij de Bluetooth low energy-technologie draagt bij aan energiebesparende, draadloze verbindingen. Hiermee gaat je batterij langer mee, en blijven je apparaten langer opgeladen.
 • Voordeel 5: Het ultracompact ontwerp zorgt voor extreem draagbaarheid en gebruiksgemak. Hierdoor is het ideaal voor reizen, gemakkelijk draagbaar van de ene plaats naar de andere en moeiteloos te gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de adapter volledige compatibiliteit biedt met vorige Bluetooth-versies, kan de prestatie ervan inferieur zijn wanneer hij verbinding maakt met apparaten die oudere Bluetooth-versies gebruiken.
 • Nadeel 2: Het bereik van de ASUS Bluetooth-adapter is maximaal 40 meter in open ruimte, wat betekent dat de prestaties in meer beperkte ruimtes aanzienlijk kunnen worden beïnvloed.
 • Nadeel 3: De frequentieband voor deze adapter ligt tussen 2402 en 2480 MHz, wat mogelijk interferentie kan veroorzaken met andere apparaten die binnen hetzelfde bereik werken.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn energiebesparende technologie, kan de adapter nog steeds het algehele energieverbruik van je apparaat verhogen, vooral als je het veel gebruikt voor data-intensieve taken.
 • Nadeel 5: Hoewel het ultracompacte ontwerp van de adapter draagbaarheid bevordert, kan het ook gemakkelijk verloren gaan of beschadigd raken vanwege de kleine grootte.

Onze favoriet #7

Retoo Bluetooth Adapter

Retoo Bluetooth Adapter

Waarom we het gekozen hebben

De Retoo Bluetooth Adapter is een innovatieve en functionele oplossing om al je apparaten draadloos aan te sluiten op je computer. Dit kleine, maar krachtige apparaat heeft een verbazingwekkend bereik van maximaal 10 meter dankzij zijn geavanceerde Bluetooth 4.0-technologie, en kan gemakkelijk een breed scala aan apparaten verbinden, van hoofdtelefoons en luidsprekers tot toetsenborden en gamecontrollers. De adapter is bovendien zeer compatibel, aangezien hij naadloos werkt met bijna elk desktopbesturingssysteem dat momenteel op de markt is. Bovendien zorgt de moderne CSRv4.0-chipset voor betere prestaties, een lagere stroomafname, een stabielere verbinding en een snellere respons. Het beste van alles is dat de Retoo Bluetooth Adapter zo compact is dat hij bij dagelijks gebruik bijna onopgemerkt blijft. Het is eenvoudig te installeren dankzij de plug & play technologie, waardoor je met een eenvoudig gebaar een wereld van draadloze connectiviteit kunt ontsluiten.

 • Voordeel 1: Geavanceerde Bluetooth-technologie – De Retoo Nano Bluetooth-adapter biedt je superieure connectiviteit met Bluetooth 4.0 en een bereik van maximaal 10 meter. Je kunt al je draadloze apparaten, zoals een headset, luidspreker, toetsenbord, hoofdtelefoon, draadloze muis of gamecontroller, moeiteloos op een computer, pc of laptop aansluiten.
 • Voordeel 2: Brede compatibiliteit – De adapter heeft een brede compatibiliteit, het werkt vlekkeloos samen met bijna elk besturingssysteem, inclusief Windows XP, 7, 8.1, 10 en 11, Linux, Unix en Mac OS-systemen. Je kunt dus gemakkelijk controllers zoals Xbox Series, Xbox One, PS5, PS4, PS3, Switch Pro, Wii Remote, Wii U Pro en vele andere verbinden via Bluetooth.
 • Voordeel 3: Betere prestaties – De moderne CSRv4.0-chipset in de Retoo adapter zorgt voor betere prestaties en responsiviteit, zelfs op oudere systemen. Het biedt je een aanzienlijk lager stroomverbruik, snellere gegevensoverdracht, een stabieler radiosignaal en een algemene verbetering van de prestaties. Hierdoor krijg je een helder geluid zonder vertraging en een razendsnelle respons in je favoriete games.
 • Voordeel 4: Nano-formaat – Het compacte formaat van de Retoo bluetooth adapter betekent dat je hem bijna in elke poort kunt insteken. Eenmaal aangesloten voel je hem nauwelijks, dit maakt het bijzonder praktisch voor laptopgebruikers. De adapter is ook achterwaarts compatibel met BT 2.0-, 2.1- en 3.0-systemen.
 • Voordeel 5: Plug & Play-systeem – De Bluetooth dongle voor pc biedt een bijna onderhoudsvrije Bluetooth-signaaloverdracht dankzij de Plug & Play-technologie. Het enige dat je hoeft te doen is de adapter aansluiten en uw Bluetooth-instellingen configureren voor bijvoorbeeld je toetsenbord, muis of gamecontroller.
 • Nadeel 1: Oudere Bluetooth-compatibiliteit – Hoewel de Retoo Bluetooth-adapter geavanceerde Bluetooth 4.0-technologie heeft, is deze ook achterwaarts compatibel met BT 2.0-, 2.1- en 3.0-systemen. Dit kan een probleem zijn als je apparaten gebruikt die nieuwere Bluetooth-technologieën ondersteunen, omdat de adapter mogelijk niet de volledige functionaliteit van deze apparaten kan benutten.
 • Nadeel 2: Beperkt bereik – De Nano Bluetooth-adapter van Retoo heeft een effectief bereik van maximaal 10 meter. Dit betekent dat je apparaten binnen dit bereik moeten blijven om een stabiele verbinding te behouden. Dit kan problematisch zijn in een omgeving waarin apparaten verder dan 10 meter van de computer verwijderd zijn.
 • Nadeel 3: Afhankelijkheid van het besturingssysteem – De adapter is compatibel met de meeste desktopbesturingssystemen zoals Windows XP, 7, 8.1, 10 en 11, Linux, Unix en Mac OS. Maar als je een andere besturingssysteem gebruikt of overstapt op een minder bekend of nieuw besturingssysteem, kan de compatibiliteit een probleem zijn.
 • Nadeel 4: Nano-formaat – Hoewel het nano-formaat van deze adapter het praktisch en draagbaar maakt, kan het ook een nadeel zijn. Door het kleine formaat kan het gemakkelijk verloren gaan of beschadigd raken, vooral als het wordt meegenomen of gebruikt in een omgeving met veel activiteit.
 • Nadeel 5: Onderhoudsvereisten – Ondanks de claim van bijna onderhoudsvrije Bluetooth-signaaloverdracht dankzij Plug & Play-technologie, is het nog steeds nodig om de Bluetooth-systeeminstellingen aangesloten te houden en aan te passen, zoals je toetsenbord, muis of gamecontroller. Dit kan een extra stap zijn die sommige gebruikers als een nadeel kunnen beschouwen.

Onze favoriet #8

Ugreen Bluetooth Adapter

Ugreen Bluetooth Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De UGREEN Bluetooth-adapter is een krachtig apparaat uitgerust met een 2-dBi antenne die het mogelijk maakt om over een afstand van maar liefst 100m te zenden, al kan dit bereik beïnvloed worden door fysieke obstakels en radiostoring. Ook beschikt het over een grote bandbreedte van 2Mbps, wat zorgt voor vrijwel geen vertraging, wat vooral bij spellen zeer nuttig is. Dankzij sterkere anti-interferentie wordt de kans op een verbroken Bluetooth-verbinding in complexe omgevingen aanzienlijk verminderd. Je kunt tot 5 Bluetooth-apparaten gelijktijdig verbinden, van muizen en toetsenborden tot smartphones en PS4-controllers. Deze Bluetooth-stick voor PC is ontworpen voor Windows 11, 10, 8.1 en is eenvoudig in gebruik, gewoon plug and play, zonder dat er driverinstallatie nodig is.

 • Voordeel 1: De UGREEN Bluetooth-adapter beschikt over een 2-dBi antenne, die communicatie over een ultralange afstand van maximaal 100 meter mogelijk maakt. Obstacle-loze omgeving maakt het mogelijk om optimaal van deze functie te genieten.
 • Voordeel 2: Een betere signaaloverdracht en -ontvangst is verzekerd door de draaibare antenne van de adapter. Het aanpassen van de richting kan helpen bij het maximaliseren van de dekking en het bereik.
 • Voordeel 3: Met een overdrachtsbandbreedte van 2Mbps, garandeert de Bluetooth 5.3 adapter bijna nul latentie. Hierdoor kun je zonder vertraging van gamen genieten, een groot pluspunt voor gaming liefhebbers.
 • Voordeel 4: De adapter biedt een stabielere transmissie met sterke anti-interferentie mogelijkheden. Dit verlaagt de kans op een verbroken Bluetooth-verbinding, zelfs in complexe omgevingen, waardoor je een betrouwbare verbinding hebt.
 • Voordeel 5: Je kunt met de UGREEN Bluetooth Adapter PC tot vijf verschillende type Bluetooth-apparaten tegelijkertijd aansluiten. Dit omvat een scala van apparaten zoals muizen, toetsenborden, smartphones, hoofdtelefoons en zelfs PS4-controllers.
 • Voordeel 6: De Bluetooth Stick is volledig Plug and Play voor Windows 11, 10, 8.1. Dit betekent dat je geen tijd hoeft te besteden aan het installeren van drivers. Gewoon aansluiten en beginnen met gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bluetooth-adapter van UGREEN is uitgerust met een krachtige antenne die transmissie over een ultralange afstand van 100m mogelijk maakt, wordt deze afstand beïnvloed door fysieke obstakels en radiostoring. Dit kan betekenen dat je in de praktijk misschien niet altijd de beloofde reikwijdte krijgt.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de adapter een zeer lage latentie heeft, waardoor gaming fans kunnen genieten van PC gaming of vechtspellen, is de overdrachtsbandbreedte slechts 2Mbps. Dit is misschien niet voldoende voor sommige high-end games of andere toepassingen die meer bandbreedte vereisen.
 • Nadeel 3: De stabiliteit van de transmissie wordt verkregen door sterkere anti-interferentie, maar dit betekent ook dat de prestaties kunnen verminderen in complexe omgevingen. Hierdoor bestaat de kans dat de Bluetooth-verbinding verbroken wordt.
 • Nadeel 4: Terwijl tot 5 apparaten tegelijkertijd kunnen worden aangesloten, is het niet duidelijk wat de impact hiervan is op de prestaties van de adapter. Wanneer je meerdere apparaten aansluit, kan dit de snelheid en efficiëntie van de verbindingen verminderen.
 • Nadeel 5: De Bluetooth Stick voor PC is ontworpen voor specifieke Windows versies (Windows 11, 10, 8.1). Als je een ander besturingssysteem gebruikt, zou je problemen kunnen ondervinden met compatibiliteit. Er is geen informatie gegeven over de bruikbaarheid met andere besturingssystemen zoals MacOS en Linux.

Onze favoriet #9

Amanka Bluetooth Adapter

Amanka Bluetooth Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AMANKA Bluetooth Adapter is een veelzijdig apparaat dat fungeert als ontvanger en zender, waardoor bijna elk audioapparaat in je huis om kan gaan met Bluetooth-technologie. Deze adapter, met zijn Bluetooth 5.0 technologie en inbegrepen CSR chip, zorgt voor hoge kwaliteit audio-overdracht en weinig vertraging, ideaal voor het draadloos kijken van TV of het aansluiten op spelconsoles. De multifunctionele drukknopbediening laat je het Bluetooth-volume regelen, tussen nummers schakelen en het apparaat afspelen of pauzeren. Met de inbegrepen batterij van 500mAh kan je de adapter tot 12 uur gebruiken in ontvangstmodus en tot 8 uur in de transmissiemodus. Bij levering krijg je onder andere een rode en witte kabel voor het linker- en rechterkanaal, een 3,5mm audiokabel en een USB-kabel voor het opladen.

 • Voordeel 1: De AMANKA Bluetooth adapter beschikt over een zender- en ontvangermodus, waardoor je hem met bijna elk audioapparaat in huis kunt verbinden. Of je apparaat nu een tv, laptop, hifi-systeem, koptelefoon, smartphone, MP3-speler, of CD-speler is, de adapter kan het aansluiten op Bluetooth.
 • Voordeel 2: Deze adapter is uitgerust met Bluetooth 5.0 technologie en een CSR chip, wat zorgt voor een hoge kwaliteit audio-overdracht met weinig vertraging. Zo kun je draadloos tv kijken of muziek luisteren zonder enig verlies in geluidskwaliteit.
 • Voordeel 3: In de zendermodus kan de adapter dienen als de ideale verbinding voor je tv of spelconsole. Hij zendt geluid naar je Bluetooth headset of audio-ontvanger, waardoor je kunt genieten van een dieper en realistischer geluid.
 • Voordeel 4: De multifunctionele drukknopbediening maakt deze Bluetooth adapter uiterst gebruiksvriendelijk. Je kunt het Bluetooth-volume regelen, van nummer wisselen, het apparaat afspelen of pauzeren. In de handset-modus kun je zelfs oproepen beantwoorden en herkiezen.
 • Voordeel 5: Met zijn ingebouwde 500mAh batterij biedt de adapter een laag energieverbruik. Hij kan tot 12 uur gebruikt worden in ontvangstmodus en 8 uur in zendmodus, en kan volledig worden opgeladen in ongeveer 2 uur. Je hoeft dus niet steeds naar een stopcontact te zoeken om je adapter op te laden.
 • Nadeel 1: Een mogelijke tekortkoming van deze AMANKA Bluetooth Adapter kan de batterijduur zijn. Hoewel het apparaat een ingebouwde batterij van 500 mAh heeft, kan deze slechts 12 uur in de ontvangmodus en 8 uur in de zendermodus gebruikt worden. Dit betekent dat je het apparaat mogelijk regelmatig moet opladen, vooral als je van plan bent het voor langdurige sessies te gebruiken.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het product compatibel is met 99% van de apparaten. Dit impliceert echter dat er nog steeds 1% van de apparaten kan zijn waarmee het niet compatibel is. Dit creëert een risico dat het niet werkt met een specifiek apparaat dat je misschien in gedachten had.
 • Nadeel 3: Het bereik van deze adapter is slechts 10 meter. Dit betekent dat je je gebonden kunt voelen aan een relatief kleine ruimte tijdens het gebruik van het apparaat, wat niet ideaal is als je meer bewegingsvrijheid wilt hebben.
 • Nadeel 4: De multifunctionele knopbediening kan voor sommige mensen te ingewikkeld zijn, vooral voor degenen die niet technisch onderlegd zijn. Het correct beheren van de verschillende functies kan wat oefening en geduld vergen.
 • Nadeel 5: De adapter wordt aangedreven door de nieuwste Bluetooth 5.0 technologie. Hoewel dit in veel opzichten een voordeel is, kunnen oudere apparaten die niet compatibel zijn met deze versie van Bluetooth problemen ondervinden bij het verbinden met de adapter. Dit betekent dat je mogelijk niet in staat bent om het product volledig te benutten als je oudere technologie gebruikt.

Onze favoriet #10

Ugreen Bluetooth Adapter

Ugreen Bluetooth Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De UGREEN Bluetooth 5.3 Adapter is een veelzijdig apparaat dat Bluetooth-functionaliteit toevoegt aan je bestaande stereo-installaties, autosystemen en andere apparaten. Het is compatibel met Windows, Mac OS, Android en iOS systemen en komt met een 3.5mm jack kabel voor extra connectiviteitsopties. Dankzij de Bluetooth 5.3 technologie garandeert het je een stabiele audiotransmissie met minder geluidsvertraging en betere anti-interferentie dan zijn voorganger, Bluetooth 5.0. De adapter heeft ook een ingebouwde functie voor handsfree bellen met heldere geluidskwaliteit. Het heeft een indrukwekkend lange batterijduur tot 15 uur en laadt volledig op in slechts 2 uur met de meegeleverde USB A naar USB C oplaadkabel. Kleine maar krachtig, deze adapter is ontworpen om gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig in gebruik te zijn, ideaal voor zowel binnen als buiten gebruik.

 • Voordeel 1: Brede compatibiliteit: De UGREEN Bluetooth Adapter heeft een brede compatibiliteit, ondersteunt het toevoegen van Bluetooth functionaliteit aan stereosystemen zonder Bluetooth voor auto’s, audio, eindversterkers en andere apparaten. De adapter is tevens compatibel met Windows, Mac OS, Android en iOS Systemen, waardoor het met nagenoeg elk apparaat kan worden gekoppeld.
 • Voordeel 2: Verbeterde Bluetooth technologie: De Bluetooth 5.3 technologie van de UGREEN Adapter zorgt voor een stabielere audiotransmissie, minder geluidsvertraging en betere anti-interferentie dan Bluetooth 5.0. Dit zorgt voor een betere, soepeler en stabieler gebruikerservaring.
 • Voordeel 3: Handsfree bellen: De adapter voorziet ook in handsfree bellen. De hoogwaardige Bluetooth 5.3 Ontvanger en de stroomisolatie module van deze adapter filteren statische ruis, wat zorgt voor heldere handsfree telefoongesprekken of spraaknavigatie in de auto.
 • Voordeel 4: Ultralange Batterijduur: De Bluetooth 5.3 Ontvanger van de UGREEN Adapter ondersteunt tot wel 15 uur werktijd bij normaal gebruik, en het duurt slechts 2 uur om volledig op te laden. Je kunt zelfs blijven opladen terwijl je de adapter gebruikt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een lege batterij.
 • Voordeel 5: Draagbaar en gebruiksvriendelijk: De UGREEN Bluetooth Adapter is gemakkelijk te gebruiken, compact van formaat en makkelijk mee te nemen. Dit maakt het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Met eenvoudige stappen zoals het aanzetten van de adapter, het aansluiten van het apparaat en het koppelen, is het gebruiksklaar.
 • Hoewel de UGREEN Bluetooth 5.3 Adapter over het algemeen zeer aantrekkelijk klinkt, zijn er enkele mogelijke nadelen die je in overweging moet nemen voordat je dit product koopt:
 • Nadeel 1: Hoewel de Bluetooth 5.3 technologie zorgt voor een stabielere audiotransmissie en betere anti-interferentie dan Bluetooth 5.0, geeft de beschrijving niet aan of het product compatibel is met eerdere versies van Bluetooth. Als je oudere apparaten hebt die gebruik maken van een oudere Bluetooth-versie, kan het zijn dat deze apparaten niet compatibel zijn met deze adapter.
 • Nadeel 2: De batterijduur van de adapter is beperkt tot 15 uur bij normaal gebruik. Dit kan voor langere reizen of gebruikssessies minder handig zijn, aangezien je zal moeten zorgen voor een mogelijkheid om de adapter op te laden.
 • Nadeel 3: Volgens de beschrijving duurt het opladen van de Bluetooth-adapter 2 uur om volledig op te laden. Dit kan onpraktisch zijn, vooral als je de adapter vaak gebruikt en op korte termijn nodig hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de Bluetooth 5.3 Adapter gemakkelijk mee te nemen lijkt te zijn vanwege zijn compacte ontwerp, geeft de beschrijving niet duidelijk aan of er een draagtasje bij de adapter wordt geleverd. Dit kan het transport en de opslag van de adapter iets minder handig maken.
 • Nadeel 5: De beschrijving vertelt ons dat je het apparaat en je telefoon moet koppelen voordat je het kunt gebruiken. Dit koppelingproces kan een ongemak zijn, vooral als je vaak wisselt tussen verschillende apparaten.

Concluderend kunnen we stellen dat de keuze voor de juiste Bluetooth-adapter grotendeels afhangt van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een adapter met een groot bereik, lage latency, hoge compatibiliteit of gebruiksgemak, er is altijd een product dat aan jouw eisen voldoet. Onthoud dat een hogere prijs niet altijd betekent dat je de beste prestaties krijgt. Besteed tijd aan het doen van je eigen onderzoek, lees klantbeoordelingen en raadpleeg onze top 10-lijst van beste Bluetooth-adapters in de test om een weloverwogen beslissing te nemen. Uiteindelijk zou het product dat jij kiest, je dagelijks leven moeten verbeteren door het eenvoudiger en efficiënter te maken.

Inhoudsopgave