a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Cajon: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien van beste Cajons op de markt, gebaseerd op recent onderzoek.

Unser Favorit: Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Xdrum Cajon

Xdrum Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Fame Cajon

Fame Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Gear4Music Cajon

Gear4Music Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Pearl Cajon

Pearl Cajon
★★★★★

Unser Favorit: Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon
★★★★★

Ben jij geïnteresseerd in muziek en, specifiek, percussie-instrumenten? Dan is de Cajon iets voor jou. Dit traditionele Peruviaanse instrument heeft een unieke klank en biedt een breed scala aan ritmische mogelijkheden. Omdat de keuze van een Cajon heel persoonlijk kan zijn, is het essentieel om diverse producten te onderzoeken voor je een beslissing neemt. In dit artikel bieden we een grondige beoordeling van de 10 beste Cajons die momenteel op de markt beschikbaar zijn. We hebben de tijd genomen om ieder product uitgebreid te testen, rekening houdend met verschillende factoren zoals klankkwaliteit, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Lees verder en ontdek welke Cajon het best aan jouw muzikale behoeften voldoet.

Een cajon is een handpercussie-instrument oorspronkelijk uit Peru, dat eruitziet als een eenvoudige houten kist. Je kunt het beschouwen als een draagbaar drumstel dat je bespeelt door met je handen op het frontpaneel te slaan. Door op verschillende plekken en met verschillende technieken te slaan, kun je een variëteit aan ritmische klanken en tonen produceren. Door zijn veelzijdigheid wordt de cajon veel gebruikt in flamenco en wereldmuziek, maar je ziet het steeds vaker in alle soorten muziek genres. Het is een toegankelijk en draagbaar instrument dat je uitnodigt om je eigen ritmes te ontdekken en te verkennen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Meinl Percussion Cajon is een veelzijdig percussie-instrument dat je naar wens met de handen, borstels, shakers of pedalen kunt bespelen. Ideaal voor ritmische begeleiding of als rustiger alternatief voor een drumstel. Maar wat dit cajon extra uniek maakt, is dat je het zelf bouwt met de meegeleverde bouwset van hoogwaardig Baltisch berkenhout. Deze set bevat ook twee snaartapijten voor rijke snare- en basgeluiden. Zodra je cajon klaar is, kun je het naar eigen wens personaliseren voor een unieke touch. De bouw wordt vereenvoudigd door een stapsgewijze handleiding en de cajon wordt gestabiliseerd door vier rubberen voetjes die ongewenste trillingen en geluidsverstoringen elimineren. Bovendien draagt Meinl bij aan verschillende milieuprojecten, aangezien ze enkel hout van ecologisch gecontroleerde plantages gebruiken. Bouw jouw unieke cajon, speel erop en draag bij aan een duurzamere wereld.

 • Voordeel 1: Do-it-yourself projekt: De Meinl Cajon is een ‘doe-het-zelf’ project dat ideaal is voor het hele gezin. Of je nu een percussionist bent of op zoek bent naar een leuke familieactiviteit, Meinl biedt een bouwset voor een cajon, die ook nog eens geschikt is voor scholen en kinderdagverblijven.
 • Voordeel 2: Hoogwaardige materialen: Deze bouwset bevat Baltisch berkenplaten voor de bouw van je cajon, wat zorgt voor hoge kwaliteitsklanken. Daarnaast bevat het twee sets vast ingebouwde snaartapijten, ideaal voor rijke snare- en diepe bastonen.
 • Voordeel 3: Persoonlijke touch: Eenmaal volledig afgewerkt, heb je de volledige vrijheid om de Cajon naar eigen wens te maken en een echt uniek instrument te bouwen. Dit biedt een kans voor creatieve expressie en personalisatie.
 • Voordeel 4: Stabiliteit en klankkwaliteit: Aan de onderkant van deze cajon zijn rubberen voetjes aangebracht. Deze voetjes houden het instrument niet alleen stabiel, maar helpen ook ongewenste trillingen en geluidsverstoringen te elimineren, wat bijdraagt aan een kristalheldere geluidskwaliteit.
 • Voordeel 5: Milieuvriendelijk: Meinl neemt zijn verantwoordelijkheid serieus en gebruikt voor de bouw van zijn percussie-instrumenten uitsluitend hout uit plantages. Dit hout voldoet aan de CITES-regels en komt uit ecologisch gecontroleerde bossen van industriële houtplantages. Door te kiezen voor Meinl, kies je voor duurzaamheid en milieuvriendelijke muziekproductie.
 • Nadeel 1: De Meinl Percussion cajon is een DIY (doe-het-zelf) project, wat betekent dat het mogelijk niet de beste optie is voor jou als je niet handig bent of er geen tijd voor hebt om het zelf te bouwen.
 • Nadeel 2: Volgens de productbeschrijving heeft de handleiding meerdere taalopties, maar het is mogelijk dat deze niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan voor sommige Nederlandstalige personen een nadeel vormen.
 • Nadeel 3: De cajon wordt geleverd met ingebouwde snaartapijten, dit betekent dat als je een andere snaren setup wil, dit mogelijk niet veranderd kan worden.
 • Nadeel 4: Nog een punt dat vermeld moet worden is dat er wordt gesproken over het creëren van een uniek instrument door het vormgeven van je eigen cajon, maar het is niet duidelijk welke optionele extra’s beschikbaar zijn om dit mogelijk te maken. Dit kan beperkend zijn als je op zoek bent naar aangepaste functies.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel het gebruik van plantagenhout en inzet voor milieuprojecten lovenswaardig is, garandeert dit niet de kwaliteit van het hout dat mogelijk kan variëren en de klank van je cajon kan beïnvloeden.

Onze favoriet #2

Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Meinl Headliner String Cajon is een veelzijdig percussie-instrument dat zowel met de handen als met accessoires zoals borstels, shakers en pedalen gespeeld kan worden, ideaal voor ritmische begeleiding bij akoestische live-muziek of als vervanging van een drumstel. Het houten speeloppervlak heeft twee gebieden voor het produceren van diepe bas- en scherpe snaretonen, aangestuurd door instelbare stalen cajon-snaren aan de binnenkant. Bovendien is deze cajon gemaakt van Amerikaans wit as en een robuuste MDF-behuizing, wat zorgt voor rijke klanken en een dynamische reactie. Met een geluidsopening aan de achterkant voor verbeterde akoestiek en rubberen voetjes voor stabiliteit en het elimineren van ongewenste trillingen, is deze cajon even geschikt voor thuis als voor onderweg. Tot slot getuigt Meinl van hun toewijding aan milieubewustheid door uitsluitend plantagehout te gebruiken voor de constructie van hun percussie-instrumenten.

 • Voordeel 1: Je hebt veel speelmogelijkheden met de Meinl Percussion cajon, zoals het produceren van bas- en snaretonen met de hand, het gebruiken van accessoires zoals borstels, shakers of pedalen, en de mogelijkheid om deze in te zetten als ritmische begeleiding of zelfs als vervanging van een drumstel voor stille gigs.
 • Voordeel 2: Het is een ideaal instrument voor zowel live-akoestische muziek als spontane jamsessies dankzij zijn geluidsprestaties. En met een beetje hulp van een microfoon, is het zelfs geschikt voor grotere evenementen.
 • Voordeel 3: De Meinl Percussion cajon is ontzettend draagbaar, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen, thuis kunt opbergen en zelfs tijdens je uitjes in de buitenlucht kunt gebruiken.
 • Voordeel 4: Met verstelbare stalen snaren aan de binnenkant kun je het snaargeluid naar wens aanpassen en het instrument verder personaliseren voor een knapperig of zacht snare-geluid.
 • Voordeel 5: Het instrument heeft een milieuvriendelijke constructie. Het is gebouwd met plantagehout dat voldoet aan de CITES-voorschriften en afkomstig is uit ecologisch gecontroleerde bossen. Dit onderstreept de toewijding van Meinl Percussion aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu.
 • Nadeel 1: Hoewel de Meinl Percussion cajon veelzijdig lijkt, zou het beperkt kunnen zijn voor meer ervaren spelers die op zoek zijn naar diversiteit in geluid. Het biedt voornamelijk bas- en snaretonen, die misschien niet genoeg variatie bieden voor meer complexe muziekstukken.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het apparaat vermoedelijk ideaal is voor live akoestische muziek, kan het zonder versterking moeilijk zijn om boven het geluid van een groot ensemble uit te komen. Ook al werkt deze cajon goed met een microfoon, het zou een extra investering zijn om het effectief te kunnen gebruiken in grotere settings.
 • Nadeel 3: Hoewel er wordt vermeld dat de cajon overal en in elke situatie bruikbaar is, kan dit ook betekenen dat het instrument niet specifiek is ontworpen voor professionele optredens. Hierdoor kan de geluidskwaliteit, afhankelijk van de omstandigheden, variëren.
 • Nadeel 4: Terwijl de Meinl cajon heeft verstelbare stalen snaren voor snare-effecten, kan het aanpassen van de snaarspanning voor beginners verwarrend of lastig zijn. Het is ook belangrijk te merken dat het instrument is geleverd met een inbussleutel, wat aangeeft dat er behoefte kan zijn aan wat technische kennis voor onderhoud en aanpassing.
 • Nadeel 5: Hoewel de cajon is gemaakt van duurzaam Amerikaans wit/MDF-korpus, kan dit materiaal onderhevig zijn aan slijtage bij intensief gebruik of bij blootstelling aan extreme omstandigheden. Bovendien heeft de beschrijving het niet over waterbestendigheid of specifieke duurzaamheidskenmerken, waardoor de levensduur van het product in kwestie kan komen.

Onze favoriet #3

Xdrum Cajon

Xdrum Cajon

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De XDrum Cajon is een muziekinstrument vervaardigd uit hoogwaardig lindenhout met geschroefde slagvlakken voor een sterke bas handhaving. Het hanteert een Afro-Peruaanse bouwstijl en is uitgerust met meerlaagse akoestiek voor een rijke, volle klank. Met het snare effect door de stem bare snaren en het klankgat aan de achterzijde, biedt dit instrument je nieuwe mogelijkheden voor percussieve expressie. Met een gewicht van 3,9 kg en maten van 49x30x30 cm biedt dit cajon je ook een ideale portabiliteit. Extra is het inbegrepen van een inbussleutel, een tas en een Duits lesboek om je op weg te helpen.

 • Voordeel 1: Dankzij het compacte formaat is de Meinl Percussion Cajon gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. Dit maakt het ideaal voor muzikanten die vaak onderweg zijn of beperkte ruimte hebben.
 • Voordeel 2: De Baltische berkenconstructie van de Cajon zorgt voor een hoogwaardige, duurzame bouwkwaliteit. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat het instrument lang meegaat en bestand is tegen regelmatig gebruik.
 • Voordeel 3: De interne snare draden bieden de mogelijkheid om een breed scala aan geluiden en tonen te creëren. Dit maakt de Cajon een veelzijdig instrument dat geschikt is voor verschillende muziekstijlen.
 • Voordeel 4: Met de rubberen voetjes blijft de Cajon stabiel staan tijdens het spelen. Dit verbetert de speelervaring door te zorgen voor een stabiele basis, wat vooral belangrijk is tijdens intensieve speelsessies.
 • Voordeel 5: De geluidspoort aan de achterkant verbetert de geluidskwaliteit. Dit zorgt voor een betere resonantie en projectie van het geluid, waardoor je optimaal kunt genieten van je muziek.
 • Op basis van de verstrekte informatie kan het moeilijk zijn om vijf nadelen te identificeren, aangezien dit doorgaans wordt bepaald door persoonlijke ervaringen en niet alleen door productbeschrijvingen. Echter, ik zal proberen op basis van de gegevens vijf mogelijke nadelen te formuleren:
 • Nadeel 1: Door het compacte formaat kan het geluidsvolume van de Meinl Percussion cajon beperkt zijn. Dit zou een beperking kunnen zijn als je op zoek bent naar een instrument voor grotere ruimtes of live-optredens.
 • Nadeel 2: Hoewel de Baltische berkenconstructie over het algemeen een goede klankkwaliteit geeft, past deze niet bij iedere muziekstijl. Het kan zijn dat deze specifieke houtsoort niet de gewenste tonen produceert als je naar een bepaald geluid op zoek bent.
 • Nadeel 3: Het gebruik van interne snare draden kan zorgen voor een bepaalde klankkleur die niet voor iedere muzikant ideaal zal zijn. Het geluid kan wat scherper of feller zijn, wat mogelijk niet past bij de muzikale stijl die je voor ogen hebt.
 • Nadeel 4: De rubberen voetjes zorgen wellicht voor stabiliteit, maar kunnen ook een belemmering zijn als je graag beweegt tijdens het spelen. Zij kunnen een beperking vormen in het gemak waarmee het instrument verplaatst kan worden.
 • Nadeel 5: De geluidspoort aan de achterkant kan betekenen dat het geluid voornamelijk naar achteren wordt geprojecteerd. Dit kan een belemmering zijn als je in een setting speelt waarbij het geluid meer de kamer rond moet gaan, in plaats van slechts in één richting.

Onze favoriet #4

Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Cajon van het merk Meinl Percussion is een compact percussie-instrument, ideaal voor kleinere ruimtes of voor onderweg. Het is vervaardigd uit Baltisch berkenhout wat niet enkel zorgt voor een robuuste bouw, maar ook voor een prachtige klankenvariatie. Dankzij de interne snare draden krijgt je muziek een bijzondere textuur en wordt het gehele geluidsspectrum van hoge naar lage tonen gedekt. Met de rubberen voetjes blijft het Cajon stabiel tijdens het spelen en de geluidspoort aan de achterkant zorgt voor een optimale klankprojectie.

 • Voordeel 1: Dankzij het compacte formaat is de Meinl Percussion Cajon gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. Dit maakt het ideaal voor muzikanten die vaak onderweg zijn of beperkte ruimte hebben.
 • Voordeel 2: De Baltische berkenconstructie van de Cajon zorgt voor een hoogwaardige, duurzame bouwkwaliteit. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat het instrument lang meegaat en bestand is tegen regelmatig gebruik.
 • Voordeel 3: De interne snare draden bieden de mogelijkheid om een breed scala aan geluiden en tonen te creëren. Dit maakt de Cajon een veelzijdig instrument dat geschikt is voor verschillende muziekstijlen.
 • Voordeel 4: Met de rubberen voetjes blijft de Cajon stabiel staan tijdens het spelen. Dit verbetert de speelervaring door te zorgen voor een stabiele basis, wat vooral belangrijk is tijdens intensieve speelsessies.
 • Voordeel 5: De geluidspoort aan de achterkant verbetert de geluidskwaliteit. Dit zorgt voor een betere resonantie en projectie van het geluid, waardoor je optimaal kunt genieten van je muziek.
 • Op basis van de verstrekte informatie kan het moeilijk zijn om vijf nadelen te identificeren, aangezien dit doorgaans wordt bepaald door persoonlijke ervaringen en niet alleen door productbeschrijvingen. Echter, ik zal proberen op basis van de gegevens vijf mogelijke nadelen te formuleren:
 • Nadeel 1: Door het compacte formaat kan het geluidsvolume van de Meinl Percussion cajon beperkt zijn. Dit zou een beperking kunnen zijn als je op zoek bent naar een instrument voor grotere ruimtes of live-optredens.
 • Nadeel 2: Hoewel de Baltische berkenconstructie over het algemeen een goede klankkwaliteit geeft, past deze niet bij iedere muziekstijl. Het kan zijn dat deze specifieke houtsoort niet de gewenste tonen produceert als je naar een bepaald geluid op zoek bent.
 • Nadeel 3: Het gebruik van interne snare draden kan zorgen voor een bepaalde klankkleur die niet voor iedere muzikant ideaal zal zijn. Het geluid kan wat scherper of feller zijn, wat mogelijk niet past bij de muzikale stijl die je voor ogen hebt.
 • Nadeel 4: De rubberen voetjes zorgen wellicht voor stabiliteit, maar kunnen ook een belemmering zijn als je graag beweegt tijdens het spelen. Zij kunnen een beperking vormen in het gemak waarmee het instrument verplaatst kan worden.
 • Nadeel 5: De geluidspoort aan de achterkant kan betekenen dat het geluid voornamelijk naar achteren wordt geprojecteerd. Dit kan een belemmering zijn als je in een setting speelt waarbij het geluid meer de kamer rond moet gaan, in plaats van slechts in één richting.

Onze favoriet #5

Fame Cajon

Waarom we het gekozen hebben

Het Cajon van het merk Fame is een percussie-instrument van gemengd hout dat aantrekkelijk is voor beginners, gevorderden en professionals. De kwalitatieve constructie van berkenhout en de uitstekende afwerking resulteren in een geweldig geluid. De cajon, die als drum, kruk en zelfs als mobiele drumset kan dienen, legt een duidelijke scheiding tussen bas- en snaregeluiden, waarbij de bas zich in het onderste gedeelte van het speeloppervlak bevindt en de snare boven. Dit instrument wordt gecomplementeerd door een geluidsopening aan de achterkant dat zorgt voor een diep, evenwichtig basgeluid en verschillende speelzones voor diverse drumgrooven. Door zijn lichte gewicht en compacte formaat is het geschikt voor alle leeftijden, waardoor het ook een perfect instrument is voor scholen en kleuterscholen.

 • Voordeel 1: De Fame cajon is gemaakt van hoogwaardig berkenhout en is ontworpen voor alle niveaus van spelers – zowel beginners als professionals. Dit betekent dat je van dit instrument kunt genieten ongeacht je niveau van ervaring.

  Voordeel 2: Dit instrument is veelzijdig en draagbaar. Je kunt het niet alleen gebruiken als een percussie-instrument, maar ook als een kruk of mobiele drumset. Dit maakt het ideaal voor akoestische bands en onversterkte concerten.

 • Voordeel 3: De cajon biedt een duidelijk onderscheid tussen het snare- en het basgeluid. Dit verbetert je percussie-ervaring door je meer controle en variëteit in je spel te geven.
 • Voordeel 4: De cajon heeft een geluidsopening aan de achterkant die zorgt voor een versterkte bas en een uitgebalanceerd geluid. Hierdoor kun je alle drumgroeven heel eenvoudig op het cajon instrument spelen.
 • Voordeel 5: Met zijn lichte gewicht en compacte afmetingen is de cajon geschikt voor alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Het is daarnaast ook ideaal voor scholen en kleuterscholen, vanwege de robuuste en veelzijdige eigenschappen.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, kan het moeilijk zijn om nadelen te vinden. Toch zal ik proberen om enkele mogelijke nadelen te benoemen:
 • Nadeel 1: Hoewel de Fame Cajon is gemaakt van hoogwaardig berkenhout, kan het gemengde materiaalgebruik vraagtekens oproepen over de duurzaamheid van het instrument. Veel spelers geven de voorkeur aan instrumenten die volledig van massief hout zijn gemaakt voor een beter geluid en een langere levensduur.
 • Nadeel 2: Het lijkt erop dat de Cajon weliswaar licht en compact is, wat voordelig kan zijn voor transport, maar dit kan ook betekenen dat het instrument minder stabiel is wanneer het onder zwaardere speelomstandigheden wordt gebruikt.
 • Nadeel 3: Hoewel de Cajon een duidelijke scheiding heeft tussen bas en snare, kan het voor beginners lastig zijn om de juiste techniek onder de knie te krijgen om deze verschillende klanken consistent te produceren.
 • Nadeel 4: Het feit dat de Cajon geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen kan betekenen dat het in het ontwerp aan specifieke ergonomische aanpassingen voor elk van deze leeftijdsgroepen ontbreekt. Dit kan resulteren in een minder comfortabele speelervaring voor sommigen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Cajon heeft een geluidsopening aan de achterkant heeft voor een verbeterde bas en evenwichtig geluid, kan de locatie van deze opening de klank projectie beperken, afhankelijk van hoe en waar het instrument wordt gebruikt. Dit kan met name in grotere of meer open ruimtes een uitdaging zijn.

Onze favoriet #6

Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Meinl Percussion Headliner Cajon is jouw ideale bondgenoot als je op zoek bent naar een authentieke percussie-ervaring. Met een grootte van 11 3/4″ x 18″ x 11 3/4″, is deze cajon gemaakt van Baltisch berkenhout dat duurzaamheid en een uitstekende geluidskwaliteit verzekert. Het is uniek uitgerust met twee intern ingebouwde snarenmatten, waardoor je een breed scala aan ritmische muzieknoten kunt produceren. De set bevat 1 x HCAJ100NT cajon, waardoor je meteen aan de slag kunt gaan met je percussie-avontuur.

 • Voordeel 1: De Meinl Percussion headliner cajon is van groot formaat. Met afmetingen van 11 3/4″ x 18″ x 11 3/4″, geeft dit je veel resonantieruimte wat bijdraagt aan een voller geluid.
 • Voordeel 2: Dit product is gemaakt van Baltisch berkenhout. Dit type hout staat bekend om zijn uitstekende resonantie-eigenschappen, wat zorgt voor een diep en warm geluid.
 • Voordeel 3: De Meinl Percussion cajon bevat twee intern ingebouwde snarenkleden. Deze zorgen voor het unieke geluid van de cajon. Je kunt het geluid sneller of langzamer maken door ze aan te passen, wat je een hoge mate van muzikale flexibiliteit geeft.
 • Voordeel 4: Het product wordt geleverd als één geheel (1 x HCAJ100NT cajon). Dit betekent dat je niet hoeft te worstelen met montage of het risico loopt dat er onderdelen ontbreken – haal het uit de doos en je bent klaar om te spelen.
 • Voordeel 5: Doordat de Meinl Percussion cajon een headliner is, behoort hij tot de topklasse van de cajons. Dit betekent dat hij gemaakt is van hoogwaardige materialen en een kwaliteitssound levert, ideaal voor zowel professionals als gevorderde spelers.
 • Het vastleggen van mogelijke nadelen van het Meinl Percussion headliner cajon kan een uitdaging zijn, gezien de beperkte informatie die beschikbaar is in de gegeven productbeschrijving. Houd er echter rekening mee dat deze punten speculatief zijn en niet per se van toepassing zijn op jouw specifieke ervaring met dit product:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Baltische berk een kwalitatief type hout is, kan het voor sommige muzikanten te hard of te zwaar zijn, wat de draagbaarheid kan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Het ontbreken van een instelbare snarenspanning kan een potentieel nadeel zijn. Hoewel er twee interne snarenmatten zijn, wordt er in de beschrijving niet gesproken over de mogelijkheid om de spanning van deze snaren aan te passen, wat de geluidsopties kan beperken.
 • Nadeel 3: De specifieke afmetingen (’11 3/4″ x 18″ x 11 3/4″ grootte’) kunnen voor sommige gebruikers mogelijk te groot of te klein zijn, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeuren en speelstijl.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft geen informatie over of er een beschermhoes bij het product wordt geleverd. Dit kan onhandig zijn voor het veilig opbergen en vervoeren van het instrument.
 • Nadeel 5: Zonder informatie over eventuele extra functies of accessoires, kunnen sommige klanten dit product als te simpel of basic bevinden. Voor veelzijdige percussionisten die zoeken naar een cajon met meer mogelijkheden, kan dit dus een nadeel zijn.

Onze favoriet #7

Gear4Music Cajon

Gear4Music Cajon

Waarom we het gekozen hebben

De Gear4music Ebbenhout Cajon is een veelzijdig muziekinstrument met een scala aan gedurfde tonen, dankzij de beukenhouten body en de geschroefde ebbenhout effect laminaat frontplaat, die een diepgaande klankkarakteristiek bepaalt. Deze Cajon is uitgerust met verstelbare interne bellen, zodat je eenvoudig een traditioneel geluid kunt creëren met strakke snap en diepe basresonantie. Deze lichtgewicht Cajon is perfect voor busking en intieme optredens, waarbij volledige drums niet beschikbaar of onpraktisch zijn, en is bijzonder geschikt voor Flamenco of Wereldmuziek. Bovendien, met een meegeleverde hoes voor gemakkelijk transport en grote anti-slip voeten en zitvlak voor uren van comfortabel en probleemloos gebruik, is deze Cajon een complete set voor zowel repetities als optredens.

 • Voordeel 1: Je kunt een breed scala aan gedurfde tonen verkennen dankzij de beukenhouten body van de Cajon die een overvloed aan klanken levert.
 • Voordeel 2: De Cajon is uitgerust met verstelbare interne bellen, waardoor je gemakkelijk een traditioneel geluid met strakke snap en diepe bas resonantie kunt creëren.
 • Voordeel 3: De Gear4music Ebbenhout Cajon is lichtgewicht en daarom perfect voor straatmuziek en intieme optredens. Het is bijzonder geschikt voor Flamenco of Wereldmuziek en voor onversterkte optredens wanneer volledige drums niet beschikbaar of onpraktisch zijn.
 • Voordeel 4: De Cajon komt als een complete set die ook een hoes bevat, wat het transport naar repetities en optredens enorm vergemakkelijkt.
 • Voordeel 5: Met grote antislip voeten en een zitvlak is de Cajon ontworpen voor uren comfortabel en probleemloos gebruik.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn hier een aantal mogelijke nadelen van de Gear4music Ebbenhout Cajon:
 • Nadeel 1: De gear4music Cajon is gemaakt van beukenhout, wat terwijl het een veerkrachtig hout is, niet de dezelfde kwaliteit tonale resonantie kan bieden als meer premium houtsoorten zoals berken of mahonie.
 • Nadeel 2: De gear4music Cajon is voorzien van een geschroefde ebbenhout effect laminaat frontplaat. Dit betekent dat je vast zit met de voorgedefinieerde toon van de Cajon, zonder de mogelijkheid om deze te personaliseren om te passen bij je persoonlijke speelstijl.
 • Nadeel 3: Hoewel de interne bellen van de gear4music Cajon instelbaar zijn, biedt dit geen garantie voor een perfect geluid. Afhankelijk van je niveau van ervaring in het aanpassen van de bellen, kun je eindigen met een geluid dat niet aan je verwachtingen voldoet.
 • Nadeel 4: De gear4music Cajon is lichtgewicht, wat geweldig is voor transport, maar het kan ook betekenen dat het instrument niet zo duurzaam is voor langdurig, intensief gebruik. Het kan ook minder stabiel zijn tijdens het spelen in vergelijking met zwaardere modellen.
 • Nadeel 5: Hoewel de gear4music Cajon wordt geleverd met een hoes, een anti-slip zitvlak en grote voeten, vermeldt de beschrijving niet of het instrument wordt geleverd met andere accessoires, zoals drum sticks of een oefenboek. Voor beginners of mensen die willen leren spelen, kan dit betekenen dat je extra geld moet uitgeven aan deze accessoires.

Onze favoriet #8

Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Meinl Percussion Cajon is een mini-versie van een standaard cajon, die fungeert als een ritmisch begeleidingsinstrument. Je kunt het zowel met de handen bespelen of met accessoires zoals borstels, shakers of pedalen. Met dezelfde grootte als een normale broodrooster is het perfect voor spontane jamsessies en gemakkelijk te vervoeren. Elk kenmerk van een standaard Meinl cajon is nagemaakt en verkleind, van het frontpaneel en het lichaam van Baltische berk tot de rubberen voetjes en de geluidsopening. De Meinl Mini Cajon, gemaakt in Europa van 100% Baltisch berkenhout, biedt alle kenmerken van een standaard cajon. Het is niet alleen een geweldig percussie-instrument, maar ook een leuk cadeau-idee of decoratief item voor thuis of op kantoor.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid: Met de Meinl Percussion Mini Cajon heb je een echt percussie-instrument dat met de handen, maar ook met accessoires zoals borstels, shakers of pedalen kan worden bespeeld. Ideaal als ritmische begeleiding of zelfs als vervanging van een drumstel voor stillere gigs.
 • Voordeel 2: Compact en draagbaar: Door zijn miniatuurgrootte, vergelijkbaar met die van een broodrooster, is de Meinl Mini Cajon gemakkelijk te vervoeren, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen voor spontane jamsessies.
 • Voordeel 3: Authentieke replica: De Meinl Mini Cajon bevat alle kenmerken van een standaard Meinl cajon, van het frontpaneel en het lichaam tot de rubberen voetjes en de geluidsopening, alleen verkleind. Zo krijg je de ervaring van een echte cajon in een kleinere vorm.
 • Voordeel 4: Perfect cadeau-idee: Door zijn formaat en functie is de Meinl Mini Cajon ook een great cadeau-idee. Niet alleen voor muziekliefhebbers, maar ook als stijlvolle decoratie voor thuis of op kantoor.
 • Voordeel 5: Kwaliteit en vakmanschap: De Meinl Mini Cajon is gemaakt in Europa van 100% Baltisch berkenhout, net zoals de standaard Meinl cajons. Hierbij zijn geen concessies gedaan aan kwaliteit, dus hij ziet er uit en voelt als een echte cajon.
 • Nadeel 1: Hoewel de Meinl Percussion cajon biedt miniatuurversie van een standaard cajon aan, kan dit beperkend zijn voor ervaren spelers die meer van hun instrument verlangen. De kleinere omvang betekent ook dat je mogelijk niet het volle, diepe geluid krijgt dat je van een traditionele cajon zou verwachten.
 • Nadeel 2: De Meinl Percussion Mini Cajon is ontworpen voor spontane jamsessies en is wellicht niet geschikt voor formele optredens. Het formaat en het geluid kunnen te beperkt zijn voor professioneel gebruik, wat impliceert dat dit instrument niet geschikt is voor alle gebruikssituaties.
 • Nadeel 3: Hoewel de cajon wordt geadverteerd als een geweldig cadeau, is de praktische waarde als muziekinstrument misschien niet zo hoog als bij een standaard cajon. Dit kan voor sommige kopers teleurstellend zijn als ze een volwassen ervaring verwachten.
 • Nadeel 4: Het instrument is ontworpen om zowel met als zonder accessoires zoals borstels, shakers of pedalen te worden gespeeld. Dit kan verwarrend zijn voor beginners die niet bekend zijn met de verschillende manieren om de cajon te bespelen en kan ertoe leiden dat beginners zich overweldigd voelen.
 • Nadeel 5: Hoewel de geadverteerde kwaliteit van de cajon indrukwekkend is, met materialen als 100% Baltisch berkenhout, leent de mindere grootte zich niet voor hetzelfde klankbereik als een volledig formaat cajon. Hierdoor krijg je mogelijk niet de volledige ervaring en voordelen van het spelen van een cajon.

Onze favoriet #9

Pearl Cajon

Pearl Cajon

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pearl Primero Box Cajon is een indrukwekkend percussie-instrument gemaakt van Aziatisch hardhout met een faceplate van Rubberwood. Ontworpen voor een stevige bas en gevoelige snaarrespons, springt deze Cajon echt in het oor. Het heeft twee sets snaren voor een authentiek Spaanse Flamenco-stijl geluid waar je zeker van zult houden. Ervaar de rijke, warme klank aangevuld met een heldere snare respons. En laten we de afwerking niet vergeten: een Gypsy Brown matte lak met een natuurlijke faceplate, die de schoonheid van dit muzikale meubelstuk echt tot zijn recht laat komen.

 • Voordeel 1: Met een body van Aziatisch hardhout en een Rubberwood-faceplate geniet je van een Cajon die niet alleen stevig en duurzaam is, maar ook esthetisch aantrekkelijk.
 • Voordeel 2: De face plate is speciaal ontworpen voor maximale bass en een supergevoelige snaarrespons. Dit zorgt voor een meer rijkelijke, volle en gedetailleerde klankervaring, ongeacht het muziekgenre dat je speelt.
 • Voordeel 3: Dankzij de 2 sets snaren geniet je van een authentieke Spaanse Flamenco-stijl sound. Het maakt niet uit of je beginner bent of al ervaring hebt, je kunt je vaardigheden naar een hoger niveau tillen.
 • Voordeel 4: De Primero Box Cajon produceert een rijke, warme klank die wordt aangevuld door de heldere snare-respons. Dit draagt bij aan een uniek, helder en boeiend geluid dat jouw publiek zeker zal genieten.
 • Voordeel 5: De Gypsy Brown mattere lak met een natuurlijke faceplate biedt een unieke, aantrekkelijke en professionele uitstraling. Daarmee kun je niet alleen indruk maken met je muzikale talent, maar ook met hoe jouw instrument eruit ziet.
 • Het is een beetje een uitdaging om vijf nadelen te vinden omdat de gegeven productbeschrijving vooral positieve aspecten belicht, maar hier zijn enkele mogelijke nadelen die ik kan bedenken op basis van de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: De body van de cajon is gemaakt van Aziatisch hardhout. Hoewel dit een sterk en duurzaam materiaal is, kan het mogelijk zwaarder zijn dan andere houtsoorten. Dit kan het moeilijker maken om het instrument te vervoeren.
 • Nadeel 2: Omdat de faceplate is ontworpen voor maximale bass en super-gevoelige snaarreactie, kan het zijn dat de cajon minder geschikt is voor muziekstijlen die een minder bas-intensieve en minder gevoelige snaarreactie vereisen.
 • Nadeel 3: De keuze voor twee sets snaren voor een Spaanse Flamenco-stijl klank betekent dat dit instrument mogelijk minder geschikt is voor andere muziekstijlen. Als je op zoek bent naar een meer veelzijdig instrument, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks de rijke en warme klank van de Primero Box Cajon, is er geen informatie over instelmogelijkheden. Aanpassingen aan de klankkleur kunnen beperkt zijn, wat een nadeel kan zijn als je op zoek bent naar een meer aanpasbaar instrument.
 • Nadeel 5: De Gypsy Brown matte lak met een natuurlijke faceplate kan esthetisch aantrekkelijk zijn, maar de lak kan in de loop der tijd afslijten of krassen krijgen bij intensief gebruik. Er wordt niet vermeld of de lakkrassen kan weerstaan, noch of het makkelijk opnieuw kan worden aangebracht.

Onze favoriet #10

Meinl Percussion Cajon

Meinl Percussion Cajon

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Meinl Percussion Cajon is een innovatieve drumbox die zowel met de handen als met accessoires zoals borstels, shakers of pedalen kan worden bespeeld. Deze Cajon, ook wel zittrommel genoemd, staat bekend om zijn formidabele bas die je lichaam laat trillen zodra je begint te spelen, dankzij zijn extra grote formaat en interne basreflex. De naar voren gerichte geluidsopeningen leiden geluidsgolven naar buiten en creëren een bas die voelt als een perfect afgestemde kick drum. Daarnaast zijn er intern vast ingebouwde snartapijten toegevoegd aan het speeloppervlak om een scherp snare-drumgeluid te produceren. De Cajon is vervaardigd uit duurzaam walnoothout en robuuste MDF; het delicate speeloppervlak van walnoot reageert uitstekend op zachte speeltechnieken en blijft indrukwekkend bij hogere volumes. De behuizing wordt ondersteund door vier rubberen voetjes voor stabiliteit, het elimineren van ongewenste vibraties en behoud van het kristalheldere geluid. Bovendien zijn de Meinl Percussion Cajons ecologisch verantwoordelijk vervaardigd uit plantagehout, afkomstig van gecontroleerde industriële bossen, een weerspiegeling van het merk’s toewijding aan milieuvriendelijkheid.

 • Voordeel 1: Verrassend Bassig – De Meinl Subwoofer/Bass Cajon is ontworpen om je een diepe, resonante bas te leveren die je kunt voelen. Door de extra brede body en het interne basreflexkanaal krijg je een uitstekende basontwikkeling.
 • Voordeel 2: Verbluffend Geluidsprojectie – De naar voren gerichte geluidsopeningen projecteren geluidsgolven en lucht vanuit het interne basreflexkanaal naar buiten. Omdat het geluid naar voren wordt gericht, krijg je een bas die aanvoelt als een perfect afgestemde kick drum.
 • Voordeel 3: Heldere Snare-Drumgeluiden – Deze cajon bevat twee sets interne snartapijten die tegen het speeloppervlak zijn geplaatst. Dit levert een aantrekkelijke snijdende bakbeat-snare-toon, dat een extra dimensie aan je ritme zal toevoegen.
 • Voordeel 4: Responsief en Duurzaam Design – Het speeloppervlak is gemaakt van walnoothout, wat zeer gevoelig is voor subtiel spel, terwijl het ook stand houdt bij hogere volumes. Bovendien heeft de stevige MDF-behuizing met dikke rubberen voetjes een uitstekende projectie, stabiliteit, en duurzaamheid.
 • Voordeel 5: Milieubewust – Bij Meinl nemen ze hun verantwoordelijkheid jegens het milieu serieus. Daarom gebruiken ze uitsluitend plantagehout voor de bouw van hun instrumenten. Dit hout voldoet aan de CITES-voorschriften en komt uit ecologisch gecontroleerde bossen van industriële houten plantages.
 • Nadeel 1: Mogelijkheid van overweldigende bas. De Meinl Percussion merk cajon heeft een grote en diepe bas. Hoewel dit voordelig kan zijn voor sommige muziekstijlen, kan het overweldigend zijn voor anderen waarin zachtere, genuanceerdere tonen nodig zijn.
 • Nadeel 2: Groot en potentieel zwaar. De beschrijving vermeldt dat dit instrument een mammoet is in grootte, wat betekent dat het onhandig en zwaar kan zijn voor eenvoudig transport of kleinschalige optredens.
 • Nadeel 3: Te gespecialiseerd. De beschrijving geeft aan dat de Meinl Cajon kan fungeren als een kickdrum, en een zeer specifiek snare drum geluid kan produceren. Dit zou nadelig kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een meer traditionele cajon-ervaring.
 • Nadeel 4: Gevoelig speeloppervlak. Het walnoothouten speelvlak is bijzonder gevoelig voor zachte speeltechnieken. Dit kan betekenen dat krachtige slagen het oppervlak kunnen beschadigen of slijtage kunnen versnellen.
 • Nadeel 5: Rubberen voetjes kunnen ongewenste trillingen elimineren. Hoewel het elimineren van ongewenste trillingen en geluidsstoornissen een positief punt kan zijn, kan dit in sommige gevallen ook een nadeel zijn. In bepaalde muzikale omstandigheden kunnen musici juist op zoek zijn naar die extra trillingen en geluiden die bijdragen aan het algehele muzikale effect.

Over het algemeen geeft de resultaten van ons onderzoek je een uitgebreid overzicht van de tiende beste Cajons die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Het varieert van instapmodellen voor beginners tot professionele high-end modellen voor experimentele muzikanten. Daarom, ongeacht je ervaringsniveau of budget, er is een keuze beschikbaar die perfect bij jouw behoeften past. Onthoud dat het belangrijkste aan het kiezen van jouw ideale Cajon is dat het weerspiegelt wie jij bent als een kunstenaar – zowel qua geluid als uiterlijk.

Inhoudsopgave