a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Bluetooth Muis: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste Bluetooth-muizen op de markt volgens ons nieuwste onderzoek, ideaal voor het verbeteren van jouw computerervaring.

Unser Favorit: Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Ashata Bluetooth Muis

Ashata Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Inphic Bluetooth Muis

Inphic Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Uineer Bluetooth Muis

Uineer Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis
★★★★★

Unser Favorit: Iclever Bluetooth Muis

Iclever Bluetooth Muis
★★★★★

Dompel jezelf onder in de wonderlijke wereld van draadloze technologie. Met de groeiende drang naar mobiliteit en flexibiliteit in onze digitale levens, is Bluetooth-technologie een onmisbaar instrument geworden. Of je nu een fervent gamer bent, een eindeloze stroom van kantoorwerk aankan, of gewoon surft op het web voor je plezier, een Bluetooth muis kan je gebruikerservaring drastisch transformeren. We presenteren je de 10 beste Bluetooth muizen op de markt, gebaseerd op ons laatste onderzoek. Of je nu op zoek bent naar ergonomisch comfort, slank ontwerp, responsieve prestaties of batterijduur, deze lijst zal je helpen om de perfecte keuze te maken voor je individuele behoeften.

Een Bluetooth-muis is een draadloos apparaat dat je in staat stelt je computer of laptop te besturen zonder het gedoe van draden. Het werkt op Bluetooth-technologie, die een directe verbinding maakt met je computer zonder de noodzaak van een aparte ontvanger. Het enige wat jij hoeft te doen is de muis aan te zetten, het Bluetooth op je computer in te schakelen en de twee aan elkaar te koppelen. Zo simpel is het. Deze muizen zijn meestal compact en lichtgewicht, wat ze ideaal maakt voor op reis of voor gebruik in een drukke werkruimte. Ook bieden ze vaak een hoge mate van nauwkeurigheid en reactiesnelheid, waardoor ze voor allerlei taken geschikt zijn, van eenvoudig surfen op het web tot het spelen van games.

Check Uit

Onze favoriet #1

Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bluetooth Muis van Logitech is een stille, draadloze muis die je gemakkelijk en snel koppelt via Bluetooth, zonder gebruik te maken van een dongle of poort. De muis produceert 90% minder klikgeluid, terwijl het wel hetzelfde klikgevoel behoudt, waardoor jouw concentratie niet wordt verstoord. Daarnaast heeft de muis een lange batterijduur van tot wel 18 maanden dankzij een energie-efficiënte slaapfunctie. Het comfortabele, reisvriendelijke ontwerp is geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers en is klein genoeg om in je tas te stoppen. De muis heeft een groot bereik tot wel 10 meter van je computer en is compatibel met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPadOS en Android. Bovendien draagt deze muis bij aan een duurzame toekomst, met een CO₂-neutrale certificering en bepaalde plastic onderdelen gemaakt van gerecycled plastic.

 • Voordeel 1: Deze Logitech-muis verschaft je moeiteloos connectiviteit dankzij de snelle en eenvoudige draadloze Bluetooth-technologie. Je kunt zonder dongle of poort, binnen enkele seconden een verbinding tot stand brengen.
 • Voordeel 2: Je kunt je beter concentreren, omdat deze muis 90% minder klikgeluid produceert. Hierdoor word je minder snel afgeleid door omgevingsgeluiden en houd je je volle aandacht bij je werk.
 • Voordeel 3: Met een batterijduur tot 18 maanden en een energie-efficiënte automatische slaapfunctie, hoef je je geen zorgen te maken over het constant vervangen van de batterijen. Hierdoor geniet je langer van ononderbroken gebruik.
 • Voordeel 4: De muis heeft een comfortabel en reisvriendelijk design dat zowel voor links- als rechtshandigen geschikt is. Dit platte draagbare ontwerp is klein genoeg om in je tas te passen, waardoor het ideaal is om onderweg te gebruiken.
 • Voordeel 5: Deze Logitech-muis werkt op meerdere platforms, waardoor je geniet van naadloze compatibiliteit met Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPadOS en Android-besturingssystemen. Dit betekent dat, ongeacht welk apparaat je gebruikt, deze muis een soepele en efficiënte ervaring biedt.
 • Nadeel 1: Hoewel de muis eenvoudig te koppelen is via Bluetooth, kunnen er problemen ontstaan als de Bluetooth-verbinding van je apparaat niet stabiel is of als er meerdere Bluetooth-apparaten in de buurt zijn. Daarnaast werken niet alle apparaten met Bluetooth-verbindingen.
 • Nadeel 2: De stille muisklik kan voor enkele mensen een nadeel zijn, vooral als je gewend bent aan een audiosignaal om te weten of je een actie met succes hebt uitgevoerd of niet. Dit kan leiden tot verwarring of onbedoelde dubbele klikken.
 • Nadeel 3: Hoewel de muis een lange batterijduur heeft, is deze nog steeds afhankelijk van batterijen. Dit betekent dat je extra kosten maakt voor het vervangen van batterijen of het opladen, en het brengt het risico met zich mee dat de muis uitvalt als de batterij leegraakt.
 • Nadeel 4: Het reisvriendelijke ontwerp betekent dat de muis kleiner is dan standaardmuizen. Hoewel dit draagbaarheid bevordert, kan dit leiden tot ongemak of vermoeide handen tijdens langdurig gebruik, vooral als je grote handen hebt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het product gemaakt is van gerecycled plastic, is het belangrijk eraan te herinneren dat dit nog steeds plastic is. Dit betekent dat het bijdraagt aan de plastic afvalproblematiek en potentieel schadelijk kan zijn voor het milieu wanneer het aan het einde van zijn levensduur weggegooid wordt.

Onze favoriet #2

Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech Bluetooth-muis is een compacte en comfortabele draadloze muis die zowel links- als rechtshandig uitstekend aanvoelt en superieur is aan een touchpad. Deze duurzame en betrouwbare muis beschikt over een regel-voor-regel scrollwiel en een batterijduur van tot wel een jaar, dankzij een handige slaapmodusfunctie. Ook krijg je er een AA-batterij bij. Met zijn universele compatibiliteit werkt de Logitech muis naadloos samen met elk Windows-pc, Mac of laptop. Plus, je kunt meteen aan de slag door simpelweg de kleine nano-USB-ontvanger aan te sluiten voor een sterke en betrouwbare draadloze verbinding, tot een afstand van 10 m. Gebruikers die deze muis verkiezen boven een touchpad blijken 50% productiever te zijn en 30% sneller te werken. Door zijn compacte formaat en soepele cursorbesturing is deze muis uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote handen, krappe werkruimtes en drukke desktops. Wil je nog iets meer comfort, dan kun je upgraden naar de Logitech M235 draadloze muis met zachte rubberen grepen, een USB-ontvanger voor het koppelen van meerdere apparaten en een lampje dat de batterijstatus aangeeft.

 • Voordeel 1: De Logitech Bluetooth muis heeft een comfortabel en afgerond ontwerp, wat hem een prettige keuze maakt, zowel voor links- als rechtshandige gebruikers. Hij ligt prettiger in de hand dan een touchpad, of je nu links- of rechtshandig bent.
 • Voordeel 2: Deze muis is duurzaam en betrouwbaar. Dankzij een slimme slaapmodusfunctie heeft de muis een batterijlevensduur tot wel 1 jaar. Bovendien wordt hij geleverd met AA-batterijen, zodat je direct aan de slag kunt.
 • Voordeel 3: Je hoeft je geen zorgen te maken over compatibiliteit. De Logitech muis werkt met zowel Windows-pc’s, Mac’s als laptops.
 • Voordeel 4: Het gebruiksgemak van deze muis is groot. Je sluit eenvoudig de kleine nano-USB-ontvanger aan, waarna je binnen seconden aan de slag kunt met een solide, betrouwbare verbinding. De verbinding heeft een bereik tot wel 10 meter.
 • Voordeel 5: De Logitech Bluetooth muis is klein en draagbaar. Dankzij het compacte formaat en de soepele cursorbesturing is deze muis geschikt voor zowel kleine tot middelgrote handen als krappe werkplekken of drukke bureaus.
 • Nadeel 1: Gezien de compactheid en het kleine formaat van de muis, kan het ongemakkelijk zijn voor mensen met grote handen. Dit kan leiden tot snelle belasting en ongemak bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 2: De muis werkt op AA-batterijen, wat kan betekenen dat je regelmatig batterijen moet vervangen, wat niet alleen een extra kostenpost is, maar ook enige moeite vereist.
 • Nadeel 3: De verbinding met de kleine nano-USB-ontvanger kan beperkt zijn tot een bereik van slechts 10 meter. Dit kan problematisch zijn als je van plan bent om de muis te gebruiken in een grotere ruimte of als je verder weg van je computer werkt.
 • Nadeel 4: Het product beschrijving vermeldt een “Upgrade naar Logitech M235 Draadloze Muis” waardoor je je kunt afvragen of de M185 muis beperkt is in functies of comfort in vergelijking met deze andere, mogelijk superieure optie.
 • Nadeel 5: Hoewel de muis universele compatibiliteit heeft, is er geen specifieke vermelding van compatibiliteit met andere apparaten zoals tablets of smartphones. Mogelijk heb je een andere muis nodig als je verschillende soorten apparaten gebruikt.

Onze favoriet #3

Ashata Bluetooth Muis

Ashata Bluetooth Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ASHATA Bluetooth-muis is een stille, handige en hoge prestatie leverende muis die ideaal is voor gebruik in rustige omgevingen zoals bibliotheken of slaapkamers. De geavanceerde optische trackingtechnologie zorgt voor nauwkeurige trackings op vrijwel elk oppervlak minus glas. Met een instelbaar DPI-niveau van 800, 1200 en 1600, kan deze aan je specifieke behoeften voldoen. Geschikt voor apparaten zoals laptops, OS X, Mi- en Samsung-tablets. Daarnaast is deze muis compact, waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen en opbergen.

 • Voordeel 1: Flexibele connectiviteit – Je kunt de INPHIC Bluetooth muis in drie verschillende modi gebruiken (Bluetooth 5.0, Bluetooth 4.0 en 2.4 GHz draadloos), zodat je met slechts één muis drie apparaten kunt bedienen. Een stabiele verbinding wordt gewaarborgd tot een afstand van 10 meter.
 • Voordeel 2: Geluidsloos klikken – Deze muis is ontworpen om geruisloos te werken. Dit betekent dat je met 80% minder lawaai kunt klikken dan bij gewone computermuizen, waardoor je anderen niet stoort tijdens het werken of studeren.
 • Voordeel 3: Oplaadbaar en energiebesparend – De INPHIC Bluetooth muis heeft een ingebouwde, oplaadbare batterij en een USB-aansluiting voor het opladen. De automatische slaapmodus en de aan/uit-schakelaar helpen om stroom te besparen, wat leidt tot een gebruikstijd van 1 tot 2 maanden.
 • Voordeel 4: Ergonomisch en draagbaar – De muis is specifiek ontworpen voor rechtshandig gebruik, met een ergonomisch ontwerp en zachte rubberen handgrepen voor extra comfort tijdens langdurig gebruik. Daarnaast is de muis licht en draagbaar, wat het reizen met de muis makkelijker maakt.
 • Voordeel 5: Grote compatibiliteit – Deze Bluetooth muis is compatibel met diverse besturingssystemen, waaronder Windows 7 / 8 / 10, Android en Mac OS, afhankelijk van de gekozen modus. Het werkt zelfs op apparaten met de iOS-versie 10.3 of hoger via de Bluetooth 5.0 modus.
 • Nadeel 1: Hoewel de INPHIC Bluetooth Muis compatibel is met veel besturingssystemen, werkt de Bluetooth 5.0-modus niet samen met Win7/XP besturingssystemen. Als je dus een van deze verouderde besturingssystemen gebruikt, heb je geen toegang tot deze modus.
 • Nadeel 2: De stille ontwerpeigenschap is alleen van toepassing op de linker, rechter en middelste primaire sleutel voor het ondersteunen van stille kliks. Als je de muis voor geavanceerdere taken gebruikt, kan het geluidsniveau dus hoger zijn dan verwacht.
 • Nadeel 3: De INPHIC Bluetooth Muis heeft een ergonomisch ontwerp dat speciaal is gemaakt voor rechtshandigen. Dit kan een probleem vormen voor linkshandige gebruikers die mogelijk een minder comfortabele ervaring hebben bij het gebruik van de muis.
 • Nadeel 4: Hoewel de muis ingebouwde energiebesparende maatregelen heeft, zoals een automatische slaapmodus, maakt deze volgens de productbeschrijving intensief gebruik van de batterij – tot 1 tot 2 maanden. Het kan zijn dat je dit apparaat regelmatiger moet opladen dan sommige andere draadloze muizen.
 • Nadeel 5: De INPHIC Bluetooth Muis ondersteunt iOS-apparaten (iPad en iPhone) alleen via de BT 5.0-modus en bovendien moet je apparaat iOS 10.3 of hoger hebben om de muis überhaupt te kunnen gebruiken. Als je een ouder iOS-apparaat gebruikt, ben je mogelijk niet in staat om van deze muis gebruik te maken.

Onze favoriet #4

Inphic Bluetooth Muis

Inphic Bluetooth Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De INPHIC Bluetooth Muis is een veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat dat gemak biedt aan personen die meerdere apparaten beheren. Deze slimme muis kan naadloos schakelen tussen Bluetooth 5.0, Bluetooth 4.0 en 2,4 GHz draadloze modi, waardoor je tot drie verschillende apparaten moeiteloos kunt bedienen. Het heeft ook een stille klikfunctie wat het ideaal maakt voor gebruik zonder iemand te storen. Bovendien is het rechargeable en energiezuinig met een ingebouwde batterij die je via een USB-kabel kunt opladen. De muis wordt gekenmerkt door zijn ergonomisch en draagbaar ontwerp dat goed in de hand ligt, compleet met efficiënte toetsen en aanpasbare DPI-niveaus. Het is compatibel met een breed scala aan besturingssystemen en heeft een makkelijk aan te sluiten 2,4 G draadloze modus voor apparaten met een USB-interface.

 • Voordeel 1: Flexibele connectiviteit – Je kunt de INPHIC Bluetooth muis in drie verschillende modi gebruiken (Bluetooth 5.0, Bluetooth 4.0 en 2.4 GHz draadloos), zodat je met slechts één muis drie apparaten kunt bedienen. Een stabiele verbinding wordt gewaarborgd tot een afstand van 10 meter.
 • Voordeel 2: Geluidsloos klikken – Deze muis is ontworpen om geruisloos te werken. Dit betekent dat je met 80% minder lawaai kunt klikken dan bij gewone computermuizen, waardoor je anderen niet stoort tijdens het werken of studeren.
 • Voordeel 3: Oplaadbaar en energiebesparend – De INPHIC Bluetooth muis heeft een ingebouwde, oplaadbare batterij en een USB-aansluiting voor het opladen. De automatische slaapmodus en de aan/uit-schakelaar helpen om stroom te besparen, wat leidt tot een gebruikstijd van 1 tot 2 maanden.
 • Voordeel 4: Ergonomisch en draagbaar – De muis is specifiek ontworpen voor rechtshandig gebruik, met een ergonomisch ontwerp en zachte rubberen handgrepen voor extra comfort tijdens langdurig gebruik. Daarnaast is de muis licht en draagbaar, wat het reizen met de muis makkelijker maakt.
 • Voordeel 5: Grote compatibiliteit – Deze Bluetooth muis is compatibel met diverse besturingssystemen, waaronder Windows 7 / 8 / 10, Android en Mac OS, afhankelijk van de gekozen modus. Het werkt zelfs op apparaten met de iOS-versie 10.3 of hoger via de Bluetooth 5.0 modus.
 • Nadeel 1: Hoewel de INPHIC Bluetooth Muis compatibel is met veel besturingssystemen, werkt de Bluetooth 5.0-modus niet samen met Win7/XP besturingssystemen. Als je dus een van deze verouderde besturingssystemen gebruikt, heb je geen toegang tot deze modus.
 • Nadeel 2: De stille ontwerpeigenschap is alleen van toepassing op de linker, rechter en middelste primaire sleutel voor het ondersteunen van stille kliks. Als je de muis voor geavanceerdere taken gebruikt, kan het geluidsniveau dus hoger zijn dan verwacht.
 • Nadeel 3: De INPHIC Bluetooth Muis heeft een ergonomisch ontwerp dat speciaal is gemaakt voor rechtshandigen. Dit kan een probleem vormen voor linkshandige gebruikers die mogelijk een minder comfortabele ervaring hebben bij het gebruik van de muis.
 • Nadeel 4: Hoewel de muis ingebouwde energiebesparende maatregelen heeft, zoals een automatische slaapmodus, maakt deze volgens de productbeschrijving intensief gebruik van de batterij – tot 1 tot 2 maanden. Het kan zijn dat je dit apparaat regelmatiger moet opladen dan sommige andere draadloze muizen.
 • Nadeel 5: De INPHIC Bluetooth Muis ondersteunt iOS-apparaten (iPad en iPhone) alleen via de BT 5.0-modus en bovendien moet je apparaat iOS 10.3 of hoger hebben om de muis überhaupt te kunnen gebruiken. Als je een ouder iOS-apparaat gebruikt, ben je mogelijk niet in staat om van deze muis gebruik te maken.

Onze favoriet #5

Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech Signature M650 is een draadloze Bluetooth muis die garant staat voor nauwkeurig en supersnel scrollen dankzij het slimme SmartWheel. Deze muis zorgt voor urenlang comfort met zijn perfecte vorm, zacht duimgedeelte en rubberen grepen, en is beschikbaar in diverse maten en voor zowel rechtshandigen als linkshandigen. Je kunt hem eenvoudig verbinden via Bluetooth Low Energy of de Logi Bolt-USB-ontvanger. De SilentTouch-technologie zorgt ervoor dat de muis 90% minder klikgeluid maakt, ideaal voor zowel thuis als op kantoor. Met verstelbare zijknoppen die je kunt instellen op jouw favoriete sneltoetsen en een batterijduur van maar liefst 24 maanden, biedt de muis een geweldige gebruikservaring. Daarnaast ondersteunt de muis verschillende platformen zoals Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPadOS en Android. Bovendien bestaat een groot deel van de plastic onderdelen van de Signature M650 uit gecertificeerd gerecycled plastic.

 • Voordeel 1: De Logitech Bluetooth muis biedt een slimmer scrollen-functionaliteit. Met de Logitech Signature M650 kun je voor supersnelle en nauwkeurige regel-voor-regel scrollen kiezen; je kunt eenvoudig tussen de modi schakelen door op het SmartWheel te tikken.
 • Voordeel 2: Deze muis is ontworpen voor optimaal comfort. Dankzij de vorm, het zachte duimgedeelte en de rubberen handgrepen past je hand er perfect omheen en kun je urenlang comfortabel werken. Bovendien is er rekening gehouden met zowel links- als rechtshandige gebruikers.
 • Voordeel 3: De Logitech Bluetooth muis biedt verschillende connectiviteitsmogelijkheden. Je kunt hem snel en eenvoudig verbinden via Bluetooth Low Energy of de Logi Bolt-USB-ontvanger.
 • Voordeel 4: De Logitech Signature M650 zorgt voor een stillere werkplek. Dankzij de SilentTouch-technologie produceert de muis 90 procent minder klikgeluid, waardoor je je beter op je werk kunt concentreren, of je nu thuis of op kantoor bent.
 • Voordeel 5: De muis heeft aanpasbare zijknoppen. Met behulp van Logitech Options+ (beschikbaar op Windows en macOS) kun je de zijknoppen instellen op je favoriete sneltoetsen, zoals Vorige/Volgende of Kopiëren/Plakken.
 • Nadeel 1: Hoewel de studie die beweert dat de muis 90% stil is dankzij SilentTouch-technologie, zou dit voor sommigen een irritant kenmerk kunnen zijn. Voor mensen die afhankelijk zijn van het klikkende geluid als een vorm van feedback bij gebruik, kan de stille werking een ongemak zijn.
 • Nadeel 2: Ook al kan de muis verbinding maken via Bluetooth Low Energy of de Logi Bolt-USB-ontvanger, dit kan voor sommige gebruikers meer een last zijn dan een gemak. Je moet bijvoorbeeld extra tijd besteden aan het configureren van de verbinding, en het bestaan van een extern onderdeel zoals een USB-ontvanger betekent een extra item dat je niet kwijt moet raken.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de Logitech Signature M650 muis compatibel is met meerdere platforms, moet je misschien nog steeds extra software of drivers installeren om deze op jouw specifieke besturingssysteem te laten werken. Dit kan extra tijd en moeite kosten, vooral als je geen technische achtergrond hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de muis een indrukwekkende batterijduur van 24 maanden biedt, is ie nog steeds afhankelijk van een AA-batterij. In tegenstelling tot een ingebouwde oplaadbare batterij, moet je de AA-batterij over een langere tijd gezien steeds vervangen, wat minder handig kan zijn.
 • Nadeel 5: Stel dat de aanpasbare zijknoppen een geweldige functie kunnen zijn, maar deze moeten worden geconfigureerd via Logitech Options+, dat beschikbaar is op Windows en macOS. Dit zou een ongemak kunnen zijn voor gebruikers die andere besturingssystemen gebruiken, en niet van de volledige functionaliteit van de muis kunnen genieten.

Onze favoriet #6

Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech Bluetooth Muis M720 is een duurzame en veelzijdige keuze die tot wel 24 maanden meegaat op één batterij. Deze muis, geschikt voor zowel computers, laptops en tablets als verschillende besturingssystemen, biedt jou ultiem comfort dankzij zijn volwaardige formaat, rubberen omhulsel en ergonomisch ontwerp. Je scrolt razendsnel door lange documenten en webpagina’s met de extra stopfunctie. Daarnaast kan je de muis verbinden via Bluetooth of de Logitech Unifying-ontvanger, ondersteunend tot 6 Logitech apparaten met één USB-ontvanger. De muis stelt je in staat om snel en eenvoudig tussen maximaal 3 computers te schakelen en biedt personalisatiemogelijkheden zoals aanpasbare knoppen. Upgrade naar de Logitech MX Master 3 voor nog meer functionaliteit.

 • Voordeel 1: Uitgebreide Compatibiliteit – De Logitech Bluetooth muis is ontworpen om compatibel te zijn met diverse apparaten en besturingssystemen. Of je nu een computer, laptop, tablet gebruikt of een Windows, macOS, Chrome OS, Linux of iPadOS-systeem hebt, deze muis zal naadloos eraan werken.
 • Voordeel 2: Comfort bij Gebruik – Dankzij de speciaal ontworpen rubberen behuizing en het gevormd ontwerp biedt deze muis een comfortabele grip en uitstekende ondersteuning voor de handpalm, wat zorgt voor een prettige gebruikservaring zoals je nooit eerder hebt ervaren.
 • Voordeel 3: Supersnel Scrollen – Blader moeiteloos door lange documenten en webpagina’s met een simpele draai aan het scrollwiel. Bovendien kun je met de handige instant-stopfunctie en de mogelijkheid om over te schakelen naar kliksgewijs scrollen precies besturen hoe je navigeert.
 • Voordeel 4: Dubbele Connectiviteit – Je kunt deze muis verbinden via Bluetooth of met de Unifying-ontvanger van Logitech. Met deze ontvanger kun je tot 6 compatibele Logitech apparaten aansluiten met slechts 1 USB-ontvanger, wat handig is wanneer je meerdere Logitech apparaten bezit.
 • Voordeel 5: Gepersonaliseerde Productiviteit – Je kunt deze muis volledig aanpassen aan jouw behoeften en een volledige reeks mogelijkheden ontgrendelen. Stel snelkoppelingen in en wijs deze toe aan de 6 aanpasbare knoppen van de muis voor een nog productievere workflow.
 • Nadeel 1: Deze muis is gemaakt voor de rechterhand, wat lastig kan zijn als je linkshandig bent. Het ontwerp is niet specifiek gebouwd voor ambidexter gebruik, dus dat kan een belangrijk nadeel zijn als je gewend bent aan een symmetrische muis.
 • Nadeel 2: Ondanks de duurzame batterij heeft de muis geen oplaadbare optie. Dat betekent dat je de batterijen moet vervangen als ze leeg zijn, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt.
 • Nadeel 3: Hoewel de Logitech M720 muis in staat is om verbinding te maken met meerdere apparaten, kan de constante noodzaak van omschakelen tussen deze apparaten vermoeiend en tijdverslindend zijn.
 • Nadeel 4: De mogelijkheid tot supersnel scrollen kan in sommige gevallen meer een last dan een voordeel zijn, met name als je nauwkeurig door documenten of websites wilt navigeren. Het risico bestaat dat je te snel voorbij scrolled aan belangrijke informatie.
 • Nadeel 5: De aansluitmogelijkheden kunnen voor sommigen een minpunt zijn. Je kunt de muis verbinden met de Logitech Unifying-ontvanger, maar dit betekent dat je een USB-poort bezet houdt op je computer. Voor laptops met beperkte USB-poorten kan dit een aanzienlijk nadeel zijn.

Onze favoriet #7

Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech MX Master 3S Bluetooth muis is een innovatief gereedschap dat niet alleen geruisloos en snel functioneert, maar ook ergonomisch ontworpen is voor comfort. Dankzij de 8K DPI kun je hem gebruiken op elk oppervlak, zelfs glas, terwijl zijn geavanceerde sensor zorgt voor een high-precision tracking. De gebruiksvriendelijke Magspeed-computermuis biedt snel en ultrastil scrollen, wat je werkervaring verbetert. Uniek aan deze muis is de FLOW-controle, waarmee je tussen meerdere computers kunt werken en bestanden naadloos kunt overdragen. Daarnaast helpt de bijgewerkte aanpassingssoftware je de toetsen te personaliseren en de workflow te optimaliseren. Duurzaamheid is ook een prioriteit, gezien de certificering voor koolstofneutraliteit en het gebruik van gerecycled plastic. Wat compatibiliteit betreft, werkt hij perfect met Intel Evo laptops, Windows 10 of 11, macOS 10.15 of hoger, met basisfuncties ondersteund op Linux 6, ChromeOS 7, iPadOS 14 of hoger en Android 8.0 of hoger. Let wel, de muis is niet compatibel met de Logitech Unifying USB-ontvanger technologie.

 • Voordeel 1: De Logitech MX Master 3S Bluetooth-muis maakt gebruik van een 8K DPI-sensor, wat betekent dat je een hoge precisie krijgt bij het volgen op elk oppervlak, zelfs op glas. Zo kun je werken in vrijwel elke omgeving.
 • Voordeel 2: Geniet van stille kliks dankzij de Quiet Clicks-technologie van de muis. Dit zorgt voor een stille, gestroomlijnde gebruikservaring die hetzelfde gevoel van tevredenheid biedt als bij traditioneel klikken, maar met 90% minder geluid.
 • Voordeel 3: Je krijgt snel en nauwkeurig scrollen met de Magspeed-computermuis. Het kan tot 90% sneller scrollen en is ook 87% nauwkeuriger dan de gemiddelde muis, perfect voor als je snel door lange documenten of webpagina’s moet navigeren.
 • Voordeel 4: De muis heeft een ergonomisch ontwerp voor een natuurlijkere polspositie en optimaal geplaatste duimbedieningen. Dit betekent dat je minder kans hebt op polsbelasting en vermoeidheid, zelfs bij langdurig gebruik.
 • Voordeel 5: Met de verbeterde Logi Options+-software kun je de toetsen personaliseren en de workflow van je muis optimaliseren door aanpassingen te maken aan de instellingen in de apps die je gebruikt. Zo kun je jouw MX Master 3S Bluetooth-muis helemaal aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.
 • Nadeel 1: De Logitech MX Master 3S Bluetooth-muis vereist Bluetooth Low Energy-technologie. Als je apparaat deze technologie niet ondersteunt, kun je de muis niet gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de muis ontworpen is voor Intel Evo laptops/Windows 10, 11 of hoger/macOS 10.15 of hoger, worden de basisfuncties van dit apparaat zonder software ondersteund voor andere systemen dan Windows en MacOS. Dit kan betekenen dat je niet alle functies kunt gebruiken als je een ander besturingssysteem hebt.
 • Nadeel 3: De Logitech MX Master 3S Bluetooth-muis is niet compatibel met de Logitech Unifying USB-ontvanger. Als je van deze technologie afhankelijk bent, kan dit een probleem vormen.
 • Nadeel 4: Hoewel de muis een technologie heeft om op glas te kunnen werken, is dit beperkt tot een DPI van 8000. Dit kan betekenen dat de tracking op glas niet zo goed is als op andere oppervlakken.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de plastic onderdelen uit gerecycled materiaal bestaan en certificatie voor koolstofneutraliteit hebben, bedragen de percentages respectievelijk 27% voor grafiet en zwart en 22% voor lichtgrijs. Dit suggereert dat er nog steeds een aanzienlijk deel van niet-duurzame materialen in de constructie zit.

Onze favoriet #8

Uineer Bluetooth Muis

Uineer Bluetooth Muis

Waarom we het gekozen hebben

De Uineer Bluetooth Muis is een veelzijdige draadloze muis die makkelijk omschakelt tussen twee apparaten via Bluetooth of een 2.4GHz USB-ontvanger. De muis is uitgerust met een kleurrijk ademhalingslicht voor een unieke sfeer en stelt je in staat de DPI (800/1200/1600) aan te passen voor optimale snelheidscontrole. Voor extra gemak bevat het een Boss-Key functie waarmee je met één klik direct terugkeert naar het bureaublad. Het is een stille, oplaadbare muis, ideaal voor gebruik in openbare ruimten zoals kantoren of bibliotheken en heeft een energiebesparende stand voor een langere levensduur. Makkelijk mee te nemen door het slanke ontwerp en met universele compatibiliteit, biedt de Uineer Bluetooth Muis ook een zorgeloze garantie van 45-dagen geld terug en een 12 maanden durende vervangingsgarantie.

 • Voordeel 1: Dubbele modus draadloze verbinding – De Uineer Bluetooth muis biedt de mogelijkheid om te schakelen tussen twee apparaten. Je kunt dus bijvoorbeeld gemakkelijk wisselen tussen je computer en tablet zonder steeds een nieuwe verbinding te hoeven maken.
 • Voordeel 2: Kleurrijk ademlicht en instelbare DPI – De muis is uitgerust met kleurrijk ademhalingslicht dat zorgt voor een unieke en leuke sfeer. Daarnaast kun je ook de DPI (dots per inch) instellen op 3 verschillende niveaus (800/1200/1600) afhankelijk van je behoeften.
 • Voordeel 3: Handige Boss-Key optie – De muis heeft een zogeheten “Boss Key”. Met een simpele klik op deze knop ga je direct terug naar het bureaublad. Dit is niet alleen erg praktisch, maar kan ook je werkefficiëntie verhogen en je privacy beschermen.
 • Voordeel 4: Oplaadbaar en stil – De Uineer Bluetooth muis is oplaadbaar, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen. Bovendien is het ontwerp van de muisknoppen geruisloos, waardoor je anderen niet zal storen bij het gebruik van de muis in bijvoorbeeld een kantoor, café of bibliotheek.
 • Voordeel 5: Draagbaar en universeel compatibel – De muis is slank en draagbaar, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt. Bovendien is de muis universeel compatibel, wat betekent dat hij met diverse apparaten gebruikt kan worden.
 • Nadeel 1: Je kunt de Bluetooth-modus en de 2.4G-modus niet gelijktijdig gebruiken. Dus als je op twee apparaten tegelijk wilt werken, zal je constant tussen de twee modi moeten schakelen.
 • Nadeel 2: De “Boss Key” functie is niet geschikt voor Apple OS-systemen. Dus als je een Apple-gebruiker bent, kan je deze handige functie voor het snel teruggaan naar het bureaublad niet gebruiken.
 • Nadeel 3: De muis komt met kleurrijk ademhalingslampje. Dit kan potentiële afleiding veroorzaken, vooral in donkere omgevingen of ‘s nachts.
 • Nadeel 4: Er wordt niet vermeld hoelang de batterij meegaat na één volledige oplaadbeurt. Dit kan leiden tot onverwachte onderbrekingen in je werk als de batterij plotseling leeg is.
 • Nadeel 5: Hoewel de muis een geruisloos ontwerp heeft, vermeldt de beschrijving niet of er een optie is om het geluid volledig uit te schakelen. Voor sommige gebruikers kan zelfs het verminderde geluidsniveau nog steeds storend zijn.

Onze favoriet #9

Logitech Bluetooth Muis

Logitech Bluetooth Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech Pebble Bluetooth Muis is een stijlvolle, draadloze muis die perfect past bij jouw persoonlijke esthetiek, of deze nu fris, levendig of minimalistisch is. Deze kleine en slanke muis heeft een opvallend eenvoudige, kiezelvormige vorm die comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk mee te nemen is. Daarnaast biedt het een ultrastille klikervaring met meer dan 90% ruisvermindering, voor soepel en stil scrollen. De muis kan naar jouw voorkeur worden verbonden via Bluetooth of via de meegeleverde USB-ontvanger. De Logitech Pebble Muis heeft een lange batterijduur en kan tot 18 maanden werken op een enkele AA batterij. Met zijn zeer nauwkeurige optische tracking, volgt deze muis snel en precies waar jij wilt. Daarnaast is het compatibel met meerdere besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPadOS en Android.

 • Voordeel 1: Personaliseer jouw ervaring met de verschillende kleuropties die passen bij jouw esthetiek, of deze nu fris, levendig of minimalistisch is.
 • Voordeel 2: Geniet van het moderne, kleine en elegante ontwerp van de Logitech Pebble. Dankzij de slanke kiezelvorm ligt de muis gemakkelijk in de hand en is deze bovendien eenvoudig mee te nemen.
 • Voordeel 3: Ervaar het comfort van een ultra stille muis waarmee je met meer dan 90% ruisvermindering kunt klikken. Ook het rubberen scrollwiel is stil, waardoor je in alle rust kunt werken.
 • Voordeel 4: Met dual connectiviteit kun je de muis verbinden op de manier die jij het handigst vindt. Je hebt de keuze om deze via Bluetooth draadloos te koppelen of de bijgeleverde kleine USB ontvanger te gebruiken.
 • Voordeel 5: Maak gebruik van de lange batterijduur die de Logitech Pebble biedt. De muis kan tot 18 maanden werken op een enkele AA-batterij, zodat je niet voortdurend batterijen hoeft te vervangen.
 • Voordeel 6: Profiteer van de zeer nauwkeurige optische tracking die de Logitech Pebble biedt. De muis traceert snel en nauwkeurig waar je wilt, waardoor je efficiënter kunt werken.
 • Voordeel 7: De muis is zeer veelzijdig en compatibel met meerdere besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPadOS en Android. Zo is de muis te gebruiken met bijna elk apparaat.
 • Nadeel 1: De Logitech Pebble muis is beschreven als klein van formaat. Hoewel dit het draagbaar en handig maakt om mee te nemen, kan dit oncomfortabel zijn voor gebruikers met grotere handen of voor degenen die de muis gedurende langere tijd gebruiken.
 • Nadeel 2: Ondanks het minimalistische en esthetische ontwerp, kan je niet kiezen voor verschillende kleuren of aanpassingen voor de muis. De beschikbaarheid van beperkte kleuren en stijlen kan teleurstellend zijn als je op zoek bent naar iets persoonlijkers of unieks.
 • Nadeel 3: Hoewel de muis werkt met Bluetooth-connectiviteit, kan dit problemen opleveren bij apparaten die geen Bluetooth ondersteunen. Je moet dan de bijgeleverde USB-ontvanger gebruiken, die een USB-poort op je apparaat in beslag neemt.
 • Nadeel 4: De muis werkt op een AA-batterij en dit kan als een nadeel worden gezien. Ondanks de lange batterijduur, moet je toch de batterij vervangen. Dit is minder handig en milieuvriendelijk dan een oplaadbare muis.
 • Nadeel 5: De Logitech Pebble muis heeft zeer nauwkeurige optische tracking. Dit is in veel gevallen een voordeel, maar het kan voor sommige gebruikers als overgevoelig ervaren worden. Vooral als ze gewend zijn aan muizen met minder gevoelige tracking.

Onze favoriet #10

Iclever Bluetooth Muis

Iclever Bluetooth Muis

Waarom we het gekozen hebben

De iClever Bluetooth muis is een innovatieve en ergonomisch ontworpen draadloze muis die je het ultieme comfort biedt, zelfs na lange werktijden. Dankzij zowel Bluetooth en 2.4G draadloze technologie kan deze muis moeiteloos 3 apparaten tegelijkertijd verbinden, compatibel met Windows, Mac, iPhone, iPad, tablets, laptops en smartphones. Hij komt met aanpasbare DPI-instellingen (800/1200/1600/2000/2400 dpi), wat voor uitzonderlijke stabiliteit en nauwkeurige controle zorgt bij multimedia taken. De muis beschikt over een krachtige 500mAh lithiumbatterij die opgeladen kan worden via een omkeerbare USB-C aansluiting voor gemak en draadloos gebruik. Daarnaast is hij bijzonder stil in gebruik en voorzien van een automatische slaapstand en een stroomschakelaar om de batterijduur te verlengen. Met zijn vooruit en achteruit knoppen, maakt hij het surfen op internet niet alleen gemakkelijker maar ook sneller. Een werkelijk hoogwaardige en veelzijdige muis voor iedereen.

 • Voordeel 1: Drievoudige verbinding en meervoudige compatibiliteit – De iClever bluetooth muis kan met 3 apparaten tegelijkertijd verbinden en is compatibel met een breed scala aan apparaten dankzij dubbele Bluetooth-modus en 2.4G draadloze technologie. Je kunt eenvoudig schakelen tussen je Windows 7/8/10 computer, Mac/iMac/iPhone/iPad/tablet PC/laptop/smartphone met een klik op de verbindingsknop.
 • Voordeel 2: Ergonomisch design – Deze muis is ontworpen met het oog op comfort. Hij is zodanig ontworpen dat hij past bij de natuurlijke grip van je handpalm en heeft een verlengde duimpauze, waardoor je hem langdurig kunt gebruiken zonder handpijn te ervaren.
 • Voordeel 3: Aanpasbare 5 dpi instellingen – Je kunt de gevoeligheid van de muis aanpassen aan jouw voorkeur en taken met behulp van de 800/1200/1600/2000/2400 dpi-instellingen. Dit zorgt voor nauwkeurige tracking en soepele beweging, wat je werkefficiëntie verhoogt.
 • Voordeel 4: USB-C oplaadbaar – De iClever muis heeft een ingebouwde 500mAh lithiumbatterij die je overal kunt opladen via de omkeerbare USB-C oplaadaansluiting. Hierdoor kun je hem draadloos en gemakkelijk gebruiken. Bovendien heeft hij een automatische slaapmodus en een stroomschakelaar, wat de batterijduur verlengt.
 • Voordeel 5: Geluidsarme werking – De muis werkt stil, zodat je je beter kunt concentreren en anderen niet stoort. Elk geklik op de linker- en rechterknoppen en het rollen van het scrollwiel is nauwkeurig en onhoorbaar. Dit verbetert niet alleen jouw concentratie en productiviteit, maar maakt ook het surfen op het internet soepeler en sneller dankzij de vooruit- en terugknoppen.
 • Nadeel 1: Deze muis kan mogelijk overweldigend zijn voor mensen die niet gewend zijn aan het gebruik van meervoudige connectiviteitsfuncties. Het feit dat het apparaat drie apparaten tegelijkertijd kan verbinden brengt wellicht meer complexiteit en verwarring mee voor de minder tech-savvy gebruikers.
 • Nadeel 2: Hoewel aangeprezen als ergonomisch ontworpen, is de muis misschien niet voor iedereen comfortabel. Iedereen heeft een unieke handvorm en -grootte, en wat comfortabel is voor één persoon, is misschien niet zo voor een ander.
 • Nadeel 3: De dpi-instellingen kunnen wat verwarrend zijn voor sommige gebruikers. Met vijf verschillende instellingen om uit te kiezen, kan het tijd kosten om te bepalen welke instelling het beste bij je past, en deze instellingen zijn misschien te geavanceerd voor de gemiddelde gebruiker.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de muis een ingebouwde 500 mAh lithiumbatterij heeft, geeft de productomschrijving geen specifieke informatie over de batterijduur. Dit kan leiden tot frequente en mogelijk ongelegen oplaadmomenten afhankelijk van het gebruikspatroon.
 • Nadeel 5: De “geluidsarme werking” kan voor sommige gebruikers juist een nadeel zijn. Sommige mensen geven de voorkeur aan het hoorbare ‘klik’ geluid dat gemaakt wordt door de muisknoppen en het scrollwiel omdat dit een bevestiging van de actie geeft. Met de geluidsarme werking kan dit feedback-element ontbreken, wat eventueel kan leiden tot mindere gebruikservaring.

Na grondige beoordeling van de 10 beste Bluetooth muizen door nieuw onderzoek, kunnen we concluderen dat de keuze echt afhangt van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een compact design voor onderweg, extreem comfort voor langdurige gebruiksperiodes, of hyper-nauwkeurige tracking voor tekenwerk – er is een Bluetooth muis voor jou. Het is essentieel om te kiezen voor een product dat comfortabel in de hand ligt, een betrouwbare verbinding heeft en past bij jouw gebruiksdoeleinden, of dat nu voor werk, gaming of algemeen browsen op het web is.

Inhoudsopgave