a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Camping Douche: De 10 beste producten in de test

Ontdek in deze gids de 10 beste campingdoucheproducten die met succes onze nieuwste test hebben doorstaan, speciaal voor jou uitgezocht.

Unser Favorit: Wadeo Camping Douche

Wadeo Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Liberrway Camping Douche

Liberrway Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Risepro Camping Douche

Risepro Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Colapz Camping Douche

Colapz Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Navaris Camping Douche

Navaris Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Koopsmate Camping Douche

Koopsmate Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Laserbeak Camping Douche

Laserbeak Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Wadeo Camping Douche

Wadeo Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Trixes Camping Douche

Trixes Camping Douche
★★★★★

Unser Favorit: Deuba Camping Douche

Deuba Camping Douche
★★★★★

Duik dieper in de wereld van outdoor-avonturen met onze gedetailleerde productreview over camping douches. In dit nieuwste onderzoek hebben we de top 10 camping douches op de markt onder de loep genomen, rekening houdend met factoren zoals draagbaarheid, watervolume, waterdruk en duurzaamheid. Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of je eerste stappen zet in de buitenlucht, het kiezen van de juiste camping douche kan een wezenlijk verschil maken in je kampeerervaring. Laten we dus samen beginnen aan deze spannende reis en ontdekken welke camping douche het beste bij jou past!

Een camping douche is een handige en draagbare oplossing die jou in staat stelt om ook tijdens het kamperen te genieten van een warme of koude douche. Het bestaat vaak uit een waterzak die je vult en vervolgens opwarmt in de zon. Aan de waterzak is een doucheslang bevestigd, waardoor je kunt douchen zodra het water op temperatuur is. Afhankelijk van het model kun je de waterdruk regelen en heeft het een ophangsysteem voor makkelijk gebruik. Ideaal dus voor als je gaat kamperen op een plek zonder sanitaire voorzieningen!

Check Uit

Onze favoriet #1

Wadeo Camping Douche

Wadeo Camping Douche

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WADEO Camping Douche is een draagbare douche-oplossing voor kampeerliefhebbers. Deze slimme campingdouche is uitgerust met een digitaal display dat niet alleen de watertemperatuur in de emmer nauwkeurig weergeeft, maar ook is voorzien van een kleurindicatielampje. Bijzonder praktisch is de douchepomp met een batterij niveau-indicator, die groen, blauw of rood kleurt om respectievelijk een volle, halve of bijna lege batterij aan te geven. De douche werkt op een krachtige 4500 mAh lithiumbatterij die na slechts 3-4 uur opladen een indrukwekkende 80-90 minuten meegaat. Het apparaat kan je opladen met dezelfde oplader die je voor je telefoon of laptop gebruikt. Bovendien heeft het een ingenieus bodemontwerp met een zuignap waarmee je het stevig in je emmer kunt verankeren en het vuil kunt verwijderen. Dankzij de verstelbare douchekop kan je het debiet naar wens aanpassen en de kop desgewenst vervangen.

 • Voordeel 1: De WADEO Camping Douche is uitgerust met een slim digitaal display dat je niet alleen de precieze watertemperatuur in de emmer toont, maar ook een kleurindicatielampje heeft. Zo kun je gemakkelijk je gewenste temperatuur instellen en behouden.
 • Voordeel 2: Deze campingdouche heeft een handige batterijniveau-indicator. Met slechts een druk op de knop krijg je een helder beeld van de resterende batterijduur. De kleurcodes (groen, blauw en rood) laten je zien hoeveel energie er nog in de batterij zit en wanneer het tijd is om deze op te laden.
 • Voordeel 3: De ingebouwde 4500 mAh lithiumbatterij maakt de WADEO Camping Douche een betrouwbaar apparaat voor buitenactiviteiten. Na een oplaadtijd van slechts 3-4 uur, biedt het een werktijd van 80-90 minuten. Je kan het zelfs opladen via de oplader van je telefoon, je laptop of de USB-uitgang van je auto.
 • Voordeel 4: Het innovatieve bodemontwerp met zuignap zorgt ervoor dat de pomp stevig in de emmer blijft zitten. Bovendien maakt het verwijderbare ontwerp het reinigen van zand of ander vuil in de pomp gemakkelijk.
 • Voordeel 5: De verstelbare douchekop van de WADEO Camping Douche biedt je drie instellingen om het debiet naar wens in te stellen. Daarnaast kun je de douchekop of sproeikop gemakkelijk vervangen indien nodig. Dit zorgt voor extra gemak en flexibiliteit tijdens je kampeerervaring.
 • Nadeel 1: De WADEO Camping Douche is afhankelijk van een batterijvoeding. Hoewel dit draagbaarheid mogelijk maakt, heeft het ook zijn beperkingen. Zodra de batterij leeg is, zal de douche niet langer werken ondanks dat er nog water is.
 • Nadeel 2: Het opladen van deze campingdouche kan alleen via een 5V 0,5-2A charger, de USB-uitgang van je laptop of auto. Als je deze opties niet beschikbaar hebt op je campingplaats, is het lastig de douche op te laden.
 • Nadeel 3: Het bodemontwerp is bijzonder omdat het een zuignapontwerp heeft. Hoewel dit handig kan zijn om de emmer stevig vast te houden, kan dit problemen opleveren in bepaalde omstandigheden, zoals wanneer de ondergrond van de emmer niet vlak of glad is.
 • Nadeel 4: Terwijl de douchekop van de WADEO Camping Douche verstelbaar is en 3 standen heeft, kan dit potentieel een nadeel zijn voor klanten die behoefte hebben aan verschillende soorten waterstraal of druk die niet binnen de 3 standen vallen.
 • Nadeel 5: Het product vermeldt dat je de douchekop/sproeikop zelf kunt vervangen indien nodig. Dit suggereert dat er mogelijk een risico is op het niet goed functioneren of kapot gaan van de douchekop/sproeikop en dat deze apart vervangen moet worden.

Onze favoriet #2

Liberrway Camping Douche

Liberrway Camping Douche

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LIBERRWAY Camping Douche is een multifunctionele, draagbare douche, ideaal voor uiteenlopende buitenactiviteiten zoals kamperen, barbecuen, wandelen en reizen. Het apparaat kan werken op zowel een oplaadbare accu als direct vanuit je auto met een mini-autolader, wat zorgt voor hoge flexibiliteit. Het apparaat biedt maximaal 45 minuten ononderbroken gebruik op een volle acculading en kan een waterstroom geven tussen 3,5 en 5 liter per minuut. Het systeem voldoet aan verschillende veiligheidseisen en bevat een waterfilter waardoor je altijd schoon water hebt. Bovendien is de douche lichtgewicht en gemakkelijk te dragen, met een gewicht van slechts 0,8 kg, en komt met zuignappen en haken voor makkelijke bevestiging. Of je nu op de camping bent, de hond wilt afspoelen of de tuinplanten wilt begieten, met de LIBERRWAY Camping Douche douche je comfortabel waar je ook bent.

 • Voordeel 1: Flexibele energiebronnen – De campingdouche van LIBERRWAY kan zowel met een batterij als met een autolader worden gevoed. Hierdoor kun jij op vrijwel elke locatie genieten van een heerlijke douche, of je nu middenin de natuur kampeert of onderweg bent in je auto.
 • Voordeel 2: Lange gebruikstijd – Na een volledige lading kan je genieten van een ononderbroken gebruik van maximaal 45 minuten. Daarbij kan de batterij gemakkelijk aan de doucheslang bevestigd worden, waardoor deze niet onhandig op de grond ligt.
 • Voordeel 3: Multifunctioneel – Met een waterstroom variërend van 3,5 l/min tot 5 l/min en de mogelijkheid om zowel warm als koud water te gebruiken, is deze campingdouche perfect voor allerlei situaties. Gebruik het voor een comfortabele douche op je kampeertrip, barbecue, wandeling of zelfs voor het wassen van je fiets of huisdier!
 • Voordeel 4: Veilig en comfortabel – Deze campingdouche voldoet aan diverse veiligheidsnormen en is uitgerust met een waterdichte pomp en een waterfiltersysteem om schoon water te garanderen. De meegeleverde zuignap en haken maken het mogelijk om de douchekop eenvoudig op te hangen aan een boom of aan de autoruit, voor een comfortabele douche-ervaring.
 • Voordeel 5: Licht en draagbaar – Met een gewicht van slechts 0,8 kg is deze campingdouche ontzettend licht en makkelijk mee te nemen. De ergonomisch gevormde douchekop is bovendien makkelijk vast te houden, zodat je zelfs in de meest basic omstandigheden nog kunt genieten van een comfortabele douche, waar je maar wilt.
 • Nadeel 1: Hoewel de LIBERRWAY Camping Douche werkt op accu’s, moet je eraan denken om de accu van tevoren op te laden. Dit kan een nadeel zijn als je spontaan wilt kamperen of onverwachts langer buiten blijft dan gepland en er geen stroombron voorhanden is om de accu weer op te laden.
 • Nadeel 2: De campingdouche biedt een continue gebruikstijd van maximaal 45 minuten bij volledige lading. Dit kan onvoldoende zijn voor grotere groepen of langdurig gebruik, wat betekent dat je de douche mogelijk meerdere keren moet opladen tijdens je kampeertrip.
 • Nadeel 3: De waterstroom varieert tussen 3,5 l/min en 5 l/min. Afhankelijk van je voorkeur voor waterdruk kan dit onvoldoende zijn voor een bevredigende douche-ervaring.
 • Nadeel 4: De campingdouche voldoet aan verschillende veiligheidseisen en heeft een waterfilter systeem om schoon water te garanderen. Toch ben je voor schoon water nog steeds afhankelijk van de bron waaruit je het water haalt.
 • Nadeel 5: Hoewel de campingdouche licht en draagbaar is, moet je er nog steeds ruimte voor vrijmaken in je bagage. Als je bagageruimte beperkt is of je licht wil inpakken voor een wandeltocht, kan dit een uitdaging zijn.

Onze favoriet #3

Risepro Camping Douche

Risepro Camping Douche

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De RISEPRO Camping Douche is jouw draagbare en milieuvriendelijke doucheoplossing, gemaakt van hoogwaardige, lekvrije materialen. Met haar geavanceerde douchekop heeft de douche een eenvoudige aan/uit-schakelaar en verstelbare waterstroom voor een verbeterde douche-ervaring. Ze heeft een royale watercapaciteit van 20 liter, waardoor je je overal kan verfrissen. Uniek aan dit product is het warmteabsorberende design, waarbij het intelligente pvc-materiaal zonne-energie gebruikt om het water tot 45 graden Celsius te verwarmen bij slechts 3 uur direct zonlicht. Bovendien heeft de zak een ingebouwde temperatuurweergave, zodat je altijd weet hoe warm je douche zal zijn. Ideaal voor je volgende kampeertocht!

 • Voordeel 1: De Colapz Camping Douche is zeer draagbaar. Dankzij de USB-oplaadbare batterij kan de pompdouche worden gebruikt met elke staande waterbron waar je bent, handig als je op reis bent of niet in de buurt van een elektriciteitsnet of leidingwater bent.
 • Voordeel 2: Het is perfect voor kamperen. Of je nu met een tent of een camper kampeert, of wanneer je van het strand naar de auto terugkeert en jezelf of je uitrusting moet wassen, blijf je fris op een festival met dit innovatieve compacte ontwerp. De Colapz Camping Douche is de ultieme kampeergadget!
 • Voordeel 3: Het is ook huisdier-vriendelijk. Na een modderige wandeling of zwemmen in de rivier, kan je je hond gemakkelijk afspuiten voordat hij weer in de auto of het huis springt. Ook kun je paarden of vee ermee afspuiten, en zelfs je modderige wandelschoenen schoonmaken, zodat iedereen schoon en fris is.
 • Voordeel 4: De Colapz Camping Douche heeft ook een jet wash-functie. Met de meegeleverde trigger-jetkop kan je mountainbikes, bestelwagens, caravans, tentbodems, motorcross, auto’s of iets anders dat thuis of onderweg wat extra kracht nodig heeft, spoelen.
 • Voordeel 5: Het bevat veel extra accessoires. In vergelijking met andere vergelijkbare producten op de markt bevat de Colapz Camping Douche, naast de pomp en slang, ook een douchekop of en trigger-/jetwashoofd, een set beugels voor bevestiging of ophangen in een douchestand, en wordt het allemaal geleverd in een unieke draagtas specifiek voor Colapz. Het werkt perfect samen met de Colapz inklapbare emmerreeks.
 • Nadeel 1: De Colapz Camping Douche werkt op een USB-oplaadbare batterij. Dit kan problematisch worden als je je in een scenario bevindt waar je de douche niet kunt opladen omdat er geen elektriciteitsbron in de buurt is.
 • Nadeel 2: De douche wordt geleverd met veel extra accessoires. Hoewel dit in sommige gevallen een voordeel kan zijn, kan het ook overweldigend zijn en wellicht niet nodig voor gebruikers die gewoon een eenvoudige doucheroutine willen tijdens het kamperen.
 • Nadeel 3: De Camping Douche is specifiek ontworpen voor buitenactiviteiten zoals kamperen, reizen en festivals. Dit kan betekenen dat het niet de beste keuze is voor mensen die het willen gebruiken in een meer traditionele thuissituatie.
 • Nadeel 4: Hoewel de Camping Douche een duurzame waterstroom biedt van 45-60 minuten, kan dit misschien niet voldoende zijn voor grotere groepen of langer durende kampeertrips zonder de mogelijkheid voor tussentijds opladen.
 • Nadeel 5: De Colapz Camping Douche is afhankelijk van een staande waterbron. Dit kan het gebruik beperken als die er niet in de buurt is, of je misschien dwingen om extra apparatuur zoals een emmer of watertank mee te nemen.

Onze favoriet #4

Colapz Camping Douche

Colapz Camping Douche

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Camping Douche van het merk Colapz is een draagbare, USB oplaadbare pompdouche die perfect is voor kamperen, reizen of festivals. Je kan het gebruiken met elke staande waterbron en het geeft ongeveer 45-60 minuten waterstroom. Deze camping douche is niet alleen ideaal om jezelf op te frissen, maar ook perfect om je huisdier af te spuiten na een modderige wandeling, om mountainbikes, auto’s, campers en andere voorwerpen onderweg of thuis schoon te spoelen. Bovendien wordt de Colapz campingdouche geleverd met een reeks extra accessoires zoals een douchekop of jetwashoofd, een set beugels voor bevestiging of ophanging, en een unieke draagtas voor gemakkelijk vervoer. Het past ook perfect bij de inklapbare emmerreeks van Colapz, waardoor het de ultieme kampeergadget is.

 • Voordeel 1: De Colapz Camping Douche is zeer draagbaar. Dankzij de USB-oplaadbare batterij kan de pompdouche worden gebruikt met elke staande waterbron waar je bent, handig als je op reis bent of niet in de buurt van een elektriciteitsnet of leidingwater bent.
 • Voordeel 2: Het is perfect voor kamperen. Of je nu met een tent of een camper kampeert, of wanneer je van het strand naar de auto terugkeert en jezelf of je uitrusting moet wassen, blijf je fris op een festival met dit innovatieve compacte ontwerp. De Colapz Camping Douche is de ultieme kampeergadget!
 • Voordeel 3: Het is ook huisdier-vriendelijk. Na een modderige wandeling of zwemmen in de rivier, kan je je hond gemakkelijk afspuiten voordat hij weer in de auto of het huis springt. Ook kun je paarden of vee ermee afspuiten, en zelfs je modderige wandelschoenen schoonmaken, zodat iedereen schoon en fris is.
 • Voordeel 4: De Colapz Camping Douche heeft ook een jet wash-functie. Met de meegeleverde trigger-jetkop kan je mountainbikes, bestelwagens, caravans, tentbodems, motorcross, auto’s of iets anders dat thuis of onderweg wat extra kracht nodig heeft, spoelen.
 • Voordeel 5: Het bevat veel extra accessoires. In vergelijking met andere vergelijkbare producten op de markt bevat de Colapz Camping Douche, naast de pomp en slang, ook een douchekop of en trigger-/jetwashoofd, een set beugels voor bevestiging of ophangen in een douchestand, en wordt het allemaal geleverd in een unieke draagtas specifiek voor Colapz. Het werkt perfect samen met de Colapz inklapbare emmerreeks.
 • Nadeel 1: De Colapz Camping Douche werkt op een USB-oplaadbare batterij. Dit kan problematisch worden als je je in een scenario bevindt waar je de douche niet kunt opladen omdat er geen elektriciteitsbron in de buurt is.
 • Nadeel 2: De douche wordt geleverd met veel extra accessoires. Hoewel dit in sommige gevallen een voordeel kan zijn, kan het ook overweldigend zijn en wellicht niet nodig voor gebruikers die gewoon een eenvoudige doucheroutine willen tijdens het kamperen.
 • Nadeel 3: De Camping Douche is specifiek ontworpen voor buitenactiviteiten zoals kamperen, reizen en festivals. Dit kan betekenen dat het niet de beste keuze is voor mensen die het willen gebruiken in een meer traditionele thuissituatie.
 • Nadeel 4: Hoewel de Camping Douche een duurzame waterstroom biedt van 45-60 minuten, kan dit misschien niet voldoende zijn voor grotere groepen of langer durende kampeertrips zonder de mogelijkheid voor tussentijds opladen.
 • Nadeel 5: De Colapz Camping Douche is afhankelijk van een staande waterbron. Dit kan het gebruik beperken als die er niet in de buurt is, of je misschien dwingen om extra apparatuur zoals een emmer of watertank mee te nemen.

Onze favoriet #5

Navaris Camping Douche

Navaris Camping Douche

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Camping Douche van Navaris is een buitendouche die je de luxe biedt van een warme douche, waar je ook bent. De draagbare douche heeft een ruime capaciteit van 20 liter, genoeg voor wel drie douches. Je vult de zak met water en laat hem in de zon hangen, waarna de zak het water tot 40°C verwarmt in slechts drie uur. Door de handige temperatuurindicator kun je de watertemperatuur aflezen. Deze multifunctionele campingdouche is ideaal voor kamperen, backpacken en survivallen en dankzij het handige formaat makkelijk mee te nemen. Met de zonne-energie kun je zelf de warmte van je douche bepalen, afhankelijk van hoe lang je de zwarte kant van de douchezak in de zon hangt. Maar let op, de eerste straal kan heet zijn.

 • Voordeel 1: Mobiele Douche: Met de Navaris campingdouche kun je overal en altijd een douche creëren, waardoor het een uiterst handige tool is voor avonturiers. Je hoeft alleen maar de zak met water te vullen en je hebt je eigen draagbare douche.
 • Voordeel 2: Grote Capaciteit: Deze draagbare douche heeft een indrukwekkende capaciteit van 20 liter, genoeg voor wel 3 douches. Hierdoor hoef je niet elke keer water bij te vullen, wat een hoop tijd en moeite scheelt.
 • Voordeel 3: Warmte Absorberend Ontwerp: Deze campingdouche kan water tot 40°C verwarmen in slechts 3 uur met direct zonlicht. Dit betekent dat je kunt genieten van een warme douche, zelfs in de buitenlucht.
 • Voordeel 4: Multifunctioneel: Of je nu gaat kamperen, backpacken of survivallen, de Navaris campingdouche is een must-have tool. Dankzij het handige formaat is de zak makkelijk mee te nemen, zodat je geen zware apparatuur hoeft te dragen.
 • Voordeel 5: Zonne-energie: De campingdouche van Navaris maakt gebruik van zonne-energie om het water te verwarmen, waardoor je niet afhankelijk bent van elektriciteit of gas. Hoe lang je de douchezak in de zon laat staan, bepaalt hoe warm of koud je wilt douchen. Dat betekent dat je zelf de temperatuur van je douche kunt bepalen.
 • Nadeel 1: De lezer moet rekening houden met het feit dat de Navaris Camping Douche afhankelijk is van zonne-energie om het water te verwarmen. Dit betekent dat het onpraktisch kan zijn tijdens bewolkte dagen of bij weinig zonlicht.
 • Nadeel 2: Het product lijkt niet te zijn uitgerust met functies om de waterstroom te regelen. Hierdoor heb je mogelijk minder controle over hoeveel water je gebruikt tijdens het douchen.
 • Nadeel 3: Hoewel de 20-liter capaciteit van de campingdouche bag voldoende kan zijn voor ongeveer 3 douches, zou dit onvoldoende kunnen zijn voor grotere groepen of langdurige campingtrips zonder de mogelijkheid om de zak regelmatig te vullen.
 • Nadeel 4: De douchezak moet opgehangen worden om te kunnen functioneren. Dit kan een beperking zijn als er geen geschikte plek is om de zak veilig op te hangen op jouw kampeerlocatie.
 • Nadeel 5: Er wordt gewaarschuwd dat de eerste straal van de douche erg heet kan zijn. Dit kan een veiligheidsrisico vormen, vooral voor jongere gebruikers of mensen met gevoelige huid.

Onze favoriet #6

Koopsmate Camping Douche

Koopsmate Camping Douche

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Camping Douche van Koopsmate is een draagbaar en krachtig apparaat dat is ontworpen voor buitenactiviteiten en schoonmaakklussen. Deze campingdouche heeft een afneembare batterij uitgerust met een USB-oplader die je eenvoudig kunt aansluiten op je laptop, stroomtoevoer of auto. Het levert tot 80 minuten gebruikstijd en voorzien van ledlampjes voor gebruik in het donker. Met één druk op de knop kun je de douchestroom regelen en het ledlicht bedienen. Het installeren en bedienen is simpel: je dompelt de pomp onder in een emmer water en de motor doet de rest. Deze lichte (750 gram) en compacte douche is eenvoudig mee te nemen en op te bergen, ideaal voor kamperen, wandelen, autowassen of huisdierreiniging. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan streeft Koopsmate ernaar om een bevredigende oplossing te bieden.

 • Voordeel 1: De Camping Douche van Koopsmate heeft een verwisselbare batterij die gescheiden is van de pomp, voorzien van een afneembare USB-oplader. Je hoeft de batterij dus niet in water te dompelen, waardoor je de levensduur van de batterij kunt beschermen en verbeteren.

  Voordeel 2: Deze draagbare douche biedt een sterke zuigkracht en een stabiele waterstroom. Met een eenvoudige schakelbediening met één knop kun je gemakkelijk de kracht van de waterstroom aanpassen en zelfs het ledlicht in- en uitschakelen.

 • Voordeel 3: De Koopsmate Camping Douche is eenvoudig te installeren en te bedienen. Je dompelt de pomp gewoon volledig in een emmer en schakelt de motor in. Zo krijg je een zachte, gelijkmatige douchestroom, ideaal voor gebruik buitenshuis.
 • Voordeel 4: Deze shower is compact en draagbaar, weegt slechts 750 gram. Het is eenvoudig te vervoeren en op te bergen in je bagage, wat het tot een perfect hulpstuk maakt voor outdooractiviteiten, kamperen, wandelen, maar ook voor bijvoorbeeld huisdierreiniging of plantenirrigatie.
 • Voordeel 5: De klantenservice van Koopsmate is klaar om eventuele problemen op te lossen die je onderweg zou kunnen tegenkomen. De Camping Douche is zeer betrouwbaar en de merk biedt je een bevredigende oplossing indien je tegen problemen aan zou lopen tijdens het gebruik ervan.
 • Nadeel 1: Gescheiden batterij. Hoewel de Camping Douche van Koopsmate een verwisselbare batterij heeft, die je helpt de levensduur van de batterij te verbeteren, kan dit wellicht ongemakkelijk zijn. Je moet steeds aandacht besteden aan het scheiden van de accu voor het laden en het weghouden van water.
 • Nadeel 2: Vermogen en stroomcontrole. Deze campingdouche claimt een sterkere zuigkracht en stabielere douchestroom te bieden. Maar deze functie wordt gestuurd door een enkele knop, wat betekent dat je meerdere keren moet drukken om van hoge naar lage stroom en tot slot uit te schakelen. Dit kan potentieel frustrerend en verwarrend zijn.
 • Nadeel 3: Vereist een externe bron van water. Hoewel de campingdouche draagbaar is, vereist hij dat je een externe bron van water, zoals een emmer of emmer, bij je hebt om het te kunnen gebruiken. Dit kan lastig zijn als je in een gebied bent waar het moeilijk is om een geschikte waterbron te vinden, en het voegt een extra item toe aan je paklijst.
 • Nadeel 4: Puttijd van ledlampen. De ledlampen, die zijn toegevoegd aan de batterij, kunnen worden gebruikt in het donker, maar ze duren slechts ongeveer 20 uur. Dus als je van plan bent om een langere tijd te kamperen, kan dit je wellicht beperken.
 • Nadeel 5: Gewicht. Hoewel de draagbare campingdouche relatief licht is met 750 gram, kan elk gewicht een nadeel zijn voor kampeerders die hun bepakking zo licht mogelijk willen houden. Dit kan vooral een probleem zijn voor backpackers of mensen die verre reizen maken.
 • Houd deze nadelen in gedachten bij het overwegen van de aankoop van de Camping Douche van Koopsmate.

Onze favoriet #7

Laserbeak Camping Douche

Laserbeak Camping Douche

Waarom we het gekozen hebben

De Camping Douche van Laserbeak is een praktische en multifunctionele douche, aangedreven door een ingebouwde 4800 mAh lithiumbatterij die je meer dan 60 minuten douchetijd biedt. Deze oplaadbare en draagbare douche is voorzien van een batterij-waarschuwingslicht en een oplaadcontrolelampje, wat het gebruik ervan paniekvrij en gebruiksvriendelijk maakt. Het heeft een IPX7 ROHS CE-certificering, wat de veiligheid en betrouwbaarheid garandeert. Het variabel snelheidsontwerp maakt deze douche geschikt voor alle leeftijden, met een lage snelheid (3 l/min) voor ouderen, kinderen en dieren, en een hoge snelheid (4 l/min) voor jonge volwassenen. Deze douche kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, perfect voor persoonlijke douche, huisdierbaddouche en zelfs als waterdouche voor planten. Het draagbare ontwerp, gecombineerd met de esthetisch aangename look, het lichte gewicht en de compacte structuur, maakt deze douche gemakkelijk om overal mee te nemen. Bovendien bevat het een filterapparaat dat zorgt voor een zorgeloos gebruik, waar je ook bent.

 • Voordeel 1: Langdurig gebruik – Dankzij de ingebouwde lithiumbatterij van 4800 mAh kun je meer dan 60 minuten genieten van deze douche. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de batterij tijdens het douchen, wel zo fijn.
 • Voordeel 2: Gebruiksvriendelijk design – De elektrische douche is ontworpen met een batterij-waarschuwingslicht en een oplaadcontrolelampje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de status van de batterij en voorkom je onverwachte verrassingen.
 • Voordeel 3: Instelbare snelheid – Deze douche heeft een variabele snelheidsfunctie, die aan jouw specifieke behoeften kan voldoen. Je kunt kiezen voor een mild waterdebiet van 3 l/min, ideaal voor ouderen, kinderen en huisdieren, of een hogere snelheid van 4 l/min, perfect voor jonge volwassenen.
 • Voordeel 4: Multifunctioneel – De draagbare Laserbeak-douche is niet alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik, maar kan ook worden gebruikt om je huisdieren te baden of planten water te geven. Hiermee biedt het product flexibiliteit en gemak in woningen, tuinen en zelfs tijdens het kamperen.
 • Voordeel 5: Draagbaar en aantrekkelijk – Het ontwerp van deze elektrische douche is prachtig en royaal, maar ook compact en lichtgewicht, wat het zeer draagbaar maakt. Daarnaast is de douche uitgerust met een filterapparaat, wat zorgt voor betrouwbaar en schoon water, zelfs in de buitenlucht.
 • Nadeel 1: De draagbare douche heeft een ingebouwde lithiumbatterij van 4800 mAh die slechts iets meer dan 60 minuten meegaat. Dit zou zeer beperkend en ongemakkelijk kunnen zijn als je van plan bent om het te gebruiken op een langdurige campingtrip of als je met een grotere groep bent.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het gecertificeerd is met IPX7, ROHS en CE, is het nog steeds een elektronisch apparaat dat in water wordt gebruikt. Dit roept vragen op over de levensduur en betrouwbaarheid van het apparaat op lange termijn, vooral als het frequent wordt blootgesteld aan water.
 • Nadeel 3: Het beschikt over een variabele snelheid, waarbij de hoge snelheid optie 4 l/min. produceert. Dit kan voor sommige gebruikers niet voldoende zijn, vooral als ze gewend zijn aan douches met een hogere waterdruk.
 • Nadeel 4: Hoewel de douche wordt gepresenteerd als multifunctioneel, kan de beperkte batterijduur het lastig maken om het apparaat voor meerdere doeleinden te gebruiken tijdens één laadcyclus. Het zou bijvoorbeeld moeilijk kunnen zijn om het zowel voor persoonlijk gebruik als voor het douchen van huisdieren of het watergeven van planten te gebruiken.
 • Nadeel 5: Ten slotte is er een filterapparaat op het apparaat aanwezig. Dit kan een extra bron van onderhoud zijn waarbij het filter regelmatig moet worden gereinigd of vervangen om een optimale werking te garanderen, wat niet ideaal is voor alle gebruikers, vooral degenen die een onderhoudsarme douche zoeken.

Onze favoriet #8

Wadeo Camping Douche

Wadeo Camping Douche

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WADEO Camping Douche is een draagbare douchepomp met geavanceerde functies. Met een slim digitaal display, geeft het niet alleen de watertemperatuur in de emmer, maar heeft het ook een kleurindicatielampje voor eenvoudige bediening. Het is uitgerust met een robuuste 4500 mAh lithiumbatterij, die in 3-4 uur tot 80-90 minuten werktijd biedt. Je kunt deze handige camping douche opladen met je telefoonlader, je laptop USB-uitgang, of je auto USB-uitgang. Het bodemontwerp bevat een zuignap om je emmer stevig vast te houden en kan worden verwijderd om zand te reinigen. Daarnaast, de verstelbare douchekop met drie selecteerbare instellingen biedt je de mogelijkheid om het waterdebiet te veranderen, eenvoudigweg door op de douchekopschakelaar te drukken. Plus, je kunt de douchekop zelf vervangen indien nodig, waardoor het een praktisch en aanpasbaar accessoire is voor je volgende kampeertrip.

 • Voordeel 1: Met de digitale display van de WADEO Camping Douche houd je gemakkelijk de watertemperatuur in de gaten. Het apparaat geeft niet alleen de temperatuur weer, maar heeft ook een kleurindicatielampje.
 • Voordeel 2: Dankzij de batterij indicator is het op elk moment duidelijk hoeveel stroom je nog over hebt. Groen betekent 100% opgeladen, blauw staat voor 50% en rood geeft aan dat de batterij nog voor 10% vol is en opgeladen moet worden.
 • Voordeel 3: De Camping Douche is uitgerust met een krachtige 4500 mAh batterij. Na een oplaadtijd van 3-4 uur biedt deze batterij een werktijd van 80-90 minuten. Opladen kan gemakkelijk via je telefoonlader, de USB-uitgang van je laptop of de USB-uitgang van je auto.
 • Voordeel 4: Het slimme zuignapontwerp aan de onderkant van de douchepomp zorgt ervoor dat je emmer stevig blijft staan. Daarnaast is de bodem afneembaar, wat helpt bij het gemakkelijk reinigen van bijvoorbeeld binnengedrongen zand.
 • Voordeel 5: De verstelbare douchekop is een groot pluspunt. Je kan het debiet eenvoudig wijzigen door op de schakelaar op de douchekop te drukken. Bovendien heb je de mogelijkheid om de douchekop zelf te vervangen als dat nodig is.
 • nadeel 1: De douchepomp van de WADEO Camping Douche vereist dat je de schakelaar op de batterij langer dan drie seconden ingedrukt houdt om te starten. Dit kan lastig zijn voor sommige gebruikers en kan leiden tot onbedoelde onderbrekingen tijdens het douchen als je de schakelaar niet lang genoeg ingedrukt houdt.
 • nadeel 2: Hoewel de campingdouche een indrukwekkende batterijduur van 80-90 minuten heeft, kan dit nog steeds ontoereikend zijn voor langere kampeertrips waar stroombronnen mogelijk afwezig zijn. Het vereist ook een vrij lange oplaadtijd van 3-4 uur.
 • nadeel 3: Het slimme digitale display om de watertemperatuur weer te geven kan moeilijk af te lezen zijn in direct zonlicht of tijdens de nacht. Bovendien is de kleurindicatie misschien niet duidelijk genoeg voor kleurenblinde personen.
 • nadeel 4: Te oordelen naar de productbeschrijving moet je zelf de douchekop/sproeikop vervangen als dat nodig is. Dit kan lastig en tijdrovend zijn, vooral als je niet vertrouwd bent met dergelijke klusjes.
 • nadeel 5: Hoewel het zuignapontwerp aan de onderkant van de douchepomp effectief kan zijn om je emmer vast te houden, kan het ook moeilijk zijn om te bewegen of te verplaatsen als je van locatie wilt veranderen. Bovendien kan zand en vuil dat vastzit in de zuignap de efficiëntie van de pomp beïnvloeden, wat een extra reinigingsinspanning vergt.

Onze favoriet #9

Trixes Camping Douche

Trixes Camping Douche

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Camping Douche van TRIXES is een praktisch en milieuvriendelijk product dat je kampeerervaring aanzienlijk zal verbeteren. Elk van de twee meegeleverde douchetassen kan tot 20 liter / 5 gallons water bevatten. Ze zijn gemaakt van rot- en schimmelbestendig PVC, dus je kunt ze herhaaldelijk gebruiken, op vistochten, wandelavonturen, kampeerreizen of festivals waar douchefaciliteiten beperkt kunnen zijn. De set is eenvoudig op te zetten en wordt geleverd met een haak, touw, en ondersteuningsstang, en een flexibele buis met een douchekop die ook dienst doet als aan/uit-kraan. De tassen zijn hittebestendig en kunnen met behulp van zonne-energie het water verwarmen tot 40°C. Als je ze niet gebruikt, kun je ze gemakkelijk oprollen en in je tas opbergen, waardoor ze weinig ruimte innemen.

 • Voordeel 1: Grote watercapaciteit; de campingdouchetassen van TRIXES hebben een maximale capaciteit van 20 liter of 5 gallons. Met één enkele tas kan je dus over voldoende water beschikken voor een grondige douche. Bovendien ontvang je twee van deze douchetassen, wat zorgt voor een grote voorraad water voor je douches.
 • Voordeel 2: Schimmelbestendig en herbruikbaar; deze douchetassen zijn vervaardigd uit PVC dat weerstand biedt tegen schimmel en rot. Hierdoor kan je ze meermaals gebruiken over verschillende reizen, of het nu voor vissen, wandelen, kamperen of festivals is waar douchefaciliteiten beperkt zijn.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie; met de bijgeleverde haak, touw en ondersteuning bar kan je moeiteloos de douche inrichten. Bovendien is de douchekop tevens de aan/uit-klep, wat de bediening van de douche vergemakkelijkt.
 • Voordeel 4: Zonne-energie verwarming; de TRIXES douchetassen zijn zo ontworpen dat ze opgewarmd kunnen worden tot 40°C door gebruik van zonne-energie. Dit betekent dat je altijd toegang tot warm water kan hebben, zonder dat je een aparte verwarmingsbron nodig hebt.
 • Voordeel 5: Ruimtebesparend; dankzij hun platte ontwerp kunnen deze douchetassen gemakkelijk in je tas worden gestopt en dus meegenomen worden zonder te veel ruimte in beslag te nemen. Dit betekent dat je meer ruimte overhoudt voor andere essentiële items in je bagage.
 • Nadeel 1: Hoewel er sprake is van een ‘grote watercapaciteit’, kan de campingdouche van TRIXES mogelijk te zwaar zijn wanneer deze volledig is gevuld. Een gevulde waterzak van 20 liter kan lastig te hanteren zijn, vooral in een kampeeromgeving.
 • Nadeel 2: Het gebruik van de zon om het water in de douche te verwarmen kan als een nadeel worden gezien. Dit betekent namelijk dat je op een zonnige dag buitenshuis moet zijn om warm water te krijgen, deze functionaliteit is dus ineffectief bij slecht weer.
 • Nadeel 3: Hoewel het product wordt aangeprezen als ruimtebesparend, kan de hoeveelheid toebehoren, inclusief de ondersteuningsbalk, een haak, een touw en een flexibele buis met douchekop, bijdragen aan extra gewicht en bulk tijdens het transport.
 • Nadeel 4: De flexibele buis met douchekop en de aan/uit-klep werken volgens de productomschrijving samen, wat betekent dat als er problemen optreden met de slang of douchekop, dit de hele werking van de douche kan beïnvloeden en stroomt het water door tot je het handmatig kunt stoppen.
 • Nadeel 5: Hoewel de campingdouche is gemaakt van schimmelbestendig PVC-materiaal, is er geen indicatie dat het materiaal bestand is tegen scheuren, gaten of andere vormen van fysieke schade. Daardoor kan het risico op lekkage bij intensief of langdurig gebruik toenemen.

Onze favoriet #10

Deuba Camping Douche

Deuba Camping Douche

Waarom we het gekozen hebben

De Camping Douche van Deuba is een uiterst praktische tool, perfect voor kamperen, auto wassen, tuinieren of zelfs voor het douchen van je hond. Je kunt het direct aansluiten op de sigarettenaansteker in je auto, of een andere 12V energiebron, waardoor het ongelooflijk draagbaar is. Met een 5m stroomkabel kun je de dompelpomp met sponsfilter op de gewenste plek plaatsen en het eenvoudig bedienen met de aan-uit schakelaar. De douchekop kan extern worden bevestigd met een zuignap of aan takken met een harnas en dubbele haak. Het biedt ook een verstelbare waterdruk en wordt geleverd met een waterbestendige opbergtas die ook als waterreservoir kan dienen. Deze campingdouche is gemaakt van duurzaam ABS kunststof en heeft een buitendiameter van 45mm voor de pomp.

 • Voordeel 1: De Deuba Camping Douche is veelzijdig inzetbaar. Of je nu gaat kamperen, je auto wilt wassen, in de tuin werkt of je hond wilt douchen, je hebt altijd een praktische douche bij de hand.
 • Voordeel 2: De campingdouche is ontworpen voor gemak en flexibiliteit. Met de lange 5m stroomkabel kan je de pomp met sponsfilter overal plaatsen waar je wilt. Dit geeft je de ruimte en bewegingsvrijheid om de douche te gebruiken op de manier die het beste bij jouw situatie past.
 • Voordeel 3: De douche is eenvoudig te bedienen. Met een handige aan/uit schakelaar hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde installaties of procedures. Simpelweg aanzetten en je bent klaar om te gaan.
 • Voordeel 4: Flexibele plaatsingsmogelijkheden van de douchekop. Dankzij de zuignap kan de douchekop aan de buitenkant van je auto geplaatst worden. Met een harnas en een dubbele haak kan hij zelfs aan takken vastgemaakt worden.
 • Voordeel 5: De waterdruk is verstelbaar en de opbergtas is waterbestendig en kan ook worden gebruikt voor wateropslag. Zo kun je de waterdruk aanpassen aan je behoeften en altijd genoeg water bij je hebben.
 • Nadeel 1: De Deuba camping douche wordt aangedreven door een 12V stroombron die moet worden verbonden met een sigarettenaansteker of draagbare stroomvoorziening, wat betekent dat je altijd een geschikte stroombron nodig hebt om de douche te laten werken. Dit kan beperkend en onhandig zijn, vooral als je aan het wildkamperen bent of je auto/standaard stroomvoorziening niet beschikbaar is.
 • Nadeel 2: De lengte van de doucheslang is slechts 2 meter. Dit kan een beetje kort zijn, afhankelijk van hoe hoog je de douchekop wilt ophangen, of hoe ver je van de stroombron verwijderd bent.
 • Nadeel 3: De douchekop kan alleen aan een oppervlak worden bevestigd met een zuignap of aan takken met een harnas en een dubbele haak. Hierdoor heb je misschien geen voldoende flexibiliteit bij het kiezen van de plaats waar je de douchekop wilt bevestigen.
 • Nadeel 4: Hoewel het product wordt geleverd met een waterbestendige opbergtas die ook als wateropslag kan worden gebruikt, betekent dit dat je zelf voor water moet zorgen om te douchen. Dit kan een uitdaging zijn, vooral in gebieden waar water niet direct beschikbaar of beperkt is.
 • Nadeel 5: Het product is gemaakt van ABS kunststof, die mogelijk niet zo lang meegaat of zo duurzaam is als andere materialen. Dit kan betekenen dat de douche gevoeliger is voor schade of slijtage, vooral bij frequent gebruik of onder zware omstandigheden.

Na uitgebreid onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat er een ruime keuze is aan uitstekende camping douches op de markt. Of je nu een budgetoptie nodig hebt of op zoek bent naar het meest luxueuze model dat er is, er is iets voor jou. De sleutel is om te weten wat je nodig hebt en te kiezen op basis van deze behoeften. Het belangrijkste is dat een goede campingdouche een groot verschil kan maken in jouw kampeerervaring. Het kan ervoor zorgen dat je fris en klaar om de natuur in te trekken na een lange dag wandelen of andere activiteiten. Wij hopen dat ons onderzoek en deze lijst van de top 10 camping douches je heeft geholpen bij het maken van een geïnformeerde beslissing. Gelukkig kamperen!

Inhoudsopgave