a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Centrifuge: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste centrifuges op de markt, getest en aanbevolen volgens nieuw onderzoek.

Unser Favorit: Onilab Centrifuge

Onilab Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Mxmoonant Centrifuge

Mxmoonant Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Onilab Centrifuge

Onilab Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Mxmoonant Centrifuge

Mxmoonant Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Ejoyous Centrifuge

Ejoyous Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Yosoo Health Gear Centrifuge

Yosoo Health Gear Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Cgoldenwall Centrifuge

Cgoldenwall Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Ahwoihs Centrifuge

Ahwoihs Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Ocs.Tec Centrifuge

Ocs.Tec Centrifuge
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Centrifuge

Philips Domestic Appliances Centrifuge
★★★★★

Welkom bij onze meest recente producttest en -beoordeling! Als je overweegt te investeren in een centrifuge, dan ben je op de juist plek! We hebben het veld nauwlettend gevolgd en brengen je de 10 beste centrifuges op de markt, volgens ons laatste onderzoek. Of je nu sap wilt maken, je was droog wilt krijgen of je labmateriaal wilt scheiden, we hebben de perfecte opties voor je in petto. Doorloop onze lijst en ontdek welk product het beste aan jouw behoeften voldoet. Getest, betrouwbaar en zorgvuldig geselecteerd, deze centrifuges zullen ongetwijfeld indruk op je maken. Laten we dus zonder verder oponthoud beginnen!

Een centrifuge is een apparaat dat je helpt om verschillende componenten in een vloeistof te scheiden door middel van zeer hoge draaisnelheden. Stel je voor dat je een mengsel van water en zand hebt. Dit wordt in de centrifuge geplaatst en zeer snel rondgedraaid. Door de centrifugale kracht die hierdoor ontstaat, zal het zwaardere zand naar de bodem worden geduwd en het lichtere water stijgt naar boven. Zo kun je dus heel gemakkelijk en snel verschillende stoffen van elkaar scheiden. Een centrifuge is een onmisbaar hulpmiddel in veel laboratoria, en je vindt ze ook in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld in je wasmachine om het water uit je was te halen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Onilab Centrifuge

Onilab Centrifuge

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ONiLAB Centrifuge is een hoogwaardig laboratoriumapparaat dat is ontworpen voor eenvoudige bediening en geluidsarme werking. Je kunt de timer instellen van 30 seconden tot 99 minuten of deze continu laten draaien. De snelheid of G-kracht kan ingesteld worden en wordt duidelijk weergegeven. Met vooraf ingestelde programma’s start je eenvoudig je procedure met één druk op de knop. Veiligheid is gegarandeerd dankzij een dekselvergrendeling die niet geopend kan worden tot de rotor is gestopt. Bovendien is deze centrifuge gemaakt van duurzaam, hoogwaardig ABS-kunststof en voorzien van een onderhoudsvrije borstelloze DC-motor, staande op een stabiele gietijzeren sokkel. Het apparaat is zeer veelzijdig en kan tot 15 ml/10 ml/7 ml/1,5-5 mL × 6 buisjes bevatten, waardoor het breed inzetbaar is voor scheidingsroutines. Met een jaar garantie van ONiLAB kun je rekenen op een betrouwbare service en een kwalitatief hoogstaand product.

 • Voordeel 1: Gebruiksgemak: De ONiLAB centrifuge is eenvoudig te bedienen. Met programmeerfuncties en een gemakkelijk afleesbare verwerkingsweergave maakt deze centrifuge het proces gemakkelijk ongeacht uw ervaringsniveau.
 • Voordeel 2: Veiligheid: De ONiLAB centrifuge heeft een deurvergrendeling die voorkomt dat het deksel wordt geopend tijdens het draaien van de rotor. Dit, samen met de automatische dekselvergrendeling en interne zelftest na inschakeling, garandeert dat deze centrifuge voldoet aan internationale veiligheidsnormen.
 • Voordeel 3: Hoge kwaliteit van materialen: De ONiLAB centrifuge is vervaardigd van hoogwaardige ABS-kunststof en heeft een onderhoudsvrije borstelloze DC-motor. De solide constructie wordt geaccentueerd door de gietijzeren basis en vacuümzuigvoeten die stabiliteit tijdens gebruik garanderen.
 • Voordeel 4: Diversiteit van toepassingen: De ONiLAB centrifuge heeft een breed scala aan toepassingen, dankzij het digitale LCD besturingssysteem en de aanpasbare timing en snelheidsopties. Het kan buizen van verschillende volumes accommoderen, waardoor het een flexibel apparaat is voor routinematige scheidingspraktijken.
 • Voordeel 5: Rustige werking: Naast de reeds vermelde voordelen, is deze centrifuge ook ontworpen om met een laag geluidsniveau te werken. Met een geluidsniveau van minder dan of gelijk aan 56 dB, stelt het je in staat om in een rustige en rustgevende omgeving te werken.
 • Hoewel de ONiLAB centrifuge veel goede eigenschappen heeft, zijn er ook enkele nadelen die je in overweging moet nemen voor je tot aankoop overgaat.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit. De bijgeleverde rotor A6-15P heeft beperkte capaciteit. Hoewel deze verschillende formaten van buizen kan herbergen, is het totale aantal buizen dat het kan bevatten beperkt tot 6 stuks. Dit kan de efficiëntie van je testen beïnvloeden als je veel monsters moet verwerken.
 • Nadeel 2: Vaste programma’s. De centrifuge heeft slechts twee voorgeprogrammeerde instellingen, P1 en P2. Hoewel deze eenvoudig kunnen worden geactiveerd met één knop, bieden ze je misschien niet genoeg flexibiliteit als je procedures hebt die buiten deze instellingen vallen.
 • Nadeel 3: Geluidsniveau. Hoewel de centrifuge is aangeprezen als rustig, met geluidsniveau ≤ 56 dB, kan dit nog steeds luid zijn in een stil laboratorium en je andere activiteiten verstoren.
 • Nadeel 4: Langere insteltijd. Hoewel de machine is voorzien van een automatische dekselvergrendeling om de werktijd te besparen, moet er nog wel enige tijd worden geïnvesteerd om de machine te activeren en de gewenste instellingen in te voeren.
 • Nadeel 5: Specifieke toepassingen. Omdat het product wordt geadverteerd als een “low-speed centrifuge”, kan het niet geschikt zijn voor toepassingen of experimenten die een hogere snelheid en kracht vereisen. Je zou beperkt kunnen zijn in de soorten werkzaamheden die je met deze centrifuge kunt uitvoeren.

Onze favoriet #2

Mxmoonant Centrifuge

Mxmoonant Centrifuge

Waarom we het gekozen hebben

De Mxmoonant Centrifuge is een hoogwaardig technisch hulpmiddel dat perfect is voor gebruik in medische, wetenschappelijke, productie- en andere onderzoeksomgevingen. Met deze centrifuge kun je snelheden instellen van 0-4000 RPM en tijdframes van 0-60 minuten, wat je totale controle over het proces geeft. Het apparaat wordt geleverd met de mogelijkheid om 6 buizen van 20 ml te huisvesten, hoewel er beperkingen zijn wat betreft de lengte en diameter van de buisjes. Het handige transparante deksel laat je de werking van de monsters in de gaten houden. De primaire functie van dit apparaat is het scheiden van vloeistoffen van vaste deeltjes of vloeibare mengsels van verschillende dichtheden. Het product wordt geleverd met een jaar garantie. Wel dien je erop te letten dat menselijke schade niet onder de garantie valt. Mocht je vragen of problemen hebben, dan staat de klantenservice voor je klaar.

 • Voordeel 1: Je hebt volledige controle over de tijd en snelheid van de centrifuge dankzij de twee draaischakelaars. Dit betekent dat je de procedure volledig kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.
  Voordeel 2: Met het transparante deksel kun je direct de werking van jouw monster waarnemen. Dit maakt het proces veel intuïtiever en handiger.
  Voordeel 3: De centrifuge kan vloeistoffen scheiden van vaste deeltjes of vloeibare mengsels van verschillende dichtheden. Dit maakt het een veelzijdig hulpmiddel voor verschillende toepassingen, van medische procedures tot wetenschappelijk onderzoek.
  Voordeel 4: De centrifuge wordt geleverd met een 6*20ml centrifugebuis, wat het mogelijk maakt om verschillende formaten buizen te gebruiken. Dit biedt flexibiliteit bij het kiezen van het formaat dat past bij jouw specifieke behoeften.
  Voordeel 5: Deze centrifuge kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingsgebieden, zoals medische behandeling, wetenschappelijk onderzoek en productie. Dit betekent dat het een waardevol instrument kan zijn in veel verschillende omgevingen, van ziekenhuizen en onderzoeksinstituten tot productiefaciliteiten.
 • Nadeel 1: De Centrifuge van het merk Mxmoonant vereist dat de centrifugebuizen symmetrisch in de machine worden geplaatst. Dit betekent dat een onjuist geplaatste buis de werking van de machine kan beïnvloeden, wat een ongemak kan zijn, vooral als je in een haast bent of niet helemaal bekend bent met het correct gebruik van centrifuges.
 • Nadeel 2: De centrifuge heeft beperkingen met betrekking tot de maat van de centrifugebuizen die je kunt gebruiken. De buizen mogen niet groter zijn dan bepaalde afmetingen, wat je mogelijk kan dwingen om meerdere keren te centrifugeren als je veel materiaal hebt om te scheiden.
 • Nadeel 3: Je moet de buishuls verwijderen als je een centrifugebuis van 20 ml gebruikt. Dit extra proces kan tijdrovend zijn en verwarring veroorzaken, zeker in een drukke laboratoriumomgeving.
 • Nadeel 4: De Mxmoonant centrifuge kan alleen vaste deeltjes scheiden van vloeistoffen, of vloeibare mengsels van verschillende dichtheden scheiden. Dit kan beperkend zijn als je meer veelzijdige scheidingstechnologieën nodig hebt voor je werk.
 • Nadeel 5: De snelheid en tijd van de Mxmoonant centrifuge worden geregeld met draaischakelaars. Dit ontwerp kan het moeilijker maken om nauwkeurige aanpassingen te maken in vergelijking met digitale bedieningselementen, wat kan leiden tot minder nauwkeurige resultaten.

Onze favoriet #3

Onilab Centrifuge

Onilab Centrifuge

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ONiLAB centrifuge is een high-performance, gebruiksvriendelijk apparaat ontworpen voor snel en efficiënt centrifugeren. Het loopt rustig en stabiel met een laag geluidsniveau van ≤ 45 dB en een maximumsnelheid van 7000 rpm. Het kenmerkt zich door een ‘Click-on’ ontwerp dat een snelle en eenvoudige rotorwisseling mogelijk maakt zonder gereedschap. Het wordt geleverd met twee verwisselbare rotoren, geschikt voor een reeks PCR-strips en buizen van verschillende capaciteiten. De ONiLAB centrifuge versnelt en remt, met automatische rem bij het openen van de deur, binnen enkele seconden. Bovendien biedt het apparaat een veilige en duurzame ervaring door de robuuste rotor met klemvergrendeling.

 • voordeel 1: De Mxmoonant centrifuge beschikt over twee roterende schakelaars waarmee je de tijd en de snelheid gemakkelijk kunt aanpassen. De snelheid ligt tussen 0 en 4000 tpm, terwijl de tijdschaal reikt van 0 tot 60 minuten. Dit geeft je volledige controle over het apparaat.
 • voordeel 2: Gebouwd met duurzaamheid in gedachten, de schaal is gemaakt van een anti-statische plaatmetalenspray. Bovendien komt het apparaat met een stevige metalen behuizing die ideaal is voor motorkoeling, wat de levensduur van het product kan verlengen.
 • voordeel 3: De capaciteit van de centrifuge is indrukwekkend, je kunt er tot 6 buizen van 15ml tegelijk in plaatsen. De buis moet niet langer zijn dan 120mm en niet breder dan 16mm. Als je geen geschikte centrifugebuizen hebt, kun je contact opnemen met de fabrikant.
 • voordeel 4: De functie van dit apparaat is meer dan handig. Dankzij de elektrische centrifuge kan het apparaat vloeistof scheiden van vaste deeltjes met verschillende dichtheden of vloeibare mengsels. Met de snelheids- en timerbediening bepaal jij hoe en wanneer dit gebeurt. Let er alleen op dat symmetrisch werken essentieel is.
 • voordeel 5: De Mxmoonant centrifuge kent een breed scala aan toepassingen: het kan worden gebruikt in medische behandelingen, onderzoeksinstituten, productiefaciliteiten en zelfs in de landbouw en veeteelt. Het kan dienen als een handig hulpmiddel in een verscheidenheid aan veeleisende omgevingen.
 • nadeel 1: De centrifuge Mxmoonant vereist dat de centrifugebuizen strikt symmetrisch worden geplaatst. Dit maakt dat de bediening van de machine minder flexibel is en kan mogelijk leiden tot ongemak voor gebruikers die niet bekend zijn met de specifieke plaatsingsvereisten.
 • nadeel 2: Nog een nadeel van de centrifuge Mxmoonant is de groottebeperking van de centrifugebuizen. De buizen mogen namelijk niet groter zijn dan 120 mm in lengte en 16 mm in diameter. Dit beperkt de keuze aan centrifugebuizen die je kunt gebruiken, waardoor je misschien wordt beperkt in je onderzoek.
 • nadeel 3: De machine kan alleen ronde bodem centrifugebuizen van maximaal 15ml bevatten. Dit kan opnieuw een beperking zijn voor gebruikers die grotere of anders gevormde buizen willen gebruiken.
 • nadeel 4: Hoewel de machine is uitgerust met snelheids- en timerbediening, kun je deze slechts tot 4000 tpm en 60 minuten instellen. Dit kan onvoldoende zijn voor bepaalde toepassingen of experimenten die langere tijd en/of hogere snelheid vereisen.
 • nadeel 5: De metalen behuizing kan potentieel de bediening van de centrifuge minder comfortabel maken, vooral na langere bedrijfstijden als de motor warm wordt en de behuizing opwarmt. Langdurige blootstelling aan warmte kan een risico vormen voor de gebruiker.

Onze favoriet #4

Mxmoonant Centrifuge

Mxmoonant Centrifuge

Waarom we het gekozen hebben

De Mxmoonant centrifuge is een hoogwaardig, verstelbaar apparaat dat je helpt bij de scheiding van vloeistoffen en vaste deeltjes van verschillende dichtheden. Met een snelheidsbereik van 0-4000 tpm en een tijdbereik van 0-60 min, biedt deze machine je volledige controle over snelheid en tijd via twee roterende knoppen. Deze centrifuge kan maximaal 6 ronde bodem centrifugebuizen van 15 ml huisvesten – met een lengte niet groter dan 120 mm, en een maximale diameter van 16 mm. Het is uitgerust met een anti-statische plaatmetalen spray behuizing, wat zorgt voor zowel duurzaamheid als een efficiënte koeling van de motor. Veelzijdig in gebruik, is het ideaal voor medische behandelingen, wetenschappelijk onderzoek en productieprocessen in uiteenlopende industrieën. Plus, de machine komt met een jaar garantie, met uitzondering van door de mens veroorzaakte schade.

 • voordeel 1: De Mxmoonant centrifuge beschikt over twee roterende schakelaars waarmee je de tijd en de snelheid gemakkelijk kunt aanpassen. De snelheid ligt tussen 0 en 4000 tpm, terwijl de tijdschaal reikt van 0 tot 60 minuten. Dit geeft je volledige controle over het apparaat.
 • voordeel 2: Gebouwd met duurzaamheid in gedachten, de schaal is gemaakt van een anti-statische plaatmetalenspray. Bovendien komt het apparaat met een stevige metalen behuizing die ideaal is voor motorkoeling, wat de levensduur van het product kan verlengen.
 • voordeel 3: De capaciteit van de centrifuge is indrukwekkend, je kunt er tot 6 buizen van 15ml tegelijk in plaatsen. De buis moet niet langer zijn dan 120mm en niet breder dan 16mm. Als je geen geschikte centrifugebuizen hebt, kun je contact opnemen met de fabrikant.
 • voordeel 4: De functie van dit apparaat is meer dan handig. Dankzij de elektrische centrifuge kan het apparaat vloeistof scheiden van vaste deeltjes met verschillende dichtheden of vloeibare mengsels. Met de snelheids- en timerbediening bepaal jij hoe en wanneer dit gebeurt. Let er alleen op dat symmetrisch werken essentieel is.
 • voordeel 5: De Mxmoonant centrifuge kent een breed scala aan toepassingen: het kan worden gebruikt in medische behandelingen, onderzoeksinstituten, productiefaciliteiten en zelfs in de landbouw en veeteelt. Het kan dienen als een handig hulpmiddel in een verscheidenheid aan veeleisende omgevingen.
 • nadeel 1: De centrifuge Mxmoonant vereist dat de centrifugebuizen strikt symmetrisch worden geplaatst. Dit maakt dat de bediening van de machine minder flexibel is en kan mogelijk leiden tot ongemak voor gebruikers die niet bekend zijn met de specifieke plaatsingsvereisten.
 • nadeel 2: Nog een nadeel van de centrifuge Mxmoonant is de groottebeperking van de centrifugebuizen. De buizen mogen namelijk niet groter zijn dan 120 mm in lengte en 16 mm in diameter. Dit beperkt de keuze aan centrifugebuizen die je kunt gebruiken, waardoor je misschien wordt beperkt in je onderzoek.
 • nadeel 3: De machine kan alleen ronde bodem centrifugebuizen van maximaal 15ml bevatten. Dit kan opnieuw een beperking zijn voor gebruikers die grotere of anders gevormde buizen willen gebruiken.
 • nadeel 4: Hoewel de machine is uitgerust met snelheids- en timerbediening, kun je deze slechts tot 4000 tpm en 60 minuten instellen. Dit kan onvoldoende zijn voor bepaalde toepassingen of experimenten die langere tijd en/of hogere snelheid vereisen.
 • nadeel 5: De metalen behuizing kan potentieel de bediening van de centrifuge minder comfortabel maken, vooral na langere bedrijfstijden als de motor warm wordt en de behuizing opwarmt. Langdurige blootstelling aan warmte kan een risico vormen voor de gebruiker.

Onze favoriet #5

Ejoyous Centrifuge

Ejoyous Centrifuge

Waarom we het gekozen hebben

De Ejoyous Centrifuge is een gebruiksvriendelijke laboratoriumapparatuur ontworpen om vaste deeltjes van vloeistoffen te scheiden door een traploos regelbare centrifugaalkracht te genereren. Compact van ontwerp, het is gemakkelijk mee te nemen en op te slaan, zelfs in beperkte ruimtes. Dit apparaat kan 6 buisjes van 20 ml tegelijk verwerken met een maximaal toerental van 4000 tpm, perfect voor het efficiënt verwerken van jouw monsters. Het heeft een 60-minuten timer die je helpt te besparen op onnodige wachttijden – stel gewoon de tijd in en laat de centrifuge het werk doen. Bovendien zorgen de drie zuigvoeten voor een stevige stand tijdens de werking en de zwarte afdekking houdt je monsters schoon en beschermd. Dit maakt het perfect voor kwalitatieve analyse in ziekenhuislabo’s en biochemielabs, van bloedplasma en serum tot ureum en vaccinproducten.

 • Voordeel 1: Eenvoudige bediening: Met de Ejoyous centrifuge kun je eenvoudig efficiënt vaste deeltjes van vloeistof scheiden. Dankzij het traploos regelbare toerental kun je zelf de centrifugaalkracht instellen, waardoor het uiterst gebruiksvriendelijk is.
 • Voordeel 2: Compact ontwerp: De elektrische tafelcentrifuge van Ejoyous is gemakkelijk te transporteren en ruimtebesparend. Hierdoor kun je het apparaat zelfs in nauwe werkruimtes probleemloos opbergen.
 • Voordeel 3: Hoge capaciteit: Ondanks zijn compacte omvang heeft het apparaat een grote capaciteit. De rotor kan tegelijkertijd 6 buisjes van 20 ml verwerken, wat zorgt voor een efficiënte workflow.
 • Voordeel 4: Tijdbesparend: De Ejoyous centrifuge is uitgerust met een uitschakeltimer die tussen 0 tot 60 minuten kan worden ingesteld. Dit bespaart je onnodige wachttijden en zorgt ervoor dat je je tijd efficiënt kunt gebruiken.
 • Voordeel 5: Gebruiksvriendelijk en veilig design: Dit apparaat heeft een stevige stand dankzij de drie zuigvoeten en de zwarte afdekking beschermt monsters tegen verontreiniging. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in laboratoriumomgevingen, van ziekenhuislaboratoria tot biochemische analyses.
 • Nadeel 1: Een potentieel struikelblok van de Ejoyous Centrifuge is de beperkte capaciteit. Hoewel het op het eerste gezicht misschien aantrekkelijk lijkt dat het apparaat 6 buisjes van 20 ml tegelijkertijd kan verwerken, kan dit voor sommige gebruikers of grotere laboratoriumsettings misschien wat aan de kleine kant zijn.
 • Nadeel 2: De centrifuge genereert enige geluidsoverlast. Hoewel de transparante glazen afdekking aan de bovenkant is ontworpen om geluiden en luchtweerstand te verminderen, is er nog steeds ruimte voor verbetering in geluidsreductie.
 • Nadeel 3: Het traploos regelbare toerental kan problemen veroorzaken. Hoewel het apparaat je in staat stelt een willekeurige centrifugaalkracht te genereren, kan dit het ook moeilijker maken om reproduceerbare resultaten te krijgen, aangezien het moeilijker is om precieze instellingen opnieuw te bereiken.
 • Nadeel 4: Het ontwerp van drie zuigvoeten kan vragen oproepen over de stabiliteit. Hoewel bedoeld om een stevige stand te bieden tijdens de centrifugering, kan de structurele stabiliteit in sommige gevallen wellicht niet optimaal zijn, vooral bij hogere toerentallen.
 • Nadeel 5: Ten slotte kan het compacte ontwerp van de Ejoyous Centrifuge ook als een nadeel worden gezien voor sommige gebruikers. Hoewel het positief is dat het apparaat weinig ruimte inneemt, kan het compacte ontwerp het lastiger maken om met het apparaat te werken, vooral voor gebruikers met grotere handen of voor taken waarbij meer ruimte vereist is.

Onze favoriet #6

Yosoo Health Gear Centrifuge

Yosoo Health Gear Centrifuge

Waarom we het gekozen hebben

De Yosoo Health Gear Centrifuge is een premium tafelcentrifuge, gemaakt van duurzaam roestvrij staal, ontworpen voor langdurig en compact gebruik. Maar dat is niet alles: de machine heeft een rond, transparant glazen deksel om geluid en luchtweerstand te verminderen, waardoor je in een stillere en efficiëntere omgeving kunt werken. Het beschikt ook over een timingfunctie die tot 4000 tpm ondersteunt en is eenvoudig te bedienen met een draaiknop met duidelijke schaalverdeling. Bovendien is de snelheid aanpasbaar van 0 tot 4000 tpm, waardoor je volledige controle hebt over jouw experimenteren en testen. En tot slot, je kan rekenen op de attente service van Yosoo Health Gear als je vragen of problemen hebt met deze desktop elektrische laboratoriumcentrifuge.

 • Voordeel 1: De centrifuge van het merk Yosoo Health Gear biedt een premium kwaliteit aangezien het hoofdzakelijk gemaakt is van roestvrij staal. Dit maakt het niet alleen duurzaam, maar ook compact, waardoor je het voor een lange periode kan gebruiken zonder aan kwaliteit en betrouwbaarheid in te boeten.
 • Voordeel 2: Het heeft ronde transparante glazen afdekkingen aan de bovenkant die helpen om het geluid te verminderen. Dit betekent dat je rustig kunt werken zonder gestoord te worden door vervelende geluiden die sommige centrifuges kunnen produceren.
 • Voordeel 3: De tafelcentrifuge bevat een handige timingfunctie. Het is eenvoudig te bedienen door aan een knop met een duidelijke schaalverdeling te draaien, waardoor je met gemak de duur van de centrifugeercyclus kan instellen.
 • Voordeel 4: Het biedt ook de mogelijkheid om de snelheid aan te passen van 0 tot 4000 toeren per minuut, dit geeft je de flexibiliteit om de centrifuge aan te passen aan jouw specifieke behoeften.
 • Voordeel 5: Tot slot is er de attente klantenservice. Als je vragen of problemen hebt in verband met deze desktop-elektrische laboratoriumcentrifuge, staat het team van Yosoo Health Gear klaar om je te helpen en je probleem op te lossen.
 • Nadeel 1: Hoewel de tafelcentrifuge van Yosoo Health Gear hoofdzakelijk is gemaakt van roestvrij staal, kan dit ook als nadeel gezien worden. Roestvrij staal kan in bepaalde omstandigheden nog steeds roesten of aangetast worden, waardoor de duurzaamheid kan verminderen.
 • Nadeel 2: De centrifuge heeft een doorzichtige glazen afdekking om geluid en luchtweerstand te verminderen. Dat lijkt een voordeel, maar het kan ook een risico vormen voor de veiligheid als het beschadigd raakt of breekt bij het hanteren van het apparaat.
 • Nadeel 3: Hoewel de Yosoo Health Gear centrifuge een timingfunctie heeft, kan dit nadeel opleveren als de timingfunctie niet flexibel genoeg is voor jouw specifieke behoeften of als deze niet nauwkeurig is.
 • Nadeel 4: De centrifuge biedt een snelheidsinstelling van 0 tot 4000 tpm. Hoewel dit op papier handig lijkt, kan dit een nadeel zijn als je een grotere snelheidsbereik nodig hebt voor jouw specifieke taken.
 • Nadeel 5: De beschrijving spreekt over attente klantenservice, maar een potentieel nadeel kan zijn dat je mogelijk afhankelijk bent van deze service in het geval van technische problemen of storingen. Er wordt geen informatie gegeven over de mogelijkheid tot zelf onderhoud of het gemak van gebruik, wat kan leiden tot afhankelijkheid van deze service.

Onze favoriet #7

Cgoldenwall Centrifuge

Cgoldenwall Centrifuge

Waarom we het gekozen hebben

De CGOLDENWALL-centrifuge is een krachtig apparaat met een maximale snelheid van 4000 toeren per minuut, ontworpen om plasma, serum en ureum te scheiden voor kwalitatieve analyses in ziekenhuis- en biochemische laboratoria. Het heeft een capaciteit van maximaal 20 ml x 12 en een krachtige middelpuntvliedende kracht van 2325 x g. De snelheid moet geleidelijk worden aangepast, en de centrifugebuis moet schuin worden geplaatst om wiebelen van de machine te voorkomen. Voor je gemoedsrust, dient te worden opgemerkt dat de machine al gekalibreerd is voor levering, maar mocht je verder moeten kalibreren, neem dan contact op met de lokale kalibratie-instantie. Als er technische problemen zijn, zoals een niet-werkende stroomindicator, biedt de klantenservice hulp en gratis onderdelen. De machine is ook voorzien van een transparant glazen deksel dat het geluid tot onder de 70 dB vermindert en de luchtweerstand minimaliseert.

 • Voordeel 1: De CGOLDENWALL centrifuge heeft een behoorlijk krachtige prestatie met een maximale snelheid van 4000 toeren per minuut en een capaciteit van 20 ml × 12. Dit zorgt voor snelle en efficiënte centrifugering van je monsters.
 • Voordeel 2: Het apparaat is uitgerust met een snelheidsregelaar die je in staat stelt om de snelheid geleidelijk aan te passen van een lage snelheid naar 4000 toeren per minuut. Dit geeft je meer controle over het centrifugeproces en helpt bij het aanpassen aan verschillende laboratoriumvereisten.
 • Voordeel 3: Bij problemen met de machine biedt de fabrikant hulp aan via de klantenservice, inclusief gratis toezending van accessoires indien nodig. Dit biedt je gemoedsrust tijdens het gebruik van het toestel.
 • Voordeel 4: Er wordt rekening gehouden met zowel veiligheid als gebruikerscomfort. Het apparaat wordt geleverd met een transparant glazen deksel dat effectief geluid en luchtwrijving tegengaat. Hiermee kun je de werking van de centrifuge nauwlettend en rustig bijhouden.
 • Voordeel 5: De CGOLDENWALL centrifuge is in staat om een breed scala aan toepassingen te bedienen. Het is geschikt voor gebruik in zowel ziekenhuislaboratoria als biochemische laboratoria, voor toepassingen zoals de scheiding van plasma en serum, de productie van ureum en kwalitatieve analyse.
 • Nadeel 1: De centrifuge heeft een maximale snelheid van 4000 tpm, wat aanzienlijk minder is dan sommige andere modellen op de markt. Dit betekent dat het mogelijk langer kan duren om bepaalde vloeistoffen te scheiden, wat niet ideaal is als tijd een cruciale factor is in je laboratoriumwerkzaamheden.
 • Nadeel 2: Volgens de beschrijving moet de snelheidsinstelling geleidelijk worden aangepast van een lage snelheid naar de maximale 4000 tpm. Dit kan lastig zijn als de gebruiker onervaren is of haast heeft, omdat de machine niet meteen naar de hoogste snelheid kan.
 • Nadeel 3: Het lijkt erop dat de machine problemen kan hebben met stabiliteit. De centrifugebuis moet schuin worden geplaatst, anders zal de machine veel wiebelen. Dit kan leiden tot mogelijke onnauwkeurigheden in de resultaten of zelfs schade aan de machine.
 • Nadeel 4: Probleemoplossing suggereert dat er problemen kunnen zijn met de stroomindicator. Als deze niet brandt, dan kan de gebruiker lopen tegen het ongemak van het vervangen van de zekering of mogelijk zelfs de schakelaar.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat de machine is uitgerust met een transparant glazen deksel om het geluid en luchtwrijving te verminderen, wordt aangegeven dat het geluid niet hoger is dan 70 dB. Hoewel dit niet extreem luid is, kan het nog steeds storend zijn in een stille laboratoriumomgeving.

Onze favoriet #8

Ahwoihs Centrifuge

Ahwoihs Centrifuge

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AHWOiHS Centrifuge is een krachtig en veelzijdig laboratoriuminstrument ontworpen voor het efficiënt scheiden van vloeistoffen van vaste deeltjes of vloeistofmengsels met verschillende dichtheden. De centrifuge heeft een inhoud van 8 x 20 ml en voor optimale resultaten mag de capaciteit in de reageerbuis niet meer dan 80% bedragen. De centrifuge heeft een snelheidscontrolerende functie die instelbaar is van 0-4000 omw/min en een tijdcontrolefunctie van 0-60 minuten, allemaal eenvoudig af te lezen op het display. Gemaakt met een hoogwaardige ABS-kunststof draaiplateau en een roestvrijstalen behuizing, garandeert het de veiligheid van de monsters en duurzaamheid van het instrument. Bedek de machine tijdens het gebruik om geluid en luchtweerstand te verminderen. Met een maximale geluidsniveau van 60 decibel is het significant stiller dan conventionele items, ideaal voor zowel professioneel als thuislab gebruik.

 • voordeel 1: De centrifuge is zeer efficiënt en effectief in het scheiden van vloeistof van vaste deeltjes of vloeistofmengsels van verschillende dichtheid. Hierdoor ben je verzekerd van nauwkeurige resultaten in je experimenten of onderzoeken.
 • voordeel 2: Met een snelheidscontrolefunctie van 0-4000 omw/min en een tijdcontrolefunctie van 0-60 minuten, heb je volledige controle over je centrifugeproces. Dit betekent dat je de snelheid en tijd naar wens kunt aanpassen voor optimale resultaten.
 • voordeel 3: De laboratoriumcentrifuge is gemaakt van hoogwaardig ABS-kunststof en heeft een ontwerp van een roestvrijstalen behuizing en een antislipbasis. Dit zorgt ervoor dat de centrifuge stevig zit tijdens het gebruik en dat de centrifugebuizen niet gemakkelijk worden beschadigd.
 • voordeel 4: Het apparaat produceert een beheersbaar geluidsniveau van ongeveer 60 decibel, wat veel stiller is dan bij conventionele producten. Dit maakt de centrifuge aangenaam in gebruik, vooral in een laboratoriumomgeving.
 • voordeel 5: Deze centrifuge is breed inzetbaar. Het is niet alleen geschikt voor laboratoria en laboratoria in de medische schoonheidsindustrie, wetenschappelijke onderzoekseenheden, universiteiten, petrochemie en milieutests, maar ook voor thuislaboratoria en persoonlijke liefhebbers. Met deze veelzijdigheid kan het een waardevolle aanvulling zijn op elke werkplek.
 • Nadeel 1: Het product hanteert een cap van 80% capaciteit in de reageerbuis om de beste resultaten te verkrijgen. Dit kan als een beperking worden ervaren als je volledige buizen wilt centrifugeren.
 • Nadeel 2: De machine mag niet asymmetrisch worden gebruikt. Dit betekent dat jij als gebruiker altijd rekening moet houden met het symmetrisch plaatsen van de centrifugebuizen, wat meer tijd en aandacht vergt.
 • Nadeel 3: De snelheidsinstelling moet geleidelijk worden aangepast van lage snelheid tot 4000 rpm. Hierdoor kun je mogelijk geen plotselinge snelheidsveranderingen maken, wat onnodige vertragingen kan veroorzaken in je processen.
 • Nadeel 4: De dop moet worden afgedekt om geluiden en luchtweerstand te verminderen. Dit vergt extra aandacht tijdens het gebruik van de centrifuge en kan een bron van fouten zijn als het wordt vergeten.
 • Nadeel 5: Het maximale geluidsniveau van de centrifuge bedraagt ongeveer 60 decibel. Hoewel dit stiller is dan sommige andere modellen, kan het in sommige instellingen nog steeds als te luid worden ervaren, vooral in een rustige laboratoriumomgeving.

Onze favoriet #9

Ocs.Tec Centrifuge

Ocs.Tec Centrifuge

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Centrifuge van OCS.tec is een hoogwaardig product, speciaal ontworpen voor mensen van 14 jaar en ouder. Als erkend merk in Duitsland biedt OCS.tec u unieke rechten op dit product, waardoor alleen OCS.tec GmbH & Co. KG het mogen verkopen. Dit is geen speelgoed, maar eerder een geavanceerd instrument, en het gebruik ervan is specifiek bedoeld voor personen die de volwassen leeftijd van 14 jaar zijn gepasseerd. Daarbij geldt dat geen enkele andere verkoper het recht heeft dit product onder het toeziend oog van OCS.tec op Amazon of enig ander platform te verkopen.

 • Voordeel 1: De OCS.tec centrifuge is geen speelgoed, wat betekent dat het ontworpen is met serieuze functies en bediening voor doeleinden die verder gaan dan eenvoudig vermaak.
 • Voordeel 2: Dit product is geschikt voor personen van minimaal 14 jaar oud, wat suggereert dat het gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is, zelfs voor jonge mensen.
 • Voordeel 3: Het OCS.tec merk is een beschermd merk in Duitsland, een aanduiding die aangeeft dat het bedrijf zijn producten serieus neemt en streeft naar hoogwaardige producten.
 • Voordeel 4: Alleen OCS.tec GmbH & Co. KG heeft het exclusieve recht om het merk en de naam te gebruiken. Dit laat zien dat je een authentiek en niet-gekopieerd product krijgt bij aanschaf.
 • Voordeel 5: Dit exclusieve recht geldt ook voor de verkoop op Amazon, wat betekent dat je ook op dit populaire online platform kunt vertrouwen op het krijgen van een origineel OCS.tec product, en niet een mogelijk inferieur namaakproduct.
 • Op basis van de verstrekte productinformatie kunnen we enkele mogelijke nadelen identificeren.
 • Nadeel 1: Leeftijdsbeperking
  Het product is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar. Als je op zoek bent naar een centrifuge voor een jongere leerling of je eigen kind, dan komt dit specifieke model mogelijk niet in aanmerking.
 • Nadeel 2: Geen speelgoed
  Hoewel er expliciet wordt vermeld dat dit geen speelgoed is, kan het voor sommigen nog steeds verwarrend zijn gezien de leeftijdsbeperking. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit een professioneel hulpmiddel is, bedoeld voor serieus gebruik.
 • Nadeel 3: Beperkte beschikbaarheid
  Het merk OCS.tec kan alleen worden verkocht door OCS.tec GmbH & Co. KG. Dit betekent dat je het niet kunt kopen bij andere leveranciers, wat jouw mogelijkheden tot vergelijken en shoppen enigszins kan beperken.
 • Nadeel 4: Mogelijke vervalsingen
  Als het product niet van de officiële verkoper komt, loop je het risico een vervalst product te krijgen. Daarbij weet je niet zeker of de kwaliteit en prestaties hetzelfde zullen zijn als die van het originele product.
 • Nadeel 5: Merkbescherming
  De merknaam is beschermd in Duitsland, wat kan betekenen dat je problemen kunt ondervinden als je vanuit een ander land wilt kopen of als je het product internationaal wilt gebruiken. Dit kan een belemmering vormen voor potentiële kopers buiten Duitsland.

Onze favoriet #10

Philips Domestic Appliances Centrifuge

Philips Domestic Appliances Centrifuge

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances centrifuge is een krachtig, hoog-vermogen sapmaker ontworpen om snel en moeiteloos verse, vezelrijke groente- en fruitsappen te bereiden. Met zijn interactieve design, kun je het sap maken in actie zien en dankzij de transparante pulpcontainer weet je precies wanneer deze geleegd moet worden. Het apparaat heeft een flinke capaciteit van 2,1 liter en een robuuste 1100W-motor die zelfs de hardste groenten en fruit aankan. Schoonmaken is een fluitje van een cent met de QuickClean-technologie, vaatwasserbestendige onderdelen en een handige spoelfunctie om pulp snel weg te spoelen. Bovendien krijg je toegang tot de NutriU-app voor een schat aan inspirerende, op maat gemaakte saprecepten om je gezondheidsreis te ondersteunen.

 • Voordeel 1: Deze Philips Centrifuge biedt jou de mogelijkheid om verse groenten- en fruitsappen vol vezels te maken. Dankzij de FibreBoost kan je zelf de textuur van je sap bepalen, wat jouw sapervaring naar een hoger niveau tilt.
 • Voordeel 2: De juice machine biedt je een interactieve sapervaring. Je kunt jouw sapmaker in actie zien dankzij de doorzichtige pulpcontainer. Je weet meteen wanneer het tijd is om deze te legen.
 • Voordeel 3: De hoge capaciteit en krachtige 1100W-motor zorgen ervoor dat je tot 2,1 liter sap in één keer kunt maken. Dus geen zorgen meer over het uitpersen van de moeilijkste fruit en groenten, deze Philips Centrifuge doet het moeiteloos.
 • Voordeel 4: De schoonmaak hoeft geen nachtmerrie meer te zijn. Met de QuickClean-technologie kan je jouw sapmaker in minder dan een minuut schoonmaken. Daarnaast ondersteunt de voorspoelfunctie je bij het spoelen van pulp van het deksel en zeef. Daarenboven zijn de onderdelen vaatwasserbestendig, wat je nog meer gemak biedt.
 • Voordeel 5: Als laatste biedt de NutriU-app jou aanvullende ondersteuning. Zo vind je in de app inspirerende recepten aangepast aan jouw voorkeuren. Bovendien kan je de recepten gemakkelijk stap voor stap volgen, om zo heerlijke zelfgemaakte sapjes en meer te maken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Philips Centrifuge een hoge capaciteit en vermogen heeft, kan dit betekenen dat het apparaat aanzienlijk veel ruimte in beslag neemt in jouw keuken.
 • Nadeel 2: Hoewel de QuickClean-technologie het schoonmaken eenvoudiger zou moeten maken, zijn er nog steeds meerdere onderdelen die je moet demonteren en in de vaatwasser moet plaatsen of met de hand moet schoonmaken, wat tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 3: Hoewel de productbeschrijving melding maakt van de NutriU-app voor het vinden van recepten, is het mogelijk dat je je hiervoor moet registreren of dat er in-app aankopen zijn om toegang te krijgen tot alle functionaliteiten. Bovendien, als je niet technisch onderlegd bent, kan het gebruik van een app voor jouw sapcentrifuge een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: De doorzichtige pulpcontainer kan potentieel een nadeel zijn, omdat je voortdurend de inhoud ervan moet controleren om te weten wanneer je het moet ledigen. Dit kan onderbrekingen tijdens het sapproces veroorzaken.
 • Nadeel 5: De FibreBoost-technologie stelt je in staat om de textuur van je sap te bepalen. Maar dit betekent ook dat je moet experimenteren om je gewenste consistentie te vinden, wat voor sommige mensen complex kan zijn en extra tijd in beslag kan nemen.

Als conclusie, de keuze van een centrifuge hangt sterk af van je specifieke eisen en voorkeuren. We hebben de top 10 producten op de markt grondig getest en geanalyseerd op basis van efficiëntie, gebruiksgemak, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Deze lijst kan je helpen om een gefundeerde beslissing te nemen. Of je nu een professioneel laboratorium runt of gewoon een handige keukentool zoekt, er is altijd een centrifuge die perfect aansluit bij jouw behoeften. Het is het waard om je tijd te investeren in het maken van een bewuste keuze, omdat een goede centrifuge je werk aanzienlijk kan vergemakkelijken en de efficiëntie kan verhogen.

Inhoudsopgave