a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Draadloos Toetsenbord: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste draadloze toetsenborden op de markt die jouw productiviteit naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

Welkom bij onze meest recente beoordeling: ‘Draadloos Toetsenbord: De 10 beste producten in de test[Nieuw onderzoek]’. In dit artikel nemen we een diepe duik in de wereld van draadloze toetsenborden. Of je nu een fervent gamer bent, urenlang typt voor je werk, of gewoon een toetsenbord nodig hebt voor alledaags surfen, we hebben de perfecte oplossing voor jou gevonden. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende op de markt beschikbare opties om je de 10 beste producten te presenteren. Dus, zet je schrap, jouw queeste voor het perfecte draadloze toetsenbord begint hier!

Een draadloos toetsenbord is een geavanceerde versie van een standaard computertoetsenbord dat je de vrijheid biedt om vanaf verschillende posities en hoeken te werken, zonder dat je vastzit aan de beperkte lengte van een draad. In plaats van een fysieke verbinding met je computer of ander apparaat, maakt het gebruik van Bluetooth of Radio Frequency technologie om een verbinding te maken. Hierdoor kun jij, als gebruiker, op een comfortabele afstand werken en je werkruimte netjes en georganiseerd houden, vrij van overbodige kabels.

Check Uit

Onze favoriet #1

Logitech Draadloos Toetsenbord

Logitech Draadloos Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Draadloos Toetsenbord van Logitech biedt jou een betrouwbare, geavanceerde en veilige verbinding tot 10 meter, zodat je bijna geen last hebt van vertragingen of onderbrekingen. Met de mini Logitech-ontvanger en het ingebouwde opbergvakje in de muis, kun je deze set overal mee naartoe nemen en op elk moment gebruiken. De lange batterijduur – 24 maanden voor het toetsenbord en 12 maanden voor de muis – stelt jou in staat om maandenlang zonder onderbreking te werken, mede ondersteund door de automatische slaapstand en aan-uitschakelaar. Dit toetsenbord is ontworpen voor jouw comfort, met platte, stille toetsen en een standaardindeling, inclusief F-toetsen, een numeriek toetsenblok en pijltjestoetsen op volledig formaat. Acht sneltoetsen zorgen voor directe toegang tot internet, e-mail, media afspelen/pauzeren en volume. Gedurende je aankoop, zorg ervoor dat je de doos volledig controleert, want de ontvanger is daarin meegeleverd.

 • Voordeel 1: Dankzij de geavanceerde en beveiligde verbinding van Logitech, geniet je van een betrouwbare draadloze verbinding tot op 10 meter afstand. Dit betekent dat je vrijwel geen vertragingen of onderbrekingen zult ervaren tijdens het gebruik van het toetsenbord.
 • Voordeel 2: De Logitech-ontvanger is zo klein dat je deze kunt aansluiten en vergeten. Bovendien bevat je muis een ingebouwd opbergvakje, waardoor je de muis gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen waar je jouw computer gebruikt.
 • Voordeel 3: Met een batterijlevensduur van tot wel 24 maanden voor het toetsenbord en 12 maanden voor de muis hoef je je geen zorgen te maken over het regelmatig vervangen van de batterijen. Het toetsenbord gaat zelfs in de slaapstand wanneer het niet wordt gebruikt, wat helpt om energie te besparen.
 • Voordeel 4: Dankzij acht sneltoetsen heb je direct toegang tot handige functies zoals internet, e-mail, afspelen/pauzeren en volume. Dit maakt je werk of het browsen op internet nog efficiënter.
 • Voordeel 5: Dit Logitech toetsenbord is ontworpen voor comfort. De vlakke, fluisterstille toetsen in combinatie met een standaardindeling, inclusief F-toetsen, een numeriek toetsenblok en volledige formaat pijltjestoetsen, maken comfortabel en stil typen mogelijk.
 • Nadeel 1: Hoewel de Logitech draadloze toetsenbord een indrukwekkende verbinding tot op 10 meter afstand biedt, kan het nog steeds last van vertragingen en onderbrekingen hebben. Dit kan vooral een probleem zijn bij intensief gebruik.
 • Nadeel 2: De Logitech-ontvanger is erg klein en kan makkelijk vergeten of verloren worden zodra deze aangesloten is. Dit kan een probleem vormen als je vaak tussen verschillende locaties reist en je toetsenbord mee wilt nemen.
 • Nadeel 3: Ondanks de lange batterijlevensduur (tot 24 maanden voor het toetsenbord en tot 12 maanden voor de muis), zal je de batterijen toch regelmatig moeten vervangen. Dit betekent dat je altijd een setje reservebatterijen bij de hand moet hebben.
 • Nadeel 4: De acht sneltoetsen zijn vooraf bepaald en leiden naar internet, e-mail, afspelen/pauzeren, volume en meer. Als je meer flexibiliteit wilt in welke functies je toegewezen krijgt aan je sneltoetsen, biedt dit toetsenbord mogelijk niet wat je zoekt.
 • Nadeel 5: Hoewel het comfortabel typen is op dit toetsenbord, kan de vlakke en fluisterstille aard van de toetsen een uitdaging zijn voor mensen die tactiele feedback prefereren bij het typen. Het ontbreken van een duidelijk gevoel bij het indrukken van de toetsen kan het typen voor sommigen moeilijker maken.

Onze favoriet #2

Logitech Draadloos Toetsenbord

Logitech Draadloos Toetsenbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Logitech K380 draadloze toetsenbord is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke typemogelijkheid voor al je digitale apparaten. Of je nu een Windows of Mac computer, een Android of iOS-apparaat (inclusief iPhone en iPad), of zelfs een 2e of 3e generatie Apple TV hebt, dit compacte en lichtgewicht toetsenbord kan moeiteloos verbinden en snel schakelen tussen maximaal drie apparaten. Je geniet van een vertrouwde type-ervaring en kunt al je favoriete sneltoetsen en toetsencombinaties gebruiken, waar je ook bent in huis of onderweg. Bovendien, dankzij de indrukwekkende batterijlevensduur van tot 2 jaar, hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van de batterijen en kun je ongestoord blijven typen.

 • Voordeel 1: De Logitech K380 is een enorm veelzijdig toetsenbord, dat je eenvoudig kunt verbinden met verschillende soorten computerapparatuur. Of je nu Windows, Mac, Chrome OS, Android, iOS of Apple TV gebruikt, dit toetsenbord staat voor je klaar.
 • Voordeel 2: Met zijn compacte en lichtgewicht ontwerp is dit toetsenbord ideaal om overal in en rond je huis te gebruiken. Dus of je nu aan je bureau zit, op de bank hangt, of misschien zelfs in bed ligt, je kunt altijd comfortabel typen.
 • Voordeel 3: Dankzij de speciale schakelknoppen kun je eenvoudig tot drie apparaten verbinden en snel tussen hen wisselen. Dit maakt het de perfecte oplossing als je meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt, zoals je computer, tablet en telefoon.
 • Voordeel 4: Het K380 toetsenbord van Logitech biedt een vertrouwde type-ervaring, ongeacht welk apparaat is verbonden. Dit betekent dat je al je favoriete sneltoetsen en toetsencombinaties kunt blijven gebruiken, waardoor je efficiënter kunt werken.
 • Voordeel 5: Last but not least, dankzij de indrukwekkende batterijlevensduur van maximaal twee jaar hoef je je geen zorgen te maken over het constant vervangen van de batterij. Dit betekent dat je meer tijd kunt besteden aan wat echt belangrijk voor je is, in plaats van je zorgen te maken over je apparatuur.
 • nadeel 1: Ondanks dat de K380 toetsenbord compatibel is met veel apparaten, ondersteunt het enkel de 2de en 3de generatie van Apple TV. Als je dus een nieuwere of oudere Apple TV hebt, kan dit een probleem zijn.
 • nadeel 2: Dit toetsenbord is ontworpen om draagbaar en lichtgewicht te zijn, wat betekent dat het mogelijk niet zo robuust of duurzaam kan zijn als een zwaarder, vast toetsenbord. Dit kan van belang zijn als je een ruig gebruik verwacht of als het toetsenbord vaak wordt verplaatst.
 • nadeel 3: Hoewel de functie om tussen drie verschillende apparaten te schakelen handig kan zijn, betekent dit dat je slechts drie apparaten tegelijkertijd kunt verbinden. Dit zou een nadeel kunnen zijn als je meer apparaten tegelijk wilt beheren.
 • nadeel 4: Ondanks dat het toetsenbord de vertrouwde type-ervaring en sneltoetsen biedt, geeft de beschrijving niet aan of het aanpasbaar is. Dit kan lastig zijn als je gewend bent aan een aangepaste lay-out of toetsbinding.
 • nadeel 5: Hoewel een batterijlevensduur van twee jaar aantrekkelijk klinkt, hangt dit sterk af van het gebruik. Intensief gebruik kan de batterij sneller leeg laten lopen, en het vervangen van de batterijen kan een gedoe zijn, ook al is het maar om de twee jaar.

Onze favoriet #3

Logitech Draadloos Toetsenbord

Logitech Draadloos Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Logitech draadloze toetsenbord biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele typervaring, dankzij zijn full-size toetsenbordindeling, numeriek keypad, 15 sneltoetsen en soepele, gebogen toetsen. Het wordt geleverd met een compacte, draagbare optische muis, die net zo comfortabel is voor zowel links- als rechtshandige gebruikers en makkelijk mee te nemen. Met de meegeleverde USB-ontvanger is het aansluiten een fluitje van een cent en het levert een betrouwbare draadloze verbinding tot wel 10 meter. Je hoeft je geen zorgen te maken over het opladen, want het toetsenbord en de muis hebben een extended batterijlevensduur van respectievelijk 3 en 1 jaar. Het toetsenbord is duurzaam, morsbestendig en voorzien van stevige kantelpoten, waardoor het een betrouwbare keuze is voor thuis of op het werk.

 • Voordeel 1: De Rii draadloos toetsenbord biedt een stabiele en betrouwbare verbinding tot een afstand van maximaal 10 meter. Dit betekent dat je jezelf kan vrij bewegen zonder je zorgen te maken over kabels die in de weg zitten.
 • Voordeel 2: Het heeft stil typen als functie, dit vermindert het geluid met 90%. Dus je kunt probleemloos werken zonder je collega’s of gezinsleden te storen.
 • Voordeel 3: Met de gevoelige draadloze muis met 1000 dpi die een beeldsnelheid tot 3600 fps levert, kan je nauwkeurig navigeren en selecteren, ongeacht op welke oppervlakken je werkt.
 • Voordeel 4: Het Rii draadloos toetsenbord is eenvoudig te bedienen, aangezien er geen installatieprogramma nodig is. Het is gewoon plug-and-play, wat betekent dat je direct aan de slag kunt.
 • Voordeel 5: Het toetsenbord heeft een slank, gestroomlijnd, elegant en compact ontwerp, evenals een ergonomische functie. Dit zorgt voor een comfortabele en soepele type-ervaring die juist in langdurige werksessies bijzonder prettig is.
 • Nadeel 1: Hoewel de Rii draadloze toetsenbord- en muisset een bereik hebben van maximaal 10 meter, kan dit voor sommige gebruikers een beperking zijn als ze vanaf een grotere afstand willen werken.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord maakt geen geluid bij het typen, waardoor het voor sommige gebruikers die afhankelijk zijn van auditieve feedback bij het typen moeilijk kan zijn om te bevestigen of hun toetsaanslagen worden geregistreerd.
 • Nadeel 3: De batterijen (1 x AAA voor het toetsenbord en 2 x AAA voor de muis) zijn niet inbegrepen in het pakket. Dit betekent dat je zelf voor geschikte batterijen moet zorgen, wat voor sommige gebruikers een extra kostenpost of een ongemak kan zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de muis van het Rii draadloze toetsenbord en muis belooft hooggevoelig te zijn, kan een te hoge gevoeligheid voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Het kan hun nauwkeurigheid beïnvloeden en kan leiden tot onbedoelde klikken of bewegingen.
 • Nadeel 5: Het product is niet ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een zwaarder, robuuster toetsenbord en muis. Het lichte gewicht van het toetsenbord (392 g) en de muis (81,6 g) beschreven in de productinformatie kan het gevoel van duurzaamheid en stabiliteit verminderen.

Onze favoriet #4

Rii Draadloos Toetsenbord

Rii Draadloos Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Draadloos Toetsenbord van het merk Rii is jouw stille partner voor comfortabel werken. Door zijn stabiele verbinding tot wel 10 meter, biedt het jou de vrijheid om thuis, op kantoor of op school gemakkelijk te werken. Het toetsenbord is stil, zodat je je beter kunt concentreren, en de draadloze muis levert op diverse oppervlakken nauwkeurige resultaten. Geen ingewikkelde installatieprogramma’s, gewoon plug-and-play. Het slanke, elegante ontwerp maakt het typen soepel en de energiebesparende technologie betekent dat je langer kunt werken. De set is compatibel met meerdere besturingssystemen, waardoor deze perfect is voor gebruik met pc, laptop en zelfs smart tv’s. Batterijen zijn niet inbegrepen.

 • Voordeel 1: De Rii draadloos toetsenbord biedt een stabiele en betrouwbare verbinding tot een afstand van maximaal 10 meter. Dit betekent dat je jezelf kan vrij bewegen zonder je zorgen te maken over kabels die in de weg zitten.
 • Voordeel 2: Het heeft stil typen als functie, dit vermindert het geluid met 90%. Dus je kunt probleemloos werken zonder je collega’s of gezinsleden te storen.
 • Voordeel 3: Met de gevoelige draadloze muis met 1000 dpi die een beeldsnelheid tot 3600 fps levert, kan je nauwkeurig navigeren en selecteren, ongeacht op welke oppervlakken je werkt.
 • Voordeel 4: Het Rii draadloos toetsenbord is eenvoudig te bedienen, aangezien er geen installatieprogramma nodig is. Het is gewoon plug-and-play, wat betekent dat je direct aan de slag kunt.
 • Voordeel 5: Het toetsenbord heeft een slank, gestroomlijnd, elegant en compact ontwerp, evenals een ergonomische functie. Dit zorgt voor een comfortabele en soepele type-ervaring die juist in langdurige werksessies bijzonder prettig is.
 • Nadeel 1: Hoewel de Rii draadloze toetsenbord- en muisset een bereik hebben van maximaal 10 meter, kan dit voor sommige gebruikers een beperking zijn als ze vanaf een grotere afstand willen werken.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord maakt geen geluid bij het typen, waardoor het voor sommige gebruikers die afhankelijk zijn van auditieve feedback bij het typen moeilijk kan zijn om te bevestigen of hun toetsaanslagen worden geregistreerd.
 • Nadeel 3: De batterijen (1 x AAA voor het toetsenbord en 2 x AAA voor de muis) zijn niet inbegrepen in het pakket. Dit betekent dat je zelf voor geschikte batterijen moet zorgen, wat voor sommige gebruikers een extra kostenpost of een ongemak kan zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de muis van het Rii draadloze toetsenbord en muis belooft hooggevoelig te zijn, kan een te hoge gevoeligheid voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Het kan hun nauwkeurigheid beïnvloeden en kan leiden tot onbedoelde klikken of bewegingen.
 • Nadeel 5: Het product is niet ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een zwaarder, robuuster toetsenbord en muis. Het lichte gewicht van het toetsenbord (392 g) en de muis (81,6 g) beschreven in de productinformatie kan het gevoel van duurzaamheid en stabiliteit verminderen.

Onze favoriet #5

Logitech Draadloos Toetsenbord

Logitech Draadloos Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Draadloos Toetsenbord van Logitech is ontworpen voor perfect typen met Smart Keys, waarbij de toetsen zijn gevormd voor jouw vingertoppen. Het is klein, maar krachtig met een ergonomisch en minimalistisch ontwerp dat draagbaarheid garandeert. Verrijk je ervaring met spraak-naar-tekst dicteren en handige functies zoals dempen/opheffen van de microfoon en emoji-toetsen. De geavanceerde Slimme Verlichting wordt geactiveerd zodra jouw handen in de buurt van het toetsenbord zijn en past zich automatisch aan aan de lichtomstandigheden. Met de mogelijkheid om het toetsenbord te verbinden met maximaal drie verschillende apparaten op vrijwel elk besturingssysteem via Bluetooth, maakt het naadloze schakelen tussen deze apparaten eenvoudig. Bovendien, in combinatie met een MX Master 3 of MX Anywhere 3, zorgt het voor een naadloze workflow op meerdere computers of laptops.

 • Voordeel 1: Perfect Typen met Smart Keys – Je ervaart een optimaal typecomfort dankzij toetsen die speciaal gevormd zijn voor jouw vingertoppen. Extra functies zoals spraak-naar-tekst dicteren en een speciale emoji-toets voegen meer gebruiksgemak toe aan jouw typervaring.
 • Voordeel 2: Mini-formaat, Klein maar Krachtig – Het Logitech draadloze toetsenbord heeft een compact formaat met speciaal ontworpen lay-out voor precieze en moeiteloze typering. Het is bovendien draagbaar zodat je het gemakkelijk kunt meenemen naar elke werkplek.
 • Voordeel 3: Slimme Verlichting – De toetsen van dit toetsenbord zijn achtergrondverlicht en passen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan, waardoor je altijd comfortabel en efficiënt kunt blijven typen. De toetsen lichten bovendien op wanneer je handen dichterbij komen.
 • Voordeel 4: Meerdere Apparaten, Meerdere OS – Je kunt het MX Keys Mini compact toetsenbord koppelen met maximaal drie apparaten op vrijwel elk besturingssysteem. Met Bluetooth Low Energy switch je dan moeiteloos tussen deze apparaten.
 • Voordeel 5: Meerdere Computers, één Workflow – Door het slanke toetsenbord te combineren met een MX Master 3 of MX Anywhere 3, kun je op meerdere computers of laptops typen in een vloeiende workflow. Hiermee optimaliseer je je productiviteit en hou je je werkzaamheden vlot en gestroomlijnd.
 • Nadeel 1: Hoewel het mini-formaat van het Logitech draadloze toetsenbord het draagbaar maakt en je het gemakkelijk kunt meenemen naar je werkplek, kan dit formaat voor sommige gebruikers te klein zijn, vooral als je grotere handen of vingers hebt.
 • Nadeel 2: De slimme verlichting die zich aanpast aan lichtomstandigheden kan soms niet naar wens werken. Het kan te fel zijn in een donkere omgeving of te dim in felle lichtomstandigheden, wat het typen kan bemoeilijken.
 • Nadeel 3: Het feit dat het toetsenbord gekoppeld kan worden aan maximaal 3 apparaten kan beperkend zijn als je meer apparaten hebt waarop je wilt typen. Dit vereist dan het loskoppelen en weer verbinden van apparaten, wat niet ideaal is.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord is gebouwd voor moeiteloze precisie, kan de lay-out van het toetsenbord en de plaatsing van de toetsen even wennen zijn voor mensen die gewend zijn aan een standaard toetsenbord. Dit kan in het begin resulteren in typfouten of verminderde typsnelheid.
 • Nadeel 5: De functies van spraak-naar-tekst dicteren en de microfoon dempen/opheffen zijn handige toevoegingen, maar zijn afhankelijk van de software die je gebruikt. Er kunnen compatibiliteitsproblemen zijn met bepaalde programma’s of besturingssystemen.

Onze favoriet #6

Logitech Draadloos Toetsenbord

Logitech Draadloos Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Logitech Draadloos Toetsenbord biedt optimaal comfort voor de hele dag met een ingebouwde zachte polssteun en gewatteerde toetsen voor een vertrouwde, bevredigende typervaring. Dit full-size draadloze toetsenbord maakt je werk efficiënter dankzij handige sneltoetsen voor opdrachten zoals dempen, ondempen, screenshot nemen, en webnavigatie. Het stelt je in staat om te verbinden zoals jij dat wilt, via Bluetooth Low Energy draadloze technologie of de meegeleverde Logi Bolt-ontvanger. Bovendien is het compatibel met diverse besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Chrome OS, Linux, iPadOS, iOS en Android. Met dit betrouwbare en handige toetsenbord hoef je je geen zorgen te maken over het regelmatig vervangen van de batterijen omdat het tot 36 maanden meegaat. Het is makkelijk schoon te maken en bestand tegen morsen, ideaal voor jouw drukke leven.

 • Voordeel 1: Het Logitech draadloos toetsenbord biedt comfort gedurende de hele dag. Dankzij de geïntegreerde soft-touch polssteun en de gewatteerde toetsen krijg je een bevredigende type-ervaring.
 • Voordeel 2: Je kunt meer bereiken met minder moeite. Dit full-size draadloze toetsenbord heeft handige sneltoetsen waarmee je tijd bespaart met opdrachten zoals muten en unmuten van de microfoon, screenshot nemen en webnavigatie.
 • Voordeel 3: Je kunt verbinden op de manier die jij het prettigst vindt. Dit draadloze toetsenbord heeft draadloze connectiviteit via Bluetooth Low Energy of de meegeleverde Logi Bolt-ontvanger.
 • Voordeel 4: Het Logitech draadloos toetsenbord is compatibel met diverse besturingssystemen. Of je nu werkt op Windows, macOS, Chrome OS, Linux, iPadOS, iOS en Android, dit toetsenbord werkt feilloos.
 • Voordeel 5: De betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van dit draadloos toetsenbord zijn uitstekend. Het heeft niet vaak nieuwe batterijen nodig – tot 36 maanden lang – en het is makkelijk schoon te maken en bestand tegen morsen.
 • Nadeel 1: Hoewel het toetsenbord multi-platform compatibel is, kan het switchen tussen verschillende besturingssystemen zoals Windows, macOS, Chrome OS, Linux, iPadOS, iOS en Android een uitdaging zijn en kan het wat tijd kosten om aan de specifieke functies en sneltoetsen voor elk systeem te wennen.
 • Nadeel 2: Ondanks de claim dat het toetsenbord tot 36 maanden geen nieuwe batterijen nodig heeft, kan dit aanzienlijk variëren afhankelijk van de omstandigheden en de gebruiker, wat betekent dat je mogelijk vaker batterijen moet vervangen dan je zou verwachten.
 • Nadeel 3: Hoewel het toetsenbord draadloos is en kan verbinden via Bluetooth, kan dit leiden tot mogelijke connectiviteit-kwesties als er veel andere Bluetooth-apparaten in de buurt zijn of als je te ver van het aangesloten apparaat af bent.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord claimt makkelijk schoon te maken en morsbestendig te zijn, zijn deze eigenschappen niet perfect en kunnen ze nog steeds leiden tot schade als er een grote hoeveelheid vloeistof wordt gemorst.
 • Nadeel 5: Het toetsenbord heeft een volledige indeling en handige sneltoetsen, maar dit kan een nadeel zijn als je een simpelere, minimaal ontwerp of minder knoppen prefereert, omdat je misschien overweldigd zou kunnen worden door alle extra functies en knoppen.

Onze favoriet #7

Tecurs Draadloos Toetsenbord

Tecurs Draadloos Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het TECURS Draadloos Toetsenbord is een must voor iedereen, van gamers tot kantoorwerkers. Dit mechanische toetsenbord biedt je de vrijheid om te schakelen tussen 5 verschillende apparaten via Bluetooth, 2.4G of een Type C-kabel, zodat je altijd het spel kunt spelen dat je wilt, ongeacht het apparaat. Het is compatibel met zowel Mac OS als Windows (inclusief Windows 11) en bevat een afneembare Type C-kabel en een toetsentrekker. Het compacte 65% ontwerp met Duitse QWERTZ-lay-out is spatwater- en stofdicht, ideaal voor reizen. Maar het gaat niet alleen om functionaliteit; het TECURS Toetsenbord biedt ook 15 dynamische RGB-lampjes met zeven monochrome achtergrondverlichtingsmodi voor een meeslepende game-ervaring. Tot slot zijn de Lineaire Red Switches ontworpen voor miljoenen aanslagen, en zorgen voor een snelle, lichte en zachte bediening, wat je een gevoelige feedback geeft voor langdurig gebruik.

 • Voordeel 1: Het TECURS draadloos toetsenbord biedt een mechanische multi-apparaatknop die je de vrijheid geeft om te schakelen tussen verschillende verbindingsmethoden zoals Bluetooth, 2.4G en kabel type C. Dankzij deze veelzijdigheid kun je gemakkelijk wisselen tussen verschillende apparaten en het spel spelen dat je wilt, waar je ook bent.
 • Voordeel 2: Dit toetsenbord is zeer compatibel en dus ideaal voor verschillende apparaten en besturingssystemen. Het werkt probleemloos met Mac OS, Windows 11/10/8/7/Vista en Windows XP. Het is dus een fantastische keuze, of je nu een Apple MacBook, iMac, een reguliere computer, laptop of gaming-pc hebt.
 • Voordeel 3: De TKL (Tenkeyless) Duitse QWERTZ lay-out maakt dit toetsenbord zeer draagbaar en praktisch voor reizen, dankzij de kleine vormfactor en het minimale aantal van 68 toetsen. Bovendien is het spatwater- en stofdicht, wat helpt om eventuele ongelukken te weerstaan.
 • Voordeel 4: Met de RGB-achtergrondverlichting kun je een unieke game-ervaring creëren. Het toetsenbord biedt 15 echte dynamische RGB-lichtmodi, elk met 7 verschillende monochrome achtergrondverlichting. Dit betekent dat je jouw toetsenbord kunt aanpassen aan je stemming of game-instelling voor een meer meeslepende ervaring.
 • Voordeel 5: Het TECURS draadloos toetsenbord maakt gebruik van lineaire Red Switches. Deze bieden een snelle, lichte en zachte bediening die duurzamer is en zorgt voor betere feedback dan bij standaard mechanische schakelaars. Ze functioneren met minder wrijving waardoor het toetsenbord geschikt is voor langdurig gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel het toetsenbord zegt dat het spatwaterdicht en stofdicht is, is de bescherming tegen morsen en andere accidentele schade beperkt. Bijvoorbeeld, het kan schade door grote hoeveelheden vloeistof of zware stofinfiltratie niet garanderen.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord werkt met een Duitse QWERTZ-layout. Dit kan verwarrend zijn als je gewend bent aan een QWERTY-layout. Het kan enige tijd kosten om je aan te passen aan de andere toetsbezetting.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het toetsenbord meerdere verbindingsopties biedt, kan het schakelen tussen verschillende kanalen soms ingewikkeld zijn. Dit kan ook invloed hebben op de algehele ervaring als je snel wilt schakelen tussen verschillende apparaten.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord geniet van 15 echte dynamische RGB-lichtmodi, kan dit overdreven zijn voor sommige mensen die van eenvoud houden. Ook kan deze functie energie consumeren.
 • Nadeel 5: Het toetsenbord maakt gebruik van Lineaire Rode Schakelaars. Hoewel ze sneller, lichter en zachter kunnen zijn dan mechanische schakelaars, hebben sommige mensen mogelijk een voorkeur voor het tactiele gevoel van traditionele mechanische schakelaars.

Onze favoriet #8

Trust Draadloos Toetsenbord

Trust Draadloos Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Draadloos Toetsenbord van het merk Trust is een universeel, RF draadloos toetsenbord met membraan keyswitch-functionaliteit. Je krijgt hier een volledig formaat (100%) numeriek toetsenblok met een QWERTY layout in Amerikaans Engels. Dit toetsenbord heeft Windows-toetsen en een aanpasbare hoogte voor optimaal gebruiksgemak. Aantrekkelijk is ook het feit dat een muis bij dit pakket is inbegrepen. De hele set, aangeboden in strak zwart, bestaat uit twee delen. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor jouw computerbehoeften.

 • Voordeel 1: Het Trust draadloos toetsenbord is universeel, wat betekent dat het met veel verschillende apparaten compatibel is. Dit maakt het een flexibele keuze voor jouw technologische behoeften.
 • Voordeel 2: Met RF draadloos membraan keyswitch, kun je genieten van snelle en efficiënte toetsaanslagen zonder het last van draden.
 • Voordeel 3: Het toetsenbord heeft een QWERTY- indeling in Amerikaans Engels. Dit kan het gemakkelijker maken om te typen als je gewend bent aan deze toetsenbordindeling.
 • Voordeel 4: Het toetsenbord heeft een volledige grootte (100%) numeriek toetsenblok. Dit kan het invoeren van getallen en calculaties een stuk eenvoudiger maken, wat onder andere handig is voor taken die te maken hebben met data-invoer.
 • Voordeel 5: Het Trust draadloos toetsenbord komt met een aanpasbare toetsenbordhoogte en een inbegrepen muis. Hiermee kun je je werkplek volledig afstemmen op je persoonlijke comfort, om zo de ergonomie en efficiëntie van je workflow te verhogen.
 • Nadeel 1: De beschrijving geeft aan dat het toetsenbord QWERTY Amerikaans Engels is. Dit kan een probleem zijn als je gewend bent aan een AZERTY-indeling of als je regelmatig speciale karakters of symbolen die niet beschikbaar zijn op een Amerikaans toetsenbord moet intypen.
 • Nadeel 2: Het Trust toetsenbord gebruikt RF draadloze technologie. Hoewel dit betrouwbare connectiviteit biedt, kan het interferentie ervaren van andere apparaten in je omgeving die ook RF-signalen gebruiken.
 • Nadeel 3: Het toetsenbord wordt geleverd met een aanpasbare keyboard hoogte. Hoewel dit als een voordeel kan worden gezien, kan het voor sommigen een nadeel zijn als ze het steeds opnieuw moeten aanpassen omdat het toetsenbord niet stevig op zijn plaats blijft.
 • Nadeel 4: De set komt met een muis. Hoewel dit weer nuttig kan zijn, kan het als een nadeel worden ervaren als de muis niet aan je specifieke eisen voldoet op het gebied van grootte, gewicht of functionaliteit, waardoor je mogelijk een aparte muis moet aanschaffen.
 • Nadeel 5: Het toetsenbord is volledig zwart. Dit kan het moeilijk maken om de toetsen te zien in een slecht verlichte omgeving, tenzij het toetsenbord achtergrondverlichting heeft, wat niet in de productbeschrijving wordt genoemd.

Onze favoriet #9

Snpurdiri Draadloos Toetsenbord

Snpurdiri Draadloos Toetsenbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Snpurdiri Draadloos Toetsenbord is een compact, op gaming georiënteerd toetsenbord en muiscombo die ideaal is voor zowel gaming als kantoorgebruik. Het is ruimtebesparend en makkelijk mee te nemen dankzij zijn slanke en lichte ontwerp. Het maakt gebruik van geavanceerde 2,4G draadloze overdrachtstechnologie en heeft een gezamenlijke USB-ontvanger in het toetsenbord, wat zorgt voor een betrouwbaar signaal zonder interferentie of vertraging over een afstand van maximaal 10 meter. Het toetsenbord is oplaadbaar met een 2000mAh-batterij, terwijl de muis werkt op een standaard AAA-batterij. Het ergonomische ontwerp minimaliseert vermoeidheid bij langdurig gebruik en biedt een mechanisch gevoel dat zowel geschikt is voor gaming als voor het kantoor. Het beschikt over RGB-achtergrondverlichting en een driesnelheids DPI-afstemming voor de muis (1000-1200-1600dpi). Let erop dat je voor het eerste gebruik de schakelaars op het toetsenbord en de muis goed instelt. Het toetsenbord heeft een afmeting van 292x102x40mm, vergeet niet te controleren of dit past op jouw werkplek.

 • Voordeel 1: Gemak en draadloze verbinding – Het Snpurdiri draadloos toetsenbord en de muis delen één ontvanger, wat betekent dat de verbinding met je apparaat erg eenvoudig en ongecompliceerd is. Het toetsenbord en de muis bieden een stabiele en storingsvrije verbinding dankzij de geavanceerde 2,4 G draadloze transmissietechnologie.
 • Voordeel 2: Draagbaar en compact – Dit draadloze gaming-toetsenbord is klein en licht van ontwerp, waardoor het gemakkelijk te dragen en op te bergen is. Daarnaast biedt de muis ook een compact en draagbaar formaat voor extra gemak tijdens het reizen of werken in een beperkte ruimte.
 • Voordeel 3: Lange gebruiksduur – Het draadloze toetsenbord is voorzien van een 2000mAh-batterij waardoor het na een oplaadtijd van maar 2 uur meer dan 44 uur ononderbroken kan worden gebruikt. Dit vermindert de noodzaak van frequent opladen en maakt het ideaal voor intensief gebruik.
 • Voordeel 4: Ergonomisch ontwerp en mechanisch gevoel – Het mini-gaming-toetsenbord en de muis zijn ontworpen volgens een ergonomische aanpak, waardoor ze comfortabel in gebruik zijn, zelfs voor langere perioden. De gaming-set heeft ook een mechanisch gevoel wat zeer prettig is bij het gamen.
 • Voordeel 5: Verbeterde werk- en gamingsfeer – Het toetsenbord is voorzien van een RGB-achtergrondverlichting die kan bijdragen aan het verbeteren van de sfeer tijdens het werken of gamen. Voor de muis is er een ontwerp van driedubbele DPI-aanpassing (1000-1200-1600dpi) voor meer precisie en controle.
 • Nadeel 1: Hoewel het een innovatieve functie is dat het toetsenbord en de muis een ontvanger delen, kan dit een mogelijk probleem zijn als een van beide apparaten uitvalt of verloren gaat. Je zult vervolgens beide apparaten moeten vervangen omdat ze dezelfde ontvanger delen.
 • Nadeel 2: Het compacte formaat van dit toetsenbord kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn, vooral als ze gewend zijn aan een standaard toetsenbordformaat. Het kan enige tijd duren voordat je comfortabel bent met de beperkte toetsafstand en het kleinere formaat.
 • Nadeel 3: Hoewel de muis en het toetsenbord een effectieve overdrachtsafstand van 10 meter hebben, kan dit worden beïnvloed door omgevingsfactoren. Obstakels en interferenties met andere draadloze apparaten kunnen mogelijk de signaalsterkte en daarmee de prestaties van het toetsenbord en de muis beïnvloeden.
 • Nadeel 4: De oplaadtijd van het toetsenbord en de muis kan langer zijn als je besluit om ze via een USB-interface op te laden vanwege de lage stroom en de grotere batterijcapaciteit. Dit kan hinderlijk zijn als je ze snel nodig hebt en je ze moet opladen.
 • Nadeel 5: De LED-achtergrondverlichting, hoewel esthetisch verantwoord, kan resulteren in een snellere afname van de batterij. Gebruikers die veelvuldige en langdurige gebruikssessies hebben, moeten er dus rekening mee houden dat ze het toetsenbord mogelijk vaker moeten opladen.

Onze favoriet #10

Redragon Draadloos Toetsenbord

Redragon Draadloos Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Draadloos Toetsenbord van Redragon is een compact en minimalistisch 60% QWERTY-toetsenbord dat door zijn formaat extra ruimte maakt voor je muis, ideaal voor FPS-professionals. Het voedt zich op een duurzame 3000mAh batterij en biedt de vrijheid van een draadloze verbinding dankzij Bluetooth 5.0, maar kan voor competitieve games ook op bedraad mode worden gezet met de meegeleverde USB-C-kabel. Met 13 dynamische RGB-verlichtingsvoorinstellingen en miljoenen kleuropties ben jij in staat om je toetsenbord naar hartelust te personaliseren. Tot slot, het toetsenbord gebruikt bruine schakelaars die zacht aanvoelen zonder te klikken, zijn hot-swappable met andere Redragon-schakelaars en zijn ontworpen voor langdurig gebruik.

 • Voordeel 1: Het Redragon draadloze toetsenbord biedt een ultra minimalistisch ontwerp met 61 toetsen, waardoor je meer vrijheid krijgt op je bureau voor muisbewegingen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor FPS professionals.
 • Voordeel 2: Dankzij de Bluetooth 5.0-verbinding geniet je van de vrijheid om draadloos te werken. Je kunt een snelle en betrouwbare verbinding maken met elk apparaat dat Bluetooth ondersteunt, zoals laptops, tablets en zelfs telefoons.
 • Voordeel 3: Dit toetsenbord biedt flexibiliteit met de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen draadloze en bedrade modus. Dit is vooral handig voor competitieve gaming waarbij een bekabelde verbinding de voorkeur kan hebben.
 • Voordeel 4: Het Redragon draadloze toetsenbord beschikt over een RGB Illumination Builder met 13 dynamische voorinstellingen. Dit biedt je de vrijheid om de look van je toetsenbord te personaliseren met miljoenen kleuropties en reactieve toetseffecten.
 • Voordeel 5: Deze is uitgerust met hot-swap-geschikte bruine schakelaars die een zachte aanslag bieden, maar geen klikgeluid, ideaal voor een stille werking. De schakelaars zijn ontworpen voor 50 miljoen toetsenbedieningen, wat wijst op hoge duurzaamheid en een lange levensduur.
 • Nadeel 1: Dit toetsenbord maakt gebruik van een ultra minimalistisch Tenkeyless (TKL)-ontwerp. Hoewel dit nuttig kan zijn bij het besparen van bureauruimte, betekent dit dat je het zonder numeriek toetsenblok moet stellen, wat een nadeel kan zijn als je deze regelmatig gebruikt voor werk of spelletjes.
 • Nadeel 2: Hoewel de draadloze functie op papier leuk lijkt, is er altijd het risico van verbindingsonderbrekingen of -vertragingen, vooral als je draadloze omgeving verzadigd is. Deze onderbrekingen kunnen bijzonder frustrerend zijn tijdens hoge prestaties en competitieve gaming.
 • Nadeel 3: De verlichting, hoewel voor sommigen aantrekkelijk, is niet voor iedereen weggelegd. De RGB-verlichting kan als storend of overbodig worden beschouwd als je gewoon een eenvoudig, niet opdringerig toetsenbord wilt.
 • Nadeel 4: Dit toetsenbord heeft bruine schakelaars, wat betekent dat ze een zachte aanslag hebben zonder te klikken. Als je de voorkeur geeft aan een toetsenbord met een tastbare “klik”, dan is dit misschien niet het juiste product voor jou.
 • Nadeel 5: Hoewel het toetsenbord hot-swap geschikt is voor andere Redragon-schakelaars, betekent dit niet dat het compatibel is met schakelaars van andere merken. Als je al aangepaste schakelaars van een ander merk hebt, zal je deze mogelijk niet kunnen gebruiken met dit toetsenbord.

Na grondig onderzoek en testen kunnen we concluderen dat deze top 10 draadloze toetsenborden het beste zijn wat er momenteel op de markt is. Elk van deze toetsenborden heeft functies die ze kenmerkend maken, en welke jij kiest, hangt af van je individuele behoeften als gebruiker. Of je nu op zoek bent naar comfort bij langdurig gebruik, een stijlvol ontwerp dat bij je werkruimte past, of geavanceerde functies voor gaming, er is een draadloos toetsenbord in onze top 10 dat aan jouw eisen voldoet. Vergeet niet om de juiste balans te vinden tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit om een teleurstelling te voorkomen bij de aankoop van een nieuw draadloos toetsenbord.

Inhoudsopgave