a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Dolce Gusto: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 Dolce Gusto-producten die als beste uit de test zijn gekomen in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Starbucks Dolce Gusto

Starbucks Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Unser Favorit: Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto
★★★★★

Als je op zoek bent naar de ultieme koffie-ervaring thuis, dan is de kans groot dat Dolce Gusto je radar al heeft geraakt. Er zijn talloze modellen op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Dat kan de zoektocht naar de perfecte machine best intimiderend maken. Maar maak je geen zorgen, wij hebben het harde werk voor je gedaan. Na uitgebreid onderzoek presenteren we je de top 10 beste Dolce Gusto producten in de test. Van compacte modellen voor kleine keukens tot geavanceerde machines met diverse functies, iedere optie is grondig bekeken en getest. Welke past het best bij jouw behoeften en levensstijl? Lees verder en ontdek het!

Een Dolce Gusto is een compact en stijlvol koffiezetapparaat, ontworpen door Nescafé, waarmee je thuis kunt genieten van barista-waardige koffie. Met een scala aan koffie- en theepods beschikbaar, biedt dit apparaat je de mogelijkheid om alles te bereiden, van espresso’s en lattes tot warme chocolademelk, thee en zelfs koude dranken. Met de Dolce Gusto geniet jij altijd van jouw favoriete drankje, precies zoals jij het wil, met gemak en zonder gedoe.

Check Uit

Onze favoriet #1

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto is een compacte, automatische koffiemachine (16cm B x 13cm H x 24cm D) met een hogedruk-koffiezetter tot 15 bar, erg geschikt voor het bereiden van professionele koffie met een dikke crèmelaag. Deze koffiemachine heeft meer dan 25 koffiecreaties, warme en koude dranken, en koffiecup-opties, allemaal beschikbaar met één druk op de knop. Daarnaast is er een Play & Select-functie waarmee je het volume van je drankje kunt aanpassen. De machine heeft ook een Ecostand waardoor het apparaat automatisch na 5 minuten uitschakelt en een energielabel van A heeft. Geniet van al je favoriete NESCAFÉ Dolce Gusto-capsuledranken met gemak en comfort.

 • Voordeel 1: Het compacte formaat van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto koffiemachine (16 cm B x 13 cm H x 24 cm D) maakt het een uitstekende keuze als je een beperkte ruimte hebt. Het past gemakkelijk op je aanrecht zonder te veel ruimte in te nemen.
 • Voordeel 2: De machine heeft ook een hoge druk, tot wel 15 bar, waarmee je professionele koffie met een dikke crème laag kunt bereiden. Je kunt genieten van barista-waardige koffie in het comfort van jouw eigen huis.
 • Voordeel 3: De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto biedt je een breed scala aan drankopties. Met meer dan 25 koffiecreaties en andere heerlijke warme en koude dranken die beschikbaar zijn, kun je met een eenvoudige druk op de knop een verscheidenheid aan dranken bereiden.
 • Voordeel 4: Met de Play & Select-functie van deze koffiemachine, heb je de vrijheid om het volume van je drankje aan te passen. Zo krijg je altijd exact de gewenste hoeveelheid.
 • Voordeel 5: Ten slotte is de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto ook milieuvriendelijk. Het apparaat heeft een Ecostand, wat betekent dat het na 5 minuten automatisch uitschakelt. Dit helpt het energieverbruik te verminderen, wat zowel goed is voor jouw energierekening als voor de planeet.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dolce Gusto merk Krups NESCAFÉ Dolce Gusto compact is, kan het kleiner formaat betekenen dat je vaker moet bijvullen, wat misschien niet ideaal is als je veel koffie drinkt of een groot gezin hebt.
 • Nadeel 2: De machine werkt met NESCAFÉ Dolce Gusto capsules. Als je een specifieke koffiebrand of -type hebt waar je van houdt en deze is niet beschikbaar in deze specifieke capsules, dan zou dat een beperking kunnen zijn.
 • Nadeel 3: De machine heeft een energielabel A en schakelt automatisch uit na 5 minuten. Dit kan een nadeel zijn als je vaak vergeet je koffie direct na het brouwen op te drinken, omdat je koffie dan koud kan worden.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat de capability heeft om meer dan 25 koffiecreaties te maken, zal je misschien veel verschillende soorten capsules moeten aanschaffen om al deze dranken te kunnen maken, wat misschien onhandig en ruimte-opslorpend kan zijn.
 • Nadeel 5: Het apparaat heeft een Play & Select-functie om het volume van het drankje aan te passen, wat misschien wat ingewikkeld kan zijn voor sommige gebruikers. Je zou prefereren dat de volumes al voorgeselecteerd zijn om het brouwproces te vereenvoudigen.

Onze favoriet #2

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KRUPS GENIO S van Nescafé Dolce Gusto is een compacte capsulemachine, ontwikkeld voor verschillende drankjes. Met zijn hoge drukcapaciteit garandeert de machine een perfecte espresso met een dikke crema in slechts 30 seconden. Het biedt ook maatwerkopties, met XL verstelbare maten om aan je favoriete koffiehoeveelheid te voldoen. Bovendien is er een handige automatische stopfunctie die ervoor zorgt dat je koffie niet overloopt. Kortom, het maakt je koffie-ervaring snel, gemakkelijk en precies hoe jij het wilt.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een hoge diversiteit aan dranken. De KRUPS GENIO S capsulemachine is geschikt voor meerdere dranken, waardoor je meer opties hebt voor je koffiepauze.
 • Voordeel 2: Het is een compacte machine, ideaal voor kleinere keukens of werkruimtes. Ondanks zijn kleine formaat levert het uitstekende prestaties.
 • Voordeel 3: De machine werkt onder hoge druk, wat betekent dat het in staat is om snel en efficiënt koffie van hoge kwaliteit te zetten.
 • Voordeel 4: Deze Nescafé Dolce Gusto creëert perfecte espresso met dikke crema in slechts 30 seconden. Dat betekent dat je niet lang hoeft te wachten op je koffie.
 • Voordeel 5: Het heeft ook een automatische stopfunctie en XL verstelbare maten. Dit geeft je meer controle over de hoeveelheid koffie per capsule en de sterkte van je drank.
 • Nadeel 1: De beschrijving vermeldt dat het een “capsulemachine” is. Dit betekent dat je gebonden bent aan het gebruik van capsules van het merk Dolce Gusto, wat betekent dat je keuze in koffievarianten kan worden beperkt.
 • Nadeel 2: Het product belooft in 30 seconden een espresso met dik crème te bereiden. Ondanks deze snelle bereidingstijd, zullen sommige gebruikers misschien de voorkeur geven aan een traditionelere manier van koffiezetten met meer controles.
 • Nadeel 3: De machine is ‘compact’ wat fijn kan zijn als je beperkte ruimte hebt in je keuken, maar dit kan ook betekenen dat de capaciteit voor het opslaan van water of capsules ook beperkt is.
 • Nadeel 4: De beschrijving spreekt over ‘hoge druk’ wat kan zorgen voor een goede espresso, maar niet elke koffiedrinker wil zijn koffie onder hoge druk gezet hebben. Sommige mensen geven de voorkeur aan de zachtere smaken die een lage druk-koffiezetapparaat kan produceren.
 • Nadeel 5: Er is sprake van een ‘automatische stop’, wat goed is voor veiligheden gemak, maar het kan zijn dat je de koffiesterkte of het volume van de koffie niet naar eigen wens kan aanpassen. Voor sommigen kan dit gebrek aan personalisatie opties ontmoedigend zijn.

Onze favoriet #3

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Dolce Gusto KRUPS GENIO S is een compacte capsulemachine, ideaal voor het bereiden van verschillende soorten dranken. Met de hoge-drukfunctie zet je snel een perfecte espresso met dikke crema, en dat in slechts 30 seconden! Hij beschikt ook over XL verstelbare maten, zodat je altijd de perfecte hoeveelheid hebt voor je drankje. Bovendien heeft de machine een automatische stopfunctie voor gemak en veiligheid. Dankzij deze indrukwekkende functies, wordt je koffiepauze een eenvoudige en plezierige ervaring.

 • Voordeel 1: Door het compacte ontwerp van 15 cm breed, 28 cm hoog en 37 cm diep past deze machine gemakkelijk op je keukenblad. Je hoeft geen grote ruimte vrij te maken om van een luxe koffie ervaring te genieten.
 • Voordeel 2: De koffiemachine heeft 3 bekerhouderposities dankzij het ‘Lift & Click’-systeem. Of je nu een kleine mok, grote mok, of reismok wilt vullen, deze machine maakt het mogelijk.
 • Voordeel 3: Met een verwijderbare transparante 1,2L XL-tank, is het onderhoud een fluitje van een cent. Je kunt eenvoudig bijvullen en schoonmaken zonder veel moeite.
 • Voordeel 4: De Dolce Gusto machine biedt een druk van 15 BAR, waarmee je een verscheidenheid aan dranken kunt maken, van espresso tot melkdranken, koud of warm. Je kan je favoriete koffie precies zo maken als je wilt.
 • Voordeel 5: De energiebesparende modus is een slimme functie, waarbij het apparaat naar stand-by gaat na 5 minuten inactiviteit. Dit helpt je om energie te besparen en draagt bij aan een duurzamer gebruik van het apparaat.
 • Nadeel 1: Ondanks het compacte ontwerp van de machine, kan de afmeting van 15 cm breed, 28 cm hoog en 37 cm diep alsnog als groot ervaren worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte op jouw keukenblad of opbergplek.
 • Nadeel 2: Het ‘Lift & Click’-systeem voor de bekerhouderposities kan wellicht in het begin ingewikkeld zijn om te gebruiken. Je moet ook rekening houden met het af en toe aanpassen van de posities, afhankelijk van de grootte van je mok of reismok.
 • Nadeel 3: De verwijderbare 1,2L XL-tank voor het water is transparant, wat betekent dat het snel vies kan worden of vlekken kan vertonen. Je zult de tank dus regelmatig moeten reinigen om hem mooi te houden.
 • Nadeel 4: De machine gaat na slechts 5 minuten inactiviteit in de energiebesparende stand-by modus. Dit betekent dat als je vergeet je drankje te maken direct na het inschakelen van de machine, je mogelijk moet wachten tot de machine weer opgewarmd is.
 • Nadeel 5: De keuzehendel voor het selecteren van koude of warme dranken kan soms verwarrend zijn. De mogelijkheid bestaat dat je per ongeluk de verkeerde keuze maakt, wat een invloed kan hebben op het resultaat van je drankje.

Onze favoriet #4

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Dolce Gusto is een compacte koffiemachine, slechts 15 cm breed, 28 cm hoog en 37 cm diep, perfect voor elke keuken. Het heeft een ‘Lift & Click’-systeem dat drie bekerhouderposities biedt, ondersteuning voor kleine mokken, grote mokken en reismokken. Met de verwijderbare transparante 1,2L XL-tank, die eenvoudig te vullen en te onderhouden is, kun je genieten van meerdere kopjes koffie voordat je moet bijvullen. De machine biedt een druk van 15 bar, genoeg om elk type drankje te bereiden, warm of koud, van espresso tot melkdranken. Bovendien heeft het een garantie van 2 jaar en een repareerbaarheid van 15 jaar voor jouw gemoedsrust. De energiebesparende modus schakelt het apparaat na 5 minuten inactiviteit in stand-by. Daarnaast kun je met de keuzehendel gemakkelijk schakelen tussen warme en koude dranken.

 • Voordeel 1: Door het compacte ontwerp van 15 cm breed, 28 cm hoog en 37 cm diep past deze machine gemakkelijk op je keukenblad. Je hoeft geen grote ruimte vrij te maken om van een luxe koffie ervaring te genieten.
 • Voordeel 2: De koffiemachine heeft 3 bekerhouderposities dankzij het ‘Lift & Click’-systeem. Of je nu een kleine mok, grote mok, of reismok wilt vullen, deze machine maakt het mogelijk.
 • Voordeel 3: Met een verwijderbare transparante 1,2L XL-tank, is het onderhoud een fluitje van een cent. Je kunt eenvoudig bijvullen en schoonmaken zonder veel moeite.
 • Voordeel 4: De Dolce Gusto machine biedt een druk van 15 BAR, waarmee je een verscheidenheid aan dranken kunt maken, van espresso tot melkdranken, koud of warm. Je kan je favoriete koffie precies zo maken als je wilt.
 • Voordeel 5: De energiebesparende modus is een slimme functie, waarbij het apparaat naar stand-by gaat na 5 minuten inactiviteit. Dit helpt je om energie te besparen en draagt bij aan een duurzamer gebruik van het apparaat.
 • Nadeel 1: Ondanks het compacte ontwerp van de machine, kan de afmeting van 15 cm breed, 28 cm hoog en 37 cm diep alsnog als groot ervaren worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte op jouw keukenblad of opbergplek.
 • Nadeel 2: Het ‘Lift & Click’-systeem voor de bekerhouderposities kan wellicht in het begin ingewikkeld zijn om te gebruiken. Je moet ook rekening houden met het af en toe aanpassen van de posities, afhankelijk van de grootte van je mok of reismok.
 • Nadeel 3: De verwijderbare 1,2L XL-tank voor het water is transparant, wat betekent dat het snel vies kan worden of vlekken kan vertonen. Je zult de tank dus regelmatig moeten reinigen om hem mooi te houden.
 • Nadeel 4: De machine gaat na slechts 5 minuten inactiviteit in de energiebesparende stand-by modus. Dit betekent dat als je vergeet je drankje te maken direct na het inschakelen van de machine, je mogelijk moet wachten tot de machine weer opgewarmd is.
 • Nadeel 5: De keuzehendel voor het selecteren van koude of warme dranken kan soms verwarrend zijn. De mogelijkheid bestaat dat je per ongeluk de verkeerde keuze maakt, wat een invloed kan hebben op het resultaat van je drankje.

Onze favoriet #5

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Dolce Gusto is een premium koffiezetapparaat dat jou trakteert op een intensieve espresso gecombineerd met romige melk. Het gebruikt versgemalen dark roast Arabica bonen, die verantwoord geteeld zijn, om je een superieure smaak te geven. Het unieke van dit apparaat is dat het de koffie onder hoge druk bereidt, waardoor de smaak en aroma’s optimaal vrijkomen. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt het apparaat ook nog eens meer dan 30 koffievariaties. De koffie is verpakt in luchtdichte Dolce Gusto cups, wat zorgt voor versheid bij elke kop.

 • Voordeel 1: Met de Dolce Gusto merk Nescafé Dolce Gusto krijg jij de intense smaak van espresso gecombineerd met romige melk. Hiermee wordt je thuiscafé-ervaring verhoogd zonder dat je naar een koffiebar hoeft te gaan.
 • Voordeel 2: Het gebruikt verantwoord geteelde dark roast Arabica, wat betekent dat niet alleen je kopje koffie smakelijk zal zijn, maar ook ethisch verantwoord. Het is dus goed voor zowel jou als voor de milieu.
 • Voordeel 3: De versgemalen premium koffie is ook verpakt in luchtdichte capsules. Dit zorgt ervoor dat de versheid en rijke smaak van de koffie behouden blijven totdat je klaar bent om ervan te genieten.
 • Voordeel 4: Deze koffie is bereid onder hoge druk. Dit resulteert in een rijke, volle crema en het maximaliseert de smaak en het aroma van je koffie.
 • Voordeel 5: Met meer dan 30 koffievariaties kun je experimenteren en een passende blend vinden voor elke stemming of gelegenheid. Van intensieve espresso tot romige latte, de mogelijkheden zijn eindeloos met de Dolce Gusto cups. Dit maakt jouw koffiebeleving persoonlijk en uniek.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dolce Gusto de mogelijkheid biedt om meer dan 30 koffievariaties te bereiden, beperkt dit ook je keuze in zekere zin. Je bent namelijk afhankelijk van de soorten cups die het merk aanbiedt en het kan zijn dat jouw favoriete koffiemerk of smaak niet beschikbaar is.
 • Nadeel 2: De Dolce Gusto bereidt koffie onder hoge druk, wat kan leiden tot een hard, vaak wat luid geluid tijdens het zetten van de koffie. Dit kan als storend worden ervaren, vooral als je van stille ochtenden of rustige avonden houdt.
 • Nadeel 3: De Nescafé Dolce Gusto maakt gebruik van luchtdichtverpakte capsules. Dit betekent dat elke kop koffie die je zet, resulteert in een capsule die weggegooid moet worden. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan het huishoudelijk afval.
 • Nadeel 4: Hoewel de Nescafé Dolce Gusto verantwoord geteelde Arabica bonen gebruikt, wordt er geen specifieke informatie gegeven over de ethische standaarden of fair-trade procedures die het merk hanteert. Als je zeer bewust bent van waar je koffie vandaan komt, kan dit een belangrijk overwegingspunt zijn.
 • Nadeel 5: De ‘intense espresso gecombineerd met romige melk’ beschrijving kan voor sommige mensen een beperking vormen. Niet iedereen is fan van melk in zijn of haar koffie, en het kan zijn dat de melk de sterke smaak van de espresso te veel verzacht. Voor pure koffieliefhebbers kan dit dus een nadeel zijn.

Onze favoriet #6

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo XS is een ultracompacte en veelzijdige capsulemachine, die zorgvuldig ontworpen is met een moderne stijl en minimale verpakkingsgrootte. Met zijn hot & cold functie kun je eenvoudig warme of koude dranken bereiden, waaronder meer dan 30 verschillende soorten espresso en andere originele dranken. De machine is voorzien van een krachtige 15 bar hogedrukpomp en heeft een vermogen van 1500 W. Het apparaat, met een afmeting van 14 x 28 x 27 cm, heeft een afneembare tank van 0,8 liter aan de bovenkant. Het kenmerkt zich ook door het Thermoblock-systeem en heeft een energie-efficiëntieklasse A. Dankzij de automatische uitschakeling stopt de machine na een minuut van niet-gebruik, waardoor je energie bespaart.

 • Voordeel 1: De Dolce Gusto merk Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo XS heeft een ultracompact en veelzijdig design. Dit ontwerp is speciaal gemaakt voor minimale verpakkingsgrootte en een moderne stijl, waardoor het perfect in elke keuken past.
 • Voordeel 2: De machine heeft een Hot & Cold functie waarmee je eenvoudig zowel warme als koude dranken kunt bereiden, perfect voor iedere smaak of stemming.
 • Voordeel 3: Hij heeft een hogedrukpomp van 15 bar en een vermogen van 1500 W. De hoge druk zorgt ervoor dat je espresso perfect zal smaken, terwijl de 1500 W zorgt voor snelle bereiding, waardoor je niet hoeft te wachten op je drankje.
 • Voordeel 4: Door de automatische uitschakeling na een minuut niet-gebruik en het Thermoblock-systeem, is het een zeer energie-efficiënte machine. Het heeft een energie-efficiëntieklasse A, wat betekent dat het een lage impact heeft op het milieu en helpt om de energiekosten laag te houden.
 • Voordeel 5: Met de Dolce Gusto merk Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo XS, kan je genieten van meer dan 30 soorten espresso en andere originele dranken. Dit betekent dat je de vrijheid en flexibiliteit hebt om een grote variëteit aan dranken te bereiden. Of je nu zin hebt in een sterke espresso, een romige latte, of een verkoelende ijsthee, deze machine heeft het voor je.
 • Nadeel 1: De Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS van Krups heeft een beperkte tankcapaciteit van slechts 0,8 liter. Dat betekent dat je deze vaak moet bijvullen bij regelmatig gebruik, wat op termijn vervelend kan worden.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft een automatische uitschakeling na slechts één minuut van niet-gebruik. Hoewel dit een energiebesparende functie is, kan het overkomen als te kort voor momenten waarop je misschien een snelle pauze nodig hebt of wanneer je meerdere kopjes tegelijk wilt maken.
 • Nadeel 3: De koffiemachine kan als groot en enigszins onhandig worden ervaren, met afmetingen van 14 x 28 x 27 cm. Afhankelijk van de ruimte op je aanrecht, kan dit een uitdaging vormen.
 • Nadeel 4: Hoewel het een veelzijdig apparaat is dat meer dan 30 soorten espresso en andere dranken kan maken, ben je beperkt tot het gebruik van Nescafé Dolce Gusto-capsules. Dit kan je keuzes beperken als je favoriete koffiesmaken of -merken niet beschikbaar zijn in Dolce Gusto capsules.
 • Nadeel 5: Het feit dat het een handbediende machine is, kan een nadeel zijn voor sommige mensen. In vergelijking met automatische machines, vergt een handbediende machine meer inspanning van de gebruiker. Automatisering zou voor het gemak van één aanraking zorgen, wat in contrast staat met handbediende machines.

Onze favoriet #7

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Dolce Gusto is een medium-donkere geroosterde koffie met een krachtig aroma en een rijke cremalaag die je smaakpapillen zeker zal bekoren. Deze premium koffie wordt versgemalen en luchtdicht verpakt in capsules om de optimale versheid te garanderen. Met zijn hoge-druk bereidingsextractie zijn de aroma’s en smaken die vrijkomen een ware traktatie. Bovendien, met de Dolce Gusto cups heb je keuze uit meer dan 30 koffievariaties die je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Met de Dolce Gusto van Nescafé, ben je slechts een stap verwijderd van een heerlijke koffie-ervaring.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van medium-dark roast koffie, wat een volle en diepe smaak geeft. Deze soort roast is ideaal voor de echte koffieliefhebber die waarde hecht aan intense koffiesmaken.
 • Voordeel 2: Met Dolce Gusto krijg je een krachtige aroma en een rijke cremalaag bij elke kop koffie. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van je koffie, maar ook de ervaring van het drinken ervan.
 • Voordeel 3: De koffie is versgemalen en wordt in luchtdichtverpakte capsules bewaard. Dit zorgt ervoor dat je altijd de meest verse koffie tot je beschikking hebt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kwaliteit.
 • Voordeel 4: De Nescafé Dolce Gusto wordt bereid onder hoge druk. Dit proces, bekend als espresso-bereiding, zorgt ervoor dat je koffie altijd rijk van smaak is en die kenmerkende cremalaag heeft.
 • Voordeel 5: Met de Dolce Gusto machine kun je meer dan 30 koffievariaties eenvoudig bereiden. Of je nu zin hebt in een klassieke espresso, een romige latte of een pittige ristretto, je hebt altijd genoeg keuze.
 • nadeel 1: Ondanks de aangeboden verscheidenheid aan koffiesmaakjes, is het Dolce Gusto-systeem beperkt tot alleen Nescafé Dolce Gusto-capsules. Dit betekent dat je mogelijk niet de gewenste smaak of merk koffie kunt krijgen die je gewend bent.

  nadeel 2: Het feit dat koffie onder hoge druk wordt bereid, kan er in sommige gevallen toe leiden dat de machine lawaaierig is. Dit is misschien niet ideaal als je een rustig kopje koffie wilt drinken in de vroege ochtend of late avond.

 • nadeel 3: Hoewel veel mensen van een ‘medium-dark roast’ koffie houden, is het mogelijk dat niet iedereen deze specifieke brandgraad lekker vindt. Dit zorgt voor een minder veelzijdig product voor diegenen die hun koffie liever milder of donkerder hebben.
 • nadeel 4: Capsulesystemen zoals de Dolce Gusto kunnen leiden tot meer afval dan traditionele koffiezetapparaten. De gebruikte capsules moeten immers worden weggegooid of gerecycled, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn die proberen hun ecologische voetafdruk te verminderen.
 • nadeel 5: De productbeschrijving noemt een “rijke cremalaag”, maar dit is mogelijk niet hetzelfde als het resultaat van een traditionele espressomachine. Sommige koffiedrinkers kunnen merken dat de cremalaag niet zo rijk of dik is als verwacht. Dit kan een potentiële teleurstelling zijn voor ernstige espresso-liefhebbers.

Onze favoriet #8

Starbucks Dolce Gusto

Starbucks Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dolce Gusto van Starbucks biedt je een exclusieve Amazon variantiepakket van verschillende soorten verwenkoffies, geïnspireerd op jouw favoriete Starbucks specialiteiten. Met deze capsules, speciaal samengesteld voor jouw Nescafe Dolce Gusto machine, beleef je thuis de authentieke Starbucks ervaring. De pakket bevat een mix van verschillende brandingen en soorten koffiebonen uit de Starbucks familie. Je geniet dus van de luxe en smaak van Starbucks, maar dan gemakkelijk en comfortabel vanuit je eigen huis. Deze capsules zijn specifiek ontworpen voor het Nescafe Dolce Gusto systeem.

 • Voordeel 1: Uitmuntende variëteit- Met deze speciale variatieverpakking krijg je de kans om een brede range aan diverse Starbucks verwenkoffies te proberen.
 • Voordeel 2: Geïnspireerd door jouw favorieten- De koffiecapsules zijn speciaal ontworpen naar de smaak van je favoriete Starbucks koffies. Je kunt dus genieten van het comfort van je eigen huis zonder in te leveren op de kwaliteit van je koffie.
 • Voordeel 3: Een unieke mix van koffiebonen- De Starbucks capsules van Nescafe Dolce Gusto bevatten een unieke mix van verschillende brandingen en koffiebonen, wat resulteert in een unieke en onvergetelijke koffie-ervaring.
 • Voordeel 4: Starbucks ervaring thuis- Je hoeft je huis niet uit om van je favoriete Starbucks koffie te genieten. Met deze capsules ben je maar één druk op de knop verwijderd van een heerlijke Starbucks koffie.
 • Voordeel 5: Speciaal ontworpen voor jouw machine- Deze koffiecapsules zijn specifiek ontworpen voor het Nescafe Dolce Gusto systeem, waardoor je verzekerd bent van een perfect resultaat bij ieder gebruik.
 • nadeel 1: De exclusiviteit bij Amazon kan een nadeel zijn als je geen frequente Amazon-gebruiker bent of als de verzending naar jouw locatie moeilijk of duur is.
 • nadeel 2: Deze Starbucks-capsules zijn ontworpen voor gebruik met een Nescafe Dolce Gusto machine. Als je dit type machine niet bezit, kun je deze capsules mogelijk niet gebruiken.
 • nadeel 3: Het product biedt weliswaar een variatie aan verschillende brandingen en mixen van koffiebonen aan, maar als je een specifieke smaak of mix prefereert, ben je mogelijk beperkt door de selectie in deze variatieverpakking.
 • nadeel 4: Hoewel het product adverteert dat je kunt genieten van je favoriete Starbucks koffie thuis zonder het huis uit te hoeven, is de ervaring van het drinken van koffie in de Starbucks winkel zelf, met zijn unieke ambiance en service, niet te repliceren.
 • nadeel 5: Als je niet een bijzonder fan bent van Starbucks’s verwenkoffies, dan biedt dit product wellicht niet veel waarde voor jou, aangezien de selectie in de variatieverpakking geïnspireerd is door Starbucks’s assortiment.

Onze favoriet #9

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Dolce Gusto is een koffiemachine die versgemalen premium koffie bereidt onder hoge druk via luchtdicht verpakte capsules. Met meer dan 30 eenvoudige koffievariaties, kun je thuis genieten van een breed scala aan rijke en smaakvolle koffiedranken met hoge kwaliteit.

 • Voordeel 1: Dankzij de luchtdicht verpakte capsules krijg jij steeds verse koffie.
  Voordeel 2: De koffie is van premium kwaliteit, wat zorgt voor een uitzonderlijke smaakbeleving.
  Voordeel 3: Het bereiden onder hoge druk zorgt voor een perfecte extractie van de koffie, waardoor je geniet van een optimale koffiesmaak en een rijke crema-laag.
  Voordeel 4: Je hebt de keuze uit meer dan 30 koffievariaties, voor elke smaak en gelegenheid is er dus een geschikte optie.
  Voordeel 5: Door het gebruiksgemak van de capsules maak je in een handomdraai jouw gewenste koffievariant klaar, zonder gedoe met het afmeten van de hoeveelheid koffie.
 • Nadeel 1: Het koffiezetapparaat van Dolce Gusto werkt met capsules, wat betekent dat je voor elke kop koffie een nieuwe capsule moet gebruiken. Dit kan afvalproblemen veroorzaken, vooral als je veel koffie drinkt.
 • Nadeel 2: De machine bereidt koffie onder hoge druk, wat kan leiden tot een luider geluid dan bij andere koffiezetapparaten. Dit kan mogelijk storend zijn, vooral als je in een rustige omgeving wil genieten van je kopje koffie.
 • Nadeel 3: Omdat de capsules luchtdicht verpakt zijn, hebben ze een langere houdbaarheid. Echter, dit betekent dat je niet de mogelijkheid hebt om de versheid van je koffie te controleren zoals je zou doen met gemalen koffie of bonen.
 • Nadeel 4: Hoewel er meer dan 30 variaties mogelijk zijn, ben je nog steeds beperkt tot de smaken die door Dolce Gusto worden aangeboden. Dit kan een nadeel zijn als je van experimentieren met verschillende koffieblends of -smaken geniet.
 • Nadeel 5: Het systeem is eenvoudig te gebruiken, wat geweldig is voor beginners, maar voor koffieliefhebbers die graag meer controle hebben over het brouwproces, zoals de maling of de watertemperatuur, kan dat een beperking zijn.

Onze favoriet #10

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Krups Nescafé Dolce Gusto Dolce Gusto

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto is een compacte, geavanceerde automatische koffiemachine die perfect is voor elke koffieliefhebber. Het apparaat werkt met hermetisch afgesloten NESCAFÉ Dolce Gusto capsules, waardoor je binnen 30 seconden een professionele kwaliteit koffie met een dikke, fluweelzachte crèmelaag in jouw handen hebt. Met deze slimme machine kun je meer dan 30 heerlijke koffiecreaties maken – en dat allemaal met één druk op de knop. Of je nu zin hebt in een warm drankje om je dag mee te starten, of een koude variant om even mee te ontspannen, de gebruiksvriendelijke LED-bedieningsring maakt de bereiding snel en eenvoudig. Met de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto haal je het café in huis!

 • Voordeel 1: De Dolce Gusto merk Krups NESCAFÉ Dolce Gusto is een compacte en geavanceerde automatische koffiemachine die tot wel 15 bar kan bereiken. Dit betekent dat je ondanks het kleine formaat kunt rekenen op een sterke koffie, net als in je favoriete koffiebar.
 • Voordeel 2: Deze koffiemachine is compatibel met hermetisch afgesloten NESCAFÉ Dolce Gusto capsules. Dit betekent dat je er zeker van kunt zijn dat je koffie altijd vers en smaakvol is.
 • Voordeel 3: Met dit apparaat kun je koffie van professionele kwaliteit maken met een dikke fluweelzachte crèmelaag in minder dan 30 seconden. Een ideaal voordeel voor jou als je weinig tijd hebt maar toch wilt genieten van een heerlijke, hoogwaardige koffie.
 • Voordeel 4: De snelle en gemakkelijke bereiding voor meer dan 30 heerlijke koffiecreaties biedt je de mogelijkheid om een breed scala aan dranken te exploreren en je gasten te verrassen met iets anders dan de standaard koffie of espresso.
 • Voordeel 5: Dit apparaat kan zowel warme als koude dranken bereiden met één druk op de knop. Of je nu zin hebt in een dampende espresso of een verfrissende ijskoffie, je kunt het allemaal maken met deze veelzijdige machine.
 • Voordeel 6: Dankzij de gebruiksvriendelijke intuïtieve LED-bedieningsring is het bedienen van de machine een eitje, zelfs als je niet bijzonder technisch onderlegd bent. Je kunt dus zonder gedoe genieten van je favoriete drankje.
 • Nadeel 1: Hoewel de machine compact en geavanceerd belooft te zijn, betekent dit mogelijk dat je te maken krijgt met een hoog technisch apparaat. Als je geen technisch persoon bent, kan dit een uitdaging zijn om te bedienen.
 • Nadeel 2: De machine is alleen compatibel met hermetisch afgesloten NESCAFÉ Dolce Gusto capsules. Dit betekent dat je niet andere merken of soorten koffie kunt gebruiken. Dit beperkt je koffie keuzes en je bent altijd afhankelijk van de beschikbaarheid van deze specifieke soort capsules.
 • Nadeel 3: Je krijgt koffie van professionele kwaliteit met een dikke fluweelzachte crèmelaag in minder dan 30 seconden, maar dit kan betekenen dat de machine mogelijk veel energie verbruikt. Dit kan een negatief effect hebben op je energierekening.
 • Nadeel 4: Hoewel de snelle en gemakkelijke bereiding van meer dan 30 heerlijke koffiecreaties aantrekkelijk klinkt, kan dit betekenen dat de machine veel onderhoud nodig heeft. Het gebruik van de machine voor zoveel verschillende koffiecreaties kan leiden tot snellere slijtage en is mogelijk veeleisender op het gebied van schoonmaken en onderhoud.
 • Nadeel 5: De machine maakt zowel warme als koude dranken, maar dit kan weer leiden tot extra schoonmaakwerk. De kans op resten of aanslag in de machine kan groter zijn door het bereiden van verschillende soorten dranken met verschillende temperaturen.

Na uitgebreid onderzoek en tests kunnen we concluderen dat de Dolce Gusto-producten inderdaad de belofte van kwaliteit en gemak nakomen. De als best geteste 10 apparaten leveren keer op keer heerlijke koffie, met een indrukwekkende variëteit aan smaken. Of je nu houdt van een sterke espresso, een luxueuze latte of een verzachtende chocolademelk, Dolce Gusto heeft een machine die aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet. Geniet van het gemak van hun innovatieve podsysteem en het stijlvolle, compacte design dat in elke keuken past. Als je ultieme smaak, kwaliteit en gebruiksgemak waardeert, dan zijn de Dolce Gusto-producten zeker een investering waard.

Inhoudsopgave