a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Cappuccino Machine: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste cappuccino machines op de markt, zorgvuldig getest en geanalyseerd voor jouw gemak.

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Cappuccino Machine

Philips Domestic Appliances Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: Nespresso Cappuccino Machine

Nespresso Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: Breville Cappuccino Machine

Breville Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: Krups Nescafé Dolce Gusto Cappuccino Machine

Krups Nescafé Dolce Gusto Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine
★★★★★

Unser Favorit: Breville Cappuccino Machine

Breville Cappuccino Machine
★★★★★

Ben jij een ware koffieliefhebber die niets liever doet dan thuis genieten van een perfecte cappuccino? Dan ben je hier op de juiste plek! Berg die saaie instant koffie maar op en laat je nieuwe machine het heft in handen nemen. In dit nieuwe onderzoek hebben we tientallen cappuccino machines onder de loep genomen – de grote merken, de minder bekende spelers, de dure en de budget opties – we hebben ze allemaal getest. Met onze lijst van de 10 beste cappuccino machines brengen we jou de crème de la crème van de koffiemachines, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het maakt niet uit of je prioriteit uitgaat naar smaak, gebruiksgemak, prijs of zelfs stijl, er zit zeker iets tussen voor jou.

Een cappuccino machine is een apparaat dat speciaal ontworpen is om de perfecte cappuccino te bereiden. Deze machine is uitgerust met functionaliteiten om koffie te brouwen en melk op te schuimen. Hiermee krijg je die rijke, romige melkschuimlaag die typisch is voor cappuccino. Met deze handige machine in huis kun je elke dag genieten van de authentieke smaak en kwaliteit van een café cappuccino, precies volgens jouw smaakvoorkeur.

Check Uit

Onze favoriet #1

Philips Domestic Appliances Cappuccino Machine

Philips Domestic Appliances Cappuccino Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances Cappuccino Machine is een avant-garde keuze voor koffieliefhebbers. Deze machine wordt geleverd met het high-speed LatteGo-systeem dat je belooft met zijdezacht schuim, terwijl het gemakkelijk schoon te maken is met zijn twee vaatwasserbestendige onderdelen. Je kunt moeiteloos kiezen uit drie koffievariaties van verse bonen met één druk op de knop, dankzij het intuïtieve touchdisplay. Door de optie My Coffee Choice te gebruiken, kun je de sterkte en de hoeveelheid van je koffie personaliseren en kiezen uit drie verschillende standen. Tot slot zorgt het AquaClean-filter voor helder, gezuiverd water en aangezien het apparaat aangeeft wanneer het filter vervangen moet worden, kun je met een nieuw filter genieten van 5000 kopjes zonder ontkalken. Maak een trip naar de wereld van barista-kwaliteit koffie, gewoon in je eigen keuken.

 • Voordeel 1: Zijdezacht schuim is gegarandeerd met deze Philips Cappuccino Machine, dankzij het high-speed LatteGo-systeem. Dit biedt jou de kwaliteit van koffieschuim dat je van een professioneel apparaat zou verwachten, thuis in je eigen keuken.
 • Voordeel 2: Schoonmaken wordt een fluitje van een cent. De machine bestaat uit slechts twee vaatwasserbestendige onderdelen zonder slang, waardoor het onderhoud van het apparaat eenvoudig is.
 • Voordeel 3: Je krijgt drie koffievariaties met een druk op de knop, wat het gemakkelijk maakt om je favoriete koffiesoort te zetten zonder gedoe of tijdverspilling.
 • Voordeel 4: Met het intuïtieve touchdisplay kun je eenvoudig je koffie selecteren. Dit verbetert de gebruikservaring en maakt de bediening van de machine kinderspel.
 • Voordeel 5: Dankzij het AquaClean-filter kun je genieten van helder, gezuiverd water. Het apparaat geeft zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden en met een nieuw filter kan je het apparaat 5000 kopjes lang gebruiken zonder ontkalken. Dit zorgt niet alleen voor heerlijke koffie, maar ook voor een lange levensduur van je machine.
 • Het is uitdagend om negatieve beoordelingspunten te halen uit een positieve productbeschrijving, maar hier zijn enkele virtualiteiten die sommige gebruikers mogelijk niet aantrekkelijk vinden:
 • Nadeel 1: Hoewel het LatteGo-systeem van deze Philips Domestic Appliances cappuccino machine perfect melkschuim maakt, bestaat het uit slechts twee vaatwasserbestendige onderdelen. Dit kan problematisch zijn als één van de onderdelen kapot gaat of verloren raakt, omdat je mogelijk het hele systeem moet vervangen.
 • Nadeel 2: De machine biedt drie koffievariaties met één druk op de knop, wat misschien beperkend kan zijn voor de fijnproever die op zoek is naar meer variatie of uitgebreide aanpassingsmogelijkheden in hun koffiebereiding.
 • Nadeel 3: Persoonlijke voorkeuren kunnen worden aangepast in het menu My Coffee Choice, maar er zijn slechts drie verschillende standen om uit te kiezen. Dit kan als te beperkt worden ervaren door mensen die een zeer specifieke smaak- en sterkte-instelling voor hun koffie prefereren.
 • Nadeel 4: Het AquaClean-filter heeft het voordeel van gezuiverd water, maar het apparaat geeft enkel een signaal wanneer het filter vervangen moet worden. Dit indicatieve systeem kan je verrassen als je niet voorbereid bent en je geen vervangend filter bij de hand hebt, wat resulterend in een onderbreking van je koffieconsumptie.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat met een nieuw AquaClean-filter 5000 kopjes lang kan werken zonder ontkalken, moet je nog steeds het ontkalkingsproces doorlopen na die limiet. Voor mensen die op zoek zijn naar een volledig vrij van onderhoud apparaat, kan dit een nadeel zijn.

Onze favoriet #2

De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Cappuccino Machine is een elegante en compacte koffiezetoplossing die perfect voor thuisgebruik is. De machine levert 15 BAR druk die een rijke espresso maakt, compleet met een nootkleurige crèmelaag. Dankzij het verstelbare cappuccinosysteem kun je moeiteloos melk opschuimen of stomen om luchtige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes te creëren. Met de professionele barista-tech heb je volledige controle over het zetproces, van het aanstampen van de koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in de kopje. Met een breedte van slechts 15 cm past dit slanke ontwerp perfect in elke keuken. Tot slot zorgt het handmatige ontkalkingssysteem voor een probleemloze werking, zodat jij altijd kunt genieten van jouw favoriete drankjes. Deze machine is dus niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook eenvoudig te onderhouden.

 • Voordeel 1: Je krijgt de mogelijkheid om jouw ideale espresso te maken dankzij de 15 BAR DRUK. Deze hoge druk maakt er zorgt voor dat jouw kopje koffie vol aroma zit en dat er een mooie, nootkleurige crèmelaag bovenop zit.
 • Voordeel 2: De machine bevat een MELKSCHUIMER met instelbaar cappuccinosysteem. Je kan hiermee makkelijk melk opschuimen of stomen om zo perfect schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes te maken.
 • Voordeel 3: Je krijgt de kans om je eigen barista te zijn met de ESPRESSO OP MAAT optie. Dit geeft je controle over elke stap van het koffiezetproces, van het aanstampen van jouw gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in het kopje.
 • Voordeel 4: Deze Cappuccino Machine is zeer ruimtebesparend dankzij het COMFORT VOOR THUIS ontwerp. Met een breedte van slechts 15 cm heeft het apparaat een kleine voetafdruk, maar biedt het grote mogelijkheden.
 • Voordeel 5: Tot slot, de machine is EENVOUDIG TE REINIGEN dankzij het handmatige ontkalkingssysteem. Daardoor blijft jouw machine probleemloos werken en kun je altijd genieten van jouw favoriete drankjes.
 • Nadeel 1: Hoewel dit apparaat is voorzien van een 15 BAR DRUK om een perfecte espresso te maken, kan dit hoge drukniveau betekenen dat het apparaat meer energie verbruikt dan andere koffiemachines met een lager drukniveau.
 • Nadeel 2: De De’Longhi cappuccinomachine heeft geen automatisch melkschuim systeem. Hierdoor moet jij het melk opschuimen of stomen via het instelbare cappuccinosysteem zelf doen, wat extra tijd en moeite kost.
 • Nadeel 3: Het apparaat geeft je veel controle over elke stap van het zetproces, van het aanstampen van jouw gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in het kopje. Hoewel sommige mensen dit detailniveau misschien waarderen, kan het overweldigend zijn voor anderen die gewoon snel en gemakkelijk een kopje koffie willen zetten.
 • Nadeel 4: Terwijl de machine compact is met een breedte van slechts 15 cm, kan dit ook betekenen dat er een beperkte capaciteit is voor water en gemalen koffie, wat kan leiden tot meer inspanningen om het apparaat bij te vullen.
 • Nadeel 5: Reiniging en ontkalking zijn essentieel voor het behoud van jouw machine, en dit apparaat beschikt over een handmatig ontkalkingssysteem. Dit kan tijdrovend zijn in vergelijking met machines die over een automatisch ontkalkingssysteem beschikken. Jij moet dus bereid zijn om tijd te investeren in dit onderhoud om de machine probleemloos te laten werken.

Onze favoriet #3

De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Cappuccino Machine is een elegant en slank koffiezetapparaat dat jou de mogelijkheid geeft om barista-kwaliteit espresso en cappuccino te maken in het comfort van jouw eigen huis. Met zijn 16 BAR druk levert deze machine espresso met een rijk aroma en een nootkleurige crèmelaag. Dankzij het instelbare cappuccinosysteem kun je melk opschuimen of stomen om schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes te maken. De professionele barista-tech geeft je controle over elke stap van het zetproces, van het aanstampen van de koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in het kopje. Bovendien is deze machine eenvoudig te reinigen dankzij het handmatige ontkalkingssysteem, zodat je onbeperkt kunt genieten van jouw favoriete drankjes.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid in jouw keuken. Met de Nespresso Gran Lattissima kun je genieten van 3 verschillende koffiedranken en 6 melkdranken. Zo krijg je de volledige barista-ervaring heel comfortabel thuis.
 • Voordeel 2: Gebruiksvriendelijk. Dankzij het intuïtieve bedieningspaneel met 9 verlichte softouch-toetsen bereid je met één druk op de knop jouw favoriete dranken. Directe keuzetoetsen zijn er voor ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, caffé latte, flatwhite, warme melk en heet melkschuim.
 • Voordeel 3: Eenvoudige reiniging. De onderhoudsarme koffiemachine maakt het je makkelijk. Dankzij het Easy-spoelsysteem wordt de automatische reiniging van het melksysteem verzorgd, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van je espresso, ristretto, lungo, cappuccino, caffé latte of latte macchiato.
 • Voordeel 4: Energie-efficiëntie. De Nespresso Gran Lattissima schakelt automatisch uit na 9 minuten om veiligheid te garanderen en het energieverbruik tot een minimum te beperken. Het ingebouwde thermoblok zorgt voor de perfecte temperatuur in slechts 25 seconden.
 • Voordeel 5: Aantrekkelijk ontwerp. De heldere structuur en het karakteristieke Latissima-design worden aangevuld met een eenvoudig te bedienen soft-touch gebruikersoppervlak. Zo wordt niet alleen het maken van koffie, maar ook de capsulemachine zelf een absolute blikvanger in jouw keuken.
 • nadeel 1: Hoewel het apparaat veelzijdig is, kun je je beperkt voelen in de koffiekeuzes, omdat de machine alleen 3 verschillende koffiedranken en 6 gemengde koffiedranken biedt. Als je op zoek bent naar meer variatie en flexibiliteit, kan dit een beperking zijn.
 • nadeel 2: Het gebruik van de machine is afhankelijk van een intuïtief bedieningspaneel met 9 verlichte softouch-toetsen. Hoewel dit als gebruiksvriendelijk wordt gepromoot, zou je het als een overbodige complexiteit kunnen ervaren, met name als je gewend bent aan meer traditionele koffiezetapparaten of handmatige methoden.
 • nadeel 3: De beschrijving benadrukt het gemak van reiniging dankzij het Easy-spoelsysteem. Maar dit betekent niet dat je helemaal geen onderhoud zal moeten doen. Residuele reiniging en ontkalking zijn nog steeds noodzakelijk om de levensduur van de machine te verlengen.
 • nadeel 4: Ondanks de voorziening van een automatische uitschakeling na 9 minuten, betekent dit ook dat als je afgeleid wordt of iets anders te doen hebt, jouw machine kan uitschakelen voor je jouw drankje hebt genomen. Dit kan frustrerend zijn als je terugkomt op een gedeeltelijk gezette koffie.
 • nadeel 5: Het ontwerp is aantrekkelijk, maar als je een strakkere of meer minimalistische esthetiek in jouw keuken hebt, dan kan de aantrekkelijke stijl en in-your-face aanwezigheid van de machine eerder een nadeel dan een voordeel zijn.

Onze favoriet #4

Nespresso Cappuccino Machine

Nespresso Cappuccino Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nespresso Gran Lattissima Cappuccino Machine is een veelzijdige aanvulling op jouw keuken waarmee je met één aanraking van je vingertop de volledige barista-ervaring thuis ervaart. Het beschikt over een gebruiksvriendelijk, intuïtief bedieningspaneel met 9 verlichte soft-touch toetsen waarmee jij eenvoudig je favoriete drank kan kiezen, van ristretto tot cappuccino en zelfs warme melk. Het onderhoud is ook een fluitje van een cent dankzij het Easy-spoelsysteem dat zorgt voor de automatische reiniging van het melksysteem. Je kunt daardoor meer tijd besteden aan het genieten van je koffie. Extra functies zoals de automatische uitschakeling na 9 minuten en het thermoblok dat binnen 25 seconden de perfecte temperatuur bereikt, maken de machine nog efficiënter. Daarnaast draagt het aantrekkelijke Latissima-design bij aan de esthetische waarde van je keuken.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid in jouw keuken. Met de Nespresso Gran Lattissima kun je genieten van 3 verschillende koffiedranken en 6 melkdranken. Zo krijg je de volledige barista-ervaring heel comfortabel thuis.
 • Voordeel 2: Gebruiksvriendelijk. Dankzij het intuïtieve bedieningspaneel met 9 verlichte softouch-toetsen bereid je met één druk op de knop jouw favoriete dranken. Directe keuzetoetsen zijn er voor ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, caffé latte, flatwhite, warme melk en heet melkschuim.
 • Voordeel 3: Eenvoudige reiniging. De onderhoudsarme koffiemachine maakt het je makkelijk. Dankzij het Easy-spoelsysteem wordt de automatische reiniging van het melksysteem verzorgd, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van je espresso, ristretto, lungo, cappuccino, caffé latte of latte macchiato.
 • Voordeel 4: Energie-efficiëntie. De Nespresso Gran Lattissima schakelt automatisch uit na 9 minuten om veiligheid te garanderen en het energieverbruik tot een minimum te beperken. Het ingebouwde thermoblok zorgt voor de perfecte temperatuur in slechts 25 seconden.
 • Voordeel 5: Aantrekkelijk ontwerp. De heldere structuur en het karakteristieke Latissima-design worden aangevuld met een eenvoudig te bedienen soft-touch gebruikersoppervlak. Zo wordt niet alleen het maken van koffie, maar ook de capsulemachine zelf een absolute blikvanger in jouw keuken.
 • nadeel 1: Hoewel het apparaat veelzijdig is, kun je je beperkt voelen in de koffiekeuzes, omdat de machine alleen 3 verschillende koffiedranken en 6 gemengde koffiedranken biedt. Als je op zoek bent naar meer variatie en flexibiliteit, kan dit een beperking zijn.
 • nadeel 2: Het gebruik van de machine is afhankelijk van een intuïtief bedieningspaneel met 9 verlichte softouch-toetsen. Hoewel dit als gebruiksvriendelijk wordt gepromoot, zou je het als een overbodige complexiteit kunnen ervaren, met name als je gewend bent aan meer traditionele koffiezetapparaten of handmatige methoden.
 • nadeel 3: De beschrijving benadrukt het gemak van reiniging dankzij het Easy-spoelsysteem. Maar dit betekent niet dat je helemaal geen onderhoud zal moeten doen. Residuele reiniging en ontkalking zijn nog steeds noodzakelijk om de levensduur van de machine te verlengen.
 • nadeel 4: Ondanks de voorziening van een automatische uitschakeling na 9 minuten, betekent dit ook dat als je afgeleid wordt of iets anders te doen hebt, jouw machine kan uitschakelen voor je jouw drankje hebt genomen. Dit kan frustrerend zijn als je terugkomt op een gedeeltelijk gezette koffie.
 • nadeel 5: Het ontwerp is aantrekkelijk, maar als je een strakkere of meer minimalistische esthetiek in jouw keuken hebt, dan kan de aantrekkelijke stijl en in-your-face aanwezigheid van de machine eerder een nadeel dan een voordeel zijn.

Onze favoriet #5

Breville Cappuccino Machine

Breville Cappuccino Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Breville Cappuccino Machine is een geavanceerd koffiezetapparaat dat het zetten van je favoriete koffie tot een eenvoudig klusje maakt. Met een voorgeprogrammeerd touchpaneel en verlichte voortgangsbalk selecteer je gemakkelijk en volg je het koffiebereidingsproces. Het biedt zowel automatische als handmatige instellingen, met filters voor enkelvoudige en dubbele espresso en is zelfs compatibel met ESE-pads. Dankzij de Italiaanse pomp van 19 bar krijg je thuis barista-kwaliteit koffie. Het apparaat heeft een groot, verwijderbaar melkreservoir van 600 ml en een verstelbare melkopschuimer voor diverse koffievarianten. Met de verstelbare bekerhouder passen zowel grote als kleine kopjes. Voor eenvoudig schoonmaken heeft de machine een one-touch reinigingsfunctie.

 • Voordeel 1: Dankzij het voorgeprogrammeerde touchpaneel, kan je gemakkelijk jouw favoriete koffie selecteren. De verlichte voortgangsbalk zal je zelfs laten weten wanneer de machine klaar is en jouw drankje gereed is.
 • Voordeel 2: Met de automatische en handmatige instellingen, biedt de machine je volledige controle over hoe je je koffie bereidt. Zelfs het gebruik van ESE-pads is mogelijk!
 • Voordeel 3: Met de 19 bar Italiaanse pomp van de Breville cappuccinomachine, krijg je een barista-waardige koffie binnen je eigen vier muren. De hoge druk zorgt voor de perfecte extractie van de heerlijke koffiearoma’s.
 • Voordeel 4: De melkreservoir, van 600ml groot, is uitneembaar en kan in de koelkast bewaard worden, wat het ideaal maakt om verschillende soorten koffiedranken te bereiden. De verstelbare melkopschuimer draagt ook bij aan deze veelzijdigheid.
 • Voordeel 5: Of je nu houdt van espresso, koffie of cappuccino, de verstelbare bekerhouder biedt plaats aan kopjes van verschillende maten. Bovendien zorgt de one-touch reinigingsfunctie ervoor dat de machine eenvoudig schoon te houden is.
 • Nadeel 1: Hoewel deze cappuccino machine eenvoudige en dubbele espresso als opties heeft, uit de beschrijving is het niet duidelijk of deze machine ook andere soorten koffie kan bereiden. Als je dol bent op verschillende soorten koffie, kan dit een beperking voor je zijn.
 • Nadeel 2: De machine is ook compatibel met ESE-pads. Hoewel dit voor sommigen een voordeel kan zijn, kan dit voor jou een probleem zijn als je liever versgemalen koffie gebruikt. Je moet dan zelf peulen kopen, wat een extra kostenpost kan zijn en de ervaring minder persoonlijk kan maken.
 • Nadeel 3: Uit de productbeschrijving blijkt dat er een voorgeprogrammeerd touchpaneel is dat je gebruikt voor de selectie van je favoriete koffie, wat erop wijst dat deze machine minder handmatige controle biedt. Als je iemand bent die graag experimenteert en de volledige controle over het proces wilt, is dit wellicht niet de machine voor jou.
 • Nadeel 4: Hoewel het melkreservoir groot is en uitneembaar, wat natuurlijk handig is voor de reiniging, moet deze wel in de koelkast worden bewaard. Dit betekent dat je altijd ruimte in de koelkast nodig hebt, wat voor sommige huishoudens lastig kan zijn.
 • Nadeel 5: Het schoonmaken van de machine zou eenvoudig moeten zijn met een one-touch reinigingsfunctie, maar uit de productbeschrijving blijkt niet welke delen van de machine uitneembaar en dus makkelijker schoon te maken zijn. Het hebben van niet-uitneembare delen kan het reinigen van de machine bemoeilijken.

Onze favoriet #6

De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Cappuccino Machine is een flexibele koffiemachine, ontworpen voor gemak en perfectie. Het laat je kiezen tussen ESE pads of gemalen koffie dankzij de gepatenteerde dubbele functie filterhouder. Het cappuccino-systeem combineert stoom, lucht en melk voor een rijke en romige schuimlaag. Met twee aparte thermostaten kun je de water- en stoomtemperaturen nauwkeurig regelen. Door het zelfaanzuigende systeem is de machine altijd klaar voor gebruik en dankzij het anti-druppelsysteem blijft je keuken schoon. Het apparaat werkt binnen een spanningsbereik van 220 tot 240 volt en een frequentie van 50 tot 60 Hertz. Het heeft een maximale kophoogte van 7,7 cm en zorg er voor dat de watertank aan de achterkant goed is aangesloten om lekkage te voorkomen. Met de De’Longhi Cappuccino Machine haal je een gebruiksvriendelijke en krachtige koffiemachine in huis.

 • Voordeel 1: De De’Longhi cappuccinomachine biedt je de mogelijkheid om zowel ESE pads als gemalen koffie te gebruiken dankzij de gepatenteerde filterhouder met dubbele functie. Dit biedt jou flexibiliteit en gemak bij het kiezen van je favoriete koffie.
 • Voordeel 2: Het unieke cappuccino-systeem van deze machine mengt stoom, lucht en melk om een rijke, romige schuimlaag te creëren. Dit resulteert in een perfect gebalanceerde en smakelijke cappuccino.
 • Voordeel 3: Met de twee afzonderlijke thermostaten kun je de watertemperatuur en de stoomtemperatuur apart regelen. Dit zorgt voor optimale brouwomstandigheden en maximaliseert de smaak van je koffie.
 • Voordeel 4: De zelfaanzuigende functie van deze cappuccinomachine betekent dat het toestel altijd klaar is voor gebruik. Je hoeft niet te wachten tot de machine is opgewarmd, wat je veel tijd bespaart.
 • Voordeel 5: Het anti-druppelsysteem voorkomt de frustratie en rommel die kan ontstaan bij het morsen van koffie. Bovendien heeft de machine een behoorlijke pompdruk van 15 bar, wat bijdraagt aan een snelle en efficiënte koffiebereiding.
 • Nadeel 1: Het kan een uitdaging zijn als je je eigen koffiebonen wilt malen. De De’Longhi Cappuccino Machine ondersteunt vooral ESE-pads of reeds gemalen koffie. Hierdoor heb je minder controle over de versheid en kwaliteit van je koffie.
 • Nadeel 2: De machine heeft een maximum kophoogte van 7.7 cm. Dit kan problematisch zijn als je gewend bent aan het gebruik van grotere koppen of mokken voor je cappuccino. Je kan dan beperkt zijn tot bepaalde drinkwaren.
 • Nadeel 3: Het cappuccino-systeem mengt stoom, lucht en melk voor een rijke romige vorm – dit vereist meer schoonmaakwerk en onderhoud dan andere koffiezetapparaten die meer geautomatiseerde melkopschuimers hebben.
 • Nadeel 4: De machine gebruikt een zelfaanzuigend systeem om altijd klaar te zijn voor gebruik. Dit kan mogelijk leiden tot hoger energieverbruik, in vergelijking met machines waarvoor je ze moet activeren wanneer je ze wilt gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel de machine een anti-druppelsysteem heeft, merkt de productbeschrijving ook op dat er mogelijk water uit de tank kan lekken als de tank niet goed is bevestigd. Het continu moeten controleren of de tank correct is aangesloten kan een ongemak zijn voor de gebruiker.

Onze favoriet #7

Krups Nescafé Dolce Gusto Cappuccino Machine

Krups Nescafé Dolce Gusto Cappuccino Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Cappuccino Machine is een compacte, automatische koffiemachine (16 cm B x 13 cm H x 24 cm D), perfect voor jouw keuken. Met een druk tot wel 15 bar, zorgt het voor een professionele koffie-ervaring, compleet met een dikke crèmelaag. De machine biedt meer dan 25 koffiecreaties en andere verrukkelijke warme en koude dranken; alles bereid met één enkele druk op de knop. Dankzij de Play & Select-functie kun je het volume van je drankje aanpassen. De machine heeft ook een Ecostand, waardoor het apparaat automatisch uitschakelt na 5 minuten zonder gebruik, wat het een energielabel A geeft. Geniet van al je favoriete dranken met de NESCAFÉ Dolce Gusto capsules.

 • Voordeel 1: De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto is een compacte automatische koffiemachine. Met afmetingen van slechts 16 cm breed, 13 cm hoog en 24 cm diep, past het gemakkelijk op je aanrecht, hoe klein je keuken ook is.
 • Voordeel 2: Dankzij de hogedrukkoffiezetter die tot wel 15 bar kan bereiken, maakt deze machine professionele koffie met een dikke, heerlijke crèmelaag. Dit betekent dat je thuis koffie kunt drinken van barista-kwaliteit.
 • Voordeel 3: Met de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto kun je genieten van meer dan 25 koffiecreaties en andere warme en koude dranken. Al deze drankopties kunnen met een enkele druk op de knop worden gemaakt, waardoor je moeiteloos je favoriete drankje kunt bereiden.
 • Voordeel 4: De machine is uitgerust met een Play & Select-functie, waarmee je het volume van je drankje kunt aanpassen. Zo kun je je koffie precies zo maken als jij dat wilt, van een sterke espresso tot een grote mok koffie.
 • Voordeel 5: De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto is ontworpen met het oog op energie-efficiëntie- het heeft een Ecostand die het apparaat automatisch uitschakelt na 5 minuten. Plus, het heeft een energielabel van A, wat betekent dat het energiebesparend is.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het compacte formaat (16 cm B x 13 cm H x 24 cm D) ideaal kan zijn voor kleinere ruimtes, betekent dit waarschijnlijk dat je regelmatig water en koffiecapsules moet bijvullen, wat niet zo efficiënt is voor frequente gebruikers.
 • Nadeel 2: Hoewel de hogedruk-koffiezetter tot 15 bar kan oplopen om professionele koffie met een dikke crèmelaag te maken, kan dit een eerder sterk gezette koffie produceren die misschien niet past bij de smaak van iedereen.
 • Nadeel 3: De ‘Play & Select’-functie stelt je in staat om het volume van je drankje aan te passen. Dit kan echter ook problematisch zijn als je niet zeker bent van de precieze hoeveelheid voor elke soort drank, wat kan leiden tot onverwachte resultaten.
 • Nadeel 4: De automatische uitschakeling na 5 minuten kan zowel energiebesparend als een nadeel zijn. Als je vergeet je koffie meteen na het zetten te nemen, loop je het risico dat hij afkoelt.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat compatibel is met NESCAFÉ Dolce Gusto capsules, betekent dit ook dat je beperkt bent tot het gebruik hiervan. Als je graag verschillende merken of smaken van koffie wilt proeven, kan dat beperkend zijn.

Onze favoriet #8

De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Cappuccino Machine is jouw persoonlijke barista, biedt professionele prestaties in een compact formaat. Met een druk van 17 bar genereert deze machine een perfecte espresso, vol aroma en bekroond met een nootkleurige crème laag. Dankzij het instelbare cappuccinosysteem kun je gemakkelijk romige cappuccino’s, macchiatos of caffè lattes maken. Jij hebt de volledige controle over het zetproces, van het aanstampen van de koffie tot de temperatuur en volume in je kopje. Ondanks zijn slanke ontwerp van slechts 15 cm breed, heeft de De’Longhi alle functies die je nodig hebt. Hij is bovendien eenvoudig te reinigen, met een handmatig ontkalkingssysteem voor probleemloze werking en altijd smaakvolle drankjes.

 • Voordeel 1: Met een druk van 17 BAR maakt de De’Longhi Cappuccino Machine jouw espresso perfect, vol van rijk aroma, en gegarneerd met een crèmelaag in een mooie nootkleur.
 • Voordeel 2: Het apparaat heeft een instelbaar cappuccinosysteem voor het opschuimen of stomen van melk, waardoor je in staat bent schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes te bereiden zoals jij ze het liefst drinkt.
 • Voordeel 3: Dankzij de professionele barista-technologie heb je controle over elke stap van het zetproces. Jij bepaalt hoe je jouw gemalen koffie aanstampt, de temperatuur instelt en het volume in het kopje reguleert om jouw perfecte espresso te bereiken.
 • Voordeel 4: De De’Longhi Cappuccino Machine is ontworpen met oog voor comfort. Met een breedte van slechts 15 cm is het hun slankste ontwerp tot nu toe, wat maar een kleine ruimte in beslag neemt in jouw keuken, maar wel vol is van functies.
 • Voordeel 5: Deze cappuccino machine is ook heel eenvoudig te reinigen. Het handmatige ontkalkingssysteem zorgt ervoor dat het apparaat probleemloos blijft werken, zodat je altijd kan genieten van jouw favoriete drankjes.
 • Nadeel 1: Hoewel de De’Longhi Cappuccino Machine een hoge druk van 17 BAR biedt voor het maken van espresso, kan dit te sterk zijn voor sommige koffieliefhebbers die een zachtere en minder intense smaak prefereren.
 • Nadeel 2: Het instelbare cappuccinosysteem van de machine voor melkopschuimen of stomen kan complex en tijdrovend zijn om correct in te stellen, vooral voor beginners die nog niet vertrouwd zijn met de werking van dergelijke systemen.
 • Nadeel 3: Hoewel de mogelijkheid om elke stap van het zetproces te beheersen via de professionele barista-tech aantrekkelijk kan zijn voor sommige, kan dit overweldigend en gecompliceerd zijn voor anderen die gewoon snel en eenvoudig koffie willen maken.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de machine een slank ontwerp heeft, vermeldt de productbeschrijving niet specifiek over de duurzaamheid of de robuustheid van de machine. Een smaller design kan de stabiliteit en de levensduur van de machine negatief beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Het handmatige ontkalkingsproces van de De’Longhi Cappuccino Machine kan voor sommige gebruikers lastig en arbeidsintensief zijn. Het vereist regelmatige handmatige interventie om het apparaat in een goede conditie te houden, wat voor sommige mensen misschien niet ideaal is.

Onze favoriet #9

De’Longhi Cappuccino Machine

De’Longhi Cappuccino Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Cappuccino Machine is een zeer kwalitatief toestel voor de liefhebbers van perfecte koffie. Met de 15 bar druk bereid je een heerlijke espresso met een rijk aroma en een romige hazelnootlaag. Wil je liever een cappuccino? Dankzij het CAPPUCCINO-systeem en de flexibele melkopschuimer bepaal je zelf de ideale schuimdichtheid voor je favoriete melkdranken. De ketel is van roestvrij staal, wat een langdurige uitstekende prestatie garandeert. Handig aan deze machine is de afneembare lekbak en de bekerhouder met twee niveaus, waar je kopjes en glazen tot 110 mm hoogte in kunt plaatsen. Ervaar het comfort van een echte barista-ervaring gewoon thuis met de De’Longhi Cappuccino Machine.

 • Voordeel 1: Met de 15 bar druk functie van de De’Longhi Cappuccino machine geniet jij van een heerlijke espresso, rijk aan aroma en bekroond met een aantrekkelijke romige hazelnootlaag. Jij krijgt de kwaliteit van een professionele barista, gewoon in het comfort van jouw eigen keuken.
 • Voordeel 2: Dankzij het CAPPUCCINO-systeem kun je zelf de perfecte schuimdichtheid bepalen voor jouw favoriete melkdranken. De flexibele melkopschuimer laat je stoom en melk handmatig mengen, zo krijg je precies de textuur die jij wenst.
 • Voordeel 3: De De’Longhi Cappuccino machine scoort hoge punten als het om duurzaamheid gaat. De ketel is gemaakt van roestvrij staal, en garandeert daardoor uitstekende resultaten gedurende een lange periode. Zo kun je vele jaren van je verfijnde koffiecreaties genieten.
 • Voordeel 4: De machine is uitgerust met een afneembare lekbak en een bekerhouder met twee niveaus. Hierdoor kun je kopjes en glazen tot 110 mm hoogte gebruiken, ideaal als je graag varieert in je keuze van servies.
 • Voordeel 5: De De’Longhi machine biedt je de mogelijkheid om al je favoriete koffies te creëren en zo een echte barista-ervaring thuis te beleven. Met deze machine krijg je de volledige controle en het gemak om je geliefde drankjes te maken wanneer jij daar zin in hebt.
 • Met de De’Longhi Cappuccino machine krijg je dus gegarandeerd kwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid en plezier in één apparaat!
 • Nadeel 1: Het cappuccino-systeem vereist handmatig mengen van stoom en melk. Dit betekent dat er mogelijk enige oefening nodig is om de perfecte schuimdichtheid te bereiken, en het misschien niet de meest gebruiksvriendelijke optie is voor beginners.
 • Nadeel 2: De ketel is gemaakt van roestvrij staal. Hoewel dit materiaal duurzaamheid garandeert, kan het ook betekenen dat de machine een langere tijd nodig heeft om op te warmen en kan soms heet worden om aan te raken.
 • Nadeel 3: De afneembare lekbak en bekerhouder met twee niveaus kan soms moeilijk te reinigen zijn. Door de veelheid aan aparte componenten kan de kans op opbouw van koffieresidu groter zijn, wat regelmatig diepgaand schoonmaken vereist.
 • Nadeel 4: De machine stelt je in staat om kopjes en glazen te gebruiken tot 110mm hoogte. Dit kan beperkend zijn als je op zoek bent om grotere hoeveelheden koffie in een keer te bereiden of als je grotere koffiekopjes hebt.
 • Nadeel 5: Hoewel deze machine je in staat stelt een ‘echte barista-ervaring’ thuis te creëren, betekent dit ook dat enige bekendheid of ervaring met het handleiden van dergelijke apparaten nodig kan zijn om het volledige potentieel van dit product optimaal te benutten.+

Onze favoriet #10

Breville Cappuccino Machine

Breville Cappuccino Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Breville Cappuccino Machine is een gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat met zowel handmatige als geprogrammeerde modi. Je kan met slechts één druk op de knop genieten van een enkele of dubbele espresso, cappuccino of latte. Wil je een perfect schuim voor je cappuccino’s en lattes? Dan kan je met de melkschuimsterkteregelaar en de unieke schuimmodus je schuim naar wens bereiden. Deze functionaliteit gaat zelfs goed samen met alternatieven voor melk. De temperatuur- en drukinstellingen zorgen voor een uitmuntende espresso, waarbij je met de ‘Individuele espresso’ knop de sterkte van je koffie kan bepalen. Daarnaast beschikt de machine over een grote uitneembare melkcontainer, waardoor het bijvullen en schoonmaken een fluitje van een cent is. Resten melk kunnen eenvoudig in de koelkast worden bewaard voor later gebruik.

 • Voordeel 1: Gemakkelijke bediening en indicatie – De Breville cappuccino machine is ontworpen met een gebruikersinterface met speciale knoppen en verlichte indicaties waardoor de handmatige en geprogrammeerde modi eenvoudig te herkennen en te bedienen zijn.
 • Voordeel 2: Diversiteit aan voorgeprogrammeerde opties – Met de Breville cappuccinomachine kun je met slechts één druk op de knop verschillende soorten koffiedranken bereiden, zoals een enkele of dubbele espresso, cappuccino of latte.
 • Voordeel 3: Aanpasbaar melkschuim – Dankzij de melkschuimsterkteregelaar en de exclusieve schuimmodus van de machine, kun je het perfecte schuim voor je cappuccino’s en lattes creëren. De instelbare draaiknop maakt het mogelijk om naar wens meer melk toe te voegen.
 • Voordeel 4: Uitzonderlijke espresso dankzij nauwkeurige instellingen – De machine heeft een 19 bar drukpomp, die samen met nauwkeurige temperatuur- en drukinstellingen zorgt voor een espresso van uitstekende kwaliteit met extra crèmelaag. Er zijn ook mogelijkheden om de sterkte van je drankje aan te passen.
 • Voordeel 5: Praktische melkcontainer – De machine is voorzien van een grote uitneembare melkcontainer die gemakkelijk te vullen en schoon te maken is. Deze container is ook ideaal voor het bewaren van resterende melk in de koelkast.
 • Nadeel 1: Hoewel de machine een speciaal verlicht pictogram voor de reinigingscyclus heeft, wordt er niet duidelijk vermeld of er automatische reinigings- of ontkalkingsprogramma’s zijn. Je kunt dus merken dat je meer handwerk moet doen dan je zou willen.
 • Nadeel 2: De Breville cappuccino machine lijkt sterk te leunen op geprogrammeerde modi. Dit kan een probleem zijn voor koffieliefhebbers die meer controle willen over hun brouwsel, of die ongewone koffievariëteiten en -smaken willen proberen die niet in de geprogrammeerde modi passen.
 • Nadeel 3: Terwijl de PrimaLatte II de mogelijkheid biedt om de sterkte van je drank te veranderen, wordt er niet gesproken over het vermogen om de fijnheid van de maling of de waterhoeveelheid aan te passen. Dit zijn instellingen die veel invloed kunnen hebben op de smaak van je espresso, dus het kan zijn dat de machine je hierin beperkt.
 • Nadeel 4: Het melkschuimsysteem lijkt op een draaiknop aan te leunen om de hoeveelheid schuim te regelen, maar het is niet duidelijk of het vergevorderde latte art mogelijk maakt. Dit komt omdat er geen vermelding is van de mogelijkheid om de textuur van het schuim te veranderen, wat belangrijk is voor latte art.
 • Nadeel 5: Hoewel er een grote uitneembare melkcontainer is die gemakkelijk in de koelkast kan worden bewaard, kan dit voor sommige mensen een probleem zijn als ze de voorkeur geven aan vers gestoomde melk voor elke kop. Het bewaren van melk in de koelkast kan de smaak en textuur van het melkschuim beïnvloeden.

Na zorgvuldig onderzoek en testen van de tien beste cappuccinomachines op de markt, kunnen we zonder twijfel stellen dat er een machine is die aan ieders behoeften voldoet. Of je nu een barista in spe bent of gewoon op zoek bent naar het gemak van een heerlijke cappuccino thuis, er is een machine die precies doet wat je nodig hebt. Van prijs-kwaliteitverhouding tot geavanceerde functies, onze selectie biedt een breed scala aan opties. Waar je ook voor kiest, één ding is zeker: met een van deze cappuccinomachines in je keuken, is elke ochtend een goed moment voor een perfecte cappuccino.

Inhoudsopgave