a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Brandhout: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste brandhoutproducten die als beste uit onze nieuwste tests zijn gekomen.

Unser Favorit: Feniks Eco Firelighters Brandhout

Feniks Eco Firelighters Brandhout
★★★★★

Unser Favorit: Sarcia.Eu Brandhout

Sarcia.Eu Brandhout
★★★★★

Unser Favorit: Krok Wood Brandhout

Krok Wood Brandhout
★★★★★

Unser Favorit: Onlydry Brandhout

Onlydry Brandhout
★★★★★

Unser Favorit: Panorama24 Brandhout

Panorama24 Brandhout
★★★★★

Unser Favorit: Onlydry Brandhout

Onlydry Brandhout
★★★★★

Unser Favorit: Onlydry Brandhout

Onlydry Brandhout
★★★★★

Unser Favorit: Energie Kienbacher Brandhout

Energie Kienbacher Brandhout
★★★★★

Unser Favorit: Flameup Brandhout

Flameup Brandhout
★★★★★

Ben je van plan de gezellige warmte van een open haard te omarmen of wil je jouw vuurkorf of houtkachel naar een hoger niveau tillen? Dan is het van essentieel belang om de juiste soort brandhout te kiezen. In onze nieuwste studie hebben we de top 10 brandhoutproducten op de markt zorgvuldig geanalyseerd en getest. Hier bieden we jou onze handige gids om de beste keuze te maken voor jouw behoeften. Of je nu op zoek bent naar duurzaamheid, gemakkelijke ontsteking of de meest intense warmte, lees verder om de ideale houtkeuze voor jouw vuur te ontdekken.

Brandhout is een essentieel product dat jij als consument gebruikt voor het opwekken van warmte of het koken van voedsel, vooral tijdens de koude wintermaanden. Het wordt gewoonlijk geproduceerd uit houtsnippers, takken, of boomstammen, en kan uit verschillende soorten hout bestaan, zoals eiken, berken of beuken. De keuze van het soort hout hangt af van jouw specifieke behoeftes – sommige houtsoorten branden langer en geven meer warmte af, terwijl andere minder rook produceren. Voor een optimale ervaring is het belangrijk om droog en gekloofd brandhout te gebruiken, omdat dit gemakkelijker aansteekt en verbrandt dan vers hout.

Check Uit

Onze favoriet #1

Feniks Eco Firelighters Brandhout

Feniks Eco Firelighters Brandhout

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Feniks Eco Firelighters Brandhout, verpakt in een houtvolume van 40 liter (ongeveer 11-12 kg) met een schijflengte van ongeveer 25 cm, is droog brandhout dat ideaal is voor jouw barbecues, kachels, tegelkachels, open haarden, rookovens, vuurschalen en kampvuren. Met een vochtgehalte van minder dan 18%, is dit 100% hardhout een mix van de beste bomen: haagbeuk, berk, beuk en populier. Het wordt geleverd in een doos van 50 x 25 x 26 cm, gemakkelijk voor opslag en vervoer.

 • Voordeel 1: Het Feniks Eco Firelighters brandhout is droog en heeft een vochtgehalte van minder dan 18%. Dit betekent dat het snel en gemakkelijk in brand vliegt, waardoor je minder moeite hoeft te doen om je vuur aan te krijgen.
 • Voordeel 2: Met een houtverpakking van 40 liter, ongeveer 11-12 kg, krijg je veel waar voor je aankoop. Deze hoeveelheid zou voldoende moeten zijn voor meerdere keren gebruik, afhankelijk van de grootte van je vuur.
 • Voordeel 3: Het brandhout van Feniks is veelzijdig in gebruik. Of je nu barbecueert, je kachel verwarmt, kookt op een tegelkachel, je open haard aansteekt, rookt in een rookoven, een vuurschaal verlicht of een kampvuur maakt, dit hout is geschikt voor al deze toepassingen.
 • Voordeel 4: Feniks Eco Firelighters brandhout bestaat uit 100% hardhout. Dit type hout is duurzaam en brandt langer dan zachthout. Bovendien is het een mix van de beste bomen zoals haagbeuk, berk, beuk en populier, wat zorgt voor hoogwaardige brandstof voor je vuur.
 • Voordeel 5: Het hout wordt geleverd in een compacte doos van 50 x 25 x 26 cm. Dit maakt het opslaan en vervoeren van het hout gemakkelijk, wat handig is als je geen grote opslagruimte hebt of als je het hout mee wilt nemen naar een andere locatie.
 • nadeel 1: Het product is vrij zwaar. Met ongeveer 11-12 kg kan het onhandig zijn om te dragen of te verplaatsen, vooral voor mensen die geen zware gewichten kunnen tillen.
 • nadeel 2: De schijflengte van ongeveer 25 cm kan te groot zijn voor kleinere barbecues of open haarden. Dit kan betekenen dat je het hout moet breken of zagen om de juiste maat te krijgen.
 • nadeel 3: Hoewel een vochtgehalte van minder dan 18% betekent dat het hout goed droog is, kan het ook betekenen dat het brandhout misschien te snel brandt. Dit kan uiteindelijk resulteren in dat je meer brandhout nodig hebt dan verwacht.
 • nadeel 4: Met alleen hardhout soorten zoals haagbeuk, berk, beuk en populier, biedt het merk geen verscheidenheid aan andere soorten hout die je misschien zou willen gebruiken voor verschillende soorten vuurervaringen.
 • nadeel 5: De maat van de doos waarin het brandhout is verpakt kan te groot of onhandig zijn om op te slaan voor mensen met beperkte ruimte. Met afmetingen van 50 x 25 x 26 cm, kan het een uitdaging zijn om een geschikte plaats te vinden, vooral als je in een klein huis of appartement woont.

Onze favoriet #2

Sarcia.Eu Brandhout

Sarcia.Eu Brandhout

Waarom we het gekozen hebben

Het brandhout van Sarcia.eu is gebruiksklaar en bestaat uit 100% eiken, perfect voor jouw (open) haard, kachel of grill. Dit gedroogde hout heeft een maximale luchtvochtigheid van 20%, waardoor het gemakkelijk aan te steken is en niet rookt tijdens het branden. De stukken hout van 30 cm lang zijn direct na levering klaar voor gebruik. Bewaar ze op een droge, goed geventileerde plaats. Ze worden geleverd in een kartonnen doos die je bij het openen verrast met de heerlijke geur van het hout. Bovendien is dit brandhout ook een stijlvolle aanvulling op je interieur, vooral als het mooi is gestapeld in een mand.

 • Voordeel 1: Het Brandhout van sarcia.eu is gebruiksklaar en bestaat uit 100% eiken. Dit betekent dat je het hout direct kunt gebruiken voor je open (haard), kachel of grill zonder enige voorbereiding.
 • Voordeel 2: Doordat het hout gedroogd is en een maximale luchtvochtigheid van 20% heeft, is het aansteken een fluitje van een cent. Bovendien zorgt deze lage vochtigheid ervoor dat het hout bij het branden niet rookt, wat meer comfort biedt en eventuele overlast vermijdt.
 • Voordeel 3: De stukken hout hebben een lengte van 30 cm, wat handig is voor opslag. Je kunt ze bewaren op een droge en goed geventileerde plaats, zodat ze in optimale conditie blijven voor gebruik.
 • Voordeel 4: Het brandhout wordt geleverd in een kartonnen doos. Bij het openen van de doos zul je direct verrukt zijn van de geur van het hout, wat bijdraagt aan de totale ervaring van het product.
 • Voordeel 5: Dit brandhout is niet alleen functioneel, maar het is ook een echte eyecatcher als decoratie. Je kunt het mooi gestapeld in een mand plaatsen, wat een aantrekkelijke en warme sfeer in je leefruimte zal creëren.
 • Nadeel 1: Hoewel het hout gedroogd is en daardoor makkelijk aan te steken, kan dit ook betekenen dat het sneller opbrandt dan hout dat iets vochtiger is. Dit kan betekenen dat je vaker hout aan je vuur moet toevoegen om het brandend te houden.
 • Nadeel 2: De stukken hout hebben een lengte van 30 cm. Deze maat is misschien te groot voor kleinere haarden, kachels of grills, maar te klein voor grotere open haarden, waardoor je mogelijk het hout verder moet opsplitsen.
 • Nadeel 3: Het hout wordt geleverd in een kartonnen doos, dit zou kunnen betekenen dat het moeilijk is om te dragen of te verplaatsen, zeker als de doos nat wordt of beschadigd raakt. Bovendien zou je de lege doos naderhand moeten opruimen.
 • Nadeel 4: De bewaarinstructies geven aan dat het hout droog en goed geventileerd moet worden bewaard. Dit kan een probleem zijn als je geen geschikte opslagruimte in je huis hebt. Niet iedereen heeft een schuur of opslagruimte waar het hout tegen vocht kan worden beschermd en toch voldoende ventilatie krijgt.
 • Nadeel 5: Ondanks de notitie dat het brandhout ook een eyecatcher kan zijn als decoratie, betekent dit nog steeds dat je ruimte moet vinden om het hout op deze manier op te slaan, wat kan bijdragen aan rommel of ruimteproblemen in sommige huizen.

Onze favoriet #3

Krok Wood Brandhout

Krok Wood Brandhout

Waarom we het gekozen hebben

Het Krok Wood brandhout is perfect voor jou als je op zoek bent naar hoogwaardig, droog beukenhout voor je kachel, kampvuur, vuurschaal, barbecue of tuin. Geleverd in sterk en handig verpakte eenheden, biedt het directe verbranding en een ideale verbrandingskwaliteit – zonder afval, schimmel of schimmel. Het merk garandeert snelle en gratis levering en benadrukt dat je alert moet zijn op vervalsingen en moet zoeken naar de merkverpakking met het “Krokwood”-logo. Een andere pluspunt is dat dit brandhout FSC-gecertificeerd is, wat betekent dat het afkomstig is van verantwoord beheerde bossen.

 • Voordeel 1: Veelzijdige toepassing – Of je nu wilt grillen, koken op een kampvuur, een gezellige sfeer wilt creëren in de open haard of de oven wilt verwarmen, het Onlydry brandhout is perfect voor al deze toepassingen en biedt een hoge warmteafgifte.
 • Voordeel 2: Efficiëntie – Dankzij de innovatieve droogtechnologie van Onlydry is het vochtgehalte van dit berkenhout minder dan 18%. Dit leidt tot een efficiëntere verbranding, een langer brandproces en zorgt voor minder rook.
 • Voordeel 3: Duurzaamheid – Met Onlydry kies je voor een product dat rekening houdt met de populaties van bossen. Door bewust te kiezen voor berkenhout van zowel internationale als lokale groeigebieden, draagt Onlydry bij aan duurzaam bosbeheer.
 • Voordeel 4: Gemak – Het Onlydry berkenhout wordt geleverd in een handige doos van 60 liter met een extra aanmaakset. Hierdoor hoef je geen zorgen te maken over het opslaan van je houtvoorraad en kun je direct beginnen met branden.
 • Voordeel 5: Gecertificeerde kwaliteit – Elk stuk Onlydry berkenhout wordt geleverd door een FSC-gecertificeerde leverancier, wat betekent dat ze zich inzetten voor het behoud van onze bossen door meer bomen te planten dan ze kappen. Met Onlydry ontvang je getest, duurzaam en verantwoordelijk geoogst brandhout.
 • Nadeel 1: Hoewel Onlydry Brandhout met zijn innovatieve droogtechnologie het vochtgehalte van elk stuk brandhout tot minder dan 18% vermindert, kan het mogelijk niet zo efficiënt branden in zeer vochtige of natte omstandigheden. Je zou dus kunnen worstelen om het vuur aan te steken tijdens regenachtig weer of in erg vochtige klimaten.
 • Nadeel 2: Het berkenhout van Onlydry is perfect voor alle toepassingen, wat betekent dat het niet specifiek is geoptimaliseerd voor bepaalde doeleinden. Als je bijvoorbeeld specifiek hout zoekt voor je open haard, zijn er wellicht andere opties op de markt die beter aan je behoeften voldoen.
 • Nadeel 3: Het berkenhout van Onlydry wordt geleverd in een praktische doos van 60 liter. Hoewel dit handig kan zijn, is het wellicht niet voldoende voor langere periodes van gebruik, zoals gedurende een hele winter. Je zult dus hoogstwaarschijnlijk regelmatig nieuwe voorraden moeten bestellen.
 • Nadeel 4: Het hout van Onlydry is gedroogd en heeft daardoor een lang verbrandingsproces. Deze feature zorgt er ook voor dat het hout minder rook veroorzaakt. Er zullen echter altijd bepaalde omstandigheden zijn, bijvoorbeeld wanneer je extreem hete vuren nodig hebt voor bepaalde kookdoeleinden, waar hout met een snellere verbrandingsgraad wellicht beter geschikt is.
 • Nadeel 5: Hoewel het hout afkomstig is van FSC-gecertificeerde leveranciers, wordt het duurzaamheidspunt vooral benadrukt in relatie tot het berkenhout. Als je eigen voorkeur uitgaat naar andere houtsoorten om ecologische of esthetische redenen, kan dit een belemmering vormen om voor Onlydry Brandhout te kiezen.

Onze favoriet #4

Onlydry Brandhout

Onlydry Brandhout

Waarom we het gekozen hebben

Onlydry Berken Brandhout is ideaal voor alle toepassingen, of je nu je oven, grill, open haard of kampvuur wilt stoken of wil koken. Het staat bekend om zijn hoogwaardige warmteafgifte dankzij een innovatieve droogtechnologie die het vochtgehalte onder de 18% houdt, waardoor je geniet van een efficiënte, langdurige verbranding met minimale rook en vervuiling. Dit berkenhout komt ook met een commitment aan duurzaamheid – afkomstig van zowel lokale als internationale groeigebieden en altijd van een FSC-gecertificeerde leverancier die bijdraagt aan het voortbestaan van onze bossen. Je krijgt 60 liter netjes verpakt, hoogwaardig gedroogd berkenhout, met stukken tussen de 6 en 15 cm in diameter en 23 tot 26 cm in lengte, compleet met een extra aanmaakset. Al met al, een duurzame, efficiënte en kwalitatief hoogstaande keuze voor je verwarmingsbehoeften.

 • Voordeel 1: Veelzijdige toepassing – Of je nu wilt grillen, koken op een kampvuur, een gezellige sfeer wilt creëren in de open haard of de oven wilt verwarmen, het Onlydry brandhout is perfect voor al deze toepassingen en biedt een hoge warmteafgifte.
 • Voordeel 2: Efficiëntie – Dankzij de innovatieve droogtechnologie van Onlydry is het vochtgehalte van dit berkenhout minder dan 18%. Dit leidt tot een efficiëntere verbranding, een langer brandproces en zorgt voor minder rook.
 • Voordeel 3: Duurzaamheid – Met Onlydry kies je voor een product dat rekening houdt met de populaties van bossen. Door bewust te kiezen voor berkenhout van zowel internationale als lokale groeigebieden, draagt Onlydry bij aan duurzaam bosbeheer.
 • Voordeel 4: Gemak – Het Onlydry berkenhout wordt geleverd in een handige doos van 60 liter met een extra aanmaakset. Hierdoor hoef je geen zorgen te maken over het opslaan van je houtvoorraad en kun je direct beginnen met branden.
 • Voordeel 5: Gecertificeerde kwaliteit – Elk stuk Onlydry berkenhout wordt geleverd door een FSC-gecertificeerde leverancier, wat betekent dat ze zich inzetten voor het behoud van onze bossen door meer bomen te planten dan ze kappen. Met Onlydry ontvang je getest, duurzaam en verantwoordelijk geoogst brandhout.
 • Nadeel 1: Hoewel Onlydry Brandhout met zijn innovatieve droogtechnologie het vochtgehalte van elk stuk brandhout tot minder dan 18% vermindert, kan het mogelijk niet zo efficiënt branden in zeer vochtige of natte omstandigheden. Je zou dus kunnen worstelen om het vuur aan te steken tijdens regenachtig weer of in erg vochtige klimaten.
 • Nadeel 2: Het berkenhout van Onlydry is perfect voor alle toepassingen, wat betekent dat het niet specifiek is geoptimaliseerd voor bepaalde doeleinden. Als je bijvoorbeeld specifiek hout zoekt voor je open haard, zijn er wellicht andere opties op de markt die beter aan je behoeften voldoen.
 • Nadeel 3: Het berkenhout van Onlydry wordt geleverd in een praktische doos van 60 liter. Hoewel dit handig kan zijn, is het wellicht niet voldoende voor langere periodes van gebruik, zoals gedurende een hele winter. Je zult dus hoogstwaarschijnlijk regelmatig nieuwe voorraden moeten bestellen.
 • Nadeel 4: Het hout van Onlydry is gedroogd en heeft daardoor een lang verbrandingsproces. Deze feature zorgt er ook voor dat het hout minder rook veroorzaakt. Er zullen echter altijd bepaalde omstandigheden zijn, bijvoorbeeld wanneer je extreem hete vuren nodig hebt voor bepaalde kookdoeleinden, waar hout met een snellere verbrandingsgraad wellicht beter geschikt is.
 • Nadeel 5: Hoewel het hout afkomstig is van FSC-gecertificeerde leveranciers, wordt het duurzaamheidspunt vooral benadrukt in relatie tot het berkenhout. Als je eigen voorkeur uitgaat naar andere houtsoorten om ecologische of esthetische redenen, kan dit een belemmering vormen om voor Onlydry Brandhout te kiezen.

Onze favoriet #5

Panorama24 Brandhout

Panorama24 Brandhout

Waarom we het gekozen hebben

Brandhout van Panorama24 is een superdroog aanmaakhout zonder schors dat geleverd wordt in een handige doos van 30 kg, zonder extra plastic verpakking. De blokken hebben een lengte van 16-18 cm (+/- 2 cm), een hoogte van 2-3 cm (+/- 0,5 cm) en zijn 3-8 cm breed (+/- 0,5 cm). Dit merk levert onbehandeld hout dat eenvoudig te hanteren is, je kunt het makkelijk stapelen zonder vuil te maken. Het brandhout van Panorama24 is perfect voor het aanmaken van een behaaglijk haardvuur in je open haard of houtkachel omdat het kamergedroogd is. Het wordt los gestapeld verzonden in een doos en bestaat voor 100% uit eikenhout.

 • Voordeel 1: Je krijgt een ruime hoeveelheid aanmaakhout. Met 30 kg aan hout in elke doos, ben je goed voorbereid voor meerdere haardmomenten.
 • Voordeel 2: De blokken hebben een handig formaat. Met een lengte van 16-18 cm, een hoogte van 2-3 cm en breedte van 3-8 cm passen ze in de meeste haarden en houtkachels.
 • Voordeel 3: Dit hout is gemakkelijk te hanteren. Je kunt het eenvoudig stapelen zonder dat je last hebt van vuil, aangezien het onbehandeld hout is.
 • Voordeel 4: Panorama24’s aanmaakhout is het ideale hulpmiddel om een comfortabel haardvuur te starten. Dit komt omdat het hout kamergedroogd is, waardoor het beter brandt.
 • Voordeel 5: Je krijgt de levering netjes in een doos en het hout is los gestapeld. Dit vergemakkelijkt de hantering, wat tijd kan besparen bij het voorbereiden van je vuur.
 • Voordeel 6: Het hout is 100% eiken. Dit houtsoort heeft een hoog warmtevermogen en brandt lang, wat bijdraagt aan een gezellige en comfortabele sfeer in je huis.
 • Nadeel 1: Het hout is onbehandeld volgens de productbeschrijving. Dit kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers, omdat onbehandeld hout meer vocht kan absorberen, waardoor het minder effectief kan zijn als aanmaakblokje.
 • Nadeel 2: Het brandhout wordt los gestapeld in een doos geleverd. Dit kan betekenen dat de blokken kunnen verschuiven en beschadigd raken tijdens het transport.
 • Nadeel 3: De bloklengte varieert tussen de 16-18 cm, met een variatie van +/- 2 cm. Dit gebrek aan uniformiteit kan lastig zijn bij het aanmaken van een efficiënt vuur, omdat verschillende groottes van houtblokken anders branden.
 • Nadeel 4: Hoewel de verpakking praktisch wordt genoemd, wordt er geen extra plastic verpakking gebruikt. Dus, er is een kans dat het hout kan worden blootgesteld aan vocht als de doos niet volledig afgesloten is.
 • Nadeel 5: Het brandhout bestaat voor 100% uit eik. Hoewel dit een hardhout is dat lang brandt, kan het langer duren om het in brand te steken ten opzichte van zachtere houtsoorten. Dit zou misschien niet de beste keuze zijn voor mensen die snel een vuur willen aanmaken.

Onze favoriet #6

Onlydry Brandhout

Onlydry Brandhout

Waarom we het gekozen hebben

Onlydry Brandhout is een veelzijdig berkenhout, ideaal voor ovens, grillen, open haarden, kampvuren en koken. Het hout levert maximale thermische energie dankzij een hoge verwarmingswaarde en innovatieve droogtechnologie, waarmee het vochtgehalte onder de 18% wordt gebracht. Dit resulteert in efficiënter verbranden, langer brandweerstand, minder rook en vervuiling. Het merk hecht belang aan duurzaamheid en kiest bewust voor berkenhout vanwege de snelle groei en de mogelijkheid van korte transportroutes. Het hout wordt aangeboden op handige pallets in twee maten, met een diameter van 6 tot 15 cm en een lengte van 23 tot 26 cm. Je kunt erop vertrouwen dat je FSC-gecertificeerd hout koopt van een leverancier die zich inzet voor het behoud en de duurzame verhoging van onze bossen.

 • Voordeel 1: Multifunctioneel Gebruik – Dit brandhout van Onlydry is ideaal voor alle toepassingen. Of je nu een oven, grill, open haard, kampvuur of kookgelegenheid hebt, het berkenhout is perfect geschikt voor al je behoeften.
 • Voordeel 2: Hoge Energie-output – Met een hoge verwarmingswaarde, geeft berkenhout één van de meest bruikbare thermische energieën vrij. Hiermee ben je verzekerd van een warm en aangenaam vuur.
 • Voordeel 3: Droog en Efficiënt – Dankzij de innovatieve droogtechnologie van Onlydry, is het vochtgehalte van elk stuk brandhout minder dan 18%. Dit zorgt voor een efficiëntere verbranding, en een langer verbrandingsproces met minder rook en vervuiling.
 • Voordeel 4: Duurzaam en Kwalitatief – De Onlydry brandhout is duurzaam gewonnen en gecombineerd met kwaliteit. Het berkenhout is afkomstig van zowel internationale als lokale groeigebieden, wat bijdraagt aan het behoud van bossen en korte transportroutes.
 • Voordeel 5: Gecertificeerde Kwaliteit – Elk stuk berkenhout is afkomstig van een FSC-gecertificeerde leverancier. Dit garandeert dat het hout op een verantwoorde manier wordt geproduceerd, met het oog op het voortbestaan van onze bossen. Ook wordt er meer hout aangeplant dan dat er gekapt wordt, wat bijdraagt aan duurzaam bosbeheer.
 • nadeel 1: Hoewel het hout onder de 18% vochtigheid heeft, kan dit nog steeds een uitdaging vormen voor sommige stookscenario’s. Met name in outdoor-omgevingen waar vochtigheid een factor kan zijn, kan dit de verbrandingsefficiëntie beïnvloeden.
 • nadeel 2: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het hout minder vervuilend is en minder rook produceert, wordt het verbranden van hout in het algemeen nog steeds geassocieerd met de uitstoot van zwevende deeltjes die schadelijk kunnen zijn voor mensen met ademhalingsproblemen of andere gezondheidsproblemen.
 • nadeel 3: Het merk beperkt zich tot berkenhout. Hoewel berkenhout zijn voordelen heeft, zijn er andere houtsoorten die langzamer branden en daardoor een langer vuur produceren, wat voordelig kan zijn voor bepaalde doeleinden zoals het verwarmen van woningen.
 • nadeel 4: Het hout wordt geleverd op pallets met specifieke afmetingen. Dit kan een beperking zijn als je niet genoeg opslagruimte hebt of als je manieren van transport beperkt zijn. Het kan ook een uitdaging vormen als je niet gewend bent aan het hanteren van grotere hoeveelheden brandhout.
 • nadeel 5: Hoewel elk stuk hout afkomstig is van een FSC-gecertificeerde leverancier, is het moeilijk om te bevestigen of het hele proces van winning, drogen en verpakken ook aan deze strenge normen voldoet. Daarmee is het moeilijk om de totale impact op de duurzaamheid te beoordelen.

Onze favoriet #7

Onlydry Brandhout

Onlydry Brandhout

Waarom we het gekozen hebben

Onlydry Brandhout is ideaal voor diverse toepassingen zoals grillen, koken, en voor gebruik in de open haard of kampvuur. Dit hoogwaardige berkenhout, afkomstig van zowel lokale als internationale bronnen, produceert dankzij onze innovatieve droogtechnologie die het vochtgehalte tot onder de 18 % brengt, meer bruikbare thermische energie met minder rook. Dit betekent langere brandtijd en betere efficiëntie. Elk stuk hout wordt geleverd door een FSC-gecertificeerde leverancier, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het voortbestaan van onze bossen. Je ontvangt je houtvoorraad in een praktische doos van 60 liter, inclusief een extra aanmaakset. Kies voor Onlydry Brandhout – voor milieuvriendelijke warmte en kookplezier.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid in gebruik – Het brandhout van Onlydry is ideaal voor alle toepassingen. Of je het nu gebruikt voor de oven, voor het grillen, de open haard, een kampvuur of voor het koken, dit berkenhout is perfect geschikt en overtuigt met de hoogste warmteklasse.
 • Voordeel 2: Hogere verbrandingswaarde – Dankzij onze innovatieve droogtechnologie, is het vochtgehalte van elk stuk brandhout minder dan 18%. Dit resulteert in een hogere efficiëntie bij het verbranden, een langer verbrandingsproces, lage vervuiling en minder rook.
 • Voordeel 3: Duurzaam en kwalitatief – We zetten ons in voor duurzame bosbouw en kiezen bewust voor berkenhout uit verschillende groeigebieden. Deze bomen groeien bovengemiddeld snel wat bijdraagt aan de duurzaamheid en kwaliteit van ons hout.
 • Voordeel 4: Praktisch verpakt – Het brandhout komt in een handige doos van 60 liter met gedroogd, hoogwaardig hout van berken. De stukken hout hebben een diameter van 6 tot 15 cm en een lengte van 23 tot 26 cm, ideaal voor diverse toepassingen. Bovendien is er een extra aanmaakset inbegrepen.
 • Voordeel 5: Gecertificeerde kwaliteit – Elk stuk berkenhout is afkomstig van een FSC-gecertificeerde leverancier, wat inhoudt dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je kiest voor een product dat bijdraagt aan het behoud van onze bossen.
 • Nadeel 1: Onvoorspelbare houtgroottes: Hoewel de omschrijving een diameter van 6 tot 15 cm en een lengte van 23 tot 26 cm belooft, betekent dit niet dat al het hout in jouw doos aan deze standaarden voldoet. Het kan vervelend zijn om te moeten werken met hout van verschillende groottes, vooral als je een specifieke grootte nodig hebt voor jouw oven, grill of kampvuur.
 • Nadeel 2: Berkenhout beperkingen: Het merk Onlydry gebruikt uitsluitend berkenhout omdat het snel groeit en korte transportroutes mogelijk maakt. Dit kan echter ook een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan het aroma en de brandeigenschappen van andere houtsoorten, zoals eiken of appelhout.
 • Nadeel 3: Vochtigheidsproblemen: Ondanks dat Onlydry garandeert dat het vochtgehalte van het hout onder de 18% is, kan dit variëren. Dit betekent dat sommige stukken hout droger kunnen zijn dan andere, wat de totale kwaliteit van de verbranding beïnvloedt.
 • Nadeel 4: Verpakkingsproblemen: Het hout wordt geleverd in een praktische doos van 60 liter, maar daar kunnen ook nadelen aan kleven. Zo kan de doos tijdens het transport beschadigen, waardoor het hout blootgesteld wordt aan vocht of andere beschadigingen.
 • Nadeel 5: Aansteekset is mogelijk niet inbegrepen: De productbeschrijving zegt dat er een extra aanmaakset bij zit. Maar het is onduidelijk of deze set inbegrepen is in de prijs, of dat je deze apart moet aanschaffen. Dit kan voor verwarring zorgen tijdens aankoop.

Onze favoriet #8

Energie Kienbacher Brandhout

Energie Kienbacher Brandhout

Waarom we het gekozen hebben

Energie Kienbacher Berkenbrandhout is een CO2-neutrale brandstof, speciaal voorbereid voor het verwarmingsseizoen 2023/2024. Het hout is ovenklaar gezaagd en gespleten met een gemiddelde lengte van 33 cm per blok. Elke doos bevat 1,8 RM berkenhout, met de optie voor grotere hoeveelheden bij aankoop van meerdere dozen. Je kunt genieten van een rustige en prachtige blauwe vlam, goede brandeigenschappen en een aangename geur door de etherische oliën in het hout. Er worden nauwelijks vonken gegenereerd, waardoor het geschikt is voor open haarden. Om een soepele levering te garanderen, vraagt het bedrijf om jouw juiste telefoonnummer en e-mailadres, zodat ze een geschikte afleverdatum kunnen regelen. De prijs is inclusief verpakking en verzending naar jouw huis.

 • Voordeel 1: Gemak van levering – Het Energie Kienbacher Brandhout wordt inclusief verpakking en verzending naar jouw huis geleverd. Dat betekent dat je niet zelf het zware werk hoeft te doen om het hout in huis te krijgen.
 • Voordeel 2: Klaar voor gebruik – Het berkenbrandhout is ovenklaar gezaagd en gespleten. Dit betekent dat je het direct kunt gebruiken in je kachel of open haard, zonder dat je het nog hoeft te bewerken.
 • Voordeel 3: Milieuvriendelijk – Het Brandhout van Energie Kienbacher is CO2-neutraal. Het gebruik ervan draagt dus niet bij aan de toename van CO2 in de atmosfeer, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals gas en olie.
 • Voordeel 4: Ideaal voor open haarden – De etherische oliën in dit berkenhout zorgen voor weinig vonkenvlucht en een aangename geur. Het creëert ook een rustig, blauwachtig vlammenspel, wat ideaal is voor een open haard.
 • Voordeel 5: Gepersonaliseerde leveringsregeling – Het bedrijf heeft jouw telefoonnummer en e-mailadres nodig om een leverdatum te regelen. Je bent dus verzekerd van een tijdige levering en kan op een tijdstip dat jou het beste uitkomt het brandhout in ontvangst nemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de verzending naar jouw huis inbegrepen is, vereist het bedrijf jouw telefoonnummer en e-mailadres om de leverdatum te regelen. Dit betekent dat je constant bereikbaar moet zijn, wat niet altijd mogelijk of gunstig is.
 • Nadeel 2: Het hout is specifiek voor het verwarmingsseizoen 2023/2024. Dit kan een probleem zijn als je het hout direct nodig hebt of voor een ander seizoen wilt kopen.
 • Nadeel 3: De afmetingen van de doos kunnen een probleem opleveren, omdat ze vrij groot zijn. Je moet dus voldoende opslagruimte hebben om de dozen te bewaren.
 • Nadeel 4: Er wordt niet gespecificeerd of het hout al dan niet gedroogd is. Verse of ‘groene’ hout kan niet efficiënt branden en kan leiden tot teeropbouw in je schoorsteen.
 • Nadeel 5: Hoewel de etherische oliën in het hout een aangename geur geven, kun je misschien overgevoelig zijn voor deze geur. Bovendien wordt niets gezegd over de mogelijkheid van allergische reacties. Het kan zijn dat je allergisch bent voor berkenhout of de etherische oliën die dit hout produceert.

Onze favoriet #9

Flameup Brandhout

Flameup Brandhout

Waarom we het gekozen hebben

Flameup Brandhout biedt topkwaliteit haardhout, kamergedroogd tot minder dan 18% restvochtigheid en daardoor direct klaar om te branden. Afkomstig uit de bossen van Hessen, laat dit hout bij openen van de doos een heerlijke geur vrij en dient het tevens als een aantrekkelijke decoratie. Het beukenhout is ideaal voor gebruik in open haarden, barbecues, vuurschalen of zelfs als rookhout in rokers, zodat je zowel binnenshuis als buiten prachtige vuurtjes kunt maken. Vervaardigd uit natuurlijke materialen en zonder plastic verpakking, is Flameup’s hout milieuvriendelijk. Dit product wordt geleverd in verschillende gewichten, variërend van 5 kg tot 500 kg, verpakt in een kartonnen doos, bewaar het hout op een droge en goed geventileerde plaats.

 • Voordeel 1: Het hout van Flameup is van topkwaliteit. Het is kamergedroogd (dus droog en klaar voor gebruik) met een restvochtigheid van minder dan 18%. Dit betekent dat het snel en efficiënt brandt, wat zorgt voor een warm en gezellig vuur.
 • Voordeel 2: De houtblokken zijn niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Zelfs wanneer ze niet in gebruik zijn, dienen ze als een aantrekkelijke decoratie in je huis, of netjes gestapeld in je houten mand.
 • Voordeel 3: Het beukenhout van Flameup is uitermate veelzijdig. Je kunt het niet alleen gebruiken in je haard of oven, maar ook voor een kampvuur met vrienden en familie, of voor die unieke touch bij het zitten rond de vuurschaal of vuurkorf in je tuin. Bovendien kan je het ook als rookhout gebruiken in je smoker.
 • Voordeel 4: Flameup gaat voor een milieuvriendelijke aanpak. Bij de productie worden enkel natuurlijke materialen gebruikt en je ontvangt je hout zonder plastic verpakking. Dit helpt het milieu te beschermen en houdt jouw huis vrij van onnodig plastic.
 • Voordeel 5: Het product is beschikbaar in een breed scala aan gewichten, van 5 kg tot 500 kg. Dit maakt het makkelijk om de hoeveelheid brandhout te kiezen die past bij je behoeften en opslagmogelijkheden. Het hout wordt geleverd in een kartonnen doos en dient op een droge en goed geventileerde plek bewaard te worden.
 • Nadeel 1: Hoewel het product wordt aangeprezen als milieuvriendelijk omdat het zonder plastic verpakking wordt geleverd, vermeldt de productbeschrijving echter niet welke materialen gebruikt worden tijdens het productieproces. Als er bij het productieproces schadelijke chemicaliën of technieken worden gebruikt, zou het potentieel schadelijk kunnen zijn voor het milieu.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat het haardhout helemaal droog is, maar tijdens het vervoeren en opslaan kan hout nog steeds vocht opnemen. Het is dus niet gegarandeerd dat het hout bij levering een restvochtigheid heeft van minder dan 18%.
 • Nadeel 3: Hoewel het hout geschikt is voor verschillende doelen, zoals barbecueën en roken, wordt er niet gespecificeerd of het hout is behandeld of natuurlijk is, wat een impact kan hebben op de veiligheid en smaak bij het roken van voedsel.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving vertelt dat het haardhout bij levering in een kartonnen doos komt. Dit kan betekenen dat het hout niet goed is afgeschermd tegen mogelijke vervoersinvloeden zoals water of schokken.
 • Nadeel 5: Er is geen informatie gegeven over de duurzaamheid van het hout. We hebben dus geen idee hoeveel warmte het hout produceert en hoe lang het zal branden. Afhankelijk van hoe efficiënt het hout verbrandt, kan dit effectief meer kosten met zich meebrengen in termen van het vaker moeten vervangen van het hout.

Na uitgebreid onderzoek en analyse van de top tien brandhoutproducten, kan je met zekerheid het beste brandhout voor jouw behoeften kiezen. Of je nu op zoek bent naar brandhout voor je open haard, vuurkorf, barbecue of buitenkachel, deze test biedt je een duidelijk beeld van welk brandhout optimale prestaties levert op vlak van warmteafgifte, brandduur en gemakkelijk aansteken. Met de juiste keuze zal je niet alleen genieten van een knisperend, warm vuur, maar ook bijdragen aan duurzame bosbouw. Doe jezelf een plezier en investeer in kwaliteitsbrandhout dat zowel efficiënt als milieuvriendelijk is.

Inhoudsopgave