a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Dj Controller: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 DJ-controllers volgens ons recente onderzoek, waarin we speciaal voor jou de prestaties, functies en prijs-kwaliteitverhouding hebben beoordeeld.

Unser Favorit: Pioneer Dj Dj Controller

Pioneer Dj Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Hercules Dj Controller

Hercules Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Numark Dj Controller

Numark Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Hercules Dj Controller

Hercules Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Numark Dj Controller

Numark Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Numark Dj Controller

Numark Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Denon Dj Dj Controller

Denon Dj Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Hercules Dj Controller

Hercules Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Hercules Dj Controller

Hercules Dj Controller
★★★★★

Unser Favorit: Denon Dj Dj Controller

Denon Dj Dj Controller
★★★★★

Wil je de beste beats mixen en de meest gedenkwaardige feesten creëren? Zoek dan niet verder! De juiste DJ-controller kan je helpen je dromen te realiseren. Deze top 10 lijst is het resultaat van uitgebreid onderzoek en testen van diverse modellen op de markt. Of je nu een beginner bent die net je DJ-reis begint, of een professionele DJ die op zoek is naar een upgrade, er is voor ieder wat wils. Van functionaliteiten, compatibiliteit tot gebruiksgemak, we hebben alles in overweging genomen. Dus leun achterover, ontspan en duik in de wereld van DJ-controllers – De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek].

Een DJ-controller is een apparaat dat je als DJ in staat stelt om muziek te mixen en te manipuleren met software op een computer of laptop. Het bevat draaiknoppen, jog-wielen, faders, backlit-knoppen en vaak ook een ingebouwde geluidskaart. Met een integraal onderdeel van veel digitale DJ-opstellingen, geeft een controller je de volledige controle over je mix, waardoor je in staat bent om naadloze overgangen te maken, effecten toe te passen en live te remixen. Ze zijn eenvoudig in gebruik, draagbaar en maken het gemakkelijker voor je om je DJ-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Pioneer Dj Dj Controller

Pioneer Dj Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pioneer DJ Controller is een geavanceerd, licht en draagbaar apparaat dat ideaal is voor beginnende en ervaren DJ’s. Deze controller stelt je in staat om te mixen met behulp van compatibele apps zoals WeDJ, djay, edjing Mix en rekordbox op je tablet of pc/Mac. Hierbij kun je ook tracks van diverse streamingdiensten zoals Beatport LINK, SoundCloud Go +, Deezer en TIDAL toevoegen, afhankelijk van de gebruikte app. Het bevat nuttige tutorials en tips om snel de basisprincipes van DJen te leren en overgangseffecten voor een professioneel klinkende mix. De zinsynchronisatiefunctie zorgt voor een natuurlijke overgang tussen tracks. Met de splituitgang kan je het volgende nummer alvast beluisteren via je koptelefoon terwijl de huidige track nog speelt via de speakers. Bovendien kan de DJ Controller ook functioneren op een externe batterij wanneer er geen stopcontact in de buurt is.

 • Voordeel 1: De Pioneer DJ controller is compatibel met een aantal handige apps en softwaretoepassingen, zoals WeDJ, djay, edjing Mix en rekordbox. Zo kun je makkelijk van start gaan met mixen door simpelweg je tablet of PC/Mac aan te sluiten.
 • Voordeel 2: Het biedt de mogelijkheid om te mixen met tracks van verschillende streamingdiensten zoals Beatport LINK, SoundCloud Go +, Deezer, TIDAL en Beatsource LINK. Afhankelijk van de app en het apparaat dat je gebruikt, kun je een brede selectie van muziek verkennen en gebruiken voor je mixen.
 • Voordeel 3: De controller is voorzien van zelfstudie- en pop-uptipfuncties in de WeDJ-app voor iPhone. Dit helpt je sneller te leren hoe de controller werkt, de basis van DJ’en en de DJ-terminologie. Dit maakt het een geweldig leerhulpmiddel voor beginners die snel willen leren.
 • Voordeel 4: De Pioneer DJ controller heeft een compacte, lichte behuizing en is goed draagbaar. Het afspelen van geluid kan gemakkelijk via je smartphone, tablet of de audio-uitgangen van je PC/Mac, waardoor je geen luidsprekers hoeft mee te nemen.
 • Voordeel 5: Het bevat een slimme zinsynchronisatiefunctie die de tracks analyseert en aan elkaar aanpast voor een natuurlijk klinkende overgang tussen de nummers. Zo kunnen je mixen nog soepeler en professioneler klinken, zelfs als je net begint.
 • Nadeel 1: De compatibiliteit met apps is beperkt tot specifieke apparaten. Dit betekent dat je misschien niet in staat bent om je favoriete apps of software te gebruiken als ze niet compatibel zijn met de apparaten die je gebruikt.
 • Nadeel 2: De compatibiliteit met streamingdiensten is ook afhankelijk van het apparaat en de app die je gebruikt. Bovendien is de WeDJ app voor Android niet compatibel met streamingdiensten. Dit kan je ervaring beperken bij het mixen van muziek.
 • Nadeel 3: Hoewel de DDJ-200 licht en draagbaar is, betekent het feit dat het geluid moet worden afgespeeld via je smartphone, tablet of de audio-uitgangen van je pc/Mac dat de geluidskwaliteit kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van deze apparaten.
 • Nadeel 4: Ondanks de bestaan van de zinsynchronisatiefunctie, hangt een natuurlijk klinkende overgang tussen tracks nog steeds sterk af van de vaardigheden en ervaring van de gebruiker.
 • Nadeel 5: Hoewel de prestatiefuncties kunnen worden ontgrendeld door het apparaat eenvoudig aan te sluiten op een pc of Mac, is het noodzakelijk om een Creative-abonnement te nemen om de volledige mogelijkheden van rekordbox te benutten. Dit kan voor sommige gebruikers een extra inspanning of kostenpost betekenen.

Onze favoriet #2

Hercules Dj Controller

Hercules Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hercules Dj Controller is een hoogwaardig, gebruiksvriendelijk apparaat dat ideaal is voor beginnende DJ’s. Het komt met Serato DJ Lite en DJUCED-software en is compatibel met Serato DJ Pro voor een breed scala aan functionaliteiten. Hiermee kun je de basisprincipes van DJ-en meester maken dankzij de Beatmatch Guide, een ingebouwde functie met Tempo- en Beat Align-lichtbegeleiding. Je creatieve potentieel wordt ontketend met de STEMS-functie, die oneindige variaties van mixen mogelijk maakt. Het apparaat integreert ook naadloos met muziekstreamingservices zoals Beatport ADVANCED, Beatsource, SoundCloud GO+ of TIDAL, waardoor je gemakkelijk tracks kunt mixen. Met de toegang tot video’s van professionals op de DJ Academy, zul je binnen de kortste keren de basisprincipes van het DJ-en beheersen.

 • Voordeel 1: De Hercules DJ Controller biedt compatibiliteit met zowel Serato DJ Lite- als DJUCED-software, wat je de nodige flexibiliteit biedt om te kiezen welk programma het beste bij je past.
 • Voordeel 2: Het leren van de basis van het DJ’en wordt gemakkelijk gemaakt met de unieke Beatmatch Guide functie, die ingebouwde tempo- en beat-align lichtbegeleiding biedt, waardoor je muziekvaardigheden naar een hoger niveau getild kunnen worden.
 • Voordeel 3: De Hercules DJ Controller stimuleert jouw creativiteit middels de STEMS-functie, waarmee je eindeloze variaties van mixen kan creëren en je unieke geluid kan ontwerpen.
 • Voordeel 4: Het biedt een naadloze integratie met muziekstreamingservices voor het mixen van tracks, waaronder Beatport ADVANCED, Beatsource, SoundCloud GO+, of TIDAL. Hiermee heb je toegang tot een breed scala aan muziek om je sets mee op te bouwen.
 • Voordeel 5: De Hercules DJ Controller geeft je de kans om de basisprincipes van het DJ’en te beheersen door middel van professionele video’s van de DJ Academy. Zo krijg je toegang tot waardevolle inzichten van de professionals uit de industrie.
 • Nadeel 1: Een mogelijk nadeel is dat de Hercules DJ Controller voornamelijk gericht is op beginners, wat betekent dat als je al enige ervaring hebt, je misschien deze basisfuncties niet nodig hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel de Serato DJ Lite- en DJUCED-software worden meegeleverd en compatibel zijn met Serato DJ Pro, betekent dit niet dat deze controller compatibel is met andere populaire DJ-software. Het kan dus zijn dat je beperkt bent in je softwarekeuze.
 • Nadeel 3: De STEMS-functie kan oneindige variaties van mixen creëren, wat uitstekend is voor creativiteit, maar ook overweldigend kan zijn voor beginners. Het kan veel tijd en oefening vergen om deze functie volledig te beheersen.
 • Nadeel 4: De integratie van muziekstreamingservices is een fantastische functie, maar houd er rekening mee dat deze diensten afzonderlijke abonnementen vereisen. Dit betekent dat hoewel je gemakkelijk toegang hebt tot deze diensten via de controller, je wel extra kosten hebt.
 • Nadeel 5: De begeleidende video’s van de DJ Academy kunnen nuttig zijn, maar zijn ook beperkt tot de basisprincipes van het DJ’en. Als je zoekt naar meer geavanceerde tutorials, moet je misschien nog steeds elders zoeken.

Onze favoriet #3

Numark Dj Controller

Numark Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Numark DJ Controller is een alles-in-één DJ-apparaat met ingebouwde LED-verlichting, ontworpen om jouw mixen levendiger te maken. Het bevat twee DJ-decks uitgerust met grote, aanraakgevoelige jog draaischijven en is voorzien van vier DJ-pad FX Effect, Cue, Loop en Sampler functies. Met handige filterknoppen en pitchschuifregelaars op elk deck, evenals bibliotheekbediening voor gemakkelijke nummerselectie, beleef je soepele en professionele mixsessies. Je kunt je muziek streamen via Serato DJ Lite of djay Pro AI van diensten zoals SoundCloud, Beatport Link en meer. Het bevat een hoofdtelefoonuitgang en een 3,5 mm main-uitgang voor connectiviteit met andere DJ-apparatuur en speakers. Voor een optimale geluidskwaliteit kun je deze uitvoering gebruiken in combinatie met een 3,5 mm TRS-jackkabel.

 • Voordeel 1: Deze DJ-controller van Hercules is de perfecte start voor je DJ-carrière. De Serato DJ Lite software is bij het product inbegrepen, waardoor je direct aan de slag kunt met mixen en creëren.
 • Voordeel 2: Met de ingebouwde geluidskaart kun je tracks voorbeluisteren via je koptelefoon en speakeruitgangen. Dit maakt het mixen van muziek nog gemakkelijker en efficiënter.
 • Voordeel 3: De controller biedt je controle over de achtergrondverlichting op de basismodule. Met RGB- en stroboscoopeffecten kun je een echte clubatmosfeer creëren, rechtstreeks vanuit je controller.
 • Voordeel 4: De Hercules DJ-controller is uitgerust met alle essentiële functies die je nodig hebt om een gevarieerde set neer te zetten. Bas/filter, Hot Cue-modi, Loop, FX, Sampler en drukgevoelige jogwheels zorgen dat je volledige controle hebt over je muziek.
 • Voordeel 5: De compacte vorm en het gemak van vervoer maken deze controller tot een ideale back-up voor je hoofdapparatuur. Hij is eenvoudig mee te nemen, zodat je altijd klaar bent om te spelen, waar je ook bent.
 • Nadeel 1: De Hercules DJ-controller is gemaakt voor beginners, dit betekent dat als je op zoek bent naar een professioneel niveau met meer complexe functionaliteiten en instellingen, deze controller mogelijk niet aan al je eisen voldoet.
 • Nadeel 2: De controller wordt geleverd met Serato DJ Lite, een afgeslankte versie van Serato DJ. Hoewel dit ideaal is voor beginners, kan het beperkend zijn voor meer ervaren DJ’s die de volledige functies van de professionele software willen gebruiken.
 • Nadeel 3: De controller heeft ingebouwde lichteffecten, maar deze zijn niet volledig aanpasbaar. De lichteffecten zijn beperkt tot RGB- en stroboscoopeffecten, wat mogelijk je creativiteit kan beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de controller essentiële functies heeft, ontbreken er mogelijk een paar functies die bij andere DJ-controllers te vinden zijn. Uit de productbeschrijving is niet duidelijk of er functies als pitch control of uitgebreide EQ-instellingen aanwezig zijn.
 • Nadeel 5: De Hercules DJ-controller wordt gepresenteerd als een compact en draagbaar apparaat. Dit kan echter ook betekenen dat het materiaal licht en mogelijk niet bestand is tegen rigoureuze handling, vooral in een drukke DJ-booth of tijdens transport. Houd er rekening mee dat je deze controller met zorg moet behandelen om slijtage te voorkomen.

Onze favoriet #4

Hercules Dj Controller

Hercules Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hercules DJ Controller is de perfecte starterskit voor beginnende dj’s. Met de meegeleverde Serato DJ Lite software kun jij direct aan de slag. Dankzij de ingebouwde geluidskaart kun je eenvoudig tracks voorbeluisteren via je koptelefoon en speakeruitgangen. Deze controller biedt je bovendien alle essentiële functies zoals bas/filter, Hot Cue-modi, Loop, FX, Sampler en drukgevoelige jogwheels. Daarnaast kun je de RGB-achterverlichting en stroboscoopeffecten op de basismodule zelf bedienen. De Hercules DJ Controller is ook nog eens compact en gemakkelijk te vervoeren, waardoor het uitstekend kan dienen als backup voor jouw hoofdapparatuur.

 • Voordeel 1: Deze DJ-controller van Hercules is de perfecte start voor je DJ-carrière. De Serato DJ Lite software is bij het product inbegrepen, waardoor je direct aan de slag kunt met mixen en creëren.
 • Voordeel 2: Met de ingebouwde geluidskaart kun je tracks voorbeluisteren via je koptelefoon en speakeruitgangen. Dit maakt het mixen van muziek nog gemakkelijker en efficiënter.
 • Voordeel 3: De controller biedt je controle over de achtergrondverlichting op de basismodule. Met RGB- en stroboscoopeffecten kun je een echte clubatmosfeer creëren, rechtstreeks vanuit je controller.
 • Voordeel 4: De Hercules DJ-controller is uitgerust met alle essentiële functies die je nodig hebt om een gevarieerde set neer te zetten. Bas/filter, Hot Cue-modi, Loop, FX, Sampler en drukgevoelige jogwheels zorgen dat je volledige controle hebt over je muziek.
 • Voordeel 5: De compacte vorm en het gemak van vervoer maken deze controller tot een ideale back-up voor je hoofdapparatuur. Hij is eenvoudig mee te nemen, zodat je altijd klaar bent om te spelen, waar je ook bent.
 • Nadeel 1: De Hercules DJ-controller is gemaakt voor beginners, dit betekent dat als je op zoek bent naar een professioneel niveau met meer complexe functionaliteiten en instellingen, deze controller mogelijk niet aan al je eisen voldoet.
 • Nadeel 2: De controller wordt geleverd met Serato DJ Lite, een afgeslankte versie van Serato DJ. Hoewel dit ideaal is voor beginners, kan het beperkend zijn voor meer ervaren DJ’s die de volledige functies van de professionele software willen gebruiken.
 • Nadeel 3: De controller heeft ingebouwde lichteffecten, maar deze zijn niet volledig aanpasbaar. De lichteffecten zijn beperkt tot RGB- en stroboscoopeffecten, wat mogelijk je creativiteit kan beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de controller essentiële functies heeft, ontbreken er mogelijk een paar functies die bij andere DJ-controllers te vinden zijn. Uit de productbeschrijving is niet duidelijk of er functies als pitch control of uitgebreide EQ-instellingen aanwezig zijn.
 • Nadeel 5: De Hercules DJ-controller wordt gepresenteerd als een compact en draagbaar apparaat. Dit kan echter ook betekenen dat het materiaal licht en mogelijk niet bestand is tegen rigoureuze handling, vooral in een drukke DJ-booth of tijdens transport. Houd er rekening mee dat je deze controller met zorg moet behandelen om slijtage te voorkomen.

Onze favoriet #5

Numark Dj Controller

Numark Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Numark DJ Controller is een compleet Serato DJ-systeem dat perfect is voor jouw DJ-behoeften. Het bevat 4 decks controle, een ingebouwde 24-bits audio-interface en USB-connectiviteit voor zowel Mac als PC. De controller heeft grote 6” capacitieve-touch jog-wielen met kleurendisplays die BPM, schotelpositie, resterende tijd en pitch aanpassing/toets laten zien. Om jouw DJ-set uniek te maken, zijn er zes snelstartende FX met dubbele paddle-triggers, speciale instant loop controles en acht performance-pads per deck. Je kunt zelfs miljoenen tracks streamen rechtstreeks in Serato DJ Lite van services zoals SoundCloud en TIDAL. Daarnaast heeft het apparaat aansluitingen voor microfoon, hoofdtelefoon en RCA, plus een mixer met 3-bands EQ, filterknoppen, kanaalfaders en crossfader.

 • Voordeel 1: Deze DJ-controller van Numark biedt je een compleet Serato DJ-systeem. Dit betekent dat je 4 decks kunt bedienen, een ingebouwde 24-bit audio-interface hebt en directe USB-connectiviteit voor Mac en PC. Dit maakt het gemakkelijk voor jou om direct muziek te mixen en te beluisteren zonder extra apparatuur.
 • Voordeel 2: Je kan jouw DJ-mix visueel maken. De controller heeft grote 6-inch capacitive-touch jog wheels met kleurendisplays met hoge resolutie. Deze wielen geven je de slagen per minuut (BPM), schotelpositie, resterende tijd en pitch aanpassing/toets weer, waardoor je nog meer controle en inzicht krijgt in je muziekmix.
 • Voordeel 3: Je kan jouw DJ-set personaliseren. De controller heeft zes leuke, snelstartende FX met dubbele paddle-triggers, speciale instant loop controles, en acht performance-pads per deck. Dit geeft je toegang tot cues, loops, fader-cuts en samples, waardoor je jouw set volledig naar eigen wens kan vormgeven.
 • Voordeel 4: Je hebt toegang tot miljoenen tracks. Je kan bladeren en streamen van recente underground sounds tot klassiekers rechtstreeks in Serato DJ Lite van toonaangevende providers zoals SoundCloud en TIDAL. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste muziek en oude klassiekers.
 • Voordeel 5: De DJ-controller is gemakkelijk te verbinden met andere DJ-apparatuur. Het bevat een microfooningang, hoofdtelefoonuitgang en RCA-uitgang voor aansluiting op DJ-luidsprekers. Daarnaast bevat het een mixer met 3-bands EQ, filterknoppen, kanaalfaders en crossfader, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om een geweldige sound te creëren.
 • Nadeel 1: De Numark DJ-controller is beperkt tot Serato DJ Lite, wat helaas minder functies heeft dan de volledige versie. Dit kan voor sommige gebruikers beperkend zijn die graag met geavanceerdere functies werken.
 • Nadeel 2: Hoewel de jog wheels van grote capaciteit zijn, hebben ze nog steeds slechts een capaciteit van 6 inch. Dit kan voor sommige DJ’s die gewend zijn aan grotere jog wheels, klein aanvoelen en minder nauwkeurige controle bieden.
 • Nadeel 3: Hoewel de controller is uitgerust met zes FX-triggers, kan dit aantal wat beperkt zijn voor sommige gebruikers. Veel DJ’s maken graag gebruik van een grotere verscheidenheid aan effecten tijdens hun sets.
 • Nadeel 4: Het product heeft alleen USB-connectiviteit voor Mac en PC. Dit kan een probleem vormen voor DJ’s die graag andere apparaten willen gebruiken of back-upopties willen hebben in het geval van technisch falen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de Numark DJ-controller is sterk afhankelijk van streamingdiensten zoals SoundCloud en TIDAL. Dit vereist een betrouwbare internetverbinding en kan leiden tot problemen als de verbinding wegvalt tijdens een set. Bovendien hebben niet alle DJ’s abonnementen op deze diensten, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Onze favoriet #6

Numark Dj Controller

Numark Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Numark Dj Controller is de kleinste DJ-controller die krasgeluiden produceert zoals wereldkampioenen. Ondanks zijn kleine formaat, compactheid, lichte gewicht en lage prijs, biedt deze volwaardige DJ-controller professionele functies die je niet zou verwachten. Alles wordt vooraf in kaart gebracht en heeft 3 uitgangen via 3,5 mm jack, met inbegrip van een jack-cinch kabel. Met de inbegrepen Serato DJ Lite kun je miljoenen nummers gratis streamen van toonaangevende providers zoals SoundCloud en TIDAL. Ook is het iOS-compatibel mits aangesloten via de Apple Camera Connection Kit (apart verkrijgbaar). Een leuke extra zijn de capacitieve jogwielen, mini-draaitafels met een kleinere diameter dan een biermat. Merk op dat de DJ2GO2 Touch functioneert als een controller met USB-busvoeding, hij haalt al zijn stroom uit de USB-poort van de aangesloten computer, dus vermijd het gebruik van aftermarket USB-adapters en hubs om stroomproblemen te voorkomen.

 • Voordeel 1: De Numark Dj Controller is klein, compact en lichtgewicht, wat het gemakkelijk maakt om hem mee te nemen en te gebruiken waar je maar wilt.
 • Voordeel 2: Ondanks zijn formaat, biedt de controller professionele functies die je niet zou verwachten van een instapmodel. Alle functies zijn vooraf in kaart gebracht en er zijn 3 uitgangen via 3,5 mm jack.
 • Voordeel 3: Met de meegeleverde Serato DJ Lite kun je direct miljoenen nummers gratis streamen van toonaangevende providers zoals SoundCloud en TIDAL.
 • Voordeel 4: Deze controller is iOS-compatibel, wat betekent dat je hem kunt verbinden met je iOS-apparaat via de Apple Camera Connection Kit voor nog meer gebruiksgemak en flexibiliteit.
 • Voordeel 5: De Numark Dj Controller beschikt over capacitieve jogwielen, die als leuke factor werken. Deze jogwielen zijn mini-draaitafels met een diameter die kleiner is dan die van een biermat, waardoor je de ervaring en het gevoel van het krabben in deze compacte formaat kan krijgen.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de DJ-controller klein, compact en lichtgewicht is, kan dit ook een nadeel zijn. Het kan zijn dat de controller te compact is voor iemand met grotere handen of voor diegenen die gewend zijn aan het werken met grotere apparatuur, waardoor deze minder comfortabel is om te gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de controller is voorzien van vooraf in kaart gebrachte professionele functies, biedt hij je misschien niet de flexibiliteit of mogelijkheid tot personalisatie die je wenst. Er kunnen bepaalde functies of toepassingen zijn waar je naar op zoek bent, maar die met dit model niet mogelijk zijn.
 • Nadeel 3: Het product haalt alle stroom uit de USB-poort van de aangesloten computer. Dit betekent dat je het alleen kunt gebruiken als de computer waarop je het aansluit voldoende stroom heeft, wat een beperking kan vormen voor langere DJ-sessies of bij gebruik op locaties zonder gemakkelijke toegang tot stroom.
 • Nadeel 4: Om de controller met een iOS-apparaat te verbinden, heb je de Apple Camera Connection Kit nodig, die je apart dient te kopen. Dit betekent extra kosten en mogelijke ongemakken bij het aansluiten op een iOS-apparaat.
 • Nadeel 5: Het product maakt gebruik van capacitieve jogwielen, maar deze hebben een kleinere diameter dan die van een biermat. Hoewel dit model dus wel over deze feature beschikt, kun je mogelijk problemen ervaren met de grootte van de jogwielen, vooral als je gewend bent aan het werken met grotere jogwielen.

Onze favoriet #7

Denon Dj Dj Controller

Denon Dj Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Denon DJ Controller is een geavanceerd DJ-apparaat dat staat voor laptopvrije optredens dankzij de Engine DJ OS. Je kunt muziek rechtstreeks opslaan en afspelen via het SD-slot en de 2 USB-ingangen. Het heeft draadloze streaming, waardoor je toegang hebt tot miljoenen nummers van diverse muziekplatforms, zoals Amazon Music Unlimited, TIDAL en meer. Het biedt je ook de ultieme DJ-set met 1:1 integratie van Serato Pro hardware en software, geschikt voor zowel beginnende als ervaren DJ’s. Je geniet van een krachtig en meeslepend geluid door de ingebouwde luidsprekers, ideaal voor mobiele en club DJ’s. Met professionele aansluitmogelijkheden en een lay-out in clubstijl, kun je je volledige DJ-potentieel bereiken dankzij de 17 interne effecten. Voeg bovendien spannende lichteffecten toe aan je mix door de lichtarmaturen automatisch te synchroniseren. Tot slot kun je je creativiteit blijven uitbreiden met de steeds groeiende Engine OS-functies.

 • Voordeel 1: Met de laptopvrije optredens van de Denon DJ-controller hoef je je geen zorgen te maken over het meenemen van extra uitrusting; je kunt je muziek rechtstreeks naar je controller brengen via het SD-slot en de 2 USB-ingangen.
 • Voordeel 2: De mogelijkheid tot draadloos streamen geeft je toegang tot een ongekende verscheidenheid aan muziek. Met meer dan 100 miljoen nummers uit alle genres via diensten als Amazon Music Unlimited, TIDAL, Beatsource, Beatport, SoundCloud Go+ en meer, ben je op alles voorbereid.
 • Voordeel 3: De Denon DJ-controller zorgt voor de ultieme DJ-set, met 1:1 integratie van Serato Pro hardware en software, waaronder FX, een DJ-mixer met 3-bands EQ en meerdere bewegende golfvormen. Het is ook compatibel met Virtual DJ, waardoor je meer functionaliteit en flexibiliteit hebt.
 • Voordeel 4: Voor de meeslepende audio-ervaring zorgt de Denon DJ-controller met zijn krachtige, ingebouwde luidsprekers. Of je nu een mobiele, streaming- of club-DJ bent, je kunt de DJ-booth echt overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 5: Met professionele connectiviteit voor DJ-apparatuur kun je de Denon DJ-controller eenvoudig integreren in je huidige set-up. Gebruik de 2 microfooningangen, XLR- en RCA-hoofduitgangen om je luidsprekers aan te sluiten, en een 6,35 mm Booth-uitgang voor extra monitoren. Speel vervolgens je favoriete nummers uit je eigen muziekbibliotheek af via het SD-slot en de USB-ingangen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Denon DJ-controller over de mogelijkheid tot laptopvrije optredens beschikt, kan dit beperkend zijn voor dj’s die gewend zijn aan het gebruik van software die niet in de Engine DJ OS is geïntegreerd.
 • Nadeel 2: De Denon DJ-controller heeft een streamingfunctie ingebouwd, maar dit vereist wel een stabiele internetverbinding. In omgevingen waar wifi niet betrouwbaar is, kun je problemen ondervinden.
 • Nadeel 3: Het apparaat biedt 1:1 integratie met Serato Pro hard- en software, wat betekent dat als je andere DJ-software gebruikt, je mogelijk niet alle functies optimaal kunt benutten.
 • Nadeel 4: De controller heeft ingebouwde luidsprekers die ideaal zijn voor mobiel gebruik, maar deze bieden mogelijk niet dezelfde audio-ervaring als externe luidsprekers bij grotere optredens.
 • Nadeel 5: Hoewel de Denon DJ-controller uitgerust is met een scala aan FX, kan de bediening hiervan enige tijd vergen om onder de knie te krijgen, vooral voor beginnende dj’s.

Onze favoriet #8

Hercules Dj Controller

Hercules Dj Controller

Waarom we het gekozen hebben

De Hercules DJ Controller is een compacte, gebruiksvriendelijke leer-tool die je de basistechnieken van het DJ-en onder de knie helpt krijgen. Dit doet het met behulp van unieke functies zoals Tempo en Beat Align geleidingslichten, interactieve hulp en ingebouwde instructievideo’s via de bijgeleverde DJ-software. De Intelligent Music Assistant (IMA) fungeert als jouw persoonlijke muziekgids, die suggesties doet voor de meest populaire nummers van de dag. Het ontwerp van knoppen en schuifregelaars lijkt veel op die van professionele controllers, wat je helpt bij het aanleren van de juiste bewegingen. Als bonus is deze controller gemakkelijk mee te nemen naar feestjes. En geen zorgen over de software – een downloadcode wordt meegeleverd bij het product.

 • Voordeel 1: Je kunt de basisprincipes van DJ’en leren met de exclusieve functies van de Hercules DJ Controller. De Tempo en Beat Align-geleidingslichtcontroller helpen je om het ritme en tempo van muziek te begrijpen en te volgen.
 • Voordeel 2: De controller wordt geleverd met een uitgebreide DJ-software waarmee je de basisprincipes van DJ’en kunt ontdekken. Dankzij de interactieve hulp en ingebouwde instructievideo’s kun je in je eigen tempo leren en je vaardigheden ontwikkelen.
 • Voordeel 3: Met de Intelligent Music Assistant (IMA) kun je eenvoudig je nummers selecteren. Deze functie geeft je suggesties voor de populairste nummers van de dag, waardoor je altijd in staat bent om muziek te spelen die je publiek graag wil horen.
 • Voordeel 4: De indeling van knoppen en schuifregelaars op de Hercules DJ Controller lijkt sterk op die van een professionele controller, waardoor je de juiste bewegingen kunt leren en je vaardigheden kunt opbouwen.
 • Voordeel 5: De Hercules DJ Controller is compact en daardoor gemakkelijk mee te nemen naar feestjes. Of je nu een set speelt voor vrienden thuis of op een groot evenement, je kunt je muziek altijd en overal met je meenemen.
 • Nadeel 1: De controller wordt aangeboden aan beginners die de basisprincipes van het DJ’en willen leren, dus als je een ervaren DJ bent, kan deze controller misschien te basic voor je zijn en voldoet het wellicht niet aan je professionele behoeften.
 • Nadeel 2: Hoewel de controller beschikt over een Intelligent Music Assistant en suggesties voor populaire nummers biedt, kan dit mogelijk niet genoeg zijn voor een meer creatieve DJ die liever zijn eigen nummerselecties maakt.
 • Nadeel 3: Een voordeel van deze controller is dat het gemakkelijk mee te nemen is naar feestjes vanwege zijn compacte formaat. Dit kan echter ook een nadeel zijn als je meer waarde hecht aan een uitgebreidere controle met meerdere knoppen en schuifregelaars, die mogelijk niet allemaal op zo’n compact apparaat passen.
 • Nadeel 4: Het product komt met ingebouwde instructievideo’s en interactieve hulp. Dit betekent echter dat als je al bekend bent met veel van de basisprincipes, deze functies misschien overbodig en onnodig zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt geleverd met een code om de juiste software te downloaden, kan dit voor sommige gebruikers die liever een fysieke CD voor het installeren van software hebben, een nadeel zijn. Bovendien kan het downloadproces moeite kosten voor mensen met een langzame internetverbinding.

Onze favoriet #9

Hercules Dj Controller

Hercules Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hercules DJ Controller is een geavanceerde draadloze Bluetooth-controller, ontworpen voor zowel Android- als iOS-apparaten, waaronder smartphones, tablets en iPads. Deze controller stelt je in staat om met ongeëvenaarde gemak djay, een gratis en ongelimiteerde app, te bedienen. Deze controller biedt ook pre-listening mogelijkheden; je kunt je mix beluisteren via je koptelefoon met de bijgeleverde split-kabel. Daarnaast beschikt het over essentiële DJ-functies, zoals actiepunten, samples, effecten, en loops, zodat je perfect kan mixen en je eigen unieke sound kan creëren. Bovendien krijg je gratis en zonder verbinding toegang tot 4 afspeellijsten van twintig nummers via SoundCloud. Dit maakt de Hercules DJ Controller een krachtig en handig apparaat voor elke DJ.

 • Voordeel 1: De Hercules DJ Controller heeft draadloze Bluetooth-ondersteuning, wat betekent dat je met gemak kunt verbinden met Android-smartphones, iPhones, Android-tablets en iPads. Je hebt dus geen last van gedoe met kabels.
 • Voordeel 2: Met deze DJ-controller kun je eenvoudig mixen op je smartphone dankzij de Bluetooth Smart functionaliteit. Dit zorgt voor een eenvoudige en snelle verbinding.
 • Voordeel 3: Deze controller is compatibel met de djay-applicatie, die gratis en onbeperkt beschikbaar is op Android en iOS. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken om te kunnen mixen.
 • Voordeel 4: De Hercules DJ Controller biedt je de mogelijkheid om vooraf te luisteren naar je mix via je koptelefoon dankzij de meegeleverde ‘split’-kabel. Zo kun je je mix perfectioneren voordat je het aan anderen laat horen.
 • Voordeel 5: Met deze controller heb je toegang tot essentiële DJ-functies zoals actiepunten, samples, effecten (FX) en loops (loops). Bovendien kun je gratis en zonder verbinding genieten van 4 afspeellijsten van twintig nummers via SoundCloud.
 • Nadeel 1: De Hercules DJ Controller is afhankelijk van een Bluetooth-verbinding. Hoewel dit handig kan zijn voor draadloos gebruik, kan Bluetooth onbetrouwbaar zijn en onderhevig aan interferentie, wat kan leiden tot onderbrekingen in de performance.
 • Nadeel 2: De DJ-applicatie djay moet gesloten worden bij elke lancering wanneer je de pro-versie niet wilt gebruiken. Dit kan tijdrovend zijn en mogelijk je DJ-proces verstoren.
 • Nadeel 3: De Hercules DJ Controller wordt beschreven als eenvoudig, wat kan betekenen dat sommige geavanceerdere functies ontbreken. Dit kan beperkend zijn voor professionele DJ’s die op zoek zijn naar meer geavanceerde opties en functionaliteiten.
 • Nadeel 4: De pre-listen-optie vereist een “split”-kabel die bij het product wordt geleverd. Dat betekent dat je, als je deze kabel verliest of als deze kapot gaat, mogelijk niet in staat zal zijn om deze functie te gebruiken tenzij je een vervangende kabel aanschaft.
 • Nadeel 5: Hoewel de DJ Controller gratis SoundCloud-afspeellijsten biedt, zit je vast aan een selectie van slechts 4 afspeellijsten van twintig nummers. Dit kan de verscheidenheid van je mixes beperken en dwingen om de nummers te gebruiken die binnen deze beperkte selectie vallen.

Onze favoriet #10

Denon Dj Dj Controller

Denon Dj Dj Controller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Denon DJ-controller is een bewezen, verbeterde 4-kanaals standalone DJ-console, uitgerust met Wi-Fi voor muziekstreaming en een ingebouwde sampler met 16 pad-geactiveerde sampleslots. De controller biedt toegang tot meer dan 100 miljoen nummers van diverse diensten zoals Amazon Music Unlimited, TIDAL, Beatsource, Beatport en SoundCloud Go+. Daarnaast beschikt hij over een uitgebreide FX Suite met 25+ extra Main FX, 4 Sweep FX en Touch FX. Je kunt je mix opfleuren met toegang tot de Drop Sampler via Engine DJ op een standalone DJ-systeem. De controller biedt robuuste connectiviteitsopties – waaronder verschillende lijn-/phono-ingangen, XLR-microfooningangen en -uitgangen, hoofdtelefoonuitgangen, een Link-poort en een interne audiorecorder. Maximaliseer je workflow met de Multi-core processor, 2,5″ SATA drive bay voor extra opslag, SD-kaartsleuf en (4) USB-poorten voor muziekafspelen en geïntegreerde DJ-verlichtingsregeling. Verder heeft de controller zowel een standalone-modus voor computerloze prestaties als een Controller-modus voor integratie met Serato DJ Pro & Virtual DJ. Ten slotte biedt het steeds groeiende Engine OS je diverse verbeteringen en functies om het beste uit je muziekmix te halen.

 • Voordeel 1: Met de Denon DJ Controller heb je toegang tot Wi-Fi muziekstreaming, wat betekent dat je toegang hebt tot meer dan 100 miljoen nummers in alle genres. Services als Amazon Music Unlimited, TIDAL, Beatsource, Beatport en SoundCloud Go+ zouden binnen je bereik zijn en je bent dus altijd 100% voorbereid op elk evenement.
 • Voordeel 2: De verbeterde FX Suite van deze DJ Controller brengt praktische bediening met 25+ extra Main FX, 4 Sweep FX, en Touch FX die het touchscreen verandert in een XY-controller voor soepele muzikale overgangen.
 • Voordeel 3: Uniek aan de Denon DJ Controller is de Engine DJ functie, die je toegang geeft tot een Drop Sampler op een standalone DJ-systeem. Hiermee kan je drops, drums, risers, FX, en one-shot samples opslaan en activeren, waardoor je extra flair aan je mix kan toevoegen.
 • Voordeel 4: Deze DJ Controller biedt superieure connectiviteitsopties, waaronder 4 lijn/phono-ingangen, 2 ¼” XLR microfooningangen, 6 XLR-uitgangen, 1/4″ & 1/8″ hoofdtelefoonuitgangen, een Link-poort, en een interne audiorecorder. Deze mogelijkheden staan garant voor maximale flexibiliteit.
 • Voordeel 5: De supercharged Workflow is een belangrijk pluspunt van de Denon DJ Controller. Het bevat namelijk een multi-core processor en biedt een scala aan opslagmogelijkheden, zoals een 2,5″ SATA drive bay, een SD-kaartsleuf, en 4 USB-ingangen voor het afspelen van muziek. Bovendien biedt het geïntegreerde DJ-verlichtingsregeling van DMX, Philips Hue en Nanoleaf.
 • Nadeel 1: Hoewel de Denon DJ-controller een breed scala aan functies biedt, kan de complexiteit ervan sommige gebruikers overweldigen. Bijvoorbeeld, de beschrijving benadrukt het ingebouwde sample-systeem, de FX suite en de integratie van verschillende muziekstreamingdiensten. Dit kan ingewikkeld zijn voor beginners of DJ’s die op zoek zijn naar een eenvoudigere setup.
 • Nadeel 2: De vermelding van een 10.1-inch touchscreen klinkt indrukwekkend, maar de kwaliteit van de touchscreen-ervaring wordt niet gespecificeerd. Met zo’n sterke nadruk op touchscreen-bediening, van het aanpassen van instellingen tot het activeren van de Touch FX, kunnen eventuele problemen met het scherm de totale gebruikerservaring ernstig beïnvloeden.
 • Nadeel 3: De beschrijving benadrukt de mogelijkheid om te werken in een stand-alone modus, met de optie om gebruik te maken van USB/SATA/SD-drives, streamingdiensten en Dropbox. Dit klinkt veelbelovend, maar de afhankelijkheid van externe opslag- en streamingdiensten betekent dat je altijd goed voorbereid moet zijn, met voldoende beschikbare lokale opslag of een betrouwbare internetverbinding.
 • Nadeel 4: De integratie van muziekstreamingdiensten zoals Amazon Music Unlimited, TIDAL, Beatsource, Beatport en SoundCloud Go+ is een voordeel als je al een lidmaatschap hebt bij deze diensten. Echter, als je niet geabonneerd bent op deze diensten, dan biedt deze functie je geen enkel voordeel, en kan het zelfs extra kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 5: Hoewel de controller Pro-connectiviteit biedt, met een overvloed aan ingangen en uitgangen, kan dit overweldigend zijn voor sommige gebruikers en kan het de opzet en bediening complexer maken dan nodig is. Voor een DJ die gewoon simpelweg wil mixen, kan dit overtollig aanvoelen en onnodig bijdragen aan de leercurve van het apparaat.

Na grondig onderzoek en analyse kunnen we concluderen dat de keuze voor de beste DJ-controller sterk afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Onze top 10 geeft een breed scala aan opties, van instapmodellen voor beginners tot geavanceerde controllers voor de professionele DJ. Elk product op de lijst biedt een unieke combinatie van functies, prestaties en prijs. Denk goed na over wat belangrijk voor je is: portabiliteit, veelzijdige opties, geluidskwaliteit of misschien een specifieke softwarecompatibiliteit? We hopen dat je met behulp van deze gids de DJ-controller vindt die het beste bij je past en je muziek naar een hoger niveau tilt.

Inhoudsopgave