a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Brahmi: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de top 10 Brahmi-producten die uitstekend presteren in tests en perfect voor jou kunnen zijn.

Ben jij ook op zoek naar een manier om je concentratie en geheugen te verbeteren? Dan is Brahmi wellicht iets voor jou. Onderzoek heeft aangetoond dat deze krachtige Ayurvedische plant verschillende gezondheidsvoordelen kan hebben, waaronder het bevorderen van hersenfuncties en het verminderen van angst. Maar met zoveel verschillende Brahmi-producten op de markt, welke moet je dan kiezen? In dit artikel presenteren we de resultaten van ons nieuwste onderzoek: de 10 beste Brahmi-producten die op dit moment getest zijn. Hierbij letten we niet alleen op de effectiviteit van het product, maar ook op de kwaliteit en prijs. Lees verder om meer te weten te komen en ontdek welk product het beste bij jouw behoeften past.

Brahmi is een traditioneel Ayurvedisch kruid dat je wellicht kent onder de botanische naam Bacopa monnieri. Het staat vooral bekend om zijn voordelen voor de geestelijke gezondheid, omdat het kan helpen bij het versterken van je geheugen, het verbeteren van je concentratie en het verminderen van angst. Veel mensen gebruiken het ook om slaapproblemen te verlichten. Het is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, poeders en theeën, waardoor je een methode kunt kiezen die het beste bij jouw voorkeuren en lifestyle past.

Check Uit

Onze favoriet #1

Vegavero Brahmi

Vegavero Brahmi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Brahmi van Vegavero is een biologisch product van hoge kwaliteit, afkomstig uit India. Dit product bevat Bacopa monnieri poeder, afkomstig uit de oude Ayurvedische leer, met waardevolle voedingsprofielen. In plaats van capsules, biedt Vegavero tabletten aan met een dosis van 750 mg organisch Bacopa monnieri poeder met ongeveer 30 mg heilzame bacopasiden per tablet. Het bevat geen kunstmatige toevoegingen en is GMO-vrij en geschikt voor veganisten. Het product wordt op organische wijze geproduceerd, waarbij geen chemicaliën of pesticiden worden gebruikt en genetische modificaties strikt verboden zijn, aangezien Vegavero gelooft dat organisch geteelde materialen beter zijn voor zowel gezondheid als milieu. Elk potje bevat 180 tabletten, voldoende voor een voorraad van 3 maanden. En bovenal zijn ze toegewijd om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen, en bieden ze graag hun advies en ondersteuning aan om jouw doelen te bereiken.

 • Voordeel 1: Organische kwaliteit – De Brahmi van het merk Vegavero komt uit gecontroleerde biologische teelt in India, waar de Ayurvedische leer vandaan komt. Dit garandeert dat je een onbehandeld product van hoge kwaliteit krijgt, met een bijna compleet voedingsprofiel van de plant.
 • Voordeel 2: Hoge dosis in tabletvorm – In plaats van capsules bevatten deze Brahmi tabletten een hoge dosis van 750 mg organisch Bacopa monnieri poeder. Je krijgt een handig te gebruiken product, dat bovendien een goede hoeveelheid van de heilzame stoffen van de Brahmi plant bevat.
 • Voordeel 3: Geen kunstmatige toevoegingen – In tegenstelling tot veel andere concentratietabletten en capsules bevat dit product geen synthetische additieven zoals magnesiumstearaat. Het is ook GMO-vrij en geschikt voor veganisten. Je krijgt dus een product dat zo natuurlijk mogelijk is.
 • Voordeel 4: Volledig organische grondstoffen – Het assortiment van Vegavero bestaat uit producten die 100% organische grondstoffen bevatten, vrij van chemicaliën of pesticiden en zonder gebruik van genetische modificaties. Dit betekent dat je met een gerust hart een gezond product kunt nemen, dat ook nog eens goed is voor het milieu.
 • Voordeel 5: Persoonlijke zorg en ondersteuning – Onderdeel van de filosofie van Vegavero is het zorgen voor hun klanten. Ze bieden niet alleen supplementen die zijn aangepast aan jouw behoeften, maar ze adviseren je ook graag en ondersteunen je in je doelen. Je krijgt dus niet alleen een product, maar ook de nodige ondersteuning om er het beste uit te halen.
 • Nadeel 1: Hoewel het product vrij is van kunstmatige toevoegingen, geeft de productbeschrijving niet specifiek aan of er andere natuurlijke ingrediënten zijn toegevoegd. Dit kan een nadeel zijn als je een allergie of intolerantie hebt voor bepaalde ingrediënten.
 • Nadeel 2: De Brahmi-tabletten bevatten elk een zeer hoge dosis van 750 mg organisch Bacopa monnieri-poeder. Hoewel een hoge dosis voor sommige mensen voordelig kan zijn, kan dit voor anderen te sterk zijn en mogelijk bijwerkingen veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel het product GMO-vrij is, wat betekent dat het geen genetisch gemodificeerde organismen bevat, als je strikt organische producten wenst, kunnen er nog steeds sporen van pesticiden of chemicaliën zijn, ondanks dat het uit biologische teelt komt.
 • Nadeel 4: De tabletten bevatten bacopasiden, een groep triterpenoïde saponinen. Voor sommige mensen kunnen deze verbindingen allergische reacties veroorzaken. Het zou nuttig zijn als het product meer informatie zou bieden over mogelijke allergenen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product is ontworpen voor dagelijks gebruik met een aanbevolen inname van 2 tabletten per dag, kan dit niet geschikt zijn voor iedereen. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of die bepaalde medicijnen gebruiken, hebben mogelijk een lagere dosis nodig of moeten het product mogelijk volledig vermijden. Er is geen informatie over wie het product niet mag gebruiken, wat een minpunt kan zijn.

Onze favoriet #2

Biotiva Brahmi

Biotiva Brahmi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bio Brahmi capsules van BIOTIVA bevatten 100% zuiver gedroogd Brahmi plantenpoeder, afkomstig uit biologische landbouw en zonder toevoegingen. Dit product is ontworpen om je geheugen te verbeteren, dankzij de kenmerken van de Ayurvedische geneeskrachtige plant die bekend staat als Brahmi of klein vet blad. Dit product draagt bij aan het welzijn van zowel mensen als het milieu, het is veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en bevat geen toegevoegde suiker. Het wordt verpakt in gerecyclede PET-flessen en de capsules zijn gelatinevrij. Met meer dan 35 jaar ervaring in de biologische industrie, garandeert BIOTIVA hoogwaardige producten, geproduceerd en gebotteld in Duitsland. Als klant wordt je waardering zeer op prijs gesteld en staat het bedrijf klaar om je bij eventuele problemen te helpen.

 • Voordeel 1: Het product is puur natuur, er worden geen losmaakmiddelen, vulstoffen of vloei- middelen gebruikt. Het bestaat uit 100% zuiver gedroogde Brahmi plant uit de biologische teelt, wat betekent dat de capsules volledig natuurlijk en onvervalst zijn.
 • Voordeel 2: Het brahmipoeder is van de hoogste kwaliteit en wordt op een duurzame en ecologische manier geteeld. Er wordt zorgvuldig aandacht besteed aan het malen om de actieve bestanddelen te behouden.
 • Voordeel 3: Dit product is erg vriendelijk voor mensen met verschillende voedselvoorkeuren of intoleranties. Het is veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en bevat geen toegevoegde suikers. Dit maakt het makkelijker voor jou om je dieet of levensstijl te volgen zonder je zorgen te maken over ongewenste ingrediënten.
 • Voordeel 4: Het milieubewustzijn van het bedrijf wordt niet alleen weerspiegeld in het duurzame teelt, maar ook in de verpakking. De fles is gemaakt van gerecycled PET en de capsules zijn zonder gelatine.
 • Voordeel 5: De betrouwbaarheid van het bedrijf kan worden vastgesteld uit hun 35 jaar ervaring met biologisch teelt, evenals hun commitment tot hoge productstandaarden en tevredenheid van de klant. Elk product wordt gecontroleerd en gebotteld in hun eigen fabriek in Duitsland, wat een hoge kwaliteitscontrole en -garantie geeft.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, hier zijn vijf potentiële nadelen van de Brahmi merk BIOTIVA:
 • Nadeel 1: De capsules bevatten 100% zuiver gedroogde Brahmi plant. Hoewel dit natuurlijk en puur is, kunnen sommige mensen een gevarieerder of geconcentreerder supplement prefereren met andere ingrediënten om de effectiviteit te verbeteren.
 • Nadeel 2: Hoewel de kwaliteit van het actieve ingrediënt kan worden geprezen als zeer hoog, ontbreekt er specifieke informatie over de concentratie van dit ingrediënt. Dit kan het moeilijk maken om de potentie van dit product te vergelijken met andere producten op de markt.
 • Nadeel 3: Dit product is veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en zonder toegevoegde suiker. Hoewel dit voordelen kan hebben voor sommige mensen, kan het voor anderen die specifieke voedingsstoffen of ingrediënten zoeken, zoals omega-3 vetzuren of bepaalde vitamines, een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De fles is gemaakt van gerecycled PET. Hoewel dit een milieuvriendelijk aspect van verpakking is, kan het voor sommige consumenten minder aantrekkelijk zijn in vergelijking met glazen flessen, die als duurzamer en veiliger kunnen worden beschouwd.
 • Nadeel 5: Het product wordt in Duitsland gemaakt. Hoewel dit de kwaliteitsgarantie kan verhogen, kan het voor sommige consumenten die producten van lokale of binnenlandse oorsprong prefereren, een nadeel zijn.

Onze favoriet #3

Moriveda Brahmi

Moriveda Brahmi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Brahmi van het merk MoriVeda is afkomstig van een Aziatische moerasplant, ook wel bekend als de geheugen- of concentratieplant, die veel waardevolle ingrediënten bevat zoals saponinen, vitamine A, B, E, K, alkaloïden en mineralen. Deze ingrediënten bevorderen niet alleen ontstekingsremmende en antioxidatieve (anti-veroudering) effecten, maar helpen ook bij stressvermindering. De in de Brahmi aanwezige saponinen ondersteunen specifiek jouw hersenfuncties, wat bijdraagt aan je leerbaarheid en informatieverwerking. Brahmi van MoriVeda is vrij van magnesiumstearaat, dioxiden, kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen, en is lactose-, fructose-, gluten- en GMO-vrij. Deze komt van door USDA gecontroleerde teelt en bevat een ISO certificering voor de verwerking, wat zijn hoge biologische beschikbaarheid garandeert.

 • Voordeel 1: Het Biotiva Brahmi poeder is 100% natuurlijk en puur; zonder toevoeging van losmaakmiddelen, vulmiddelen of stromingsmiddelen. Dit zorgt voor een veilige en gezonde keuze voor jou.
 • Voordeel 2: De hoogwaardige kwaliteit van de actieve ingrediënten wordt gegarandeerd door zorgvuldige verwerking waarbij de actieve bestanddelen niet beschadigd worden. Dit kan jouw gezondheid en welzijn ten goede komen.
 • Voordeel 3: Met respect voor mensen en het milieu is het product veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en zonder toegevoegde suiker. De verpakking is gemaakt van gerecycled PET. Dit maakt het een duurzame en verantwoorde keuze.
 • Voordeel 4: Met meer dan 35 jaar organische expertise en productie in Duitsland, kan je erop vertrouwen dat Biotiva de beste kwaliteit levert. Je kunt er zeker van zijn dat je profiteert van de beste teeltgebieden en betrouwbare telers en verwerkers.
 • Voordeel 5: De klanttevredenheid wordt hoog in het vaandel gedragen door Biotiva. Mocht je ooit ontevreden zijn, vragen hebben of hulp nodig hebben, dan staat er een team klaar om samen met jou een oplossing te vinden. Dit kan jou gemoedsrust geven over jouw aankoop en het gebruik van het product.
 • Nadeel 1: Hoewel het product 100% puur gedroogde Brahmi plant bevat, wordt er geen exacte hoeveelheid van de werkzame stof Bacopa Monnieri vermeld. Het is dus niet met zekerheid te zeggen hoe effectief het product echt is.
 • Nadeel 2: Dit product wordt gemalen zonder de actieve bestanddelen te beschadigen, wat een goed punt is, maar het proces van malen zelf kan de kracht van de plant verminderen en hiermee misschien de werkzaamheid verlagen.
 • Nadeel 3: Hoewel de fles gemaakt is van gerecycled PET, draagt het nog steeds bij aan de productie van plastic, hetgeen op de lange termijn nadelige gevolgen heeft voor het milieu.
 • Nadeel 4: Hoewel het vermeld wordt dat dit product veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en zonder toegevoegde suiker is, kan het nog steeds allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor bepaalde planten of kruiden.
 • Nadeel 5: Hoewel het bedrijf meer dan 35 jaar ervaring heeft, worden de specifieke kwaliteitscontrolemaatregelen en -normen niet duidelijk vermeld. Het is dus moeilijk te zeggen met welke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid de producten worden geproduceerd.

Onze favoriet #4

Biotiva Brahmi

Biotiva Brahmi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Biotiva’s BIO BRAHMI POWDER is een 100% pure, hoogwaardige, biologisch geteelde Brahmi (Bacopa Monnieri) plantenpoeder. Deze Ayurvedische geneeskrachtige plant, ook bekend als een geheugenplant, wordt op een duurzame manier geteeld en zorgvuldig gemalen om de actieve bestanddelen te behouden. Het product is veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en zonder toegevoegde suiker, wat betekent dat het geen ongewenste toevoegingen bevat. Bovendien draagt het bij aan duurzaamheid met zijn gerecyclede PET-fles. Gemaakt in Duitsland door Biotiva, een bedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in biologische producten, kun je erop vertrouwen dat ze hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid serieus nemen. Als je ooit een probleem hebt of hulp nodig hebt, staan ze klaar om je te helpen.

 • Voordeel 1: Het Biotiva Brahmi poeder is 100% natuurlijk en puur; zonder toevoeging van losmaakmiddelen, vulmiddelen of stromingsmiddelen. Dit zorgt voor een veilige en gezonde keuze voor jou.
 • Voordeel 2: De hoogwaardige kwaliteit van de actieve ingrediënten wordt gegarandeerd door zorgvuldige verwerking waarbij de actieve bestanddelen niet beschadigd worden. Dit kan jouw gezondheid en welzijn ten goede komen.
 • Voordeel 3: Met respect voor mensen en het milieu is het product veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en zonder toegevoegde suiker. De verpakking is gemaakt van gerecycled PET. Dit maakt het een duurzame en verantwoorde keuze.
 • Voordeel 4: Met meer dan 35 jaar organische expertise en productie in Duitsland, kan je erop vertrouwen dat Biotiva de beste kwaliteit levert. Je kunt er zeker van zijn dat je profiteert van de beste teeltgebieden en betrouwbare telers en verwerkers.
 • Voordeel 5: De klanttevredenheid wordt hoog in het vaandel gedragen door Biotiva. Mocht je ooit ontevreden zijn, vragen hebben of hulp nodig hebben, dan staat er een team klaar om samen met jou een oplossing te vinden. Dit kan jou gemoedsrust geven over jouw aankoop en het gebruik van het product.
 • Nadeel 1: Hoewel het product 100% puur gedroogde Brahmi plant bevat, wordt er geen exacte hoeveelheid van de werkzame stof Bacopa Monnieri vermeld. Het is dus niet met zekerheid te zeggen hoe effectief het product echt is.
 • Nadeel 2: Dit product wordt gemalen zonder de actieve bestanddelen te beschadigen, wat een goed punt is, maar het proces van malen zelf kan de kracht van de plant verminderen en hiermee misschien de werkzaamheid verlagen.
 • Nadeel 3: Hoewel de fles gemaakt is van gerecycled PET, draagt het nog steeds bij aan de productie van plastic, hetgeen op de lange termijn nadelige gevolgen heeft voor het milieu.
 • Nadeel 4: Hoewel het vermeld wordt dat dit product veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en zonder toegevoegde suiker is, kan het nog steeds allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor bepaalde planten of kruiden.
 • Nadeel 5: Hoewel het bedrijf meer dan 35 jaar ervaring heeft, worden de specifieke kwaliteitscontrolemaatregelen en -normen niet duidelijk vermeld. Het is dus moeilijk te zeggen met welke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid de producten worden geproduceerd.

Onze favoriet #5

Etc Cosmetic`S Brahmi

Etc Cosmetic`S Brahmi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Brahmi van ETC Cosmetic’s is een traditioneel ayurvedisch kruid, essentieel voor huid- en hoofdhuidverzorging. Het bevordert de gezondheid van je haarzakjes, helpt je haar langer en sterker te worden, en is ook effectief tegen haaruitval. Daarnaast zal het je haar beter handelbaar maken. Je kunt het Brahmi-poeder oplossen in warm water of hydrosol tot een pasta, die je vervolgens als gezichtsmasker kunt gebruiken. Laat het ongeveer 10 minuten inwerken, spoel het af en breng een vochtinbrengende crème aan. Het hoofdbestanddeel is bacopa monnieri poeder, dat de huid kalmeert en voedt.

 • Voordeel 1: De Brahmi ETC Cosmetic’s draagt bij aan een gezonde haarverzorging. Dankzij het traditionele ayurvedische kruid helpt het je haar langer en sterker te worden, en bevordert het gezonde haarzakjes.
 • Voordeel 2: Het is een uitstekend middel tegen haaruitval. De unieke formulering bestrijdt haarverlies en stimuleert de haargroei, zodat je met volle en weelderige lokken kan genieten.
 • Voordeel 3: Het maakt jouw haar beter handelbaar. Na het toepassen van deze cosmetica zul je merken dat je haar zachter wordt, makkelijker te stylen, en minder snel in de knoop raakt.
 • Voordeel 4: Dit product biedt een veelzijdige toepassing. Je kunt het Brahmi-poeder gemakkelijk mengen met warm water of hydrosol om het als gezichtsmasker te gebruiken, geweldig voor een thuis-spa ervaring.
 • Voordeel 5: Het product heeft een kalmerende werking. Of je nu problemen hebt met een geïrriteerde hoofdhuid of een gevoelige huid, de voedende en kalmerende eigenschappen van dit product kunnen zorgen voor verlichting en verzachting.
 • Nadeel 1: Het product vereist enige voorbereiding voordat je het kunt gebruiken. Je moet het poeder eerst mengen met warm water of een hydrosol om een pasta te maken voordat je het kunt aanbrengen, wat tijd en moeite kost.
 • Nadeel 2: Het product kan mogelijk alleen optimale resultaten opleveren als het gemengd wordt met andere plantenpoeders. Dit betekent dat je mogelijk extra producten moet aanschaffen om de volledige voordelen van de Brahmi-poeder van ETC Cosmetic’s te kunnen krijgen.
 • Nadeel 3: De beschrijving geeft aan dat de Brahmi-poeder de huid en hoofdhuid kalmeert, maar voor mensen met een gevoelige of allergische huid kan het mogelijk irritatie veroorzaken, aangezien het een krachtig ayurvedisch kruid is. Het is dus geen ‘one-size-fits-all’-product.
 • Nadeel 4: Hoewel het product zegt dat het haaruitval bestrijdt en de haargroei stimuleert, varieert de effectiviteit van het product van persoon tot persoon. Niet iedereen zal hetzelfde resultaat bereiken.
 • Nadeel 5: De beschrijving beveelt aan om na de applicatie een vochtinbrengende crème aan te brengen. Dit betekent dat je een extra product nodig hebt naast het Brahmi-poeder, wat betekent dat het niet een volledig zelfstandige behandeling is.

Onze favoriet #6

Al Badil Brahmi

Al Badil Brahmi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Brahmi-poeder van het merk Al Badil staat bekend om zijn revitaliserende werking binnen de Ayurveda. Dit veelzijdige product, dat harmonieus werkt met Vâta, Pitta en Kapha, kan perfect worden gecombineerd met andere natuurlijke poeders voor haargroei en antiroosbehandelingen. Het voorkomt haaruitval, verjongt een droge hoofdhuid, en bevordert de regeneratie. Na slechts twee toepassingen zul je al verschil merken. Met Brahmi-poeder van Al Badil kun je jouw haarkleur natuurlijk verduisteren. Qua hoofdhuidverzorging helpt het bij het bestrijden van roos door overtollige olie te verwijderen. De plantaardige saponine in het poeder voegt ook glans toe en stimuleert de haargroei. Volg de gebruiksinstructies voor de beste resultaten – een verzorgings- of kleurmasker voor donker haar laat je een uur inwerken voor uitspoelen. Let er wel op dat het poeder de neiging heeft je haarkleur iets te verdonkeren, dus lichtgekleurd haar zou enigszins donkerder kunnen worden.

 • Voordeel 1: Met de verkwikkende en revitaliserende werking van het Brahmi merk al badil, kun je genieten van verbeterde haarsterkte en anti-roos eigenschappen. Door de evenwichtige werking op Vâta, Pitta en Kapha zorgt het voor een gezonde balans in je hoofdhuid en haar.
 • Voordeel 2: Dit product behandelt niet alleen de droge hoofdhuid, maar stimuleert ook de regeneratie ervan. Het voorkomt haaruitval en zorgt voor een grondige reiniging door giftige stoffen te verwijderen die de ademhaling van de hoofdhuid beïnvloeden.
 • Voordeel 3: Het Brahmi-poeder kan je haarkleur op een natuurlijke manier donkerder maken en is daarmee een uitstekende keus voor iedereen die de kleur van hun haar wil verduisteren. Het eerste resultaat is al na twee toepassingen zichtbaar.
 • Voordeel 4: Dit product verwijdert roos door overtollige olie op de hoofdhuid te bestrijden. De plantaardige saponine in het poeder verwijdert overtollig vet en geeft je haar een glanzende uitstraling terwijl het de haargroei versnelt.
 • Voordeel 5: Tot slot, de gebruiksaanwijzing maakt het gemakkelijk om te gebruiken, of je het nu wilt gebruiken als een verzorgend masker of kleurmasker voor donker haar. Het mengt gemakkelijk met warm water en andere verfpoeder. Ook kun je het gebruiken om je hoofdhuid te reinigen en je haar te laten glanzen.
 • Let op: Brahmi-poeder kan het haar iets donkerder maken, dus let op als je licht haar hebt!
 • Nadeel 1: Het bereiden en aanbrengen van dit Brahmi-poeder kan enige tijd in beslag nemen en kan misschien lastig zijn. Volgens de instructies moet je een masker bereiden met warm water en andere poeders, dit een uur laten inwerken en dan uitspoelen.
 • Nadeel 2: Het heeft de neiging om het haar donkerder te maken. Dit kan een nadeel zijn als je lichter of geblondeerd haar hebt, en er moet daarom voorzichtig mee omgegaan worden.
 • Nadeel 3: Hoewel het poeder de haargroei stimuleert, kan dit misschien ook ongewenst zijn. Als je dikker, sneller groeiend haar niet wilt, is dit product misschien niet het beste voor jou.
 • Nadeel 4: Het product is specifiek bedoeld voor de behandeling van een droge hoofdhuid. Als je andere problemen met je hoofdhuid of haar hebt, bijvoorbeeld een vette hoofdhuid of haaruitval, is het onduidelijk of dit product daadwerkelijk voordelig zou zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het product roos en overtollige olie verwijdert, staat er niets over hoe het omgaat met mogelijke allergische reacties voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Zonder deze informatie zouden sommige personen terughoudend kunnen zijn om het product te gebruiken.

Onze favoriet #7

Nature Basics Brahmi

Nature Basics Brahmi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Nature Basics’ Brahmi is een hooggedoseerd biologisch supplement, afkomstig uit hun Ayurveda-lijn. Het biedt je een dagelijkse dosering van 1.000 mg biologische Brahmi, verpakt in twee eenvoudig te slikken capsules. Dit “geheugenkruid” maakt deel uit van de Indiase Ayurvedische geneeskunst en is een plant die voornamelijk in tropische gebieden groeit. De gecertificeerde kwaliteit (DE-ÖKO-013), optimale biobeschikbaarheid en veganistische/vegetarische formule staan garant voor de hoge kwaliteit van het product. Bovendien wordt het vervaardigd in Duitsland, in streng geteste en gecertificeerde faciliteiten, zonder chemische of kunstmatige ingrediënten. Verder onderscheidt Nature Basics’ Brahmi zich door haar duurzaamheid, dankzij hun klimaatpositieve concept. De verpakking bevat genoeg capsules voor een voorraad van drie maanden.

 • Voordeel 1: Lange voorraadduur – Met 180 capsules die bij aanbeveling van 2 capsules per dag een voorraad van 3 maanden kunnen opleveren, hoef jij je niet constant zorgen te maken over het opnieuw bestellen.
 • Voordeel 2: Ondersteunt het geheugen – Als jij op zoek bent naar een supplement dat jou kan ondersteunen bij het verbeteren van je geheugen, kan Brahmi aantrekkelijk voor je zijn. Het is al eeuwenlang bekend als “geheugenkruid” en wordt veelvuldig gebruikt in de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunst.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige ingrediënten – De capsules van Nature Basics bevatten natuurlijke en organische Brahmi van gecertificeerde kwaliteit. Dat biedt jou de geruststelling dat wat je inneemt goed verdragen wordt en van een vertrouwde bron komt.
 • Voordeel 4: Optimale biologische beschikbaarheid – Het supplement van Brahmi is hoog gedoseerd en heeft een optimale biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat je lichaam het gemakkelijk kan opnemen en gebruiken. Pluspunt is dat dit product ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten.
 • Voordeel 5: Duurzaamheid en kwaliteit – Brahmi van Nature Basics is niet alleen compleet natuurlijk, zonder kunstmatige of chemische ingrediënten, maar ook geproduceerd in Duitsland in strikt geteste en gecertificeerde faciliteiten. In lijn met hun klimaatpositieve concept, bieden ze een product dat 100% duurzaam is.
 • Nadeel 1: Beperkte toepasbaarheid: Hoewel Brahmi vele voordelen kan hebben, wordt deze voornamelijk gepromoveerd als een “geheugenkruid”. Dit betekent dat als je op zoek bent naar een supplement met uiteenlopende gezondheidsvoordelen, dit product mogelijk niet aan je behoeften voldoet.
 • Nadeel 2: Doseringsfrequentie: De aanbevolen dosering van het product is 2 capsules per dag, wat niet erg handig kan zijn als je moeite hebt om regelmatig supplementen in te nemen. Bovendien kan het lichaam bij hogere doseringen moeite hebben om de voedingsstoffen volledig te absorberen.
 • Nadeel 3: Beperkte informatie over de ingrediënten: Hoewel het bedrijf beweert dat ze ‘goed verdragen en natuurlijke biologische Brahmi’ gebruiken, wordt er geen specifieke informatie gegeven over de oorsprong van deze ingrediënten, noch over eventuele hulpstoffen die in de capsules kunnen worden gebruikt.
 • Nadeel 4: Het is niet duidelijk voor wie het product geschikt is: De productbeschrijving geeft geen informatie over potentiële contra-indicaties, of het product veilig is voor zwangere vrouwen, mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, of combinaties met andere medicijnen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product biologisch en natuurlijk is, wordt er niet gesproken over eventuele neveneffecten: Hoewel Brahmi bekend staat om zijn therapeutische effecten kan het ook bijwerkingen hebben. Niet iedereen kan even goed reageren op het gebruik van dit supplement.

Onze favoriet #8

Biojoy Brahmi

Biojoy Brahmi

Waarom we het gekozen hebben

Biojoy’s Brahmi is een 100% plantaardig en natuurlijk product, gemaakt van gedroogde en gemalen bacopa (Bacopa monnieri) uit biologische landbouw, zonder enige toevoeging om het aroma intact te houden. Dit fijne poeder is een Ayurvedische klassieker van hoge BIO-kwaliteit, zacht gemalen uit duurzaam en ecologisch geteelde bacopa. Je kunt het gebruiken om Ayurvedische thee te maken of toevoegen aan smoothies en plantaardige milkshakes. Probeer het ook eens te combineren met koude dranken, zoals groene smoothies en milde vruchtensappen. Tevreden met de kwaliteit en consistentie van dit gemalen BIO-brahmi poeder? Laat je beoordeling achter om je mening te delen.

 • Voordeel 1: Het Brahmi-poeder van het merk Biojoy is 100% plantaardig en natuurlijk. Het wordt gemaakt van gedroogde en gemalen bacopa uit de biologische landbouw, en is verpakt zonder toevoegingen om het aroma te behouden.
 • Voordeel 2: Dit product is een Ayurvedische klassieker, geteeld op duurzame en ecologische wijze. Dit betekent dat je een product krijgt dat zowel goed is voor jou als voor de planeet.
 • Voordeel 3: Het Brahmi-poeder is zeer veelzijdig. Je kan dit gebruiken om een Ayurvedische thee te bereiden, maar het is ook geschikt voor smoothies en plantaardige milkshakes volgens de recept-tip van Biojoy.
 • Voordeel 4: Het poeder kan goed gecombineerd worden met koude dranken. Dit maakt het gemakkelijk om te integreren in je dagelijkse dieet, bijvoorbeeld door het toe te voegen aan groene smoothies of milde vruchtensappen.
 • Voordeel 5: Biojoy vraagt actief om jouw mening over de kwaliteit en consistentie van hun product. Dit laat zien dat ze waarde hechten aan jouw tevredenheid en altijd op zoek zijn naar manieren om hun product verder te verbeteren.
 • Nadeel 1: Het product is puur plantaardig en natuurlijk, wat betekent dat mensen met bepaalde allergieën of gevoeligheden mogelijk negatieve reacties kunnen ervaren.
 • Nadeel 2: Het Brahmi poeder is bedoeld om te combineren met koude dranken. Dit kan een beperking zijn voor mensen die het misschien in een alternatieve vorm willen consumeren, zoals in warme gerechten of bakproducten.
 • Nadeel 3: Het product komt in poedervorm. Sommige mensen vinden deze vorm niet handig of prettig in gebruik, of vinden het moeilijk om de juiste dosering te meten.
 • Nadeel 4: Omdat het poeder gemaakt is van een Ayurvedische plant, kan de smaak of geur voor sommige consumenten onaangenaam zijn, vooral als ze niet gewend zijn aan Ayurvedische producten.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving suggereert dat je het poeder kunt gebruiken voor Ayurvedische thee, smoothies en plantaardige milkshakes, geeft het geen specifieke recepten of instructies. Dit kan een belemmering zijn voor gebruikers die onbekend zijn met hoe ze dit type product kunnen gebruiken.

Onze favoriet #9

H&C Herbal Ingredients Expert Brahmi

H&C Herbal Ingredients Expert Brahmi

Waarom we het gekozen hebben

De Brahmi Caplets van H&C Herbal Ingredients Expert zijn 100% natuurlijk en voor iedereen geschikt dankzij de veganistische, glutenvrije, koosjere en halal certificering. Je hoeft je geen zorgen te maken over ongewenste toevoegingen, want ze zijn vrij van bindmiddelen, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, sulfaten, ftalaten en dioxiden. Deze caplets ondersteunen niet alleen je geheugen, intelligentie en concentratie, maar dragen ook bij aan een goed functionerend zenuwstelsel. Daarnaast kunnen ze bijdragen aan een gezonde huid en haar.

 • Voordeel 1: De Brahmi Caplets zijn 100% natuurlijk, waardoor jij je lichaam geen synthetische stoffen hoeft te geven en je dus een gezondere keuze maakt.
 • Voordeel 2: Ze zijn gecertificeerd veganistisch, glutenvrij, koosjer en halal, wat betekent dat het product aansluit bij een breed scala aan dieetbehoeften en ethische waarden.
 • Voordeel 3: Het product is vrij van bindmiddelen, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur en smaak, sulfaten, ftalaten, dioxiden – zo weet je dat wat je krijgt puur en schoon is, zonder verborgen nasties.
 • Voordeel 4: De caplets ondersteunen de geheugenfunctie, intelligentie en concentratie, die van essentieel belang zijn voor je dagelijks leven, werk of studie.
 • Voordeel 5: Ze ondersteunen de juiste functie van het zenuwstelsel en bevorderen een gezonde huid en haar. Dit betekent dat je profiteert van algehele gezondheidsbevorderende voordelen, zowel intern als extern.
 • Hoewel de Brahmi merk H&C Herbal Ingredients Expert caplets veel voordelen lijken te bieden, is er aan de andere kant ook een aantal mogelijke nadelen, gebaseerd op de verstrekte productbeschrijving. Hier zijn ze:
 • Nadeel 1: Hoewel de caplets 100% natuurlijk, veganistisch, glutenvrij, koosjer en halal gecertificeerd zijn, kan dit beperkend zijn voor mensen die bepaalde allergieën of dieetvoorkeuren hebben, die niet noodzakelijk veganistisch of glutenvrij zijn.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het vrij is van bindmiddelen, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur en smaak, sulfaten, ftalaten en dioxiden, geeft de beschrijving niet aan hoeveel caplets genomen moeten worden of hoe vaak. Dit kan leiden tot misverstanden over het gebruik van het product.
 • Nadeel 3: De caplets beweren het geheugen, de intelligentie en de concentratie te ondersteunen. Het kan echter zijn dat deze claims niet door klinisch onderzoek worden ondersteund, aangezien hierover geen informatie beschikbaar is in de productbeschrijving.
 • Nadeel 4: De bewering dat het de juiste functie van het zenuwstelsel ondersteunt, kan misleidend zijn. Deze algemene bewering kan betekenen dat het product niet specifiek gericht is op specifieke aspecten van het zenuwstelsel.
 • Nadeel 5: Hoewel het bevorderen van een gezonde huid en haar aantrekkelijk kan klinken, biedt de productbeschrijving opnieuw geen specifieke details over hoe de caplets hieraan bijdragen. Het kunnen gewoon marketingclaims zijn zonder feitelijke onderbouwing.

Onze favoriet #10

Hepatica Brahmi

Hepatica Brahmi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Brahmi van Hepatica is een supplement in capsulevorm, dat gemaakt is van Bacopa Monnieri. Dit krachtige bestanddeel kan je hersenfunctie en geheugen stimuleren. De keuze voor capsules is doordacht, omdat deze geen kunstmatige glansmiddelen bevatten die de nare smaak of nasmaak van tabletten teweegbrengen, terwijl ze gevoelige ingrediënten maximaal beschermen. In één verpakking vind je 120 capsules, een onverslaanbare waarde in vergelijking met concurrerende merken. Elke dagelijkse portie bevat een equivalent van 8000mg Bacopa Monnieri (400mg van 20:1 extract), en met één fles Brahmi heb je een voorraad voor vier maanden. Het product wordt vervaardigd door een gecertificeerde klasse “A” leider, die bekend staat om zijn naleving van een strikte GMP-gedragscode.

 • Voordeel 1: De Bacopa Monnieri in het product kan je hersenfunctie en geheugen stimuleren. Dit betekent dat het gebruik van dit product mogelijk kan bijdragen aan betere concentratie en mentale helderheid.
 • Voordeel 2: Het product wordt geleverd in capsulevorm, in plaats van als tablet. Hierdoor bevat het geen kunstmatige glansmiddelen zoals in tabletten. Dit betekent dat je geen last hebt van de nare smaak of nasmaak die soms gepaard gaat met het innemen van tabletten.
 • Voordeel 3: Met 120 capsules per verpakking gaat elke pot lang mee. Dit betekent dat je met één aankoop voorzien bent van een ruime voorraad, wat het gemak en minder frequente aankopen betekent.
 • Voordeel 4: De dagelijkse portie Bacopa Monnieri is zeer krachtig, met een equivalent van 8000mg per portie (400mg van 20:1 extract). Dit betekent dat elke capsule bomvol waardevolle ingrediënten zit.
 • Voordeel 5: Het bedrijf dat het product maakt, is gecertificeerd als een klasse “A” leider in zijn groottecategorie en activiteitensector en vervaardig volgens een strikte GMP-gedragscode. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en hoge kwaliteitsnormen van het product.
 • Nadeel 1: Het product bevat Bacopa Monnieri, wat de hersenfunctie en het geheugen kan stimuleren. Dit belooft veel, maar kan voor sommige mensen mogelijk te sterk zijn of ongewenste bijeffecten hebben.
 • Nadeel 2: Hoewel de capsules geen kunstmatige glansmiddelen bevatten zoals in tabletten, kan dit ook betekenen dat ze minder aantrekkelijk zijn voor consumptie, vooral voor diegenen die moeite hebben met slikken.
 • Nadeel 3: Het product biedt 120 capsules per verpakking, wat een onverslaanbare waarde kan lijken, maar dit kan in feite te veel zijn voor individuele gebruikers die de capsules mogelijk niet binnen de houdbaarheidsdatum kunnen gebruiken. Het zou ook kunnen dat je het supplement te veel inneemt.
 • Nadeel 4: De dagelijkse portie Bacopa Monnieri is 8000mg Equivalent (400mg van 20:1 extract). Dit kan verwarrend zijn voor consumenten die niet gewend zijn aan dergelijke doseringsinformatie, en kan leiden tot overdosering of ondersdosering.
 • Nadeel 5: Hoewel het bedrijf is gecertificeerd als klasse “A” leider in zijn groottecategorie en activiteitensector, vermeldt de productbeschrijving niet specifiek welke certificaten het heeft ontvangen. Dit kan problematisch zijn voor consumenten die vertrouwen op bepaalde certificeringen bij het kiezen van hun producten.

In conclusie, uit ons recente onderzoek blijkt dat Brahmi-producten een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan jouw welzijn en gezondheid. Of je nu op zoek bent naar mentale helderheid, stressvermindering of een boost voor je geheugen, er is een Brahmi product dat bij jouw behoeften past. Van capsules tot poeders en tincturen, de tien beste producten die we hebben getest, combineren kwaliteit, efficiëntie en waarde voor geld. We raden je aan om deze te overwegen bij het kiezen van het juiste Brahmi product voor jou. Denk altijd, gezondheid staat voorop!

Inhoudsopgave